|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Ja również wpadłam na chwile życzyć Wam przepięknych Świat z najukochańszymi najbliższymi. 🎁🎉
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również już po Wigilii... nerwy mnie zjadały przy otwieraniu paczki z nowiną przez rodziców, ale ich reakcje były wyjątkowe, niepotrzebnie się stresowałam
. Życzę Wam pięknych świąt Kochane
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
My już w domu
teraz odpoczynek ![]() Założyłam na wigilię sukienkę dość dopasowana i w szoku jestem! Brzuszka już nie ukryje, chyba że w dresie hah a po kolacji wigilijnej jest jeszcze większy niż na zdjęciu ![]() _20171224_213726.JPG Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zazdraszczam U mnie dalej płasko, tylko cyce wywaliło..
|
|
#3335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja póki co mam lekkie wzdęcie, choć po dzisiejszej kolacji wyglądam na 5 miesiąc ![]() Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sama jestem w szoku. Z resztą wszyscy są, nie ma czego zazdrościć będę gruba jak prosiak.. Nie zdziwie się jak się w piątek okaże, że ta dwa maluchy siedzą
chociaż bym miała wytłumaczenie, na to dlaczego taka duża jestem.. Tyle dobrze, że to nie jest tłuszcz, a napięta skóra na brzuchu,juz tęsknię za moim płaskim brzuchem.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-12-24 o 22:10 |
|
|
|
#3337 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś jak się najadłam na wigilii to w dopasowanej sukience bym nie ukryła,a mam młodszą ciążę o prawie 3 tygodnie,ale ze nie lubie dopasowanych sukienek to sie jeszcze troche poukrywam 😂 Padam dziś na twarz,a byłam tylko 2 wigiliach,nic nie musiałam szykować. Ale Buba padła na drzemkę o 17,więc będzie bal pewnie do 24 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam już spory brzuch, a wieczorem po kolacji to już masakra. Jednak w luźnych ciuchach jeszcze mogę czuć się komfortowo wśród niewtajemniczonych ![]() My na Wigilii daliśmy te czekoladowe telegramy i cóż.. moi rodzice ani be ani me, brat tylko podszedł pogratulować. Później tata niby zapytał który to tydzień i że spoko, nie było na co czekać. A mama nic nie mówiła. Gdyby mąż nie powiedział,że to będzie dziecko lipcowe to by chyba musieli później na piechotę liczyć. Wyjechałam stamtąd smutna. Rozumiem, że byli w szoku ale jedną taką wieść już ode mnie przyjęli 2 lata temu. W sumie wtedy też kiepsko zareagowali. Przykro mi, że moj synek to ich oczko w głowie, a dla swoich dzieci nigdy nie okazywali serca. Siostra,która też będzie lipcówką, na razie nie chciała się ujawniać. Ma zamiar czekać do usg genetycznego. Może mamie było przykro, że to nie ona przyniosła im takie wieści, bo oni jeszcze nie mają żadnego dziecka, nie wiem... To Wam posmęciłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3339 |
|
Zadomowienie
|
cambria, to faktycznie dużo się działo... Przykro mi z powodu babci! Gratuluję zdrowego maluszka!
Gosia, super, że nowina została dobrze przyjęta asiaczek, przykro, że u Ciebie niestety nie... Smutne to faktycznie. Bycie rodzicem to trudna sztuka i niestety nie wszystkim dobrze to wychodzi na różnych etapach... A czasem to może też efekty takiego dawnego "zimnego chowu"... Chociaż tyle dobrze, że jako dziadkowie lepiej się sprawdzają. U mnie też było dzielenie się nowiną z mamą i babcią niestety tylko przez skype, ale ich radość była ogromna ![]() Co do gorszego kontaktu z rodzicem to mój ojciec też do tych czułych nigdy nie należał (rodzice rozwiedli się, gdy byłam już dorosła), a teraz zainteresowania wnukami też zero. W zasadzie po wielu próbach utrzymania z nim kontaktu ze względu na dzieci (jeszcze przed wyjazdem do uk), dałam sobie spokój i teraz mam mniej rozterek...
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Norka ja bym się nie obraziła jakby mi piersi tylko urosły
...Sandam dokładnie po kolacji wigilijnej to można się było turlać, strasznie wydęło !Radena o to to, w oversize pośmigamy sobie jeszcze trochę bez domysłów współczuję, ja swoją najmłodszą przetrzymałam, ale ostatnia godzina to już biegała po ścianach ... może pośpi dłużej rano![]() Asiaczek ech, przykre... jednak wsparcie rodziców jest ważne co by nie mówić .
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczek, przykro mi, że tak zareagowali. W sumie u nas też radości nie było.
Radena moja zasnęła o 21, przebudziła się o 22 i teraz szaleje. Może o 1 padnie Blanka mi ostatnio podobnie wywaliło brzuch. Założyłam spódniczkę, przyjechaliśmy do teściów na noc i od 20 latam w legginsach, bo tak mnie cisnął pasek, że już nie dawałam rady. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3342 |
|
Rozeznanie
|
Zdrowych i spokojnych swiat.
Caly dzien wczoraj na nogach. Najpierw z mlodszym na pomoc doraźna bo mial bardzo wysoka goraczke, potem robilam wszystko na kolacje wigilijna. Kolacja byla dobra ale nieatety w calosci zwrócona ten maluch mnie wykancza, z chlopcami tak się nie czulam, a tu wieczne mdlosci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Wesołych Świąt
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
Wesołych świąt dla wszystkich
![]() PS. My dziś ogłaszamy nowinę teściom, jestem ciekawa reakcji |
|
|
|
#3345 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny również życzę Świąt pełnych miłości
![]() Wczoraj podczas Wigilii ogłosiliśmy nowinę teściom (byłam bardzo ciekawa ich reakcji) ale byli tacy szczęśliwi jakby im ktoś powiedział co najmniej że wygrali 6 w totolotka teściowa nawet łezki uronila a w sumie nigdy nie widziałam jej że łzami w oczach Teraz teść już każdemu w rodzinie opowiada że będzie dziadkiem w końcu to będzie ich pierwszy wnuk/wnuczka ![]() Jeszcze w czwartek moim rodzicom ogłosimy ale tu znam reakcje :P mama na pewno się rozplacze, tata w sumie też, a siostra powie że no w końcu ale zobaczymy jak to będzie
Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2017-12-25 o 18:53 |
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos gratuluję takich ciepłych reakcji i wsparcia
![]() Patrycja to może teraz dziewczynka?
|
#3347 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
Camelitos, ale wzruszająco! Super
U nas miło i spokojnie, choć ze spacerów nici, bo okropne wietrzysko jest. Lidusia tylko ma cięższy czas, bo zdecydowaliśmy się ją odsmoczkować, skoro ja i mąż mamy teraz trochę wolnego i więcej czasu na przytulasy i uwagę dla niej, więc wczoraj był pierwszy wieczór bez smoka. Popłakała troszkę moja biedna, ale jak już usnęła, to pospała spokojnie całą noc do 6:40, uff Smok i tak był tylko i wyłącznie do usypiania, więc mam nadzieję, że kilka dni i będzie po sprawie!
|
#3349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3350 |
|
Zadomowienie
|
Tak, odkąd miała 7-8 miesięcy jest bajka, złote dziecko, ale to wynik nauki usypiania... Bo wcześniej było bardzo ciężko i straszne problemy ze spaniem miała.
Tak to jest ze smokiem, są plusy i minusy... Ja nie daje smoka od urodzenia dzieciom, tylko w ostateczności (np. uspokojenie przy kolkach albo ssanie kciuka). To Twoja też teraz bez utulacza uczy się zasypiać. Fajnie, że chociaż nie płacze. Musimy być konsekwentne i spokojne i będzie dobrze! Musi być
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2017-12-26 o 12:04 |
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Och ja chciałam teraz odstawić od piersi synka, bo mąż będzie w domu do.sylwestra. Ale on ma znowu gorsze dni przez to zamieszanie świąteczne. W nocy bardzo źle śpi, tylko u mnie na rękach jest dobrze i mleko pije na potęgę. Jestem zmęczona fizycznie tymi świętami, a myślałam że odpocznę
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas przed odstawieniem było spoko,cycuś,10 minut i po robocie,a teraz się wszyscy meczymy z nią cały dzień,bo z drzemka też jest problem. Tak jakby szła spać za karę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka to super, że tak gładko poszło ze smoczkiem
ja planuję w styczniu odpieluchowanie najmłodszej, mam nadzieję, że pójdzie równie sprawnie
|
#3354 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jaki ja mam brzuch po świętach ... 🙃🙃
|
|
#3355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem czy z jedzenia czy z ciazy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem tak wzdęta, że dramat 😅 wszyscy mówią, że szybko rośnie brzuszek, ale ja tam dobrze wiem, że za parę dni będzie połowa tego
|
#3358 |
|
Wtajemniczenie
|
Wesolych poswietech! Fajnie tak poczytać o Waszych doświadczeniach- pewnie przyda sie mi i innym nowym mamom 😊
Dziewczyny macie jakies pomysly na bole glowy? Odwczoraj mnie boli, na noc nie moglam zasnac to wzielam paracetamol ale nie chce brac za czesto. Dzisiaj obudzilam sie z bolem i tak z przerwami boli mnie do teraz... jest to strasznie męczące... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-12-26 o 16:40 |
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

. Życzę Wam pięknych świąt Kochane
teraz odpoczynek 

U mnie dalej płasko, tylko cyce wywaliło..

... może pośpi dłużej rano

ten maluch mnie wykancza, z chlopcami tak się nie czulam, a tu wieczne mdlosci 
mama na pewno się rozplacze, tata w sumie też, a siostra powie że no w końcu
Smok i tak był tylko i wyłącznie do usypiania, więc mam nadzieję, że kilka dni i będzie po sprawie!