|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VI
Zetka masz urodzinyyyyyyy w niedziele? to pijemy
|
#3362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A o kodach nawet nie raczyli wspomnieć, żeby przyjść je odebrać.. Oj chyba w piątek złożę im wizytę.. albo zadzwonię, bo szkoda czas tracić w korkach Idę spać, bo jutro znowu do mojej kochanej pracy (Wyyytrzymam...)
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
No to koniecznie idz z tym swiadectwem zobia Ci na nowo dobrze...
Przeciez nie mozesz isc do zadnej szkoly ze swiadectwem z bledami
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam z podst do hiszpańskiego z PONSa np takie coś: http://merlin.pl/1000-najwazniejszyc.../1,605386.html choć niby inne wyd ale na okładce PONS fajne jest nawet a z gramy : http://merlin.pl/Gramatyka-z-cwiczen.../1,445726.html musze usiąść do tego w końcu na nowo ![]() no i sporo innych z PONSa ale to już takich jak np czasowniki odmiana. jakieś testy słownictwa no i przede wszystkim mam to: http://allegro.pl/item381397579_angi..._numerow_.html tylko do hiszpańskiego a nie angielskiego ![]() tylko jakoś chęci dużych brak na nauke w wakacje jak na razie no mam ![]() <--- to ja i lele - tylko nie pamiętam jak to kiedyś ustaliłyśmy - kto jest kto? ![]()
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
kurde no gdybym nie byla w chorwacji to bym wpadla na impreze
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() jestem już w pracy ale nie chce mi się jeszcze pracować
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
sasasasa
ja tez mam :p leluska zmeczona praca, szybko chodzi spac. w ogole moj zegar bilogicznys ie przestawil i jak nigdy wczesnie zasypiam i rano wstaje.. Cytat:
Zetus ja tez nie pamietam, ale wydaje mi sie, ze to ja ta pijaca na lezaco:Op no chyba, ze na zmiane:P |
|
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak nie zdam to zapisuje się do szkoły policealnej żak lub profesja na arch. wnętrz, ciekawe czy miejsca będą, nawet w tej sprawie tak dokładnie się nie dowiadywałam. Kurde czekam na 30 jak wybawienia, bo nienawidze planować jak nie wiem jaki jest punkt wyjścia
|
|
|
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
ja też dostałam ten kod i głupio łudziłam się, że jest on po to, żeby poznac wyniki wcześniej
ale jakoś mi się do tego nie spieszy
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy nie bede zyla z ojcem w zgodzie :/ ehh .. widocznie tak juz musi byc..
ide plazowac, milego dnia dziewczyny
|
#3372 |
|
Konto usunięte
|
maue nie dostało żadnych kodow, więc pewnie województwo śląskie nie ma przywileju oglądania wyników nie ruszając tyłków z domu;]
Black – sporo tego dziadostwa musiałaś się uczyć; ] ale za to masz teraz przewagę nad innymi – o ile w ogóle nadal jesteś zainteresowana takimi papierko-księgowymi studiami, vide ekonomia... bo jakoś mi umknęło, gdzie Ty się wybierasz. a propos durnych pytań: zdałaś? a na ile? – to chyba faktycznie masz rację, trzeba przyjść dzień później. Hula - jestem już w pracy ale nie chce mi się jeszcze pracować – fantastyczne zdanie;] Deborah100– zastanawiałam się też nad taką opcją, co zrobię, jeśli nie zdam, ale nie wiem... myślisz, że warto? |
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;7992378]maue nie dostało żadnych kodow, więc pewnie województwo śląskie nie ma przywileju oglądania wyników nie ruszając tyłków z domu;]
[/quote] Ja dostałam kod (a też jestem ze śląskiego), żeby sobie sprawdzić jeszcze przed maturami, czy dobrze wpisałam przedmioty maturalne czy coś
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehetaka byłam wczoraj zmęczona, że chyba nic sie w nocy nie wyspałam i nie usłyszałam jak komórka mnie budziła tzn musiałam słyszeć bo musiałam ją wyłączyć ale w ogóle czegoś takiego nie pamiętam ![]() no i takim oto sposobem wstałam pół godziny temu a od 1,5h miałam już być na działce i najlepsze, że nadal ziewam :| kiedyś się zastanawiałam czy gdybym mogła to przespałabym np 3dni pod rząd ?!
|
|
#3375 |
|
Konto usunięte
|
Deborah mnie natchnęła, w sensie zaczęłam rozpatrywać na nowo taką jedną rzecz – może Wy mi poradzicie? jeśli nie chce Wam się czytać całej wypowiedzi, przeczytajcie wypunktowane - i poradźcie, proszę
po pierwsze: o ile wszystkie próbne matury z matmy pisałam na okolice 100%, to główną zje*bałam na jakieś 60-70% po drugie: w związku z po pierwszym, wydaje mi się, że zarówno o Budownictwie na Politechnice Śląskiej, jak i o Inżynierii Lądowej w Gdańsku – mogę sobie tylko pomarzyć, a inne studia mnie nie interesują* *interesuje mnie jeszcze filologia francuska, ale jako drugi kierunek, albo ewentualnie kierunek na przewegetowanie roku. tam mam realne szanse się dostać (na Uniwersytet Śląski) !po trzecie, sedno sprawy: w związku z punktami pierwszym i drugim, zakładając, że maturę z matmy położyłam i na konkretne, techniczne studia się nie dostanę, opcje mam takie:[każda z nich wiąże się z douczaniem się matematyki, żeby za rok startować na Politechniki]
|
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
maUa no wiec chcialam narazie napisac ze na PG nie ma chyba takiego kierunku jak Inżynieria Lądowa (jest jedynie taki wydzial, ale i tak brzmi nieco inaczej jeszcze
), a jest kierunek Inżynieria Środowiska Co do tego co bedzie jak sie nie dostaniesz to mysle ze najlepsza opcja byloby pojsc na filologie a potem ciagnac ja wraz z kierunkiem technicznym Takie jest moje zdanie
|
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: maue rozterki
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;7992559]Deborah mnie natchnęła, w sensie zaczęłam rozpatrywać na nowo taką jedną rzecz – może Wy mi poradzicie? jeśli nie chce Wam się czytać całej wypowiedzi, przeczytajcie wypunktowane - i poradźcie, proszę
po pierwsze: o ile wszystkie próbne matury z matmy pisałam na okolice 100%, to główną zje*bałam na jakieś 60-70% po drugie: w związku z po pierwszym, wydaje mi się, że zarówno o Budownictwie na Politechnice Śląskiej, jak i o Inżynierii Lądowej w Gdańsku – mogę sobie tylko pomarzyć, a inne studia mnie nie interesują* *interesuje mnie jeszcze filologia francuska, ale jako drugi kierunek, albo ewentualnie kierunek na przewegetowanie roku. tam mam realne szanse się dostać (na Uniwersytet Śląski) !po trzecie, sedno sprawy: w związku z punktami pierwszym i drugim, zakładając, że maturę z matmy położyłam i na konkretne, techniczne studia się nie dostanę, opcje mam takie:[każda z nich wiąże się z douczaniem się matematyki, żeby za rok startować na Politechniki]
Jeszcze nie wiesz jaki bedziesz mieć wynik. może akurat wystarczy na te Twoje techniczne a jak Ci się nie uda w tym roku (tfu tfu ;P) to może pójdziesz np na tą filologie ale też ją skończysz? np licencjat sam? przez 2lata byś ciągnęła 2kierunki. a taki licencjat z języków to zawsze coś w przyszłości ![]() a jak nie to ja bym na Twoim miejscu wyjechała do tego Strasburga ![]() no bo i praca (kasa) i język to fajnie, a poza tym ja to uwielbiam jakieś podróże itp i by mnie ta kropka najbardziej kręciła po filologii
|
#3378 |
|
Adwokat diabła
|
Dot.: maue rozterki
maue, maue..
widzisz w papierkach polubiłam siedzieć, tylko jak mam siedzieć na szubieniczkach to mnie krew zalewa gdzie chce dalej iść, siedzę i wątpie we wszystko.. do co rozterek wg mnie każda opcja jest dobra więc dużo nie poradziłam
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;7992378]
Hula - jestem już w pracy ale nie chce mi się jeszcze pracować – fantastyczne zdanie;] [/quote] prosze się ze mnie nie śmiać byłam w pracy już o 7.45, a zwykle jestem o 8.15 ale teraz pracuję pilnie ![]() edit. maUe ja bym na Twoim miejscu wybrała tą filologię
|
|
|
|
#3380 | ||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Bo ja mam kody. ![]() Cytat:
pretty zapytała.
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;7992559]Deborah mnie natchnęła, w sensie zaczęłam rozpatrywać na nowo taką jedną rzecz – może Wy mi poradzicie? jeśli nie chce Wam się czytać całej wypowiedzi, przeczytajcie wypunktowane - i poradźcie, proszę
Ja bym jednak złożyła na te techniczne kierunki, przecież 60-70% z rozszerzonej matematyki to nie jest mało ![]() A jeśli się nie dostaniesz to filologia francuska i ciągnąć to do licencjata i jednocześnie zaczynając drugi rok filologii zacząć studiować techniczny kierunek. Jakoś dałabyś radę ![]() Ale jeżeli chcesz zaczynać filologię z nastawieniem, że za rok rzucisz, to może nie warto Ja tak samo nie zaczynam studiów, które wiem, że za rok bym rzuciła. Zostaniesz bez papierka, no ale za to z dużą wiedzą, na temat, który Cię interesuje...No
|
#3383 |
|
Konto usunięte
|
macie rację, że rzucanie studiów po roku jest trochę bezmyślne. jednak w przypadku filologii ma to jakiś sens: poduczę się języka - i nauczę się podstaw kolejnego (do wyboru włoski, hiszpański). no ale fakt: lepiej już mieć jakiś papierek.
nie wiem, na co się zdecyduję. jestem niemal w 100% pewna, że nie dostanę się na Politechnikę. więc zostają mi opcje, które wymieniłam. papiery oczywiście złożę, wydam kasę na rekrutację itd, ale wiem, że do niczego to nie doprowadzi. jeśli dostanę się za to na filologię - to zostanę w Polsce. chyba. Strasburg mnie bardzo nęci, bo ostatnio włączyła mi się żyłka poznawania i podróżowania. wystarczył mały trip na Pomorze, żeby mi się przypomniało, jak to jest fantastycznie: być w innym miejscu. Strasburg jest bardzo realny. to nie jest mrzonka, jakiś tam mój głupi wymysł. ciotka mojego ojca, kiedy dowiedziała się, że uczę się w LO francuskiego - i to w zakresie intensywnie-rozszerzonym, a w dodatku kocham ten język - od razu zaproponowała mi, że może mnie wysłać tam na wakacje. ciotka jest strasznie światową kobietą, mogłabym o niej opowiadać i opowiadać... w każdym razie: mieszkała kilka ładnych lat we Francji i ma tam wielu znajomych. ciągle mnie zapewnia, że mnie przygarną do siebie, jeśli tylko będę chciała. więc kto wie?
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;7993110]
Strasburg jest bardzo realny. to nie jest mrzonka, jakiś tam mój głupi wymysł. ciotka mojego ojca, kiedy dowiedziała się, że uczę się w LO francuskiego - i to w zakresie intensywnie-rozszerzonym, a w dodatku kocham ten język - od razu zaproponowała mi, że może mnie wysłać tam na wakacje. ciotka jest strasznie światową kobietą, mogłabym o niej opowiadać i opowiadać... w każdym razie: mieszkała kilka ładnych lat we Francji i ma tam wielu znajomych. ciągle mnie zapewnia, że mnie przygarną do siebie, jeśli tylko będę chciała. więc kto wie? [/quote]To ja bym jednak wybrała ten Strasburg Taka okazja może Ci się już nie trafić, a teraz mam dużą szansę. A za rok na politechnikę ![]() A może mogłabyś być w Strasburgu i ciągnąć jakąś szkołę policealną zaocznie? Tam nie wymagają obecności na zajęciach (pytałam ), tylko trzeba coś zaliczyć później
|
#3385 |
|
Konto usunięte
|
refleksja: życie, to taki korytarz, który ma bardzo wiele drzwi. idziesz nim - i każde kolejne wydają ci się bardziej atrakcyjne od poprzednich. mijasz je po kolei, zamiast się zdecydować, zamiast któreś wreszcie otworzyć. a potem okazuje się, że jest już za późno. świat straconych szans.
|
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
maue, słuszna refleksja.
ja jakieś kody dostałam, ale sama nie wiem czy iść do szkoły w poniedziałek czy nie. nie chce mi się słuchać tych beznadziejnych pytań zadawanych zatroskanych głosem, a podszytych nadzieją, że nie poszło mi zbyt dobrze, typu: no i jak? ile? bla bla bla i jescze będzie taaaaka kolejka pewnie. bleh. |
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;7993294]refleksja: życie, to taki korytarz, który ma bardzo wiele drzwi. idziesz nim - i każde kolejne wydają ci się bardziej atrakcyjne od poprzednich. mijasz je po kolei, zamiast się zdecydować, zamiast któreś wreszcie otworzyć. a potem okazuje się, że jest już za późno. świat straconych szans.
zgadzam sie ja żałuje, że nie zdecydowałam się w kwietniu na ten wyjazd na rok do USA jako au-pair. i teraz zazdroszcze mojej przyjaciółce, która podjęła decyzję błyskawicznie no i w niedziele wyjeżdża
|
#3388 |
|
Konto usunięte
|
zetka - dlatego muszę wszystko dobrze przemyśleć. żeby nie żałować. oby nie myśleć zbyt wiele i zbyt wiele się zastanawiać, bo będę wtedy w dupie, tak, jak jestem teraz.
kiedy byłam na Pomorzu, pomyślałam, że trzeba trochę powakacjować, pozwiedzać, poodwiedzać, gdzieś wyjechać. myślałam o Politechnice Gdańskiej, i o tym, żeby zostać u ciotki w Gdyni, albo u kuzyna w Tczewie... - teraz myślę, że Polska to za mało;] będę w Gdyni na openerze, odwiedzę ciotkę, pogadam o Strasburgu... zobaczę. ; * |
|
|
|
#3389 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem FiR jest lepszy od ekonomii. U mnie też bardziej elitarny kierunek to FiR a nie ekonomia. Cytat:
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;7992559]Deborah mnie natchnęła, w sensie zaczęłam rozpatrywać na nowo taką jedną rzecz – może Wy mi poradzicie? jeśli nie chce Wam się czytać całej wypowiedzi, przeczytajcie wypunktowane - i poradźcie, proszę po pierwsze: o ile wszystkie próbne matury z matmy pisałam na okolice 100%, to główną zje*bałam na jakieś 60-70% po drugie: w związku z po pierwszym, wydaje mi się, że zarówno o Budownictwie na Politechnice Śląskiej, jak i o Inżynierii Lądowej w Gdańsku – mogę sobie tylko pomarzyć, a inne studia mnie nie interesują* *interesuje mnie jeszcze filologia francuska, ale jako drugi kierunek, albo ewentualnie kierunek na przewegetowanie roku. tam mam realne szanse się dostać (na Uniwersytet Śląski) !po trzecie, sedno sprawy: w związku z punktami pierwszym i drugim, zakładając, że maturę z matmy położyłam i na konkretne, techniczne studia się nie dostanę, opcje mam takie:[każda z nich wiąże się z douczaniem się matematyki, żeby za rok startować na Politechniki]
Mnie sie podoba ta ostatnia opcja Byłabym za pójściem na rok na inne studia, które przydałyby Ci się potem (jeśli chciałabyś ponownie zdawać maturę albo po prostu na kierunku o jakim marzysz). A filologia to całkiem inna bajka niż budownictwo. Ale moim zdaniem nawet jeśli liczysz na 60-70% z matmy to nie powinnaś przekreślać swoich szans. Mam kolegę, który z dużo gorszymi wynikami (zarówno z mat i języka) się dostał na PŚ na bud. Kwestia tylko tego, że w tamtym roku jednak matura była trudniejsza. Poza tym ja bym wybrała 3 a nie 2 uczelnie. Na pewno na którąś z takim wynikiem się dostaniesz!
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Też dostałam kody ale co z tego jak dopiero 30 czerwca będzie mozna sprawdzić, też myślałam, że są po to aby wcześniej poznać wyniki a tu lipa
![]() Jutro pójdę zapytać się o której będzie rozdanie świadectw dojrzałości. U nas jest bardziej podobnie do zakończenia roku, są byli wychowawcy i to oni rozdają świadectwa, przynajmniej tak było w poprzednich latach... [1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;7992378]maue nie dostało żadnych kodow, więc pewnie województwo śląskie nie ma przywileju oglądania wyników nie ruszając tyłków z domu;] Black – sporo tego dziadostwa musiałaś się uczyć; ] ale za to masz teraz przewagę nad innymi – o ile w ogóle nadal jesteś zainteresowana takimi papierko-księgowymi studiami, vide ekonomia... bo jakoś mi umknęło, gdzie Ty się wybierasz. a propos durnych pytań: zdałaś? a na ile? – to chyba faktycznie masz rację, trzeba przyjść dzień później. Hula - jestem już w pracy ale nie chce mi się jeszcze pracować – fantastyczne zdanie;] Deborah100– zastanawiałam się też nad taką opcją, co zrobię, jeśli nie zdam, ale nie wiem... myślisz, że warto?[/quote] W sumie lepsze to niż siedzenie w domu, bo ja z moją rodzinką cały rok bym nie wytrzymała A tak pójde na studium, wynajmę mieszkanie, znajdę prace i jakoś może będzie, Wiadomo, że przez jakiś czas będe zależna od rodziców ale lepsze to niż siedzenie w chacie. Tak przynajmniej po roku nauki miałabym jakieś świadectwo, że coś umiem robić a co za tym idzie, perspektywa znalezienia lepszej pracy. Oczywiście wolałabym zdać i dostać się na studia ale jak się nie uda to nie będe rozpaczała, bo to mi nic nie da. Zastanawia mnie jedno, czy op poprawce w sierpniu są szanse dostać się na studia czy już nie warto próbować ![]() Także myślałam nad tym, że jeśli nie dostanę się na wymarzone studia to pójdę na rok na jakieś inne i rzuce ale po głębszym zastanowieniu doszłam do wniosku, że sensu nie ma. Jeśli masz możliwość wyjazdu za granicę i pewną pracę to można jechać, przynajmniej zarobisz pieniążki na naukę i dla siebie. Kiedyś tak chciałam być dorosła a teraz wolałabym cofnąć się do dzieciństwa. Tyle jest niepewnych spraw a ja nie wiem co mam robić;/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

i wyniki w poniedziałek od 12 będą rozdawane w sekretariacie...ale będzie tłook... masakra
A o kodach nawet nie raczyli wspomnieć, żeby przyjść je odebrać.. Oj chyba w piątek złożę im wizytę.. albo zadzwonię, bo szkoda czas tracić w korkach
Idę spać, bo jutro znowu do mojej kochanej pracy (Wyyytrzymam...)

". A z hiszpańskiego to ja ani be ani me
<--- to ja i lele - tylko nie pamiętam jak to kiedyś ustaliłyśmy - kto jest kto?

ale jakoś mi się do tego nie spieszy

Ja tak samo nie zaczynam studiów, które wiem, że za rok bym rzuciła. Zostaniesz bez papierka, no ale za to z dużą wiedzą, na temat, który Cię interesuje...