|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
| Poka¿ wyniki sondy: Jak uzy¶kaæ te piêkne loki? | |||
| .. |
|
19 | 48,72% |
| .. |
|
7 | 17,95% |
| .. |
|
5 | 12,82% |
| .. |
|
8 | 20,51% |
| G³osuj±cy: 39. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#211 |
|
BAN sta³y
Lokalizacja: Jagoda na planie s³yszysz rapowanie...Czarna moje rozpoznanie...KALISZ lokalizowanie :)
Wiadomo¶ci: 60
|
Dot.: Loki z foty - jak uzyskaæ takie cudo? ^_^
A Popatrzcie Tylko Na To!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! To Jest Moja Fryzurka-faworytka, Któr± Sobie Zrobiê Jak Tylko W³oski Mi Urosn±
|
|
|
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 123
|
faktycznie tez jest ¶liczna, ale my¶le ze tu g³ównie chodzi o dobre wycieniowanie i w³osy powinny mieæ tendencjê do falowania lub krêcenia
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
a co powiecie na to
?
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 425
|
boooooooooskie
|
|
|
|
|
#215 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
A mnie to wyglada na trwala na grubych walkach "podrasowana" dla efektu na termolokach....
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 392
|
Jej laseczki kochane jeste¶cie ¿e o tym w±tku nie zapomnia³yscie... a tutaj Alba wysz³a cudnie... naczy jej w³osy
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Takie Kceeeee
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
kurcze, wszystkie te fryzurki s± ¶wietne
. A mo¿e lekka trwa³a faktycznie by³aby dobrym rozwi±zaniem
|
|
|
|
|
#220 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 975
|
Hmm... chyba znalaz³am dla was odpowiedni sposób na takie ¶liczne loki
Jest baaardzo tani i prosty. Nie potrzeba ¿adnych wa³ków, prostownic i bawe³nianych kulek Lekko wilgotne w³osy dzielê na ok. trzy pasma (zale¿y od grubo¶ci w³osów), biorê jedno do rêki i skrêcam w takiego "¶limaczka" (mam nadzieje, ¿e wszyscy wiedz± o co chodzi ). Gdy tak jush skrêcê pasmo, koñcówkê spinam dwoma wsuwkami. Z pozosta³ymi dwoma jest tak samo Mo¿na do tego u¿yæ tesh zwyk³ej, ma³ej gumeczki, zwi±zuj±c ca³ego ¶limaczka Ja zazwyczaj trzymam to cudo na g³owie ok.1,5 - 2 godzin, po rozpl±taniu mocno spryskujê lakierem. Wydaje mi siê, ¿e mo¿na trzymaæ ca³± noc. Ale jest jedna baaardzo wa¿na uwaga! Koniecznie po rozpl±taniu ¶limaczków, w³osy trzeba przeczesaæ palcami, broñ bo¿e szczotk±. Ja tak kiedy¶ zrobi³am (na³o¿y³am wcze¶niej za du¿o pianki i w³oski mi siê troszkê poskleja³y ) i m±drze u¿y³am szczotki Boshhh... co to by³o!! Ogroomne afro... Ca³a rodzinka siê ze mnie ¶mia³a Mam nauczkê. No ale ja my¶le, ¿e do¶wiadczone wiza¿anki wiedz±, jak obchodziæ siê z lokami Mam wieeelk± nadzieje, ¿e jako¶ wam pomog³am! Sposób, który tutaj poda³am jest moim ulubionym i na moich w³oskach zawsze wychodzi. Gdybym mia³a aparacik pstryknê³abym fotki Ale ten sposób na loki jest taki prosty, ¿e a¿ szkoda by by³o nie spróbowaæ Powodzenia! |
|
|
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Maxi 82, chodzilo mi o to ca ma na glowce Alba
![]() |
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 191
|
próbowa³am kiedy¶ nakrêciæ w³osy na te kulki z waty, ale strasznie cie¿ko by³o mi te kulki zrobiæ, bo ci±gle siê rozwala³y i nie sz³o ich zwi±zaæ, a o nakrêceniu na w³osy to juz w ogóle nie by³o mowy :/
ca³e szczê¶cie mam w³osy z tendecj± do krêcenia i nie musze zbyt wiele z nimi robiæ, zw³aszcza je¶li s± dobrze wycieniowane, ale teraz je podcie³am (czego baaaardzo ¿a³uje) i wygl±dam koszmarnie tak czy tak bardzo polecam wam spray loki na dopingu Shock Waves Welli. Wystarczy spryskac lekko podsuszone w³osy i troche je pognie¶æ, Na prawdê bardzo fajnie skrêca! |
|
|
|
|
#223 |
|
BAN sta³y
|
Witam
Szukam w internecie zdjêæ Shakiry z jej ostatniej piosenki "la tortura". ma tam bosk± fryzurkê!! je¶li kto¶ mia³by te zdjêcia prosi³abym o ich wklejenie,i jeszcze jedno jak to zrobiæ?? czy trwa³a w tym przypadku jest mo¿liwa?? chcê wybraæ sie do fryzjera bo patrzeæ siê ju¿ na moje w³osy nie mogê,ani nie s± proste ani krêcone,reaguj± na wilgoæ efektem sianka prosze o pomoæ
|
|
|
|
|
#224 |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 6 247
|
Dot.: fryzura Shakiry z "La Tortura" ??? :)
chodzi Tobie o takie zdjecia
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 247 postami tego u¿ytkownika na forum. Jak za³o¿yæ tak± reklamê? (klik!) |
|
|
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 529
|
Widzia³am na jakim¶ muzycznym kanale, bodaj¿e MTV, film o tym jak krêcili ten teledysk. Shakira zapytana o te fryzure, odpowiedzia³a, ¿e to jej naturalne loki i absolutnie nic z nimi nie robi³a. A! makija¿ te¿ robi³a sama, bo chcia³a naturalnego, "zwyk³ego" efektu. Pzdr
|
|
|
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 244
|
shakira faktycznie wygl±da fajniutko, ale je¶li chcesz skopiowac jej fryzurkê to ostro¿nie.Ona ma rozja¶niane swoje czarne w³osy,pocieniowane i na nich trwa³a.Gdzie¶ obi³a mi siê o uszy opinia ekspertów,¿e Shakira ma najbardziej zniszczone w³osy ze wszystkich gwiazd.Takie zabiegi jakie ona stosuje s± zabójcze.Ale jej to pasuje ,wygl±da naprawdê niezwykle
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 310
|
Ona to musi mieæ mocne w³osy z natury... "normalnemu" cz³owiekowi to pewnie by ju¿ dawno wysz³y z cebulkami po zestawie trwa³a + rozja¶nianie...
|
|
|
|
|
#228 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 572
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zeby te wszystkie gwiazdy chcia³y nam zdradzaæ jak robi± takie ³adniutkie loczki ale z drugiej strony to nad nimi pracuje mnóstwo profesjonalistów, my mo¿emy tytlko pomarzyæ i same kombinowaæ co tu zrobiæ, eech . Ale siê nie poddamy oczywi¶cie Dziewczyny dziêki za wszystkie rady . Agatka 90 ja te¿ kiedy¶ rozczesa³am taki ¶limaczki, a mia³am ich z 10 na g³owie i wolê nie pisaæ co wysz³o... . Dzisaj zrobiê jak napisa³y¶cie
|
|
|
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Ja widzia³am takie spiralne lokówki, mo¿e to one daja taki efekt?
w ka¿dym razie kole¿anka poradzi³a mi spiralne wa³ki, ale w ogóle nie umiem ich zakrêcaæ. Na razie mam problem piêknych loków z g³owy, bo fryzjerka "uszczê¶liwi³a" mnie krótk± fryzurk±(a chcia³am podci±æ tylko koñcówki) |
|
|
|
|
#231 |
|
BAN sta³y
|
Wielkie dziêki Wam dziewczyny
![]() Tak siê w³a¶nie zastanawiam,ta fryzurka jest mmm ![]() Mam d³ugie w³osy ,za ³apotki trochê,koloru jej w³osów nie chcê skopiowaæ,mam kolor hm jasny blond z dodatkiem rudego zw³aszcza w s³onku hah,mam te¿ naturalnie rozja¶nione pasemka,chyba przez s³oñce,nigdy nie garbowa³am ani nic tak¿e tylko przyda³oby siê je jeszcze postopniowaæ hm i mo¿e trwa³a,ale z tym ju¿ pójdê do fryzjera. W ka¿dym razie wielkie dziêki
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ju¿ zafundujesz sobie loki, to napisz szybciutko, czy wszystko wysz³o tak, jak mia³o wyj¶æ
|
|
|
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
to ja s³ysza³am ze nie shakira ma najbardziej zniszczone w³osy tylko CHRISTINA AGUILERA!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!Na te jej eksperymenty z w³osami nie moge patrzec, pisza ze powoli ³ysieje przez to wszystko :-D
|
|
#234 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 171
|
Cytat:
chocia¿by dlatego,¿e np.na 1 fotce ma w³osy mniej skrêcone i bardziej lu¼niejsze loki ni¿ na tych pozosta³ych. napewno sobie dokrêca jako¶,ale nie mam pojecia jak. fakt faktem,¿e mi te¿ sie bardzo podobaj± te loki.s± cudowne poprostu. i te¿ siê zastanawiam jak je zrobic nie mam zielonego pojêcia.
|
|
|
|
#235 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 489
|
mi sie tak kreca naturalnie wlosy, jak je umyje i rozczesze jak sa calkiem mokre a potem juz nie. albo jak wcale ich nie rozczesze bo mi sie nie chce:P takze mozliwe, ze Shakira rzeczywiscie nie robila z nimi absolutnie nic w doslownym tego slowa znaczeniu.chociaz nie chce mi sie w to wierzyc, bo na starych teledyskach ma grube, proste, czarne wlosy. mi sie wydaje, ze wlasnie tamte wlosy to byly jej naturalne, a nie te jasne krecone
![]() zalanczam zdjecie pieknej Shakiry z piêknymi prostymi czarnymi wlosami. |
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wam laseczki wyjdzie cos konkretnego to mo¿e fotkami zapodajcie
|
|
#237 |
|
Rozeznanie
|
Mój sposób na moich w³oskach zawsze wychodzi
Ale niestety nie mam aparatu Zobaczymy jak pójdzie maxi82
|
|
|
|
|
#238 |
|
Rozeznanie
|
na tym zdjeciu z czarnymi wlosami wyglda raczej jakby sobie farbowala - chodzi mi o odcien, nie wyglada mi na naturalny ( choc mozliwe ze ma ciemne wlosy z natury)
a faktur± wlosy tez nie przypominaja prostych drutow, raczej krecone po prostownicy, ewentualnie z tendencja do falowania, widac ze sa miekkie i delikatne, we³niste jakby - takie wlasnie jak maja kobiety o kreconych wlosach co do zdjec z kreconymi wlosami no to jesli to trwala to b. dobrze zrobiona wygladaja naturalnie, a takie wlosy roznie sie kreca wiec to ze sa na jednym zdjecciu takie a a innym juz inne to poprostu urok kreconych - zyja wlasnym zyciem to trwala zawsze wyglada tak samo to tak na moje skromne oko oczywiscie - bo sama mam krecone wlosy
|
|
|
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 529
|
A ja wierzê Shakirze
Jest Kolumbijk±, a kobiety z Latynoski czêsto maj±krêcone w³osy. Zreszt± po co mia³aby k³amaæ na MTV? Opowiada³a o ca³ej tej charakteryzacji do teledysku. I powiedzia³a ¿e z natury ma loki i nie chcia³a siê za bardzo stroiæ do klipu, wiêc zostawi³a je tak jak ma. Widzia³am na w³asne oczy jak sama siê maluje.
|
|
|
|
|
#240 |
|
BAN sta³y
|
Dla mnie ma³o wa¿ne jest czy ma takie naturalne czy nie
,mam nadziejê, ¿e mi trwa³a wyjdzie fajnie ,aa i mam jeszcze pytanko,w sumie z w³osami nigdy nic powa¿niejszego nie robi³am w stylu farbowania, tym bardziej trwa³ej Chcia³am zapytaæ jak wygl±da trwa³a "nienaturalnie" wygladaj±ca hah no i czy s± jakie¶ zalecienia co do pielêgnacji trwa³ej?
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.

?

. A mo¿e lekka trwa³a faktycznie by³aby dobrym rozwi±zaniem
) i m±drze u¿y³am szczotki
Mam nauczkê. No ale ja my¶le, ¿e do¶wiadczone wiza¿anki wiedz±, jak obchodziæ siê z lokami 

. Zeby te wszystkie gwiazdy chcia³y nam zdradzaæ jak robi± takie ³adniutkie loczki
. Dzisaj zrobiê jak napisa³y¶cie