|
|
#2131 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
A nie wiem czy Wam mówiłam, ale udało mi się upolować leżaczek tiny love używany 😚 dziś męża wysyłam po odbiór 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Już po świętach Jestem bardziej nimi zmęczona niż w poprzednich latach :/ Oczywiście wszystkim wymiotowałam, wiec czuje się średnio. Poza tym ciągle mi się spać chce. Co do szpitala, u nas trzeba mieć wszystko. Ostatnio miałam dwie torby, jedną na początek co wzięłam od razu do szpitala. Drugą mąż mi przywiózł na drugi dzień po porodzie. Kosmetyki kupie te mini, rzeczy typu kocyk, ubrania itd wezmę do domu i wypiorę w wysokiej temperaturze. Wczoraj zrobiłam zakupy w zarze on line bo od 22 były przeceny, w sumie tylko dla synka. Ale zła jestem bo z koszyka mi ktoś zawinął trzy bluzy i dwie pary spodni, na których mi najbardziej zależało :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2134 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam torby takie do reki, walize mam taka ze do niej bym weszla sama wiec zvtaka by mnie wygonili :p
|
|
|
|
#2135 |
|
Rozeznanie
|
Uff, udało się kupić tę kurtkę z hm. Chociaż średnio się cieszę bo mi sie nie podoba ona... Ale jednak ciążowa i z kapturem i za małe pieniądze.
Mam też sukienkę na sylwestra, Czarna dopasowana z długimi rękawkami <3 przed ciążą bym się na taką nie odważyła ![]() A dla małej kupiliśmy kombinezon w hm. Nie wiem czy będzie potrzebny, ale wolę się ubezpieczyć. Macie takie ciepłe kombinezony dla waszych marcowych dzieci? Punamama, ja też wizytuje 29.12. moim głównym zmartwieniem jest oczywiście zdrowie małej ale na drugim miejscu - jak wydepilować sobie nogi przed wizytą? Już się serio robi niewygodnie :/Mąż namówił mnie na frytki z maka po udanych zakupach. Mam trochę wyrzuty sumienia :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2136 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się właśnie zastanawiam czy mi taka kabinówka wystarczy. Mam nadzieję, że tak. Nie chcę tachać za sobą niczego większego, zwłaszcza, że ostatnio położona na szkole rodzenia mówiła, że w czasie przyjęcia nie wszędzie można chłopa zabrać ze sobą. Nawet mówiła o tym w kontekście posiadania walizki ale już nie pamiętam co dokładnie
Czy właśnie, że mamy się tym nie martwić bo chłop ją będzie mógł przenosić, czy, że będziemy musiały to nosić Mój zaczyna jeszcze nową pracę niedługo i nie wiemy jeszcze czy będzie mnie mógł odwieźć na porodówkę. Ja się wzięłam za zamawianie lamp i jedną upatrzyłam sobie nad łóżko małej. To sowa
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę miała chyba torbę do ręki, ewentualnie wezmę kabinówkę.
A co do kupna walizki- moja mama ostatnio kupiła walizki w Ochniku online i zapłaciła naprawdę niewielkie pieniądze za duże walizki- warto zajrzeć. Ja z Wittchena mam dwie kabinówki i są ok, chociaż jedna nie przetrwała lotu Ryanairem i pękła (ale linia lotnicza przysłała nową) |
|
|
|
#2138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2140 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Asiula, Ochnik! Właśnie 😁 dzięki. Wracam ze spaceru i siadam do tych walizek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2141 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lunak u mnie to ciasto cudak nazywa się stefanka i to popisowe ciasto mojej babci, nażarłam się go w święta Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2143 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczęściara
Ja od wiek wieków planowałam lasery, chciałam przed ślubem, ale wiadomo, zawsze inne wydatki były. Teraz żałuję bardzo
|
|
#2144 |
|
Raczkowanie
|
Ja z kolei polecam walizki Puccini. Mamy zestaw, przebyly już z nami kilka wakacji i na razie nic się z nimi nie dzieje. Kupowalam online i akurat trafilam na promocje ze były tańsze niż z wittchen bo te dwa sklepy akurat porownywalam wtedy.
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko odrosło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2146 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2147 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bloody, bo w ciążowej ma byc Ci ciepło i brzuch sie ma zmieścić, a nie ze ładna A ta sukienka to z rękawami z takiej koronki? Mierzylam taką i ładna była ![]() Cytat:
https://www.wittchen.com/walizka-na-...1214002#852103 te braliśmy w kabinowek. Dalej im sie cena utrzymuje sprzed świąt Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sam chce, zobaczymy czy będę na to psychicznie gotowa i czy ewentualnie efekt będzie zadowalający ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Lunak, wielkie dzięki! Widziałam ją właśnie i wpadła mi w oko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paznokcie to tylko ja, albo kosmetyczka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A lumee to powinnyśmy dostać w nagrodę za trudy depilacji przez te kilka miesięcy
|
|
|
#2152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A sukienkę o której piszesz mierzyłam i nawet mi się podobała, ale potem znalazłam na wyprzedaży nie-ciążową sukienkę za 50zl, taka mała czarna na długi rękaw ale z fajnego materialu imprezowego Selena, kilka kombinezonów?? Omg a ja kupiłam jeden i liczę że mi wystarczy termin mam na sam koniec marca. Rozmiar wzięłam najmniejszy. W zasadzie nie wiem czy to się nazywa kombinezon czy jak taka jakby kurteczka z kapturkiem i z miejscem na nogi ale połączonym, a nie na każdą nóżkę osobno. Ale ja jestem niedoedukowana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Selina a to jest taki okres w ciąży że można się nie zmieścić za kierownicą? Ja ze starszą miałam w brzuchu ponad 140 cm (serio ![]() ) a jeździłam do końca, jeszcze 2 tyg przed terminem trzepnęła mnie babka i pamietam ze w szpitalu, dzien przed porodem dostałam odszkodowanie ![]() Ja dziś pobuszowalam w gemini i jestem lżejsza o 400 zł. Jeszcze jedna tura w lutym i koniec wyprawki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz pogody są jakie są, że nawet w maju jest śnieg, więc nie miałam oporów przed zakupami, najwyżej schowam do szafy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2155 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem z tych "nie tykaj stopy" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2157 |
|
Wtajemniczenie
|
Bloody, ja nie mam w ogóle takiego cieplejszego kombinezonu. Ale coraz będziemy sie nad takim zastanawiam, bo jak teraz jest ciepło, to w marcu moze przymrozic. Póki co przekonałam meza do śpiwora na wózek, bo tez nie byłam pewna.
Ja to bym chyba nie ogarnęła psychicznej blokady zeby mi mój tykał tam i stopy. Bede sie męczyć sama do konca Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2158 |
|
Rozeznanie
|
Koma - mialam drożdżyce w bardzo zaawansowanym stanie ale na szczescie bez bakterii w moczu wiec nie dostalam zadnego antubiotyku. Tylko tabletki dopochwowe na 10 dni. Nie odczuwam teraz zadnych objawow wiec mysle, ze juz wszystko samo odeszlo w zapomnienie.
Jak rodzilam synka to nie mialam zadnej wyprawki. Nic po prostu. Synka ubrali w szpitalne ciuchy, srodki higieniczne tez dostalam szpitalne, to samo pampersy. Nawet koszule do i po porodzie dostalam ze szpitala. Takze radze Wam sie przygotowac na wczesniejszy porod a nie odkladac wszystko na ostatni dzien ![]() Ja jutro mam zamiar zrobic sobie zamowienie na gemini, koszule nocna wlasnie dzisiaj kupilam na wyprzedazy. Kupie tylko jakas jeszcze do porodu, laktator i moge rodzic Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- A wlosy jak mi nie rosly tak nie rosna. Gole sie raz na 2 tyg i mam na prawde maly i rzadki zarost. Na nogach to nie musialabym wcale ale czasem dla wlasnego komfortu psychicznego to robie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro jadę odebrać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2160 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.

w sklepie nie było to zamówiliśmy ze strony i przyszło w 2 dni.
tak samo cudak (inaczej na niego mówią miodownik albo czeski placek). moja mama wszystkie ciasta mrozi zawsze. Nawet te z masą, tylko trzeba dobrze folią aluminiową zawinąć zeby nie przemarzło, bo sie pozniej wodniste zrobi

Czy właśnie, że mamy się tym nie martwić bo chłop ją będzie mógł przenosić, czy, że będziemy musiały to nosić

wszystko odrosło
dziś męża wysyłam po odbiór 
taka jakby kurteczka z kapturkiem i z miejscem na nogi ale połączonym, a nie na każdą nóżkę osobno. Ale ja jestem niedoedukowana