|
|
#1441 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 4
Cytat:
tż wybrał dla 1 a ja teraz jestem w czarnej dupie, bo nie umiem się zdecydować ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
My dopiero przyjechaliśmy do domu. Dobrze być w końcu u siebie
teraz siedzimy i jemy słodycze które dostaliśmy ![]() Co do sylwestra to raczej będzie opcja ja plus mąż jak starczy siły i będzie dobra widoczność, to może pojedziemy o północy za miasto pooglądać sztuczne ognie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1443 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas sylwester w domu z córką i mężem, ze względu na papuge. Za dnia pojedziemy pewnie na obiad do teściów ale pod wieczór już do siebie wrócimy, żeby papuga nie bała się fajerwerków.
|
|
|
#1444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet nie wiem, czy nie 4, bo sąsiedzi ostatnio tak jakoś przebąkiwali coś, tu lekarz, a chcą drugie dziecko, więc może i u nich Mam tylko nadzieję, że Synu będzie dobrze spał... Na szczęście spore mieszkanie, to może nie usłyszy imprezki :P ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- I szybkie info z mojej wizyty dzisiejszej: Generalnie u mnie "przyzwoicie" ![]() tzn. bez zmian z długością szyjki i rozwarciem wewnętrznym. Muszę powtórzyć usg połówkowe, bo ostatnio wszystkich pomiarów nie mógł zobaczyć. Dzisiaj też próbował, ale uznał, że woli jak Dzieć podrośnie, bo to przepływy, więc będzie lepiej widać. Lekarz powiedział, że jestem w takim rozkroku trochę... ani nic nie porobię, bo boli i ciągnie, ani pessara/ szwu nie założą, bo jeszcze jest za długa... Dalej mam zielone światło na jedną atrakcję raz na kilka dni, a tak to leżenie, leżenie i leżenie. GROSZKU- wizytę 4.01 na usg widzę, że mam wpisaną, ale jeszcze 17.01 będę miała u gin + powtórka z UP, jak będziesz miała chwilkę dopiszesz? Ładnie proszę <3 |
|
|
|
|
#1445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#1446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z imionami mam tak.... że podobają mi się u kogoś! Ale jakoś nie pasują mi do mojego Dziecka Przy pierwszym też tak mieliśmy... każde imię ładne, ale nie pasuje Pod koniec ciąży dopiero ustaliliśmy imiona. Nie wiedzieliśmy w jakiej kolejności tylko bo obydwa mocno rodzinne.Mnóstwo jest takich, które były u mnie w rodzinie, i brzmią pięknie, ale jakoś tak nie grają mi także zobaczymy. Jeszcze czas :P
|
|
|
|
|
#1447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do wyprawki dla malucha. Jeśli mogę coś doradzić pierworódkom, a może też mamusiom na całego 😉 nie kupujcie żadnych gruszek do noska. To badziew wstrętny. Już lepiej kupić nosefride, żeby odciagac zalegajaca wydzieline siłą swoich płuc, lub jeśli któraś się brzydzi to wersja do odkurzacza - katarek. Wtedy to odkurzacz wszystko wyciąga. Namęczyłam się okropnie gruszką zanim przełamałam się do tej fridy ustnej. A po czasie kupiłam też ten katarek i wtedy frida poszła w kąt. Teraz nawet nie zamierzam ani 5zl na gruszke wydać. 😊 |
|
|
|
|
#1448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Pierworodki prosza o wiecej takich cenych rad 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1449 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Niech sie ten dzien juz skonczy..
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Kochane,
melduję się, że żyjemy i dieta od jutra ![]() spróbuje ponadrabiać
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Cytat:
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem pełną podziwu, że kiedyś katary odciągali gruszką 😮
Edytowane przez niud Czas edycji: 2017-12-27 o 15:31 |
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Nalesnikona grunt że jest ok. Odpoczywaj dalej.
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- My sylwestra w domu w trójkę. Mamy swietny widok na miasto i fajerwerki z naszego 8 piętra i syn uwielbia patrzeć w niebo. To już 4 taki sylwester będzie.
|
#1456 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej hej
Witam się po świętach! Właśnie wracamy od moich rodziców już do Warszawy ![]() Wigilia u teściów w małym składzie..ale było miło. 1 i 2 dzień świąt u moich rodziców i u dziadków. Synek dostał mnóstwo prezentów, pochloniety zabawą całe dnie jakby dziecka nie było.. Ja dostałam moje ukochane perfumy Chloé Cytat:
![]() Jak młody padnie to odwioze go do moich rodziców bo będziemy blisko ![]() Rok temu wytrzymał do 1.00 w nocy więc dobry imprezowicz z niego ![]() Cytat:
nalesnikona dobrze że wszystko w jako takim porządku.. dalej odpoczywaj i się oszczędzaj
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Nalesnikona nalesnikuj dalej
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
No i mąż naprawił swoje winy
Zrobił obiadek, a na prezent dostałam śliczną bransoletkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
No to się zrehabilitował 🙂
|
|
|
#1460 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze zupełnie do niczego okazał się termometr do mierzenia temperatury wody w wanience. Oszust pokazywał jak chciał. Niezawodny okazał się łokieć. Tak więc kolejne 5zl w kieszeni 😎 ew gdy kupicie termometr na podczerwień dla dziecka, w większości jest tam też funkcja sprawdzenia temp wody i powietrza 😉
|
|
|
#1461 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny za miłe słowa!
Ogólnie, to nie czuję się źle, tylko jak w Wigilię, byliśmy i u jednych i drugich rodziców, tu wstać, złożyć życzenia, siedzieć na krześle, to odczułam duży dyskomfort i ból. Jak leżę, to tylko kręgosłup jest zastany ![]() Także naleśnikuję w ramach nieleżenia idziemy do teatru z Mężem w tym tygodniu i wyprawiamy sylwestra. Znajomi bliscy, dzielimy się tym, co kto przynosi, dwie pary przyjadą wcześniej pomóc z krzesłami, talerzami itd. tak więc przygotowań nie odczuję tak mocno.---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- do odciągania miałam gruszkę... i nie umieliśmy jej używać chyba, bo nic nie wyciągała... Potem kupiłam odciągacz canpol? nie pamiętam firmy, ale na zasadzie- wsadzasz do buzi i ciągniesz dobrze się sprawdzał, wszystko można myć. Te do odkurzacza mnie trochę przerażają... nie mogłam się przekonać. Nawet patrzyłam na elektryczne wyciągaczki, ale w końcu sobie darowałam. |
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
mnie te elektryczne też przerażają - frida jest ok - mocno ciągnie szczególnie jak się skróci rurkę o połowę
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a zaywazyla ktoras z was zeby wam nogi spuchly w swieta? Bo ja sie wczoraj wysiedzialam u tesciow od 13 do po polnocy i jednak spuchly mi troche
niby bylismy z dziecmi troche na spacerze ale nie bylo za bardzo gdzie isc,a jak wasi mezczyzni sie spisali w swieta?grzeczni czy jednak przesadzili z alko?moj nawet grzeczny byl tzn pil ale nie poniosl go melanż ze tak powiem
|
|
|
|
#1464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mąż grzeczniutki jak nigdy, wypił lampkę wina do kolacji w wigilię, a później tylko piwo i to też bez przesady. Bez świąt on lepiej potrafi 😂 z czego jestem akurat dumna, że miał szofera i nie wykorzystal 😉 Jeszcze przypomniały mi się prześcieradła na przewijak. Super mięciutkie, wzięłam dwa na zmianę. Oczywiście do pierwszych niezłapanych siuśków 😂 kupowałam w rossmanie podkłady na łóżko i rozcinałam na rozmiar przewijaka. Po zasiusianiu w kosz i było czysto 😊 w dodatku przez jesień - zimę nie wyobrażałam sobie kłaść dziecka tak na przewijak gołym ciałkiem, a te podkłady może niezbyt miękkie ale izolowały chłód ceratki 😉 |
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie puchnę, też wczoraj byliśmy u teściów od 14 do 23.00.
TŻ jeszcze nigdy się nie upił odkąd jesteśmy razem. Wypił 2 szklanki whisky i spokój ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Mój organizm już chyba ogarnął od września, że albo leżę albo siedzę, więc się nie buntuje
Może faktycznie, normalnie się poruszasz a tam totalny bezruch. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
A odnosnie prezentow to u nas i w naszych rodzinach nie ma takiej tradycji wiec bilans na zero
corka tylko dostala lalke od nas ktora sobie wybrala sylwester w domu,piccolo juz zakupione wiec bede szalec ogolnie jakos nie moge sie ogarnac po tych swietach,bo w sumie trzy dni nic nierobienia i czlowiek jakis taki nie dobity dzis tez leniwo,po nowym roku moze wpadn3 w jakis normalny rytm funkcjonowania
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień należy do udanych czułam sie jak księżniczka, szkoda tylko, że urodziny ma sie raz w roku
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat! Wszystkiego najlepszego, spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

tż wybrał dla 1 a ja teraz jestem w czarnej dupie, bo nie umiem się zdecydować 

teraz siedzimy i jemy słodycze które dostaliśmy

Zrobił obiadek, a na prezent dostałam śliczną bransoletkę

niby bylismy z dziecmi troche na spacerze ale nie bylo za bardzo gdzie isc,a jak wasi mezczyzni sie spisali w swieta?grzeczni czy jednak przesadzili z alko?moj nawet grzeczny byl