Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku część II - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-25, 22:45   #2551
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku część II

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
FRUZIENKA, DOMI czy orientujesz się czy w pierwszych tygodniach ciązy jest dużo śluzu np? albo jaka powinna być szyjka? Pytałam juz dziewczyny ale stwierdziły ze mam sobie podarować jesli chodzi o temp.. ogolnie nie mierze ale ostatnimi dniami cos mnie uderzyło i mierzyłam rano przed wsaniem z łozka ale nie o tej samej godiznie... przedwczoraj miałam 37 wczoraj 36,9 a dzis 36,8 .... ?co ty na to? brak fasolki?

asienka ja Ci nie pomoge, ja sie nie znam kompletnie na tym Tu by sie nasza encyklopedia przydała czyli Kathi albo moe jakaś ina wizazanka sie wypowie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 22:47   #2552
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Imbruglia Pokaż wiadomość
Alkamor, zrób sobie jeszcze raz betę za kilka dni. Ona codziennie wzrasta przy ciąży.

I na spokojne dobranoc:
"Gonadotropina kosmówkowa, bo tak brzmi pełna nazwa beta-hCG jest hormonem, to znaczy substancją wytwarzaną przez organizm w celu kontroli funkcjonowania określonych narządów. HCG przypada rola szczególna, ponieważ pod jej wpływem pozostaje wyjątkowy proces - rozwój wczesnej ciąży.
Ponieważ wraz ze wzrostem ciąży zapotrzebowanie na progesteron wzrasta, również produkcja i wydzielanie HCG zwiększa się w ciąży bardzo szybko. Już od pierwszych dni po zagnieżdżeniu się zarodka w macicy, w surowicy krwi matki można wykryć gonadotropinę kosmówkową, a jej poziom osiąga charakterystyczne maksimum między 50 i 80 dniem po miesiączce. Z reguły poziom beta-hCG podwaja się co 2- 3 dni.
Hormon jest wydalany z moczem ciężarnej i dzięki temu wykrywanie jego obecności stało się podstawą działania powszechnie stosowanych testów ciążowych. "

Dziękuję! jeszcze zobaczę co mi jutro lekarz powie. Jeżeli będzie miał jakieś wątpliwości to przed USG pójdę jeszcze raz na betę. Bo co do badania to zdaje się, że macica powinna być rozpulchniona?? Bo sądzę, że jeżeli mi powie, że jest rozpulchniona i zobaczy betę to chyba w jakimś stopniu będzie mógł tą ciążę potwierdzić??

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 22:47   #2553
Imbruglia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
A myślisz, że jak zobaczy betę i zbada mnie to będzie mógł chociaż częściowo potwierdzić ciążę ?? Bo tak zupełnie to pewnie tego nie zrobi bo oni zdaje się zawsze czekają na USG??Bo jutro rano idę do gina....

Ja słyszałam, że w tak wczesnej ciąży żadne usg, ani ginekolog nie zobaczy ciąży. Ale kurcze, przecież beta mówi u Ciebie wszystko. Lekarz powie jedno: gratuluję jest Pani w ciąży. Na bank. No nie ma innej możliwości.
Stary 2008-06-25, 22:50   #2554
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Ja słyszałam, że w tak wczesnej ciąży żadne usg, ani ginekolog nie zobaczy ciąży. Ale kurcze, przecież beta mówi u Ciebie wszystko. Lekarz powie jedno: gratuluję jest Pani w ciąży. Na bank. No nie ma innej możliwości.
Mam taką nadzieję jutro się przekonam Możecie sobie o mnie pomyśleć, że jestem jakaś stuknięta czy coś ale ja się naprawdę nadal boję rozczarowania. Staram się sobie powiedzieć " ej masz tyle dowodów....będziesz mamą" ale jakoś ciężko w to uwierzyć.Boję się, że to pęknie wszystko i rozpryśnie się jak bańka mydlana

Maja
Stary 2008-06-25, 22:51   #2555
Imbruglia
Raczkowanie

to cierpliwie poczekaj do jutra. weź dyktafon do lekarza, nagraj sobie to, co Ci powie i puszczaj w chwilach "czy aby na pewno dobrze usłyszałam?"

Trzymam kciuki za jutrzejsze potwierdzenie u lekarza. Na pewno będzie ok.
Spokojnej nocy wszystkim zyczę
Stary 2008-06-25, 22:53   #2556
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Ach.....ale jestem zmęczona!!!jutro wybieram się do gina.Za dużo mi pewnie nie powie i każe czekać bo to 3 tydzień według bety no ale chyba wypada iść.Wiecie co?? wydaje mi się, że dopóki nie zobaczę USG to chyba będę miała same obawy.Niby 2 testy pozytywne, beta również wskazuje na ciążę, cycki opuchnięte, bolą(a sutki jeszcze bardziej), boli mnie krzyż, jestem ciągle głodna ale tak jak zanka sama nie wiem na co mam ochotę.....pomimo tego wszystkiego ciągle się boję, że pójdę do lekarza a on mi powie " ale to nie ciąża" może i jestem głupia ale ja się naprawdę tego cholernie boję!!!Póki co to jest moje jedyne zmartwienie.Myślicie, że to mógłby być objaw czego innego??
po pierwsze gratuluje (i Zance) po drugie to co czujesz jest zupelnie naturane i takie watliwosci bedziesz miala jeszcze nie raz. np mi czasami wydaje sie, ze to niemozliwe, ze jestem w ciazy i dopiero jak bede miala Mlodego na rekach uwierze tak wiec udanej wizyty i odliczaj dni do pierwszego usg a reszcie zycze powodzenia!!

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 22:58   #2557
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

kochane dziękuję za słowa otuchy i spadam spać bo małżonek to już padł.... jutro jak wrócę od gina to napisze Wam co mi powiedział DOBRANOC

Maja
Stary 2008-06-25, 23:16   #2558
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Zanka
a kiedy do gina idziesz? jestem ciekawa ktory to juz tydzien
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 23:20   #2559
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Zanka
tygodnie w ciazy liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki wiec mozna sobie samemu wyliczyc
i polecam lekture:
http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1-4.html

Stary 2008-06-25, 23:21   #2560
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Zanka

No własnie Zanka, do lekarza musisz iść, a na bete idziesz? to pewnie drugi lub trzeci tydzień

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 23:29   #2561
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

właśnie na Becie widac ktory tydzien.
Stary 2008-06-25, 23:32   #2562
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
tygodnie w ciazy liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki wiec mozna sobie samemu wyliczyc
i polecam lekture:
wiadomo wkoncu nie mam 15stu lat i kreconych wlosow
jak ktos sie stara to chyba nie musi od @ liczyc tylko bardziej dokladnie wie.
Stary 2008-06-25, 23:39   #2563
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

nie do konca bo stosunek moze byc i w 10dc i w 20 a tydzien w karcie ciazy ciazy i tak bedzie taki sam w obu przypadkach.

Stary 2008-06-25, 23:41   #2564
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
(...)
- czuję że wszystko mam w środku takie rozpulchnione.

Malutka... ręcznie to sprawdzasz?? Jeśli tak, to dla własnego dobra zostaw swoją bobrzycę w spokoju Mówię poważnie...

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 06:43   #2565
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
i polecam lekture:

wiesz co ja jeżeli bym liczyła od dnia ostatniej @ to bym miała 5 tydzień. A zrobiłam betę i się okazało, że to dopiero 3....właśnie idę do lekarza.
Właśnie zanka napisz nam kiedy idziesz do lekarza itd.Jak tak to pisałaś całe mnóstwo postów a teraz jak zafasolkowałaś to nic nie chcesz nam napisać.I powiedz mi....czy Ty też się tak boisz, że to się okaże nieprawdą ??

Maja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-26, 06:45   #2566
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Malutka... ręcznie to sprawdzasz?? Jeśli tak, to dla własnego dobra zostaw swoją bobrzycę w spokoju Mówię poważnie...
hehehe nie ręcznie ja to czuję podświadomie hehe

nie wiem kiedy mam iść do lekarza, chciałabym żeby potwierdził a nie powiedział proszę przyjść później bo nic nie widać

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 07:05   #2567
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co ja jeżeli bym liczyła od dnia ostatniej @ to bym miała 5 tydzień. A zrobiłam betę i się okazało, że to dopiero 3....właśnie idę do lekarza.
Właśnie zanka napisz nam kiedy idziesz do lekarza itd.Jak tak to pisałaś całe mnóstwo postów a teraz jak zafasolkowałaś to nic nie chcesz nam napisać.I powiedz mi....czy Ty też się tak boisz, że to się okaże nieprawdą ??
boję się też, i dlatego myślałam żeby iść w poniedziałek po pracy. Wtedy powinno już być coś widać i lekarz w 100% może potwierdzić. Kurcze gdyby nie ta głupia praca to już bym szła do przychodni, a tak pójde dziś a on mi powie przyjdź za tydzień i za każda wizytę kasa poleci. No to chyba w poniedziałek pójdę.

Stary 2008-06-26, 07:14   #2568
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Nawet nie wiecie jak się martwię.TŻ powiedział żebym go nie stresowała bo on już się cieszy ciążą.Ale ja jestem tak pełna obaw i zastanawiam się czy wynik bety może być jakimś naprawdę wiarygodnym potwierdzeniem dla lekarza, że to ciąża.Bo zdaje się, że na USG jest jeszcze za wcześnie
Cytat:
Mam taką nadzieję jutro się przekonam Możecie sobie o mnie pomyśleć, że jestem jakaś stuknięta czy coś ale ja się naprawdę nadal boję rozczarowania. Staram się sobie powiedzieć " ej masz tyle dowodów....będziesz mamą" ale jakoś ciężko w to uwierzyć.Boję się, że to pęknie wszystko i rozpryśnie się jak bańka mydlana

Oj Alkamor ale niedowiarek z ciebie. Dwa testy, beta a ty wciaz swoje. Zapewniam cie ze jestes w ciazy i przestan sie ciagle zamartwiac bo to bardzo niedobre dla fasolki.
Lekarze licza ciaze od pierwszego dnia @ wiec jestes w piatym tygodniu. Powinno byc juz cos widac na usg, u mnie bylo widac dokladnie fasolke w 6 tyg.
Mam zdjecie i patrze sobie na nie teraz. Dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
boję się też, i dlatego myślałam żeby iść w poniedziałek po pracy. Wtedy powinno już być coś widać i lekarz w 100% może potwierdzić. Kurcze gdyby nie ta głupia praca to już bym szła do przychodni, a tak pójde dziś a on mi powie przyjdź za tydzień i za każda wizytę kasa poleci. No to chyba w poniedziałek pójdę.
Zanka jesli nie masz czasu to mozesz sie wstrzymac. Pare dni nie robi roznicy a rzeczywiscie im pozniej tym lepiej bedzie widac. Juz obliczylam, jestes w 4 tyg wedlug tego jak licza lekarze. Trzymaj sie cieplutko i dbaj o siebie i fasoleczke.

Milego dnia dziewczynki
syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 07:18   #2569
syla39
Wtajemniczenie

Jeszcze cos. Najlepiej poszukajcie lekarza ktory ma usg dopochwowe, nie kazdy ma (przynajmniej w moim miescie). W tak wczesnej ciazy najdokladniej mozna sobie wszystko obejrzec i fasoleczka jaka wyrazna w porownaniu ze zwyklym...
Stary 2008-06-26, 07:27   #2570
zanka205
Zakorzenienie

dobra ja uciekam do pracy, wczoraj mało pisałam, bo od soboty nie byłam u rodziców, przez to ciągłe czekanie nie mialam ochoty i wczoraj w końcu musiałam pójść, dziś chyba nigdzie nie pójdę więc posiedzę w Wami. Najlepiej rzuciłabym ten staż, ale nie mogę chyba. Chciałbym się skupić na sobie, chodzić do przychodni do lekarza i nie martwić się o kasę, a jak wiadomo chodząc do lekarza do przychodni trzeba mieć dużo wolnego czasu. No to pa

Stary 2008-06-26, 07:29   #2571
olivka_7
Zakorzenienie

Kurde ale się rozpisałyście, nie ma szans tego nadrobić.
Zanka, Alkamor jeszcze raz gratulacje
może mi kiedyś też się uda, a może nie, znów mam doła od rana....
ok idę pracować

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 07:41   #2572
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Kurde ale się rozpisałyście, nie ma szans tego nadrobić.
Zanka, Alkamor jeszcze raz gratulacje
może mi kiedyś też się uda, a może nie, znów mam doła od rana....
ok idę pracować

Ja tez mam dzisiaj dola. 6 tydzien od poronienia i fasoleczka tez obumarla w 6 tyg. Nienawidze szostki. Bedzie dzisiaj placzliwy dzien.
Spadam do pracy.
Pa
Stary 2008-06-26, 07:48   #2573
passionfruit
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja do lekarza idę dopiero 3 lipca i też mam ciągle stracha, że się okaże że sobie coś ubzdurałam z tą ciążą. A jeszcze bardziej się boję, że coś jest nie tak. Nie potrafię się wyluzować
Stary 2008-06-26, 08:01   #2574
asienka240
Rozeznanie

no... i tak jak myślałam ... wczoraj po wyłączeniu komputera..... przyszła do mnie @ ;( pieprz**** @
Stary 2008-06-26, 08:02   #2575
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruzienka Pokaż wiadomość
Bedzie mialo dobrze wtedy, kiedy bedzie sie czulo najukochansze na swiecie

Kathi - sliczny Niunio!! Bardzo podobny do tatusia, moze teraz pora na dziewczynke podobna do mamusi?
Bardzo dziekuje tacie przekaze no o dziewczynce tak po cichu marze ale teraz wazne aby fasolinka byla nie wazne jakiej plci

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
jesli @ jutro nie przyjdzie to w piatek, ale mam cicha nadzieje, że przyjdzie a przynajmniej musi
Kurcze to Ty teraz jak królewna, musisz ochrzcic krzesło, stolik, wołaj swojego A. trezba wypróbować, czy sie nie załamie
Tak popieram chrzcic trzeba inaczej mebelki nie sluza jak trzeba

Cytat:
Dziewczynki, czy to możliwe, żeby dwa dni po kolei test owulacyjny wyszedł na plus? Niby wczoraj wyraźna krecha, a dziś wynik jakby wątpliwy (wczoraj i dziś robiłam inne testy), ale nie musiałam szukać tej drugiej krechy, bo była widoczna od ręki. I tak sobie myślę, że jeśli wszystkie informacje, które znalazłam w sieci mówią, że po plusie na teście owu do owulacji może dojść w ciągu 24-48h, to może dziś jest to 48, co? Myślałam, że owulacja śmiga i jej nie ma. Że dwa dni pod rząd test nie może wskazywać plusa. Nie wiem co myśleć. To 22 dc, trochę późno, ale po odstawieniu tabletek jestem, więc może dlatego... Tylko te sutki bolące cały czas i napięcie w podbrzuszu...
Poradźcie coś proszę
Tak jest to mozliwe bo jak czytasz na ulotce test pokazuje 24-48godzin wiec jak zrobisz 48 godz przed to nastepnego bedzie 24 i tez wyjdzie dopiero po 3 dniach powinien nie wyjsc lub kreska wyjdzie slabszaon nie pokazuje samego dnia jajeczkowania tylko podniesione HCG jest tez inna opcja tak bylo u mnie test owu wyszedl mi 5 dni po miesiaczce i bylam juz w ciazy 5 tydz

Cytat:
FRUZIENKA, DOMI czy orientujesz się czy w pierwszych tygodniach ciązy jest dużo śluzu np? albo jaka powinna być szyjka? Pytałam juz dziewczyny ale stwierdziły ze mam sobie podarować jesli chodzi o temp.. ogolnie nie mierze ale ostatnimi dniami cos mnie uderzyło i mierzyłam rano przed wsaniem z łozka ale nie o tej samej godiznie... przedwczoraj miałam 37 wczoraj 36,9 a dzis 36,8 .... ?co ty na to? brak fasolki?
Ja ani nie Domi ani nie fruzienka ale jak cos wiem to sie pomadrze
Ze sluzem jest roznie czesto go nie ma tak jak przed @ ale najczesciej jest go wiecej niez normalnie szcjka powinna byc rozpulchniona ale to mozesz stwierdzic znajac swoje wnetrze(macajac sie tm ) bardzo dlugo inaczej nie wyczujesz to z regoly widzi ginekolog
Co do Temp to ktory to dc bo to zalezy temp na tym poziomie utrzymuje sie do dnia @ lub do dnia przed @ spada w dniu lub przed i to o kilka stopni poprzecinku
Wiec jak spadnie z 37 na 36,6 jesli tio jest Twoja temp normalna w pochwie lub 36,7 @ moze sie pojawic ale tak jak z badaniem szyjki mozna to pisac o osobach ktore kilka cykli juz zrobily calych bo tak z glowy tokazda z nas jest inna

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Ja tez mam dzisiaj dola. 6 tydzien od poronienia i fasoleczka tez obumarla w 6 tyg. Nienawidze szostki. Bedzie dzisiaj placzliwy dzien.
Spadam do pracy.
Pa
syla nie mozesz tak myslec kochanie fasoleczka odeszla bo moze byla chora i nie chciala zebyscie sie meczyli myslalas o tym w ten sposob??
Nie doluj sie bo sie blokujesz slonce ,ja wiem ze jest ciezko ale nie wolno rozgrzebywac przeszllosci bo przyszlosc nie bedzie taka jaka chcemy
Jestem myslami przy Tobie glowa do gory twoj aniolek w niebie patrzy na ciebie i napewno nie chce zebys plakala

Jezu wczoraj byla ulewa myslalam ze nam okna powyrywa a malzonek wsciekly bo transmisje z meczu przerywalo przez ten watr no ale Niemcy wygrali hihih maz bedzie sie znecal dzis nad kolegami turasami
U nas dalszy ciag upalow MAxior dostal mi potoweczek iedny chlopiec biedny ale damy rade
Mi na twarzowym pryszcze wyskoczyly wiec witaj PSM zaczynamy odliczanie do @ ( na pocieszenie sobie napisze ze brzydne bo to dziewczynka bedze )
Czekam na kolejne tesciki

Asienko wspolczje slonko nastepnym razem bedzie dobrze beda dwie kreseczki

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 08:04   #2576
asienka240
Rozeznanie

ehhh ja to dopiero mam doła
Stary 2008-06-26, 08:10   #2577
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
ehhh ja to dopiero mam doła

biedactwo
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-26, 08:13   #2578
olivka_7
Zakorzenienie

nie martw się już niedługo @ się skończy i będziesz mogła zacząć od nowa.
Ja dopiero 24dc i @ na pewno do mnie przyjdzie.

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 08:16   #2579
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
nie martw się już niedługo @ się skończy i będziesz mogła zacząć od nowa.
Ja dopiero 24dc i @ na pewno do mnie przyjdzie.
no tak wstrętna @ odejdzie i będę mogła zacząć od nowa i będą staranka czyli to co tygryski lubią najbardziej mam nadzieje ze kiedyś ze skutkiem
Stary 2008-06-26, 08:24   #2580
Aliszcze
Zakorzenienie

Asienko, zobaczysz, że ze skutkiem i to jakimi to wkrótce

Nie dziwię się Wam dziewczyny, że trudno Wam uwierzyć w ciąże. Gdybym zafasolkowała, to pewnie , choćby nie wiadomo jak wyraźna była druga kreska, bym nie uwierzyła póki gin by nie potwierdził No ale co do Was nie mam wątpliwości, nie mogę się doczekać, kiedy będziecie mogły już wiedzieć, czy chłopczyk czy dziewczynka a może bliźniaki?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości