|
|
#751 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
Lea. mysle ze z Toba wszystko ok i ze jestes normalna a herbata zimna bo Murmelius przeciez jak pedzila Ci ja przynies, wlosy jej wialy, wiatru narobila i wystygla w locie pewnie. A teraz deklaruje ze ona zimnej nie lubi, pewnie... wystygla to Tobie podrzucila a Ty sie zastanawiasz czy z Toba wszystko w porzadku.
Myshia, gratuluje Michalkowi starszego braciszka. Fajny z niego chlopak, juz wczesniej pisalas o akcjach z kwiatkami dla kolezanki i innych roznych i naprawde fajnie ze ma takie pomysly i checi. Joli, z facetami to tak jest pewnie. jak nam cos sie dzieje to tak naprawde sie nie dzieje, a jak im sie to stanie to jest problem wtedy
|
|
|
|
#752 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja ten ogródek już wąchałam lalalala .Już był w ogródku, już witał się z gąską... Cytat:
|
||
|
|
|
#753 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;8001555]No wlasnie, ja tu pitu pitu, a przeciez zdrowie Anetki i jej Tz trzeba wypic, za dluuuuuga sielanke
![]() quote] Lea, dziekuje To ja tak, w lodowce mam Karmi Poema di Cafe wiec zapraszam a jak ktoras nie moze albo ma za daleko to moze do Lei na zimna herbate wskoczyc ,hmmm... co Ty kolezanko na to? |
|
|
|
#754 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;8001555]
Murmis: ja herbaty to tylko owocowe i ziolowe pijam, wiec jak sa zimne to tez sa smaczne, a zimowa pora to lubie earl grey'a z mlekiem, laptop i kocyk [/quote] O, to zwracam honor koleżance. Jeśli chodzi o herbaty, to ja w partii zielonych jestem A gdzie Demonik i Pysia? Tylko Anetka broni Warszawy? |
|
|
|
#755 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do wózków to nic nie poradzę, ja mam Coneco Planet używany i jest ok. Cytat:
Cytat:
Kacper pomocny jak mu się chce. Czasem po prostu ja go o coś proszę a on mówi prosto z mostu, że mu się nie chce przynajmniej jest asertywny
|
|||
|
|
|
#756 |
|
Zadomowienie
|
Anetko i Tż-ecie
wspaniałych wspólnych lat |
|
|
|
#757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Poszłam dziecko umyć i uśpić na pół godziny, a Wy już tyle napisałyście
![]() Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;8000459] PS. Ide po ta herbate, ale najpierw musze odlozyc laptopa, wyturlac sie z koca, zalozyc papcie i skonczy sie to nie tylko na herbacie, pewnie i przekasze cos jeszcze Bo taka ze mnie chudzina, musze dbac o siebie [/quote]Taką ochotę narobiłyście herbatką, że pójdę i ja zaparzę Earl Grey`a chyba ![]() Cytat:
, frencz do poprawki . Masz genialnego synka Myshiu Cytat:
Wczoraj doszedł do nas nowy wózeczek. Graco Citisport. Tym razem pojechaliśmy z Olką do sklepu i ten najbardziej przypadł nam do gustu. Prawie same zalety, jedna jedyna wada: brak regulowanego podnóżka, ale za to siedzenie jest dość głębokie, więc na razie Olce prawie całe nogi się na nim mieszczą. Jestem szczęśliwa, że w końcu trafiłam na wózek, z którego jestem zadowolona Jeżeli Jolu możesz poszaleć z wagą (w moim przypadku z Graco, to tylko Citisport wchodził w grę), to polecam właśnie Mirage. Nie wiem, czy w Mirage jest regulowany podnóżek? Mój różni się tym, że zamiast tacki ma pałąk i waży o 1kg mniej. P.S. Oczywiście wybrałam ulubiony kolor Grace ![]() No to na co jeszcze Murmelius czekasz? Gadaj mi tu szybko, co tam wywąchałaś . |
|||
|
|
|
#758 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#759 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#760 |
|
Rozeznanie
|
Ivy, no toć ja już pisałam o nim
![]() Wklejam: Po drodze wstąpiłyśmy do Sephory i skorzystałam z testerów ogródków Hermesowych. Udało mi się też przetestować najnowszy ogódek - Un Jardin Après La Mousson (Ogród po monsunie)- ten wydaje mi się najbardziej unisex (dla zainteresowanych nuty: kardamon, kolendra, pieprz, kwiat imbiru, imbir, i coś zwanego vetiver accord, a czego nie moge rozszyfrować). Czuję w nim pieprz, dużo pieprzu...hihihi Myshiu - prosżę wybaczyć niedopatrzenie, późna pora już |
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też już dymi ---------------------------- ZDYCHAM Moja alergia postanowiła być całodobowa i od wczoraj kicham, smarkam i prycham ciągle. Nos mam koloru pięknej czerwieni, oczy zresztą też. |
|
|
|
|
#762 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ostatnio kupilismy majtki pampersy. kolezanka sie pyta jak sie sprawdzaja przy kupce i wtedy...zdalam sobie sprawe,ze jeszcze nie testowalam ich a si robi 2,3 kupki dziennie. dobrze,ze Tz nie slyszal tez rozmowy Cytat:
![]() Cytat:
************************* ************************* ****************** dzisiaj pewna kobieta pieknie zaparkowala swoj samochod na moim !!! jechala z taka predkoscia,ze wiedzialam iz bedzie wielkie BUM . cale szczescie,ze jechalam do pracy i bylam sama.wyjatkowo marudzilam dzis,ze nie chce isc ..musialam cos czuc w kosciach. po incydencie normalnie pojechalam,ale przez 3h sie trzeslam. nie dokonczylam juz mojej rundki, bo po skontaktowaniu sie z agentem ubezpieczeniowym,dostalam instrukcje jechac do szpitala. cale szczescie,ze kobieta mnie nie oszukala i podala prawdziwy adres, bo ja glupia nawet tablic nie spisalam. jutro musze jeszcze raz do lekarza isc i do poludnia dostane jakis nowy samochod zastepczy. agent kazal posiedziec jeszcze z 2 dni w domu,ale nic w sumie mi nie jest ! tylko on sobie wymyslil,ze tak bedzie lepiej w papierach ;/ EDIT wyslalismy prezent na roczek do chrzesnicy Tz.mama rano do mnie dzwoni,ze nr do bratowej potrzebny,albo zebym jej dala kierowcy, bo juz sa z paczka w jej miescie. dzwonie do niej o7 rano i mowie o co chodzi... wiecie,ze nawet esa nie wyslala,ze paczke odebrala !!!! wkurzylam sie Tz jeszcze bardziej. nawet nie wiem czy ma prezent, juz nie wspomne,ze mogla napisac czy sie podoba
Edytowane przez maatra Czas edycji: 2008-06-26 o 08:40 |
|||||||
|
|
|
#763 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Na pewno jest najbardziej męski ze wszystkich. Ja nawet takie męskawe zapachy lubię. Cytat:
Edit: Maatra, oj współczuję - pewnie nerwów się strasznie najadłaś i strachu. Dobrze, że Simuli z Tobą nie było i Tobie się nic nie stało. Szczęście w nieszczęściu, że nie zostałaś poszkodowana przy okazji tego wypadku. A samochód jak? Mocno stłuczony? |
||
|
|
|
#764 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Maatra ma nowy Avatar - śliczny zresztą
ciekawe jak będzie pachnieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, potem przez 2 lata do niej wcale nie dzwoniłam Bo po tych swoich kościółkowych znajomych to nadzwania co miesiąc ponad 100zł, a do mnie na jedną minutę nie może zadzwonić. |
||
|
|
|
#766 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedna Cytat:
czyżby pojawiła się nutka zazdrości :PCytat:
Dobrze, że jesteś cała i zdrowa. Coś ostatnio masz wiele przygód samochodowych. Cytat:
Bardzo nie ładne zachowanie, nawet jeśli jej się nie podobał prezent, to podziękować chyba wypada. |
||||
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#768 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dorka do twarzy Ci z brzuszkiem. Bardzo ładnie wyglądałaś w ciąży, jakie miałaś pełne piersi ![]() dzięki Anusiu- piersi były super i miałam nadzieję że wykarmią moje maleństwo ale nie wyszło i piersi juz teraz nie mam i bardzo mi smutno z tego powodu Cytat:
a faktycznie w ciąży jakoś sie trzymałam i lubie te fotki no i mój lekarz bardzo mnie pilnował i juz wtedy miałam dietę i póxniej łatwo mi było wrócić do wago. lekarz sprawdzał regularnie moja wagę i nie pozwolił za dużo przytyć. ......................... ......................... ......................... ............. no i znów czas do żłobka i do pracy miłego dnia
|
|
#769 |
|
Rozeznanie
|
Lea, cóż za nieskrywana skromność
![]() Michał dzisiaj znów się obudziłw nocy. Po 10 minutach płaczu dostał czopek. Płakał jeszcze drugie tyle i dał za wygraną. Usnął do 5. Zjadł i prawdopodobnie jeszcze przyciął komara, obudził się o 8 a teraz już znowu go położyłam spać. Czy on nie mógłby spać tak bez przerywania?? |
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po jednodniowej nieobecności (mąż zabral lapka do pracy i nie mialam netu )Idę po kawę i nadrabiam zaległości ********************** Demoniku, Jasiu dziękujemy z Kubusiem za wspólnie spędzony czas bylo nam bardzo miło
![]() P.S. Niestety nie udało mi się w tych ciemnościach uchwycić jak chlopcy z zaciekawieniem i otwartymi pysiami patrzyli na ekran oraz jak podawali sobie cześć ...Ale wklejam kilka fotek małych KINOMANIAKÓW ![]()
|
#771 |
|
Wtajemniczenie
|
ostatnie zdjecie jest rozbrajajace...kazdy ma zrobil tak nietypowa mine
![]() przypomnialo mi sie cos jak zobaczylam buciki Kubusia. stoje ostatnio w sklepie z zabawkami przy kasie.za mna mama z synkiem 6 miesiecznym moze...obserwuje jego sliczne biale skorzane buciki do kostek. postanowilam zapytac gdzie je kupila...nigdy tak nie robie,ale co tam zaryzykuje.Ona do mnie,ze jej synek wlasciwie urodzil sie z nimi,bo ma problemy ze stopkami i ta sa buty ortopedyczne. myslalam,ze splone. tak glupio to juz dawno mi sie nie zrobilo
|
#772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Śliczna z niej łobuziara ![]() Dorka z ciebie to śliczne dziewcze a w ciąży wyglądałaś naprawdę uroczo Anetka Moni się wczoraj upiekło i nie wkropiłam jej w końcu ( ty wiesz już za co ) Jakoś się zagadałyśmy ![]() P.S Wczoraj przed seansem byl pokaz ćwiczen i zabaw z maluchami...gdyby ktoś chciał to tu są filmiki i piosenki : www.cwiczzmaluszkiem.pl p.s wlazła mi w ucho piosenka o pajaczku i nie moge sie uwolnic http://niemowle.onet.pl/pl_PL/downloads.php?id=piosenki
|
|
#773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
następnym razem to już bankowo przybędziemy!
|
|
|
|
|
#774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
]. W przyszlym tyg "Wanted" ale nas raczej nie bedzie - wyjezdzamy na wies, do dziadkow. Zapowiada sie slodko - maja ogromny sad, mnostwo przestrzeni i zwierzat - Blanka bedzie miala pierwsza lekcje przyrody;PJa sie zamierzam opalac i objadac czeresniami Oczywiscie zbiaram lapka i internet bo az tak bardzo od cywilizacji odcinac sie nie zamierzam
|
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzymamy Cię za słowo
![]() Cytat:
, ale czego się spodziewać po Romantycznej komedi z serii lekkich i przyjemnych
|
|
#776 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myshia u mnie też nocka z pobudkami. Maja o 3 obudziła się z płaczem, miała zatkany nos. Psikłam jej wodą morską i zaczęła się histeria, nie mogłam jej uspokoić. Jak ją trzymałam to się wyrywała i waliła rączkami na oślep, jak kładłam jeszcze gorzej się darła. Przy tym płaczo - darciu troszkę kataru zeszło. W końcu dałam ją do piersi i się uspokoiła, ale zaczęła ciągną i dalej nos zatkany, płacz od nowa. Frida w ruch, a Maja krzyk w niebogłosy. Potem jeszcze z 30 min leżałyśmy i nie mogła zasnąć, a jak zasnęła spała niespokojnie. Jestem dziś padnięta, nawet kawa nie pomaga. Cytat:
Chłopcy piękni, jakich my przystojniaków na wątku mamy. Kubuś jest chyba troszkę większy od Jasia. A Ty Pysiu gdzie się ukryłaś? Cytat:
Nie przyjemna sytuacja, ale skąd mogłaś wiedzieć. Jakie my mamy szczęście, mamy zdrowe i radosne dzieciaki. Cytat:
Też bym z miłą chęcią wyjechała w takie miejsce, ale niestety nie posiadam rodziny z sadem i gospodarstwem Może wybiorę się na agrowczasy
|
||||
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pyśka była po drugiej stronie obiektywu Edit: Spadamy na spacerek...dousłyszenia
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-06-26 o 10:48 |
|
|
|
|
#778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Melduję się na wątku ledwo żywa
![]() Deszcz spadł w nocy, a teraz znów świeci słońce i kapie mi z nosa. Cytat:
Widać, że seans się udał. Jak Wam dobrze, że macie możliwość pójścia tam z dziećmi (u mnie oczywiście czegoś takiego niet Murmelius proszę nie bij, że znów krytykuję Białystok ![]() Cytat:
Cytat:
Jak zwykle zresztą ![]() --------------------------- Ja już boję się chwalić Olkę, bo pewnie jutro będzie odwrotnie, ale co mi tam pochwalę. Usnęła wczoraj o 21:30 i spała aż do 4:30. Czyli przespała 7 godzin . I potem dała mi pospać do 7:30. Nawet nie wiem o której wstała. Pod tym względem mam super, bo ona nawet, jak się obudzi, to nie płacze, tylko siedzi i się bawi zabawkami no chyba, że jest głodna, to wtedy zaczyna płakać. Przez tę alergię nie mam do niej cierpliwości. Jestem zła na siebie, bo często na nią krzyczę. Chodzę ciągle rozdrażniona i to odbija się na mojej córeczce, która przecież nie robi tego specjalnie. |
|||
|
|
|
#779 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Najlepsze życzenia dla Małgosi Blaneczka-rozrabiaka urocza ![]() Cytat:
Mnie było przykro, gdy odkryłam, że wiele moich postów zostało usuniętych . Nie chodzi o ilość, ale o cząstkę mnie, którą zostawiłam na tamtym forum. I nawet jeśli były to wypowiedzi off-topiczne, to przecież w jakiś sposób ubarwiały wątki...Cytat:
.Dziękuję .Cytat:
Ja zawsze chciałam mieć dwójkę i tak pewnie będzie. Jednakże po przyjściu na świat Jasia trudno mi było sobie wyobrazić, jak mam podzielić swą miłość na dwoje. Nadal jest to dla mnie abstrakcja, bo kocham Jasia nad życie, myślę jednak, że to samo przychodzi... ![]() Izo, rób jak uważasz, jak Ci serce, głowa i mąż podpowiadają, nie słuchaj rad innych. Uściski Joasiu! ![]() Cytat:
Mój mężulek lubi robić zakupy, zarówno spożywcze, jak i odzieżowo-kosmetyczne (wtedy jest bardziej powściągliwy, ale wiadomo - dżem nijak się ma do dobrych butów ), co oczywiście bardzo mnie cieszy. Nie jest rozrzutny, ale nie jest też sknerą.Cytat:
. Oczywiście od czasu do czasu robię to, głównie dla poprawienia własnego nastroju, ale te pudry, róże i cienie mnie ograniczają.Cytat:
.Cytat:
Cytat:
.Mój mąż nie pyta czy może , tylko bierze syna w garść i przewija. Dziś rano stwierdził, że awansował na Starszego Kupowego, bo w ciągu 1,5 godziny 3 pieluchy zmieniał, Jaś w każdą zrobił małego bobika . Od 4 dni ma zaparcie, dużo pije, daję mu owoce rozluźniajace stolce, ale na razie bez większych efektów.Cytat:
Graco Mirage Plus: http://www.allegro.pl/item385272491_...24h.html#photo Chicco Simplicity: http://www.allegro.pl/item386267210_...osc.html#photo Przyjrzałam się i doszłam do wniosku, że wizualnie są do siebie podobne, może ciut bardziej podoba mi się Graco. Sprawdź, jaką mają średnicę kółek, ile ważą, jak się składają, najlepiej obejrzyj je na żywo, dobrze byłoby też posadzić w nich Agatkę i zobaczyć, w którym jej wygodniej .Cytat:
Zawsze lubiłam perfumy, najpierw przyglądałam się flakonikom mamy, później uwielbiałam włóczyć się po perfumeriach. Moja pierwsza pensja wynosiła 460 zł (11,5 roku temu) i za 1/3 kupiłam sobie pierwszą butelkę perfum z tzw. górnej półki, Kenzo d'Ete . Nie powtórzyłam już później tego zapachu, po zużyciu 100 ml flaszki i wielu testach innych pachnideł doszłam do wniosku, że wolę nieco inne nuty.Cytat:
Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png ![]() Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png ![]() Edytowane przez demonik Czas edycji: 2008-06-26 o 11:31 Powód: literówki |
|||||||||||
|
|
|
#780 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) nie została uwieczniona.Jaś później przez chwilę się wiercił, bo był bardzo zmęczony, ale unieruchomiłam go w ramionach i zasnął. Do końca filmu chrapał w nosidełku. Cytat:
, bo zapomniałam włożyć poduchę pod majtki Cytat:
.A obie miałyśmy nadzieję, że pójdziemy na kawkę, zakupy... Ja pomkęłam do pracy, w ciągu 22 minut pokonałam trasę Złote Tarasy - Plac Teatralny. Pieszo .W pracy byłam chwilę, przewinęłam Jasia i dałam mu mleczko, później poszłam z koleżanką na obiad i spacer. W domu byliśmy dopiero o 19:15. Cytat:
.Cytat:
Podobnie jak w przypadku "Lejdis" nie potrafiłam się utożsamić z żadną z bohaterek Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Jasio po prostu jest drobny, od urodzenia trzyma się na tym samym, 10 centylu. Ale koleżanki z pracy stwierdziły, że wygląda normalnie, a do chudzinki mu daleko (widziały go na golasa, zmieniałam mu pieluchę ). Był u nich wczoraj chłopczyk tydzień starszy od Jasia, który waży 9 kg, ale twierdziły, że Piotruś wygląda na okrąglejszego, bo ma inną budowę głowy, duże, rumiane policzki . Jaś waży teraz ok. 8600 g (chociaż wg wczorajszych pomiarów na wadze łazienkowej wyszło 8800 g), więc niewiele mniej od tego chłopca, na pewno nie na tyle, by było to widać.Chłopcy po prostu mają inne zapotrzebowanie, inny temperament: Kubuś później zaczął jesć kaszkę i wcześniej skończył, a Jaś jeszcze zostawił ok. 1/4.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

.
,
Fajnego masz synka, zresztą obaj są fajni, Kacper to taki pomocny chłopiec. 
Bo taka ze mnie chudzina, musze dbac o siebie
[/quote]
.
.

.

.