Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-29, 14:51   #2491
Lunak
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Uff... Pozbyłam sie gości. Chciałabym miec taki dzien bez wychodzenia z domu i towarzystwa. Jak narzekałam mężowi, ze sama siedze i nie mam do kogo sie odezwać tak teraz mam dosc gości. Meczy mnie siedzenie przy stole, a nie pójdę i nie bede sie kładła do łóżka jak oni siedzą wszyscy.

Jolinko, ja tez w rozmiarze miseczki nie widzę różnicy. Obwód troszkę poszedł do gory, ale teraz donoszę ostatni stanik i w koncu kupie cos do karmienia. Nawet z hm mierzylam kiedyś, tylko w ogóle mnie nie przekonują wyglądem.

Kupiłam w koncu buty na porządnej podeszwie. I mnie kasjer z ccc zdenerwował, bo kolejka była i wszystkim sie spieszyło, bo jak poprosiłam o przepuszczenie, to ze nie itd. A on widział całą sytuacje, bo cis do koleżanki obok mowil, pokazując na mnie i sie tylko pouśmiechali. Dobrze, że miałam meza obok to dałam mu wszystkie rzeczy i kurtkę, bo inaczej bym tam padła.

Ilsa, wytłumaczenia pewnie takie, ze teraz przerwa noworoczna i lekarzy brak. Moja mama rok temu z zawałem trafiła do szpitala w tym okresie i kazali jej leżeć przez 5 dni, bo sylwester

Robinsonka, chwal sie pozniej zdjęciem rozłożonego wózka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 15:06   #2492
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Ilsa, wytłumaczenia pewnie takie, ze teraz przerwa noworoczna i lekarzy brak. Moja mama rok temu z zawałem trafiła do szpitala w tym okresie i kazali jej leżeć przez 5 dni, bo sylwester
Dobrze, że nie rodzimy w grudniu
I przy odrobinie szczęścia uda się nam wszystkim ominąć Wielkanoc
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 15:43   #2493
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Robinsonka ale wielka paczka czekamy na zdjęcia fury
My po obiedzie. Mąż pojechał na fuche.
Mala ma katar

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 15:52   #2494
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie rodzimy w grudniu
I przy odrobinie szczęścia uda się nam wszystkim ominąć Wielkanoc
Oj nie wiem... Ja mam tp na niedziele palmowa
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 15:53   #2495
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Lunak pokaż jakie buty kupiłaś też muszę coś kupić a nie wiem w jakie celowac skoro pogoda jest jaka jest :/

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 16:59   #2496
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Lunak pokaż jakie buty kupiłaś też muszę coś kupić a nie wiem w jakie celowac skoro pogoda jest jaka jest :/

Pretty, takie wzięłam: https://m.ceneo.pl/57524395 w ccc do niedzieli jest -25% na wszystko dla klubowiczów i do -70 na przecenione. Mysle, że cos odpowiedniego znajdziesz

Stary 2017-12-29, 17:11   #2497
lelowa
Zakorzenienie

Ja tez sobie zamowilam przedwczoraj buty. Przez tego palucha nie wchodze w inne niz adidasy meza dwa numery wieksze i zaczyna mnie to wpieniac. Mam nadzieje, ze te nowe wcisne i bede miala do konca ciazy co nosic. Wzielam krotkie sniegowce z szerszymi noskami, po nowym roku powinny dojsc.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 17:27   #2498
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ja tez sobie zamowilam przedwczoraj buty. Przez tego palucha nie wchodze w inne niz adidasy meza dwa numery wieksze i zaczyna mnie to wpieniac. Mam nadzieje, ze te nowe wcisne i bede miala do konca ciazy co nosic. Wzielam krotkie sniegowce z szerszymi noskami, po nowym roku powinny dojsc.

Wlasnie! Miałam sie Ciebie rano pytać jak palec, bo juz trochę czasu minęło od zdarzenia. Beznadzieja, że dalej doskwiera

Stary 2017-12-29, 17:38   #2499
asiula1306
Zakorzenienie

Dziewczyny, odebralam wyniki badan. Mam podwyzszony urobilinogen- norma od 0 do 1 a ja mam 4. To jest jedyny zly parametr jezeli chodzi o badanie moczu. Pisza ze to albo problemy z watroba (zoltaczka, cholestaza, marskosc) albo np przy zaparciach. Podejrzewam raczej zaparcia bo je mam i zadnych objawow wskazujacych na cos powazniejszego nie ma. Ktoras tez miala taki problem?

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 17:47   #2500
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Pretty, takie wzięłam: https://m.ceneo.pl/57524395 w ccc do niedzieli jest -25% na wszystko dla klubowiczów i do -70 na przecenione. Mysle, że cos odpowiedniego znajdziesz

Dzięki, właśnie widziałam sporo butów w tym stylu i chyba też się skuszę póki promocja jest

PM 2017
Stary 2017-12-29, 18:27   #2501
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, odebralam wyniki badan. Mam podwyzszony urobilinogen- norma od 0 do 1 a ja mam 4. To jest jedyny zly parametr jezeli chodzi o badanie moczu. Pisza ze to albo problemy z watroba (zoltaczka, cholestaza, marskosc) albo np przy zaparciach. Podejrzewam raczej zaparcia bo je mam i zadnych objawow wskazujacych na cos powazniejszego nie ma. Ktoras tez miala taki problem?

Ja już chyba wszystko miałam w moczu ale tego akurat nie. Może takie obciążenie po świętach?

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Oj doznałam małego stresa. Mąż wniósł pudło z łóżeczkiem, a na pudełku logo Klupś. A łóżeczko miało być z firmy PlusBaby - myślę sobie pomyłka jak nic, wymiana, odsyłanie...
Ale wszystko się zgadza, okazuje się, że Klupś produkuje dla PlusBaby Co mnie w sumie cieszy, bo sporo znajomych miało z Klupsia mebelki i nic się nie działo
Stary 2017-12-29, 18:33   #2502
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam zawsze w normie, a zaparcia męczą mnie od jakiegoś czasu wizyty w toalecie 2 razy w tygodniu sa okropne ale to chyba niewielkie przekroczenie? Moze rzeczywiście po świętach wątroba troszkę zastrajkowala
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 18:40   #2503
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie! Miałam sie Ciebie rano pytać jak palec, bo juz trochę czasu minęło od zdarzenia. Beznadzieja, że dalej doskwiera

Dzieki za pamiec
Heh palec niestesty jest grubszy i jeszcze pobolewa. Czytalam, ze moze tak byc tymbardziej w ciazy kiedy juz nogi wieczorami puchna. Okaze sie po ciazy czy wroci do normy. W sumie juz mi nie doskwiera jakos mocno tylko te nieszczesne buty :/

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Ja już chyba wszystko miałam w moczu ale tego akurat nie. Może takie obciążenie po świętach?

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Oj doznałam małego stresa. Mąż wniósł pudło z łóżeczkiem, a na pudełku logo Klupś. A łóżeczko miało być z firmy PlusBaby - myślę sobie pomyłka jak nic, wymiana, odsyłanie...
Ale wszystko się zgadza, okazuje się, że Klupś produkuje dla PlusBaby Co mnie w sumie cieszy, bo sporo znajomych miało z Klupsia mebelki i nic się nie działo
Klups ma bardzo dobre mebelki i lozeczka
Stary 2017-12-29, 18:43   #2504
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Ja miałam zawsze w normie, a zaparcia męczą mnie od jakiegoś czasu wizyty w toalecie 2 razy w tygodniu sa okropne ale to chyba niewielkie przekroczenie? Moze rzeczywiście po świętach wątroba troszkę zastrajkowala
No niby pisza ze do 4 to jest jeszcze w normie ale moj lab pokazuje normy od 0 do 1. No zobaczymy we wtorek co gin powie

Stary 2017-12-29, 18:49   #2505
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość

[/COLOR]Oj doznałam małego stresa. Mąż wniósł pudło z łóżeczkiem, a na pudełku logo Klupś. A łóżeczko miało być z firmy PlusBaby - myślę sobie pomyłka jak nic, wymiana, odsyłanie...
Tez slyszalam ze Klups ma dobre produkty
Prosimy fotke łóżeczka jak złożycie

PM 2017
Stary 2017-12-29, 19:05   #2506
Lunak
Wtajemniczenie

Asiula, trzymam kciuki zeby to przekroczenie normy nie było niczym złym tylko tak jak dziewczyny pisza - objawem świąt.

Torrence, mnie sie podobają meble z Klupsia maz jest sceptyczny, bo na 1 ekspozycji trafiliśmy na średnio skręcony egzemplarz, ale ja bym brała.

Pretty, moze te buty nie są szalenie ładne, ale są ciepłe i mają mocniejszy bieżnik na podeszwie niz w moich dotychczasowych kozakach. Pomijam juz fakt, że kozaki momentami zapinalam na styk i zastanawiałam sie kiedy zamek puści.

Stary 2017-12-29, 19:43   #2507
lelowa
Zakorzenienie

Mi sie bardzo podobaja buty jakie wrzucila Lunak, sama chcialam takie kupic ale teraz to sobie odpuszcze. Nie lubie wysokich obcasow za to.
Stary 2017-12-29, 19:43   #2508
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:

Oj ja tez nie mialam tego zawyzonego wiec nie pomoge. Ale mam madzieje ze to nic powwznego

Kot odwieziony i jej domownicy wrocili i cala szczesliwa. Dziwny kot, myslalam ze bedzie miala focha na nich
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 19:51   #2509
nadalka
Zakorzenienie

Heeeej...
właśnie leżę po drzemce... podejrzewam, że skoczył mi cukier po 4 (!) jeżykach ale tak mi odebrało siły, że nawet nie mogłam wstać i mierzyć go glukometrem.

Ja nie jestem żadną fanką zakupów, nie lubię, nie przepadam, ale widzę na fejsie wyprzedaż w Pepco, ubrania po 2-5 zł to mną targa, ale pewnie nie pojadę, bo na stronie zusu nie mam jeszcze decyzji odnośnie drugiej części zwolnienia (jedno zwolnienie płaca w dwóch częściach) i kiepsko by było gdyby nie wysłali tego przelewu a ja narobilabym zakupów ...

Za to dziś przyszedł materac i paczka z gemini. Jestem pod wrażeniem, bo obie rzeczy zamawiałam 2 dni temu a na paczkę z gemini czekałam zawsze min. 5 dni.

Co do zaparć zaczęłam pić laktuloze i pomaga. Teraz z gemini przyszedl mi duphalac śliwkowy i jest pyszny 🤤

Stary 2017-12-29, 19:57   #2510
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
trzeba mieć zdrowie na ten nasz NFZ Tak jak zostało powiedziane dobrze że my powinnyśmy uniknąć świąt

Wróciliśmy do domu od znajomych, dostaliśmy w spadku trochę ubranek i do pożyczenia jakąś książkę o niemowlętach Dobrze było trochę wyjść Jak Mąż przestanie oglądać youtuba na kibelku to zaczniemy na Netflixie nowy sezon Black Mirror

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 20:10   #2511
julietta83
Zakorzenienie

pierwsze zajęcia w szkole rodzenia za mną - merytorycznie dno i wodorosty, ale miła atmosfera i można trochę się z domu wyrwać

też po świętach mam małe problemy z zaparciami, ale u mnie jeden dzień bez toalety to dyskomfort
muszę zaopatrzyć się w lactulosum, kiedyś próbowałam duphalac (taki zwykły), ale był okropny
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 20:11   #2512
Jolinko
Zadomowienie

Wróciłam z basenu, tyle ludzi że masakra, chyba wszyscy spalaja świąteczne żarcie i myślą że do sylwestra schudną 😉 ale fajnie, jak pomyślę że się nie muszę przejmować żeby do sylwestra cisnąć i walczyc o płaski brzuch do obcisłej kiecki 😜 taki mam luz w du.pie w związku z tym.
Ale zabilam na basenie jedna babę spojrzeniem. To idiotka jakaś... ludzi do fixa na torze a ta wariatka se płetwy ubrala i gdzieś ma że ludzi tym czymś trzepie, smignela mi normalnie koło brzucha, aż wyszłam w połowie basenu na brzeg oburzona (oczywiście jak ostatnia pokraka) i wtedy ja wlasnie zabilam i oczywiście macalam brzuch żeby jej pokazać jaka jest glupia 😜

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 20:12   #2513
bloody_marry
Rozeznanie

Witam się po wizycie wreszcie przekroczony kilogram, mała ma 1150g w 27tc+4d dostaliśmy też śmieszne zdjęcie, pupa od spodu z całym żeńskim organem wycelowanym w obiektyw

Mój mocno powiększony brzuch ma też odbicie w wadze od 4.12 przybyło mi 2kg, ale pocieszam się w całej ciąży niecałe 5kg przytyłam no i w sumie dopiero teraz doszłam do wagi jaką już kiedyś miałam.

Następna wizyta dopiero za miesiąc, 29.01. a myślałam że teraz te wizyty będą częściej. No ale widocznie nie ma potrzeby.

Ilsa, okropne praktyki mają w tym szpitalu. Nie dość że szpital sam w sobie jest dla mnie strasznym miejscem to ja też jestem chyba z kosmosu bo nie zrozumialabym takich aluzji, że może trzeba dać komuś kopertę. A jeśli już to ile. Nie ogarniam.

Ja również miałam przygode z poślizgiem przy wychodzeniu z wanny, pobiłam rekord skoczni :/ od tamtej pory baaardzo uważam, Wy też uważajcie bo takie upadki to mega stres

Lelowa, a co ty masz z tym palcem? Chyba mnie coś ominęło. Mi nogi nie puchną, ale to chyba teraz normalne bo dziś na wizycie lekarz mnie o to pytał.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 20:19   #2514
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
trzeba mieć zdrowie na ten nasz NFZ Tak jak zostało powiedziane dobrze że my powinnyśmy uniknąć świąt

Wróciliśmy do domu od znajomych, dostaliśmy w spadku trochę ubranek i do pożyczenia jakąś książkę o niemowlętach Dobrze było trochę wyjść Jak Mąż przestanie oglądać youtuba na kibelku to zaczniemy na Netflixie nowy sezon Black Mirror
My też dziś zaczynamy Black Mirror

Blood Mary gratuluje wizyty

Wyczuwam lekka panikę u mojego męża bo od wczoraj mnie pyta czy zrobilam już zamówienie na resztę rzeczy dla młodej, żeby mieć juz wszystko Syna urodziłam przed terminem, wiec się stresuje chłop Zaraz właśnie siadam i klikam koszyk z Gemini

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 20:23   #2515
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie wreszcie przekroczony kilogram, mała ma 1150g w 27tc+4d dostaliśmy też śmieszne zdjęcie, pupa od spodu z całym żeńskim organem wycelowanym w obiektyw

Gratulje udanej wizyty i Malucha ponad kg

PM 2017
Stary 2017-12-29, 20:24   #2516
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

.

PM 2017
Stary 2017-12-29, 20:34   #2517
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Mi sie bardzo podobaja buty jakie wrzucila Lunak, sama chcialam takie kupic ale teraz to sobie odpuszcze. Nie lubie wysokich obcasow za to.
A ja lubię obcasy i koturny 😄 od kiedy nie mogę chodzić albo inaczej- ledwo chodzę to tylko trampki i na zimę sztyblety, a tak to zawsze coś wysokiego 😆

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Bloody_marrry- gratulacje!!

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 21:21   #2518
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Tez slyszalam ze Klups ma dobre produkty
Prosimy fotke łóżeczka jak złożycie
Dobre produkty, w dobrych cenach i duży wybór Mam nadzieję, że w związku z tym, że to nasze łóżeczko jest niby pod inną marką, nie będzie gorszej jakości.
Jak złożymy to na pewno pokażę ale nie wiem, czy to dopiero za tydzień się nie stanie. W sylwestra mieliśmy siedzieć sami, potem we czwórkę a dziś okazało się, że jednak szóstkę. Więc będę miała trochę roboty... A chciałabym się trochę pocieszyć tym skręcaniem bo to takie symboliczne trochę i nie robić tego w pośpiechu może do tego czasu kupimy też materac.
Stary 2017-12-29, 22:13   #2519
asiula1306
Zakorzenienie

Maz mi musial pomoc zrobic zastrzyk bo dziecko tak sie ruszalo ze nie moglam sie wbic w brzuch zawolalam meza zeby przeprowadzil z synem rozmowe dyscyplinujaca i trzymal mi dlon na brzuchu a ja z drugiej strony sie wbijalam oczywiscie caly dzien byl leniwy i czulam ze jakos sie inaczej ulozyl a teraz jak powinien sie wyciszyc to mu sie przypomnialo ze trzeba sie poruszac

Bylismy dzis w centrum handlowym bo mamy bony do wykorzystania i nie bylo nic kompletnie. Ani maz ani ja nic nie kupilismy. A potem weszlismy do Auchana to jak podeszlam do kasy to kasjerka powiedziala zebym szla do innej- podala mi numer, bo byla uprzywilejowana. Ale do niej nie dotarlam bo byla za daleko i widzialam w niej kolejke a wczesniej znalazlam wolna kase i pani ktora mnie kasowala pytala czy chlopak czy dziewczynka bedzie

Stary 2017-12-29, 22:14   #2520
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość

Lelowa, a co ty masz z tym palcem? Chyba mnie coś ominęło. Mi nogi nie puchną, ale to chyba teraz normalne bo dziś na wizycie lekarz mnie o to pytał.
Ogromne gratulacje za wizyte i wage powyzej 1kg
A palec sie zlamal, jakies 3 tyg temu, ten najmniejszy u stopy. Mi jeszcze tez nie puchna tylko ten jeden opuchniety ale zapewne w ostatnim miesiacu bedzie to samo co za 1szym razem, zobaczymy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości