Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-19, 17:24   #481
ewelka111
Raczkowanie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Ewelka a wy gdzie idziecie do poradni i na konferencje z księdzem??
My ślub będziemy mieć w Michale, dlatego na konferencje i do poradni będziemy chodzić na plebanie właśnie w Michale, zresztą tak nam zasugerował ksiądz.
Katalinka ty już chyba masz to za sobą Nie denerwujesz się przed ślubem, masz już wszystko załatwione?
ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 17:41   #482
Ywanka
Zadomowienie

Dziewczyny a gdzie kupowałyście swoje suknie?
W Ostrowcu, jeśli tak to jakie miałyście wrażenia?
Ywanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 18:00   #483
ewelka111
Raczkowanie

W Ostrowcu owszem jest wybór sukien ślubnych, ale problem jest z przymierzaniem Nie w każdym salonie ślubnym można przymierzyć suknie ślubną, w niektórych można, ale musisz im zagwarantować, że kupisz suknie u nich; w jednym płacisz 20 zł za przymierzenie, jeśli kupisz to Ci oddają. Tak na prawdę to jest tylko jeden salon w którym możesz po przymierzać suknie, ale akurat w tamtym suknie mi się nie podobają. Ja swoją suknie wypatrzyłam w salonie Ostrowieckim na Reja (w katalogu) i u nich chciałam kupić, ale okazało sie że akurat tego modelu nie ma na sklepie i nie mogę przymierzyć- pani powiedziała, że uszyją mi na miarę Paranoja, na pewno nie kupiła bym sukni, której wcześniej nie przymierzyłam. Dlatego poszperałam po internecie i znalazłam inne salony, które sprzedają suknie emmi mariage. Wybrałam się do Warszawy, przymierzyłam tą suknie i kupiłam
Stary 2008-06-19, 19:48   #484
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelka111 Pokaż wiadomość
My ślub będziemy mieć w Michale, dlatego na konferencje i do poradni będziemy chodzić na plebanie właśnie w Michale, zresztą tak nam zasugerował ksiądz.
Katalinka ty już chyba masz to za sobą Nie denerwujesz się przed ślubem, masz już wszystko załatwione?

Yyyy... nie mam tego za sobą, w tamtym tygodniu dopiero dostałam kartki i dowiedziałam się o tych konferencjach itd
W sumie już mniej się denerwuję, wszystko powoli sobie układamy, troche ciężko, bo na stałe w Kielcach mieszkamy. W każdym razie suknie ostatnio przymierzałam, sporo poprawek naniesionych, welon wybrany.Nie mogę się doczekać ślubu i wesela, niestety te kościelne sprawy mnie dobijają.
Nie mam niestety tylko fotografa, zastanawiam się nad studiem ale tam bardzo drogo sobie liczą.
Co do salonów w O-cu to byłam odwiedzić, ale jak dla mnie to mają tam mały wybór, modele niezbyt interesujące, w dodatku byłam kiedyś o buty ślubne się pytać, to nie mieli, co mnie bardzo zdziwiło. Poza tym płacenie za przymiarkę to żenada

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 20:18   #485
kalaluka
Przyczajenie

Dziewczyny a jakie macie menu wybrane bo ciekawa jestem co teraz się podaje na weselach? Może macie jakieś ciekawe pomysły bo chciałabym czymś zaskoczyć gości.
kalaluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 20:21   #486
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalaluka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie macie menu wybrane bo ciekawa jestem co teraz się podaje na weselach? Może macie jakieś ciekawe pomysły bo chciałabym czymś zaskoczyć gości.

Ja będę ustalała menu za ok. dwa tygodnie, dam znać co i jak

SYN
Stary 2008-06-19, 20:53   #487
aggie23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ywanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a gdzie kupowałyście swoje suknie?
W Ostrowcu, jeśli tak to jakie miałyście wrażenia?
ja mam suknie wypozyczona ale w krakowie. duzo tansza niz w ostrowcu i duzo wiekszy wybor. tu w kazdym salonie mozna przymierzac i nie placi sie za to jak w ostrowcu w kazdym razie suknia sliczna, tania i juz mam welon, rekawiczki i bolerko
cel 2: 72
cel 3: 67
aggie23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-19, 20:59   #488
aggie23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kalaluka Pokaż wiadomość
my mamy 6 dan goracych:
1) rosol z makaronem
2) udko faszerowane z pieczarkami, ziemniakami i surowka
3) strogonow
4) pieczen ze schabu z sosem i pieczonym jablkiem
5) bigos mysliwski
6) barszcz czerwony z krokietami

takie dosc proste ale pyszniutkie mmm
cel 2: 72
cel 3: 67
aggie23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 21:22   #489
ewelka111
Raczkowanie

Smile Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Co do sukien to wiadomo im większe miasto tym większy wybór, a z wypożyczeniem to ciekawa sprawa, na pewno można zaoszczędzić trochę kasy!

Katalinka ja będę mieć robiona sesje zdjęciową w studiu, wcale to nie wychodzi drożej. Przypuszczam, że reportaż z całego ślubu robiony przez "kolegę ArSa" na pewno więcej kosztuje (nie powiem zdjęcia Arsa bardzo mi się podobają, miałam przyjemność oglądać również z innych imprez). Ja robie zdjęcia w studiu trochę z wygody, na plener do jakiegoś parku (takie podobają mi się najlepiej) musiała bym się wybrać na pewno nie w dzień ślubu (ponoć brudzi się strasznie suknia). Jeśli miały by być innego dnia to było by za dużo zachodu, jeszcze raz do kosmetyczki na makijaż, nie wiadomo czy fryzura nie będzie do poprawienie i takie tam....

Co do menu to ja będę ustalać tydzień lub dwa przed ślubem, więc na razie nie wiele mogę powiedzieć.
Stary 2008-06-19, 22:44   #490
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ja suknię zamawiałam w salonie Margarett w Lublinie, bo tu mieszkam.
W Ostrowcu wybór wydawał mi się być zdecydowanie niesatysfakcjonujący.
Co do menu - to ja jeszcze nie mam zielonego pojęcia co zamówić .

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 23:21   #491
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelka111 Pokaż wiadomość
Co do sukien to wiadomo im większe miasto tym większy wybór, a z wypożyczeniem to ciekawa sprawa, na pewno można zaoszczędzić trochę kasy!

Katalinka ja będę mieć robiona sesje zdjęciową w studiu, wcale to nie wychodzi drożej. Przypuszczam, że reportaż z całego ślubu robiony przez "kolegę ArSa" na pewno więcej kosztuje (nie powiem zdjęcia Arsa bardzo mi się podobają, miałam przyjemność oglądać również z innych imprez). Ja robie zdjęcia w studiu trochę z wygody, na plener do jakiegoś parku (takie podobają mi się najlepiej) musiała bym się wybrać na pewno nie w dzień ślubu (ponoć brudzi się strasznie suknia). Jeśli miały by być innego dnia to było by za dużo zachodu, jeszcze raz do kosmetyczki na makijaż, nie wiadomo czy fryzura nie będzie do poprawienie i takie tam....

Co do menu to ja będę ustalać tydzień lub dwa przed ślubem, więc na razie nie wiele mogę powiedzieć.

Co do studia to jednak 450 za 10 ujęć to jednak baardzo drogo, a moim zdaniem lepiej dać więcej kasy za o wiele więcej zdjęć
Niestety u mnie nie ma już czasu na szukanie fotografa więc chyba zostaniemy przy studiu. Ja nie przepadam za takimi zdjęciami i wolałabym mieć reportaż z całej imprezy+ plener na powietrzu ale taki los

SYN
Stary 2008-06-21, 09:20   #492
Ywanka
Zadomowienie

Gdzieś wcięło mojego posta!

No faktycznie u nas w Ostrowcu nie dość ze mało salonów to jeszcze jakie niemiłe baby tak obsługują!

katalinka17
a nie możesz dodatkowo zrobić sobie zdjęć w plenerze?
Stary 2008-06-21, 09:25   #493
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Wczoraj wizaż padł i wszystkie posty poznikały.

Stary 2008-06-22, 14:19   #494
katalinka17
Zadomowienie

Dziewczyny może znacie osobę, która robi ładny manikiur?
Nie podobają mi się tipsy zależy mi by mieć naturalne paznokcie i chciałabym się już umówić.
Zostało mi tylko 20 dni!!!

SYN
Stary 2008-06-22, 15:05   #495
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny może znacie osobę, która robi ładny manikiur?
Nie podobają mi się tipsy zależy mi by mieć naturalne paznokcie i chciałabym się już umówić.
Zostało mi tylko 20 dni!!!
Ta kosmetyczka z Iłżeckiej p. Gabrysia robiła mojej siostrze do ślubu bardzo ładny manikiur, ale z tego co słyszałam to teraz nie chce robić paznokci, może dlatego, że jakaś inna babka ma w tym salonie kącik do robienia paznokci. Jak chcesz to przedzwoń tam i sie dowiedź.
Stary 2008-06-22, 21:12   #496
azakowana
Zakorzenienie

Ja miłam tam robione paznokcie i nie polecam
Akurat ja miałam tipsy i po dwóch dniach już mi zaczęły odłazić. Ale zrobiłam sobie od nowa w salonie na przciwko bazarku na Ogrodach - to się nazywa studio kreowania wizerunku GLAMOUR czy coś takiego - koło Adonisa i bardzo jestem zadowolona. Mogę szczerze polecić ten salon.
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 23:03   #497
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Akurat ja miałam tipsy i po dwóch dniach już mi zaczęły odłazić. Ale zrobiłam sobie od nowa w salonie na przciwko bazarku na Ogrodach - to się nazywa studio kreowania wizerunku GLAMOUR czy coś takiego - koło Adonisa i bardzo jestem zadowolona. Mogę szczerze polecić ten salon.
A robią tam też manikiur na naturalnych paznokciach?

SYN
Stary 2008-06-23, 07:21   #498
7sambra11
Raczkowanie

Dziewczyny,
a kiedy ksiadz przepytuje z tego katechizmu i co to wogole jest, podstawowka? !!!!! I z czego on dokladnie przepytuje? Ja juz po prostu nie moge sie nadziwic nad 'glebia' niektorych zagran ze strony ksiezy. Sorry, ale nie rozumiem jaki to ma sens.
7sambra11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 08:29   #499
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 7sambra11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
a kiedy ksiadz przepytuje z tego katechizmu i co to wogole jest, podstawowka? !!!!! I z czego on dokladnie przepytuje? Ja juz po prostu nie moge sie nadziwic nad 'glebia' niektorych zagran ze strony ksiezy. Sorry, ale nie rozumiem jaki to ma sens.
My nic takiego nie mieliśmy.

Katalinka robią tam też manicure na naturalnych paznokciach z tego co wiem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-23, 08:36   #500
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Co do studia to jednak 450 za 10 ujęć to jednak baardzo drogo, a moim zdaniem lepiej dać więcej kasy za o wiele więcej zdjęć
Niestety u mnie nie ma już czasu na szukanie fotografa więc chyba zostaniemy przy studiu. Ja nie przepadam za takimi zdjęciami i wolałabym mieć reportaż z całej imprezy+ plener na powietrzu ale taki los
Katalinka myślę że to bardzo drogo za 10 ujęć. Spróbuj napisać na PW do ArSa. na pewno wszystko jest do dogadania. Ja do Niego pisałam robi reportaż z całego dnia i plener też,i wydaje mi się to ok. tylko może mieć zajęty termin ale naprawdę wydaje mi się że warto się dowiedzieć bo dostajesz 50x więcej zdjęć. co do ceny to wiem że ArS nie chce jej podawać na forum więc jeśli chcesz to mogę Ci więcej napisać na PW

co do sukni to ja na pewno będę ją kupowała w Trójmieście a to płacenie za przymierzanie paranoja!!!!!
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 10:21   #501
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 7sambra11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
U mnie to będzie w miesiąc po zapowiedziach - też mi się to średnio podoba, ale cóż.
Jeśli chodzi o zakres - powiedział o Małym Katechizmie, a oprocz tego dostaliśmy chyba ze 3 pisemka katolickie i z nich też będziemy pytani. .

Stary 2008-06-23, 11:07   #502
linaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
U mnie to będzie w miesiąc po zapowiedziach - też mi się to średnio podoba, ale cóż.
Jeśli chodzi o zakres - powiedział o Małym Katechizmie, a oprocz tego dostaliśmy chyba ze 3 pisemka katolickie i z nich też będziemy pytani. .
A czy Ty nie jesteś przypadkiem z parafii św. Stanisława w Denkowie ?? bo ja miałam identyczny egzamin
linaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 11:29   #503
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Zgadza się .
Linaaaa jeszcze wyjdzie, że się znamy .
Ty już mężatka?

Stary 2008-06-23, 12:58   #504
linaaaa
Raczkowanie

Tak już wkrótce, będę obchodziła pierwsza rocznicę ślubu I potwierdzam, że wyjątkowo w naszej parafii trzeba być solidnie przygotowanym. Moja rada jest taka, zeby się nie buntować, tylko faktycznie poczytać artykuły z tych czasopism, a później po prostu pogadać na ich temat z księdzem. My się tak zagadaliśmy, że o "Mały katechizm" już nie zdążył nas spytać
Stary 2008-06-23, 13:18   #505
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Wiem, bo sama dość niedawno przechodziłam podobny "egzamin", gdy miałam zostać chrzestną .
Dla mnie to żaden problem, boję się tylko jak to zniesie mój TŻ .

Stary 2008-06-23, 13:25   #506
linaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Dla mnie to żaden problem, boję się tylko jak to zniesie mój TŻ .
Miałam bardzo podobny problem, ale jakoś przeszło Najważniejsze to wykazać inicjatywę i chęć i będzie ok
Stary 2008-06-24, 07:08   #507
Ywanka
Zadomowienie

katalinka17 ja moge polecić p. Martę - ma salon kosmtyczny na Młyńskiej, wejście do strony Parku. Ślicznie maluje pazurki.
Stary 2008-06-25, 20:41   #508
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Dziś byłam w tym studiu GLAMOUR, zrobiło na mnie dobre wrażenie. Dziewczyna, która zajmuje sie paznokciami jest bardzo miła, pokazała mi różne wzory tipsów, pełen profesjonalizm. Koszt zrobienia tipsów jest dość wysoki, ale lepiej dać więcej, żeby nie odłaziły. Także słyszałam pochlebne opinie o tym salonie na Młyńskiej, cenowo jest podobnie. Czy któraś z was robiła sobie tam tipsy, jeśli tak to jakie macie wrażenia
Azakowana a kto Ci robił nieudane tipsy w salonie na Jłżeckiej, nie czasem ta nowa pani? Jaki wzór tipsów wybrałaś sobie na ślub (w Glamour)? Mi podobają się z cykoriami i francuskim manikiur, ale jeszcze nie wiem na jakie się zdecyduje!
Stary 2008-06-26, 08:11   #509
azakowana
Zakorzenienie

Ja miałam tipsy na wesele robione w tym salonie na Iłżeckiej u tej pani, która robi paznokcie teraz. Dopiero po tygodniu zrobiłam sobie nowe w Glamour. Na Iłżeckiej miałam zrobione paznokcie lekko zaokrąglone na końcach z mlecznym żelem i błyszczącymi drobinkami. Chciałam coś bardzo delikatnego. A te po ślubie zrobiłam sobie trochę bardziej rzucające się w oczy Dłuższe przede wszystkim, zakończone w prostokąt. Te robione na Iłżeckiej okazały się do bani - wyglądały naprawdę ładnie ale po dwóch dniach podeszło powietrze a całkiem odeszły mi SAME po tygodniu - jak tipsy kupowane w drogerii. Natomiast te robione w Glamour trzymają do tej pory - minęło już dwa tygodnie, odrostów nie widać w ogóle, powietrze nigdzie nie podeszło i trzymają się mocno.
Stary 2008-06-26, 09:41   #510
Ywanka
Zadomowienie

Ja robiłam sobie tipsy na Młyńskiej i byłam BARDZO ZADOWOLONA!
Tipsy dobrze się trzymały, śliczny wzorek i miła pani Marta. Naprawdę polecam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości