Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-29, 22:32   #2521
Jolinko
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Bloody_ super że wizyta udana, gratulacje dla was 😊 o a zdjęcie cud miód, hmmm jak dorosnie to jej pokażesz jak wam zapozowala pieknie 😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 23:36   #2522
bloody_marry
Rozeznanie

Lelowa, współczuję złamania w takim miejscu, na pewno kłopotliwe :/

Jedyne co mnie martwi po dzisiejszej wizycie to że mała znowu zaliczyła obrót i leży posladkowo. W ogóle leży tak dziwnie że ciągle mam krzywy brzuch. Mam nadzieję że się jeszcze obróci.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 00:22   #2523
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość

Jedyne co mnie martwi po dzisiejszej wizycie to że mała znowu zaliczyła obrót i leży posladkowo. W ogóle leży tak dziwnie że ciągle mam krzywy brzuch. Mam nadzieję że się jeszcze obróci.

Nie masz się jeszcze czym martwić!! Ma czas, żeby się dobrze ułożyć. Najważniejsze, że wszystko z nią dobrze!!

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 00:49   #2524
bloody_marry
Rozeznanie

Trochę poczytałam o tym i niby do 34 tc powinna się obrócić.

Oglądam po nocach Black Mirror, coś czuję że będę miała dziwaczne sny przed 9 nikt mnie z łóżka nie ściągnie jutro

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 00:58   #2525
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Trochę poczytałam o tym i niby do 34 tc powinna się obrócić.

Oglądam po nocach Black Mirror, coś czuję że będę miała dziwaczne sny przed 9 nikt mnie z łóżka nie ściągnie jutro

Mnie po nocy tak bolą plecy, że wstaje wcześnie, bo nie mogę wytrzymać z bólu. Później dopiero odsypiam te koszmarne noce od ok. 9 do 11 nawet 😲😲 byle wytrzymać do porodu, przezyc karmienie i po prawie 3 latach życia z tym bólem w końcu coś z nim zrobią...mam nadzieję

Stary 2017-12-30, 03:04   #2526
robinsonka2
Raczkowanie

jutro pochwalę się wózkiem... dziś mam dość wszystkiego, zamiast na imprezie ponad 6h bawiłam się na pogotowiu na szczęście skończyło się głównie na strachu o lubego, bo to on był gwiazdą wieczoru, wszystkie najgorsze rzeczy wykluczyli :/ padam na twarz, jestem głodna i zestresowana.
Jedno co moge powiedzieć, to ekipa w tym szpitalu jest spoko i jak taka sama jest na porodówce, mogę tam jechać za 11 tygodni
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 03:59   #2527
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:

mi się wydaje, że mały się już nie obraca, ruchy czuję ciągle w tym samym miejscu, a po prawej stronie od pępka często rośnie gula i jakby suwał tam stopą od środka
no ale okaże się na usg

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Mnie po nocy tak bolą plecy, że wstaje wcześnie, bo nie mogę wytrzymać z bólu. Później dopiero odsypiam te koszmarne noce od ok. 9 do 11 nawet ���� byle wytrzymać do porodu, przezyc karmienie i po prawie 3 latach życia z tym bólem w końcu coś z nim zrobią...mam nadzieję

łączę się w cierpieniu
ale mnie po nocy akurat trochę przechodzi
wiadomo, co się w ogóle z kręgosłupem dzieje?
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 06:00   #2528
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
jutro pochwalę się wózkiem... dziś mam dość wszystkiego, zamiast na imprezie ponad 6h bawiłam się na pogotowiu na szczęście skończyło się głównie na strachu o lubego, bo to on był gwiazdą wieczoru, wszystkie najgorsze rzeczy wykluczyli :/ padam na twarz, jestem głodna i zestresowana.
Jedno co moge powiedzieć, to ekipa w tym szpitalu jest spoko i jak taka sama jest na porodówce, mogę tam jechać za 11 tygodni
O rety, co się stało?

Obudziłam się dzisiaj z gula pod żebrami, właściwie tak bardziej z boku.. Ciekawe czy to wzdecia, czy może mała obróciła się i teraz leży poprzecznie mimo wszystko dalej czuję jakieś kopniaki na szyjce dawać mi już to usg!
Wczoraj odstawiala takie dzikie harce, że tz siedział zdziwiony i macał mnie po brzuchu z pół godziny
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 07:45   #2529
marcia45
Zadomowienie

Bloody gratuluje wizyty. Sąsiadce syn w 38 tyg się obrócił a mój gin od USG mówił że miał przypadku że dziecko obróciło się w drodze z IP na salę porodowa! Pytałam się czy moje się jeszcze będą obracać. A jeden się obrócił a ja wcale nie czułam.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 07:57   #2530
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:

Fajnie ze wszystko ok ma jeszcze czas na ustawienie sie do porodu

Koma - jeszcze troche i ulzy Ci

Moj maly lezy glowka w dol ale ogolnie to po skosie na prawa strone... Chyba na ostatnia wizyte chcial pofiglac ze mial glowe do gory, ale zaraz wrocil i tak non stop tez czasami mam krzywy brzuch
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 08:09   #2531
alleyezonme
Zakorzenienie

Cześć!
Wczoraj rajd po Ikei i pobliskich galeriach. Do domu wróciliśmy ok 20 i padłam od razu. Dziś już mąż zabrał się za skręcanie. Kupiliśmy komode i fotel. W końcu coś mamy! Zrobiłam tez zamówienie w c&a a dzisiaj mam zamiar zaatakować h&m online jeszcze.

Powiedzcie, ile na początek tych ubranek potrzebnych jest? Mam głownie body na razie i zastanawiam się co jeszcze kupować?

Wczoraj coś ucho mnie zaczęło boleć. Modlę się żeby to nie było zapalenie ucha - wtedy zawsze dostaje mega silne leki przeciwbólowe a teraz to by chyba zostało gryzienie ścian z bólu. Oby mnie to ominęło - dzisiaj jakoś lepiej.

Idę Was nadrabiać

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 08:29   #2532
FallenAnn
Rozeznanie

Dzień dobry! Pierwsza noc w tym tygodniu przespana... i nawet obudziłam się bez bólu kręgosłupa. Ostatnio to normalnie ani nie mogłam wysiedziec ani poleżeć... od rana aktywnie- piekę paszteciki do barszczu na sylwestra- drożdżowe z mięsem i ala kruche z pieczarkami i solo paluszki z makiem. Pewnie pół zjem po wyjęciu z piekarnika

Stary 2017-12-30, 08:30   #2533
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Dzień dobry!
Nadrobilam! Mieliśmy zamkniecie roku w pracy i dużo się działo. Ale od 3 stycznia idę na L4 i mam nadzieje że będę bardziej na bieżąco
Przedwczoraj zamówiliśmy wózek i fotelik! Jesteśmy bardzo zadowoleni bo zapłaciliśmy sporo mniej niż zamawiając na necie. I nadal jestem zakochana w tym wózku - świetnie się go prowadzi

Wczoraj dotarliśmy ze znajomymi na sylwestra. Wracamy w poniedziałek. Pewnie będzie mnie znów mało.
Miłego dnia dla Was i dzieciaczków!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 08:53   #2534
julietta83
Zakorzenienie

ja już zrobiłam 3 małe zamówienia w c&a
jeśli jak ja macie problemy ze snem, to często około 3 wrzucają na stronę pojedyncze rzeczy z wyprzedaży
jedno zamówienie już w drodze, ciekawa jestem jakości tych ubranek

zamówiłam też jakiś przejściowy kombinezon coccodrillo, te "narciarskie", to jednak wydają mi się mało praktyczne i jednak mam nadzieję, że wiosna szybko przyjdzie

jutro mąż jedzie po fotel i komodę
więc po nowym roku biorę się za porządkowanie ubranek, wtedy ogarnę, co mi jeszcze potrzebne
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 09:06   #2535
_Selina_
Zakorzenienie

Dzień dobry. Ja wczoraj kupiłam płyn do prania dla małej. W nowym roku biorę się do roboty z ogarnianiem rzeczy małej.
Wczoraj odebraliśmy śpiworek do wózka i mufkę
Byliśmy u znajomych, mieszkają na parterze, ktoś walnął taką petardą, że, aż podskoczyłam. Mało fajne :/

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 09:12   #2536
alleyezonme
Zakorzenienie

Mój pies też już przeżywa te petardy. Wczoraj na spacerze ktoś walnął niedaleko i jak by pies nie był smyczy to by mi zwiał na szczęście tylko wybiegl na środek ulicy po której nic nie jechało.

Stary 2017-12-30, 09:19   #2537
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
O kurcze, mam nadzieję, że już wszystko z nim dobrze!
Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
mi się wydaje, że mały się już nie obraca, ruchy czuję ciągle w tym samym miejscu, a po prawej stronie od pępka często rośnie gula i jakby suwał tam stopą od środka
no ale okaże się na usg

łączę się w cierpieniu
ale mnie po nocy akurat trochę przechodzi
wiadomo, co się w ogóle z kręgosłupem dzieje?
Moj kręgosłup...to długa historia, ale decydując się na dziecko tzn.ciaze wiedziałam, że będzie bardzo trudno i boleśnie. Czeka mnie pewnie zabieg i (kosztowna) rehabilitacja, ale to wszystko dopiero po porodzie, połogu, a nawet karmieniu 😑

Stary 2017-12-30, 09:22   #2538
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
No niby pisza ze do 4 to jest jeszcze w normie ale moj lab pokazuje normy od 0 do 1. No zobaczymy we wtorek co gin powie
Może jak zwykle są inne normy dla ciężarnych. Fajnie, że masz często wizyty, to się dowiemy

Cytat:
Gratuluje wizyty i wagi
Ja się trochę oswoiłam z myślą, że się nie obróci Jak jej coś przeszkadza siedzieć głową w dół, to niech jest tak, jak jej wygodnie.
Ale też czuję, że jeszcze ma miejsce (30t1d), bo teraz często jest poprzecznie Spanie, na którymś z boków odpada, bo jej coś ugniatam wtedy i się wkurza, ale się oczywiście nie przełoży

Cytat:
Ważne, że wszystko dobrze, ale co się stało?

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Mój pies też już przeżywa te petardy. Wczoraj na spacerze ktoś walnął niedaleko i jak by pies nie był smyczy to by mi zwiał na szczęście tylko wybiegl na środek ulicy po której nic nie jechało.
Ze względu na zwierzaki my nie strzelamy. Koty w porównaniu z psami i tak to dobrze znoszą. U nas, o dziwo, jeszcze cisza
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 09:27   #2539
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Na pewno sie jeszcze obroci. Nie martw sie
Ja umiwilam sobie wizyte na usg 3 trym na 11 stycznia, tez sie dowiem jak lezy i czy zostala dziewczynka
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 09:41   #2540
Jolinko
Zadomowienie

Cześć w sobotę 😊

Współczuję bolacych kregoslupow 😐 i ciężkich przez to nocy.
Robinsonka to co to się działo? Dobrze w wykluczone najgorsze... zdrowia dla męża.

Alley to już trochę jesteś spokojniejsza że coś masz zakupione. Co do ubranek, jak masz body to jeszcze te polspiochy musisz dokupić i spiochy, i pewnie pajacow kilka. I to jest glowna moda niemowlaków. 😜 Ogólnie to z tego co pamiętam, jak był temat ciuszkow, to dziewczyny pisały że nie ma co szaleć z ilością tych najmniejszych bo nie wiadomo jakie się bobo urodzi duże 😉 powodzenia w dalszych zakupach 😊

Dziś mam wyjazd do brata w planach, będę "termosic" jego 2 letniego syna. 😎 i jeszcze moja siorka ma tam przyjechać że swoim roczniakiem, więc będzie głośno i wesoło i na kolanach pół dnia 😉

Miłej soboty dla was ☺

Stary 2017-12-30, 09:46   #2541
_Selina_
Zakorzenienie

Nas dzisiaj jeszcze czekają zakupy na Sylwka i wypad do kina a partner śpi w najlepsze a ja już pomału głodna...

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 10:08   #2542
alleyezonme
Zakorzenienie

Jolinko dokładnie! Czuję się trochę spokojniejsza chociaż to i tak kropla w morzu ale od czegoś trzeba zacząć mam nadzieję że teraz jakoś pójdzie.

Stary 2017-12-30, 10:09   #2543
Ojoanna29
Zakorzenienie

My w drodze do teściów żeby tylko nie było szwagierki na szczęście wieczorem wracamy, jutro pewnie odchoruje wyprawę.
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 10:19   #2544
Torrence
Wtajemniczenie

Gratuluję wszystkim zakupów

Alley myślałam wczoraj wieczorem o tym, czy Wam się zakupy udały Oglądaliście wózki?
A co do ubranek to ja mam na razie bodziaki, pajace, półśpiochy i ze trzy bluzy/sweterki żeby ewentualnie na wierzch zarzucić.

Marcia miałam już o to dawno spytać bo jestem ciekawa: czy Ty będziesz miała CC? Bo się zastanawiam, czy w przypadku bliźniaków to tak z automatu robią CC? U mnie w rodzinie też mają być bliźniaki tyle że jednokomówkowe i tam było odrazu zaplanowane CC.

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
ja już zrobiłam 3 małe zamówienia w c&a
jeśli jak ja macie problemy ze snem, to często około 3 wrzucają na stronę pojedyncze rzeczy z wyprzedaży
jedno zamówienie już w drodze, ciekawa jestem jakości tych ubranek
Stacjonarnie kiedyś oglądałam i wydawały się w porządku

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Spanie, na którymś z boków odpada, bo jej coś ugniatam wtedy i się wkurza, ale się oczywiście nie przełoży
Mam tak samo Szczególnie na tym "świętym" lewym boku. Tylko się obrócę i zaraz bombardowanie. I z tego względu ostatnio ciężko mi się śpi...

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ja umiwilam sobie wizyte na usg 3 trym na 11 stycznia, tez sie dowiem jak lezy i czy zostala dziewczynka
No to będziemy podglądały razem bo mam ten sam termin
Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Ogólnie to z tego co pamiętam, jak był temat ciuszkow, to dziewczyny pisały że nie ma co szaleć z ilością tych najmniejszych bo nie wiadomo jakie się bobo urodzi duże 😉
Też z takiego założenia wychodzę a poza tym chcę się przekonać, co będzie dla nas najwygodniejsze
Stary 2017-12-30, 10:21   #2545
lelowa
Zakorzenienie

To ja juz nie moge na wznak spac, myslalam, ze mnie ominie to co kiedys bo juz tak dlugo moglam lezec ale jednak nie, powtorka z rozrywki, raz, ze krzyz wtedy boli jak cholera i nie moge wstac, dwa - czuje, ze odlatuje, ciemno przed oczami i szum w uszach.
Wiec u mnie zostaly tylko boki do spania co tez komfortowe nie jest bo bola mnie kosci po dlugim lezeniu na ktoryms z bokow. Ale jeszcze troche i wszystko minie Pobudki mam ze 4 wiec juz koncertowo przyzwyczajam organizm do wstawania na karmienie nocne

Torrence o widzisz, to sobie poogladamy, oby same dobre wiesci na nas czekaly Babka chciala mnie na 2 stycznia wpisac no ale nie chcialam. A 12 mam wizyte na nfz.
Stary 2017-12-30, 10:26   #2546
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Nadrobilam! Mieliśmy zamkniecie roku w pracy i dużo się działo. Ale od 3 stycznia idę na L4 i mam nadzieje że będę bardziej na bieżąco
Przedwczoraj zamówiliśmy wózek i fotelik! Jesteśmy bardzo zadowoleni bo zapłaciliśmy sporo mniej niż zamawiając na necie. I nadal jestem zakochana w tym wózku - świetnie się go prowadzi
A 2. stycznia idziesz jeszcze podomykać sprawy i oddać jakieś rzeczy czy masz urlop ? Cieszę się że trafiłaś na dobre ceny
Cytat:
Na pewno sie jeszcze obroci. Nie martw sie
Dopisane Ale mam nadzieję że teraz to już zmian nie będzie Tak na początku się dziwiłyśmy że sami chłopcy na wątku ale może są wcześniej rozpoznawani bo później się wyrównało
Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Marcia miałam już o to dawno spytać bo jestem ciekawa: czy Ty będziesz miała CC? Bo się zastanawiam, czy w przypadku bliźniaków to tak z automatu robią CC? U mnie w rodzinie też mają być bliźniaki tyle że jednokomówkowe i tam było odrazu zaplanowane CC.
Jak dzieci są obrócone główką to można próbować SN - nie wiem jak to zależy od kosmówki bo może jednojajowe zawsze są przez CC Wczoraj jedna z invitrówek urodziła bliźnięta właśnie SN

Wczoraj byłam załatwić skierowania na kolejną wizytę - morfologię i mocz zrobię od ręki ale echo serca niestety jest na 16. stycznia a wizytę mam 12. :/ Czyli sobie mój ginek poczeka do jeszcze kolejnej wizyty - poprosił żebym poszła ze względu na to posypianie do 13 i brak sił po wykonaniu różnych czynności na stojąco, mówi że to może mieć znaczenie przy dobieraniu znieczulenia do cc

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2017-12-30 o 10:28
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 10:30   #2547
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Dopisane Ale mam nadzieję że teraz to już zmian nie będzie Tak na początku się dziwiłyśmy że sami chłopcy na wątku ale może są wcześniej rozpoznawani bo później się wyrównało
Dziekuje
No ja tez mam nadzieje, ze sie juz nie zmieni, juz sie przyzwyczailam, ze bedzie dziewcze ;-)
Stary 2017-12-30, 10:32   #2548
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Torrence o widzisz, to sobie poogladamy, oby same dobre wiesci na nas czekaly Babka chciala mnie na 2 stycznia wpisac no ale nie chcialam. A 12 mam wizyte na nfz.
Ja się trochę stresuję bo od połowy października nie miałam usg...
A ja 12 mam wizytę u prywatnej Więc i podglądamy razem i wizytujemy razem
Stary 2017-12-30, 10:38   #2549
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
Mąż poszedł po świeże bulki

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 10:42   #2550
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Ja się trochę stresuję bo od połowy października nie miałam usg...
A ja 12 mam wizytę u prywatnej Więc i podglądamy razem i wizytujemy razem
Rozumie Cie doskonale, ostatnio przeżywałam to samo. Będzie na pewno dobrze wszystko 😊

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości