|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Czy można wklejać jadłospisy na jutro lub pojutrze aby były poprawione zanim się je zje ?
![]()
#3032 |
Zakorzenienie
|
wg mnie mozna tak zrobic hehe to chyba zaden problem nie dziewczyny?
#3033 |
Rozeznanie
|
Myślę że to byłoby dobre rozwiązanie bo poprawi się jeszcze nie zjedzone jadłospisy
![]()
#3034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Gość
|
Dziewczyny moje P:
I śn: owsianka (serek danio 240 g, pół szklanki śmietany 30%, garść płatków owsianych, garść otrębów owsianych, garść siemienia lnianego, garść wiórków kokosowych, kilka migdałów, kilka orzechów laskowych, łyżka konfitury morelowej wysokosłodzonej), herbata II śn jajecznica (2 jajka smażona na maśle) z pomidorem + kromka chleba z masłem + herbata Ob: zupa (biały barszcz) z ziemniakami, pierogi (5) z mięsem, herbata D: serek danio waniliowy (240 g) wymieszany z pół szklanki kremówki, garścią otębów owsianych, kilkoma migdałami i garścią wiórków kokosowych, herbata P: takie jak deser ![]() K: puszka tuńczka w sosie własnym z pomidorem + kromka chleba z masłem + herbata. Do oceny ![]() Edytowane przez noname12345TPa Czas edycji: 2008-06-25 o 14:53 |
![]() |
![]() |
#3036 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Wczorajsze U: 1: 2tosty z masłem orzechowym i dżemem porzeczkowym, serek homo waniliowy 150gr 2: batonik cini-minis, banan, kiwi 3: 10pierogów z serem i rodzynkami, jogurt jogobella wisniowa 4:miseczka truskawek, 100gr migdałow w miodzie 5:jajecznica z 2jajek z pomidorkiem i szynka, bulka żytnia z twarozkiem,zoltym serem i ogorasem ----- Truskawy...piwo ![]()
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3037 |
Rozeznanie
|
Świetnie !
![]() A więc: R Ś (około 10): pół grahamki z chudą szynką, 4 rzodkiewki II Ś (godz. 12): dwie małe kromki razowego z ogórkiem i białko z 1 jajka godz 14: mix owoców w miseczce - kilka truskawek, garść czereśni, kilka malin O (godz. 16): spora pierś z kurczaka z przyprawami, 1/2 torebki ryzu brązowego naturalnego tj. 50g ~ 160kcal, ćwiartka pomidora malinowego Podw (godz. 18): białko 1 jajka, 100dag surówki wiosennej, ogórek konserwowy K (godz. 20): mała pierś z kurczaka, fasolka szparagowa z wody tj. 380g ~ 133kcal
![]() |
#3038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czemu cię tak długo nie było? ![]()
![]() |
#3039 |
Wtajemniczenie
|
Utrzymanie. (późno wstałam,a więc brak II śn)
śniadanie: grahamka z twarożkiem 0% i szczypiorkiem, 10 czereśni 3/4 jabłka (nie dałam rady więcej) obiad: ok. pół woreczka białego ryżu w potrawce z marchewką i piersią z kurczaka, sałatka; sałata, ogórek, śmietana 18% w między czasie: słonecznik (taki z paczki co się łupie ^^) (niewiele go było) podwieczorek: miseczka czekoladowego budyniu bez cukru kolacja: kromka żytniego z twarożkiem jw. i ogórkiem, kilka czereśni do tego wpadnie pewnie dosyć sporo zielonej herbaty z Liptona ![]()
" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład, a i tak potrafimy tylko źle wybrać. " Edytowane przez EwelkaaS Czas edycji: 2008-06-25 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 |
Rozeznanie
|
Krytuś mój laptop był w naprawie a co za tym idzie byłam odcięta od internetu. W pracy natomiast chciałam się zalogować, ale nie znałam hasła a znowu tam mam mniej czasu niż w domku. Aaa i miałam 5 dni urlopu i byczyłam się na wsi u mojej ciotki
![]()
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Zakorzenienie
|
no wiec moje R
1.podwojna kanapka ciamnego chlebka 4 zboza posmarowana wiesniakiem light z 2 plasterkami pomidora i szczypiorkiem biala herbata 0,5l wody 1lwody 2.[zdjecie]duzo fasolki szparagowej,1 kurze bialko[smazone ale zupelnie bez oleju],brokuly[niecala polowa tego co na fotce] 3.kawa mrozona z mlekiem[mozna traktowac jako osobny posilek?coprawda to bylo godzine po posilku] 4.drozdzowka[tak wiem nie na redukcje ale nie omglam odmowic babcijej wypieku] 5.duuuuuuzy kawalek arbuza prosze o recenzje
drożdże part 5 od 10.11.13r. waga max-103,2kg SBDiet 19.10.13r teraz-88,8kg wzrost 172cm Edytowane przez zielonamorelka Czas edycji: 2008-06-25 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3043 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I takie fajne nazwy w tych posiłkach masz-tebi czytac przez to Twoje jadłospisy ![]() ![]() ![]() Moje małe uwagi co do jadłospisu-niby się mozna przyczepic a się nie mozna-bo tak: sniadanie ładne-takie pyszne-ale nie miałabys ochoty na owsianke? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3045 |
Zadomowienie
|
Ha P:
![]() Śn.: jaglanko-owsianka(garść jaglanych, garść owsianych, łyżeczka budyniu krówkowego, 3 łychy linessy marakujowo-brzoskwiniowej, garść BF, garść musli, łycha zarodków, hipcio, truskawki, kaszka truskawkowa dla dzieci 2Śn.jabłko, 3 placuszki, 3 łyżeczki linessy wiśniowej, miechów waniliowy, garść ciniminis,garść otrębów z jabłkiem 20 minut stacjonarnego ob. 5 racuchów z truskawkami, garść jagód, 10 czereśni, 2łyżeczki twarogu, 2 łyżeczki serka waniliowego, około 3 orzechów włoskich rozgniecionych, ok5g orzechów w miodzie i mieszanki studenckiej D ![]() ![]() P: 2 kromki orkiszowego 1 z wędliną sojową i kawałem cukini, 2 z pasztetem sojowym i ogórasem kiszonym, kawał tofu czosnkowego, parówka sojowa, garść jagód, jabłko 2,5 godziny rolek ![]() ![]() K: kromka żytniego ze śliwką(wielka), kromka żytniego ze śliwką z łyżeczką miodu , kromka razowca z paprykarzem sojowym i wędliną sojową, wafel ryżowy z masłem nerkowcowym, pół 200g jogurtu naturalnego, 2 łyżeczki twarogu, 2 łyżeczki linessy wiśniowej, garść błonnika, 10g poduszek toffee, jabłko
#3046 |
Wtajemniczenie
|
Utrzymanie:
wczoraj: I Fitella pomarańczowa z wiejskim lekkim (mało, bo zjedzone w biegu :/) II Twix cappucino, kostka czekolady toffiee ... dużo %%%%% i prawie tyle samo ice-tea red (demoralizuję cały wizaż ![]() III duży hamburger z mięsem, surówką i sosami (nie przepadam, ale byłam na mieście, a na myśl o słodkim było mi nie dobrze) ...%% ![]() 500 ml. ice-tea red, trochę chipsów IV Zupa ogórkowa z ziemniakami, 2 tortille z fasolą i mięsem, sałatka z ogórkami, papryką, fetą i oliwą z oliwek i octem. + duuuuuuuuuuuuuuuuużo spacerowania dziś: I: 2 naleśniki smażone na maśle. 1 z paroma łyżeczkami serniczka z miechowa 2 z nutellą i paroma łyżeczkami wiejskiego 5 ogórków małosolnych (prawie jak w ciąży ![]() ![]() II: KBW III: Miska makaronu z oliwą z oliwek, tuńczykiem, fasolą etc. IV: 3 kanapki 1 z masłem i dżemem 2 z serkiem śmietankowym i dżemem 3 z nutellą serek danio intenso z ziarnami zbóż Przekąska: duże jabłko + 1000 skoków na skakance (z nudów i próby wyżycia się na czymkolwiek i wyładowania złych emocji) Ostatnimi czasy nie mam apetytu. W piątek wyjeżdżam na Mazury i powinno być dużo więcej niż teraz, bo jakoś na razie to jałowo ze stresu i tego, że nie zawsze jest okazja żeby coś zjeść. |
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Rozeznanie
|
iza_wiosenna baaardzo dziękuję !
![]() A ten na pojutrze ![]() Ś (godz. 10): kromka razowego (bez margaryny), jeden duży pomidor malinowy z cebulką (ala sałatka), białko 1 jajka, ogórek małosolny II Ś (godz. 12): kromka razowego też bez margaryny, z plasterkiem szynki, ogórek małosolny godz. 14 - jabłko O (godz. 16): filet z ryby usmażony na oliwie z oliwek, bez panierki, surówka z buraczków i surówka wiosenna Podwiczorek (godz. 18): pół serka wiejskiego, kromka razowca, 3 rzodkiewki K (godz. 20): pół serka wiejskiego ze szczypiorkiem
#3049 |
Rozeznanie
|
dawno nie pisałam, a więc U:
sn: 3 kromki razowca z chudym twarogiem i dżemem porzeczkowym, brzoskwinia, 2 nektarynki 2 sn; serek homo naturalny z ok 40g musli crunchy Sante(tropikalne) 3brzoskwinie z puszki potem podjadanie ww musli obiad; 3kotlety sojowe panierowane i smażone z młodymi ziemniaczkami (sporo) + mizeria (jog.nat, ogórek, cebulka) D: 200ml lodów śmietankowo-truskawkowo-czekoladowych z polewą czekoladową, nektaryna P; jogurt Diat + 30g BF, nektaryna K; puszka tuńczyka (3/4) w sosie własnym [tyle było tylko] buła z ziarnami (ok70g), pomarańcza, kawałek sernika z brzoskwiniami ( a obiecywałam sobie, że wytrzymam do jutra ![]() kurcze, jak czytam niektore U to wydaje mi się że przeginam...;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może to ja jestem przewrażliwiona.
![]() |
#3051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam jeszcze 1.5 kg, a w sumie to 3 chcialam zrzucic. ![]() chlebek purpur to juz jest w piekarniach, poszukaj ![]() Do sniadania do koktajlu wrzucilam np dzis otreby, jak to wszystko sie zmiksuje to wychodzi mi ok 1 litr koktaklu! ![]() owisanke uwielbiam ale nie w lecie i nie w ciagu tygodnia bo nie mam czasu ale w zimie dosyc czesto jem ![]() pomoglas bardzo, dziekuje ci pieknie, zawsze milo jak ktos oceni i postara sie pomoc ![]()
![]() |
#3053 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3054 |
Raczkowanie
|
hmm.. witam ;]
w sumie miałam się tu nie udzielać, tylko obserwować, ale chyba się przełamałam :P Przyjaciółka;* podsunęła mi link tego forum i od kilku dni zaczęłam stosować (mam nadzieję) zdrową dietę. Wcześniej , od ok. 1,5 roku odchudzałam się w dość dziwny i teraz wiem , że zły dla mnie sposób. śniadanie, obiad, a potem może jakiś owoc i od ok. 17 głodówka. Fakt faktem schudłam w ciągu tego całego czasu jakieś 6kg. Ostatnio zeszłam z 61kg na 58. Przez 43dni nie jadłam słodyczy , a potem to już.. :P, przydałoby się jeszcze jakieś 5kg zgubić. ![]() mam prośbę. czy mogłybyście ocenić mój wczorajszy jadłospis.? ;> z góry dziękuję.\ R: 1śn. (11:30) miska muesli z mlekiem 2 śn (13:00) talerz sałatki (biały ryż, papryka, pomidor, tuńczyk w sosie własnym, fasola czerwona) + kromka chleba mieszanego ob(14:30) 1 młody ziemniak, jajko sadzone, łyżka stołowa sałaty ze szczypiorkiem i śmietaną, łyżka szczypiorku ze śmietaną. podw : (17:30) miseczka truskawek kol( 21:00) ok. 150g kostki twarożku półtłustego ze szczypiorkiem, papryką i śmietaną. (kolacja jak dla mnie STANOWCZO za późno, bo przyzwyczaiłam się już do niejedzenia po 18, ale cóż. poszłam spać o 00:00 ;] ) aha. piję tylko zieloną herbatkę i wodę niegazowaną ;] pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3056 |
Raczkowanie
|
muesli tradycyjne takie 'biedronkowe' (chwilowo innym nie dysponuję :P ) ok. 50 g było ..wydaje mi się
![]() No i dziękuję bardzo za ocenę ![]() a i jeszcze pytanko, może nie do końca dobry wątek, ale... czy mogę zjeść na obiad szpinak gotowany z jajkiem.? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze U
![]() śniadanie: Danio 240g ![]() około 500g truskawek. truskawki, jabłko obiad: duża pierś z kurczaka gotowana, duuuużo kalafiora podwieczorek: ser biały chudy, pomidor, oliwki - w formie sałatki kolacja: wiejski (normalny) z pomidorem, cebulką i ogórkiem.
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2008-06-26 o 11:16 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3058 |
Zakorzenienie
|
wczorajsze [u]:
śn: placek owsiany z 2 jaj, z dżemem brzoskwiniowym i masłem orzechowym ![]() II śn: (małe bo pierwsze było późno ![]() ob: pół średniego kalafiora z bułką tartą, sznycel sojowy podw: micha truskawek, rozgniecionych, trochę dosłodzonych i polanych jogurtem naturalnym bez cukru kol: 3 kromki chleba pełnoziarnistego: 2 z serkiem paprykowym i żółtym, jedna z serem żółtym i szynką sojową, pomidor, herbata owocowa |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Wtajemniczenie
|
U...:
Śn. cornflakesy, garść pufek żurawinowych z mlekiem 2% (płaski talerz) długi spacer a w czasie niego sok Vega łagodny 500 ml 2 śn. wiejski lekki, pomidory 2, zielenina, 2 małe kwadratowe kromki razowca z margaryną i makrelą, łyżka słonecznika znów długi spacer ------------ Ob. omlet z jednego jajka z przyprawami, ogromny kalafior Pod. 100g danio bananowego z czymś ;> trening (rowerem z i na) Kol. Tuńczyk w/s/w z zieleniną i pomidorem Kolacja białkowa, gdyż o 22 To jest U, ale jak troszkę spadnie to się nie pogniewam, bez szaleństw. Sądzę, że od połowy lipca samo trochę zejdzie (obóz sportowy, cały sierpień praca fizyczna, no a wrzesień wiadomo). Dodatkowo znalazłam fajny trening godzinny do przeprowadzenia w parku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Rozeznanie
|
U
1. micha truskawek z 200g wieśniaka kawa z mlekiem 0,5% podjadanie truskawek (ok. miseczki) 2. filiżanka zupy z botwiny, pare plasterków buraczków z owej zupki:P 3. micha truskawek z jogurtem naturalnym 330g 4. grahamka z tuńczykiem wsw 175g |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.