Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-30, 14:32   #1021
WhiteCherry
Zakorzenienie

Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
No to byś się wstydziła. A ja może bym dała kwiaty i żadnej koperty, zależy jaki to ślub.
Na wesele najlepszej przyjaciółki dałam mniej niż na wesele kuzyna, z którym tak na co dzień niewiele mnie łączy. Dałabym jej złote góry jak by mnie było stać ale byłam w innej sytuacji wtedy, dałam ile mogłam na daną chwilę, a i tak wydawali się być mi naprawdę wdzięczni.
Dobrze że nie są publikowane nigdzie kwoty z kopert, parę osób by mnie pewnie zjadło że dużo bliższej osobie dałam o 30 % mniej.
Wyraźnie zaznaczyłam, że nie chodzi mi o sytuacje, gdy ktoś jest biedny. Skoro miałaś trudną sytuację, to dla mnie to oczywiste, że dajesz ile możesz. Ja wesela nie planuję w najbliższej przyszłości, ale gdybym planowała, to też nie wychodziłabym z założenia, że zaproszę tylko tych, którzy mogą mi dać dużo kasy, no bez jaj. Nie uważam też, że wesele powinno się zwrócić, bo jeśli para młoda robi wesele ponad stan i oczekuje, że każdy da minimum 500zł i się zwróci, no to heloł.
Ale idąc na wesele bliskiej osoby i wiedząc, że w danym momencie mnie stać i mogę sobie pozwolić na więcej, to nie widzę powodu, by celowo skąpić i dać 50zł. Za 50zł to ja sobie mogę kupić wino i wypić na imprezie. Cieszyłoby mnie gdybym miała świadomość, że dzięki mojej "cegiełce" para młoda uzbiera np. na wkład do mieszkania.
Ja akurat wartościuję wydarzenia, urodziny czy imieniny są co roku i nie przywiązuję do nich dużej wagi, swoich urodzin nie organizuję. Okazje typu ślub - z założenia tylko raz w życiu. Nie uważam swojej obecności na tyle bezcenną, by uważać ją za jedyny prezent.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2017-12-30 o 14:35
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 14:53   #1022
_Matilde_
Biała Dama

Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Wyraźnie zaznaczyłam, że nie chodzi mi o sytuacje, gdy ktoś jest biedny. Skoro miałaś trudną sytuację, to dla mnie to oczywiste, że dajesz ile możesz. Ja wesela nie planuję w najbliższej przyszłości, ale gdybym planowała, to też nie wychodziłabym z założenia, że zaproszę tylko tych, którzy mogą mi dać dużo kasy, no bez jaj. Nie uważam też, że wesele powinno się zwrócić, bo jeśli para młoda robi wesele ponad stan i oczekuje, że każdy da minimum 500zł i się zwróci, no to heloł.
Ale idąc na wesele bliskiej osoby i wiedząc, że w danym momencie mnie stać i mogę sobie pozwolić na więcej, to nie widzę powodu, by celowo skąpić i dać 50zł. Za 50zł to ja sobie mogę kupić wino i wypić na imprezie. Cieszyłoby mnie gdybym miała świadomość, że dzięki mojej "cegiełce" para młoda uzbiera np. na wkład do mieszkania.
Ja akurat wartościuję wydarzenia, urodziny czy imieniny są co roku i nie przywiązuję do nich dużej wagi, swoich urodzin nie organizuję. Okazje typu ślub - z założenia tylko raz w życiu. Nie uważam swojej obecności na tyle bezcenną, by uważać ją za jedyny prezent.
Ja nie skąpię na prezenty, uważam że jak szkoda komuś na prezent to lepiej żeby w ogóle nie szedł na imprezę, bo przymusu nie ma. Ale to nie znaczy też że trzeba dać możliwie najwięcej, czy w "przyzwoitym" przedziale cenowym wg widzimisię oceniaczy którzy nie mają ważniejszych spraw na głowie. Liczy się chęć i pomysł, dla mnie o wiele bardziej niż cena, relatywnie tani prezent może bardziej ucieszyć niż kilka razy droższy ale kupiony tylko dlatego żeby był drogi
A jeśli w jednym sklepie elektronicznym jest super promocja i jeden konkretny komputer jest o kilkaset złotych tańszy niż w innym to januszowaniem jest kupić w promocji? Dokładnie taki sam model, tak samo nowy itd? Bo na prezent nie wypada z promocji?

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 15:16   #1023
cavvythecat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Limonka napisała w innym wątku, że powinnam zrezygnować ze swojego prezentu walentynkowo+świątecznego , żeby siostra dostała lepszy prezent. Cudownie.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Nie wiem, cały wątek ma się położyć z oburzenia? Chyba przychylam się do teorii, że wizaż ci płaci za nakręcanie tematów.

Na wesele bym dała od siebie stówkę i na tyle mnie stać i na tyle lubię większość ludzi . Niby byłoby mi wstyd trochę dać 20 zł, ale pewnie stówka od osoby dla niektórych to też dziadostwo i Januszowanie, więc no.
Stary 2017-12-30, 15:17   #1024
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Mogliby mi w sumie płacić. Miałabym na big maci xd

201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 15:20   #1025
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie skąpię na prezenty, uważam że jak szkoda komuś na prezent to lepiej żeby w ogóle nie szedł na imprezę, bo przymusu nie ma. Ale to nie znaczy też że trzeba dać możliwie najwięcej, czy w "przyzwoitym" przedziale cenowym wg widzimisię oceniaczy którzy nie mają ważniejszych spraw na głowie. Liczy się chęć i pomysł, dla mnie o wiele bardziej niż cena, relatywnie tani prezent może bardziej ucieszyć niż kilka razy droższy ale kupiony tylko dlatego żeby był drogi
A jeśli w jednym sklepie elektronicznym jest super promocja i jeden konkretny komputer jest o kilkaset złotych tańszy niż w innym to januszowaniem jest kupić w promocji? Dokładnie taki sam model, tak samo nowy itd? Bo na prezent nie wypada z promocji?
przede wszystkim powinna liczyć się jakość a nie cena. Jednak często im wyższa cena tym lepsza jakość (pomijając wyższą cenę tylko z uwagi na markę np. Apart niekoniecznie będzie lepszy od no-name jubilera, tak samo jak ceny ubrań w Zarze - poliestrowe bluzki - wywołują śmiech albo sweter z akrylu w cenie wełny). Dobrą czekoladę po promocyjnej cenie mogę kupić w ramach prezentu, wyrób czekoladopodobny w tej samej cenie to dla mnie nieporozumienie i wolałabym nic nie dawać niż takie coś. Zegarek za 20zł nie będzie dobrym zegarkiem. Biżuteria za 20zł nie będzie dobrą biżuterią, no chyba że z plastiku. Laptop za 500zł nie będzie dobrym sprzętem. Chytry dwa razy traci.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2017-12-30 o 15:39
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 15:24   #1026
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
No to chyba oceniasz "dobrość" wina tylko po cenie, oglądałam wywiad z Markiem Kondratem, który jest zapaleńcem wina, ma swoje sklepy profesjonalne z winami i mówił że dobre wino można kupić (u niego też) za 8 zł. Dobre wino, nie Jabłuszko Sandomierskie

Niedawno czytałam, że jedno z najlepszych win świata można dostać w Lidlu za ok. 30 zł (niestety nie w Polsce).
http://innpoland.pl/139269,lidl-sprz...osztuje-grosze
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 15:45   #1027
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Ale o wuj ci chodzi z tą siostrą? Przecież napisałam - tż dorzuca się do prawka. Co ty się tak uparlas, że jej nienawidzę? Nie przepadamy za sobą i tyle.
W wątku o pierścionku wyraźnie napisałaś, że jej nienawidzisz, więc się już nie wybielaj.

Ja tylko wyrażam swoje zdanie, nie atakuję ciebie personalnie.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Limonka napisała w innym wątku, że powinnam zrezygnować ze swojego prezentu walentynkowo+świątecznego , żeby siostra dostała lepszy prezent. Cudownie.
Napisałam, że ja bym tak zrobiła i tak kiedyś zrobiłam, mimo że osoby, która prezent lepszy wtedy dostałą też nie lubię. To było w wersji 30zł dla siostry, 250 dla ciebie.

A abstrahując od tematu - wolę, żeby ktoś nie przyszedł niż żeby dał mi byle co, bo mnie nie lubi.

W sensie - jak ktoś ma się na mnie wyżywać prezentem, to nie musi się do mnie odzywać, nawet jeśli jest moim bratem.

A jeśli chce mi sprawić przyjemność, to wiadomo, na ile go stać, tyle da.

Ale w jednym wątku piszesz, że ma problemy finansowe, dlatego komplecik z przeceny, a w drugim, że chcesz pierścionek za 250zł.

Stąd moja propozycja.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;80056426]Niedawno czytałam, że jedno z najlepszych win świata można dostać w Lidlu za ok. 30 zł (niestety nie w Polsce).
http://innpoland.pl/139269,lidl-sprz...osztuje-grosze[/QUOTE]

Nie znam się na winach. Ale piłam w różnych zakresach cenowych w różnych krajach. I moje absolutnie ulubione to takie z Biedry za 11,99.

Ale jednak na ślub poszłąbym z czymś w okolicach 50zł.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 15:46   #1028
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cavvythecat Pokaż wiadomość
Siostra już sobie wybrała co innego, IMHO odbiegającego stylem na tyle, że można stwierdzić, że zachwycona by nie była.
to nie jest żaden wyznacznik

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Mojej mamy. Dokładnie tak było.

Sugerujesz, że siedmiolatce nie ma prawa być z tego powodu przykro?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ma prawo. ale między 7 latką a 18 latką jest (a raczej powinna być) wręcz przepaść emocjonalna. i 18 latka nie powinna zachowywać się jak 7 latka.

gdyby teraz, Twój hipotetyczny brat kupił żonie na święta diamentowe kolczyki, a Tobie dał bon do np sephory na 100 zł też czułabyś się pokrzywdzona?
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 15:47   #1029
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

Nie znam się na winach. Ale piłam w różnych zakresach cenowych w różnych krajach. I moje absolutnie ulubione to takie z Biedry za 11,99.

Monte de Serra?
Stary 2017-12-30, 15:50   #1030
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
W wątku o pierścionku wyraźnie napisałaś, że jej nienawidzisz, więc się już nie wybielaj.

Ja tylko wyrażam swoje zdanie, nie atakuję ciebie personalnie.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Napisałam, że ja bym tak zrobiła i tak kiedyś zrobiłam, mimo że osoby, która prezent lepszy wtedy dostałą też nie lubię. To było w wersji 30zł dla siostry, 250 dla ciebie.

A abstrahując od tematu - wolę, żeby ktoś nie przyszedł niż żeby dał mi byle co, bo mnie nie lubi.

W sensie - jak ktoś ma się na mnie wyżywać prezentem, to nie musi się do mnie odzywać, nawet jeśli jest moim bratem.

A jeśli chce mi sprawić przyjemność, to wiadomo, na ile go stać, tyle da.

Ale w jednym wątku piszesz, że ma problemy finansowe, dlatego komplecik z przeceny, a w drugim, że chcesz pierścionek za 250zł.

Stąd moja propozycja.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

"ona nie znosi siostry swojego faceta
O tak. Nie znoszę. Nienawidzę"
Serio?

Stary 2017-12-30, 16:18   #1031
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

podobno nie liczy się cena prezentu a pamięć, spokojnie można zabrać na ślub ruskiego szampana igristoje
Stary 2017-12-30, 16:46   #1032
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Jedni chcą uszczęśliwić obdarowenego, inni chcą dać cokolwiek i "mieć problem z głowy"

Sporo osób zarzuca, że zaglądamy tu ludziom w portfele i syktujemy, kto ile powinien dać.

Może Was zadziwię, ale wg mnie (chociaż podzielam zdanie WhiteCherry, że prezent powinien być taki, na jaki kogoś stać), można dać fajny prezent małym kosztem - tylko że wtedy, zmiast pieniędzy, trzeba poświęcić czas i energię

Odbiegając nieco od tematu... Chodziłam dziś po sklepach w poszukiwaniu kurtki. W jednym ze sklepów znalazłam dokładnie takie jakie chciałam, było ich sporo, ale niestety wszystkie w rozmiarze 40 i większym (sama noszę 36, ale rozmiarówka w sklepie taka, że chyba musiałabym szukać 34). Mówię więc do chłopaka (normalna wymiana zdań, nie żadne krzyki na pół sklepu), że są super rzeczy, ale nic tu nie znajdę dla siebie, bo są same wielkie rozmiary. Na to odwróciła się jakaś kobieta postury - no niestety, nie chcę jej obrażać, ale nie umiem inaczej tego zobrazować - dorosłego hipopotama, z krzykiem, że mam nie obrażać normalnych osób, bo nie każdy chce być takim wieszakiem jak ja, a jeśli mi coś nie pasuje, to mogę sobie iść poszukać ubrań na dziale dziecięcym aż mnie zatkało, bo postury była słusznej, w żadnym wypadku nie sklasyfikowałabym jej jako "normalnej osoby". Takie "normalne osoby" spojrzały raczej na nią z politowaniem Trochę tylko żal mi było dziewczyny, która z nią była (wyglądała na jeszcze nastolatkę), bo widać było, że jest bardzo zażenowana..
Czy to był jakiś sposób na podbudowanie sobie ego, czy może będąc drobną osobą (wzrostem się jakoś specjalnie nie wyróżniam), jestem dziwolągiem?

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 16:56   #1033
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Odbiegając nieco od tematu... Chodziłam dziś po sklepach w poszukiwaniu kurtki. W jednym ze sklepów znalazłam dokładnie takie jakie chciałam, było ich sporo, ale niestety wszystkie w rozmiarze 40 i większym (sama noszę 36, ale rozmiarówka w sklepie taka, że chyba musiałabym szukać 34). Mówię więc do chłopaka (normalna wymiana zdań, nie żadne krzyki na pół sklepu), że są super rzeczy, ale nic tu nie znajdę dla siebie, bo są same wielkie rozmiary. Na to odwróciła się jakaś kobieta postury - no niestety, nie chcę jej obrażać, ale nie umiem inaczej tego zobrazować - dorosłego hipopotama, z krzykiem, że mam nie obrażać normalnych osób, bo nie każdy chce być takim wieszakiem jak ja, a jeśli mi coś nie pasuje, to mogę sobie iść poszukać ubrań na dziale dziecięcym aż mnie zatkało, bo postury była słusznej, w żadnym wypadku nie sklasyfikowałabym jej jako "normalnej osoby". Takie "normalne osoby" spojrzały raczej na nią z politowaniem Trochę tylko żal mi było dziewczyny, która z nią była (wyglądała na jeszcze nastolatkę), bo widać było, że jest bardzo zażenowana..
Czy to był jakiś sposób na podbudowanie sobie ego, czy może będąc drobną osobą (wzrostem się jakoś specjalnie nie wyróżniam), jestem dziwolągiem?
Myślę, że to jest reakcja zakompleksionej osoby, współczuję Ci bo nie miałaś nic złego na myśli. W innym kontekście użyłaś wyrażenia "wielkie rozmiary" niż zrozumiała je osoba, która na Ciebie naskoczyła.
malootka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 16:59   #1034
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
(...)
kobieta wykazała się klasycznym przewrażliwieniem na punkcie swojej wagi. nie powinnaś sie jakoś szczególnie przejmować. zapewne nie byłaś ani pierwszą ani ostatnią, która swoim wyglądem bądź całkowicie niewinnym komentarzem "obraziła" uczucia tamtej kobiety.
aczkolwiek przy stale powiększającym się odsetku ludzi z nadwagą, możesz w końcu stać się dziwolągiem
Stary 2017-12-30, 17:03   #1035
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malootka Pokaż wiadomość
Myślę, że to jest reakcja zakompleksionej osoby, współczuję Ci bo nie miałaś nic złego na myśli. W innym kontekście użyłaś wyrażenia "wielkie rozmiary" niż zrozumiała je osoba, która na Ciebie naskoczyła.
Nie wiem nawet czy użyłam słów "wielkie", "większe" czy "za wielkie" - już nie ważne. Tak na oko, to pani Grażynka mogłaby mieć problem wcisnąć się w rozmiar 44, a większe są już obiektywnie wielkie (żeby nie bylo fali oburzenia - 32 są uważane za malutkie, wieszakowate i dla kościotrupów i jakoś nikt się na takie słowa nie obraża )

Stary 2017-12-30, 17:06   #1036
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem nawet czy użyłam słów "wielkie", "większe" czy "za wielkie" - już nie ważne. Tak na oko, to pani Grażynka mogłaby mieć problem wcisnąć się w rozmiar 44, a większe są już obiektywnie wielkie (żeby nie bylo fali oburzenia - 32 są uważane za malutkie, wieszakowate i dla kościotrupów i jakoś nikt się na takie słowa nie obraża )
Dla Ciebie były wielkie. Dla mnie 40+ również są wielkie, ponieważ nie byłabym w stanie w nich chodzić - no po prostu są za wielkie.
Osoba, która nosi 40 już nie powie o takich ciuchach, że są wielkie, natomiast powie o 34 'malutkie', 'małe'.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nie użyłaś żadnych obraźliwych słów, jedynie swoje subiektywne odczucie.

BTW - ja za 'wieszaka' czy 'kościotrupa' bym się obraziła.
malootka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 17:13   #1037
cavvythecat
Wtajemniczenie

Wiecie, niektórzy ludzie używają wieszkowaty, chudy, malutki czy cokolwiek podobnego i uznają to za komplement, bo samo bycie chudym jest dla nich komplementem Wielki czy coś w tym stylu jest już tylko albo stwierdzeniem faktu (tak jak użyła go Jamajka) albo negatywne.
Ja bym o 34 powiedziała, że są małe z pewną zazdrością, ale ja mam kompleksy i się do nich przyznaje
Stary 2017-12-30, 17:19   #1038
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

No ale "mały rozmiar" czy "duży rozmiar" to spoko. Ale "rozmiar dla kosciotrupa", chamsko

Stary 2017-12-30, 17:23   #1039
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
(żeby nie bylo fali oburzenia - 32 są uważane za malutkie, wieszakowate i dla kościotrupów i jakoś nikt się na takie słowa nie obraża )
O 'wieszaki' i 'kościotrupy' ja akurat się nie obrażam, ale niektórych to naprawdę rusza. W żadnym razie nie są to bardziej eleganckie określenia od 'wieloryba' czy innego 'kaszalota'.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 17:38   #1040
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8005962 1]O 'wieszaki' i 'kościotrupy' ja akurat się nie obrażam, ale niektórych to naprawdę rusza. W żadnym razie nie są to bardziej eleganckie określenia od 'wieloryba' czy innego 'kaszalota'.[/QUOTE]
Czy hipopotama

Osobiście również miałam delikatny problem ze znalezieniem w tym roku kurtki na siebie. Wszystkie parki z misiem za małe i zostawały tylko te wielkie, śliskie, puchowe w których wyglądałam jeszcze gorzej niż w swojej jesiennej (jak ludzik miszlę)... W końcu jednak trafiłam na parkę z misiem w rozmiarze M żeby było śmieszniej i jeszcze mam w niej luz Szkoda tylko, że w kolorze zupy owocowej ale lepsze to niż ta militarna zieleń, w której wyglądałam jak wędkarz
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 17:43   #1041
Devon_rose
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;80060001]Czy hipopotama

Osobiście również miałam delikatny problem ze znalezieniem w tym roku kurtki na siebie. Wszystkie parki z misiem za małe i zostawały tylko te wielkie, śliskie, puchowe w których wyglądałam jeszcze gorzej niż w swojej jesiennej (jak ludzik miszlę)... W końcu jednak trafiłam na parkę z misiem w rozmiarze M żeby było śmieszniej i jeszcze mam w niej luz Szkoda tylko, że w kolorze zupy owocowej ale lepsze to niż ta militarna zieleń, w której wyglądałam jak wędkarz [/QUOTE]

:-D

Ludzie tyją a producenci metki podmieniają. 20kg + ale rozmiar ubrań ten sam. ;-)
Dlatego trzeba wszystko mierzyć.

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 17:45   #1042
cavvythecat
Wtajemniczenie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;80060001]Czy hipopotama

Osobiście również miałam delikatny problem ze znalezieniem w tym roku kurtki na siebie. Wszystkie parki z misiem za małe i zostawały tylko te wielkie, śliskie, puchowe w których wyglądałam jeszcze gorzej niż w swojej jesiennej (jak ludzik miszlę)... W końcu jednak trafiłam na parkę z misiem w rozmiarze M żeby było śmieszniej i jeszcze mam w niej luz Szkoda tylko, że w kolorze zupy owocowej ale lepsze to niż ta militarna zieleń, w której wyglądałam jak wędkarz [/QUOTE]

Mi biust nie wchodzi w kurtki, zawsze muszę go wcisnąć. Mam jedną ładną kurtkę, która jest w biuście na styk (w sensie nie dusi mnie, ale jakby miało mi coś jeszcze przytyć to po kurtce) i jedną ogromną, która jest wygodna.

Swoją drogą w kwestii rozmiarów moja mama to niezła Grażyna z gatunku co ludzie powiedzą. Opierdziela mnie, że takie wielkie rozmiary ubrań kupuję, nie wiem nigdy co mam powiedzieć Mam się wciskać w mniejszy żeby sąsiadka się nie przeraziła, że nie wchodzę w emeczkę?
Stary 2017-12-30, 17:47   #1043
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Devon_rose Pokaż wiadomość
:-D

Ludzie tyją a producenci metki podmieniają. 20kg + ale rozmiar ubrań ten sam. ;-)
Dlatego trzeba wszystko mierzyć.
gorzej ze Ci szczupli mają wtedy problem. nagle S robi się za duże, XS mało który sklep produkuje. ile ja będąc w Anglii szukałam eleganckiej czarnej sukienki... zdarzało się, że ekspedientki patrzyły na mnie z nieukrywaną wręcz wrogością jak pytałam o mniejszy rozmiar. a takich rzeczy na dziecięcym dziale nie kupi.
Stary 2017-12-30, 17:55   #1044
cavvythecat
Wtajemniczenie

No ale wtedy właśnie zabawne jest to, że większe kobiety też się nie mieszczą Nie wiem na kogo są niektóre ubrania robione, ale wątpię, że tylko ja jestem jakimś dziwnym niesymetrycznym człowiekiem, który nie ma każdej części ciała tego samego rozmiaru.
I piszę o Szkocji, gdzie niby jest mnóstwo grubszych osób (chociaż przede mną się chyba chowają).
Stary 2017-12-30, 18:08   #1045
201803120844
Konto usunięte

Dziwi mnie, że nierealne jest kupienie sukienki dla osoby o figurze klepsydry, że już o biuście szerszym niż biodra nie wspomnę.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 18:09   #1046
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

W decatlonie zrąbali moje ulubione leginsy po zmianie rozmiarówki. Nosiłam XS, teraz teoretycznie 2XS i strasznie podwyzszyli stan. Były normalne, a teraz sięgają powyżej pępka.

Stary 2017-12-30, 18:11   #1047
c091e8898908a1b264e2bb88ceb2cf7cf162daf4_5d967d9baaf5e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
gorzej ze Ci szczupli mają wtedy problem. nagle S robi się za duże, XS mało który sklep produkuje. ile ja będąc w Anglii szukałam eleganckiej czarnej sukienki... zdarzało się, że ekspedientki patrzyły na mnie z nieukrywaną wręcz wrogością jak pytałam o mniejszy rozmiar. a takich rzeczy na dziecięcym dziale nie kupi.
Ja się po raz pierwszy właśnie ubrałam i ubieram w pasujące rzeczy w Anglii. Jak pierwszy raz weszłam do Miss Selfridge to myślałam że trafiłam do raju, cały sklep ubrań i wszystko pasuje!!

No ale ja dzieciństwo i nastolęctwo spędziłam w kurtach do kolan i swetrach z rękawami podwiniętymi pięć razy. W sumie jedyne czego mi żal to właśnie tego, że za nastolatki nigdy nie mogłam się ubrać ładnie. Teraz sobie odbijam
c091e8898908a1b264e2bb88ceb2cf7cf162daf4_5d967d9baaf5e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 18:19   #1048
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że nierealne jest kupienie sukienki dla osoby o figurze klepsydry, że już o biuście szerszym niż biodra nie wspomnę.
W ogóle mam wrażenie, że ciuchy są teraz robione dla kobiet bez biustu i talii Często nawet koleżanki z niezbyt dużymi miseczkami mają poblem żeby znaleźć pasującą kieckę..

Stary 2017-12-30, 18:24   #1049
visionAM
Zakorzenienie

Kiecka to jeszcze, spróbuj kupić koszulę Na większy biust to same oversize, nic dopasowanego w talii się nie da znaleźć
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 18:27   #1050
cavvythecat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Kiecka to jeszcze, spróbuj kupić koszulę Na większy biust to same oversize, nic dopasowanego w talii się nie da znaleźć
Jeszcze są firmy robiące koszule unisex. Biust wchodzi, ale co z tego jak mi się nie podobają
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości