|
|
#151 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: boicie się chodzić same wieczorem?
Lubię spacerować wieczorami i właśnie przed chwilą z takiego spaceru wróciłam.
Czy boję się? Nie myślę o tym, kiedy to robię. Przyjemność z takiej przechadzki skutecznie eliminuje strach. |
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję odwagi albo może braku strachu i przeróżnych wizji...
|
|
|
#153 |
|
Rozeznanie
|
Boję się brrr. Czasem nawet jak idę z TŻ.
|
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
ja się nie boje... potrafie o 2.00 w nocy wyjść na długi spacer... albo wracać po 3.00 3km ulicą z jakiegoś miejsca... nawet moge stwierdzic iż lubie takie nocne specery...
|
|
|
|
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedyś bez problemu łaziłam sama wieczorem, ba nawet w nocy. Do tej pory pamiętam jak o drugiej w nocy przeszłam z jednego końca miasta na jego drugi koniec i w ogóle się nie "dygałam". Potem się wyprowadziłam do innego miasta, w innej części Polski i mój TŻ zaczął mnie nakręcać, z racji swojej bojaźliwej natury, no i teraz się boję...
|
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
A ja się boje. Z kimś się nie boje ale sama tak. Zaraz moja wyobraźnia zaczyna działać i boje się, że mi z krzaków ktoś wyleci
|
|
|
|
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
Jedna z wizażanek wspomniała, że jak ktoś ją zaczepia to mówi po francusku. Ja postępuję podobnie, z tym że mówię po japońsku
Zainspirowała mnie do tego historia mojej wykładowczyni - Japonki, która przyjechała do Polski jakieś 7 lat temu i słabo wtedy mówiła po polsku. W biały dzień szła sobie ulicą razem z inna Japonką i podleciał do nich jakiś facet i wyrwał jej torebkę. Ona spanikowana zaczęła wołać o pomoc po japońsku, co niedoszłego złodzieja tak przeraziło, że upuścił zdobycz i uciekł w popłochu. Prawdziwość historii potwierdzona u drugiej Japonki \A co do spacerowania nocą to uwielbiam. Nie boję sie, tylko relaksuję
|
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak jehowi mnie zaczepiają, to mówię, że jestem muzułmanką, też nie wiedzą co odpowiedzieć. |
|
|
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
lubię spacery wieczorową porą ale tylko gdy idę z kimś
jeśli przechadzam się sama zawsze mam wrazenie, że ktoś mnie śledzi..
|
|
#160 |
|
Szara Eminencja
|
Ja się boje
Miekszam daleko od miasta i na dodatek droga która prowadzi do mojego domu nie jest oświetlona Traume mam do teraz
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Zwykle się nie bałam. Ale od czasu porwania i zamordowania koleżanki wolę po zmierzchu poruszać się na kółkach... Chociaż wiem, że to irracjonalny strach. Wkrótce mi przejdzie.
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
Ja włąśnie przez to się boję, nikt nie wie kto się czai po nocach.
|
|
|
#164 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie bałam sie do czasu pewnego bardzo nieprzyjemnego zdarzenia
w tamtym roku wracałam się ze znajomymi z imprezy, nie chciałam żeby mnie odprowadzali a do domu miałam jeszcze ok km. Nie chcę sie rozpisywać, wiec napiszę krótko: zatrzyma sie samochód, wysiadło z niego 2 facetów, zaczęli mnie gonić. Schowałam sie obok takiego starego budynku, przykurczona do ściany, jeden z tych facetów stał obok, gdybym wyciągnęła rękę mogłabym go dotknąć. Stali i przeklinali,że im uciekłam. Na szczęście pojechali. Od tamtej pory nigdy nie wracam sama w nocy, albo jadę samochodem, albo ktoś mnie dowozi lub odprowadza, w skrajnych przypadkach zostaję na noc. Po prostu nie chcę już kusić losu, nie warto..
|
|
#165 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku Ashmira, wyobrazilam to sobie. Jakaś masakra, jak z jakiegoś filmu kryminalnego!
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#168 |
|
Konto usunięte
|
a ja sie boje
nie wiem dlaczego zawsze sie czesto ogladam czy nikt za mna nie idzie albo mam jakies dziwne wrazenie ze jednak ktos tam sie czai hehe |
|
|
|
|
#169 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też się boję. Cały czas wydaje mi się że ktoś za mną idzie...
|
|
|
|
|
#170 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie jestem sama, ze swoją wybujałą wyobraźnią. Nawet jak wprowadzam samochód na podwórko, koło domu, gdy jest ciemno to się boje.Pełno krzaków, drzewek dookoła... Wydaje mi się że jakiś psychopata ukrył się w ogrodzie i czeka na mnie![]() Więc zasuwam do domu jak głupia...
|
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
u siebie w miasteczku zawsze troche sie balam wracac sama noca, bo tutaj juz o 20 nie bylo widac na ulicy zadnego samochodu .. teraz mieszkam w duzym miescie , w samym centrum i wracam w nocy bardzo czesto, jeszcze nie mialam zadnej groznej sytuacji i mam nadzieje ze jej nie bedzie.
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze bałam sie sama chodzic wieczorem, ale po ostatnim mym przezyciu jak to facet chowal sie za krzakami jak szlam to juz wogole ... ewidentnie chcial zaatakowac.
|
|
#174 |
|
Rozeznanie
|
To zależy gdzie.
Od dziecka mieszkam na wsi, wokół mnie prawie nie ma sąsiadów tak że jak czasami wychodziłam na wieczorny spacer, to wracałam z duszą na ramieniu... ale to wyłącznie kwestia przyzwyczajenia, bo po prostu nie ma się czego bać i strach byl wywołany przez moją bujną wyobraźnię po kilku takich spacerach zawsze udaje mi się ochłonąć.W dużym mieście, gdzie studiuje, nie boję się prawie nigdy, zwłaszcza że po prostu nie mam wyjścia, czasem wracam z zajęć nawet koło 21 (studia dzienne, hehe). Mieszkam tam w okolicy uznawanej za dosyć niebezpieczną, ale jak dotąd (odpukać) nic mi się nieprzyjemnego nie przydarzyło. Jeśli tylko widzę na ulicy kilka osób które nie wyglądają na dresów to strach mnie od razu opuszcza i może właśnie ta pewność siebie mnie chroni, nie wiem
|
|
#175 |
|
AGA :)
|
Ja się boję, od zawsze.
A teraz jak się słyszy coraz więcej przypadków podbicia czy napadów to już w ogóle. Nigdy nie chodze sama jak już jest ciemno. Jak wracam z uczelni późnym wieczorem to zawsze wychodzi po mnie tata na pks, bo sama bym nie poszła, mimo że teoretycznie moja miejscowość jest bezpieczna,to jednak wolę nie kusić losu
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Po tym co mi ostatnio mama powiedziała, boję się chodzić sama wieczorami.
Mieszkam koło niedużego parku(za oknem), który nie jest oświetlony. Mama opowiadała, że jej kolega z pracy, który jest ochroniarzem (młody chłopak) wracał z pracy po 22 i zaczepili go jacyś żule, żeby im dał na wino. Chłopak powiedział coś w stylu "idźcie sobie zarobić, tak jak ja" a oni go pobili tak, że leży w szpitalu i ma sparaliżowane pół twarzy. Współczuję mu bardzooo ![]() ! A najgorsze, że ten park mam przed nosem w sumie i nigdy w życiu bym nie powiedziała, że tam jest niebezpiecznie! Swoją drogą, ludzie są okropni... tak kogoś pobić!
|
|
#177 |
|
Wtajemniczenie
|
o rety,to straszne
|
|
|
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
ja czasem sie boje, czasem nie
![]() o ile nie włączy się moja wyobraźnia to jest dobrze... i to rzeczywiście straszne bardzo współczuje temu chłopakowi...
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Boje sie bardzo
Ja w ogole strachliwa jestem, co czesto mi przeszkadza, ale akurat w tym przypadku nie. Boje sie wracac wieczorem z imprezy, boje sie w nocy isc przez osiedle (z przystanku mam jeszcze do przejscia jakies 5 minut miedzy blokami). Niestety, nie mam wyboru - jesli chce wychodzic, to musze sama sobie radzic z powrotami Zreszta nigdy nikogo wtedy nie spotykam, raz tylko sasiad szedl z psem.Ale i tak sie boje i ide z dusza na ramieniu
|
|
|
|
|
#180 |
|
BAN stały
|
Tak boje się sama wychodzić gdzieś wieczorem,maly szelest, doprowadza mnie o szybsze bicie serca.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

gratuluję odwagi albo może braku strachu i przeróżnych wizji...

Wydaje mi się że jakiś psychopata ukrył się w ogrodzie i czeka na mnie