|
|
#1531 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy
MamusiaOliwierka ja też amnio bym.sobir odpuscila skoro usg i pappa ok. Jeśli zwrócą Ci pieniądze to rozwazylabym nifty.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1532 |
|
Raczkowanie
|
Ciężka decyzja... wstępnie wiem, ze moge przyjechac na amnio w środę, zabezpieczylam sie juz wczesniej skierowaniem z racji okresu świątecznego. Kasę mi zwrócą, tak mowil mój lekarz... Z tą amniopunkcją to jest tak, ze jest to ostatni gwizdek, wiec owszem nifty mogę zrobić, ale co jak cis pojdzie nie tak... wówczas na wszystko bedzie za pozno.
Nie zawracam juz Wam głowy, a korzystając z okazji życzę Zdrowych i Spokojnych Świąt
|
|
|
|
#1533 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, ja pobierałam w 10t2d i już była wystarczająca ilość DNA... Jeśli inne badania wyszły dobrze to chyba bym odpuściła i koniecznie zwrot kasy.
Wesołych Świąt dziewczyny i oby przyszłe przywitały nas w powiększonym składzie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1534 |
|
Raczkowanie
|
MamusiaOliwerka.Ja osobiście nie robie nic dodatkowego prenatalne i pappa wyszly dobrze i dopiero teraz na połówkowe pojade do Poznania.
|
|
|
|
#1535 |
|
Raczkowanie
|
Cholerka sama już nie wiem... Igni a w poprzedniej ciazy była wada genetyczna?
|
|
|
|
#1536 |
|
Raczkowanie
|
Igor miał zespół mnogich wad letalnych były to wady de novo a z badania materiału poronnego wyszedł kariotyp męski prawidłowy więc na moim przypadku widać że pomimo dobrego kariotypu(te badania tylko podstawowe aberacje badaja)dziecko bywa ciężko chore.Mi mój lekarz co teraz ciąże prowadzi nie zabronił dodatkowych testów tylko stwierdził że to mój wybór ale nie ma sensu dodatkowego stresu przysparzac czekaniem na wyniki poprostu na każdym USG dokładnie mierzy Fabianka pokazuje mi go po kawałeczku(każda wizyta ok godziny)i dodatkowo do kliniki do Poznania śmigam.Wierze mu bezgranicznie dzięki niemu moja ciocia po 4 późnych poronieniach i urodzeniu martwej córeczki w terminie jak do niego trafiła urodziła w wieku 40 lat zdrowego synka.Ufam mu i na tym opieram mój spokój jeśli tak można to nazwać.
|
|
|
|
#1537 |
|
Raczkowanie
|
Nifty bada karoptyp całościowo ale tylko w przypadku kilkunastu wad daje poprawność wyniku na poziomie 98-99%. Podczas wizyty w laboratorium przed pobraniem krwi genetyk spytała mnie czy chcę wiedzieć jeśli coś wykryją a nie jest to jedna z tych kilkunastu wad w pakiecie. Tyle że na dany moment nie ma pewności na ile ta wykryta nieprawidlowosc pokrywa się z rzeczywistością. Ja wybrałem tą możliwość bo zawsze lepiej wiedzieć nawet jeśli wynik nie jest pewny ale wynik był jednoznaczny - brak wykrytych nieprawidłowości. Ale to wady genetyczne. Są jeszcze wady niepowiazane z genetyką. W czwartek mam usg polowkowe i mimo że do tej pory badania były ok to jednak obawa jest ze coś może wyjść nie tak. Poza tym jestem w 19t1d i jakoś nie czuje ruchów jeszcze... co prawda przy pierwszym porodzie to pierwsze ruchy często zaczyna się czuć po 20tc ale ja czasami zastanawiam czy oby wszystko na pewno jest ok
|
|
|
#1538 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Wam za odpowiedzi. Jednak stwierdzilismy, ze nie jedziemy na amniopunkcję...boję sie, ze coś mogloby pojsc nie tak przy moim pechu, ktory trwa juz rok. Wiecznie cos... Powtorzymy badanie DNA, ale laboratorium w tym tygodniu jest nieczynne, takze krew pobiorą 02.01. W tym dniu bede tez miała polowkowe, czyli za tydzien. Nie wiem do konca, czy podjelismy z mezem dobra decyzje...
Gynvael ja czuje ruchy już od 14-15 tc, czyli bardzo wczesnie. Teraz jestem 18+3 i odczuwam codziennie, ale jest to moja 3 ciąża, wiec wiadomo, u kazdego inaczej i jest to rzecz indywidualna. W pierwszej ciazy - zdrowej i donoszonej poczułam w okolicach własnie 21 tc. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Igni ja też ufam mojemu lekarzowi, wiadomo ze on nie moze nikomu nic narzucic, ale wyczulam, ze nie widzi tym razem wskazan do amnio. Ja tez mam usg robione bardzo szczegolowo, co wizyte, raz w miesiącu. Poki co wszystko OK. |
|
|
|
#1539 |
|
Raczkowanie
|
MamusiaOliwierka ja robiłam usg+ PAPPA, wyniki były ok i nie robiłam już dodatkowych badań. Jedyne co zrobiłam to echo serca płodu.
|
#1540 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam za rady i za to, że piszecie o własnych przemyśleniach itd. Jesteście niezawodne! To pomaga, jest mi lżej...
|
|
|
|
#1541 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jaką decyzję podjęłaś ?
|
|
#1542 |
|
Raczkowanie
|
Amniopunkcję odpuściłam (mam nadzieje, ze to bedzie dobra decyzja). Powtarzamy jeszcze raz test DNA, oczywiscie juz w innym laboratorium. A w przyszly wtorek- połówkowe... juz na samą myśl mam ścisk w żołądku
|
|
|
|
#1543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczysz, że po połówkowym będziesz spokojniejsza. Przynajmniej w moim przypadku tak było- w końcu dotarło do mnie, że córka jest zdrowa. Teraz tylko modlę się, żeby podczas porodu nic się nie wydarzyło...
|
|
#1544 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam jakiś gorszy dzień. ... nie umiem się cieszyć tą ciążą... najchętniej bym leżała i czekała do czerwca... nie umiem się ogarnąć. W nocy śniło mi się że oprócz mieszka mam w brzuchu jeszcze jednego młodszego dzidziusia i ze on jest chory bardzo... i że przez niego Mieszko może umrzeć. .. a dzisiaj cały dzień czuje brzuch (nie boli jakoś mocno tylko czuje) w poprzednich ciążach nawet bym nie zauważyła a teraz boje się ruszyć. .... a wizyta u lekarza dopiero na polówkowym 24 stycznia. ..
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1545 |
|
Raczkowanie
|
Pollyhanna po tym co nas spotkało ciężko beztrosko podchodzić do ciąży, nawet jak wszystko przebiega jak należy. Lęk pozostaje że mimo wszystko coś złego może się przytrafić...
Ja właśnie jestem po usg półówkowym. Jaś rozwija się prawidłowo. I oby tak dalej 😊 jedynie łożysko mam ułożone blisko ujścia szyjki. Jest szansa że się podniesie. Jeśli nie to czeka mnie cc. Póki co mam się oszczędzać i skontrolować łożysko za ok miesiąc. Ale najważniejsze że z moim maluchem jest ok, nieco odetchnęłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1546 |
|
Raczkowanie
|
Pollyhanna dziś ogólnie jest jakiś kiepski dzień, ja bym zwaliła to na pogodę. Od rana boli mnie głowa i brzuch. Młoda wali mnie w żebro i chodzę dzisiaj taka bida....
![]() Koszmary w naszym stanie to normalka. I pamiętaj, rozchmurz się troszkę, bo Mieszko jak się urodzi będzie Ci grymasił ! Gynvael cieszę się, że u Ciebie i Jasia wszystko dobrze... Łożyskiem się nie przejmuj, miałam dokładnie to samo... Też musiałam się oszczędzać, ostrożnie z aktywnością fizyczną i zakaz seksu. Na kolejnej wizycie już wszystko było ok . u Ciebie też tak będzie
|
#1547 |
|
Raczkowanie
|
Gynvael super wiadomości!!! Wszystko będzie ok
|
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę do Was dołączyć?
Póki co od terminacji upłynęły dopiero dwa tygodnie, ale będzie mi tu chyba raźniej niż samej z tym wszystkim.
|
#1549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na tym wątku trochę weselej....
|
|
#1550 |
|
Zadomowienie
|
Hej fioleciasto, my to już się znamy, tutaj zdecydowanie lepsza atmosfera, można złapać trochę pozytywnej energii-zapraszamy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj zamówiłam pakiet na mutacje, w styczniu zbadamy kariotypy i może powoli na wiosnę wrócimy do starań
|
|
#1552 |
|
Raczkowanie
|
Fioleciasto witaj.My wszystkie po tych samych przejściach wiec super trafiłaś.
Gyvanell super wieści najważniejsze że Jaś zdrowy a z łożyskiem moze sie jeszcze wszystko unormowac. Ja za 3 tyg połówkowe mam u swojego gin a za 4.5 w Poznaniu drugie.Staram się nie stresować brzuszek rośnie waga też serduszko słucham w domku wiec wiem że Fabianek ślicznie rośnie.Fika sobie już ładnie nawet tatuś ostatnio poczuł. |
|
|
|
#1553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1554 |
|
Raczkowanie
|
Pollyhana takim detektorem kupiłam na allegro.My jestesmy bardzo zadowoleni
|
|
|
|
#1555 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, u nas 22 tydz leci...Maluszek wg wszystkich badań rozwija się prawidłowo. Zeszłoroczny Sylwester był dla mnie najgorszym w życiu, dzień przed Świętami na pierwszym USG dowiedziałam się o braku noska i baaardzo dużym nr, dzień przed Sylwestrem miałam spotkanie z genetykiem który stwierdził że jest tak źle że powinnam mieć nadzieję że Amnio wykaże konkretną wadę która da mi podstawy do przerwania ciąży, nie dał mi żadnej nadziei...W Sylwestra o północy strzelały fajerwerki a ja wyłamane z rozpaczy...Kolejne 6 tyg pamiętam jak przez mgłę bo byłam emocjonalnym trupem...Ale życie płynie dalej i choć ten rok zaczął się dla nas bardzo źle, kończy się pozytywnie i z ogromną nadzieją patrzę w stronę kolejnego. Życzę sobie i Wam duuużo zdrowia, samych pozytywnych wyników i spełnienia naszego największego marzenia- dopełnienia szczęścia naszych rodzin zdrowymi i silnymi dziećmi 😊
|
|
|
|
#1556 |
|
Raczkowanie
|
Tobie guśka wszystkiego dobrego.Ja rok temu w sylwestra jeszcze nie wiedziałam co nas spotka ale teraz w 17+2pomimo ze do polowkowego jeszcze 3 tyg to wiem i wierze że Fabianek urodzi sie piekny i zdrowy.Bryka jak szalony i to mi narazie musi wysyarczyć bo chce wejsc pozytywnie w ten rok aby caly taki byl
|
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Guska, igni dajecie nadzieję!
My w tym roku mamy tego najgorszego sylwestra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1558 |
|
Raczkowanie
|
Ehh ja rok temu nawet nie wiedziałam że takie rzeczy mogą się dziać. Pamiętam jak w święta i w Sylwestra życzylismy sobie żeby Nowy Rok nie był gorszy niż poprzedni... w tym roku już sobie niczego nie życzylismy - nie byliśmy w stanie. Równo rok temu podjęliśmy decyzję ze po 5 latach będziemy chcieli mieć kolejne dziecko... teraz jestem w 3 w tym roku ciąży - wierzę, że ta zakończy się szczęśliwie ale nie umiem się nią cieszyć.... jestem zmęczona emocjonalnie. Mam nadzieję, że czerwiec przyjdzie szybko - będę mieć Mieszka po tej stronie świata i zamknę za sobą te etap. Kolejnych już nie będzie. Jedno musze przyznać - ten rok pokazał mi wiele na temat mnie samej i całej mojej rodziny. Pokazał ogromną siłę i wolę walki. Życzę Wam wszystkim wytrwałości w dążeniu do marzeń i samych pozytywnych i nudnych ciąż
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1559 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Wszystkiego dobrego w nadchodzącym dużymi krokami Roku 😀 Niech ten stary już się kończy, przyniósł tyle smutnych chwil, że i tak nie sposób będzie o nim zapomnieć 😐 na szczescie nadchodzi nowy...z kolejnymi marzeniami i oczekiwaniami 😀 Buziaki
|
|
|
|
#1560 |
|
Raczkowanie
|
Ja również życzę wszystkim aby ten nowy rok był lepszy od poprzedniego, abyście miały siłę i motywację w realizacji marzen, poza tym dużo zdrówka dla Was i Waszych maluszków tych rosnących w waszych brzuszkach oraz tych które pojawiają się w nich nadchodzacym roku ☺☺☺
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.