|
|
#2581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ButterBear zgadzam się trzeba mieć swoje życie choćbypo to, by móc o czym gadać później, my pracujemy, więc na te 10 godzin conajmniej się rozstajemy, do tego dochodzą delegacje i inne sprawy-naprawdę nie mam ochoty jeszcze wymyślać wyjść solo bo nie mamy przesytu siebie. My nawet nie robimy panieńskiego i kawalerskiego- bo nam szkoda czasu, jest tak mało już do ślubu, że mamy co robić . A każde z nas już tyle tych wieczorów miało, olewamy tradycję, nie robimy nic na siłę. |
||
|
|
|
#2582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Drugi raz sama byłam 2 tygodnie temu i tez takie cyrki były. My lubimy spotykac sie ze znajomymi. Mamy sprawę ułatwiona bo wszyscy znamy sie jak lyse konie więć spotykamy sie wszyscy na kupe w tej samej knajpie ja siedze w jednym pomieszczeniu i plotkuję z babami a w 2 sali moj TZ gada w nieskonczoność o muzyce z kumplami. Cały czas nam siebie za mało. 8 godzin dziennie sie nie widzimy jak w pracy jestem i do tego niektore weekendy. Ja mam cały czas wrażenie ze w ogóle z TZ sie nie widuję. Tęsknie masakrycznie.
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. na zakupy z koleżankami chodzę więc chyba ok. 2. z TŻ-em też chodzę bo jemu bardziej ufam, a poza tym jak coś to mi pożyczy kasę, chyba nie powinnam się tego wstydzić? 3. z przyjacielem czasem wyjdę na piwko, ale wolę zabrać jeszcze TŻ-a, w grupie raźniej 4. do klubu nie chodzę sama, wolę z TŻ-em, a poza tym jak idę sama to zawsze potem są jakieś problemy, po co mi to? 5. TŻ spotyka się z kolegami... gdy chce. Ale najczęściej nie chce, mam go siłą wywalać? 6. najlepiej nam w swoim towarzystwie. Widocznie to bardzo naganne... 7. TŻ czasami przychodzi do mnie na egzamin posiedzieć ze mną gdy czekam. To już w ogóle ciężki grzech. A przynajmniej tak mi dały to odczuć koleżanki. Taka niesamodzielna jestem widocznie . Wstydzić się powinnam.Punkt 7 wpienia TŻ-a niemiłosiernie. Twierdzi, że chłopaki koleżanek są źle skoro nigdy nie poświęcają im tej odrobiny czasu by wesprzeć je przed egzaminem, a on jest kochany i dlatego przychodzi
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą podniesiono mi ciśnienie w pracy :/. Od kiedy powiedzialam szefostwu ze moze odejde pod koniec sierpnia, od tego momentu w ogole nie mozemy sie dogadac, ciagle rzucaja mi jakieś kłody pod nogi.
Ale wlasnie dzwonil do mnie TŻ z niespodzianką której sie spodziewałam jakis czas temu w końcu się zebrał żeby sie zapisać na egzamin na prawko i dzisiaj zdawał i sie udało Ciesze sie, bo szło mu jak po grudzie z tym prawkiem... Zapisalismy sie na kurs razem a on pozniej ciagle miał przerwy w jazdach i dlugo nie mógł dokonczyc tej sprawy... Uffff, już po wszystkim. Byle tylko nie chciał jeździć moim samochodem
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Ines to super masz niespodziewajkę
![]() A jego pasja z dzieciństwa to zbieranie resoraków, kupuje masowo na allegro takie stare modele i póżniej z lubością ustawia na półce |
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
A co do problemu Madzi to ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony - jej TŻ też może mieć jakieś obowiązki w domu i nie powinno się go potępiać za to, że zajął się sprzątaniem. Ja też nie raz sie wkurzałam jak mój TŻ mówił że spotkamy sie później, bo on ma całe mieszkanie do wysprzątania. Cóż, zaciskałam zęby i dopiero popołudnie albo nastepny dzien spedzalismy razem. A dzieki temu, że on ma w domu jakieś obowiązki ja nie będę miała problemu z nauczeniem go, że w domu nic się samo nie robi.
Co do spotkań z kumplami - moj ze swoimi widuje sie rzadko, wiekszosc swojego wolnego czasu spedza ze mna i czasami sobie mysle ze to tez nie jest zbyt zdrowe. Ale fakt, ze jego kumple tez maja swoje obowiazki i nie maja czasu na czeste posiadówki w pubie. Wszystko zależy od towarzystwa... Jedni kumple wyciagaja na piwo i odciągają od dziewczyny, a inni mają jakieś swoje inne zajęcia. I właśnie tutaj wyłania sie druga strona medalu. Czestotliwosc spotkan przy piwie z kumplami. Wydaje mi sie, ze jednak narzeczona powinna być ważniejsza od kumpli szczegolnie kiedy facet widuje sie z nimi dosyc czesto - nie powinno byc dla niego bólem zrezygnowanie z męskiego spotkania na rzecz wieczoru czy jakiegoś wspolnego wypadu z ukochaną . Jeżeli mimo czestych spotkan z kumplami facet i tak zazwyczaj wybiera ich - coś jest nie tak.
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym to my we dwoje tworzymy ten związek, a nie powinno być tak, że Madzia zawsze jest stroną czekającą...Ciekawe jak by było gdyby Madzia nie czekała, kiedy, jak często widziałby potrzebę kontaktu ? A kolejna rzecz jest taka, że Madzia studiowała gdzie indziej i jemu to pasowało, miał kumpli i dziewczynę czasami, świetny układ przecież ....
|
|
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam jak poznałam/zaczęłam być z TŻ-em. Widywaliśmy się niemal codziennie. Myślałam, że to tylko przez jakiś czas, a potem zejdziemy tylko na weekendy... Myliłam się, poszliśmy w drugą stronę i spotykaliśmy się codziennie, jedynie niedziele osobno. Teraz było trochę gorzej, ale jak już zakończę oficjalnie ten semestr i coś mi się z pracą wyklaruje to znowu będziemy nierozłączni.
Ps. Właśnie dostałam sms-a od TŻ-a żebym wysłała sms-a do jego kolegi . TŻ ma darmowe do mnie i jak już ma puste konto to tak wygląda jego kominikacja z kolegami
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do dziewczyny to tylko na weekend i to 1 dzień i wiadomo po co ale co tam jak kto lubi, ja z TZ widuję sie codziennie i ani ja ani on nie ma nic przeciwko teraz jak mój TZ we wtorek jedzie to ja będe jechała do przyjaciółki do opola bo ona tam studiuje w końcu pogadamy bo jakoś ostatnio nie byłó jak się spotkać przez tą sesje poza tym dzieli nas odległość ja jetem u siebie w miście jedna przyjaciółka w opolu druga we wrocku a teraz będziemy 3 dni i noce razem hehetylko swoją drogą na przykładzie tych znajomych i madzi ciekawa jestem co oni poczną jak przyjdzie im razem mieszkać i spędzać,ze sobą czasem i całę dnie(np ppodczas urlopu)
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale się naprodukowałyście, jak mnie nie było
![]() Cape, pięknie wyglądałas! ![]() Pojechałam do mojej kumpeli autobusem, z przesiadką - drugi bus miałam na styk, nie wiedziałam, czy zdążę. Od M. pojechałysmy samochodem do Gliwic, do Forum (byłam tam we wtorek, ale to szczegół ), najpierw na "Kochanice króla", potem na szukanie prezentu dla drugiej kumpelki. Film bardzo mi się podobał, uwielbiam kostiumowe widowiska Na sali byłyśmy same ![]() Kumpelce kupiłyśmy majtasy koronkowe w H&M i ramkę na zdjęcie w Flo (trochę oklepane, ale nie miałyśmy pomysłu ). Na 16:45 M. była umówiona u rehabilitantki, poszłam z nią, choć pierwotnie miałam sobie połazić albo poczekać w samochodzie. Nie było tam poczekalni, więc siedziałam w salce do ćwiczeń i obserwowałam, jak M. siłuje sie z własnym ciałem ![]() Na zwieńczenie dnia pojechałysmy do naleśnikarni. Po złożeniu zamówienia zapytałam, czy można placić kartą. Oczywiście, nie można było Eh, 21. wiek, a są jeszcze takie miejsca... No nic, musiałam poszukać bankomatu, co nie zajęło krótkiej chwili Na szczeście obsługa była przemiła, wiec nic nie powiedziałam, ale napiwku nie zostawiłam ![]() Edit: Jeśli chodzi o spotkania z TŻ, dziś nici z tego, bo gra w piłkę, a potem idzie na basen. |
|
|
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
Kapturku wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Bardzo ładnie wyglądałaś!
My w sobotę mamy wesele w Krk
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. 35 osób z rodziny TŻ-a. Taaaa. Nawet nie wiem czy się zdecyduję iść tam. Ps. Tak sobie myślę, że bardzo bym nie chciała iść na wesele siostry bliźniaczki TŻ-a
|
|
|
|
|
#2599 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jego starszą siostrę nawet toleruję, a najstarszą (która ma innego ojca) lubię
|
|
|
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
No nic na to nie poradzę
. O rok starsza ode mnie. Bliźniaczka. Włazi do pokoju TŻ-a i krytykuje go bezczelnie. Ciągle mówi, że TŻ ma syf w pokoju (jego urojony "syf" w porównianiu z moim realnym syfem jest wręcz sterylny...). Jej tekst "gdyby mój TŻ się tak zachowywał to bym go wywaliła na balkon" . I ciągle porusza temat tabu doprowadzając mnie tym do szału
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O to wcale się nie dziwię że jej nie lubisz! Niezła małpa ![]() Edit. Pojechał mąż Haniu? |
|
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Ano
. Bardzo mnie uradowałaś tym co napisałaś ![]() Czasami mam jakieś przebłyski gdy wydaje mi się, że nie jest taka zła i nawet z nią gadam, raz jej nawet zamawiałam coś na allegro (robiłyśmy sobie kosmetyczne zakupy). Ale zawsze później się okazuje, że to co mówię jest wykorzystywane przeciwko mnie i źle na tym wychodzę... |
|
|
|
#2605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale ponoć jej przeszło i siostra TŻ-a (jej mama) twierdzi, że mnie bardzo lubi ![]() .Ostatnio TA siostra TŻ-a planowała wczasy w Tunezji... Podpowiedziałam jej, że ta jej oferta jest nieopłacalna... To się przerzuciła na Egipt... Doradziłam jej, że hotel który wybrała jest kiepski... I to był błąd, boję się, że z nami się wpakuje . Mam nadzieję, że jednak znajdzie coś innego...
|
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Nom już jest w Belgii właśnie z nim rozmawiam na gg
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Liczę na to, że ona lubi mnie tak bardzo jak ja ją i że z własnej woli ze mną nie pojedzie
. Pamiętam jak mieliśmy w 3 pary (ja i TŻ, ona i jej TŻ, mój przyjaciel i przyjaciółka TEJ siostry TŻ-a) jechać na weekend... TŻ stwierdził, że coś się kroi i wlazł na gg siostry... Nieźle komentowała z tą swoją przyjaciółką moją osobę i raczej nie były zachwycone, że mam tam jechać z nimi...
|
|
|
|
#2610 |
|
Zadomowienie
|
Oj to dobrze że do wyjazdu nie doszło
"Przyjaźń" między Wami działa w dwie strony
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

. Wstydzić się powinnam.

jak milo, ze ktos tak uwaza. 
a do dziewczyny to tylko na weekend i to 1 dzień
i wiadomo po co
. Pewnie lipa będzie
. I ciągle porusza temat tabu doprowadzając mnie tym do szału