Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-01, 10:42   #2731
ScarlettO
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

I ja witam sie w 2018 roku, życzę nam dużo zdrowia, szczęścia, spokoju i zdrowych donoszonych Maluszków

Koma, mam nadzieje, ze juz u Was lepiej super, ze szybko zareagowałas...

Czarodziejka, Kiwi - jak Wasze dzieciaczki, lepiej juz?

FallenAnn, ale przygody na koniec roku :/ ale u nas tez cos dzieje sie z autem, podejrzewam ze świece zapłonowe do wymiany totalnie mocy nie ma, toczy sie po drodze i ciezko przyspiesza :/

U nas sylwester z rodzicami, choc graliśmy głownie w planszowki z moim bratem poszliśmy spac o 3, ale chyba zaraz bede dosypiac...

W temacie wózków to u nas tez bedzie bebetto takze wysunie sie na pewno na prowadzenie
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 10:58   #2732
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja moge spac po kilkanascie godzin. Klade sie o 22- 23 a o 8 mam problem zeby sie zwlec z lozka. Szczerze mowiac wolalabym bezsennosc zeby nie bylo szoku jak sie dziecko urodzi
Mam dokładnie ten sam rytm, plus czasem godzina drzemki. Korzystam póki mogę

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Pozdrowienia z patologii ciąży 😑
Zdrowiej szybko! Niefajnie tak zaczynać rok, ale z drugiej strony dobrze, że pojechaliście, bo sytuacja pod kontrolą.
W sumie to nawet nie wiem co należy zrobić, gdy ciężarna gorączkuje

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Dzisiaj w planach mam wystawić regały na olx żeby oproznic pokój synka i znieść na dół do piwnicy wanienkę żeby i nią nie zagracać jak przyjdzie facet od ścian
Ale ruszyliście

My już na nogach od kilku godzin. Kot odsypia Dotrwałam do północy, ale potem spałam jak kamień. I czuję, że będę musiała się zdrzemnąć po południu.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 11:21   #2733
Jolinko
Zadomowienie

Dzień dobry w Nowym roku 😎 cieszę się że już ten 2018 i wkrótce dzidziuś się pojawi na świecie a jednocześnie boję tych wszystkich nowości które mnie czekają ☺

Koma dużo zdrowia dla Ciebie 😊 trzymajcie się ciepło. Miałaś niezapomnianego sylwestra.... 😐

FallenAnn a Twoja przygoda, hmmm nie zazdroszczę tego stresu, dobrze że wytlumaczylas sobie żeby się nie denerwować ☺

Ja północy nie doczekałam... 😐 ale za to po ostatniej nieprzespanej nocy dziś spałam wybornie. Obudziły mnie fajerwerki ale nie zmusiły do wyjścia spod pierzynki 😉 tylko życzenia na w pol śpiąco ż mężem i dalej kima 😜

Dziś leniuchowania ciag dalszy, wróciłam z kościoła i idę na śniadanie 😊 i będę leżeć i odpoczywać po szalenstwach sylwestrowej nocy 😎

Jeszcze raz wszystkiego co najlepsze dla nas wszystkich...
😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 11:31   #2734
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Tętno miał podwyższone, później spadalo, ale ogólnie jest ok. Dostaje kroplowke za kroplowką. Masę witamin. Ogólnie jestem chora, katar, ból gardła ... do dpy się czuję

Zdrówka dla Was 😘 dobrze że jesteś pod kontrolą lekarzy!

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Dzień dobry w 2018 roku
Ja położyłam się przed 3, byliśmy z mężem w fajnym punkcie widokowym zobaczyć fajerwerki o północy i później dalej pojechał do pracy
Dziś też leniwy dzień się zapowiada, jeszcze w łóżku leżę

Miłego dnia

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 11:36   #2735
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Mam dokładnie ten sam rytm, plus czasem godzina drzemki. Korzystam póki mogę

Zdrowiej szybko! Niefajnie tak zaczynać rok, ale z drugiej strony dobrze, że pojechaliście, bo sytuacja pod kontrolą.
W sumie to nawet nie wiem co należy zrobić, gdy ciężarna gorączkuje

Ale ruszyliście

My już na nogach od kilku godzin. Kot odsypia Dotrwałam do północy, ale potem spałam jak kamień. I czuję, że będę musiała się zdrzemnąć po południu.
Tylko probowac zbic paracetamolem a najlepiej isc do lekarza- tak mi polozna mowila. Ale jak sie zbic nie da to lepiej tak jak Koma jechac do szpitala niz cos zaniedbac.

Ja dzisiaj jestem polamana- jakbym kaca miala bo polozylam sie po 3 a o 8 juz nie spalam. Dziecko od rana aktywne a mnie ci.psko boli. Mam wrazenie ze brzuch z dnia na dzien jest coraz wiekszy i coraz trudniej mi z nim funkcjonowac. Ile sie musialam nagimnastykowac zeby rozlana na podlodze wode zetrzec! Ale pocieszam sie bo ciocia mi powiedziala ze mam maly brzuch a chrzestny mowil ze wygladam przepieknie (ach, dobry makijaz zdziala cuda )

Dzisiaj mamy dzien odpoczynku, wieczorem idziemy do tesciow a jutro wizyta troche sie boje uslyszec ile maly wazy...

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 11:40   #2736
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Witam sie z lozka. Pospalismy do 9:00 ale nadal lezymy. Ide sprawdzic czy zabka jest otwarta bo tak to czekaja nas banany na sniadanie.

Koma - trzymaj sie tam,
Bedzie dobrze

Sent from my iPhone using Tapatalk
Daj znać jak z tą żabka bo muszę wodę kupić bo mąż zapomniał kupić wczoraj

PM 2017
Stary 2018-01-01, 11:44   #2737
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość

Chyba zalezy od wlasciciela sklepu. U nas np wczoraj byla czynna normalnie do 23 :/ to zbrodnia przeciw swoim pracownikom u nas jest tak ze jedna wlascicielka ma dwie zabki na osiedlu i np w swieta zamyka jeden sklep a drugi jest otwarty ale nigdy nie zamknie obu na raz- hajs sie musi zgadzac...

Stary 2018-01-01, 11:47   #2738
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Chyba zalezy od wlasciciela sklepu. U nas np wczoraj byla czynna normalnie do 23 :/ to zbrodnia przeciw swoim pracownikom u nas jest tak ze jedna wlascicielka ma dwie zabki na osiedlu i np w swieta zamyka jeden sklep a drugi jest otwarty ale nigdy nie zamknie obu na raz- hajs sie musi zgadzac...

W sumie racja, zależy od właściciela to muszę się z łóżka wygrzebac później i sprawdzić sama

PM 2017
Stary 2018-01-01, 11:50   #2739
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie racja, zależy od właściciela to muszę się z łóżka wygrzebac później i sprawdzić sama

Ja mam to szczescie ze wystarczy ze wyjde na klatke i widze z okna nie raz sasiedzi mogli mnie zobaczyc jak w skarpetach popylam do klatki schodowej zeby zerknac przez okno

Stary 2018-01-01, 11:53   #2740
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Ja mam to szczescie ze wystarczy ze wyjde na klatke i widze z okna nie raz sasiedzi mogli mnie zobaczyc jak w skarpetach popylam do klatki schodowej zeby zerknac przez okno

Ja mam żabke w bloku obok ale stoi tak jak mój blok więc z okna ani klatki nie widzę niestety

PM 2017
Stary 2018-01-01, 11:58   #2741
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Koma - kuruj sie!

Ja ledwo do 12 wysiedzialam, po juz szlam spac, za to rano nie mialam problemu zeby wstac teraz sie zabieram za obiad i potem jakis spacer zaliczymy
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 12:05   #2742
punamama
Rozeznanie

Cytat:

Otwarta

Stary 2018-01-01, 12:07   #2743
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Tylko probowac zbic paracetamolem a najlepiej isc do lekarza- tak mi polozna mowila. Ale jak sie zbic nie da to lepiej tak jak Koma jechac do szpitala niz cos zaniedbac.

Ja dzisiaj jestem polamana- jakbym kaca miala bo polozylam sie po 3 a o 8 juz nie spalam. Dziecko od rana aktywne a mnie ci.psko boli. Mam wrazenie ze brzuch z dnia na dzien jest coraz wiekszy i coraz trudniej mi z nim funkcjonowac. Ile sie musialam nagimnastykowac zeby rozlana na podlodze wode zetrzec! Ale pocieszam sie bo ciocia mi powiedziala ze mam maly brzuch a chrzestny mowil ze wygladam przepieknie (ach, dobry makijaz zdziala cuda )

Dzisiaj mamy dzien odpoczynku, wieczorem idziemy do tesciow a jutro wizyta troche sie boje uslyszec ile maly wazy...
Kurde, mam juz takie wielkie nadzieje, ż nic nie złapię A najbardziej to nie chciałabym mieć kataru i zatkanego nosa na porodówce

Moja wczoraj też się ułożyła tak, że kopała w pęcherz i broszkę, bardzo tego nie lubię. Niedość, że mało przyjemne, to jeszcze ciągle o biednej szyjce myślę.

Zazdroszczę ci tych częstych wizyt. U mnie jeszcze tydzień i czuję, że to mógłby być już ten tydzień Chociaż na logikę sobie tłumaczę, że ułożenie jeszcze bardzo zmienne, przybiera na pewno, bo ruchy są bardziej odczuwalne. No nie ma co sprawdzać poza tą szyjką
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 12:19   #2744
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

ScarlettO dziękuję że pytasz z oczkami Juz lepiej, katar nadal się utrzymuje. Inhalujemy się dzielnie

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 12:21   #2745
alleyezonme
Zakorzenienie

Ja dzisiaj na obiad do rodzinki bo dziadek ma imieniny Mąż już wstał i nie jest z nim tak źle jak myślałam

Mój ostatni tydzień w pracyyyyyyyyyyyyyyyyy

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 12:22   #2746
Lulumo
Raczkowanie

Dziewczyny, wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Koma, dużo zdrówka, koniecznie daj znać co u ciebie.
Fallen, współczuję przeżyć.

A ja właśnie zaczęłam panikować, zjadłam wczoraj niesurowe sushi, ale dopiero dziś przyszła refleksja, że jak robią sushi to nie wymieniają deseczek I co mi po niesurowej rybie, która miała kontakt z surową, albo rollsy które były krojone tym samym nożem. Wczoraj jakoś nawet przez myśl mi nie przeszło. Oby nie przyszły żadne niepokojące objawy
Lulumo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 12:24   #2747
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
ScarlettO dziękuję że pytasz z oczkami Juz lepiej, katar nadal się utrzymuje. Inhalujemy się dzielnie

Dobre wiesci!
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 12:29   #2748
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lulumo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Koma, dużo zdrówka, koniecznie daj znać co u ciebie.
Fallen, współczuję przeżyć.

A ja właśnie zaczęłam panikować, zjadłam wczoraj niesurowe sushi, ale dopiero dziś przyszła refleksja, że jak robią sushi to nie wymieniają deseczek I co mi po niesurowej rybie, która miała kontakt z surową, albo rollsy które były krojone tym samym nożem. Wczoraj jakoś nawet przez myśl mi nie przeszło. Oby nie przyszły żadne niepokojące objawy
Myślę że nic ci nie będzie- szczerze mówiąc, uważam że te ograniczenia w jedzeniu są troszkę na wyrost bo jakieś tam ryzyko jest ale jakie to nikt nie wie. Kiedyś się wszystko jadło i dzieci się rodziły zdrowe Moja mama ze mnie nawet ciśnie że nie jem sera domowej roboty :P I myślę też że wymieniają deseczki- są na pewno jakieś zasady których w kuchniach muszą przestrzegać i na bank nie łączą surowego mięsa i ryb z tymi ugotowanymi.

A swoją drogą- odkąd jestem w ciąży to nie udało mi się kupić sushi z gotowaną rybą. Zawsze z mężem w Auchanie były a jak zaszłam to chyba się dowiedzieli i wycofali :P
Stary 2018-01-01, 12:31   #2749
lelowa
Zakorzenienie

Asiula no wlasnie. Mi sie juz zdarzalo zjesc wedzona rybe czy kielbase, jakos az tak sie nie boje. W poprzedniej ciazy ciasta na zimno na surowych jajkach tez jadlam tyle, ze mamy jaja ze sprawdzonego zrodla.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-01 o 12:32
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 12:35   #2750
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Też mi się wydaje że myją deseczki po każdej kolejnej rzeczy którą kroją i myją też nóż, no przecież raz że przechodzenie zapachów a dwa że sanepid będzie dobrze

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 12:47   #2751
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Otwarta

Dzięki

Kupiłam wczoraj jeszcze kocyk bambusowy z Le pampuch póki mieli promocje mam nadzieję że będzie fajny i milusi

PM 2017
Stary 2018-01-01, 12:49   #2752
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Scarlett, synek lepiej. Juz nie kaszle, rano tylko raz ale to po nocy bardziej. Oby tak zostało. Dziękuje, że pytasz

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 13:03   #2753
_Selina_
Zakorzenienie

Ja się po urodzinach dowiedziałam, że nie powinnam jeść tortów gdzie w ciągu dwóch dni wyjątkowo zjadłam 3 kawałki

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 13:23   #2754
Lulumo
Raczkowanie

Macie rację i niby o tym wiem, ale jakaś obawa zostaje. No nic, dla własnego spokoju powinnam jeść tylko to co sama sobie przygotuję.

Wczoraj pierwszy raz poczułam, że mała ma czkawkę
Lulumo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 13:27   #2755
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Witam się w Nowym Roku! Życzę wam aby ten rok ełen zmian był rokiem niezapomnianym.

Koma a Tobie życzę zdrowka dobrze ze tak szybko zareagowaliście
Stary 2018-01-01, 15:47   #2756
Lunak
Wtajemniczenie

Urządziliśmy sobie spacer. Udało nam sie przed mżawką a rano było takie ładne słońce.
Tak dobrze mi sie szło jak nigdy. Prawie nic nie bolało i nie ciągnęło. Ciekawe co bedzie jak odpocznę

Fallen, nic miłego takie przeżycia. Dobrze, że byliście we dwójkę, a nie sama.

Lulumo, nie przejmuj sie. Dziewczyny dobrze piszą. Przedtem kobiety w ciąży jadły co było i nikt aż tak na to nie zwracał uwagi. Ja jadłam łososia wędzonego na zimno, a podobno tez sie nie powinno. A na samym poczatku ser w niepasteryzowanego, bo nie przyszło mi do głowy zeby czytac skład.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 17:31   #2757
Torrence
Wtajemniczenie

Witajcie w 2018!
To będzie nasz rok Mamusie, wszystkiego najlepszego!
Wczoraj mieliśmy gości, oczywiście narobiłam się jak głupia i dopiero wracam do żywych bo odsypiałam cały dzień

Koma życzę zdrówka i trzymam kciuki

Selina jak czytałam o Twoich przygotowaniach do sylwestra to tak, jakbym czytała o sobie Wy mieliście zepsute jajka - my mięso. Dobrze, że robienie ciepłego dania zaplanowałam na sobotę i był czas żeby jeszcze kupić. Też przygotowania toczyły się do ostatniej chwili, przed 18 skończyliśmy I podobnie jak Wy poszliśmy spać przed 4...

FallenAnn historia jak z filmu jakiegoś. Współczuję bo też przeżyliśmy śmierć turbiny, 500 km od domu. I też w ciekawych okolicznościach bo jechaliśmy na sesję ślubną, którą mieliśmy mieć w zamku Czocha, w prawie najdalszym zakątku Dolnego Śląska. 10 km przed miejscem noclegowym wyzionęła ducha ostatecznie. Więc sesja podrożała znacznie bo samochód na lawecie wracał do domu Także widocznie te turbo tak mają, że lubią walić się w dziwnych okolicznościach
Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Ja coraz częściej muszę zrobić drzemkę po południu. W apce tez pojawiło się takie info, że rytm I trymestru wraca. Swoją drogą kiedy to było
Właśnie, kiedy to było... Ja już nie pamiętam jak to było nie być w ciąży Ale u mnie się sprawdza to, że rytm 1 trym wraca. Może nie jest tak tragicznie ze zjazdami energii (w I w życiu nie wyprawiłabym sylwestra ) ale za to jest ciężej fizycznie. Zakładanie rajstop to już prawie ekwilibrystyka

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2018-01-01 o 17:33
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 17:41   #2758
Torrence
Wtajemniczenie

I wybaczcie za nieskomność ale muszę pochwalić się słodkim stołem w naszym wykonaniu. Byliśmy wczoraj styrani już przed przyjsciem gości ale dumni :
WP_20171231_18_14_14_Pro.jpg
Stary 2018-01-01, 17:42   #2759
alleyezonme
Zakorzenienie

A ja znowu przejedzona czuje się jak po świętach albo i gorzej
Jutro powrotd do pracy a ja zdążyłam się rozleniwić po świętach.. na szczęście wracam tylko na 4 dni i idę na zwolnienie. Uff. Chyba zaraz spać pójdę bo nic nie jestem w stanie zrobić z tego przejedzenia

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 17:44   #2760
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
I wybaczcie za nieskomność ale muszę pochwalić się słodkim stołem w naszym wykonaniu. Byliśmy wczoraj styrani już przed przyjsciem gości ale dumni :
Załącznik 7374396
Wow, pięknie wygląda

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości