|
|
#2521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2523 |
|
Wtajemniczenie
|
Też się denerwuje i na szczęście jest po mojej stronie. Zresztą jakby nie był, to ja bym odeszła od niego, bo jego rodzina jest po prostu wścibska i upierdliwa. Zero spokoju. Mieszkamy z babcią czyli mamą jego mamy, no i codziennie się widujemy z jego mamą. Ja przychodzę zmęczona po pracy. Idę sobie na pięterko, rzucam się na kanapę, włączam telewizor i chcę mieć trochę spokoju a ona zawsze ale to zawsze musi mnie zawołać, bo to truskawki albo pączki i kurcze musi mi powiedzieć, to nic że ja i tak sama z siebie zejdę do kuchni zrobić obiadek, ale ona musi mnie ubiec i wkutwić. To niby takie pierdoły są, ale tego jest dużo i codziennie. Przestaję już reagować na te jej wołania, bo co to ma być. Zresztą nienawidzę jak ktoś mnie woła. Wydaje mi się to niekulturalne. Jak coś chce to niech przyjdzie. Może wtedy odechce jej się wchodzić tyle schodków, żeby wypowiedzieć kolejna pierdołę...Już nie mówię o bezsensownych telefonach. Takim ludziom jak ona powinno się robić testy psychologiczne przed podpisaniem umowy z operatorem, bo potem dręczy taka innych. To jest takie dziwne, ja mieszkam 400 km od mojej mamy, i gadam z nią raz na 2 tygodnie przy dobrych wiatrach, a mój TŻ musi codziennie słuchać biadolenia swojej...
|
|
|
|
#2524 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczynki!!!
sas piekna sukienka i wogole pieknie wygladaliscie!!! wogole takie szczescie od was bije ze tylko pozazdroscic!!!! ana ale twoi tesciowie jak ci zaproponowali zebys jechala to pewnie wiedza ze beda cie karmic wiec mysle ze nie musisz sie wstydzic juz niedlugo bedziesz w rodzinie musisz sie przyzwyczaic co do tesciow to hmm moja tesciowa jest mozna powiedziec nieszkodliwa ![]() ogolnie tylko duzo mowi jest straszna gadula i po godzince mam juz czasami dosc ![]() nawet dal mi sie przejechac swoim autkiem mondeo kombi boze jaka to wielka krowa !!! myslalam ze ie zaparkuje a to bylo jeszcze przed wypadkiema musze sie wam czyms pochwalic moj brat 2 sierpnia bierze cywilny ale robi takie male przyjatko na 26 osob a i przedwczoraj pierwszy raz prowadzilam autko po wypadku!!! ale bylam przerazona tak mi sie nogi i rece trzesly ze szok jednak w psychice zostaje ten strach ale sie rozpisalam
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
popscene niestety teściowej się nie wybiera, trzeba ją jakoś zcierpieć. Niestety pierdoły najbardziej człowieka wkurzają. widać tu syndrom nadopiekuńczej matki, za ciekawie nie macie. Oby tesciowa się opaniętała
mala no to się pobawisz na przyjęciu weselnym brata ![]() skoro kobieta w ciąży mówi ci, że dobrze jezdzisz to znaczy, że jestem mistrzynią bezpiecznej jazdy
|
|
|
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
Basiu, zwykle włącza mi się "olewator". Ostatnio jak mnie woła to ignoruję to, zresztą czasem posyłam jej taką minę, że ona sama już wie, że musi się opamiętać. A najbardziej lubię, jak jest obrażona (tak, tak, obraża się jak małe dziecko), wtedy mamy spokój na jakiś czas.
|
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no podziwiać, że starasz sie to olać, bo ja jestem w tych sprawch nerwus, jak mi coś nie pasuje to krzyczę, choć na taką nie wyglądam, Dobre z dwojga złego, że kobieta prawidłowo reaguje na twoje miny
|
|
|
|
|
#2528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja siostra, kilka lat temu, niestety nie znalazła oparcia u swojego ówczesnego narzeczonego, i niestety ze względu na jego matkę się rozstali. Dużo zależy od nastawienia samego faceta. Bo jeśli nie potrafi się postawić, to ja współczuję takim dziewczynom. Ja zawsze mówię, że ja chce stworzyć rodzinę na naszych tj moich i mojego TŻta zasadach, a nie na zasadach jego matki. A cały czas ją to gryzie, że ja nas tak izoluję. Wyniosłam to z domu po prostu. W mojej rodzinie rozmawia się o konkretach, nie zawraca się nikomu gitary i każdy żyje swoim życiem nie czyimś, co nie znaczy że w mojej rodzinie nie ma miłości. Dlatego nie jestem w ogóle przyzwyczajona do wtykania nosa w nasze sprawy |
|
|
|
|
#2529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ostatnio to jak sie scigalam (oczywiscie przed wypadkiem) to z moim tata poza miastem to mialam 140a brat podobno tylko obiad uroczysty robi i tyle troche szkoda no ale kasy nie maja ja jako prezent zastanawiam sie czy aby im fotografa na slub nie zamowic a co do tesciowych to zobaczymy za pare lat jak my sie bedziemy zachowywac mam nadzieje ze nie bede wscibska i popsence wspolczuje ci normalnie ja to bym kota dostala jak bym taka tesciowa miala a ja po prostu jak mam dosc to nie odbieram jej telefonow
|
|
#2530 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znam jeszcze kilku takich co by się przydały testy i nie chodzi mi o teściową .. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale wole nasze własne bo jest mniejsze i lepiej się w nim czuje choć nie powiem bo tamto ma fajne przyspieszenie ![]() a brat TŻ'ta się zaręczył.. TŻ go już uprzedził, żeby przypadkiem nie postanowił brać ślubu przed nami (tak troche na żarty ) ale generalnie bardzo się cieszymy wczoraj podpisaliśmy umowe z Dj'em I tym sposobem mamy już wszystkie najważniejsze rzeczy: sale, muzyke, kościół, fotografa i kamerzyste po a tym 20 września ten Dj będzie grał na naszej sali więc wybieramy się oblukać, za jednym strzałem i dj'a i sale ![]() to teraz już się nie umiem doczekać na wycieczki po salonach mama w lipcu ma urlop więc nie wymiga się hehepo za tym dziś snił mi się nasz ślub.. oczywiście koszmar śniło mi się że ślub był na 15, a była 15.30 a ja jeszcze bez fryzury, bez makijażu.. musiałam sobie wogóle sama wszystko zrobić.. ksiądz już wkurzony, na sali kierownik wkurzony, goście mi pod domem czekają, a ja latam jak głupia :P w dodatku chciałam iść do kościoła w czarnych spodniach hehe... masakra.. no cóż.. TŻ mówi że za dużo o tym wszystkim myśle, ale jak tu nie myśleć, jak to nasz najważniejszy w życiu dzień
|
|
#2531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś TŻ nie odbierał, to obraziła się na maksa. Rety, gorzej niż nastolatka... HeheW ogóle najlepiej uniezależnić wszystko co się da od teściówki. Jak się przeprowadziliśmy, to chciała nam zabierać nasze pranie i prać u siebie, bo w tym domu co mieszkamy jest mniejsza pralka. Oczywiście nie zgodziłam się, nie zniosłabym kolejnego powodu do kontaktu. Ostatnio tak sobie myślałam, że gdyby się trochę opamiętała i nie narzucała się tak bardzo, to sami szukalibyśmy z nią kontaktu raz na jakiś czas. Ale niestety nie jest na tyle sprytna
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy podpisaliście umowę z tym samym DJem. Nasz się nazywa Sławek i w sumie trafiliśmy na niego przez jedną wizażankę, która tak w ogóle będzie nam robić zdjęcia na ślubie ![]() Ja też się nie mogę doczekać przymierzania sukien, ale boję się, że tak się napalę, że będę chciała już zamówić, a potem trafię na jakąś piękniejszą i co ja wtedy zrobię
|
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje podpisanej umowy |
|
|
|
|
#2535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od kuzynki wiedziałam, że nie jest już z dziewczyną. Dzwonił i na domowy i na kom. ale na szczęście na domowy przestał kiedy moja mama go zjechała gdy byłam w pracy, a na kom, odebrał TŻ i też już tylko od tego czasu puszcza sygnały,na które ja nie mam zamiaru reagować. Najlepsze jest to, że mówiłam mu że mam narzeczonego, ale mu to w zupełności nie przeszkadzało.. co za ludzie.. A mój DJ nazywa się Grzegorz.. do dj Sławka też pisałam, ale on już miał zajęty nasz termin.. Jeśli chodzi o suknie mam podobne obawy, ale później znowu uczelnia i praca -nie bede miala kiedy skupić się tak na szukaniu. Ale mam zamiar przejść najpierw 500 salonów i nawet jak w jakiejś się zakocham to jeszcze jej nie kupie tylko poszukam jeszcze troszke, żeby potem nie było, że widziałam lepszą
|
|
#2536 |
|
Wtajemniczenie
|
Motylku, takie testy psychologiczne rozwiązałyby jednak wiele problemów.
Jejku u Was to się stanie tydzień przed nami. Jacie jacie! Zawsze możemy powymieniać się doświadczeniami. Chociaż ja chyba wiem gdzie zakupię suknię. W Sosnowcu jest taki salon, że jest dosyć tanio i ładne kiecki i można uszyć u nich i zostawić później w salonie. Kumpela miała śliczną sukienkę za 800 zł. Marzy mi się dosyć prosta suknia, bez koła i nie za bardzo strojna, więc chyba nie będzie mnie aż tyle kosztować. |
|
|
|
#2537 |
|
Rozeznanie
|
Mi też marzy się taka nie za bardzo stojna, najlepiej bez koła, choć nie wiem czy da rade bez koła przy mojej figurze.. też mi koleżanka coś ostatnio mówiła o takim salonie gdzie jeśli panna młoda odrazu przy zakupie zdecyduje się na to, że po ślubie odda suknie do salonu, to połowe jej zwrócą.. Musze się dokładnie zapytać gdzie to, bo napewno za więcej niż połowe i tak już tej sukni nie sprzedam nigdzie, a nie mam gdzie (i po co) jej trzymać
|
#2538 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do fotek to moze cos powybieram i dolacze jeszcze ...eh powiem wam, ze nie sadzilam, ze moj Tz bedzie tak przezywal ten nasz slub zeja to bede przezywac ze juz jestesmy malzenstwem-bo w sumie juz od ponad roku mieszkamy razem,ale jednak to jest cos nie doopisania ..mam tylko nadzieje, ze to wszystko nie bedzie tylko ulotna chwila..nio w kncu za rok powtorka: a przez te wasze komplementy to sie az czerwona zrobilam normalnie![]() co do sukien slubnych ja mam niestety problem bo jeszcze nie znalazlam takiej ktora chcialabym miec tak w 100%..sa ktore mi sie w miare podobaja ale tej jedynej nie widzialam aczkolwiek tez chcialabym jakas skromna delikatna zobaczymy moze cos wynajde![]() ![]() teraz musze jeszcze zaczac dzownic za kamerzysta ehhhmilego dzionka
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#2539 |
|
Wtajemniczenie
|
Sas, ślicznie wyglądaliście!!
Widzę, że gadacie o teściowych. Ja z moją ostatnio mamy dobry kontakt, lubię z nią rozmawiać, fakt jest często bardzo dociekliwa i pyta o wszystko, ale tak bardzo mi to nie przeszkadza. |
|
|
|
#2540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tesciowa ma tez dobry kontakt z moimi rodzicami.. tylez e wiecie ja ja lubie.. nieznosze tylko jak sie czasemn w cos wtraca i chce narzucic wlasne zdanie.. na to niepozwole..
|
|
|
#2541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że jest taka upierdliwa...EDIT: Przypomnialo mi się jak ostatnio poprosiliśmy babcię TŻta, żeby zrobila nam frytki. Ona lubi to robić i sprawia jej to przyjemność jak chwalimy jedzonko. No i w międzyczasie pojechaliśmy do rodzinnego domu TŻta coś tam zalatwić i ledwo co dojechaliśmy do tego domu a jego mama już wiedziala, że będziemy jeść frytki. Komunikacja między babcią a mamą TŻta dziala bezblędnie. Normalnie ręce opadają. Niby *******a, ale zastanawia mnie czasem, czy mama TŻta wie, że o 17stej weszlam do ubikacji
|
|
|
|
|
#2542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
. Pomyśle jeszcze... tym bardziej mi głupio, gdyż to z moimi rodzicami spędzamy dużo więcej czasu a u Niego jestem sporadycznie (własnie dzisiaj jade ). Ok powiedzmy, ze sprawa noclegów i jedzenia odpada, ale dochodzą jeszcze inne... (a tak swoją drogą, ale kombinuję ) wspólna łazienka, pokój na pół dzielony z 13-letnią siostrą tż... no i ogólnie pokazywanie się od tej drugiej strony, w piżamie itd ... Sama nie wiem .
|
|||
|
|
|
#2543 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie dostałam telefon z pewnego sklepu i jutro idę na rozmowę, wreszcie jakieś kolejne telefony, cały czas roznoszę te cv i już byłam zrezygnowana
|
|
|
|
#2544 |
|
Wtajemniczenie
|
anuulaa, powodzenia na rozmowie
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia życze, bede trzymac kciuki
|
|
#2546 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() No to i ja się włączę nieśmiało do grona przyszłych panien modych Ten magiczny dzień, którego nie mogę sę doczekać to 18.07.2009r. Apropos teciów to na szczęście w moim przypadku są bardzo neutralni, czasem nawet bardziej wyluzowani niż ja. Czasem aż mi głupio
|
|
|
|
#2547 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje dziewczyny jeszcze raz
milo jest gdy inni ciesza sie razem z toba twoim szczesciem- szczegolnie wyCytat:
Cytat:
![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2549 |
|
Przyczajenie
|
Ja z moim K bardzo chcieliśmy aby ślub i wesele odbyły się 08.08.2009r. Jednak ostatecznie wybralismy 18.07.2009r. ze względu na miejsce (nasz wymarzone) no i zespół. Teraz wiem,ze decyzja była trafna. Jak dotąd jakoś wszystko idzie powoli dobrym torem
|
|
|
|
#2550 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,właśnie zaczął się na tv 4 dokument "Nasze polskie wesele",może was zainteresuje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

boze jaka to wielka krowa !!! myslalam ze ie zaparkuje a to bylo jeszcze przed wypadkiem

znam jeszcze kilku takich co by się przydały testy
hehe... masakra.. no cóż..
Kiedyś TŻ nie odbierał, to obraziła się na maksa. Rety, gorzej niż nastolatka... Hehe
co za ludzie..
aczkolwiek tez chcialabym jakas skromna