Marnowanie czasu mimo głowy pełnej planów - wspierajmy się! - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-01, 18:03   #541
MissChievousTess
Zakorzenienie

Dot.: Marnowanie czasu mimo głowy pełnej planów - wspierajmy się!

Cytat:
Napisane przez Cockatrice Pokaż wiadomość
Jakie nawyki planujesz utrwalić?
Treningi z kettlem- co poniedziałek. (dziś mam mega zakwasy po nartach, więc to z konieczności zaczynam od 8 stycznia) Tak sobie wymyśliłam bo na pobliskiej siłowni mają taki grafik. A najlepiej wybrać konkretny dzień i godzinę czyli u mnie będzie poniedziałek 19.00.
Olejowanie włosów- bo zapuściłam to. Przez różne zawirowania w domu typu wyjazdy, remonty wypadłam z rytmu "sobota dla włosów". Chciałam przetestować olej morelowy solo i olej z czarnuszki.
Jedno nowe danie w tygodniu i jedno nowe danie wege albo wegetariańskie. Chciałam zerknąć na książki kucharskie Love Vege i Ekologiczna kuchnia ekonomiczna oraz Jadłonomia 2.To tak na początek bo koleżanka namawia mnie na jogę, chciałam przetestować, więc możliwe, że jeszcze jakaś joga np. raz w tygodniu dojdzie. No i zapomniałabym- regularne stosowanie kosmetyków antycellulitwych i maseczek do twarzy raz balsamowanie ciała po kąpieli. Zaniedbałam to przez remont i niestety od razu były efekty bo moja sucha i wrażliwa skóra tego nie wybacza. Maseczkę już dziś zrobiłam, robiłam je też w święta. A teraz w sezonie na smog chcę pilnować pielęgnacji antysmogowej twarzy. By zmniejszyć ryzyko problemów z rakiem skóry jakie dopadły moją babcię. Smog jest bezlitosny, więc myśląc o przyszłości chcę się bronić.

Edytowane przez MissChievousTess
Czas edycji: 2018-01-01 o 18:09
MissChievousTess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-01, 18:08   #542
Cockatrice
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Treningi z kettlem- co poniedziałek. Tak sobie wymyśliłam bo na pobliskiej siłowni mają taki grafik. A najlepiej wybrać konkretny dzień i godzinę czyli u mnie będzie poniedziałek 19.00.
Olejowanie włosów- bo zapuściłam to. Przez różne zawirowania w domu typu wyjazdy, remonty wypadłam z rytmu "sobota dla włosów". Chciałam przetestować olej morelowy solo i olej z czarnuszki.
Jedno nowe danie w tygodniu i jedno nowe danie wege albo wegetariańskie. Chciałam zerknąć na książki kucharskie Love Vege i Ekologiczna kuchnia ekonomiczna oraz Jadłonomia 2.To tak na początek bo koleżanka namawia mnie na jogę, chciałam przetestować, więc możliwe, że jeszcze jakaś joga np. raz w tygodniu dojdzie.
Wow, sporo tego. Olejowania włosów sama chciałabym spróbować, ale ciągle mi z tym jakoś nie po drodze.

Szukam sprawdzonego sposobu na lenistwo, bo czasu coraz mniej a ja nic nie robię.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Cockatrice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-01, 18:19   #543
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c
Konto usunięte

Mi sie bardzo skurczyl czas, od kiedy sporo pracuje i nie moge juz sobie pozwolic na drzemki, dlatego postanowilam przejsc na raw vegan till 4 pm, poniewaz i tak chcialam isc w tym kierunku, a musze zadbac o zdrowie, zeby miec wiecej energii. W praktyce oznacza to, ze do godziny 16 jem ''surowe'' jedzenie, czyli np. rano smoothie z bananow, szpinaku i daktyli (musze sprawdzic, ktore polaczenia owocow nie robia problemow z jelitami), w poludnie wielka miche salaty, do tego np. krakersy z siemienia lnianego (jutro bede probowac przepis - nie mam dehydratora, wiec nie bedzie do konca raw, bo zrobie je w piekarniku, ale jak sie to sprawdzi, to kupie dehydrator), a wieczorem jakis normalny posilek, czyli np. ryz z ciecierzyca w sosie pomidorowym. Poza tym niedlugo dojdzie do nas rower stacjonarny, zamierzam na nim czesto cwiczyc i przez 5 miesiecy schudnac 20 kilo. Sounds like a plan!

Poza tym przegladalam ostatnio oferty pracy i tak naprawde jesli to by mialo byc moja motywacja, to znajac niemiecki/angielski/hiszpanski/szkolac wloski, jesli jeszcze bym umiala francuski lub rosyjski, to wlasciwie nigdy by dla mnie pracy nie zabraklo. Dlatego naprawde powaznie sie zastanawiam, czy nie jestem w takim wieku i na takim etapie, ze powinnam odstawic na bok marzenia o japonskim (przynajmniej narazie) i przeprosic sie z francuskim badz zaczac przygode z rosyjskim.
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-01, 18:43   #544
MissChievousTess
Zakorzenienie

Japoński może być hobby, a inne języki do pracy. Ja np. włoski robię dla przyjemności, a z niemieckim i francuskim chcę się zmierzyć i uporać raz, a dobrze na potrzeby rynku pracy. Ja mam system nagradzania się za postępy z językiem do pracy nauką języka hobby.
Daktyle mogą powodować sensacje żołądkowe. Natomiast banany są stosunkowo bezpieczne, ale lepiej sięgać po te bardziej zielone- mniej cukru. Zbrązowiałe mają najwięcej fruktozy, więc na redukcję wagi nie bardzo.
Co do bycia za starym na naukę języków obcych- czytałam ciekawe badania, które sugerują, że to nie ciało wysyła sygnał do mózgu, że czas się starzeć, ale to starzejący się hipokamp nadaje taki sygnał reszcie ciała. A nic tak nie odmładza mózgu jak nauka języków naturalnych, więc warto walcząc, ze starością uczyć się nowego języka w każdym wieku. Tym bardziej, że od 2 lat wiemy, że w dojrzałym mózgu na skutek nauki mogą tworzyć się nowe neurony.
Stary 2018-01-01, 18:48   #545
Cockatrice
Rozeznanie

Dziewczyny, też macie taki problem, że do połowy dnia trudno Wam się wziąć do roboty a potem zapieprzacie za dwóch?

Stary 2018-01-01, 18:57   #546
Konto usunięte

No wiec tak, ja sie fruktozy i w ogole cukrow w naturalnej postaci nie boje i uwazam, ze na redukcje sa OK. Organizm zupelnie inaczej przyjmuje cukier z owocow a cukier przetworzony i zupelnie inaczej na niego reaguje. Malpy i inne zwierzeta caly dzien objadaja sie owocami i raczej nie maja nadwagi . Daktyle dobrze przyswajam, ale sa owoce, ktore powinno sie jesc samodzielnie, np. melona nie powinno sie z niczym laczyc i o tym chce wiecej poczytac. Poza tym zielone banany powoduja sensacje zoladkowe, sa ciezkostrawne. Je sie tylko zbrazowiale banany, bo po pierwsze sa lepiej przyswajalne dla zoladka, a po drugie te brazowe plamki zawieraja substancje antyrakowe. Ja sie do tego bardzo dobrze przygotowalam, duzo czytalam/ogladalam materialow fruitarianskich, poza tym nie tylko chce schudnac, a przede wszystkim kontynuowac ''uzdrawianie'' siebie jedzeniem, a raw vegan to moim zdaniem bardzo zdrowy kierunek. Zreszta czytalam juz historie ludzi, ktorzy na 100% fruitarianskiej diecie wyleczyli hashimoto i stwardnienie rozsiane, a ja sie bardzo boje tego, ze majac juz jedna chorobe autoimmunologiczna prawie zawsze predzej czy pozniej przypaleta sie druga i tak jak z hashimoto da sie zyc, tak stwardnienia rozsianego bardzo sie boje.
Bedac na diecie weganskiej i jedzac duzo owocow juz sie wyleczylam z ciaglych, codziennych spadkow cukru (paradoksalnie dieta o niskim IG mi nie pomagala).
Ale juz nie bede dalej zanudzac, bo o tym mozna mowic i mowic.

Co do tego, ze jestem za stara, to bylo raczej pol zartem pol serio, ze juz jestem na tyle stara, ze powinnam zachowywac sie odpowiedzialnie i nareszcie przeprosic sie z francuskim .

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Miss, polecam ci ten kanal, dziewczyna jest na youtube od 10 lat: https://www.youtube.com/watch?v=Xoq4PSXyRAU&t
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-01, 19:05   #547
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, też macie taki problem, że do połowy dnia trudno Wam się wziąć do roboty a potem zapieprzacie za dwóch?

Ja tak mam i nie wiem co z tym zrobić. Dzisiaj to az mi wstyd za siebie..

I przemyślałam sprawę - na razie dam sobie spokoj z rozpoczynaniem nauki norweskiego,który nie jest mi potrzebny. Musze zainwestować czas i włożyć wysilek w angielski, zdać IELTS, poduczyc sie programowania i isc w tym kierunku.

Edytowane przez bonjourbelle
Czas edycji: 2018-01-01 o 19:09
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-01, 19:36   #548
Cockatrice
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość
Ja tak mam i nie wiem co z tym zrobić. Dzisiaj to az mi wstyd za siebie..

I przemyślałam sprawę - na razie dam sobie spokoj z rozpoczynaniem nauki norweskiego,który nie jest mi potrzebny. Musze zainwestować czas i włożyć wysilek w angielski, zdać IELTS, poduczyc sie programowania i isc w tym kierunku.
Mi też, dopiero niedawno wzięłam się do roboty. Jeszcze nie dawno taki tryb pracy był spoko, bo potrafiłam do późna w nocy siedzieć a teraz szybko spać idę.

Stary 2018-01-01, 20:28   #549
filozof_ka
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam tak samo niestety
Cytat:
Mi też, dopiero niedawno wzięłam się do roboty. Jeszcze nie dawno taki tryb pracy był spoko, bo potrafiłam do późna w nocy siedzieć a teraz szybko spać idę.

Ja się w sumie za nic konkretnego jeszcze nie zabrałam Lubię pracować w nocy, jestem z natury sową, ale rzadko mogę sobie pozwolić na siedzenie w nocy, bo muszę rano wstać :/

Stary 2018-01-01, 20:36   #550
Cockatrice
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez filozof_ka Pokaż wiadomość
Mam tak samo niestety

Ja się w sumie za nic konkretnego jeszcze nie zabrałam Lubię pracować w nocy, jestem z natury sową, ale rzadko mogę sobie pozwolić na siedzenie w nocy, bo muszę rano wstać :/

Znam to. Jeśli kiedyś będę miała możliwość pracy na zlecenie, to chyba będę w niebie.

Stary 2018-01-01, 20:47   #551
nicRu
maszyna, nie człowiek

Przygotowałam dziś książki i notatki do nauki (to też się liczy jako niemarnowanie czasu, prawda?), trochę ćwiczyłam (wyrabiam nawyk) i namalowałam jeden obraz. Pora iść spać, obstawiam, że jutro w pracy będzie sądny dzień.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-01, 20:58   #552
MissChievousTess
Zakorzenienie

No, zrobiłam sobie Compresion de lectura z kolejnego testu z Especial DELE B2 Curso Completo. Teraz chwila przerwy, a potem Compresion auditiva z tego samego testu.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:

Kiedyś tak miałam jak wierzyłam w bzdury o motywacji, która bywa tak kapryśna jak natchnienie poetów, talencie itd. I wtedy czułam się okropnie i nauczyłam się planować i po prostu iść na przód zgodnie z zasadą "just do it". A ostatnio przemawia do mnie Kaizen i robienie małych kroczków na drodze do celu.
Stary 2018-01-01, 21:09   #553
Cockatrice
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Przygotowałam dziś książki i notatki do nauki (to też się liczy jako niemarnowanie czasu, prawda?), trochę ćwiczyłam (wyrabiam nawyk) i namalowałam jeden obraz. Pora iść spać, obstawiam, że jutro w pracy będzie sądny dzień.
Liczy się, liczy. Trzeba od czegoś zacząć bylebyś jutro nie zaczęła od nowa tego przygotowywać pochwaliłabyś się, co namalowałaś?

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
No, zrobiłam sobie Compresion de lectura z kolejnego testu z Especial DELE B2 Curso Completo. Teraz chwila przerwy, a potem Compresion auditiva z tego samego testu.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Kiedyś tak miałam jak wierzyłam w bzdury o motywacji, która bywa tak kapryśna jak natchnienie poetów, talencie itd. I wtedy czułam się okropnie i nauczyłam się planować i po prostu iść na przód zgodnie z zasadą "just do it". A ostatnio przemawia do mnie Kaizen i robienie małych kroczków na drodze do celu.
Ja już nawet nie szukam motywacji. Po prostu najpierw robię milion innych niepotrzebnych rzeczy, a dopiero potem to co sobie zaplanowałam.

Stary 2018-01-01, 21:13   #554
57d469676eb95e4afe06d5c46bd77df5270daf8d_6584d1a317847
Konto usunięte

Dla mnie największym problemem jest zabrać się do roboty ;P jak juz zacznę, to mogę godzinami siedzieć.
Dzisiaj pozwoliłam sobie jeszcze na dzień lenistwa

57d469676eb95e4afe06d5c46bd77df5270daf8d_6584d1a317847 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-01, 21:16   #555
Cockatrice
Rozeznanie

[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;80110761]Dla mnie największym problemem jest zabrać się do roboty ;P jak juz zacznę, to mogę godzinami siedzieć.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
A ja wolałam zacząć już dzisiaj, żeby później sobie nie wyrzucać, że zmarnowałam dzień.

Stary 2018-01-01, 21:19   #556
nicRu
maszyna, nie człowiek

Nic wielkiego, maluję od czasu do czasu akwarelki, żeby się wyżyć artystycznie i nauczyć malować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg page.jpg (326,8 KB, 44 załadowań)
Stary 2018-01-01, 21:21   #557
Cockatrice
Rozeznanie

Łał, jak dla mnie bomba. Ale ja się zachwycam wszystkim stworzonym przez kogoś, kto potrafi trzymać pędzel w ręku.

Stary 2018-01-01, 21:38   #558
stokrotenka18
Zakorzenienie

Wow !! Sliczny!

Czemu sadny dzien ?

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-01, 21:41   #559
filozof_ka
Wtajemniczenie

[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;80110761]Dla mnie największym problemem jest zabrać się do roboty ;P jak juz zacznę, to mogę godzinami siedzieć.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Piona!
Cytat:
Nic wielkiego, maluję od czasu do czasu akwarelki, żeby się wyżyć artystycznie i nauczyć malować
Wow, ale czad! Ja kiedyś rysowałam, ale przez brak czasu porzuciłam to zajęcie. Hmm, może powrót do tego będzie moim postanowieniem noworocznym?

Stary 2018-01-01, 21:45   #560
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dzięki, nie ma dużo czasu na malowanie, wciąż robię błędy anatomiczne ale nieskromnie powiem że widzę progres z kazdym kolejnym obrazem
Sądny - duzo będzie się jutro działo, bo idą zmiany jak chodzi o zakres obowiązków.
Stary 2018-01-01, 21:52   #561
Cockatrice
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez filozof_ka Pokaż wiadomość
Piona!

Wow, ale czad! Ja kiedyś rysowałam, ale przez brak czasu porzuciłam to zajęcie. Hmm, może powrót do tego będzie moim postanowieniem noworocznym?

Ja sobie kupiłam książkę do podstaw rysunku, ale zajrzę do niej chyba dopiero po maturach.

Stary 2018-01-01, 22:03   #562
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, super!
Ja swoje akwarelki i inne wywiozłam do rodziców, bo nie używam, a nie mam miejsca w mieszkaniu na trzymanie rzeczy z których nie korzystam
Stary 2018-01-01, 22:29   #563
MissChievousTess
Zakorzenienie

[/QUOTE]
Miałam kiedyś taki tryb "ciągów" robienia lub nicnierobienia. Na dłuższą metę bardzo męczące, więc postanowiłam to zmienić.
Pomógł mi system 3 ważnych rzeczy każdego dnia robionych przed innymi, nieistotnymi rzeczami. Z nieistotnych rzeczy robię sobie teraz przerwy w robieniu tych istotnych, by odpocząć. Ale nie za długie. Coś a la metoda pomodoro, ale nie tak skrupulatnie, z zegarkiem w ręku. Pracuję aż jedno konkretne zadanie skończę, odpoczywam maksymalnie kwadrans. U mnie to działa.
Stary 2018-01-01, 22:48   #564
Cockatrice
Rozeznanie

Cytat:
Miałam kiedyś taki tryb "ciągów" robienia lub nicnierobienia. Na dłuższą metę bardzo męczące, więc postanowiłam to zmienić.
Pomógł mi system 3 ważnych rzeczy każdego dnia robionych przed innymi, nieistotnymi rzeczami. Z nieistotnych rzeczy robię sobie teraz przerwy w robieniu tych istotnych, by odpocząć. Ale nie za długie. Coś a la metoda pomodoro, ale nie tak skrupulatnie, z zegarkiem w ręku. Pracuję aż jedno konkretne zadanie skończę, odpoczywam maksymalnie kwadrans. U mnie to działa.
Te trzy ważne rzeczy brzmią bardzo dobrze, szkoda tylko, że nie zawsze umiem się wziąć za chociaż jedną z nich.

Stary 2018-01-01, 23:15   #565
bonjourbelle
Zakorzenienie

Mi pomaga zapisanie sobie planu minimum na każy dzień. Wtedy staram się zrobić te kilka najważniejszych rzeczy i to już traktuję jak sukces
Usiadłam teraz i rozpisałam sobie cele na nowy rok, nie mam tego wiele, ale dużo wysiłku będę musiała włożyć w realizację na pewno. Zaplanowałam sobie też jutrzejszy dzień - z takiego planowania dnia wieczór wcześniej chcę zrobić nawyk.
Stary 2018-01-01, 23:26   #566
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Mi pomaga zapisanie sobie planu minimum na każy dzień. Wtedy staram się zrobić te kilka najważniejszych rzeczy i to już traktuję jak sukces
Usiadłam teraz i rozpisałam sobie cele na nowy rok, nie mam tego wiele, ale dużo wysiłku będę musiała włożyć w realizację na pewno. Zaplanowałam sobie też jutrzejszy dzień - z takiego planowania dnia wieczór wcześniej chcę zrobić nawyk.
No ja wyrobiłam już nawyk planowania wieczorem dzień wcześniej dnia kolejnego. Bardzo przydatny nawyk jeśli chodzi o niemarnowanie czasu. No Compresion auditiva prawie skończona. Jeszcze tylko części 4 i 5 bo miałam nagłą sytuację w domu wymagającą sprzątania i to mnie oderwało na chwilę od hiszpańskiego. No, ale przy okazji wymieniłam wodę kotom na świeżą, koty zostały umyte ( na tyle na ile się kota myje - tyłki bo awaria i brudna łapka), podłoga przy wejściu do domu wyczyszczona, umywalka w łazience umyta, wsad nowego prania już w pralce, moje buty po nartach schowane do szafy, kapcie TŻ'ta wyczyszczone. No i jeszcze naładowałam zmywarkę i schowałam resztki z obiadu do lodówki. No i tak wyglądała moja nieplanowana przerwa w nauce.
Stary 2018-01-02, 00:22   #567
Konto usunięte

Cytat:
No ja wyrobiłam już nawyk planowania wieczorem dzień wcześniej dnia kolejnego. Bardzo przydatny nawyk jeśli chodzi o niemarnowanie czasu. No Compresion auditiva prawie skończona. Jeszcze tylko części 4 i 5 bo miałam nagłą sytuację w domu wymagającą sprzątania i to mnie oderwało na chwilę od hiszpańskiego. No, ale przy okazji wymieniłam wodę kotom na świeżą, koty zostały umyte ( na tyle na ile się kota myje - tyłki bo awaria i brudna łapka), podłoga przy wejściu do domu wyczyszczona, umywalka w łazience umyta, wsad nowego prania już w pralce, moje buty po nartach schowane do szafy, kapcie TŻ'ta wyczyszczone. No i jeszcze naładowałam zmywarkę i schowałam resztki z obiadu do lodówki. No i tak wyglądała moja nieplanowana przerwa w nauce.
Oj, Miss, z ciebie naprawde mozna brac przyklad. Wlasnie robie plan dzialania. Rozdzielam sobie sprzatanie na poszczegolne dni tygodnia, zeby miec niewiele do zrobienia naraz + dlugoplanowe, rzadsze elementy, o ktorych tez trzeba pamietac. Poza tym robie plan dnia, wlasnie w mysl tej zasady zrobic 3 najwazniejsze rzeczy.
Najwieksze wyzwanie dla mnie to chyba zmywac na biezaco. Juz sie nie moge doczekac bullet journala, powinien w tym tygodniu do mnie dojsc.
Do trzech elementow nie wliczam prania, bo pierze sie u nas codziennie, ale ja pranie w sumie lubie.
Stary 2018-01-02, 00:27   #568
MissChievousTess
Zakorzenienie

Melduję zakończenie przerabiania Compresion auditiva i zakończenie sporządzania listy rzeczy do zrobienia na jutro.
Stary 2018-01-02, 05:35   #569
stokrotenka18
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny,
Ja bym nie znalazla czasu na bullet journal. Po prpstu w tym czasie pobawoc sie z psem czy ugotowac. Trzymam kciuki by w 2018 roku wasze bullet journale byly pelne zrealizowanych kolorowych lub tez skreslonych planow !

Cytat:
Nie moge sie do tego zabrac. Moze dzis...

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8011446 1]Oj, Miss, z ciebie naprawde mozna brac przyklad. Wlasnie robie plan dzialania. Rozdzielam sobie sprzatanie na poszczegolne dni tygodnia, zeby miec niewiele do zrobienia naraz + dlugoplanowe, rzadsze elementy, o ktorych tez trzeba pamietac. Poza tym robie plan dnia, wlasnie w mysl tej zasady zrobic 3 najwazniejsze rzeczy.
Najwieksze wyzwanie dla mnie to chyba zmywac na biezaco. Juz sie nie moge doczekac bullet journala, powinien w tym tygodniu do mnie dojsc.
Do trzech elementow nie wliczam prania, bo pierze sie u nas codziennie, ale ja pranie w sumie lubie.[/QUOTE]

Uuu mnie tez to zmywanie nalezy do najgorszych, a pranie w dzisiejszych czasach to tylko wrzucenie do pralki z odpowiednim detergentem ja mam taki sppsob ze nie mam ogromnej garderoby wiec musze dbac by miec w czym pojsc do pracy a ze mam jedna suszarkę ktora nie pomiesci pelnego kosza więc musi byc na raty, rozplanowane

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-02, 07:16   #570
bingos
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dziewczyny wszystkiego dobrego w Nowym Roku, niech wszystkie plany będą zrealizowane

Dziś chciałabym kupić kalendarz i spisać sobie mniej więcej moje cele, muszę zacząć planować bo wtedy faktycznie nie marnuję tyle czasu.
bingos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości