Mamusie lipcowe 2018 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-01, 20:53   #3601
fioletowe okulary
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Bo Ania odnośnie kłopotów z cerą bardzo polecam robienie miseczek co kilka dni, jak dla mnie najlepsza jest zupka glinka ghassoul do kupienia np.w hebe , kosztuje 15 zl a starcza na dwa lata używania. Troszkę jej wsypuję na miseczkę, dosłownie pół łyżeczki, dolewam wody, mieszam i nakładam. Zmywam po kilku minutach , pomaga i w ciazy nie szkodzi podobno też zielona glinka jest dobra

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

W poscie powyżej slownik mi poprzekrecal słowa, a na telefonie nie da się edytować...wiec zamiast Ania miało być Blanka....a zamiast zupka glinka-sypka glinka..wybaczcie
Stary 2018-01-01, 21:46   #3602
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Bo Ania odnośnie kłopotów z cerą bardzo polecam robienie miseczek co kilka dni, jak dla mnie najlepsza jest zupka glinka ghassoul do kupienia np.w hebe , kosztuje 15 zl a starcza na dwa lata używania. Troszkę jej wsypuję na miseczkę, dosłownie pół łyżeczki, dolewam wody, mieszam i nakładam. Zmywam po kilku minutach , pomaga i w ciazy nie szkodzi podobno też zielona glinka jest dobra

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

W poscie powyżej slownik mi poprzekrecal słowa, a na telefonie nie da się edytować...wiec zamiast Ania miało być Blanka....a zamiast zupka glinka-sypka glinka..wybaczcie
Zielona glinka dobrze działa na cerę tłustą, więc w obecnym czasie trzeba uważać, aby inne typy cer nie przesuszyły się A ghassoul jest właśnie dobra na wszelkie niespodzianki, itd. Kiedyś używałam, ale nie miałam jeszcze cierpliwości do babrania się z błotem Obecnie używam jedynie peelingu drobnoziarnistego (korundu, miałki jak sproszkowany diament ) z olejkiem, peelingu enzymatycznego i kremu Avene Post Acte, tylko pewnie na intensywne mrozy byłby za słaby. Mam w planach kupienie kremu od Dr. G. Green Mild Up Sun oraz Manyo Factory Galactomyces Niacin Special Treatment Essence, jednakże na ebayu muszę to kupić.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 07:02   #3603
MalaGosia88
Zakorzenienie

Widzę, że mamy tu dziewczyny znające się w temacie. Glinki wprowadziłam do swojej pielęgnacji niedawno, ale faktycznie działają cuda. Bardzo uspokoiły cerę. Teraz trochę nie nadążam bo na początku ciąży walczyłam z przesuszeniem a od paru dni znów rano błyszczę w strefie T

Folinka wszystkiego najpiękniejszego dla córci!
Stary 2018-01-02, 08:23   #3604
folinka
Zadomowienie

Dobry!
Co tu tak spokojnie dalej? Ciągle jesteście na wyjazdach świątecznych? Mam nadzieję, że wrócą jeszcze czasy na wątku, że ledwo nadążam z czytaniem
Ja do jasnej ciasnej chora... W sylwestra złapał syna ból gardła i gorączka, a wczoraj mnie! Budziłam się w nocy z dreszczami co chwilę.
Nawet torta nie dałam rady wieczorem dokończyć, tak mi słabo już było. Na szczęście wszystkie składowe gotowe, muszę go tylko przełożyć.

Dziś już 15 tc Powiem Wam szczerze, że ja już zaczynam wyglądać ruchów! W kolejnych ciążach te pierwsze ledwo wyczuwalne bąbelki czułam właśnie od 15 tc.
A moja apka mówi, że teraz moja krew zacznie gęstnieć i będzie mi cieplej - cudownie, nareszcie, bo mi dalej zimno bez przerwy... Cóż, jeszcze pewnie będę tego żałować Z Lidką rok temu na koniec ciąży w zimie spałam często przy otwartym oknie... Co to będzie teraz w lecie...

pola, widzę Cię! Co to się dzieje, że od wizyty się nie odzywasz?

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Folinka wszystkiego najpiękniejszego dla córci!
Dziękuję, Kochana!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 09:12   #3605
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Moja cera to od zawsze byla tragedia ciągle blyszcze w strefie T, czasem wyskakują jakies niespodzianki, pojawiają sie zaskorniki :/ od lat szukam jakiegoś sensownego kremu iciaglw kupuje cos innego. Wieczorem myje twarz po prostu zelem i peelingiem. Moze zainwestuje w tą zieloną glinke ? Na allegro tez można niedrogo dostać.
Dziewczyny powtarzalam wyniki glukozy i tym razem jest ok - 82. Zobaczymy co gin powie. Jutro wizyta

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 09:16   #3606
MalaGosia88
Zakorzenienie

Folinka noo nie i Ciebie złapało mamy jakiegoś wirusa chyba na wątku, dlatego dziewczyny nie piszą ;-). Jak się czujesz dziś? Pewnie już bierzesz coś zapobiegawczo?

Gratuluję 15 tygodnia, wooow i ruchy, o rany! U Ciebie to już tuż tuż, zazdroszczę A jak brzuszek, rośniesz już?

To ja się chwalę dzisiaj swoją ćwiartką - wybiło i mnie 10t0d!
Stary 2018-01-02, 09:54   #3607
KarolinaK
Zakorzenienie

Folinka udanych urodzin Lidki!
Ja Nawte nie wiedziałam o tym ale faktycznie non stop mi zimno. Tz juz nie wytrzymuje ze mna bo on sie poci w pokoju a ja marzne. Czyli mówisz ze pozniej bedzie tylko lepiej .

Gratuluje 15 tygodnia!!!

Mała Gosia 10 to juz faktycznie ćwiartka gratulacje!

U mnie dzis 10t6d. Mam fajna aplikacje na tablecie i tam pokazuje jaki powinien byc brzuszek. Piszą ze do pierwszych trzech miesiecy powinno sie przybrać 1-1,5 kg a pozniej około 2 kg miesięcznie. Mi od początku ciazy pokazuje juz 1,5 kg więcej. Taka sylwetkę pokazuje i faktycznie mam taki wlasnie juz brzuszek.

Wczoraj mnie tak bolała głowa ze przeleżałam na fotelu cały dzien. Zreszta rozpoczęło to sie juz od sylwestra. Dzis tez wstałam i cos czuje ale jeszcze nie tak mocno. Ciśnienie sprawdzałam w normie wiec nei wiem od czego to moze byc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg E8CCA453-A008-43A1-8EB2-EDFE64639A62.jpg (76,0 KB, 47 załadowań)
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 10:40   #3608
Radena
Zadomowienie

Hej, ja tak na szybko,zaraz jade z Młoda do mojej Mamy ;-)
Folinka,współczuję choroby,oby szybko przeszło. Sto lat dla Lidzi i udanych urodzin :-* duzo gości zaprosiliscie? U mnie to było jak mini komunia 😓
Zua_tysica,dobry wynik glukozy,chyba nie powinien Ci gin nic zalecac,ale w razie czego trzymam za to kciuki ✊
Mala Gosia, gratuluje ćwiartki, ja też niedawno świętowałam 😁
Karolinak, co to za apka? A na ból głowy polece standardem: woda i krótka drzemka. ;-*
Umówiłam sie na wizyte na 18 stycznia,niestety przed UG,ale doszłam do wniosku,ze miesiąc bez wizyty to troche długo.
No to leceeeee,miłego dnia :-*

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 11:28   #3609
moniczka_90
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny, mogę nieśmiało dołączyć ?
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 12:02   #3610
Kathyyy91
Raczkowanie

Witam dziewczyny po przerwie świątecznej, podczytywałam was w wolnej chwili, ale nie miałam czasu usiąść i na spokojnie coś napisać.
W święta powiedzieliśmy teściom o ciąży, ucieszyli się i oczywiście liczą na chłopca, bo mają już 4 wnuczki. Mój tata liczy na wnuka. Tylko moja mama i co najważniejsze tż mówią, że to bez różnicy. Już mnie wkurza lekko to zachowanie teściów, dla mnie najważniejsze, by dziecko było zdrowe a tu wymagania co do płci. Są pewni, że jak nie mam żadnych objawów ciążowych to musi być syn, bo z chłopcami się niby lepiej znosi ciąże. Chore... Ufff ulżyło mi jak to wyrzuciłam z siebie

Dziś idę na wizytę u gin., ale bez usg. Ciekawe czy dostanę dalej zwolnienie czy jednak jeszcze na trochę wrócę do pracy. Jeszcze nawet nie doszłam do siebie po tej infekcji zatok, mimo antybiotyku, liczę że poleci mi jakieś środki może ziołowe, bo ten zatokowy ból głowy i niedrożny nos potrafi dać w kość. Zapytam o sinupret, bo kobiety bardzo polecają w necie, ale wiadomo, że prawie na każdej ulotce jest, żeby konsultować z lekarzem, także spytam.

W sylwestra też piłam piccolo brzoskwiniowe mniam tż w ramach solidarności też pił tylko to ze mną

Jutro jadę do endokrynologa, ostatnie wyniki tarczycowe też nie za ciekawe, może mi zmodyfikuje dawkę leku. No i w przyszłym tyg UG

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i badań prenatalnych, sama liczę, że też wszystko będzie ok. folinka 100 latek dla córeczki

Edytowane przez Kathyyy91
Czas edycji: 2018-01-02 o 12:04
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 12:05   #3611
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, mogę nieśmiało dołączyć ?
Hej witaj opowiedz coś o sobie!

Dzień dobry, zemna coraz gorzej, nos zatkany tak, że nie mogę oddychać, podczas kaszlu bola mnie już chyba podbrzusze/pachwiny.. Ratuje się herbata z dużą ilością cytryny, kanapki z czosnkiem...

Tylko co z tym katarem? Woda morska psiakać??

Dziewczyny jak to jest z tymi tc i II trymestrem?
Jak dziś mam 13+4 to jestem w 4 miesiącu i I trymestrze?czy juz drugim??

Zua, dobry wynik glukozy

Co do wagi, to ja nadal mam 3.5kg na plusie.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 12:08   #3612
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

Dzień dobry, zemna coraz gorzej, nos zatkany tak, że nie mogę oddychać, podczas kaszlu bola mnie już chyba podbrzusze/pachwiny.. Ratuje się herbata z dużą ilością cytryny, kanapki z czosnkiem...

Zua, dobry wynik glukozy

Mi apka tez dzisiaj pokazuje 13+4
Mozesz do nosa sol morska i nasivin dla dzieci.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Pierwszy trymestr do konca 12 tyg
Drugi od 13-26 tygodnia potem trzeci

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 12:11   #3613
Kathyyy91
Raczkowanie

Cytat:

Zua, dobry wynik glukozy

Ja cały czas psikam wodą morską i takim specjalnym sprayem dla ciężarnych "prenalen", ale nie bardzo mi to pomaga, także zapytam dziś o sinupret.

Moje konto na ovufriend pokazuje, że od 13+0 to 4 miesiąc i 2 trymestr, ale chyba, co aplikacja to inaczej liczy i pokazuje, na niektórych jest, że pierwszy się kończy 13+6, także ja też nie wiem
U mnie dziś 12+4
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 12:12   #3614
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Mi apka tez dzisiaj pokazuje 13+4
Mozesz do nosa sol morska i nasivin dla dzieci.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Pierwszy trymestr do konca 12 tyg
Drugi od 13-26 tygodnia potem trzeci

Dzięki

Bo apka jeszcze mi pokazuje, że jestem w I trymestrze

Musze się do apteki wybrać.

Stary 2018-01-02, 12:35   #3615
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm od czego by tu zacząć

Mężatka od 4 lat (24 stycznia będziemy mieli 4 rocznicę ślubu ) ale razem jesteśmy od stycznia 2008.
Co do najważniejszego czyli co do ciąży; nie zabezpieczaliśmy się od czasu ślubu czyli przez 4 lata ale nie staraliśmy się jakoś szczególnie, po prostu zdrowe podejścia na zasadzie "będzie to będzie" Starania trwały 3 miesiące i teraz jestem w 11 tygodniu ciąży termin lekarz wyznaczył na 24 lipca .
Dodatkowo leczę się na niedoczynność tarczycy i chyba tyle

P.S. w Sylwestra tez piłam brzoskwiniowe Piccolo
Stary 2018-01-02, 13:32   #3616
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
u mnie 13+2
Zamawiam tą poduszkę ciążową, tak mnie na nią namówiłyście :P ale mam dylemat, siedze przed kompem, siedze i nie wiem którą wybrać. Waham się miedzy takimi samymi kształtami tyle ze pierwsza jest firmy Super Mami i to mnie kusi-firmowa,sprawdzona, druga z kolei firmy nieznanej ale ma dużo ładniejsze wzory, tzn. chodzi o sam materiał poszewki, bardziej mi się wizualnie podoba... no i tak dumam którą zamówić. Problemy ciężarnej:brzyda l::brzy dal: jakieś rady?

Ja mam z supermami i polecam!!
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 14:22   #3617
asiaczek
Zakorzenienie

Folinka, zdrówka dla Ciebie i wszystkiego naj..naj..dla Lidusi

Blanka, dla Ciebie też dużo zdrowia.

moniczka_90
witaj Nieźle, że przez tyle lat uniknęliście wpadki

Kathyyy91
, ja też bardzo polecam Sinupret. Oby Ci lekarz dał zielone światło na jego stosowanie.

Mój synuś już trochę lepiej z katarem, teraz ma tylko zapachany nos gilami, ale już mu się nie leje taka woda Cały okres świąteczny mąż miał wolne, pokłóciliśmy się wiele razy, a i synek miał zły humor. A dzisiaj mąż poszedł do roboty, my zostaliśmy sami i od razu humory lepsze. Chyba już się przyzwyczailiśmy do takiej codziennej nudy we dwójkę. A od lipca we trójkę

Macie dziewczyny jakieś sposoby na niskie ciśnienie??? Popołudniami niemal umieram, serce mi szybciej bije, czuję się bardzo słabo. Gdy mierzę ciśnienie to mam zwykle około 115/60. Zawsze miałam niskie, ale to dolne nigdy takie. Wypijam i tak 3 kawy, ale chciałabym się chociaż ograniczyć do 2-óch. Może jakaś dieta by pomogła, ale sporo rzeczy nie jem, bo karmię alergika.
Stary 2018-01-02, 14:56   #3618
MalaGosia88
Zakorzenienie

Moniczka witaj
Asiaczek ja mam standardowo 90/60 a kawy nie pijam wcale bo nie lubię smaku. Też chwilami nie wiem czym się ratować, tym bardziej, że słodkie też mi nie podchodzi a może strzał cukru chociaż na chwilę otworzyłby oczy.
Stary 2018-01-02, 15:02   #3619
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Nie mam sposobu na niskie ciśnienie, ja mam 90/60 i jedynie ratuje mnie czarna kawa albo kawowe cukierki z kofeina.
No i jak mi spada cukier, co mi się już dwa razy zdarzyło, wtedy coś słodkiego obowiązkowo

Stary 2018-01-02, 15:20   #3620
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Moniczka witaj
Asiaczek ja mam standardowo 90/60 a kawy nie pijam wcale bo nie lubię smaku. Też chwilami nie wiem czym się ratować, tym bardziej, że słodkie też mi nie podchodzi a może strzał cukru chociaż na chwilę otworzyłby oczy.
Cytat:
Nie mam sposobu na niskie ciśnienie, ja mam 90/60 i jedynie ratuje mnie czarna kawa albo kawowe cukierki z kofeina.
No i jak mi spada cukier, co mi się już dwa razy zdarzyło, wtedy coś słodkiego obowiązkowo

Ehhh też już brałam pod uwagę spadki cukru. Lekarz mi nie dał skierowana na badanie glukozy więc teraz przed wizytą sama sobie zrobię to badanie (zwlaszcza, ze jestem genetycznie obciążona cukrzycą). Ale nie wiem czy to to, bo w chwilach osłabienia staram się coś słodkiego zjeść i nie czuję zbyt dużej poprawy.

Stary 2018-01-02, 15:23   #3621
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość

moniczka_90
witaj Nieźle, że przez tyle lat uniknęliście wpadki

szczerze mówiąc to sie martwilam nasza płodnością i mąż w grudniu miał sobie juz badania robić

Stary 2018-01-02, 15:25   #3622
MalaGosia88
Zakorzenienie

To chyba po słodkim w razie czego chociaż na chwilę powinno Ci być lepiej. Tym bardziej, że dopiero w ciąży pisałaś, że tak poleciało Ci ciśnienie... jak dziewczyny nic mądrego nie pomogą to może położna albo lekarz prowadzący coś zaproponują? Jesteś wtedy senna tylko czy słabniesz?
Stary 2018-01-02, 15:25   #3623
zgrusia
Raczkowanie

Moim sposobem na wzrost ciśnienia była ciąża 😜
Przed miałam 90/60. Teraz ok 115/60 😊 w szpitalu mi mówili, żeby pić min. 2 l płynów bo przy odwodnieniu podobno ciśnienie jest niższe.
Kawy nie pije od jakichś 2 miesięcy a przed zaśnięciem ratuje się czarną herbatą, ale ona rzadko działa 😊 tak to niestety ide kimać na godzinkę i senność przechodzi 😂
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 15:43   #3624
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Moim sposobem na wzrost ciśnienia była ciąża
Przed miałam 90/60. Teraz ok 115/60 w szpitalu mi mówili, żeby pić min. 2 l płynów bo przy odwodnieniu podobno ciśnienie jest niższe.
Kawy nie pije od jakichś 2 miesięcy a przed zaśnięciem ratuje się czarną herbatą, ale ona rzadko działa tak to niestety ide kimać na godzinkę i senność przechodzi
Ja też czasem w ciągu dnia muszę się kimnąć na pół godziny żeby normalnie funkcjonować

Szukamy noclegów w Zakopanem chcemy wyskoczyć na kilka dni z moimi rodzicami. Tata z tż pójdą sobie na stok a my z mamą się polenimy! Prawdopodobnie na początek lutego, korzystamy póki jest nas tylko 2.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 15:59   #3625
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Ja też czasem w ciągu dnia muszę się kimnąć na pół godziny żeby normalnie funkcjonować

Szukamy noclegów w Zakopanem chcemy wyskoczyć na kilka dni z moimi rodzicami. Tata z tż pójdą sobie na stok a my z mamą się polenimy! Prawdopodobnie na początek lutego, korzystamy póki jest nas tylko 2.

My też się wybieramy do Zakopanego. Mamy już sprawdzone miejsce, może pod koniec stycznia na weekend.

Stary 2018-01-02, 16:05   #3626
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hej, ja tak na szybko,zaraz jade z Młoda do mojej Mamy ;-)
Folinka,współczuję choroby,oby szybko przeszło. Sto lat dla Lidzi i udanych urodzin :-* duzo gości zaprosiliscie? U mnie to było jak mini komunia 😓
Zua_tysica,dobry wynik glukozy,chyba nie powinien Ci gin nic zalecac,ale w razie czego trzymam za to kciuki ✊
Mala Gosia, gratuluje ćwiartki, ja też niedawno świętowałam 😁
Karolinak, co to za apka? A na ból głowy polece standardem: woda i krótka drzemka. ;-*
Umówiłam sie na wizyte na 18 stycznia,niestety przed UG,ale doszłam do wniosku,ze miesiąc bez wizyty to troche długo.
No to leceeeee,miłego dnia :-*

Apka jest swietna nazywa sie pregnancy +. Tam mozna tez zapisywac swoja wage z kazdego tygodnia I wstawiac zdjecia swojego brzuszka, POza tym jest masa cannych porad ale jest po ang.

Cytat:
Hmm od czego by tu zacząć

Mężatka od 4 lat (24 stycznia będziemy mieli 4 rocznicę ślubu ) ale razem jesteśmy od stycznia 2008.
Co do najważniejszego czyli co do ciąży; nie zabezpieczaliśmy się od czasu ślubu czyli przez 4 lata ale nie staraliśmy się jakoś szczególnie, po prostu zdrowe podejścia na zasadzie "będzie to będzie" Starania trwały 3 miesiące i teraz jestem w 11 tygodniu ciąży termin lekarz wyznaczył na 24 lipca .
Dodatkowo leczę się na niedoczynność tarczycy i chyba tyle

P.S. w Sylwestra tez piłam brzoskwiniowe Piccolo
Witaj! Ja mam termin na 25 lipca .

Cytat:
szczerze mówiąc to sie martwilam nasza płodnością i mąż w grudniu miał sobie juz badania robić

No cztery lata to sporo ale skoro piszesz ze nie staraliście sie jakos specjalnie to całkiem zrozumiałe.

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość

Zazdroszcze. Oj pojezdzilanym na nartach ale niestety teraz mamy ważniejszy projekt. Tz juz oświadczył ze dwulatka bedzie na stok zabierał . W zeszłym roku widziałam 1,5 roczna dziewczynkę ktora ledwo stała na nogach śmigała z trenerem. Swietnie jej szło na tym najłatwiejszym i ile zabawy przy tym miała.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 16:30   #3627
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba po słodkim w razie czego chociaż na chwilę powinno Ci być lepiej. Tym bardziej, że dopiero w ciąży pisałaś, że tak poleciało Ci ciśnienie... jak dziewczyny nic mądrego nie pomogą to może położna albo lekarz prowadzący coś zaproponują? Jesteś wtedy senna tylko czy słabniesz?
Zawsze miałam niskie, ale nie aż tak, albo nie odczuwałam tego. Jak mi tak słabo to.jednocześnie chce mi się spać, mam płytki oddech, czasami zawroty głowy i taką ogólną niemoc. 15.01 ide na wizytę to poradzę się lekarza.

Stary 2018-01-02, 16:58   #3628
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Zawsze miałam niskie, ale nie aż tak, albo nie odczuwałam tego. Jak mi tak słabo to.jednocześnie chce mi się spać, mam płytki oddech, czasami zawroty głowy i taką ogólną niemoc. 15.01 ide na wizytę to poradzę się lekarza.

To ja tak się czuję już 3ci tydzień.. Ostatnio mierzyłam ciśnienie, to miałam 88 na 55, a tętno 103, bo wstałam wodę nastawić na cappuccino, wysiłek niemiłosierny to był (aka Yoda). Podejrzewam u siebie odwodnienie i lekka anemię, w piątek mam ginekologa, to zrobię odpowiednie badania. A no i u mnie jeszcze TSH było powyżej 6ciu, ciekawe jak jest teraz, po niecałych 3 tygodniach. Widzę, że na wątku przeważa niskie ciśnienie?

Cześć Dziewczyny, przepraszam, że tak słabo się odzywam, ale tyle śpię... A jak nie śpię, to czuję się koszmarnie. Np. dzisiaj spałam od ok. 3:30 w nocy do 9, potem od ok. 10 do 12, następnie znów spanie od ok. 13 do 16. To je masakra jakaś. Nie umiem normalnie funkcjonować. Wyczekuję tego 13 tygodnia, mam nadzieję, że mi się polepszy. Piję elektrolity, które smakują dla mnie jak lakier do paznokci..

Folinko, wszystkiego co najlepsze dla twojej córci, niech rośnie radosna i zdrów!
15 tydzień, łał Dla mnie to jeszcze takie odległe..

Witamy Moniczko wśród szczęśliwych Lipcówek (i kilku odmieńców w postaci sierpniówek )

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-02 o 17:01
Stary 2018-01-02, 17:11   #3629
ovejita
Wtajemniczenie

Ja tez mam niskie ciśnienie i przez to jestem często senna i boli mnie glowa.
Nie mam sposobu na poprawę. Raz spróbowałam coli, ale doszłam do wniosku ze nie będę malucha truc tym świństwem (mimo że pomoglo). Kawy nie pije juz od ponad roku.

W pracy ciśnienie podnoszą mi szefowie i koledzy i chyba dzięki temu daje rade przetrwać 8 godzin nie zasypiając

Moniczka, witaj
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 17:45   #3630
norka93
Wtajemniczenie

Dziewczyny, macie już brzuszki czy 'oponki' typowo ciążowe? (co u Blanki, to już wszyscy wiemy ) Ja to zaczęłam się jarać, bo jak wciągam brzuch, to zostaje mi taka oponka/wybrzuszenie w dolnej części, większa niż zawsze i tak sobie myślę, że to są początki Stanęłam na wadze i jest 58 kilogramów.. Zamiast tyć, to schudłam już 3-4 kilogramy, ale do czasu....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości