Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-02, 09:06   #2851
Torrence
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
moja droga, jakbym przygotowała taki stół to też bym się chwaliła na forum :
Ależ mnie połechtałaś teraz
Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Spoko, ja się nie przejmuję a Ty?
Chyba wszystkie teraz tak czujemy więc nie ma co Ale faktycznie to już paranoja się robi.
Mi z kolei lekarka mówiła o monitorowaniu ruchów, że po jedzeniu czy tam wieczorem położyć się i liczyć 10 ruchów przez godzinę. I dodała, że zwykle pacjentki te 10 ruchów naliczają w przeciągu 3 minut lub krócej Z tego wynika, że ta ruchliwość jest normalna i tego się trzymam
Stary 2018-01-02, 09:10   #2852
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Ależ mnie połechtałaś teraz

Chyba wszystkie teraz tak czujemy więc nie ma co Ale faktycznie to już paranoja się robi.

Mi z kolei lekarka mówiła o monitorowaniu ruchów, że po jedzeniu czy tam wieczorem położyć się i liczyć 10 ruchów przez godzinę. I dodała, że zwykle pacjentki te 10 ruchów naliczają w przeciągu 3 minut lub krócej Z tego wynika, że ta ruchliwość jest normalna i tego się trzymam

Ja kiedys w nocy chciałam liczyć jak spac nie mogłam. Doliczyłam do 7 i sie zgubiłam. A czasu nie sprawdzałam, ale pewnie minęło z 10/15 minut

Lecę do sklepów. Moze sie ukołysze i uspokoi tym
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 09:12   #2853
parapet
Zadomowienie

Muszę sobie zapisać na kartce na wizytę pytanie o te ruchy, bo u mnie 10 w 3 min to tylko w fazie wielkiej ruchliwości, a to jest max 2 razy dziennie.

Liczę na jakąś rozsądną wersję tego liczenia
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 09:13   #2854
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:

O kurczę to nawet nie wiedziałam, że powinno się takie pomiary prowadzić - może to i lepiej dla mnie ale dzisiaj wieczorem na pewno to sprawdzę

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 09:16   #2855
kasia6713
Zakorzenienie

dziewczyny, na TTV Kossakowski rodzi
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 09:22   #2856
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
W sumie rozsądne
mój mąż na szczęście prowadzi swoją firmę, jest max. 30 km od domu, więc w każdej chwili może spakować manatki i przjechać
U mnie jest podobnie ale jednak wolałabym, gdyby był wtedy w domu Naprawdę nie wyobrażam sobie jechać z kimś innym. On jest taką moją ostoją spokoju i gdybyśmy mieli jechać oddzielnie to nie wiem czy bardziej bym się martwiła tym że rodzę czy tym kiedy on dotrze
Cytat:
Mmmm, bierz, będziesz sexy mamuśka na porodówce!
wogóle powinnaś ją do samego porodu założyć
Taaa szczególnie że aktualnie to się czuję taka sexy że szkoda gadać Położne by miały kolejną anegdotkę do opowiadania przy rodzinnych imprezach
Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
O kurczę to nawet nie wiedziałam, że powinno się takie pomiary prowadzić - może to i lepiej dla mnie ale dzisiaj wieczorem na pewno to sprawdzę
Ale różne szkoły są co do tego. Gdzieś czytałam, że monitorować ruchy powinny te kobiety które mają jakieś problemy. Ja osobiście tego nie robię bo czuję ją regularnie i nie mam wątpliwości. Czasem ma dłuższe chwile spokoju ale zazwyczaj wtedy reaguje na dotykanie brzucha
Stary 2018-01-02, 09:22   #2857
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Ja juz po wizycie. Mała szaleje Dziś było bez usg bo 1.5 tygodnia temu miałam usg III Trymestru. Ale słuchałam serduszka

Alleyezonme - oficjalnie witam się na L4, czekam na Ciebie i ruszamy z wyprawka!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 09:22   #2858
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Muszę sobie zapisać na kartce na wizytę pytanie o te ruchy, bo u mnie 10 w 3 min to tylko w fazie wielkiej ruchliwości, a to jest max 2 razy dziennie.

Liczę na jakąś rozsądną wersję tego liczenia
Może wieczorem i to po czymś słodkim to bym naliczyła ale w dzień to absolutnie nie Chyba nie ma co tego aż tak brać do siebie moim zdaniem.

Stary 2018-01-02, 09:23   #2859
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Widzialam to juz kiedys ale wydaje mi sie ze to nie odzwierciedla prawdziwego porodu. U kobiety do tego dochodza hormony, adrenalina itp ktore sila rzeczy chyba troche znieczulaja. Co innego przylozyc elektrody "na sucho" a co innego przygotowywac sie do porodu przez 9 miesiecy, gdzie rozchodza sie miesnie, kosci, oslabiaja stawy

Ja nie mam potrzeby liczyc ruchow- czuje malego przez spora czesc dnia a wieczorem przed snem to popis daje na calego. I wtedy sie pupa czesto wypina i jestem w stanie przez brzuch ja wymacac, zreszta widac bo gula sie robi. Noge chyba tez mi sie udalo raz

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2018-01-02 o 09:26
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 09:24   #2860
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Oglądałam to kiedyś Jeszcze kiedyś na YT wyświetlił mi się filmik, że Kamela w PnŚ do tego podłączyli ale już nie oglądałam
Stary 2018-01-02, 09:25   #2861
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Ale różne szkoły są co do tego. Gdzieś czytałam, że monitorować ruchy powinny te kobiety które mają jakieś problemy. Ja osobiście tego nie robię bo czuję ją regularnie i nie mam wątpliwości. Czasem ma dłuższe chwile spokoju ale zazwyczaj wtedy reaguje na dotykanie brzucha
No właśnie, myślę że to najrozsądniejsze. Ja też czuję regularnie i nigdy ich nie liczyłam.

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Mała szaleje Dziś było bez usg bo 1.5 tygodnia temu miałam usg III Trymestru. Ale słuchałam serduszka

Alleyezonme - oficjalnie witam się na L4, czekam na Ciebie i ruszamy z wyprawka!
Super ! Ja jeszcze do piątku zamykam swoje sprawy w pracy i ruszamy z wyprawką ostro

A dzisiaj mi tyle zwalili na głowę że nie wiem od czego zacząć i siedzę na wizażu

Stary 2018-01-02, 09:27   #2862
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Widzialam to juz kiedys ale wydaje mi sie ze to nie odzwierciedla prawdziwego porodu. U kobiety do tego dochodza hormony, adrenalina itp ktore sila rzeczy chyba troche znieczulaja. Co innego przylozyc elektrody "na sucho" a co innego przygotowywac sie do porodu przez 9 miesiecy, gdzie rozchodza sie miesnie, kosci, oslabiaja stawy

ja jeszcze nie wiem jak to jest przy prawdziwym porodzie, ale myślę, że jest dużo prawdy w tym co piszesz
Stary 2018-01-02, 09:32   #2863
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądałam to kiedyś Jeszcze kiedyś na YT wyświetlił mi się filmik, że Kamela w PnŚ do tego podłączyli ale już nie oglądałam
Ja to widzialam- zdecydowanie lzej przeszedl niz Kossakowski
Cytat:
ja jeszcze nie wiem jak to jest przy prawdziwym porodzie, ale myślę, że jest dużo prawdy w tym co piszesz
Ja tez nie wiem ale nigdy od zadnej kolezanki nie slyszalam ze bol byl nie do zniesienia i ze to byla trauma. Owszem, bolalo ale na pewno nie przedstawialy tego tak jak Kossakowski. Moja mama tez mi ostatnio mowila ze jak trafila z pierwszym porodem na oddzial to nie chciala isc na porodowke i sie klocila z polozna ze jej jeszcze tak nie boli i to na pewno za wczesnie (sluchala tych krzykow z porodowki innych kobiet i mowila ze myslala ze bol jest taki ze sie krzyczy a ona tego nie robi to pewnie jeszcze nie rodzi). Trafila w ostatnim momencie na porodowke bo ja polozna zgarnela w drodze z toalety, zabrala jej torbe i ja zmusila mowi ze pewnie, bolalo ale bylo do zniesienia- jak bolesny okres i ja sie tego trzymam

Stary 2018-01-02, 09:33   #2864
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Idealnie obrałaś w słowa te skurcze mam dokładnie to samo
wybrałaś już jakąś nianię? Ja szperałam wczoraj i zdecydowąłam się na tę: https://www.philips.pl/c-p/SCD501_00...na-niania-dect
Kupiłam tę nianię kuzynce, kiedy urodziła się jej córka. Ostatnio mówiła, że jest super, a ma porównanie z innymi.

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 09:41   #2865
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Czy dziecko moze sie za bardzo, za duzo ruszać w brzuchu? Od 3:30 mi szaleje prawie bez przerwy i juz mam dosc. Chyba wyczuł, ze bedzie intensywny dzien i teraz chce nadrobić zeby pozniej spac :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tez sie nad tym ostatnio zastanawiam, synek nie byl taki ruchliwy. Noc czy dzien ciagle czuje, az sie boje temperamentu corci...

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 09:42   #2866
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to widzialam- zdecydowanie lzej przeszedl niz Kossakowski Ja tez nie wiem ale nigdy od zadnej kolezanki nie slyszalam ze bol byl nie do zniesienia i ze to byla trauma. Owszem, bolalo ale na pewno nie przedstawialy tego tak jak Kossakowski. Moja mama tez mi ostatnio mowila ze jak trafila z pierwszym porodem na oddzial to nie chciala isc na porodowke i sie klocila z polozna ze jej jeszcze tak nie boli i to na pewno za wczesnie (sluchala tych krzykow z porodowki innych kobiet i mowila ze myslala ze bol jest taki ze sie krzyczy a ona tego nie robi to pewnie jeszcze nie rodzi). Trafila w ostatnim momencie na porodowke bo ja polozna zgarnela w drodze z toalety, zabrala jej torbe i ja zmusila mowi ze pewnie, bolalo ale bylo do zniesienia- jak bolesny okres i ja sie tego trzymam

i ja się będę tego trzymać
Stary 2018-01-02, 09:44   #2867
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Miałaś jeszcze siłę bez snu przez tyle godzin? Czy to jednak działa adrenalina? To jest taki scenariusz, który mnie najbardziej martwi tzn. że mija czas a akcja mało postępuje.
Mialam, wycienczenie poczulam dopiero po cc, bylam totalnie nieprzytomna w pierwszych minutach, nie mialam pojecia co sie ze mna dzieje. Myslalam, ze minely dlugie godziny, a potem mi powiedzieli, ze zawiezli mnie do malej po niecalej godzinie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie z delikatnego obszaru ale liczę że ktoś będzie się chciał podzielić doświadczeniami.

Wczoraj pisalyscie o spinaniu brzucha. Ja tego generalnie nie doświadczam. Jedyna sytuacja kiedy mam coś co przypomina to spinanie jest po stosunku/orgazmie. Od początku ciąży zauważyłam że "po" brzuch jest twardy i napięty, przeczesalam oczywiście internet i jest to normalne. Jednak teraz kiedy brzuch jest większy, to wydaje mi się bardziej niepokojące. Nic mnie nie boli, nie jest nawet nieprzyjemne, ale czuję że brzuch mam jak piłkę. Na dodatek dziecko w środku zaczyna się rozpychać, wczoraj w ogóle ułożyła się tak że z jednej strony miałam wielką gule... Trochę mnie to martwi, nie chce przecież zaszkodzić małej.

Na wizycie oczywiście zapomniałam spytać, bo na każdej lekarz mnie tylko chwali że wszystko super, więc wychodzę szczęśliwa a potem wieczorem sobie przypomniałam że mogłam o to spytać :/

Wydaje mi sie, ze to zupelnie normalne i o ile przechodzi po jakims czasie nie powinnas sie martwic A taka gula to moze sie robic niezaleznie, dziecko walczy o miejsce, a jak sie macica troche kurczy to wiadomo, ma go mniej. Z kazdym tygodniem bedzie miejsca mniej i delikatne skurcze po przytulankach to pikus

Cytat:
Ja to widzialam- zdecydowanie lzej przeszedl niz Kossakowski Ja tez nie wiem ale nigdy od zadnej kolezanki nie slyszalam ze bol byl nie do zniesienia i ze to byla trauma. Owszem, bolalo ale na pewno nie przedstawialy tego tak jak Kossakowski. Moja mama tez mi ostatnio mowila ze jak trafila z pierwszym porodem na oddzial to nie chciala isc na porodowke i sie klocila z polozna ze jej jeszcze tak nie boli i to na pewno za wczesnie (sluchala tych krzykow z porodowki innych kobiet i mowila ze myslala ze bol jest taki ze sie krzyczy a ona tego nie robi to pewnie jeszcze nie rodzi). Trafila w ostatnim momencie na porodowke bo ja polozna zgarnela w drodze z toalety, zabrala jej torbe i ja zmusila mowi ze pewnie, bolalo ale bylo do zniesienia- jak bolesny okres i ja sie tego trzymam

To moze ja sie nie bede odzywac No i moze to przez te glupia oksytocyne. Traumy nie bylo, bo szybko sie zapomina, ale jak mnie polozna musiala zbadac, a przerw miedzy skurczami praktycznie nie bylo to mialam ochote ja pogryzc albo cos w tym stylu
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 09:49   #2868
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Kupiłam tę nianię kuzynce, kiedy urodziła się jej córka. Ostatnio mówiła, że jest super, a ma porównanie z innymi.

ooo, super, że piszesz
czytałam opinie o tej niani to rzeczywiście ma całkiem niezłe. Dla mnie najważniejsze jest to, żeby miała niezakłócony dźwięk, diody informujące o głośności dźwięku i żeby pracowała i na kablu i na akumulatorze
Myślałam jeszcze nad innymi opcjami, ale lampki nocne i melodyjki wydają mi się zbędne, temperatura też (mam stację meteo, która pokazuje temperaturę w pomieszczeniu). Można kupić jeszcze z walki talki, ale podobno nie ma niani, która nie zniekształcałaby głosu, więc dziecko i tak się nie uspokoi przez nianię, a cena to conajmniej +150 zł więcej. No i myślałam jeszcze o opcji monitoringu oddechu, ale podobno pokazuje to dopiero po min. 15 sekundach, więc równie dobrze diody będą mi pokazywać, czy jakiś dźwięk oddechu jest.
Ja potrzebuję niani, żeby zejść na dół na piętro do kuchni, więc uznaję, że będzie mi wystarczająca
Stary 2018-01-02, 09:50   #2869
Jolinko
Zadomowienie

Dzień dobry 😊

Kciuki za dzisiejsze wizyty 😊

A Tobie Juana już gratuluję Twojej 😊 i witaj w gronie szczęśliwców z l4 😉

Alley dasz radę!! Szybko zleci 😉

Spałam dziś jak dziecko.

O czuję to samo Czarodziejko, wczoraj to już myślałam że oszaleje wieczorem, takie bezproduktywne te ostatnie dni były i takie rozwleczone w czasie jakoś, cieszę się że wszystko wraca do normy. 😊

Lunak mam podobnie. Też się czasem zastanawiam jak to było kiedys bez brzucha i stwierdzam że mi z nim dobrze jest 😉 a pamiętam jak miałam kiedyś fazę na płaski brzuch i odległa wizję dziecka, i się macalam i mówiłam do meza: jak ja będę z takim brzuchem wielkim chodzić? Wczoraj mi to właśnie przypomniał, i mowil: no popatrz i chodzisz 😉 heh

Miłego dnia laski 😎

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 09:58   #2870
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Koma kochana, zdrówka

Ja miałam oxy wiec nie mam porównania jak byłoby bez. Ale dzięki niej ruszyła akcja i to dość szybko.

----
Ja: Będziemy chrzcić naszą córkę?
Tż: A czemu nie?
Ja: A czemu tak?
Tż: A rób sobie co chcesz.

Aha.
Rozmowy z mężem.

Dobranoc dziewczynki.

Heh na szczescie u nas jednomyslnosc. Bedzie maj albo czerwiec.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 10:00   #2871
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
i ja się będę tego trzymać
Dokładnie Tego nie można porównać

Jak wylądowałam na IP z tym ZUMem to powiedziełam do lekarki, że mam nadzieję, że poród boli mniej. Uśmiechnęła się tylko i powiedziała "ale przy porodzie jest cel, do którego osiągnięcia te bóle prowadzą"
Stary 2018-01-02, 10:01   #2872
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Heh na szczescie u nas jednomyslnosc. Bedzie maj albo czerwiec.
U nas tylko problem z wyborem chrzestnej. I chciałabym jeszcze w kwietniu jeśli wszystko będzie dobrze.

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 10:07   #2873
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Wiecie co? Ja sie tak przyzwyczaiłam do bycia w ciąży, że teraz sobie nie wyobrażam, że moze byc inaczej. Że juz nie bede czuła tego "obcego" w brzuchu co urządza mi imprezy, wchodzi pod zebra albo drapie w pęcherz? No jak to tak? Chyba przez to poród jest dla mnie taką abstrakcją kompletną.

Lelowa, jakby mnie ze szpitala cofnęli do domu, to chyba bym tak w poczekalni przy rejestracjach siedziała do upadłego chociaż w sumie nawet nie wiem, w które miejsce najpierw powinnam sie zgłosić
A ja nie moge sie doczekac porodu i 'nie bycia' w ciazy, w koncu bede sie czula jak zawsze i bede mogla wszystko robic Pamietam ta ulge po 1 porodzie, nie do opisania. Znowu bede mogla spac na plecach hehe chociaz temat spania to moze nie najlepszy bo zaraz po porodzie duzo go nie bedzie
Co do drugiej czesci no czasami tak bywa, ze ciezarna przyjedzie za szybko i na prawde nie ma sensu zeby kwitla na porodowce jak nic sie nie dzieje. Lepiej wtedy poczekac w domku
Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
U nas tylko problem z wyborem chrzestnej. I chciałabym jeszcze w kwietniu jeśli wszystko będzie dobrze.

Ja wlasnie chce pozniej bo w kwietniu zimno bedzie pewnie, a u nas msze sa tak dlugie, ze boje sie o starsza, ze nie wytrzyma. Zobaczymy ale bardziej skupiam sie na czerwcu. Powiedzmy, ze chrzestnych mam wybrane ale to jeszcze nie tak do konca.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-02 o 10:08
Stary 2018-01-02, 10:11   #2874
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
A ja nie moge sie doczekac porodu i 'nie bycia' w ciazy, w koncu bede sie czula jak zawsze i bede mogla wszystko robic
Ja też... I wstyd mi trochę za takie myślenie bo nie powinnam narzekać na to jak natura obchodzi się ze mną w ciąży
Stary 2018-01-02, 10:15   #2875
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Będzie można leżeć na brzuchu i klikać w telefon

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 10:15   #2876
blackberry89
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja marze o szpitalu i koncu tych meczarni serio 😁
Co do chrztu my robimy na początku czerwca.

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 10:15   #2877
Lunak
Wtajemniczenie

Juana, za L4.

Wróciłam ze sklepu. Zaszłam jeszcze do obi, bo wszystkie zapasowe żarówki wyszły, a wczoraj padła 1 w łazience i ciemnica. A w obi ogólny rozgardiasz jak zawsze. Porozklejane pudełka i takiego jak ja potrzebuje nie było na polce. A znaleźć kogoś z działu tez ciezko. Bedzie musiał mężu isc jutro

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 10:15   #2878
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też... I wstyd mi trochę za takie myślenie bo nie powinnam narzekać na to jak natura obchodzi się ze mną w ciąży
Ja tez nie powinnam narzekac ale brakuje mi ruchu i takiej wielogodzinnej mozliwosci funkcjonowania, chodzenia i po prostu robienia czegokolwiek bez ciagniecia, bolu i zmeczenia
Cytat:
Dokładnie Tego nie można porównać

Jak wylądowałam na IP z tym ZUMem to powiedziełam do lekarki, że mam nadzieję, że poród boli mniej. Uśmiechnęła się tylko i powiedziała "ale przy porodzie jest cel, do którego osiągnięcia te bóle prowadzą"
To jest bardzo madre co powiedziala dla mnie porod to zadanie- trzeba isc i zrobic swoje i urodzic to dziecko, nie ma wyjscia na koniec meki czeka ogromna nagroda wiec chyba warto

Stary 2018-01-02, 10:17   #2879
_Selina_
Zakorzenienie

Ja całe życie spałam na lewym boku, a teraz zawsze budzę się na plecach, chyba w nocy jak śpię, boję się, że dziecko zgniotę.

W ogóle śniło mi się, że moje dziecko już było na świecie, tyle, że "mama", mówiło do mojej przyjaciółki

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 10:27   #2880
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
E tam wstyd Zawsze mowilam, ze moge rodzic tylko niech ktos za mnie chodzi w ciazy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości