![]() |
#3661 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie
![]() ![]() Rany dziewczyny ale macie sliczne te brzuszki już ![]() ![]() trafiłyście z tematem przeprowadzek, też szukamy i myślimy skąd wziąć gotówkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety mieszkania w Wawie to masakra cenowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Ja lecę spać strasznie mnie głowa od zatok rozbolała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Rozeznanie
|
No wlasnie nie wiem dlaczego on nie rozumie ze nas nie stac na to mieszkanie. Twierdzi ze wynajmujemy je od 10 listopada i moglismy sie tu nie przeprowadzac. No ale najpierw podpisalismy papiery na najem a potem mnie zwolnili. Ogólnie jego zachowanie mnie przeraża. Nic nie rozumie nic do niego nie dociera. Zarabia teraz na reke 2600 zl. I ja mam 500+ na dwóch. Prosze go, blagam zeby prace zmienil na lepsza. Ze moze by wyjechal do niemiec. Fakt moze byc ciezko ale mamy toche dlugow do spłacenia przez ktore nie dostaniemy nawet kredytu na mieszkanie. On twierdzi ze w tej pracy jest ok. Nadgodziny wycofali. Tak to mial jeszcze 1 tys do przodu. Moja ciocia proponuje mu prace, troche dalej by musial dojechac ale z nadgodzinami zarabialby kolo 4 tys. A on nic.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troszke Wam sie planu pokrzyżowały. Przykro mi z Twoja praca. Niczego w tych czasach nie mozna byc pewnym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Zakorzenienie
|
Miasto gdzie mieszka 138 163 ludzi, 20min od Katowic
![]() ![]() |
![]() |
#3668 |
Rozeznanie
|
Ja bym mogla mieszkac na 47 m. Dalibysmy rade bez problemu. Codziennie o tym mysle i mam dola
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Zakorzenienie
|
Norka u mnie dzisiaj równo 10t0d
![]() ![]() Patrycja współczuję... Może faktycznie za dużo naraz dla Twojego Męża zmian. Może musi to sobie sam ułożyć i zrozumieć... dobrze, żebyś nie musiała mieć dodatkowych zmartwień i żeby udało się Wam szybko dojść do porozumienia ![]()
#3670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3671 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3672 |
Zakorzenienie
|
Śląsk
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Wtajemniczenie
|
Moniczka witamy
![]() Blanka biedna, kuruj sie. Ja odpukac poki co nie mam problemow z przeziebieniem ![]() My dzis zaczęliśmy 12+0 ![]() ![]() Mowicie o wyjazdach na stoki, ech ! Ja kocham łazic po górach, niestety rzadko mamy okazje wyjeżdżać ![]() Ja chyba przytylam półtora kilograma, juz mi troszke wystaje z przodu taki nienaturalny kształtuje którego nigdy nie bylo ![]() Asiaczek no juz.piękny brzuszek ![]() My w tej chwili wynajmujemy dwupokojowe wysoki standard 40m i mieszkamy na zadupiu, placimy 1100. U nas ceny to jakis kosmos totalny.... Wierzę co raz wiedzej dziewczyn ze Śląska ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do piersi to mi wcale sie nie powiększyły ani nie mam tez bardziej ukrwiony brodawek a wiem ze tak ma wiele dziewczyn. Wsyztskie tutaj??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie potrafię na nie patrzeć... Obrzydzenie mnie bierze, jak na nie patrzę, a lepiej nie będzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
Ja nie widzę różnicy w wyglądzie piersi,już od dawna są kiepskie,bo karmię.
Dziewczyny, które mają dość małe dzieci, jesteście na wychowawczym? Planujecie skrócić urlop i przejść na l4? Ja jestem w takiej sytuacji i chciałabym tak zrobić tylko zastanawiam się czy to automatycznie nie ściąganie na mnie kontroli z ZUS Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko ja z jakiegoś lubelskiego.... ![]() U mnie piersi nabrzmiały i na tym stanęło, otoczki wokół sutków się powiększyły, żadnych żył nie widzę. Na całych rękach, owszem ![]() We czwartek badam progesteron, TSH, morfologię i mocz. Tak na wszelki wypadek przed piątkową wizytą.
![]() |
#3679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest źle z cenami. Ja też muszę zbadać tsh i mocz. Ale jeszcze mam do wizyty troche czasu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3680 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny taniutko u niektórych z Was naprawdę. Marzyłoby mi się płacić tysiaka z mediami, a u nas teraz jak trzeba grzać to 1500zl co miesiąc nie nasze. I grzejemy naprawdę oszczędnie, bo przestrzeń otwarta.. standard taki hmm średni bym powiedziała, nie jakieś luksusy, ale stosunkowo niedawno wyremontowana kamienica.
No cóż wszystko zależy od lokalizacji 😊 Patrycja trudny typ chłopa, może faktycznie nie lubi zmian? Nie wierć dziury w brzuchu, moW jak sam zauważy, że z kasą krucho z miesiąca na miesiąc to coś z tym zrobi? 😉 KarolinaK hahaa 😂😂 najważniejsze, że się udało 😉 wiedziałaś przynajmniej czego szukasz 😉 ja nie mam wielkich wymagań ponad właśnie lokalizacje 😉 Ja jutro lecę na badania z rana, bo za tydzień mam wizytę i wyczekane UG 😉 a teraz spać nie mogę.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3681 | ||
Zadomowienie
|
Dziękuję za moc życzeń dla nas!
![]() ![]() zua, dla Ciebie góra kciuków hurtem na dwa dni, pozwolisz ![]() ![]() ![]() Ja dziś większość dnia przespałam, a prawie cały przeleżałam, bo taka kosmicznie słaba byłam. Mój cudowny mąż superman przyszedł rano z pracy i oznajmił, że wziął wolne na kolejną nockę (w nocy mu pisałam, że mi słabo i nie dokończyłam tortu) i zajmie się wszystkim. Spał tylko 2 godz, jak Lidka spała i ogarnął wszystko. Powiedział, że mogę robić sobie, co chcę, byle w łóżku ![]() A teraz noc to ja oczywiście nie śpię... Cytat:
![]() Tak, mój brzusio już pokaźny, choć część z niego to niestety tłuszczyk, zdaję sobie sprawę, ale w całokształcie wygląda na ewidentnie ciążowy ![]() Tobie też pewnie zaraz się wyraźnie zaokrągli ![]() Gratki i dla Ciebie! ![]() Cytat:
![]() ![]() Lidusia była dziś taka szczęśliwa, jakby coś ogarniała, że to jej specjalny dzień! Zresztą największą robotę zrobiły balony - tż i chłopcy wczoraj wieczorem, jak już spała, wystroili dom w balony i banery i cały dzień się nimi bawiła. Wieczorem był szczęśliwie dokończony tort i też ubaw, bo zrobiliśmy jej blw z tortem - cały tort postawiliśmy przed nią i mogła zjeść łapkami ile chciała ![]() ![]() Dobrze, że się umówiłaś. Czemu źle, że przed ug? Witaj, dołączaj śmialo ![]()
![]() |
#3682 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
gratuluję ciąż i brzuszków ![]() ![]() Trochę o mnie i o ciąży: pierwsze badanie USG będę miała 5 stycznia, ale na razie wyliczyli mi datę na około 12 lipca. Mieszkam w UK i tutaj będę rodzić. Nie specjalnie staraliśmy się z mężem o dziecko, ale los widocznie wiedział lepiej co ma nam dać, tak więc i rośnie sobie okruszek w brzuchu ![]() Dziewczyny mieszkające poza krajem, też macie problem ze znalezieniem imion? My chcielibyśmy, żeby imię było dosyć uniwersalne i żeby nie sprawiało dziecku trudności ani tutaj w UK, ani w Polsce, ani też w kraju partnera... ale jakoś trudno wymyślić ![]() Edytowane przez Early Bird Czas edycji: 2018-01-03 o 01:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3683 | ||||
Zadomowienie
|
asiaczek, Karolinka, śliczne brzuszki!
![]() Cytat:
![]() Na ciśnienie niestety nie mam żadnej rady, jeśli kawa już nie pomaga. Oby lekarz coś poradził ![]() A jak plany z odstawieniem? Będziecie próbować czy na razie karmicie się dalej? Cytat:
![]() ![]() Ani się oglądniesz i też będziesz w II trymestrze. Mam nadzieję, że Ci się faktycznie poprawi. Inna sprawa, że Ty pewnie ciągle po tej chorobie jesteś taka osłobiona, co? Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:20 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ---------- Cytat:
![]() I nocnego marka ![]() My nie mamy jakoś specjalnie problemu z imionami, ale mamy do pogodzenia tylko dwa kraje/języki. I fakt, że wiele imion, które nam się podobają, odpadają ze względu na to, że w angielskim nie ma podobnego odpowiednika. Jeśli partner jest spoza Europy to chyba może być jeszcze trudniej. Może ta strona Ci w czymś pomoże... https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Odpo...żnych_językach Moi chłopcy mieli szczęście ze swoimi imionami, bo wybieraliśmy je, zanim nam się śniło o wyjeździe do uk. Maksymilian to jest w ogóle dla mnie jedno z najbardziej międzynarodowych imion jakie znam, ale w szkole wybrał sobie naturalnie Max, ale znowu gdy pisze coś po polsku lub jakieś życzenia dla pl rodziny to używa Maks ![]() ![]()
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-01-03 o 02:22 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3684 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do mnie z tym terminem wizyty to po prostu chcialam sie skonsultowac po ug z moim ginem,ale juz poczekam te 3 tygodnie Cytat:
Ps. Mieszkam w pl i tez mam problem z imieniem,ale z moim mężem sie nie da dogadać w tej kwestii 😂 Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez chwilowo tutejsza. Na temat imion jeszcze tak dokładnie nie myśleliśmy ale mam również zagwostke. Chociaż Wam pewnie keszcze trudniej jeśli pisownia inna i Tz z poza Europy itd. My tez mamy trzy języki i chcielibyśmy znaleść coś uniwersalnego ale nie oklepanego... Folinka urodziny w najbliższym gronie bardzo fajnie. Lidka pewnie coś już skojarzyła. A jedzenie torta rękoma ![]() ![]() Ale u nas wieje, rany. Tz wystawił wczoraj kubły na śmieci No i oczywiście wszystko w nocy porozwiewalo. Zbierał chłopak o 5 rano. Poza tym pies się bal bo taka wichura ze aż w oknach gwizdało do tego te śmieci latające... autentycznie przespałam 3 godziny i właśnie jestem w drodze do pracy. Nie wiem jak ja dam radę 8 godzin. Ciężko będzie. Miałam jeszcze cicha nadzieje ze pociągi odwołają i powiem ze auto mi się zepsuło ale byl oczywiście na czas (zawsze wtedy kiedy nie ma) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 |
Raczkowanie
|
Widzę że temat mieszkań, w moim mieście około 30 tys mieszkania jak na lekarstwo. A ceny kosmiczne! Ostatnio wybudowali nowy blok, mieszkania o powierzchni 45m za 2000zl miesięcznie! Dlatego mieszkamy w moim rodzinnym domu i zbieramy pieniądze, albo będziemy robić u moich rodziców piętro, albo jak uzbieramy konkretna kwotę będziemy się budować. Jakoś nie wyobrażam sobie płacić za mieszkanie 2000zl, wolę już płacić taka ratę kredytu i wiedzieć że będzie moje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3687 |
Zakorzenienie
|
Folinka i jak samopoczucie dzis? Twój Mąż to skarb, złoty facet
![]() Byłam dziś oddać krew już na poniedziałkową wizytę... oby żelazo skoczyło, zrobiłam wszystko co mogłam ![]()
#3688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a i tak nie wiem czy będę mieć komplet wyników na wizytę, bo na ospę czeka się 7dni. I może by w środę rano, a może nie😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Wtajemniczenie
|
Early Bird witaj 😘
Gosia trzymam kciuki za żelazo, musi byc dobrze ![]() Folinka Twoj to na prawde Skarb ![]() ![]() Nesska my tez bysmy chcieli odkładać lub wziąć kredyt i placic to.co teraz na mieszkanie to na rate kredytu, jednak przez te problemy finansowe nie możemy poki co nic zrobic w tym kierunku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Raczkowanie
|
Moja waga + 3 kg, obecnie więc 71kg, w porównaniu do sprzed ciąży
mam 176cm wzrostu, brzuszek rośnie i szukam już ciążowych spodni bo narazie to same sukienki Wynajmujemy mieszkanie 53m2 za 1200zl + media, a w planach remont domu po dziadkach ale to spora inwestycja na lata. Od czerwca tam mieszkamy, właściciel wspominał że nie ma mowy o zwierzętach i małych dzieciach... oczywiście tego nie ma w umowie najmu, ale martwie się jak zareaguje na moją ciążę, bo jeszcze nie wspominaliśmy mu. Czy może z nami nie przedłużyć umowy (mamy na czas określony na rok, czyli do czerwca) a do końca marca trzeba go powiadomić czy przedłużamy na nastepny rok. Jakoś sobie nie wyobrażam przeprowadzki w ostatnich tygodniach ciąży, tym bardziej że mój partner pracuje za granicą i w tygodniu go nie ma. Chcemy być fair i mu powiedzieć, no ale nie wiem jak zareaguje i co może zrobić, bo on jest z tych z zasadami itp. Z drugiej strony wpłacaliśmy kaucje 2400zl za 2 czynsze, więc ja nie wiem co tam można zniszczyć w tym mieszkaniu za tą kwotę, bo chyba miał to na myśli mówiąc o zwierzętach. Jak myślicie?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.