Mamusie lipcowe 2018 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-02, 20:21   #3661
Patrycja28100
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Przebijam 5 tez pracuje w księgowości . Jutro mam pierwszy dzien od świat i tez spodziewam sie ogromnego zamieszania.

O rany to bardzo malutko. Ale to zalezy oczywiscie od miejscowości. Ja mam mieszkanie 47m2 w mniejszym Polskim miescie i wynajmuje je za 700 zł. Wsyztskie pozostałe opłaty wynajmujący sami musza placic rowniez czynsz.

O wynajem w Warszawie az sie boje pytać tam to ceny musza byc ogromne.

Chcialabys zmienic na większe? Czemu maz nie rozumie?
Zmienic na tansze. Moze byc nawet mniejsze troszke.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 20:22   #3662
moniczka_90
Zakorzenienie

Dziękuję za miłe przyjęcie

Rany dziewczyny ale macie sliczne te brzuszki już u mnie rano prawie, że bez zmian za to wieczorem cholerne wzdęcia robią swoje i wyglądam (i czuję się) okropnie

trafiłyście z tematem przeprowadzek, też szukamy i myślimy skąd wziąć gotówkę teraz mieszkamy na 45 m2.
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 20:28   #3663
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Zmienic na tansze. Moze byc nawet mniejsze troszke.

A czego mąż nie rozumie, Patrycjo?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 20:37   #3664
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Przebijam 5 tez pracuje w księgowości . Jutro mam pierwszy dzien od świat i tez spodziewam sie ogromnego zamieszania.

O rany to bardzo malutko. Ale to zalezy oczywiscie od miejscowości. Ja mam mieszkanie 47m2 w mniejszym Polskim miescie i wynajmuje je za 700 zł. Wsyztskie pozostałe opłaty wynajmujący sami musza placic rowniez czynsz.

O wynajem w Warszawie az sie boje pytać tam to ceny musza byc ogromne.

Chcialabys zmienic na większe? Czemu maz nie rozumie?
To piąteczka i powodzenia jutro

No niestety mieszkania w Wawie to masakra cenowa.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Ja lecę spać strasznie mnie głowa od zatok rozbolała

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 20:37   #3665
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
A czego mąż nie rozumie, Patrycjo?
No wlasnie nie wiem dlaczego on nie rozumie ze nas nie stac na to mieszkanie. Twierdzi ze wynajmujemy je od 10 listopada i moglismy sie tu nie przeprowadzac. No ale najpierw podpisalismy papiery na najem a potem mnie zwolnili. Ogólnie jego zachowanie mnie przeraża. Nic nie rozumie nic do niego nie dociera. Zarabia teraz na reke 2600 zl. I ja mam 500+ na dwóch. Prosze go, blagam zeby prace zmienil na lepsza. Ze moze by wyjechal do niemiec. Fakt moze byc ciezko ale mamy toche dlugow do spłacenia przez ktore nie dostaniemy nawet kredytu na mieszkanie. On twierdzi ze w tej pracy jest ok. Nadgodziny wycofali. Tak to mial jeszcze 1 tys do przodu. Moja ciocia proponuje mu prace, troche dalej by musial dojechac ale z nadgodzinami zarabialby kolo 4 tys. A on nic.

Stary 2018-01-02, 20:45   #3666
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie nie wiem dlaczego on nie rozumie ze nas nie stac na to mieszkanie. Twierdzi ze wynajmujemy je od 10 listopada i moglismy sie tu nie przeprowadzac. No ale najpierw podpisalismy papiery na najem a potem mnie zwolnili. Ogólnie jego zachowanie mnie przeraża. Nic nie rozumie nic do niego nie dociera. Zarabia teraz na reke 2600 zl. I ja mam 500+ na dwóch. Prosze go, blagam zeby prace zmienil na lepsza. Ze moze by wyjechal do niemiec. Fakt moze byc ciezko ale mamy toche dlugow do spłacenia przez ktore nie dostaniemy nawet kredytu na mieszkanie. On twierdzi ze w tej pracy jest ok. Nadgodziny wycofali. Tak to mial jeszcze 1 tys do przodu. Moja ciocia proponuje mu prace, troche dalej by musial dojechac ale z nadgodzinami zarabialby kolo 4 tys. A on nic.

A moze on sie boi zmian? W sumie to racja ze 50m2 na dwojke z dzieciatiem ro troszke mało prywatności mielibyście ale może by sie dało. Miałam pare mieszkająca u mnie 6 lat na 47m2. Nie chcieli zmieniać ale jak malutka sie urodziła to juz mowili ze koniecznie potrzebuja czegos większego i naprawde z żalem sie wyprowadzali. Patrycja czyli Ty teraz nie masz zadnego stałego dochodu? Myslisz szukac czegos jak małe sie urodzi?
Troszke Wam sie planu pokrzyżowały. Przykro mi z Twoja praca. Niczego w tych czasach nie mozna byc pewnym . Mam nadzieje ze znajdziecie wspólne rozwiazanie bo teraz wydatki beda nowe na malucha.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 20:51   #3667
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Taki metraż i cena to jeszcze rozumiem. A w jak dużym mieście?
Miasto gdzie mieszka 138 163 ludzi, 20min od Katowic

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 20:52   #3668
Patrycja28100
Rozeznanie

Ja bym mogla mieszkac na 47 m. Dalibysmy rade bez problemu. Codziennie o tym mysle i mam dola

Stary 2018-01-02, 20:57   #3669
MalaGosia88
Zakorzenienie

Norka u mnie dzisiaj równo 10t0d. Starałam się trzymać formę, zresztą jestem z tych farciar co nad brzuchem nie muszą dużo pracować. Zwykle szło mi w biodra i uda i to było wyzwanie.

Patrycja współczuję... Może faktycznie za dużo naraz dla Twojego Męża zmian. Może musi to sobie sam ułożyć i zrozumieć... dobrze, żebyś nie musiała mieć dodatkowych zmartwień i żeby udało się Wam szybko dojść do porozumienia
Stary 2018-01-02, 21:03   #3670
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

uuu moje strony mieszkasz na śląsku czy zagłębiu ?
Stary 2018-01-02, 21:04   #3671
zgrusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
A mój brzuch coraz częściej przez cały dzień wygląda tak:
Załącznik 7376606

śliczny 😍
Cytat:
Asiaczek piekny brzuszek . Wczoraj wlasnie czytałam ze z drugim dzieckiem brzuszek wychodzi znacznie szybciej bo mięśnie sa juz bardziej rozluźnione . Z pierwszym za to dosyc długo trzeba czekac zeby cos zobaczyc. U mnie tez juz troszke widać.

Ja tez bardzo szybko sie mecze ale to juz od dłuższego czasu. Jak wchodze na piętro to po schodach juz dysze.
Również śliczny 😍
Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
No ogólnie niebyt ciekawie :/ więc nie planuje zbyt długo zostać, max. do lutego. Pracuje w księgowości i teraz styczeń to gorący okres bo zamknięcie 2017 roku plus doszły niezałatwione sprawy z tego miesiąca co mnie nie było, a którymi się nikt nie zajął i niestety wyszło też sporo błędów jednej osoby która księgowała moje firmy :/ (dodam, że to moja przełożona )
Mam nadzieję, że szybko się z tym uporasz
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 21:05   #3672
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
uuu moje strony mieszkasz na śląsku czy zagłębiu ?
Śląsk a ty??

Stary 2018-01-02, 21:20   #3673
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Moniczka witamy
Blanka biedna, kuruj sie. Ja odpukac poki co nie mam problemow z przeziebieniem
My dzis zaczęliśmy 12+0
Mowicie o wyjazdach na stoki, ech ! Ja kocham łazic po górach, niestety rzadko mamy okazje wyjeżdżać no i niestety z.Warmii troche daleko w gory, a dla nas najlepsze są Bieszczady !
Ja chyba przytylam półtora kilograma, juz mi troszke wystaje z przodu taki nienaturalny kształtuje którego nigdy nie bylo i urosły mi piersi i otoczki wokol sutkow tak sie powiekszyly, tez tak macie ?
Asiaczek no juz.piękny brzuszek Karolinka to samo 💖
My w tej chwili wynajmujemy dwupokojowe wysoki standard 40m i mieszkamy na zadupiu, placimy 1100. U nas ceny to jakis kosmos totalny....
Wierzę co raz wiedzej dziewczyn ze Śląska

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 21:33   #3674
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Moniczka witamy
My dzis zaczęliśmy 12+0
Mowicie o wyjazdach na stoki, ech ! Ja kocham łazic po górach, niestety rzadko mamy okazje wyjeżdżać no i niestety z.Warmii troche daleko w gory, a dla nas najlepsze są Bieszczady !
Ja chyba przytylam półtora kilograma, juz mi troszke wystaje z przodu taki nienaturalny kształtuje którego nigdy nie bylo i urosły mi piersi i otoczki wokol sutkow tak sie powiekszyly, tez tak macie ?
My w tej chwili wynajmujemy dwupokojowe wysoki standard 40m i mieszkamy na zadupiu, placimy 1100. U nas ceny to jakis kosmos totalny....

Zua to bardzo duzo jak na taki metraż ale za standard wiele sie płaci i ma to ogromne znaczenie do samopoczucia . Myślicie zmieniać na większe z maluszkiem?

Co do piersi to mi wcale sie nie powiększyły ani nie mam tez bardziej ukrwiony brodawek a wiem ze tak ma wiele dziewczyn. Wsyztskie tutaj???
Stary 2018-01-02, 21:39   #3675
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Śląsk a ty??

Zagłębie
Stary 2018-01-02, 21:50   #3676
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Moniczka witamy
My dzis zaczęliśmy 12+0

Ja mam piersi dużo dużo większe, całe w żyłkach, brodawki też są inne..
Nie potrafię na nie patrzeć... Obrzydzenie mnie bierze, jak na nie patrzę, a lepiej nie będzie nic mnie nie rusza, rozstępy, rosnący brzuch... Ale te piersi to dla mnie tragedia.

Stary 2018-01-02, 22:23   #3677
asiaczek
Zakorzenienie

Ja nie widzę różnicy w wyglądzie piersi,już od dawna są kiepskie,bo karmię.

Dziewczyny, które mają dość małe dzieci, jesteście na wychowawczym? Planujecie skrócić urlop i przejść na l4? Ja jestem w takiej sytuacji i chciałabym tak zrobić tylko zastanawiam się czy to automatycznie nie ściąganie na mnie kontroli z ZUS

Stary 2018-01-02, 22:37   #3678
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Tanio jak barszcz!

Tylko ja z jakiegoś lubelskiego....

U mnie piersi nabrzmiały i na tym stanęło, otoczki wokół sutków się powiększyły, żadnych żył nie widzę. Na całych rękach, owszem

We czwartek badam progesteron, TSH, morfologię i mocz. Tak na wszelki wypadek przed piątkową wizytą.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 22:41   #3679
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Tanio jak barszcz!

Tylko ja z jakiegoś lubelskiego....

U mnie piersi nabrzmiały i na tym stanęło, otoczki wokół sutków się powiększyły, żadnych żył nie widzę. Na całych rękach, owszem

We czwartek badam progesteron, TSH, morfologię i mocz. Tak na wszelki wypadek przed piątkową wizytą.
No mieszkania na sprzedaż, budownictwo 2017 bezczynszowe 70m2 w 190-210tys.

Nie jest źle z cenami.
Ja też muszę zbadać tsh i mocz. Ale jeszcze mam do wizyty troche czasu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-02, 22:55   #3680
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny taniutko u niektórych z Was naprawdę. Marzyłoby mi się płacić tysiaka z mediami, a u nas teraz jak trzeba grzać to 1500zl co miesiąc nie nasze. I grzejemy naprawdę oszczędnie, bo przestrzeń otwarta.. standard taki hmm średni bym powiedziała, nie jakieś luksusy, ale stosunkowo niedawno wyremontowana kamienica.
No cóż wszystko zależy od lokalizacji 😊

Patrycja trudny typ chłopa, może faktycznie nie lubi zmian? Nie wierć dziury w brzuchu, moW jak sam zauważy, że z kasą krucho z miesiąca na miesiąc to coś z tym zrobi? 😉

KarolinaK hahaa 😂😂 najważniejsze, że się udało 😉

wiedziałaś przynajmniej czego szukasz 😉 ja nie mam wielkich wymagań ponad właśnie lokalizacje 😉

Ja jutro lecę na badania z rana, bo za tydzień mam wizytę i wyczekane UG 😉
a teraz spać nie mogę..

Stary 2018-01-03, 00:47   #3681
folinka
Zadomowienie

Dziękuję za moc życzeń dla nas!

zua, dla Ciebie góra kciuków hurtem na dwa dni, pozwolisz

Ja dziś większość dnia przespałam, a prawie cały przeleżałam, bo taka kosmicznie słaba byłam. Mój cudowny mąż superman przyszedł rano z pracy i oznajmił, że wziął wolne na kolejną nockę (w nocy mu pisałam, że mi słabo i nie dokończyłam tortu) i zajmie się wszystkim. Spał tylko 2 godz, jak Lidka spała i ogarnął wszystko. Powiedział, że mogę robić sobie, co chcę, byle w łóżku I w sumie ciężko mi byłoby się sprzeciwić, bo jak wstawałam, to ledwo na nogach stałam (Oj, norka, ależ dziś Cię rozumiem!)
A teraz noc to ja oczywiście nie śpię...

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Folinka noo nie i Ciebie złapało mamy jakiegoś wirusa chyba na wątku, dlatego dziewczyny nie piszą ;-). Jak się czujesz dziś? Pewnie już bierzesz coś zapobiegawczo?

Gratuluję 15 tygodnia, wooow i ruchy, o rany! U Ciebie to już tuż tuż, zazdroszczę A jak brzuszek, rośniesz już?

To ja się chwalę dzisiaj swoją ćwiartką - wybiło i mnie 10t0d!
Tak, wszelkie dary natury poszły w ruch i płukam gardło, ale paracetamolem też musiałam się ratować, bo już ponad 38 st dziś miałam. Zobaczymy jutro... Jak nie będzie lepiej, to lekarz, bo to mi nie wygląda po prostu na przeziębienie, prędzej na anginę...
Tak, mój brzusio już pokaźny, choć część z niego to niestety tłuszczyk, zdaję sobie sprawę, ale w całokształcie wygląda na ewidentnie ciążowy Dziś mi przyszły właśnie pierwsze zakupione na ebay spodnie ciążowe, będą jak znalazł, bo już zaczynam gumki od getrów odwijać pod brzuch, bo mi niewygodnie jak mam na brzuchu.
Tobie też pewnie zaraz się wyraźnie zaokrągli
Gratki i dla Ciebie!

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hej, ja tak na szybko,zaraz jade z Młoda do mojej Mamy ;-)
Folinka,współczuję choroby,oby szybko przeszło. Sto lat dla Lidzi i udanych urodzin :-* duzo gości zaprosiliscie? U mnie to było jak mini komunia 😓
Umówiłam sie na wizyte na 18 stycznia,niestety przed UG,ale doszłam do wniosku,ze miesiąc bez wizyty to troche długo.
No to leceeeee,miłego dnia :-*

Nieee, zupełnie nikogo Świętowaliśmy w naszym ulubionym 5-cio osobowym gronie To przede wszystkim dlatego, że moja rodzina cała jest w Pl, a z rodziną tż mamy takie luźniejsze relacje i mieszkają w innym mieście. Zresztą "główne obchody" wszelakich świąt po prostu lubimy spędzać we własnym gronie, a z rodziną ewentualnie luźno w inny dzień.
Lidusia była dziś taka szczęśliwa, jakby coś ogarniała, że to jej specjalny dzień! Zresztą największą robotę zrobiły balony - tż i chłopcy wczoraj wieczorem, jak już spała, wystroili dom w balony i banery i cały dzień się nimi bawiła. Wieczorem był szczęśliwie dokończony tort i też ubaw, bo zrobiliśmy jej blw z tortem - cały tort postawiliśmy przed nią i mogła zjeść łapkami ile chciała (no, może nie do końca, bo tak jej smakował, że musiałam to przerwać, a i reszta rodzinki już wołała o kawałki dla nich )
Dobrze, że się umówiłaś. Czemu źle, że przed ug?

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, mogę nieśmiało dołączyć ?
Witaj, dołączaj śmialo
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 01:47   #3682
Early Bird
Raczkowanie

Hej dziewczyny,

gratuluję ciąż i brzuszków Trochę was już podczytuję i chętnie w końcu dołączę, jeśli można

Trochę o mnie i o ciąży: pierwsze badanie USG będę miała 5 stycznia, ale na razie wyliczyli mi datę na około 12 lipca. Mieszkam w UK i tutaj będę rodzić. Nie specjalnie staraliśmy się z mężem o dziecko, ale los widocznie wiedział lepiej co ma nam dać, tak więc i rośnie sobie okruszek w brzuchu Jeszcze w tym miesiącu skończę 28 lat, a że jestem w związku mieszanym to dzidzia będzie mulatką/mulatkiem.

Dziewczyny mieszkające poza krajem, też macie problem ze znalezieniem imion? My chcielibyśmy, żeby imię było dosyć uniwersalne i żeby nie sprawiało dziecku trudności ani tutaj w UK, ani w Polsce, ani też w kraju partnera... ale jakoś trudno wymyślić

Edytowane przez Early Bird
Czas edycji: 2018-01-03 o 01:49
Early Bird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 02:20   #3683
folinka
Zadomowienie

asiaczek, Karolinka, śliczne brzuszki!

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Mój synuś już trochę lepiej z katarem, teraz ma tylko zapachany nos gilami, ale już mu się nie leje taka woda Cały okres świąteczny mąż miał wolne, pokłóciliśmy się wiele razy, a i synek miał zły humor. A dzisiaj mąż poszedł do roboty, my zostaliśmy sami i od razu humory lepsze. Chyba już się przyzwyczailiśmy do takiej codziennej nudy we dwójkę. A od lipca we trójkę

Macie dziewczyny jakieś sposoby na niskie ciśnienie??? Popołudniami niemal umieram, serce mi szybciej bije, czuję się bardzo słabo. Gdy mierzę ciśnienie to mam zwykle około 115/60. Zawsze miałam niskie, ale to dolne nigdy takie. Wypijam i tak 3 kawy, ale chciałabym się chociaż ograniczyć do 2-óch. Może jakaś dieta by pomogła, ale sporo rzeczy nie jem, bo karmię alergika.
Szkoda, że świąteczny czas w kiepskich humorach Wam minął
Na ciśnienie niestety nie mam żadnej rady, jeśli kawa już nie pomaga. Oby lekarz coś poradził
A jak plany z odstawieniem? Będziecie próbować czy na razie karmicie się dalej?

Cytat:
To ja tak się czuję już 3ci tydzień.. Ostatnio mierzyłam ciśnienie, to miałam 88 na 55, a tętno 103, bo wstałam wodę nastawić na cappuccino, wysiłek niemiłosierny to był (aka Yoda). Podejrzewam u siebie odwodnienie i lekka anemię, w piątek mam ginekologa, to zrobię odpowiednie badania. A no i u mnie jeszcze TSH było powyżej 6ciu, ciekawe jak jest teraz, po niecałych 3 tygodniach. Widzę, że na wątku przeważa niskie ciśnienie?

Cześć Dziewczyny, przepraszam, że tak słabo się odzywam, ale tyle śpię... A jak nie śpię, to czuję się koszmarnie. Np. dzisiaj spałam od ok. 3:30 w nocy do 9, potem od ok. 10 do 12, następnie znów spanie od ok. 13 do 16. To je masakra jakaś. Nie umiem normalnie funkcjonować. Wyczekuję tego 13 tygodnia, mam nadzieję, że mi się polepszy. Piję elektrolity, które smakują dla mnie jak lakier do paznokci..

Folinko, wszystkiego co najlepsze dla twojej córci, niech rośnie radosna i zdrów!
15 tydzień, łał Dla mnie to jeszcze takie odległe..

Witamy Moniczko wśród szczęśliwych Lipcówek (i kilku odmieńców w postaci sierpniówek )
Odpoczywaj, ile możesz, rób wszystko co lubisz, a co da się robić w pozycji spoczynkowej Jeśli nie masz teraz innych obowiązków, to masz teraz jedyny w swoim rodzaju czas dla siebie
Ani się oglądniesz i też będziesz w II trymestrze. Mam nadzieję, że Ci się faktycznie poprawi. Inna sprawa, że Ty pewnie ciągle po tej chorobie jesteś taka osłobiona, co?

Cytat:

Cieżka sprawa Kciuki, żeby Wam się udało znaleźć jakiś kompromis niedługo, żebyś nie musiała się zamartwiać!

---------- Dopisano o 02:20 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Early Bird Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

gratuluję ciąż i brzuszków Trochę was już podczytuję i chętnie w końcu dołączę, jeśli można

Trochę o mnie i o ciąży: pierwsze badanie USG będę miała 5 stycznia, ale na razie wyliczyli mi datę na około 12 lipca. Mieszkam w UK i tutaj będę rodzić. Nie specjalnie staraliśmy się z mężem o dziecko, ale los widocznie wiedział lepiej co ma nam dać, tak więc i rośnie sobie okruszek w brzuchu Jeszcze w tym miesiącu skończę 28 lat, a że jestem w związku mieszanym to dzidzia będzie mulatką/mulatkiem.

Dziewczyny mieszkające poza krajem, też macie problem ze znalezieniem imion? My chcielibyśmy, żeby imię było dosyć uniwersalne i żeby nie sprawiało dziecku trudności ani tutaj w UK, ani w Polsce, ani też w kraju partnera... ale jakoś trudno wymyślić
Witam szczególnie serdecznie kolejną krajankę na obczyźnie
I nocnego marka Zwykle nie mam z kim po nocach pisać!
My nie mamy jakoś specjalnie problemu z imionami, ale mamy do pogodzenia tylko dwa kraje/języki. I fakt, że wiele imion, które nam się podobają, odpadają ze względu na to, że w angielskim nie ma podobnego odpowiednika. Jeśli partner jest spoza Europy to chyba może być jeszcze trudniej. Może ta strona Ci w czymś pomoże...
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Odpo...żnych_językach
Moi chłopcy mieli szczęście ze swoimi imionami, bo wybieraliśmy je, zanim nam się śniło o wyjeździe do uk. Maksymilian to jest w ogóle dla mnie jedno z najbardziej międzynarodowych imion jakie znam, ale w szkole wybrał sobie naturalnie Max, ale znowu gdy pisze coś po polsku lub jakieś życzenia dla pl rodziny to używa Maks Młodszy Kajetan, od małego nazywany przez nas Kajem, to w szkole po prostu Kai. To wiele ułatwia, że w szkole w dokumentach piszesz jak dziecko ma być nazywane i może to być inna forma niż oficjalne imię z dokumentów. Dla Kaja wybraliśmy "Kai", choć ja generalnie lubię trzymać się mojej rodzimej pisowni tam, gdzie się da, ale on był mały i nie mówił jeszcze po angielsku, więc tak było dla niego najlepiej, bo w przeciwnym wypadku wymawialiby na pewno jego imię "Kadż" albo "Kadżetan" jak to zwykle w przychodni bywa i wtedy pewnie w ogóle by nie wiedział, że do niego mówią...

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-01-03 o 02:22
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-03, 07:16   #3684
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dziękuję za moc życzeń dla nas!

zua, dla Ciebie góra kciuków hurtem na dwa dni, pozwolisz

Ja dziś większość dnia przespałam, a prawie cały przeleżałam, bo taka kosmicznie słaba byłam. Mój cudowny mąż superman przyszedł rano z pracy i oznajmił, że wziął wolne na kolejną nockę (w nocy mu pisałam, że mi słabo i nie dokończyłam tortu) i zajmie się wszystkim. Spał tylko 2 godz, jak Lidka spała i ogarnął wszystko. Powiedział, że mogę robić sobie, co chcę, byle w łóżku I w sumie ciężko mi byłoby się sprzeciwić, bo jak wstawałam, to ledwo na nogach stałam (Oj, norka, ależ dziś Cię rozumiem!)
A teraz noc to ja oczywiście nie śpię...

Tak, wszelkie dary natury poszły w ruch i płukam gardło, ale paracetamolem też musiałam się ratować, bo już ponad 38 st dziś miałam. Zobaczymy jutro... Jak nie będzie lepiej, to lekarz, bo to mi nie wygląda po prostu na przeziębienie, prędzej na anginę...
Tak, mój brzusio już pokaźny, choć część z niego to niestety tłuszczyk, zdaję sobie sprawę, ale w całokształcie wygląda na ewidentnie ciążowy Dziś mi przyszły właśnie pierwsze zakupione na ebay spodnie ciążowe, będą jak znalazł, bo już zaczynam gumki od getrów odwijać pod brzuch, bo mi niewygodnie jak mam na brzuchu.
Tobie też pewnie zaraz się wyraźnie zaokrągli
Gratki i dla Ciebie!

Nieee, zupełnie nikogo Świętowaliśmy w naszym ulubionym 5-cio osobowym gronie To przede wszystkim dlatego, że moja rodzina cała jest w Pl, a z rodziną tż mamy takie luźniejsze relacje i mieszkają w innym mieście. Zresztą "główne obchody" wszelakich świąt po prostu lubimy spędzać we własnym gronie, a z rodziną ewentualnie luźno w inny dzień.
Lidusia była dziś taka szczęśliwa, jakby coś ogarniała, że to jej specjalny dzień! Zresztą największą robotę zrobiły balony - tż i chłopcy wczoraj wieczorem, jak już spała, wystroili dom w balony i banery i cały dzień się nimi bawiła. Wieczorem był szczęśliwie dokończony tort i też ubaw, bo zrobiliśmy jej blw z tortem - cały tort postawiliśmy przed nią i mogła zjeść łapkami ile chciała (no, może nie do końca, bo tak jej smakował, że musiałam to przerwać, a i reszta rodzinki już wołała o kawałki dla nich )
Dobrze, że się umówiłaś. Czemu źle, że przed ug?

Witaj, dołączaj śmialo
Ale super wymyslilas z tym tortem blw 😀 moja pierwszy raz jadła cos słodkiego na roczku i tez jej baaardzo smakowało :-D
A co do mnie z tym terminem wizyty to po prostu chcialam sie skonsultowac po ug z moim ginem,ale juz poczekam te 3 tygodnie

Cytat:
Hej dziewczyny,

Hej,witamy ;-) ja tez mam w tym miesiącu 28 urodziny 🙈
Ps. Mieszkam w pl i tez mam problem z imieniem,ale z moim mężem sie nie da dogadać w tej kwestii 😂

Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 07:16   #3685
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,

Witaj Early Bird. 5 lipca to pojutrze! Pierwsze USG?
Ja tez chwilowo tutejsza. Na temat imion jeszcze tak dokładnie nie myśleliśmy ale mam również zagwostke. Chociaż Wam pewnie keszcze trudniej jeśli pisownia inna i Tz z poza Europy itd. My tez mamy trzy języki i chcielibyśmy znaleść coś uniwersalnego ale nie oklepanego...

Folinka urodziny w najbliższym gronie bardzo fajnie. Lidka pewnie coś już skojarzyła. A jedzenie torta rękoma zazdroszczę .

Ale u nas wieje, rany. Tz wystawił wczoraj kubły na śmieci No i oczywiście wszystko w nocy porozwiewalo. Zbierał chłopak o 5 rano. Poza tym pies się bal bo taka wichura ze aż w oknach gwizdało do tego te śmieci latające... autentycznie przespałam 3 godziny i właśnie jestem w drodze do pracy. Nie wiem jak ja dam radę 8 godzin. Ciężko będzie. Miałam jeszcze cicha nadzieje ze pociągi odwołają i powiem ze auto mi się zepsuło ale byl oczywiście na czas (zawsze wtedy kiedy nie ma) . Wiec nici z mojego planu. Marże o ciepłym łóżeczku. Podobno ma dzisiaj wiać w niektórych miejscach do 80 mph.
Stary 2018-01-03, 07:46   #3686
nesska89
Raczkowanie

Widzę że temat mieszkań, w moim mieście około 30 tys mieszkania jak na lekarstwo. A ceny kosmiczne! Ostatnio wybudowali nowy blok, mieszkania o powierzchni 45m za 2000zl miesięcznie! Dlatego mieszkamy w moim rodzinnym domu i zbieramy pieniądze, albo będziemy robić u moich rodziców piętro, albo jak uzbieramy konkretna kwotę będziemy się budować. Jakoś nie wyobrażam sobie płacić za mieszkanie 2000zl, wolę już płacić taka ratę kredytu i wiedzieć że będzie moje

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 08:07   #3687
MalaGosia88
Zakorzenienie

Folinka i jak samopoczucie dzis? Twój Mąż to skarb, złoty facet

Byłam dziś oddać krew już na poniedziałkową wizytę... oby żelazo skoczyło, zrobiłam wszystko co mogłam
Stary 2018-01-03, 08:27   #3688
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Folinka i jak samopoczucie dzis? Twój Mąż to skarb, złoty facet

Byłam dziś oddać krew już na poniedziałkową wizytę... oby żelazo skoczyło, zrobiłam wszystko co mogłam
Ja też dziś byłam zrobić badania 😉
a i tak nie wiem czy będę mieć komplet wyników na wizytę, bo na ospę czeka się 7dni. I może by w środę rano, a może nie😊

Stary 2018-01-03, 08:38   #3689
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Early Bird witaj 😘
Gosia trzymam kciuki za żelazo, musi byc dobrze
Folinka Twoj to na prawde Skarb Mój dopiero dzis poszedl do pracy po przerwie świątecznej i tak jakoś dziwnie bez Niego no ale spotkamy sie u gina.
Nesska my tez bysmy chcieli odkładać lub wziąć kredyt i placic to.co teraz na mieszkanie to na rate kredytu, jednak przez te problemy finansowe nie możemy poki co nic zrobic w tym kierunku na naszej działce póki co rosną świerki, mąż zasadzil mała plantacje

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 09:05   #3690
Anett_s
Raczkowanie

Moja waga + 3 kg, obecnie więc 71kg, w porównaniu do sprzed ciąży
mam 176cm wzrostu, brzuszek rośnie i szukam już ciążowych spodni bo narazie to same sukienki

Wynajmujemy mieszkanie 53m2 za 1200zl + media, a w planach remont domu po dziadkach ale to spora inwestycja na lata. Od czerwca tam mieszkamy, właściciel wspominał że nie ma mowy o zwierzętach i małych dzieciach... oczywiście tego nie ma w umowie najmu, ale martwie się jak zareaguje na moją ciążę, bo jeszcze nie wspominaliśmy mu. Czy może z nami nie przedłużyć umowy (mamy na czas określony na rok, czyli do czerwca) a do końca marca trzeba go powiadomić czy przedłużamy na nastepny rok. Jakoś sobie nie wyobrażam przeprowadzki w ostatnich tygodniach ciąży, tym bardziej że mój partner pracuje za granicą i w tygodniu go nie ma. Chcemy być fair i mu powiedzieć, no ale nie wiem jak zareaguje i co może zrobić, bo on jest z tych z zasadami itp. Z drugiej strony wpłacaliśmy kaucje 2400zl za 2 czynsze, więc ja nie wiem co tam można zniszczyć w tym mieszkaniu za tą kwotę, bo chyba miał to na myśli mówiąc o zwierzętach.
Jak myślicie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości