|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Ja tez zycze wytrwania do konca, ale poczujesz ulge po wyprowadzce, kciuki!
|
|
|
|
#3062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3063 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak tylko dojdzie to dam Wam znać
Wrzuciłam w ceneo i ostatecznie kupiliśmy w sklepie magiczny pokoik za 224,20
|
|
#3064 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3065 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mam nadzieję że szybko zlecą 4 tyg, za tydzień zaczynamy szkole rodzenia, będzie też trochę innych zajęć. Ale i tak ciężko będzie poukładać nasze relacje. Teściowa oczekuje że CODZIENNIE będziemy się widzieć. A po tym co dziś nagadała to najchętniej nie widziałabym jej wcale. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Sorki ze o tej porze ja jeszcze o jedzeniu... Ale czy te lody to są jakiejś konkretnej marki czy jakieś lody tylko dla lidla? 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się to ciemne żelazo, od różowego strasznie mnie mdlilo, a po tym wszystko ok
![]() Bloody, pewnie czekają Was ciche dni z teściową, ale zazdroszczę przeprowadzki już za 4 tygodnie ![]() Śniadanie zjedzone, koty nakarmione, wizaż nadrobiony i można wracać spać
|
|
#3069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śniadanie zjedzone, królik i mąż nakarmieni, wizaż nadrobiony, można wracać spać!
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, ja w nowym roku wracał standardowo do laboratorium, skończyła się laba
Muszę napisać do lekarki o wyznaczenie kiedy mam się położyć do szpitala, ale się boję, że mi skoliduje z innymi rzeczami do załatwienia :/ jakoś przeraża mnie ten nowy rok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
dzis w koncu spałam normalnie. Z tym, ze o 5:20 znowu jakis kretyn skończony urządził wystrzały i sie zerwalam, a Dzieć sie od razu bardziej nerwowy zrobił. Juana, pewnie cos w tej żurawinie jest, bo ja w tym miesiącu opuściłam sie w jej podjadaniu i pojawiły sie te bakterie. Bloody, współczuje kłótni. Mam nadzieje, ze dzis jesteś spokojniejsza juz ![]() Joanna, Torrence ale juz roboty odwalilyscie dzis trzeba koniecznie na drzemkę isc ![]() Ja zjadłam budyn na śniadanie nie miałam pomysłu i ochoty na nic innego. Jeszcze takie pytanie z serii leków/suplementacji. Bierzecie dodatkowo witaminę D3? Mnie wczoraj gin poradziła zebym kupiła dowolna i zaczęła brac, bo teraz brak słońca i lepiej sie zabezpieczyć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
podczytywałam wczoraj wieczorem, ale nie miałam już siły pisać...
dziękuję za wszystkie gratulacje w sumie się cieszę, że nie dostałam żelaza, bo i bez niego czuję, że z zaparciami powoli się zaczyna ![]() ostatnio popłynęłam trochę ze zdrową dietą, za dużo słodyczy więc dzisiaj na obiad szpinak, może też upoluję jakąś wołowinę na sosikMecassie, wstrzymaj się jeszcze z tym porodem ![]() asiula, duży chłopak już przed ciążą kiedyś w jakimś badaniu też mi wyszedł ten urobilinogen, zrobiłam dodatkowe badania i było ok, więc może ten wynik to taki wypadek przy pracy, będzie dobrze ![]() bloody, współczuję przebojów z teściową ja po ślubie odmówiłam zamieszkania z teściami, pół roku pomieszkaliśmy u moich rodziców, choć mieliśmy do dyspozycji mniej miejsca, ale jakoś chyba facetowi łatwiej się dogadać z rodzicami żony niż odwrotnie oficjalnie powodem były większe odległości do pracy wracając jeszcze do fotelika +13 kg, to rozważamy tylko takie montowane na bazie, może i się nie wypina często z auta, ale jakoś bardziej przekonuje mnie pod względem bezpieczeństwa niż taki na pasy mam nadzieję, że jak mały trochę podrośnie, to będziemy podróżować co najmniej tak samo często jak w czasach "przed dzieckiem" Lunak, na następną wizytę u endo mam zrobić badanie na D3, więc pewnie jak będzie za niski poziom, to coś będę brać Edytowane przez julietta83 Czas edycji: 2018-01-03 o 07:35 |
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zainteresował mnie mocno
|
|
|
|
|
#3074 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Koma - życzę dużo zdrówka ![]() Witam Nowa mame A już myślałam że tylko ja taka gapa dolaczam na sam koniec ja też jestem z Mazur. Dziś wizyta! Mam nadzieje ze wszystko dobrze tam na dole. Mały już wstal i bada mnie chyba z kazdej strony... Dzis wstawalam 3 razy na siku :/ A w drugim trym. Nie musialam nie raz wcale... To były czasy.. Dostalam jakiegoś uczulenia na szyi.. nie mam wysypki ale strasznie swedzi i jest czerwona... wapno troche pomaga... Moja kuzynka z terminem na 21 luty urodzila wczoraj zdrowego chlopca. Sam oddycha wazy ponad 2,5 kg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3075 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Witam się pierwszego dnia na L4! Ale dobrze poleżeć dzisiaj w łóżku Mała od rana się przeciąga a mamusia odpoczywa ![]() Widziałam że piszecie o materacach. Chętnie posłucham opinii o Baby Max. Tez chce go kupić ![]() blood_marry - wspolczuje 4 tygodnie miną szybko! Najważniejsze że jest na co czekać A później może oczekiwać codziennych odwiedzin ale szybko dostosuje się do nowych regul. Nie będzie mieć innego wyjściaDomi - gratulacje dla kuzynki! Przeraza mnie to że termin miała tylko tydzień przed mną Niech nasze dzieciątka jeszcze trochę posiedzą w brzuszkach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie była masakra w pierwszym trymestrze, teraz problem znikł. Kiedyś wydawało mi się jakieś niepojęte jak kobieta w ciąży załatwia tę potrzebę fizjologiczna ![]() No niestety my nagle zostaliśmy na lodzie bo mąż musiał zmienić pracę więc do chwili aż coś znajdziemy zamieszkaliśmy z teściami. Nie było właściwie innej opcji. Też mi się marzy szybki powrót do podróży. Wstępnie planowałam lecieć do Grecji we wrześniu. Ale nie wiem czy finanse pozwolą bo jak załatwimy formalności to ruszymy z budową. Czytam fajnego bloga podróżniczej rodziny Tasteaway. Fajnie opisują jak podróżuje się z dzieckiem a nawet z dwoma tyle odwagi i pieniędzy co oni to nie mam, ale fajna inspiracja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Jeszcze co do Wit. D to muszę sprawdzić czy mój zestaw ma w składzie, jakoś zapomniałam o tym. A przed ciążą brałam samą Wit D. Co do badań to z różnych źródeł słyszałam że każdy ma w jakimś stopniu niedobór i każdy powinien suplementować Wit D, zwłaszcza przez jesień/zimę. A badanie Wit D jest dość drogie
Edytowane przez bloody_marry Czas edycji: 2018-01-03 o 07:56 |
|
|
|
|
#3077 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi, kciuki za wizytę
i gratulacje dla kuzynki Juana, super uczucie tak leżeć w łożku, nie? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O jaaaaaaa! zazdroszczę Korzystaj ! A jak z wyprawką? Co już kupiłaś na tym L4
|
|
|
|
|
#3079 |
|
Wtajemniczenie
|
A! I mam zadanie domowe ze SR. Musimy standard opieki okołoporodowej przeczytać
także dzis bede sie edukować, a mam takiego lenia. Jeszcze powinnam zwolnienie jechać podbić do zakładu i zanieść do ZUSu. A o zakupach to juz nie wspomnę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3080 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry! Dzis pierwszy raz od dawna sie wyspalam. Zasnelam z corka ok 20 i juz sie nie obudzilam do 2:30. Maz probowal mnie budzic, twierdzilam, ze zaraz wstane, a jak nie wstane to ma znowu mnie budzic. Po trzech probach zrezygnowal
W nocy tylko kolacja, demakijaz i zeby, a potem troche poczytalam na fb grupe "naturalnie po cesarce", mam teraz troche pytan do mojej poloznej, akurat przed jutrzejsza wizyta. A corka dala pospac do 6:15, szalenstwo ![]() U mnie polecaja wszystkim, nie tylko dzieciom i w ciazy, wiec zawsze zima biore, a teraz mam w moim preparacie DHA, razem z kwasem foliowym. Wiec z suplementow biore tylko ten, zelazo, no i teraz magnez. W nocy czytalam wlasnie miedzy innymi o suplementacji przed porodem, doczytam jeszcze, ale bylo o tym, ze wazny jest magnez i potas. |
|
|
|
#3081 |
|
Wtajemniczenie
|
Lunak - cudowne! Mogę wreszcie Was nadrobić z samego rana
![]() Alleyezonme - wczoraj nic nie kupiłam, ale wybrałam materacyk. Bede zamawiać końcem stycznia jak będzie łóżeczko Ale dzisiaj może klikne koszyk na gemini. Koncem tygodnia chce odebrać od siostry ubranka po jej dzieciach i przeglądne czego jeszcze potrzebuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na razie jeszcze walczę dietą też planujemy jakąś grecką wyspę jesienią, dotąd organizowaliśmy wszelkie wyjazdy sami, ale to chyba będzie pierwszy raz jak wykupimy jakiś all, bo trochę się boję, że nie ogarniemy ![]() podróżowanie z małym dzieckiem to były pierwsze tematy, które goooglowałam, jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży na szczęście badania od endo mam na nfz Edytowane przez julietta83 Czas edycji: 2018-01-03 o 08:24 |
|
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie łóżeczko wybrałaś? i materac? |
|
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Pies wyprowadzony, śniadanie zjedzone (przed wizażem) a teraz nie mogę wrócić spać bo zaraz wychodzę do położnej.Co do witaminy D to gigantyczne ilości (8000 jednostek) suplementowałam przed ciążą, w zasadzie to od końca stycznia na pewno przynajmniej do końca kwietnia, teraz w Femibion 2 jest 400 jednostek i wydaje mi się, że musi wystarczyć jeśli ktoś nie miał niedoborów albo je ogarnął Suplementowałam się kapsułkami D-vitum forte 4000 (brałam dwie, tam od razu jest olej lniany więc nie trzeba nic brać na przyswojenie) lub kropelkami na receptę Vigantol (8 kropelek to było zdaje się 8000j)
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2018-01-03 o 08:32 |
|
|
|
#3085 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
ja dzis jade do galerii skarpetek poszukac do malego bo prawie nie mam. Zapomnialam o nich :pKciuki za wizyty dzisiejsze
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() miałam wczoraj mega ciężki wieczór i noc i mimo tego że wstałam po 7:00 chyba będę odsypiać w południe ![]() oficjalnie informuję, że pojawiła się u mnie ciemna linia pod pępkiem ![]() No i liczyłam ruchy płodu aplikacją - mojemu młodemu bez śniadania wystarczyło raz - 19 i dwa - 12 minut, żeby zmieścić się w normie 30 minutowej sprawdzam jeszcze na drugiej aplikacji, gdzie mierzy się przez 2 godziny. I nie liczę więcej
|
|
|
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
Alleyezonme - materac chce babymax pianka-lateks
Co do łóżeczka - dostaliśmy od brata męża łóżeczko po ich coreczce. Na razie je przygarniemy a może kupimy nowe jak przeprowadzimy się do nowego mieszkania Nie mam w tym momencie zdjęcia, wrzucę jak mąż je skręci pod koniec miesiąca A wybór wózka i fotelika to super sprawa! My zamówiliśmy w czwartek. Ma być do 6 tygodni Musze dziś iść do US zgłosić wynajem mieszkania a tak mi się nie chce. I dziś mam ostatnie zajęcia ze szkoły rodzenia! Ale szybko minęło te 7 tygodni! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh, podłe kocisko skoczyło mi na brzuch, chyba zacznę wiązać im łapki na noc
dobrze, że jak leżałam na boku, na szczęście nic nie boli, nic nie cieknie, mała tancuje jak zwykle, ale się przestraszyłam ![]() Przerażają mnie te informacje o rodzacych z terminem na luty 😲 dzisiaj też klikam koszyk na gemini, chociaż ciągle nie jestem pewna tego laktatora ręcznego 🤔
|
|
#3089 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje za wczorajsze wizyty.
Asiula mam nadzieję że to tylko falszywy alarm z tym wynikiem. Ja tez robie zastrzyki w brzuch czasem podczas wstrzykiwania maly się ruszy akurat gdzies jakby pod igla :/ Ale lekarz powiedzial ze nie ma szans żeby się do niego przebić... Ja mam od endo vigantol 8 kropel. Ale mialam przed ciaza w dolnej granicy normy wit D. Mecassie mam nadzieje ze dzidzius posiedzi jescze w brzuszku tyle ile trzeba. Też chcielibysmy pojechac gdzies w podroz na jesieni. Wydaje mi się ze to taki ostatni taki spokojniejszy czas bedzie bo dziecko jeszcze nie chodzi wiec moze będzie łatwiej nad nim zapanować.. Ja z kolei całe szczescie nie mam problemow z zaparciami. Jestem w toalecie ostatnio ze dwa razy dziennie. Ale wiem jaki to dyskomfort bo wczesniej tez mialam problemy... CZekam na telefon ze szkoly rodzenia.. jak sie zapisywalam to polozna mówiła że przyjmuja wedlug zgłoszeń a ja bylam 7 na liscie wiec mam nadzieję że się zalapie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam sie znad sniadania. Dzisiaj jestem uziemiona w domu bo maz zabral moj samochod wiec zajme sie chyba ubrankami- spisze co mam i w jakim rozmiarze zeby wiedziec co dokupic jeszcze. Wczoraj dorzucilam jeszcze troche rzeczy do koszyka w Gemini ale utknelam na termometrze i aspiratorze. Poczekam z tym do zajec w szkole rodzenia o wyprawce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

jeszcze 4 tygodnie do wyprowadzki

tamte miałam różowe, a teraz jakieś takie ciemne, prawie czarne, wyczytałam że te mają przedłużone działanie, a nie wiem już jaki były poprzednie
czy to jest jakaś różnica 

trzeba koniecznie na drzemkę isc
nie miałam pomysłu i ochoty na nic innego. 

Niech nasze dzieciątka jeszcze trochę posiedzą w brzuszkach
13.03.2008
dobrze, że jak leżałam na boku, na szczęście nic nie boli, nic nie cieknie, mała tancuje jak zwykle, ale się przestraszyłam
dzisiaj też klikam koszyk na gemini, chociaż ciągle nie jestem pewna tego laktatora ręcznego