|
|
#3091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Ilsa, dziękuje za informacje o preparatach z wit D. Pójdę do apteki i cos wybiorę
w pragnie tez niby cos z niej jest, ale tez niewiele. Z tym, ze ja nie miałam badanej. A! I jeszcze nie mam zagęszczonych wizyt. Następna dopiero 30 stycznia i przed nią mam zrobic usg 3 trymestru, bo sie upomniałam po wczorajszym tekście gin, ze żołądka nie widzi, ale pewnie dziecko sie nie opilo wód. Ja od razu szok i jak to. Wczesniej zawsze zoladeczek był duzo do przodu a tu nagle go nie ma Mąż mi sie przejął tymi moimi bakteriami. Musiałam tłumaczyć, ze to dosc normalne i powszechne jest Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3092 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie raz nie dwa mi skoczy albo kopnie przypadkiem w brzuch.
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2018-01-03 o 09:05 |
|||
|
|
|
#3093 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Witam się w Nowym Roku i życzę Wam, aby był taki, jaki chcecie żeby był i na pewno nie gorszy od poprzedniego Nadrabiam Was od Świąt i w końcu mi się udało. Gratuluję wizyt, wyników i zakupów. Ja też miałam wczoraj wizytę i mała ciągle jest mała, ale przyrost od ostatniej wizyty całkowicie w normie, więc albo później się urodzi, albo będzie kruszynka jak jej siostra. Gin powiedział, że mam się nie przejmować bo jest ok kolejna wizyta 23.01 Od soboty córka ma mega katar, w sylwestra miała gorączkę, w pon już lepiej ale za to zaczęła rzęzić jak stary traktor albo lord Vader. Byłam wczoraj u pediatry, ma syropki i inhalacje bo podobno gorzej to brzmiało niż było w rzeczywistości. Dziś od nie wiem kiedy przespala cała noc więc i ja w końcu też. Chociaż i tak jestem ciągle bez energii ostatnio. No i obudziłam się z katarem widać mała mnie zaraziła.Z tym jechaniem na porodowke po odejściu wód, to zależy też czy będziecie miały gbs ujemny czy dodatni. Jak ujemny, to na spokojnie, a jak dodatni to trzeba szybciej jechać, bo muszą podać antybiotyk. Ja też chcę w tym miesiącu przygotować wyprawkę i spakować torby, żeby na 1 lutego było wszystko gotowe i czekało. Póki co jeszcze nie zrobiłam nic. A zacząć muszę od przejrzenia rzeczy po córce, żeby zobaczyć czy nie muszę czegoś dokupić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Wilanka zdrowka dla ciebie i corki!
|
|
|
|
#3095 |
|
Rozeznanie
|
Julietta, u nas dokładnie taka sama sytuacja, zawsze podróżowaliśmy na własną rękę, w 4 mc ciąży pojechaliśmy na 2-tygodniowa wyprawę autem w ciepłe rejony Europy i trochę się martwię że to ostatnia taka podróż na najbliższe lata
i tak samo wolę pierwsze wakacje z dzieckiem spędzić na wykupionej wycieczce. No chyba że okaże się że mam dziecko-aniołka które da mi czas na zaplanowanie wyjazdu ![]() Juana, czemu zgłaszasz wynajem do US? Chyba o czymś nie wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Chcialam sie pochwalic ze pierwszy raz od tygodnia nawet sie wyspalam w miare 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3097 |
|
Wtajemniczenie
|
Wilanka, zdrówka! I dobrze, że przynajmniej teraz Cie gin uspokoiła, że ładny przyrost. Taki bedzie jej urok, ze malutka, drobniutka
![]() O wlasnie! Wczoraj na szkole rodzenia było o odejściu wód i byłam w lekkim szoku, ze położna podała informacje, ze jak wody były bezbarwne to mozna nawet po 5-6godzinach jechac. Wiekszą wagę zwróciła na regularne i narastające skurcze niz te wody Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wilanka, zdrowia dla Was! Przyszła mi paka z Gemini, wiec wszystkie kosmetyczne rzeczy już mam oprócz pieluch, ale to dokupimy na spokojnie. Muszę kupić jeszcze czapeczki takie bezuciskowe, młodemu po kąpieli zakładałam zawsze jak był taki malutki, skarpetki i body 56 i 62 po parę sztuk dosłownie. Wybieram się do galerii jutro i mam nadzieje zakończyć misję wyprawkową Muszę męża pogonić do malowania sypialni i po przemeblowaniu już będę prac te malutkie rozmiary i układać jak należy. No i spakować torbę Chciałabym mieć już to z głowy szczerze mówiąc. Cały czas się stresuje, że trafię do szpitala wczesniej albo urodzę przed terminem :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3099 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej 😎 już środa a słońce mi świeci w okna jak w maju 😉
Dziś wkraczam w 8 miesiąc, o rany!! 😲 Wilanka gratuluję wczorajszej wizytacji. Będziesz miała okruszke słodka... pewnie masz rację że będzie malutka jak siosyrzyczka 😊 i zdrówka dla starszej córy. A te wiadomości o przedwczesnych porodach mnie przerażają... Nie chce jeszcze rodzic, nie jestem gotowa 🤤 jak bym teraz urodziła to byłabym w czarnej du.pie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj bylam w rossku, kupilam puste buteleczki, miniaturki szamponu, odzywki, pasty do zebow. Jeszcze musze klapki wyszorowac bo mam fajne w domu, takie pod prysznic. I kubek termiczny by sie przydalo kupić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Czarodziejka tez musze wlasnie tych czapeczek dokupic i skarpetek.
|
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu ale jestem głodna dzisiaj, mogłabym ciągle jeść
|
|
|
|
#3103 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale się cieszę, bo i tak już masz trudno![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekam z tobą do wyprowadzki, a wtedy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mają nasze bąki jeszcze siedzieć i już ![]() Mam trochę spraw pozałatwiać póki jeszcze jeżdżę samochodem. Czuję, że niedługo będę już domowa. Ale tak mi się nie chce |
|||||||||
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy ze dziecko bedzie mialo ciemne wlosy i juz bedzie po mezu no coz, bedzie synus mamusi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3105 |
|
Zadomowienie
|
OJoanna, co do brzucha, to wypytalam położna w szpitalu jak to jest z upadkiem czy innym uszkodzeniem brzucha. Interesuje mnie to, bo w grudniu upadlam (na szczęście na plecy). Powiedziała mi, że dziecko jest bardzo dobrze i mocno chronione warstwą skóry, tłuszczu, workiem, w którym się znajduje i wodami. Żeby dziecku coś się stało musiałoby to być uderzenie ostre w brzuch. Wiadomo, że to nie jest regula, ale mnie uspokoiła.
Lunak, ja oprócz zwykłej dawki wit D w suplemencie, który przyjmuję, dodatkowo każdego roku w okresie jesienno-zimowym wrzesień- marzec przyjmuję (teraz) ok. 2 tys.jedn. do tej pory przepisywala mi preparat vigantol endokrynolog, od jakiegoś czasu jest on bez recepty i kupuje go sama. W naszym klimacie niedobory wit. D są normalne, ale ja od kilku lat (no może 3) mam w normie 😄 samo badanie jest dość drogie, w moim mieście kosztuje 60-90 zł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wilanka dużo zdrowka dla Ciebie i córki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3107 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój też był mega przejęty jak mu powiedziałam o bakteriach. Nawet poleciał mi zanieść próbkę na posiew do lab (zdał egzamin na dobrego męża i ojca ). Cytat:
U mnie ciemno jakby wieczór był. Ledwo łyżką w miseczkę trafiałam jedząc śniadanie I brawa za 8 msc Ja liczę dziś na lepsze samopoczucie niż wczoraj
|
|
#3108 |
|
Wtajemniczenie
|
blood_marry - bo ja jestem właścicielem mieszkania
Wynajelismy naszą kawalerkę więc teoretycznie trzeba od tego odprowadzic podatek. Jeśli nie zglosimy wynajmu do US i potem lokatorzy przestaliby placic rachunki i nie chcieli sue wyprowadzic to niestety nie bedzie można ich wyrzucic z mieszkania... Chcemy żeby wszystko było zgodnie z prawem ![]() parapet - znając mogą tesciowa kupi jeszcze 5 zestawów "na wyjście ze szpitala" ![]() Wilanka - Zdrowka dla Was Mała ma taką impreze w brzuchu że aż nagralam filmik i wyslalam mężowi do pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
Oo, czapeczki to chyba mam, a powinny być wiązane czy nie? Ale te skarpetki...to chyba jednak za mało
Wilanka, zdrowia dla Ciebie i córki!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja teściowa NIC nie kupiła ale może to i lepiej bo nie podoba mi się jej styl ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
Nie są wiązane ... w ogóle takich nie widziałam ![]() Edit: Zapomniałam, że jeszcze jedna czapeczka do mnie idzie w zamówieniu, więc będą 4
|
||
|
|
|
#3111 |
|
Wtajemniczenie
|
Wilanka - najwazniejsze ze przyrost jest ok
to woda dziala
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej Kciuki za dzisiejsze wizyty! ![]() Ja dopiero wstałam, tak dobrze mi się spało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Parapet, o widzisz! Tego nie wiedziałam, ze mozna przedawkować. Tak, tak. Pregne plus i Pregne z dha biorę. Z tym, ze wyrzuciłam juz opakowania i nie poczytam sobie teraz jakie tam są dawki. Najlepiej bedzie jak zbadam sobie poziom i wtedy zdecydujemy cos z ginem.
Juana, my tez wynajem zgłosiliśmy wg mnie duzo bezpieczniejsze niz takie wynajmowanie "na gębę". Tylko musicie pamietać, ze PIT28 za wynajem rozlicza sie do stycznia, a nie tak jak resztę ![]() Alley, wiązane czapeczki bodajże w lidlu kupiłam. W innych sklepach nie widziałam (kilka tylko w 5-10-15, ale rozmiary jakies dziwne). Ja mam chyba z 10 ale nie wszystkie wiązane Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie mama mi napisala ze ciocia szykuje dla mnie ogromna pake rzeczy po wnukach. Jest tam wszystko- wozek, przewijak, fotelik, ubranka itp. Mamy przejrzec i wybrac co chcemy. Wozek i fotelik na pewno wezme dla rodzicow- nie trzeba bedzie sie tarabanic z majdanem a drugi fotelik sie przyda przy tej ilosci samochodow w rodzinie ktora jest
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do moich wymiotów, to gdyby ci lekarze w szpitalu faktycznie nie widzieli jak biegam do łazienki, to mogliby pomyśleć że jestem jakaś walnieta i ściemniam Cytat:
||
|
|
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
Wilanka- mały okruszek to pewnie łatwiejszy poród. Najważniejsze że wszystko dobrze.
Czyli jak ja mam GBS Dodatni to powinnam od razu jechac ? Dziewczyny w temacie czapeczek jaki rozmiar kupić? I skarpetek? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Domi_001 Czas edycji: 2018-01-03 o 10:45 |
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Domi gratuluję dla kuzynki
dobrze że dziecko osiągnęło ta wagę 2,5 kg to może za długo w szpitalu nie będą ich przetrzymywac I kciuki za wizytę! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama wlasnie mi przepowiedziala date porodu. Uwaza ze to bedzie 11.03- 1. Rocznica smierci mojego dziadka. Mowi ze jest przekonana ze tak bedzie...
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciłam od położnej, nie spodobała jej się szczotka NUK, którą kupiłam na ciemieniuchę Mówi że jest za miękka a ja ją kupiłam dwukrotnie bo jedna się zgubiła zanim ją zdążyłam pokazać Macie jakieś polecane ? Ona coś mówiła o szczotce ze sztucznym, twardym włosiem i prostą rączką ![]() Tuż po wizycie u położnej przyszedł listonosz - kupiłam na ostatnie 2 miesiące ciąży używany stanik Ewy Michalak w innym rozmiarze (75HH, dotąd nosiłam 70HH) bo teraz ten cyc taki dynamiczny a potem trzeba mieć staniki do karmienia że nie chciałam kupować nowego Leży świetnie, mam też kupiony jeden innej firmy do karmienia ale niby wymiary mierzyłam ale mostek jest fatalny. Postanowiłam, że i tak na początek będę go używać a jak się te wszystkie wymiary i laktacja ustabilizują to kupię nowy karmnik od Ewy Michalak
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

w pragnie tez niby cos z niej jest, ale tez niewiele. Z tym, ze ja nie miałam badanej. 

dobrze, że jak leżałam na boku, na szczęście nic nie boli, nic nie cieknie, mała tancuje jak zwykle, ale się przestraszyłam 
Nie raz nie dwa mi skoczy albo kopnie przypadkiem w brzuch.

kolejna wizyta 23.01
widać mała mnie zaraziła.
tamte miałam różowe, a teraz jakieś takie ciemne, prawie czarne, wyczytałam że te mają przedłużone działanie, a nie wiem już jaki były poprzednie
czy to jest jakaś różnica 
ja też jestem z Mazur. 

jak wezme za wielka to kto bedzie ta kabaryne obladowana pchal??
Wygląda tak samo jak ja na jednym ze zdjęć na których miałam może rok- ta sama buźka

wystarczy ze dziecko bedzie mialo ciemne wlosy i juz bedzie po mezu 
(zdał egzamin na dobrego męża i ojca

wg mnie duzo bezpieczniejsze niz takie wynajmowanie "na gębę". Tylko musicie pamietać, ze PIT28 za wynajem rozlicza sie do stycznia, a nie tak jak resztę
ale nie wszystkie wiązane