Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-03, 12:37   #3151
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Ja mam w koszyku laktator (wrzuciłam w końcu ten canpol elektryczny), 4 różne paczki podkładów na łózko, w razie czego będę miała dla małej pod prześcieradło nożyczki, wkładki laktacyjne, majtki poporodowe 3 różne paczki, kompresy jałowe, sól fizjologiczną, płatki i patyczki higieniczne, herbatkę na laktację, szczotkę, leki dla małej, zwykły termometr.. No i wyszło 380zł kosmetyki i podkłady-podpaski już mam, tantum rosa też.
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 12:42   #3152
kasia6713
Zakorzenienie

a ja chciałam dzisiaj wyprać torby do szpitala i co? Jak już się zebrałam to śnieg sypie
ktoś tam na górze chyba nie chce żebym szybciej rodziła
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 12:43   #3153
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Ilsa, a ten wasz jak po praniu? Bo ja go odrzuciłam przez te wstawki z innej tkaniny, bo w tradycyjnych ręcznikach te elementy zawsze mi się strasznie kurczą.
Nie umiem Ci niestety odpowiedzieć; będę robić pranie dopiero pod koniec stycznia jak będzie po remoncie i dostanę meble żeby mieć to gdzie odłożyć

Nożyczki akurat wzięłam z Canpola, nożyczki jak nożyczki, może mają niewielkie uszka i są nieporęczne dla mężczyzn i o to chodzi

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 12:52   #3154
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajowo Czasem miło coś tak znienacka wpadnie.

Nie mam ani jednej wiązanej, bo mi się nie podobają Mam zaledwie 3 sztuki, dwie kupiłam w H&M, jedną na szmatach znalazłam. Tam często zostają czapeczki. Nie wiem, czy będę korzystać, więc więcej nie inwestuję.

Oby nie Nie lubię tych teorii, że dziecko zastępuje kogoś w rodzinie albo ktoś zaraz umrze, bo się rodzi. Okropne zabobony.

Mam lulalove, ale sugerowałam się urodą Jak w wielu rzeczach w wyprawce Mam nadzieję, że nie będzie trzeba kupować pewnych rzeczy jeszcze raz

Torrence, mamy ten, który wkleiłaś. Nieużywany, więc mogę tylko napisać, że po praniu się nie zepsuł. Wg mnie jest całkiem miły i fajnie, że nie jest zbyt gruby, bo powinien szybko wysychać. Wg mnie raczej z tych chłonnych, a nie z tych ślizgających się po skórze.
Ilsa, a ten wasz jak po praniu? Bo ja go odrzuciłam przez te wstawki z innej tkaniny, bo w tradycyjnych ręcznikach te elementy zawsze mi się strasznie kurczą.

U nas koszmarnie pada. Ciemnica obrzydliwa. Tylko kocyk i herbatka
Ja niestety o pierwszej ciąży dowiedziałam się na kilka dni przed śmiercią dziadka więc trochę dziwnie się czułam.

Cytat:
Też mam takie same myśli, bo zastanawiam się co przegapiłam
Ale nie zamawiam rzeczy typu inhalator, aspirator, laktator i leki.
Aspirator mamy fridę (20 zł), octanisept jest w domu, bo matka palce lubi sobie przyciąć w kuchni, laktator wypożyczę, inhalator i leki kupimy jak będzie potrzeba. Nie chce robić zapasów. Sól fizjologiczną mamy z jakiś warsztatów.

Kosmetyki będę zamawiać w innym miejscu.

Mam podkłady na łóżko, podkłady-podpaski, wkładki laktacyjne, płatki i patyczki do uszu dla małej, nożyczki, pojemnik na smoczek, zapas mokrych chusteczek i suplementów dla siebie. Podobnie jak wy nie mogę zakończyć zamówienia, bo zastanawiamy się, który termometr wybrać

Mam pytania:
czy nożyczki Babyono ktoś miał? Bo sugeruję się opiniami internetowymi, że canpol jest słaby. Chociaż widziałam chyba 3 różne nożyczki canpola i w sumie nie wiem, które są kiepskie (na wyrost przyjmuję, że wszystkie )
wkładki laktacyjne- wiem, że lovi są polecane, ale cena Jak np. lansinoh się sprawdza? Ile takich wkładek się zużywa?

Ilsa, cyc dynamiczny
Kurdę, właśnie wrzuciłam nożyczki Canpolu do koszyka. Dorzuciłam jeszcze butelkę bo nie będzie mi się chciało za jedną rzeczą latać po sklepach. Mam w koszyku:
Sudocrem
Octenisept
Krem na brodawki
Alantan do pupy
Podkłady na łóżko 10 szt
Podkłady majtkowe z Absorgynu
Majtki jednorazowe
Wkładki laktacyjne (wzięłam Johnsona bo czytałam że są spoko)
Femaltiker
Sól fizjologiczna w ampułkach
nożyczki do paznokci
Szczotka
Lovela proszek
Butelka Avent
Smoczki ortodontyczne Avent

Dorzucę jeszcze termometr i aspirator (chociaż na żaden nie mogę się zdecydować bo przerażają mnie ich metody działania i żaden mnie nie przekonał :P a jak słyszę o tych doodkurzaczowych to w ogóle zawału dostaję)

Nie będę się jakoś specjalnie zaopatrywać w chusteczki nawilżane bo położna mówiła że w domu lepiej stosować samą przegotowaną wodę a chusteczki zostawić na wyjścia. Kupię do szpitala i do domu ze dwa opakowania. I jeszcze potrzebuję wody morskiej ale nie znalazłam w ampułkach .

No i jeszcze jedna rzecz: pojemniki czy torebki na mleko to się kupuje chyba dopiero jak zakupię laktator?
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 12:56   #3155
kasia6713
Zakorzenienie

a do prania kupujecie proszki czy płyny?
Podobno najlepsze wogóle są płatki mydlane, ale kto się będzie bawił w rozpuszczanie...
Stary 2018-01-03, 12:59   #3156
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Podobno najlepsze wogóle są płatki mydlane, ale kto się będzie bawił w rozpuszczanie...
Też przed chwilą się nad tym zastanawiałam i wybrałam proszek bo poczytałam że lepiej dopiera.
Stary 2018-01-03, 13:03   #3157
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
J
No i jeszcze jedna rzecz: pojemniki czy torebki na mleko to się kupuje chyba dopiero jak zakupię laktator?
No chyba najlepiej jak najpierw zdecydujesz o marce laktatora bo wtedy praktycznie każdy ma pasujące do siebie butelki I nie wiem jak reszta ale Philips dołącza do Aventu jedną butelkę ze smoczkiem

Stary 2018-01-03, 13:04   #3158
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Cześć dziewczyny Podczytuję was regularnie ale mam jakiś sadek formy Cały czas trzyma mnie przeziębienie i sił brak na wszystko. Jak czytam o waszych wyprawkach to stwierdzam ze jestem w czarnej z tym. A termin mam na początek marc niby

Kasia mi kuzynka polecała płyn do prania lepiej się wypłukuje niż proszek
Stary 2018-01-03, 13:07   #3159
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam takie same myśli, bo zastanawiam się co przegapiłam
Ale nie zamawiam rzeczy typu inhalator, aspirator, laktator i leki.
Aspirator mamy fridę (20 zł), octanisept jest w domu, bo matka palce lubi sobie przyciąć w kuchni, laktator wypożyczę, inhalator i leki kupimy jak będzie potrzeba. Nie chce robić zapasów. Sól fizjologiczną mamy z jakiś warsztatów.

Kosmetyki będę zamawiać w innym miejscu.

Mam podkłady na łóżko, podkłady-podpaski, wkładki laktacyjne, płatki i patyczki do uszu dla małej, nożyczki, pojemnik na smoczek, zapas mokrych chusteczek i suplementów dla siebie. Podobnie jak wy nie mogę zakończyć zamówienia, bo zastanawiamy się, który termometr wybrać

Mam pytania:
czy nożyczki Babyono ktoś miał? Bo sugeruję się opiniami internetowymi, że canpol jest słaby. Chociaż widziałam chyba 3 różne nożyczki canpola i w sumie nie wiem, które są kiepskie (na wyrost przyjmuję, że wszystkie )
wkładki laktacyjne- wiem, że lovi są polecane, ale cena Jak np. lansinoh się sprawdza? Ile takich wkładek się zużywa?

Ilsa, cyc dynamiczny
Ja z wkladek lansinoh bylam najbardziej zadowolona przy synku, teraz tez zamowilam. I masc mialam z ziai i lansinoha i lansinoh mega dzialal. Ziaje wyrzucilam.

Cytat:
Ja niestety o pierwszej ciąży dowiedziałam się na kilka dni przed śmiercią dziadka więc trochę dziwnie się czułam.

Kurdę, właśnie wrzuciłam nożyczki Canpolu do koszyka. Dorzuciłam jeszcze butelkę bo nie będzie mi się chciało za jedną rzeczą latać po sklepach. Mam w koszyku:
Sudocrem
Octenisept
Krem na brodawki
Alantan do pupy
Podkłady na łóżko 10 szt
Podkłady majtkowe z Absorgynu
Majtki jednorazowe
Wkładki laktacyjne (wzięłam Johnsona bo czytałam że są spoko)
Femaltiker
Sól fizjologiczna w ampułkach
nożyczki do paznokci
Szczotka
Lovela proszek
Butelka Avent
Smoczki ortodontyczne Avent

Dorzucę jeszcze termometr i aspirator (chociaż na żaden nie mogę się zdecydować bo przerażają mnie ich metody działania i żaden mnie nie przekonał a jak słyszę o tych doodkurzaczowych to w ogóle zawału dostaję)

Nie będę się jakoś specjalnie zaopatrywać w chusteczki nawilżane bo położna mówiła że w domu lepiej stosować samą przegotowaną wodę a chusteczki zostawić na wyjścia. Kupię do szpitala i do domu ze dwa opakowania. I jeszcze potrzebuję wody morskiej ale nie znalazłam w ampułkach .

Ja na poczatku mialam sopelek taki ze trzeba bylo zaciągac gile swoja buzia, i obrzydzalo mnie to, umeczylam sie strasznie. Pozniej kupilismy katarek plus i do tej pory nam sluzy, super sciaga i trwa to sekundy. Synek sam sobie wyciąga gile 😁

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 13:10   #3160
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Podczytuję was regularnie ale mam jakiś sadek formy Cały czas trzyma mnie przeziębienie i sił brak na wszystko. Jak czytam o waszych wyprawkach to stwierdzam ze jestem w czarnej z tym. A termin mam na początek marc niby

Kasia mi kuzynka polecała płyn do prania lepiej się wypłukuje niż proszek
O też czytałam o tym wypłukiwaniu ale dziewczyny po prostu ustawiają podwójne płukanie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja z wkladek lansinoh bylam najbardziej zadowolona przy synku, teraz tez zamowilam. I masc mialam z ziai i lansinoha i lansinoh mega dzialal. Ziaje wyrzucilam.

Ja na poczatku mialam sopelek taki ze trzeba bylo zaciągac gile swoja buzia, i obrzydzalo mnie to, umeczylam sie strasznie. Pozniej kupilismy katarek plus i do tej pory nam sluzy, super sciaga i trwa to sekundy. Synek sam sobie wyciąga gile 😁

To zaciąganie mnie koszmarnie obrzydza a mój mąż jakby usłyszał o takiej metodzie to by chyba umarł :P
Stary 2018-01-03, 13:13   #3161
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Hej! Mam męża do niedzieli na urlopie i na nic czasu nie mam
Widzę, że zakupy apteczne na tapecie. U mnie dziś ma dojść paka z gemini.
Dzwonili mi też dziś ze sklepu, że wózek dotarł.
10.01 mam 3 USG. Niestety jadę sama, bo męża nie będzie. Mamę niestety musze zostawić w domu, bo ktoś mi musi fachowca dopilnować. Akurat 10 przychodzi instalator do łazienki. Oby tylko pogoda była dobra, bo mam do zrobienia jakieś 80km w jedną stronę.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 13:13   #3162
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Może teraz są lepsze proszki albo lepsze pralki ale jak byłam mniejsza to proszek zawsze się osadzał i okamieniał w drodze ze zbiorniczka do bębna, teraz zarówno ja jak i Mama i Teściowa używamy płynów albo kapsułek

Stary 2018-01-03, 13:17   #3163
asiula1306
Zakorzenienie

Dobra, wrzuciłam ten Katarek do koszyka. Obejrzałam na YT jak wygląda to odciąganie za pomocą odkurzacza i widzę że dramatu nie ma :P

Gosza, ja mam lekarza na drugim końcu miasta i mąż mnie samej nie puszcza. Zawozi mnie zawsze chociaż nie wchodzi do gabinetu. Teraz jak myśleliśmy że nie będzie mógł ze mną jechać to pomoc oferował mój tata i mój brat. Mam zakaz jeżdżenia samochodem na dalsze dystanse bo przyznałam się że już mi nie idzie to najlepiej a komunikacja miejska w ogóle nie wchodzi w grę z podejściem mojego męża Zresztą taka wyprawka autobusem trwałaby spokojnie z połtorej godziny w jedną stronę

Ok, mistrzynie kulinarne- nie mam pomysłu na obiad. Nie mam mięsa żadnego i możliwości by je kupić więc co zrobić? Myślałam o naleśnikach ale nie mam ochoty na słodkie a nie za bardzo wiem z czego zrobić farsz wytrawny. Makaron z sosem to też nie to. Ja ogólnie w ogóle nie jestem głodna i nie mam apetytu ale mężowi coś muszę podać...

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2018-01-03 o 13:19
Stary 2018-01-03, 13:30   #3164
alleyezonme
Zakorzenienie

A co zamawiałyście od HubiWorld oprócz tych pieluch tetrowych/flanelowych ? Coś macie do polecenia?

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

Edytowane przez alleyezonme
Czas edycji: 2018-01-03 o 14:01
alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 13:34   #3165
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
O też czytałam o tym wypłukiwaniu ale dziewczyny po prostu ustawiają podwójne płukanie

To zaciąganie mnie koszmarnie obrzydza a mój mąż jakby usłyszał o takiej metodzie to by chyba umarł :P
Obrzydliwe strasznie, niby filtr jest ale w sumie zarazki sie zaciąga i choroba murowana.

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-03, 13:34   #3166
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, wrzuciłam ten Katarek do koszyka. Obejrzałam na YT jak wygląda to odciąganie za pomocą odkurzacza i widzę że dramatu nie ma :P
to odciąganie za pomocą odkurzacza to tylko tak strasznie brzmi (że niby miałoby to dziecko wciągnąć ).
Z tego co widziałam to jest naprawdę w porządku ten Katarek i chyba najlepszy z tych wszystkich podobnych urządzeń. My się zdecydowaliśmy na baterie ze względów logistycznych - nie mamy w domu typowego odkurzacza, tylko centralny z 5-metrową rurą, więc przynoszenie za każdym razem z dołu mogłoby być męczące ale gdybym miała normalny odkurzacz, to beż wzięłabym Katarek
Stary 2018-01-03, 13:38   #3167
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
to odciąganie za pomocą odkurzacza to tylko tak strasznie brzmi (że niby miałoby to dziecko wciągnąć ).
Z tego co widziałam to jest naprawdę w porządku ten Katarek i chyba najlepszy z tych wszystkich podobnych urządzeń. My się zdecydowaliśmy na baterie ze względów logistycznych - nie mamy w domu typowego odkurzacza, tylko centralny z 5-metrową rurą, więc przynoszenie za każdym razem z dołu mogłoby być męczące ale gdybym miała normalny odkurzacz, to beż wzięłabym Katarek
Na baterie ? Czyli Haxe ? Tak mi podpowiada google. To brzmi fajnie, zastanowię się bo mam kupioną gruszkę; odciąganie ustami brzmiało niehigienicznie a odkurzaczem brzmiało że będę mieć wyciągnięty odkurzacz na środku pokoju

Stary 2018-01-03, 13:43   #3168
Pannkaka
Rozeznanie

Pytalyscie o inhalatory, ja mam taki https://www.aptekagemini.pl/inhalato...metr-1szt.html i nam sie sprawdza

Cytat:
Obrzydliwe strasznie, niby filtr jest ale w sumie zarazki sie zaciąga i choroba murowana.
Nie wiem, my mamy fride i nie wydaje mi sie, zeby zarazki przez to przechodzily. Corka i tak mnie sama wycaluje, albo kicha mi w twarz, wtedy jest bez filtra

Dzisiaj wykazalam sie niezlym kalafiorem. Odbieralam w sklepie zamowione przez internet buty (z tymi sznurowanymi juz nie moge). Zaczelam od tego, ze nie moglam za nic znalezc kodu do odbioru w telefonie. Nastepnie chcialam je w sklepie przymierzyc i mowie, ze troche ciasne, czy nie maja rozmiar wiekszych. Pani powiedziala, ze tylko podobny model, ale ze sprawdzi, tylko zebym jej dala jednego buta. Po czym pokazala mi, ze tam jeszcze byly takie cienki plastikowe wzmocnienia w srodku, po wyjeciu buty pasowaly idealnie
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 13:53   #3169
lelowa
Zakorzenienie

Parapet wkladki laktacyjne lansinoh sa super! Tak samo masc na sutki, reszta sie chowa.
Cytat:
Proszek.
Cytat:

Dokladnie, zawsze podwojne plukanie.
Mnie obrzydzalo przy cudzych dzieciach, przt swoim wcale, pozatym sa filtry wymienne. Do odkurzacza tez mamy.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-03 o 13:55
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 13:53   #3170
katstan
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny.

Ten rok jeszcze dobrze się nie zaczął a już mi podpadł. Zgadnijcie kto 1 stycznia złamał sobie zęba? Dwójkę
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 13:54   #3171
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Pytalyscie o inhalatory, ja mam taki https://www.aptekagemini.pl/inhalato...metr-1szt.html i nam sie sprawdza

Nie wiem, my mamy fride i nie wydaje mi sie, zeby zarazki przez to przechodzily. Corka i tak mnie sama wycaluje, albo kicha mi w twarz, wtedy jest bez filtra

Dzisiaj wykazalam sie niezlym kalafiorem. Odbieralam w sklepie zamowione przez internet buty (z tymi sznurowanymi juz nie moge). Zaczelam od tego, ze nie moglam za nic znalezc kodu do odbioru w telefonie. Nastepnie chcialam je w sklepie przymierzyc i mowie, ze troche ciasne, czy nie maja rozmiar wiekszych. Pani powiedziala, ze tylko podobny model, ale ze sprawdzi, tylko zebym jej dala jednego buta. Po czym pokazala mi, ze tam jeszcze byly takie cienki plastikowe wzmocnienia w srodku, po wyjeciu buty pasowaly idealnie
Tez mamy nebulizator z microlife, swietny jest, szybko inhaluje i w miare cicho.
Stary 2018-01-03, 14:02   #3172
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość

Tez mam microlife i jestem zadowolona. W tym sopelku jest tylko gąbeczka. To prawda z tym calowaniem 😉
Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.

Ten rok jeszcze dobrze się nie zaczął a już mi podpadł. Zgadnijcie kto 1 stycznia złamał sobie zęba? Dwójkę
Jak to zrobilas?

Ja jutro mam wizyte, dr wspominal cos o dokładniejszym usg, to jest to 3usg? W 30tc?

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-03, 14:03   #3173
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Na baterie ? Czyli Haxe ? Tak mi podpowiada google. To brzmi fajnie, zastanowię się bo mam kupioną gruszkę; odciąganie ustami brzmiało niehigienicznie a odkurzaczem brzmiało że będę mieć wyciągnięty odkurzacz na środku pokoju
Mam ten: https://www.ceneo.pl/35933397
Nie wiem jak będzie się sprawdzał, bo jest strasznie głośny
Stary 2018-01-03, 14:10   #3174
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Też przed chwilą się nad tym zastanawiałam i wybrałam proszek bo poczytałam że lepiej dopiera.
Cytat:
Mama mówiła, że tylko płatki, ale to sporo z nimi zachodu. Koleżanka doradzila mi płyn, bo jak pisała któraś z dziewczyn lepiej się wyplukuje. Do plam z kupek i innych substancji mam mydełko. Płyny wybrałam dwóch marek, lelowa poleciła Jelpa i się skusilam, koleżanka prała w Bialym jeleniu hipoalergicznym i też wzięłam na sprobowanie. Zobaczymy.

Co do aspiratorow, wzięłam dwa- katarek do odkurzacza i sopelek, na wszelki wypadek mam też gruszke...

Właśnie przyszło zamówienie z gemini i nie dostałam żadnego gratisu 😕 co za dziady

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:11   #3175
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Mama mówiła, że tylko płatki, ale to sporo z nimi zachodu. Koleżanka doradzila mi płyn, bo jak pisała któraś z dziewczyn lepiej się wyplukuje. Do plam z kupek i innych substancji mam mydełko. Płyny wybrałam dwóch marek, lelowa poleciła Jelpa i się skusilam, koleżanka prała w Bialym jeleniu hipoalergicznym i też wzięłam na sprobowanie. Zobaczymy.

Co do aspiratorow, wzięłam dwa- katarek do odkurzacza i sopelek, na wszelki wypadek mam też gruszke...

Właśnie przyszło zamówienie z gemini i nie dostałam żadnego gratisu 😕 co za dziady

Ja tez nie dostalam, z synkiem mialam kilka probek. Dziady wstretne 😉

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-03, 14:12   #3176
katstan
Raczkowanie

Cytat:
Jak to zrobilas?
Bóg mnie pokarał za zżeranie galaretek w czekoladzie

A tak serio to był ząb po leczeniu kanałowym. Pusty w środku. Dentysta ostrzegał, że tak się kiedyś może zdarzyć. A wiadomo że w ciąży zęby słabsze.
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:13   #3177
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Ale mi się spać chce W ogóle jakaś nieogranięta dzisiaj jestem :/ Idę sobie kawę zrobić. O 16 wizytuje. Ciekawe ile mój mały klocek już waży

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:13   #3178
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Bóg mnie pokarał za zżeranie galaretek w czekoladzie

A tak serio to był ząb po leczeniu kanałowym. Pusty w środku. Dentysta ostrzegał, że tak się kiedyś może zdarzyć. A wiadomo że w ciąży zęby słabsze.
O jaa. I co, da sie uratowac?
Myslalam ze po kanalowym zab jest wypełniony w srodku?

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-03, 14:16   #3179
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość

A dostajesz tez przesylki z Gdanska z gemini? Dziwie sie bo inna dziewczyna pisala tu, ze robi czesto na spole zakupy za 1000zl albo i wiecej i tez nic nie daja, a ja mam zawsze jakis fajny gratis. Czesto tez dzwonia jak czegos nie ma i przepraszaja proponujac w zamian cos innego lub wlasnie maly dodatek.
Stary 2018-01-03, 14:16   #3180
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny.

Looo matuchno!! To musisz go teraz "dobudowac"?
Cytat:
Tez mam microlife i jestem zadowolona. W tym sopelku jest tylko gąbeczka. To prawda z tym calowaniem 😉

Jak to zrobilas?

Ja jutro mam wizyte, dr wspominal cos o dokładniejszym usg, to jest to 3usg? W 30tc?

Właśnie dostałam termometr z microlife i pokazuje mi temperaturę 34 stopnie. To ze mną jest coś nie tak czy z nim?? Hmmm

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości