Mamusie lipcowe 2018 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-03, 09:10   #3691
nesska89
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Early Bird witaj 😘
Gosia trzymam kciuki za żelazo, musi byc dobrze
Folinka Twoj to na prawde Skarb Mój dopiero dzis poszedl do pracy po przerwie świątecznej i tak jakoś dziwnie bez Niego no ale spotkamy sie u gina.
Nesska my tez bysmy chcieli odkładać lub wziąć kredyt i placic to.co teraz na mieszkanie to na rate kredytu, jednak przez te problemy finansowe nie możemy poki co nic zrobic w tym kierunku na naszej działce póki co rosną świerki, mąż zasadzil mała plantacje

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
U nas to też odległe marzenie, może po urlopie macierzyńskim uda mi się znaleźć dobra prace to będzie łatwiej. Mąż coś zagaduje że od maja zmienia prace by być na miejscu jak dziecko sie urodzi. A od przyszłego roku chce jeździć po Europie żeby więcej zarobić. Przynajmniej macie działkę, a my tylko o niej marzymy. Z drugiej strony jak sobie pomyśle że weźmiemy kredyt mąż będzie wiecznie w trasie A ja sama z dziś mi w domu. Wiem ile przy domu jest pracy, teraz mam rodziców przy sobie i dużo mi pomagaj. Marzy nam się mieszkać w mieście 10km dalej niby nie daleko ale u nas nie ma komunikacji miejskiej więc zostaja auta, a to też problem jak się zepsuje

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 09:39   #3692
MalaGosia88
Zakorzenienie

Elaaa to ja miałam o tyle dobrze, że muszę się umawiać na wizyty w laboratorium i te Panie wyznaczają tak termin żeby wszystko było na czas . Nie miałam nigdy badania pod kątem ospy chociaż przechodziłam dopiero w tym roku dobrze, że Twój lekarz o to zadbał.

Zua zawsze jakiś interes, co by działka nie stała pusta
Stary 2018-01-03, 10:03   #3693
oleska88_
Aleksandra Pawłowska

Właśnie dołączyłam😊

Dzień dobry! Mój spodziewany termin to 29 lipca 😊
oleska88_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 10:09   #3694
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anett_s Pokaż wiadomość
Moja waga + 3 kg, obecnie więc 71kg, w porównaniu do sprzed ciąży
mam 176cm wzrostu, brzuszek rośnie i szukam już ciążowych spodni bo narazie to same sukienki

Wynajmujemy mieszkanie 53m2 za 1200zl + media, a w planach remont domu po dziadkach ale to spora inwestycja na lata. Od czerwca tam mieszkamy, właściciel wspominał że nie ma mowy o zwierzętach i małych dzieciach... oczywiście tego nie ma w umowie najmu, ale martwie się jak zareaguje na moją ciążę, bo jeszcze nie wspominaliśmy mu. Czy może z nami nie przedłużyć umowy (mamy na czas określony na rok, czyli do czerwca) a do końca marca trzeba go powiadomić czy przedłużamy na nastepny rok. Jakoś sobie nie wyobrażam przeprowadzki w ostatnich tygodniach ciąży, tym bardziej że mój partner pracuje za granicą i w tygodniu go nie ma. Chcemy być fair i mu powiedzieć, no ale nie wiem jak zareaguje i co może zrobić, bo on jest z tych z zasadami itp. Z drugiej strony wpłacaliśmy kaucje 2400zl za 2 czynsze, więc ja nie wiem co tam można zniszczyć w tym mieszkaniu za tą kwotę, bo chyba miał to na myśli mówiąc o zwierzętach.
Jak myślicie?
Hmm też mamy w umowie zakaz posiadania zwierząt. O dzieciach nie ma słowa 😉 my placilismy trzykrotność czynszu kaucji, ale w umowie mamy, że chodzi o szkody. Takie bieżące zużycie mamy jakby w cenie. Kurcze dziwne by to było jakby chciał rozwiązać umowy tylko dlatego, że spodziewacie się dziecka, spróbujcie z nim pogadać. Szkoda znowu tracić czas i nerwy na szukanie mieszkania i przeprowadzkę 😉 dla mnie to horror, pakowanie, przenoszenie, układanie na nowo.. wrrr 😉 chciałabym ten etap przeskoczyć kiedyś 😂😂
Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Elaaa to ja miałam o tyle dobrze, że muszę się umawiać na wizyty w laboratorium i te Panie wyznaczają tak termin żeby wszystko było na czas . Nie miałam nigdy badania pod kątem ospy chociaż przechodziłam dopiero w tym roku dobrze, że Twój lekarz o to zadbał.

Zua zawsze jakiś interes, co by działka nie stała pusta
O jak fajnie, u mnie godzinę albo i dłużej trzeba odczekać. Jeszcze przy samym okienku Pani mówi, że ospy właśnie nie robią, żebym pojechała na drugi koniec miasta.. gorąco mi się zrobiło 😉 ale na szczęście znalazła w tym wykazie 😉 miałam ospę, wiem na pewno a mimo to gin mówi, że lepiej sprawdzić 😉

Stary 2018-01-03, 10:14   #3695
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
A co do mnie z tym terminem wizyty to po prostu chcialam sie skonsultowac po ug z moim ginem,ale juz poczekam te 3 tygodnie

Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app
Lekarz na ug też chyba powinien skomentować, czy wszystko jest w porządku, a z drugiej strony jeśli robisz też pappa, to i tak chyba zwykle trzeba ze dwa tyg poczekać na wyniki

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Folinka i jak samopoczucie dzis? Twój Mąż to skarb, złoty facet

Byłam dziś oddać krew już na poniedziałkową wizytę... oby żelazo skoczyło, zrobiłam wszystko co mogłam
Tak sobie, gardło boli baaardzo. Jutro raczej wycieczka do lekarza dla pewności
dla Ciebie!

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez oleska88_ Pokaż wiadomość
Właśnie dołączyłam😊

Dzień dobry! Mój spodziewany termin to 29 lipca 😊
Witaj!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 10:53   #3696
oleska88_
Aleksandra Pawłowska

Z ciekawości zapytam, czy są tu jakieś przyszłe mamy z Gdyni?😊
Jestem ciekawa lekarzy prowadzących i wyboru szpitala. Pozdrawiam!
oleska88_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 11:13   #3697
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry

Miałam dzisiaj straszy sen, śniło mi się, że urodziłam wczesniaka... Wpadłam w panikę, bo w domu nie miałam nic przygotowane prócz łóżeczka.. No i teraz się zastanawiam, czy w tym kwietniu to nie będzie za późno..
Na ogarnianie wszystkiego.

Mam dużo ubranek schowanych w kanapie, pod łóżkiem, ale wymieszane rozmiarowo..
Wpadlam na pomysł, że kupię w pepco kartony i
Będę te ubranka segregowac, typu "body krótki i długi rękaw rozmiar 56-62" i podpisywać na kartonie.. A potem tylko pozostanie wrzucić do pralki odpowiedni rozmiar i tyle.

Przeraził mnie ten sen.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 11:56   #3698
ane3kaa
Zakorzenienie

mdłości w miarę minęły a rwie mnie codziennie rano na wymioty.... nie mam czym w sumie i tylko mną szarpie (( masakra.....

17 stycznia mam UG tydzien wczesniej mam iść na krew
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 12:03   #3699
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Miałam dzisiaj straszy sen, śniło mi się, że urodziłam wczesniaka... Wpadłam w panikę, bo w domu nie miałam nic przygotowane prócz łóżeczka.. No i teraz się zastanawiam, czy w tym kwietniu to nie będzie za późno..
Na ogarnianie wszystkiego.

Mam dużo ubranek schowanych w kanapie, pod łóżkiem, ale wymieszane rozmiarowo..
Wpadlam na pomysł, że kupię w pepco kartony i
Będę te ubranka segregowac, typu "body krótki i długi rękaw rozmiar 56-62" i podpisywać na kartonie.. A potem tylko pozostanie wrzucić do pralki odpowiedni rozmiar i tyle.

Przeraził mnie ten sen.

Kwiecien bedzie ok jest potem maj i czerwiec.
Ja po cichu licze ze urodze wczesniej gdzies tak w 38 tyg. Drugiego tak urodzilam.
Mi sie snilo ze urodzilam dziecko z dlugimi okolo 10 cm wlosami jasno blond.
Ja jeszcze nic nie mam. Dopiero siostra mi uszykuje ciuszki lozeczko sama musze kupic ale kupie turystyczne.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 12:07   #3700
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Kwiecien bedzie ok jest potem maj i czerwiec.
Ja po cichu licze ze urodze wczesniej gdzies tak w 38 tyg. Drugiego tak urodzilam.
Mi sie snilo ze urodzilam dziecko z dlugimi okolo 10 cm wlosami jasno blond.
Ja jeszcze nic nie mam. Dopiero siostra mi uszykuje ciuszki lozeczko sama musze kupic ale kupie turystyczne.

No ja miałam na myśli to, że mogę urodzić w 27tc..tak jak ja się urodziłam.

My kupujemy łóżeczko turystyczne.
A do pokoiku małej zwykle łóżeczko,bo doszłam do wniosku, że przecież dziecko uczy się wstawać na łóżeczku - szczeblach,kilka osób mi już na to uwagę zwróciło.
Moja ciocia z tego powodu musiała chodzić na rehabilitację kuzynka.
Wiec turystyczne będzie na kółkach w pokojach+łatwe do spakowania jak pojedzie na noc do dziadków, a łóżeczko u niej w pokoju będzie do spania w nocy.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-03 o 12:12
Stary 2018-01-03, 12:18   #3701
MalaGosia88
Zakorzenienie

Oleska88 witaj

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Folinka co ja Ci będę mówić, sama dobrze wiesz, że jak trzeba to trzeba niestety do lekarza. To 38 stopni już brzmi źle . Trzymaj się dzielnie, niech dbają o Ciebie chłopaki!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-03, 12:29   #3702
fioletowe okulary
Raczkowanie

Anett moja koleżanka była w takiej samej sytuacji, właściciel powiedział że albo przepisza umowe na jej partnera na kolejny rok (kobiety w ciazy lub z małym dzieckiem nie może wyrzucić, ale jeśli umowa będzie na inne nazwisko-na jej partnera-wtedy to żaden problem) albo umowy nie przedłuży. Przepisali więc ta umowę ale właściciel zapowiedział żeby się rozgladali za czymś nowym bo za rok mają się wyprowadzić.

Zamówiłam wczoraj poduszkę ciążowa Super Mami C , dzisiaj o 9 rano już był kurier! Cudowna jest; leżę na niej od rana :-D

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Tzn. Właściciel uzasadnił to tak ze za rok będzie potrzebował tego mieszkania bo jego rodzice się do niego przeprowadza -Co oczywiście jest sciema....
Stary 2018-01-03, 12:36   #3703
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Anett moja koleżanka była w takiej samej sytuacji, właściciel powiedział że albo przepisza umowe na jej partnera na kolejny rok (kobiety w ciazy lub z małym dzieckiem nie może wyrzucić, ale jeśli umowa będzie na inne nazwisko-na jej partnera-wtedy to żaden problem) albo umowy nie przedłuży. Przepisali więc ta umowę ale właściciel zapowiedział żeby się rozgladali za czymś nowym bo za rok mają się wyprowadzić.

Zamówiłam wczoraj poduszkę ciążowa Super Mami C , dzisiaj o 9 rano już był kurier! Cudowna jest; leżę na niej od rana :-D

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Tzn. Właściciel uzasadnił to tak ze za rok będzie potrzebował tego mieszkania bo jego rodzice się do niego przeprowadza -Co oczywiście jest sciema....
Nam dali 2tyg max miesiąc na wyprowadzenie się. Bo podobno do mieszkania siostra właścicielki się wprowadza, bo się rozwodzi.
Nie wiem ile w tym prawdy, ale no cóż, różne rzeczy się zdarzają. No ale mają prawo..

A co do koleżanki, to moim zdaniem właściciel zachował się ok, wolał nie mieć problemów w razie czego, ja też bym się bała wynajmować moje mieszkanie osobie, której nie mogę w razie czego wmówić umowy, bo ma dziecko,co gdyby mi było potrzebne dla kogoś z rodziny, albo mi samej, bo moj dom się spalił, a okazuje się, że moje mieszkanie będzie zajęte przez kogoś innego bo nie mogę go wyrzucić ? no i dał im rok na szukanie mieszkania, więc to kupa czasu.. To jest właśnie ryzyko wynajmu.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-03 o 12:43
Stary 2018-01-03, 13:13   #3704
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Dawno tu nie pisałam, ale wtrącę się, bo nie ma czegoś takiego, jak niemożliwość wypowiedzenia umowy kobiecie w ciąży ani tym bardziej nie ma żadnej różnicy, kto będzie wpisany w umowie jako najemca. Wszyscy mieszkańcy lokalu są lokatorami - zastosowanie ma ustawa o ochronie praw lokatorów, możecie sobie poczytać, jak się nudzicie i chcecie się czegoś dowiedzieć Upływ terminu, na jaki była zawarta umowa, w czasie ciąży czy po urodzeniu dziecka, nie jest nieskuteczny - umowa się jak najbardziej rozwiązuje. Tak samo można wypowiedzieć umowę najmu, na zasadach z w/w ustawy. Ciąża albo macierzyństwo ma znaczenie jedynie w sprawie o eksmisję, jeśli ludzie się dobrowolnie nie wyprowadzą - takim lokatorom sąd nie może nie przyznać prawa do lokalu socjalnego i pod takim względem faktycznie wyprowadzenie z mieszkania osób z małym dzieckiem jest faktycznie niemożliwe (przez długie lata).

A tak w temacie ciąży to ja niestety spędziłam dwa ostatnie dni roku w szpitalu na obserwacji. Na szczęście wszystko jest ok. Dziś już jestem w pracy, a jutro idziemy na UG. Czekam bardzo

Życzę spokojnego dnia i zdrówka dla Was

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:02   #3705
Patrycja28100
Rozeznanie

Jeszcze Wam nie napisalam co ja ostatnio odwalilam. 😝
Pojechalam po pieluchy bo moj mlodszy na noc ma pieluche jeszcze. Na kartonie od pieluch bylo ze rozmiar 6 wiec wzielam i nie spojzalam na opakowanie. W domu wieczorem otworzylam i chcialam mu zalozyc pieluche a tam patrze malutka pielucha 😄
Takze mam juz paczke pampersow rozmiar 3 od 4kg 😜😀😄

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:15   #3706
Early Bird
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hej,witamy ;-) ja tez mam w tym miesiącu 28 urodziny ��
Ps. Mieszkam w pl i tez mam problem z imieniem,ale z moim mężem sie nie da dogadać w tej kwestii ��

Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app
Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Witaj Early Bird. 5 lipca to pojutrze! Pierwsze USG?
Ja tez chwilowo tutejsza. Na temat imion jeszcze tak dokładnie nie myśleliśmy ale mam również zagwostke. Chociaż Wam pewnie keszcze trudniej jeśli pisownia inna i Tz z poza Europy itd. My tez mamy trzy języki i chcielibyśmy znaleść coś uniwersalnego ale nie oklepanego...

Cytat:
Early Bird witaj ��

[/QUOTE]
Witam szczególnie serdecznie kolejną krajankę na obczyźnie
I nocnego marka Zwykle nie mam z kim po nocach pisać!
My nie mamy jakoś specjalnie problemu z imionami, ale mamy do pogodzenia tylko dwa kraje/języki. I fakt, że wiele imion, które nam się podobają, odpadają ze względu na to, że w angielskim nie ma podobnego odpowiednika. Jeśli partner jest spoza Europy to chyba może być jeszcze trudniej. Może ta strona Ci w czymś pomoże...
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Odpo...żnych_językach
Moi chłopcy mieli szczęście ze swoimi imionami, bo wybieraliśmy je, zanim nam się śniło o wyjeździe do uk. Maksymilian to jest w ogóle dla mnie jedno z najbardziej międzynarodowych imion jakie znam, ale w szkole wybrał sobie naturalnie Max, ale znowu gdy pisze coś po polsku lub jakieś życzenia dla pl rodziny to używa Maks Młodszy Kajetan, od małego nazywany przez nas Kajem, to w szkole po prostu Kai. To wiele ułatwia, że w szkole w dokumentach piszesz jak dziecko ma być nazywane i może to być inna forma niż oficjalne imię z dokumentów. Dla Kaja wybraliśmy "Kai", choć ja generalnie lubię trzymać się mojej rodzimej pisowni tam, gdzie się da, ale on był mały i nie mówił jeszcze po angielsku, więc tak było dla niego najlepiej, bo w przeciwnym wypadku wymawialiby na pewno jego imię "Kadż" albo "Kadżetan" jak to zwykle w przychodni bywa i wtedy pewnie w ogóle by nie wiedział, że do niego mówią...[/QUOTE]

Dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie do grupy folinka, a można wiedzieć gdzie ty mieszkasz?
Bardzo ładne imiona dla swoich chłopców wybraliście

A tak w ogóle to zazdroszczę wam tego podekscytowania i oczekiwania na dzieciaczki... Ja tak naprawdę jedynę co teraz odczuwam to przerażenie przed porodem, połogiem i oczywiście rolą matki Ogólnie może to też dlatego, że od samego początku ciąży czuję się okropnie, nie mogę jeść bo ciągle mi niedobrze Ale jako że już kończę 3 miesiąc, mam nadzieję, że mdłości przejdą i wstąpi we mnie nowa energia

Edytowane przez Early Bird
Czas edycji: 2018-01-03 o 14:16
Early Bird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:26   #3707
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Oleska witaj 😘
Regular, czyli jutro razem niesiemy dobre nowiny z UG
Ja wlasnie czekam na wizyte, oczywiscie jest opóźnienie, ech.....

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 15:03   #3708
pozytywnaj
Zadomowienie

Hej. Mogłabym dołączyć jeszcze i ja??
pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 15:15   #3709
fioletowe okulary
Raczkowanie

Pozytywnaj- pewnie, wszystkich przygarniamy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-03, 15:18   #3710
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Witaj im nas więcej tym lepiej! Opowiedz coś więcej o sobie

Stary 2018-01-03, 15:31   #3711
pozytywnaj
Zadomowienie

No więc to moja 3 ciąża. W domu mam parkę 4.5 i 3 latka. mam nadzieję, że się nie obrazicie, że nie będę was nadrabiać tylko będę od dziś na bieżąco? 😊

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

a termin na 31.07😊

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 15:46   #3712
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
No więc to moja 3 ciąża. W domu mam parkę 4.5 i 3 latka. mam nadzieję, że się nie obrazicie, że nie będę was nadrabiać tylko będę od dziś na bieżąco?

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

a termin na 31.07

Witaj Pozytywna (pozwolisz, że tak będę się zwracać? )

Nie obrażamy się, a dzie tam. Bądź z nami na bieżąco i pisaj
Dobrze zrozumiałam, że masz córeczkę 4,5 roczku i chłopca 3 latka?
Jakieś prederencje, przeczucia co do płci?

Oleska, witaj również

Folinko, jak się czujesz? Baaaaardzo Ci współczuję, bo moja angina przeistoczyła się w zapalenie oskrzeli...

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Early Bird Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to zazdroszczę wam tego podekscytowania i oczekiwania na dzieciaczki... Ja tak naprawdę jedynę co teraz odczuwam to przerażenie przed porodem, połogiem i oczywiście rolą matki Ogólnie może to też dlatego, że od samego początku ciąży czuję się okropnie, nie mogę jeść bo ciągle mi niedobrze Ale jako że już kończę 3 miesiąc, mam nadzieję, że mdłości przejdą i wstąpi we mnie nowa energia
Nie zazdrość! Ja też odczuwam przerażenie jak to będzie i jak ja sobie niby poradzę, kiedy sama momentami czuję się jak dziecko.. Szczególnie jak jadę do mamusi

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-03 o 15:49
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 15:51   #3713
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Witaj Pozytywna (pozwolisz, że tak będę się zwracać? )

Nie obrażamy się, a dzie tam. Bądź z nami na bieżąco i pisaj
Dobrze zrozumiałam, że masz córeczkę 4,5 roczku i chłopca 3 latka?
Jakieś prederencje, przeczucia co do płci?

Oleska, witaj również

Folinko, jak się czujesz? Baaaaardzo Ci współczuję, bo moja angina przeistoczyła się w zapalenie oskrzeli...

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Nie zazdrość! Ja też odczuwam przerażenie jak to będzie i jak ja sobie niby poradzę, kiedy sama momentami czuję się jak dziecko.. Szczególnie jak jadę do mamusi
Ja też należę do tych bardziej przerażonych niż podekscytowanych.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 16:02   #3714
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Ja też należę do tych bardziej przerażonych niż podekscytowanych.

Radość i oczekiwanie jest, ale te myśli jak to będzie, czy sobie poradzę, że to takie przeorganizowanie życia, nie będzie już beztroskiego lenistwa (no chyba za kilkadzieścia lat ) i spania.. Ale pewna osoba mi powiedziała, że dzieci wnoszą radość do życia i tego się trzymam. Skoro rozczulam się nad cudzymi dziećmi, to jak miałabym nie rozczulać się nad swoim?

Stary 2018-01-03, 16:05   #3715
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Załącznik 7377596
Czesc ciocie wizyta super, Maluszek ma 6,16 cm, wg usg 12+4 wg om 12+1. Nt 1,3, wszystko jest na miejscu, pokazywal mózg, narządy wewnętrzne prrzed jutrzejszym ug mamy solidny, pozytywny podklad a fikal niesamowicie, z prawej na lewą

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 16:17   #3716
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 7377596
Czesc ciocie wizyta super, Maluszek ma 6,16 cm, wg usg 12+4 wg om 12+1. Nt 1,3, wszystko jest na miejscu, pokazywal mózg, narządy wewnętrzne prrzed jutrzejszym ug mamy solidny, pozytywny podklad a fikal niesamowicie, z prawej na lewą

Gratuluję Tygrysico Wszystko idealnie

Nie widzę obrazka, coś nie tak u mnie?

Stary 2018-01-03, 16:21   #3717
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Gratuluję Tygrysico Wszystko idealnie

Nie widzę obrazka, coś nie tak u mnie?
Ja też nie widzę..

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 16:24   #3718
arya09
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.

Nadrobiłam was i odniosłam się do postów i wszystko mi się usunęło

Mi dziś w drodze z pracy zrobiło się niedobrze:/ myślałam że nie dojadę i zwymiotuje tam. Teraz nadal mi niedobrze eh.

Witam wszystkie nowe mamusie

Early ja mam takie same odczucia też jak narazie mam więcej obaw niż radości

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Ja też nie widzę..

Ja też nie widzę

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 16:29   #3719
norka93
Wtajemniczenie

Zaraz Justynka nam tutaj wstawi znów

Stary 2018-01-03, 16:32   #3720
Elaaaa
Wtajemniczenie

Early ja też raczej z tych bardziej przerażonych 😊😊 cieszę się wiadomo, bo to wyczekane maleństwo, ale boje się okrutnie jak sobie poradzimy. Jak obsługiwać takiego maluszka, skąd się tego wszystkiego nauczyć 😉 mówią instynkt.. ale jakieś podstawy trzeba mieć 😉 alee damy radę 😉

Zua nie widać zdjęcia 🙁 super, że wszystko ok!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości