|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Staramy się o maluszka :)
Cytat:
Mój Tz akurat dziś ma 28 urodziny 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry. Cos chyba mnie rozklada. Tak mnie plecy bola ze w nocy nie moge spac. Temp ponad 37 o zatokach nie wspomne.4 lata starań? O matko chyba bym w depresje popadla Edytowane przez majeczka0123 Czas edycji: 2018-01-03 o 07:41 |
|
|
|
|
|
#2253 | |
|
Rozeznanie
|
Nem, wszystkiego najlepszego dla męża!
Mój mąż 33, ja w sierpniu 30...co mnie dobija, bo uświadamia jak przebimbałam całe młodzieńcze lata najpierw w nauce, a potem w pracy....zawsze grzeczna i spokojna, wulkan nie eksplodował mimo chęci.....a teraz czuje się ciężka i zesztywniała i nie mam już siły na nocne imprezy (chyba że na sorze A do tego wczoraj się okazało, że bank nas zrobił w ch...oinkę i mamy kłopot finansowy nie lada, załatwiliśmy wszystkie wymagane sprawy do uzyskania kredytu hipo, pozamykaliśmy przeszakadzające wcześniejsze zobowiązania kredytowe, wstępna decyzja była na tak, podpisaliśmy przed świętami umowę deweloperską, zaraz potem dostaliśmy decyzję o przyznaniu kredytu, mieliśmy dziś podpisać umowę kredytową. Wczoraj dostaliśmy informację że bank między świętami zmienił zdanie, kazał zamknąć jeszcze jedno zobowiązanie mężowi czyli 8 tys i wzrosły koszty ubezpieczenia o prawie 5tys, co łącznie powoduje że brakuje nam 13tys..... i już nie mamy od kogo pożyczyć. A dodatkowo od początku było mówione że rata za kredyt początkowo będzie kilka stówek i stopniowo będzie rosła razem z uruchamianiem kolejnych transz kredytu a teraz nagle zonk i od początku mamy płacić 1,9tys + prawie drugie tyle za wynajem obecnego mieszkania jeszcze przez 10 mcy.... Dziewczyny z mieszkaniami, też miałyście takie problemy? Uważam to za wysoce nie fair ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
![]() Nie dobijaj Nemm wizją depresji, 4 lata starań to długo ale z drugiej strony jest jeszcze młodziutka, wiele szans starań przed nimi (oczywiście wiem, że nie miałaś nic złego na myśli). A propos wczoraj miałam pacjentkę, o którą rodzice starali się 6 lat i kobieta też już była na wykończeniu, ale się udało, pokrzepiające, lubię takich opowieści słuchać ![]() Życzę dużo sił do walki z zatokami, mimo że to nielekarski sposób i większość lekarzy walczy z metodami niekonwencjonalnymi, to polecam na ostre zatoki inhalacje parowe z naparu z czarnego bzu, od lat mi bardzo pomagają Ja od kilku dni mam mega wahania nastroju, dziś z rana dołek, pewnie przez ten wredny bank i łączne 12 godzin snu przez 3 ostatnie doby...muszę zastopować z pracą |
|
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O musze wypróbować ten czarny bez. Jak na razie to robiłam inhalacje solą leczniczą. A lekarz to zawsze mi antybiotyk przepisywał. Współczuje sytuacji z tym kredytem my w tym roku ruszamy z budową jak tylko warunki na działce pozwolą wejść. O kredycie na razie nie myśle, ale.pewnie nie unikniemy. Chociaz jakiegoś niedużego na wykończenieI mam dylemat czy iść do pracy czy do lekarza.... Edytowane przez majeczka0123 Czas edycji: 2018-01-03 o 08:11 |
|
|
|
|
|
#2255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Kamaska wspolczuje sytuacji z kredytem a macie mozliwosc zmiany wynajmowanego mieszkania na jakies mniejsze, zeby oplaty wyszly was duzo mniejsze? Albo zamieszkac z rodzicami?
|
||
|
|
|
|
#2256 |
|
Zadomowienie
|
Witam się noworocznie
![]() Widzę wątek mierzenia temperatury, ja mierzyłam tylko 2 cykle, więc wiele nie podpowiem. U mnie się nie sprawdziło, bo nie jestem na tyle zorganizowana, by nawet w weekend budzić się na mierzenie Za to dłuższy czas robiłam testy owulacyjne i u mnie wychodzą książkowo, tylko co z tego, jak na razie efektów brak Tak czy inaczej mam jakieś dobre przeczucia co do tego roku i jestem pozytywnie nastawiona Nie nastawiam się jednak za bardzo, za dużo starań w tym cyklu nam nie wyszło, bo albo Mąż był chory albo ja ![]() Kamaska, współczuję przejść kredytowych :/ Co do wieku, to my oboje z Mężem po 31 Trochę żałuję, że nie zaczęliśmy starań wcześniej, bo teraz z perspektywy już wiem, że to wcale nie jest taka prosta sprawa... no ale cóż, czasu nie wrócim, trzeba walczyć dalej
|
|
|
#2257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowka Heh bywa blisko szczególnie gdy ma się na koncie 2 poronienia. Ale jakoś idziemy dalej. Wizyta w klinice 17.01 i zobaczymy ☺ Cytat:
O kurcze. Ale dlaczego tak nagle zmienił zdanie? Przecież skoro już mieliscie decyzję to nagle się rozmyślil?! Strasznie dużą rata by Wam wyszła, nie mówiąc już o tym ze gdzieś musicie mieszkać. Mam nadzieje ze nie będziemy się starać kolejne 4 i ciesze się ze wcześnie zaczęliśmy, tak jak mówisz jest czas i są większe szanse. Wy później zaczeliscie ale też się Wam uda Rzeczywiście przydałoby Ci się wolne 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no i nasze zwierzaki też by na kawalerce ucierpiały...chyba nie da rady....myślę, że te raty jakoś przeżyjemy, bardziej martwię się skąd do piątku wziąć dodatkowe 13tys, już za bardzo nie ma od kogo pożyczyć... ![]() Kurczę wracając na bardziej ciążowe tematy, ja temp. nie mierzę bo mi prawie nigdy nie podnosi się powyżej 36,6 nawet przy ciężkich infekcjach, ja chyba jestem taka zimna po prostu, ale mimo to jak w fazie lutealnej widzę 36,3 to się dołuję że znów d**a, więc przestałam mierzyć, żeby się nie wkurzać. A dziś strasznie mnie korci żeby test zrobić, kolejny dzień kiedy mogłaby @ być i jej nie ma, zwiastunów też żadnych i mimo że sobie obiecałam że w tym miesiącu czekam do 5 z testem to jak zwykle ręce świeżbią
|
|
|
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Kamaska wytrzymają 2 dni 😁
A co do temperatury. Mi rzadko kiedy się podnosi. Przeważnie mam 36,2 albo mniej jestem trupem chybaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2261 |
|
Zadomowienie
|
Też jestem z tych ,,zimnych'' jak mam ponad 36,6 jak dzisiaj to czuję taką jakby gorączkę. Od tygodnia czuję się okresowo, boli mnie brzuch a okresu nie ma, wiem że niektóre z Was miały wywoływany luteiną, może doradzicie do którego dnia cyklu czekać z wizytą do lekarza żeby dał coś na wywołanie??
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Żona Idealna :)
|
dobry
|
|
|
#2263 |
|
Nawiedzona PeMa
|
Hej
Ja tez raczej z niskotemperaturowcow. Nawet przy owulacji mialam ledwo 36,8-36,9. Kamaska wspolczuje sytuacji. I szczerze powiem ze chyba bym nie wiedziala jak z tego wybrnac. Jak dobrze pojdzie sami w tym roku bedziemy sie chcieli starac o kredyt na dom i ciesze sie ze mam ogarnietego w tym temacie meza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Jutro jednak ide na badania w drugiej fazie
gin powiedziala ze przeziębienie nie przeszkadza. Za to pojechałam do pracy i wróciłam. Wziełam komputer żeby popracować w domu. Może mi sie udam, ale na razie nie mam siły. Ja nie biorę wit D tylko selen. Przyjechała wlaśnie moja chrześnica a jej nawet na ręce nie moge wziąć ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Ja duphaston na wywołanie biore między 16 a 25 dc Edytowane przez majeczka0123 Czas edycji: 2018-01-03 o 12:24 |
|
|
|
|
|
#2265 | |
|
|
Cytat:
![]() u nas nie było takich przebojów z kredytem ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- zna sie tu któraś na tych wynikach tarczycowych? Kamaska?
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co być chciała wiedzieć o tarczycy? Więcej chyba wiem na temat dziecięcej endokrynologii niż tej dorosłej i nie wiem czy będę umiała pomóc, ale mogę spróbować
|
|
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Asia zależy jakie to wyniki ☺ podziel się, doradzimy
|
|
|
#2269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za to bank zaoferowal ubezp miesieczne ok 18 zl za 2 osoby. Ogolnie pozytywna opinia o niczym nie swiadczy moga sie rozmylic takze jak sa papiery to jest pewne ze jest. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#2270 |
|
Rozeznanie
|
My sprawdzaliśmy w trzech bankach, we wszystkich decyzja była pozytywna w tym też w Millenium, ale w naszym przypadku akurat tam wyszło najdrożej, najlepiej przedstawiał się nasz rodzimy bank więc też ten wybraliśmy. Z jednej strony wiem, że pozytywna opinia nie jet w żaden sposób wiążąca, ale z drugiej strony najpierw napisali wymogi, które od razu spełniliśmy, po czym przysłali wstępną umowę, która jest zupełnie inna niż to co pierwotnie było ustalane, gdyby od razu napisali że chcą żeby wszystkie zobowiązania były zamknięte, to umowę deweloperską podpisalibyśmy później, ustalili z deweloperem późniejszy terminy wpłaty pierwszej transzy i zdążylibyśmy to załatwić wszystko, a tak prostymi łowami mówiąc brakuje nam miesiąca kurczę i trzeba kombinować...mam nadzieję, że uda nam się wykombinować cokolwiek.....
|
|
|
|
|
#2271 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Ania jeżeli masz zawsze te max 33 dni no to już bym szła po luteine.
|
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
kamaska walczcie o swoje, umówcie się na spotkanie z przedstawicielem banku, opiszcie sytuację w piśmie do kogoś "wyżej", może uda się wynegocjować korzystniejsze warunki. Wiem, że kredyt hipoteczny to droga przez mękę... My mieliśmy czystą sytuację, oboje umowy w pracy na czas nieokreślony, żadnych innych zobowiązań finansowych, do tego wnioskowaliśmy o niewielki kredyt (25% wartości mieszkania, resztę kwoty mieliśmy) a i tak czekaliśmy w nieskończoność na uruchomienie kredytu i wypłatę transzy, bank co kilka dni domagał się doniesienia dodatkowych dokumentów, zaświadczeń itp, oczywiście za każdym razem zapewniając, że to juz napewno wszystko. Mieliśmy nerwy, tym większe, że byłam w końcówce ciąży, siedzieliśmy na walizkach, powinniśmy pakować się do szpitala i urządzać kącik dla dziecka a nie ogarniać dopiero remont i przeprowadzkę. Zdążyliśmy w ostatniej chwili, córka urodziła się 2 tyg po przeprowadzce
Co do wieku to ja chyba najstarsza w tym wątku 35 lat a Tz 39
|
|
|
|
|
#2274 | |
|
|
Cytat:
Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie wyniki oprócz tsh są ok ☺ tsh przy staraniach i ciąży powinno najlepiej być w granicy 1. Ale to łatwo zbić ☺
|
|
|
#2276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie nie bylo tak zle. Nerwy byly bo za malo czasu sobie dalismy na umowe wstepna i trzeba bylo przedluzac a posrednik tez srednio sie popisal. Wycena poszla sprawnie, wyplata tez. Najgorsze czekanie bo to byl poczatek roku, rozliczenia, korekty itp. Do tego rodzice maja prywatne firmy, ale na szczescie mielismy duzy wklad wlasny i nieduzy kredyt.Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2279 |
|
Nawiedzona PeMa
|
Asia tak jak Nem pisze tsh ciut za wysokie ale to łatwo zbić poza tym ja miałam pół roku temu prawie 2 a teraz 0,7 więc sama widzisz jak to się szybko zmienia. No i nad ft3 bym się zastanowiła chociaż ważniejsze jest ft4 i antyTPO a te są na moje oko w porządku
![]() Ja dzisiaj po wizycie, Maluszek rośnie. Powili trzeba myśleć o genetycznych
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Stella super wieści 😍😍
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

o zatokach nie wspomne.

Tak czy inaczej mam jakieś dobre przeczucia co do tego roku i jestem pozytywnie nastawiona
Nie nastawiam się jednak za bardzo, za dużo starań w tym cyklu nam nie wyszło, bo albo Mąż był chory albo ja

za to bank zaoferowal ubezp miesieczne ok 18 zl za 2 osoby.