Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-03, 18:36   #3271
Torrence
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Mój mężu ma dużo wielkich reklamowych t-shirtow z karate kiokushin to mu zawale najlepszy 😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Położna Ci nie podskoczy

A my mamy takie reklamowe "metro warszawskie"
Stary 2018-01-03, 18:37   #3272
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Przykro mi
Ja już po wizycie. Wszystko ok. Ktg ok. Mała rośnie książkowo, wazy 2200, żołądek, nerki, mózg itd wszystko ok. Serce też. Przepływy super. Leży główka w dół.
Niestety dzisiaj nie mam zdjęcia, bo cały czas się zasłaniała rączką i stopą

Super!
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:37   #3273
Jolinko
Zadomowienie

O i wiecie Co? Moja szarlotka na suchych bulkach i pomarszczonych jablkach zrobiła szał. Teść stwierdzil że dawno takiej dobrej nie jadł 🤤 a zajęło mi to z pieczeniem 40 min.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:39   #3274
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Torrence pokaż później na jaki przewijak się zdecydujesz

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:40   #3275
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość

Położna Ci nie podskoczy

A my mamy takie reklamowe "metro warszawskie"
Ej serio mamy ich tyle że by dla każdej mamuśki z naszego wątku chyba wystarczylo. Może wam porozsylam 😉

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:41   #3276
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
O i wiecie Co? Moja szarlotka na suchych bulkach i pomarszczonych jablkach zrobiła szał. Teść stwierdzil że dawno takiej dobrej nie jadł 🤤 a zajęło mi to z pieczeniem 40 min.

Rzuć przepisem

Dziewczyny, ale te koszulki tż to nie będą za krótkie? wiadomo, że w kulminacyjnym momencie i tak wszystko będzie na wierzchu, ale zanim się zacznie i np chciałabym sobie poskakać na piłce to w majtkach?

Czarodziejka, jaka piękna waga już
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:49   #3277
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Czarodziejka ladna waga małej
U nas koszule do porodu trzeba mieć swoją.

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:54   #3278
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Już po wizycie u naczyniowca. Niestety nadal nic konkretnego nie wiadomo. Myślałam że mi zrobi USG żył na miejscu a dostałam skierowanie :/ Oczywiście ta sama przychodnia, gabinet obok ale trzeba ustalać osobny termin
Najgorsza możliwość to żylaki żył miednicowych - wtedy jest problem z leczeniem. Ale to czy są miednicowe czy zastawkowe będę wiedziała dopiero po USG.
Kurde, szkoda ze jeszcze raz bedziesz musiała sie badać :/

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Jeżeli o tych fioletowych piszesz to są nie polecane bo są ze sztucznego materialu i sie zapocisz napewno podczas porodu

Najlepiej nałożyć jakąś długa koszulkę lub koszule ciemną do karmienia rozpinaną(taką której nie bedzie Ci szkoda wyrzucic w razie czego). Ja mam zamiar jakaś ciemną koszule z tych od dolce sonno nalozyc bo nie chce pozniej przy kontakcie skóra do skóry mieć całej koszuli podciagnietej do góry tylko rozpiętą
Ja biorę tez do karmienia z dolce sonno, kupiłam granatowa, nie bedzie mi szkoda bo to było chyba niecałe 30 zł

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Przykro mi
Ja już po wizycie. Wszystko ok. Ktg ok. Mała rośnie książkowo, wazy 2200, żołądek, nerki, mózg itd wszystko ok. Serce też. Przepływy super. Leży główka w dół.
Niestety dzisiaj nie mam zdjęcia, bo cały czas się zasłaniała rączką i stopą

Super ze z Młoda wszystko ok!

Cytat:
Czyli obie ogłaszamy bojkot Mnie jeszcze denerwuje duża rozbieżność między ofertą w necie i stacjonarnie, zarówno jeśli chodzi o asortyment jak i ceny. Np. ta nasza kurtka wtedy: stacjonarnie 79 zł a w necie 230!

Mecassie nawet nie wiesz jak się spłakałam. Rozumiem Wasz ból. My 2 i pół roku temu byliśmy zmuszeni ulżyć w cierpieniach naszej koteczce. Była z nami od urodzenia, przez 19 lat. Miała nowotwór, parę lat walczyliśmy. A miesiąc wcześniej bardzo nagle pokicał na tęczowy most mój drugi królik. Ja po śmierci zwierząt normalnie przechodziłam żałobę. Jak przeczytałam to co napisałaś to wszystko wróciło pomimo upływu czasu...

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Teraz teraz! Bakterie trzeba jak najszybciej wybić bo rozhulają się jeszcze bardziej!
U nas kicia życia 21 lat, zwykły dachowiec, w domu była dłużej niz ja, bo ja sie urodziłam jak kicia miała 2 lata... nie chce mowić, co ze mną przeszła ale wiadomo jak to bywa z dziećmi, szczególnie jak rodziców w domu nie było.. ehh tez sie spłajalismy cała rodzina, juz pod koniec to nie chodziła, trzeba ja było dokarmiać i sprzątać po niej

Cytat:
I to jest najgorsze w posiadaniu zwierząt. Nie zniszczone meble, nie koszty utrzymania, nie to, że jest problem jak się chce wyjechać...
Tak, to prawda...

Cytat:
Wiecie co, ja jednak zamawiam ten termometr microlife. Dorzuciłam też taki elektroniczny zwykły do pomiaru w różnych częściach ciała za niecałe 10 zł.
Ja dostałam termometr firmy tech med, polska firma. Testowany przez innych rodziców i jest ok. Ale to chyba każdy termometr ma obecnie błąd pomiaru, najlepsze były rtęciowe
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:54   #3279
lelowa
Zakorzenienie

Torrence u mnie tez na stronie szpitala nie ma nic o tym, ze daja swoje ale jak przyszlo co do czego to dali i kazali swoja schowac bo po co brudzic. Mi nie przeszkadzala ta jednorazowa, szczerze nawet na pocenie sie nie zwrocilam uwagi, nie pamietam nawet juz jak to bylo
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 18:58   #3280
Mecassie
Zakorzenienie

Czaro-dziejka wspaniałe wieści

Ja przed chwilą zwymiotowałam. Naprawdę od paru dni czuję się bardzo źle. Mąż każe iść na szpital ale nie chcę. Na samopoczucie mi nic nie pomogą. A i waga mi spadła

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 19:00   #3281
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Rzuć przepisem

Dziewczyny, ale te koszulki tż to nie będą za krótkie? wiadomo, że w kulminacyjnym momencie i tak wszystko będzie na wierzchu, ale zanim się zacznie i np chciałabym sobie poskakać na piłce to w majtkach?

Ja bym nie chciała takiego t-shirtu bo później przy skóra do skóry musi iść cała koszulka do góry, przecież przez dekolt dziecka mi nie wsuna

PM 2017
Stary 2018-01-03, 19:02   #3282
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Zostawic Was na chwile i tyle do nadrobienia

Mecasie - Kochana tak mi przyszlo do glowy, czy Twoja mala juz sie nie wybiera na swiat? Moze zaczynasz sie oczyszczac? No i ten czop? Moze jedz do szpitala, jak czop odchodzi przed 36tc to powinno sie to zglosic...

Czarodziejka -- za wizyte zuch dziewczynka

Ilsa pisala o h&m a ja bylam dzis w reserved i byly 2paki pajacy za 19.99 bawelnianych ibjuz wieksza przecena niz tydz temu. A na stronie nie bylo tych pajacy
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 19:05   #3283
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Mecassie dokładnie, może warto sprawdzić czy to faktycznie czop odszedł, w szpitalu będą to napewno wiedzieć po badaniu ginekologicznym. Chociaż widzę że za tydzień masz wizytę, hmm

PM 2017
Stary 2018-01-03, 19:06   #3284
Lunak
Wtajemniczenie

Czarodziejka, gratuluje pozytywnych wiescie z wizyty piękna waga malutkiej

Katstan, jak długo musisz czekać na to usg?

Mecassie, kiedy masz wizytę? Moze warto wczesniej skontrolować czy wszystko ok?

Ja jedna z Dolce sonno planuje do porodu. Nie były drogie to nie bedzie mi szkoda. A przynajmniej dobrze sie rozepnie jak juz bedzie mozna z dzieckiem w interakcje wejść

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 19:09   #3285
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Mecassie dokładnie, może warto sprawdzić czy to faktycznie czop odszedł, w szpitalu będą to napewno wiedzieć po badaniu ginekologicznym. Chociaż widzę że za tydzień masz wizytę, hmm

Sama nie wiem co robić... ja nie wiem czy to był czop to bratowa Tak sugerowała... Ogólnie przeszła mi ochota na słodkie a przecież całą ciążę aż się trzęsłam. Może po prostu się czymś zatrułam ? Ale brzuch się nie obniżył także poród raczej się nie zbliża.

Wizytę mam we wtorek czyli 6dni może ją na poniedziałek przełożyć ?

Właśnie zamówiłam ta koszulę na dolce spoko cena 25zł

Edytowane przez Mecassie
Czas edycji: 2018-01-03 o 19:11
Stary 2018-01-03, 19:18   #3286
Lulumo
Raczkowanie

Cytat:
Rzuć przepisem

Cytat:
Ja bym nie chciała takiego t-shirtu bo później przy skóra do skóry musi iść cała koszulka do góry, przecież przez dekolt dziecka mi nie wsuna

No właśnie, pamiętam, że ja położna o nich mówiła to też się zastanawiałam jak z tą piłką, na pewno powiedziała, że majtki na porodówce zakazane. Teraz już nie wiem co z tą koszulką męską, do tej pory wydawała mi się idealnym wyjściem. Ja myślałam, żeby kupić taką za pupę, żeby tyłkiem nie świecić cały czas, problemem teraz faktycznie wydaje mi się korzystanie ze sprzętu na porodówce.

Na pewno mówiła, że po porodzie podnoszą koszulę i przystawiają dziecko.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Sama nie wiem co robić... ja nie wiem czy to był czop to bratowa Tak sugerowała... Ogólnie przeszła mi ochota na słodkie a przecież całą ciążę aż się trzęsłam. Może po prostu się czymś zatrułam ? Ale brzuch się nie obniżył także poród raczej się nie zbliża.

Ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła do swojego lekarza/szpitala - można do szpitala po taką konsultację zadzwonić? i powiedziała jakie mam wątpliwości i decyzję co do przełożenia /wizyty na IP wizyty zostawiła lekarzom.
Lulumo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 19:20   #3287
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

Ale wysokością brzucha się naprawdę nie sugeruj. Widziałaś moje zdjęcie na FB? Zobacz jak mam wysoko brzuch. Z młodym malam identyczny do samego porodu. Nic a nic mi się nie obniżył. Jedź na IP, przecież jak będzie wszystko ok to Cię nie będą tam trzymać.

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 19:21   #3288
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Czaro-dziejka wspaniałe wieści

Ja przed chwilą zwymiotowałam. Naprawdę od paru dni czuję się bardzo źle. Mąż każe iść na szpital ale nie chcę. Na samopoczucie mi nic nie pomogą. A i waga mi spadła

Mecassie mąż ma rację lepiej stawić się do szpitala, pamiętam jak byłam w pierwszej ciąży to na wizażu dziewczyna tak miała jak się zgłosiła do szpitala to się okazało że to zatrucie ... Nie chce straszyć ale lepiej się upewnić

Mi jak czop odszedł to spanikowałam bo do tego co mówili to nie było podobne myślałam że jakieś krwawienie jak pojechałam tak już do porodu mnie zostawili.

Dziś kupiłam fotelik maxi Cosi pebble plus dla córki miałam pebble byłam bardzo zadowolona a teraz kolor dla chłopca do mnie przemówił tak więc już coś z wyprawki mam

Dziś też miałam wizytę wszystko w porządku, mały waży już 1198 gr. Kolejna wizyta 31 stycznia.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 19:22   #3289
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie każdej kobiecie sie brzuch obniża. Ja bym mimo wszystko pojechała, zbadają Cie i bedzie wszystko jasne.
Stary 2018-01-03, 19:23   #3290
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Rzuć przepisem

Już zdurniałam co z tymi majtkami U nas mówili o tym podkładzie, bo tych wód jednak trochę jest, u Lulumo, że zakaz majtek

Mecassie, dobrze byłoby sprawdzić, czy to był faktycznie czop.

Oliwka, jak fajnie rośnie Ponad kg to jest coś

Edytowane przez parapet
Czas edycji: 2018-01-03 o 19:25
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 19:24   #3291
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Mecassie mąż ma rację lepiej stawić się do szpitala, pamiętam jak byłam w pierwszej ciąży to na wizażu dziewczyna tak miała jak się zgłosiła do szpitala to się okazało że to zatrucie ... Nie chce straszyć ale lepiej się upewnić

Mi jak czop odszedł to spanikowałam bo do tego co mówili to nie było podobne myślałam że jakieś krwawienie jak pojechałam tak już do porodu mnie zostawili.

Dziś kupiłam fotelik maxi Cosi pebble plus dla córki miałam pebble byłam bardzo zadowolona a teraz kolor dla chłopca do mnie przemówił tak więc już coś z wyprawki mam

Dziś też miałam wizytę wszystko w porządku, mały waży już 1198 gr. Kolejna wizyta 31 stycznia.

Ale te nasze dzieciaczki rosną super ze wszystko dobrze

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość

Już zdurniałam co z tymi majtkami U nas mówili o tym podkładzie, bo tych wód jednak trochę jest, u Lulumo, że zakaz majtek

Mecassie, dobrze byłoby sprawdzić, czy to był faktycznie czop.

Pewnie co szpital to inne wymogi
Stary 2018-01-03, 19:24   #3292
Mecassie
Zakorzenienie

Jak mi się do jutra nie poprawi to pojadę faktycznie teraz już lepiej dmuchać na zimne...

Stary 2018-01-03, 19:30   #3293
julietta83
Zakorzenienie

czarodziejka, oliwka, gratki za dobre wieści z wizyt
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 19:30   #3294
Lulumo
Raczkowanie

Hehe, ja mam wrażenie, że u nas majtki to jakiś ogromny problem Nie zdziwiłabym się gdyby prześwietlali torby jak na lotnisku pod kątem majtek
Stary 2018-01-03, 19:38   #3295
alleyezonme
Zakorzenienie

Gratuluję udanych wizyt dzieci rosną jak na drożdżach. Super wieści

Mecassie jedz do szpitala i nie kombinuj! Zbadają Cie i będzie wszystko jasne. Zdrówka dla Was

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 19:40   #3296
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lulumo Pokaż wiadomość
Hehe, ja mam wrażenie, że u nas majtki to jakiś ogromny problem Nie zdziwiłabym się gdyby prześwietlali torby jak na lotnisku pod kątem majtek
Ja to nawet nie wiedziałam ze nie można mieć majtek jakiś konkretny powód ?

Dacie wiarę że ja mam szkołę rodzenia dopiero 26stycznia ?

Stary 2018-01-03, 19:48   #3297
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Na kazdej porodowce nie mozna moec majtek i to moznaby zrozumiec, ale potem mnie wkurza ze facet ma najwoekszy problem ze kobieta ma majtki... No ale jak z podpaska chodzic?? I wtedy na obchod kaza sciagac a potem juz nikt nie kontroluje
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 19:51   #3298
Lulumo
Raczkowanie

Cytat:
Ja to nawet nie wiedziałam ze nie można mieć majtek jakiś konkretny powód ?

Dacie wiarę że ja mam szkołę rodzenia dopiero 26stycznia ?

Położna w sumie specjalnie sie nie rozwodziła nad tym, powiedziała, że po zakwalifikowaniu i dopłnieniu formalności ściągamy mateczki na porodówkę. W czasie porodu chodzi chodzi o łatwy dostep do badania, poza tym zachęcają do pryszniców, i o ile będzie się w sali z wanną to o korzystania z niej.

Po porodzie - wietrzenie krocza.

Chociaż faktem jest, że taka zasadnicza była położna, która zrobiła na mnie najgorsze wrażenie. Pozostałe też coś wspominały, ale jakby mimochodem. W sumie muszę o to jeszcze dopytać. Najbardziej zastanawia mnie to korzystanie z piłki, tak gołym tyłkiem sobie nie wyobrażam.

To chyba nie masz szans wyrobić się ze wszystkimi zajęciami? Jak długo u Ciebie trwa szkoła rodzenia? U nas są bezpłatne niepubliczne, próbowałaś się załapac na taką?
Stary 2018-01-03, 19:51   #3299
Ojoanna29
Zakorzenienie

Moze któraś mama się wypowie jak to jest, jakoś tak wymyśliłam sobie, że na porodowce to bez majtasow już się chodzi
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 19:56   #3300
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lulumo Pokaż wiadomość
Położna w sumie specjalnie sie nie rozwodziła nad tym, powiedziała, że po zakwalifikowaniu i dopłnieniu formalności ściągamy mateczki na porodówkę. W czasie porodu chodzi chodzi o łatwy dostep do badania, poza tym zachęcają do pryszniców, i o ile będzie się w sali z wanną to o korzystania z niej.

Po porodzie - wietrzenie krocza.

Chociaż faktem jest, że taka zasadnicza była położna, która zrobiła na mnie najgorsze wrażenie. Pozostałe też coś wspominały, ale jakby mimochodem. W sumie muszę o to jeszcze dopytać. Najbardziej zastanawia mnie to korzystanie z piłki, tak gołym tyłkiem sobie nie wyobrażam.

To chyba nie masz szans wyrobić się ze wszystkimi zajęciami? Jak długo u Ciebie trwa szkoła rodzenia? U nas są bezpłatne niepubliczne, próbowałaś się załapac na taką?
Kurczę wanna-brzmi to jak marzenie... no właśnie a jak przykleić tą podpachę ? U nas jest tylko jedna bezpłatna szkoła rodzenia no i mnie zapisali na 26.01 a koniec jest 12.02 . Jeszcze mąż pójdzie ze mną tylko na zajęcia z opieki nad noworodkiem bo inne dni pracuje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości