Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-26, 18:18   #3691
rzyrafka
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3

doszła wreszcie moj apaczka od Hex a w niej mój anyżkowy żel YR i tona rzeczy do przetetsowania od tej Wariatki
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 19:13   #3692
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
zakochalam sie w pudeleczku lucidity [mam stara wersje ]. przypomina mi opakowania kremow pani walewska a w tych bylam zakochana jako male dziecie

p.s. Estell, puder wyslalam ale juz po poludniu, wiec dojdzie pewnie w sobote/poniedzialek przepraszam, wczesniej bylo mie na poczte nie bardzo po drodze
Za co Ty przepraszasz?:atyaty :
Chyba przeżyję do poniedziałku

Puder ma fajną zakrętkę - świetnie się sprawdzi w podróży; chociaż mogłoby być trochę mniejsze.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 19:16   #3693
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Hexx masz już może LU?
Stary 2008-06-26, 19:31   #3694
Oana
Zakorzenienie

Ciągle kupuje nowe kosmetyki do pielęgnacji włosów. Dosłownie mam szajbę na ich punkcie... To już weszło mi do krwi. Z innych rodzajów kosmetyków nowe również ciągle wędrują z półek drogerii do mojej toaletki.
Oana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 20:02   #3695
zizou
Zakorzenienie

spakowalam sie z bolem bo z bolem, ale moja wlaizka gotowa. teraz jego waliza. i polowa moich rzeczy czekajaca na upchniecie w niej
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 20:19   #3696
Estella
Zakorzenienie

Hehe, powodzenia Ziz

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Stary 2008-06-26, 20:40   #3697
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Byłam u lekarza i znam już prawdopodobną przyczynę mojego złego samopoczucia z ostatniego roku . Nie wygląda to wesoło. Dziwię się tylko, że jak we wrześniu położyli mnie w szpitalu i robili wszystkie możliwe badania niczego nie wykryli. Ba traktowali mnie jak hipochondryka . Ot służba zdrowia...

Estelko, skoro pachnie tak samo, muszę go mieć . Też tylko dla zapachu, bo cudów się nie spodziewam.

Zmykam oglądać Cyrulika

0306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 21:08   #3698
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oana Pokaż wiadomość
Ciągle kupuje nowe kosmetyki do pielęgnacji włosów. Dosłownie mam szajbę na ich punkcie... To już weszło mi do krwi. Z innych rodzajów kosmetyków nowe również ciągle wędrują z półek drogerii do mojej toaletki.
witamy, witamy
Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Hehe, powodzenia Ziz
ja również życzę
Cytat:
Napisane przez 0306 Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza i znam już prawdopodobną przyczynę mojego złego samopoczucia z ostatniego roku . Nie wygląda to wesoło. Dziwię się tylko, że jak we wrześniu położyli mnie w szpitalu i robili wszystkie możliwe badania niczego nie wykryli. Ba traktowali mnie jak hipochondryka . Ot służba zdrowia...
Tak, jeśli chodzi o samopoczucie to nawet można się cieszyć że nei wlepili Ci od razu jakichś psychotropów
To cos poważnego? Obyś szybciutko z tego wyszła
Stary 2008-06-26, 21:42   #3699
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, powodzenia Ziz
Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
ja również życzę
dzieki, przydalo sie wakacyjne walizy spakowane, teraz jeszcze tylko dwie torby podrozne na najblizsze dni

Cytat:
Stary 2008-06-26, 22:51   #3700
gayenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Ziaja wypuszcza płyn micelarny! http://ziaja.pl/offer/pl/kosmetyki_1...plyn_micelarny
Tylko czemu tam jest napisane, że od 30+?
Tak czy siak ciekawe jaki będzie ten micelek
Trzeba bedzie obadac

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja zawsze zabierałam multum kosmetyków, a potem nie chciało mi się używać - brałam m.in. balsam, krem do stóp, peeling do twarzy, maseczkę, krem pod oczy, krem na noc i leżały nieużywane

Prace zaczynam już 1.07 Jutro musze wszystko pozałatwiać w UP i tam gdzie mam staż - na taką upalną pogodę to trochę mi się nie uśmiecha ...
Ja tez zawsze zabieram tony dlatego teraz mam przygotowane miniaturki w razie czego sklepy sa wszedzie (sasasa)

Hosenko powodzenia

0306 trzymaj sie mocno,wiem co to znaczy problemy z sercem i inne cuda...w klasie maturalnej przeszlam zapalenie miesnia sercowego i to zdecydowanie nie bylo fajne
Dlatego jestem z toba

Pojechalam dzisiaj z Tz tem na zakupki poegzaminowe i przywiozlam
* dwa zestawy avene do naczynkowej jeden dla mamy a drugi dla mnie w polowie
*zestaw nuxe do podzialu z mama
*zestaw lancome fatale jako zapasik
* maszynke wilkinsona intuicion
*mgielke z super pharm
*dostalam karte stalego klienta nuxe i mnostwo probek

* i kupilam sliczne butki na ktore polowalam od dawna -czerwono biale espadrylki z kokardka przecenione na 35 zl
i odkochalam sie jednak w princess..tzn jesienia albo zima nie wykluczam nawrotu milosci
se stehny váhy, tě každej zná,
tě každej zná, tě každej zná
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

gayenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 08:05   #3701
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Aga Trzymaj się, będzie dobrze.
Ja chyba też się muszę na jakieś badania wybrać; od tego wypadku, który miałam w lutym nadal mnie boli coś w okolicach płuc/kręgosłupa

Muszę dziś jechać na egzamin na 16 Nie chce mi się strasznie, tymbardziej, że taki upał już od rana. A jutro tylko na 15.30 muszę skoczyć na Technikę biurową a w niedzielę na 13 po wyniki+wpisy z Bankowości. Boszzzz...jakby to wszystko nie mogło być rano, tylko w samym środku dnia w te upały
Ale za to w sobotę sobie skoczę przy okazji może do Rossmanna albo do Apteki Europejskiej po jakieś mazidło do ciała
Stary 2008-06-27, 08:29   #3702
snowqueen
Zakorzenienie

zizou na mojej skórze on nie jest ciemny (aniołkowy brązer). Ostatnio pani w Sephorze delikatnie pomalowała mi nim prawie całą twarz i nie odznaczał się, nabrała zdrowego kolorytu. Postanowione - kupujemy go wspólnie z mamą

Ja nie jestem spakowana, nawet nie zaczełam, ale chyba powoli się zbliżam do tego.. Z kolorówki biorę jeszcze turkusową kredkę do oczu Sephory, będzie super wyglądała do opalenizny

Aga Mam nadzieję, że szybko Ci się poprawi

-------------------------

Dostałam 4 z wczorajszego egzaminu. Jestem zła, bo umiałam wszystko (pierwszy i pewnie ostatni raz w życiu...), ale dwa błędy w teście obniżały wynik od razu o ocenę. No nic, wazne, że mam to za sobą...

Promotor oczywiście nie miała wczoraj dla mnie czasu, musze iść dzisiaj, ale kto wie, co znowu wymyśli. Jestem wściekła z tego powodu, bo mogłabym wtedy być na pysznym obidzie i zakupach z TŻ

Kupiłam sobie nową "Urode" i Glamour" (wraz z nastaniem ciepłej pogody zawsze kupuję więcej kolorowych pisemek ) to się trochę odmóżdze i popatrze na jakieś ładne obrazki i kosmetyki
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 09:06   #3703
Estella
Zakorzenienie

Aga

Siegfried Obermeier
Stary 2008-06-27, 09:15   #3704
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 09:18   #3705
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

zbadajcie tę Ziaję koleżanki
Czy coś jest w składzie że poniżej 30 l. nie ozna jej stosować?? Bo.... Bym sobie ją kupiła

Robiąc podstawowe zakupy spożywcze , stojąc w kolejce zaczełam z nudów wąchać dezodoranty w sprayu firmy BI_ES ..i... i znalazłam taki który do złudzenia przypomina mi mojego kochanego ADIDASA PURE LIGHTNESS

Zgadnijcie czym dziś się będę psikać?? haha

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 09:26   #3706
isa666
Zakorzenienie

Kurczę, odebralam przed chwilą telefon od Exa i się trochę martwię
Po tych strajkach mają teraz na poczcie tyle roboty, że nie da rady dziś przyjechać na 16 na egzamin i nie będzie go na zaliczeniu z angielskiego, z którego ma sporo nieobecności(z 6 planowych zajęć odbyły się tylko 4 z czego Ex ma tylko 1 obecność, bo na tych dwóch zajęciach, które się nie odbyły on przyjechał wtedy, ale z kolei gościa nie było ). Boję się trochę czy nie będzie miał probelmów przez to z tym anglikiem.
Ale z drugiej strony nie jego wina, że był w sumie 3 razy a tylko 1 raz się zajęcia odbyły(bo se gościu nasz nie przyszedł i nie raczył nawet nas zawiadomić ).
Stary 2008-06-27, 09:41   #3707
Oana
Zakorzenienie

Cieszę się, że nie muszę z nikim dzielić mojej toaletki. Nie lubiłam będąc młodszą, gdy musiałam dzielić się kosmetykami z mamą i siostrą. Ale ze mnie egoistka <hihi> No i dobrze, teraz mam wszystko dla siebie. Nikt mi nic nie zabiera, ani ja nikomu.
Stary 2008-06-27, 09:51   #3708
snowqueen
Zakorzenienie

Oana a ja bardzo lubię się dzielić z Mamą kosmetykami Czasami kupujemy coś wspólnie i razem używamy, albo pożyczamy sobie jakieś cienie itp., ale nie na zasadzie, że ktoś coś komuś zabiera. Nie stanowi to dla mnie najmniejszego problemu - dzieki temu i ja i Mama mamy dostęp do większej ilości kosmetyków
Stary 2008-06-27, 09:55   #3709
Oana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Oana a ja bardzo lubię się dzielić z Mamą kosmetykami Czasami kupujemy coś wspólnie i razem używamy, albo pożyczamy sobie jakieś cienie itp., ale nie na zasadzie, że ktoś coś komuś zabiera. Nie stanowi to dla mnie najmniejszego problemu - dzieki temu i ja i Mama mamy dostęp do większej ilości kosmetyków
To dobrze Nie no my też sobie nie zabierałyśmy, ale po prostu wole mieć wiele rzeczy na wylączność. Już taka jestem
Stary 2008-06-27, 10:08   #3710
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Tak, jeśli chodzi o samopoczucie to nawet można się cieszyć że nei wlepili Ci od razu jakichś psychotropów
To cos poważnego? Obyś szybciutko z tego wyszła
Wlepili, tak profilaktycznie. Tzn. w szpitalu, jak to w szpitalu-podawali jakieś pigułki nie mówiąc co i na co, ale ja wypytałam pielęgniarkę, sprawdziłam sobie w necie na co to i wyrzucałam wszystkie do toalety .
Badali mnie pod kątem SM i zmian nowotworowych w mózgu, a okazuje się że mam chore serce

Cytat:
Cytat:
Napisane przez gayenka Pokaż wiadomość

0306 trzymaj sie mocno,wiem co to znaczy problemy z sercem i inne cuda...w klasie maturalnej przeszlam zapalenie miesnia sercowego i to zdecydowanie nie bylo fajne
Dlatego jestem z toba
Cytat:
Aga Trzymaj się, będzie dobrze.
Ja chyba też się muszę na jakieś badania wybrać; od tego wypadku, który miałam w lutym nadal mnie boli coś w okolicach płuc/kręgosłupa
Cytat:

Aga Mam nadzieję, że szybko Ci się poprawi
Cytat:
Aga
Dziewczyny, dziękuję .
Mam dostać Holtera do domu, lekarz chce 24h obraz pracy serducha, bo na EKG wychodzi mi arytmia i jakieś "bloki" (co to jest, sama nie wiem...).
Mam nadzieję, że ta niereg. praca serca to tylko kwestia jakiegoś stanu zapalnego, ew. efekt stresów a nie jakiejś wady . Poza EKG wszystkie wyniki mam w normie .
Swoją drogą lekarz kazał mi bezwzględnie odstawić papierosy, unikać stresów (tia, ciekwawe jak on to sobie wyobraża), nadmiernego wysiłku i ostrego... sexu .
A propos wysiłku, myślałam że z krzesła spadnie kiedy powiedziałam ile km robię tygodniowo na rowerze, że uprawiam wspinaczkę skałkową i nieomal wyczynowo trekking , a mimo to im większy wysiłek, tym lepiej się czuję.

Na pocieszenie kliknęłam sobie Balenciagę na tru .

Stary 2008-06-27, 10:13   #3711
Oana
Zakorzenienie

Cytat:
Wlepili, tak profilaktycznie. Tzn. w szpitalu, jak to w szpitalu-podawali jakieś pigułki nie mówiąc co i na co, ale ja wypytałam pielęgniarkę, sprawdziłam sobie w necie na co to i wyrzucałam wszystkie do toalety .
Badali mnie pod kątem SM i zmian nowotworowych w mózgu, a okazuje się że mam chore serce

Dziewczyny, dziękuję .
Mam dostać Holtera do domu, lekarz chce 24h obraz pracy serducha, bo na EKG wychodzi mi arytmia i jakieś "bloki" (co to jest, sama nie wiem...).
Mam nadzieję, że ta niereg. praca serca to tylko kwestia jakiegoś stanu zapalnego, ew. efekt stresów a nie jakiejś wady . Poza EKG wszystkie wyniki mam w normie .
Swoją drogą lekarz kazał mi bezwzględnie odstawić papierosy, unikać stresów (tia, ciekwawe jak on to sobie wyobraża), nadmiernego wysiłku i ostrego... sexu .
A propos wysiłku, myślałam że z krzesła spadnie kiedy powiedziałam ile km robię tygodniowo na rowerze, że uprawiam wspinaczkę skałkową i nieomal wyczynowo trekking , a mimo to im większy wysiłek, tym lepiej się czuję.

Na pocieszenie kliknęłam sobie Balenciagę na tru .
Mi z powodu skrzywienia kręgosłupa i dość słabego serca zabronili grać w tenisa... To było dla mnie okropne. Miałam wtedy 14 lat. Od tamtej pory nie miałam rakiety w dłoni... Nie wiem czy kiedykolwiek będę mogla wrócić do sportu, który kocham. Upłynęło sporo czasu, a mi jest z tym ciężko...
Stary 2008-06-27, 10:14   #3712
snowqueen
Zakorzenienie

Aga ja mam niewielką wade serca połączoną z arytmią i jeżeli regularnie uprawiam sport, to mam tak samo - im więcej wysiłku, tym lepiej się czuję. Do 20 roku zycia tylko czasami pływałam, a tak w ogóle nie podejmowałam wysiłku fizycznego poza biegiem do autobusu czy coś

Niestety ostatnio czuję się kiepsko - ciągle mi duszno, wczoraj siedziałam sobie spokojnie w pracy, na krześle, nic nie robiąc właściwie, aż nagle serce zaczeło mi bić jakieś 180 uderz./minutę, czoło miałam całe mokre, nie mogłam złapać oddechu. Tak ot sobie, znienacka.. Przeszło po jakiś 3 minutach, ale było nieprzyjemne
Czasami się budzę od takiego przyspieszania serca, bardzo tego nie lubię, bo czuję się wtedy niespokojna.

Mam nadzieję, że wyniki badan będą pomyślne
Stary 2008-06-27, 10:19   #3713
isa666
Zakorzenienie

Moja mama miała tego Holtera, nosiła to przypięte chyba ze 3 dni a to tak dziwnie buczy co kilka minut Możliwe Aguś, że to stresy Tyle miałaś ostatnio nerwów choćby przez te egzaminy

Ja też miałam podejrzenia jakiejś wady serca u siebie(wydawało mi się, że mi jakoś nieregularnie serce nieraz biło i czasem miałam takie coś, że nagle ni z tego ni z owego serducho walnęło tak samo z siebie mocno jakby chciało wyskoczyć z piersi), tymbardziej, że moi rodzice oboje mają wady serca(mama miała operację jak byłam dzieckiem a tata ma arytmię ). Ale nigdy mi nic nie wyszło.
Stary 2008-06-27, 10:54   #3714
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Aga ja mam niewielką wade serca połączoną z arytmią i jeżeli regularnie uprawiam sport, to mam tak samo - im więcej wysiłku, tym lepiej się czuję. Do 20 roku zycia tylko czasami pływałam, a tak w ogóle nie podejmowałam wysiłku fizycznego poza biegiem do autobusu czy coś

Niestety ostatnio czuję się kiepsko - ciągle mi duszno, wczoraj siedziałam sobie spokojnie w pracy, na krześle, nic nie robiąc właściwie, aż nagle serce zaczeło mi bić jakieś 180 uderz./minutę, czoło miałam całe mokre, nie mogłam złapać oddechu. Tak ot sobie, znienacka.. Przeszło po jakiś 3 minutach, ale było nieprzyjemne
Czasami się budzę od takiego przyspieszania serca, bardzo tego nie lubię, bo czuję się wtedy niespokojna.

Mam nadzieję, że wyniki badan będą pomyślne

Cytat:
Moja mama miała tego Holtera, nosiła to przypięte chyba ze 3 dni a to tak dziwnie buczy co kilka minut Możliwe Aguś, że to stresy Tyle miałaś ostatnio nerwów choćby przez te egzaminy

Ja też miałam podejrzenia jakiejś wady serca u siebie(wydawało mi się, że mi jakoś nieregularnie serce nieraz biło i czasem miałam takie coś, że nagle ni z tego ni z owego serducho walnęło tak samo z siebie mocno jakby chciało wyskoczyć z piersi), tymbardziej, że moi rodzice oboje mają wady serca(mama miała operację jak byłam dzieckiem a tata ma arytmię ). Ale nigdy mi nic nie wyszło.
Ja miałam 2 lata temu taką sytuację, że ok. trzeciej nad ranem nieprzytomną zabrało mnie pogotowie. Potem TZ opowiadał, że lekarz, który przyjechał z karetką był przerażony, bo jeszcze w domu podawali mi jakieś zastrzyki, starali się zmierzyć puls - ale nie potrafili złapać ze mną kontaktu. Zawieźli mnie na sygnale do szpitala. Ten lekarz z karetki czekał na izbie przyjęć do momentu, kiedy mnie ustabilizowali (jak się okazało był wstawiony i chyba się wystraszył, że jak mi się coś stanie to będzie miał problem).
Na izbie przyjęć zajmował się mną kumpel znajomej TZ-ta. Ona mu później powiedziała, że było ze mną bardzo kiepsko i gdyby pogotowie przyjechało kilka minut później mogłabym nie przeżyć .
Oczywiście skierowanie do kardiologa wylądowało wtedy w koszu, bo po hospitalizacji czułam się dobrze.

Mimo wszystko mam nadzieję, że z tym moim serduchem to tylko kwestia stresu. Nawet nie dopuszczam do siebie innej myśli, ponieważ jeśli to jednak kwestia jakiejś wady - cały mój wysiłek z ostatnich miesięcy pójdzie na marne, bo nie przejdę komisji lekarskiej .

Stary 2008-06-27, 14:33   #3715
zizou
Zakorzenienie

kupilam sobie ksiazke michela roux pt 'jajka - 130 przepisow' i chyba umre, jak nie zrobie dzisiaj czegos z niej
Stary 2008-06-27, 15:18   #3716
Hosenka*
Zakorzenienie

Aga

Ziz pozbywa się róży i rozświetlaczy a ja podjęłam decyzję o rozstaniu ze składaczkiem 6 cieni Clinique - rzadko ich uzywam więc po co mają siedzieć u mnie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 16:48   #3717
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, dziękuję .
No i dobrze z etak skończyły
Mam nadzieję, że ta niereg. praca serca to tylko kwestia jakiegoś stanu zapalnego, ew. efekt stresów a nie jakiejś wady . Poza EKG wszystkie wyniki mam w normie[/quote]Jak założysz Holtera to pisz sobie wszystkei czynności jakei wykonujesz- np kiedy chodzis zpo schodach, kiedy się kładziesz itp. a z blokami to może chodzi o poszczególne składowe elektrokardiogramu, bo tam każdy 'pik' ma konkretne znaczenie, a to jak on się wydłuża/skraca w czasie oraz jak zmienia swoją amplitudę musi miec też odniesienie czy miało miejsce w czasie wysiłku czy spoczynkowej pracy serca. Powinien to byc normalnie spędzony dzień, bez żadnego leżenia w łóżku czy coś

Cytat:
Napisane przez Oana Pokaż wiadomość
Mi z powodu skrzywienia kręgosłupa i dość słabego serca zabronili grać w tenisa...
Mi tez zabronili gry w tenisa z innych powodów, ale olałam . Niby nie powinnam się przemęczać fizucznie, ale z moim leniwo- samooszczedzającym instynktem nie grozi mi to

Cytat:
Ja miałam 2 lata temu taką sytuację, że ok. trzeciej nad ranem nieprzytomną zabrało mnie pogotowie. Potem TZ opowiadał, że lekarz, który przyjechał z karetką był przerażony, bo jeszcze w domu podawali mi jakieś zastrzyki, starali się zmierzyć puls - ale nie potrafili złapać ze mną kontaktu. Zawieźli mnie na sygnale do szpitala. Ten lekarz z karetki czekał na izbie przyjęć do momentu, kiedy mnie ustabilizowali (jak się okazało był wstawiony i chyba się wystraszył, że jak mi się coś stanie to będzie miał problem).
Na izbie przyjęć zajmował się mną kumpel znajomej TZ-ta. Ona mu później powiedziała, że było ze mną bardzo kiepsko i gdyby pogotowie przyjechało kilka minut później mogłabym nie przeżyć .
Oczywiście skierowanie do kardiologa wylądowało wtedy w koszu, bo po hospitalizacji czułam się dobrze.

Mimo wszystko mam nadzieję, że z tym moim serduchem to tylko kwestia stresu. Nawet nie dopuszczam do siebie innej myśli, ponieważ jeśli to jednak kwestia jakiejś wady - cały mój wysiłek z ostatnich miesięcy pójdzie na marne, bo nie przejdę komisji lekarskiej .
Hmm, gdyby to był sam przedłużający się stres to dałoby to wyniki w innych badaniach moim zdaniem, nie tylko w ekg.. Nei masz zadnych zaburzeń elektrolitowych?

Cytat:
kupilam sobie ksiazke michela roux pt 'jajka - 130 przepisow' i chyba umre, jak nie zrobie dzisiaj czegos z niej
jajka? ja mogłabym w kółko jeść je z majonezem i sałatą
Stary 2008-06-27, 18:42   #3718
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Cytat:
doszła wreszcie moj apaczka od Hex a w niej mój anyżkowy żel YR i tona rzeczy do przetetsowania od tej Wariatki
Ja Ci dam :P

Ciesze sie,ze paczucha doszla i ciesz sie caloscia

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
Hexx masz już może LU?
W pon ide na poczte odebrac paczki,UC zlitowal sie i pojawily sie niemal hurtowo wszystkie oprocz jednej ale nie bylo mnie w domu ....wiec dzielic bede po niedzieli

pamietam o Tobie Dario
Stary 2008-06-27, 20:08   #3719
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
No i dobrze z etak skończyły
Mam nadzieję, że ta niereg. praca serca to tylko kwestia jakiegoś stanu zapalnego, ew. efekt stresów a nie jakiejś wady . Poza EKG wszystkie wyniki mam w normie
Jak założysz Holtera to pisz sobie wszystkei czynności jakei wykonujesz- np kiedy chodzis zpo schodach, kiedy się kładziesz itp. a z blokami to może chodzi o poszczególne składowe elektrokardiogramu, bo tam każdy 'pik' ma konkretne znaczenie, a to jak on się wydłuża/skraca w czasie oraz jak zmienia swoją amplitudę musi miec też odniesienie czy miało miejsce w czasie wysiłku czy spoczynkowej pracy serca. Powinien to byc normalnie spędzony dzień, bez żadnego leżenia w łóżku czy coś

Hmm, gdyby to był sam przedłużający się stres to dałoby to wyniki w innych badaniach moim zdaniem, nie tylko w ekg.. Nei masz zadnych zaburzeń elektrolitowych?

jajka? ja mogłabym w kółko jeść je z majonezem i sałatą [/quote]

Lekarzcoś wspominał o tym zapisywaniu.
Z tymi blokami to chodzi o jakieś blokady w sercu, coś z jakimiś pęczkami czy kłębuszkami .
EKG miałam robione w sumie 3 razy w ciągu tej wizyty. Co jedno to gorsze, ale o dziwo najlepiej wyglądał zapis z EKG wysiłkowego .
Zaburzeń elektrolitów nie mam, tzn. coś tam się działo (wtedy jak wylądowałam w szpitalu)- dostałam potas i magnez z wit. B6 plus jakieś leki, których oczywiście nie brałam.
Teraz z elektrolitami jest ok. Przy badaniach wyszło mi tylko lekko podwyższone OB, reszta w normie (żelazo na granicy).

Stary 2008-06-27, 20:20   #3720
rzyrafka
Zakorzenienie

peczek w sercu to pęczek Hisa kojarzę
Niestety na lekarza sie nie szkolę. Ale OB to już moja działka powinna być
nieznacznie podwyższone wskazuje na podłoże infekcyjne. Niedokrwistość to raczej nie jest skoro morfologia ok. No ale dobra, koniec tego gdybania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości