|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3
Cytat:
:atyaty :Chyba przeżyję do poniedziałku ![]() Puder ma fajną zakrętkę - świetnie się sprawdzi w podróży; chociaż mogłoby być trochę mniejsze.
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Ciągle kupuje nowe kosmetyki do pielęgnacji włosów. Dosłownie mam szajbę na ich punkcie... To już weszło mi do krwi. Z innych rodzajów kosmetyków nowe również ciągle wędrują z półek drogerii do mojej toaletki.
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
spakowalam sie
z bolem bo z bolem, ale moja wlaizka gotowa. teraz jego waliza. i polowa moich rzeczy czekajaca na upchniecie w niej
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, powodzenia Ziz
|
|
#3697 |
|
Zadomowienie
|
Byłam u lekarza i znam już prawdopodobną przyczynę mojego złego samopoczucia z ostatniego roku
. Nie wygląda to wesoło. Dziwię się tylko, że jak we wrześniu położyli mnie w szpitalu i robili wszystkie możliwe badania niczego nie wykryli. Ba traktowali mnie jak hipochondryka . Ot służba zdrowia...Estelko, skoro pachnie tak samo, muszę go mieć . Też tylko dla zapachu, bo cudów się nie spodziewam.Zmykam oglądać Cyrulika
|
#3698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja również życzę ![]() Cytat:
![]() To cos poważnego? Obyś szybciutko z tego wyszła
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki, przydalo sie
wakacyjne walizy spakowane, teraz jeszcze tylko dwie torby podrozne na najblizsze dni Cytat:
|
|
#3700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) Hosenko powodzenia **** 0306 trzymaj sie mocno,wiem co to znaczy problemy z sercem i inne cuda...w klasie maturalnej przeszlam zapalenie miesnia sercowego i to zdecydowanie nie bylo fajne Dlatego jestem z toba Pojechalam dzisiaj z Tz tem na zakupki poegzaminowe i przywiozlam * dwa zestawy avene do naczynkowej jeden dla mamy a drugi dla mnie w polowie *zestaw nuxe do podzialu z mama *zestaw lancome fatale jako zapasik * maszynke wilkinsona intuicion *mgielke z super pharm *dostalam karte stalego klienta nuxe i mnostwo probek ![]() * i kupilam sliczne butki na ktore polowalam od dawna -czerwono biale espadrylki z kokardka przecenione na 35 zl i odkochalam sie jednak w princess..tzn jesienia albo zima nie wykluczam nawrotu milosci
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się, będzie dobrze.Ja chyba też się muszę na jakieś badania wybrać; od tego wypadku, który miałam w lutym nadal mnie boli coś w okolicach płuc/kręgosłupa Muszę dziś jechać na egzamin na 16 Nie chce mi się strasznie, tymbardziej, że taki upał już od rana. A jutro tylko na 15.30 muszę skoczyć na Technikę biurową a w niedzielę na 13 po wyniki+wpisy z Bankowości. Boszzzz...jakby to wszystko nie mogło być rano, tylko w samym środku dnia w te upały ![]() Ale za to w sobotę sobie skoczę przy okazji może do Rossmanna albo do Apteki Europejskiej po jakieś mazidło do ciała
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
zizou na mojej skórze on nie jest ciemny (aniołkowy brązer). Ostatnio pani w Sephorze delikatnie pomalowała mi nim prawie całą twarz i nie odznaczał się, nabrała zdrowego kolorytu. Postanowione - kupujemy go wspólnie z mamą
![]() Ja nie jestem spakowana, nawet nie zaczełam, ale chyba powoli się zbliżam do tego.. Z kolorówki biorę jeszcze turkusową kredkę do oczu Sephory, będzie super wyglądała do opalenizny Aga Mam nadzieję, że szybko Ci się poprawi ------------------------- Dostałam 4 z wczorajszego egzaminu. Jestem zła, bo umiałam wszystko (pierwszy i pewnie ostatni raz w życiu...), ale dwa błędy w teście obniżały wynik od razu o ocenę. No nic, wazne, że mam to za sobą... Promotor oczywiście nie miała wczoraj dla mnie czasu, musze iść dzisiaj, ale kto wie, co znowu wymyśli. Jestem wściekła z tego powodu, bo mogłabym wtedy być na pysznym obidzie i zakupach z TŻ ![]() Kupiłam sobie nową "Urode" i Glamour" (wraz z nastaniem ciepłej pogody zawsze kupuję więcej kolorowych pisemek ) to się trochę odmóżdze i popatrze na jakieś ładne obrazki i kosmetyki
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Aga
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
zbadajcie tę Ziaję koleżanki
![]() Czy coś jest w składzie że poniżej 30 l. nie ozna jej stosować?? Bo.... Bym sobie ją kupiła ![]() Robiąc podstawowe zakupy spożywcze , stojąc w kolejce zaczełam z nudów wąchać dezodoranty w sprayu firmy BI_ES ..i... i znalazłam taki który do złudzenia przypomina mi mojego kochanego ADIDASA PURE LIGHTNESS Zgadnijcie czym dziś się będę psikać?? haha
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, odebralam przed chwilą telefon od Exa i się trochę martwię
Po tych strajkach mają teraz na poczcie tyle roboty, że nie da rady dziś przyjechać na 16 na egzamin i nie będzie go na zaliczeniu z angielskiego, z którego ma sporo nieobecności(z 6 planowych zajęć odbyły się tylko 4 z czego Ex ma tylko 1 obecność, bo na tych dwóch zajęciach, które się nie odbyły on przyjechał wtedy, ale z kolei gościa nie było ). Boję się trochę czy nie będzie miał probelmów przez to z tym anglikiem.Ale z drugiej strony nie jego wina, że był w sumie 3 razy a tylko 1 raz się zajęcia odbyły(bo se gościu nasz nie przyszedł i nie raczył nawet nas zawiadomić ).
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że nie muszę z nikim dzielić mojej toaletki. Nie lubiłam będąc młodszą, gdy musiałam dzielić się kosmetykami z mamą i siostrą. Ale ze mnie egoistka <hihi> No i dobrze, teraz mam wszystko dla siebie. Nikt mi nic nie zabiera, ani ja nikomu.
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Oana a ja bardzo lubię się dzielić z Mamą kosmetykami
Czasami kupujemy coś wspólnie i razem używamy, albo pożyczamy sobie jakieś cienie itp., ale nie na zasadzie, że ktoś coś komuś zabiera. Nie stanowi to dla mnie najmniejszego problemu - dzieki temu i ja i Mama mamy dostęp do większej ilości kosmetyków
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no my też sobie nie zabierałyśmy, ale po prostu wole mieć wiele rzeczy na wylączność. Już taka jestem
|
|
|
|
|
#3710 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Badali mnie pod kątem SM i zmian nowotworowych w mózgu, a okazuje się że mam chore serce ![]() Cytat:
Cytat:
Mam dostać Holtera do domu, lekarz chce 24h obraz pracy serducha, bo na EKG wychodzi mi arytmia i jakieś "bloki" (co to jest, sama nie wiem...). Mam nadzieję, że ta niereg. praca serca to tylko kwestia jakiegoś stanu zapalnego, ew. efekt stresów a nie jakiejś wady . Poza EKG wszystkie wyniki mam w normie .Swoją drogą lekarz kazał mi bezwzględnie odstawić papierosy, unikać stresów (tia, ciekwawe jak on to sobie wyobraża), nadmiernego wysiłku i ostrego... sexu .A propos wysiłku, myślałam że z krzesła spadnie kiedy powiedziałam ile km robię tygodniowo na rowerze, że uprawiam wspinaczkę skałkową i nieomal wyczynowo trekking Na pocieszenie kliknęłam sobie Balenciagę na tru .
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ja mam niewielką wade serca połączoną z arytmią i jeżeli regularnie uprawiam sport, to mam tak samo - im więcej wysiłku, tym lepiej się czuję. Do 20 roku zycia tylko czasami pływałam, a tak w ogóle nie podejmowałam wysiłku fizycznego poza biegiem do autobusu czy coś
![]() Niestety ostatnio czuję się kiepsko - ciągle mi duszno, wczoraj siedziałam sobie spokojnie w pracy, na krześle, nic nie robiąc właściwie, aż nagle serce zaczeło mi bić jakieś 180 uderz./minutę, czoło miałam całe mokre, nie mogłam złapać oddechu. Tak ot sobie, znienacka.. Przeszło po jakiś 3 minutach, ale było nieprzyjemne ![]() Czasami się budzę od takiego przyspieszania serca, bardzo tego nie lubię, bo czuję się wtedy niespokojna. Mam nadzieję, że wyniki badan będą pomyślne |
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama miała tego Holtera, nosiła to przypięte chyba ze 3 dni a to tak dziwnie buczy co kilka minut
Możliwe Aguś, że to stresy Ja też miałam podejrzenia jakiejś wady serca u siebie(wydawało mi się, że mi jakoś nieregularnie serce nieraz biło i czasem miałam takie coś, że nagle ni z tego ni z owego serducho walnęło tak samo z siebie mocno jakby chciało wyskoczyć z piersi), tymbardziej, że moi rodzice oboje mają wady serca(mama miała operację jak byłam dzieckiem a tata ma arytmię
|
#3714 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na izbie przyjęć zajmował się mną kumpel znajomej TZ-ta. Ona mu później powiedziała, że było ze mną bardzo kiepsko i gdyby pogotowie przyjechało kilka minut później mogłabym nie przeżyć .Oczywiście skierowanie do kardiologa wylądowało wtedy w koszu, bo po hospitalizacji czułam się dobrze. Mimo wszystko mam nadzieję, że z tym moim serduchem to tylko kwestia stresu. Nawet nie dopuszczam do siebie innej myśli, ponieważ jeśli to jednak kwestia jakiejś wady - cały mój wysiłek z ostatnich miesięcy pójdzie na marne, bo nie przejdę komisji lekarskiej .
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam sobie ksiazke michela roux pt 'jajka - 130 przepisow' i chyba umre, jak nie zrobie dzisiaj czegos z niej
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Aga
![]() Ziz pozbywa się róży i rozświetlaczy a ja podjęłam decyzję o rozstaniu ze składaczkiem 6 cieni Clinique - rzadko ich uzywam więc po co mają siedzieć u mnie
|
#3717 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam dostać Holtera do domu, lekarz chce 24h obraz pracy serducha, bo na EKG wychodzi mi arytmia i jakieś "bloki" (co to jest, sama nie wiem...). Mam nadzieję, że ta niereg. praca serca to tylko kwestia jakiegoś stanu zapalnego, ew. efekt stresów a nie jakiejś wady . Poza EKG wszystkie wyniki mam w normie[/quote]Jak założysz Holtera to pisz sobie wszystkei czynności jakei wykonujesz- np kiedy chodzis zpo schodach, kiedy się kładziesz itp. ![]() Cytat:
. Niby nie powinnam się przemęczać fizucznie, ale z moim leniwo- samooszczedzającym instynktem nie grozi mi to ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze sie,ze paczucha doszla ![]() W pon ide na poczte odebrac paczki,UC zlitowal sie i pojawily sie niemal hurtowo wszystkie oprocz jednej ale nie bylo mnie w domu ....wiec dzielic bede po niedzieli ![]() pamietam o Tobie Dario
|
|
#3719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hmm, gdyby to był sam przedłużający się stres to dałoby to wyniki w innych badaniach moim zdaniem, nie tylko w ekg.. Nei masz zadnych zaburzeń elektrolitowych? jajka? ja mogłabym w kółko jeść je z majonezem i sałatą [/quote]Lekarzcoś wspominał o tym zapisywaniu. Z tymi blokami to chodzi o jakieś blokady w sercu, coś z jakimiś pęczkami czy kłębuszkami .EKG miałam robione w sumie 3 razy w ciągu tej wizyty. Co jedno to gorsze, ale o dziwo najlepiej wyglądał zapis z EKG wysiłkowego .Zaburzeń elektrolitów nie mam, tzn. coś tam się działo (wtedy jak wylądowałam w szpitalu)- dostałam potas i magnez z wit. B6 plus jakieś leki, których oczywiście nie brałam. Teraz z elektrolitami jest ok. Przy badaniach wyszło mi tylko lekko podwyższone OB, reszta w normie (żelazo na granicy).
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
peczek w sercu to pęczek Hisa kojarzę
![]() Niestety na lekarza sie nie szkolę. Ale OB to już moja działka powinna być ![]() nieznacznie podwyższone wskazuje na podłoże infekcyjne. Niedokrwistość to raczej nie jest skoro morfologia ok. No ale dobra, koniec tego gdybania
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

]. przypomina mi opakowania kremow pani walewska
przepraszam, wczesniej bylo mie na poczte nie bardzo po drodze
:atyaty :

z bolem bo z bolem, ale moja wlaizka gotowa. teraz jego waliza. i polowa moich rzeczy czekajaca na upchniecie w niej
. Nie wygląda to wesoło. Dziwię się tylko, że jak we wrześniu położyli mnie w szpitalu i robili wszystkie możliwe badania niczego nie wykryli. Ba traktowali mnie jak hipochondryka

Trzymaj się, będzie dobrze.

). Boję się trochę czy nie będzie miał probelmów przez to z tym anglikiem.
.
. Niby nie powinnam się przemęczać fizucznie, ale z moim leniwo- samooszczedzającym instynktem nie grozi mi to