|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Super że wizyty dziś takie udane i wagi piękne... 😀 gratuluję serdecznie mamuskom, strasznie miło się czyta to 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie był wielki brunatny skrzep z dość dużą ilością krwi w sumie nic nie czułam jak poszłam do wc na siusiu i zobaczyłam to się przeraziłam i do lekarza dzwoniłam a on do mnie czy czuję ruchy dziecka a ja że nie wiem dwie godziny temu byłam u pana i było ok co do odejścia wód mi nic nie ciekło, nie kapało pamiętam jak leżałam na porodówce żeby lasek z pokoju nie budzić bo czułam że coś się zaczyna co pól godziny do wc chodziłam i wtedy mi było lepiej, a odejście wód to było takie dziwne uczucie taka piłka schodząca w dół która nie może przejść i po chwili pęknięcie i ciepła woda - zdążyłam wstać z łóżka i wszystko na podłogę poszło i zaczęłam się drzeć że wody mi odeszły akurat za ścianą rodziła młoda dziewczyna 18 czy 19 lat ciężki strasznie poród miała i wszyscy u niej siedzieli aż byłam przerażona jak to wszystko słyszałam MAJTKI co szpital to obyczaj słyszałam ale powiem wam tak: - do porodu nikt wam nie może zabronić - macie czuć się komfortowo - z drugiej strony jak będziecie miały siłę ściągać i zakładać to proszę bardzo ja miałam do momentu odejścia wód później mokre ściągnęłam i poszły do kosza choć wody były czyściutkie - po porodzie tak zalecane jest nie zakładanie majtek - i jak wam powiem że jak szłam do wc to zakładałam z podkładem a tak dostałam ligninę i podkład ze szpitala i leżałam w rozkroku odkryta żeby szybciej rana się goiła - ta krew jest śmierdząca to taka żywa krew - wiadomo zależy od kobiety ale póki leżałam w szpitalu to się wietrzyłam i psikałam octaniseptem żeby szybciej się goiło bo mnie nacieli - a po porodzie podsunęli mi kartkę że wyrażam zgodę- to taka dodatkowa informacja ja akurat straciłam dużo krwi mimo szybkiego i sprawnego porodu ale niestety musieli mnie czyścić tak więc do siebie doszłam dopiero na następny dzień Dziewczyny dziękuję za gratulacje odnośnie udanej wizyty
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2018-01-04 o 00:12 |
|
|
|
|
#3333 | |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z rana i ide poczytac wczesniejsze posty
Chyba grzybica powrocila... Wysylam partnera do lekarza tak jak polecaja internety. Moze to pomoze... Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ---------- Cytat:
Czujesz kiedy sie przekreca? Ja w ogole nie mam pojecia. Czuje ruchy w roznych miejscach w brzuchu ale nie potrafie ocenic czy w tym momencie jest glowa na dol czy do gory. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ja smigam zaraz do labu na powtorke badanPrzez Mecassie nie spalam pol nocy, snilo mi sie ze urodzilas! I jeszcze mi sie snily stopki mojego malego- ze widzialam je przez brzuch i byly takie malenkie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3335 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Miałam jakies dziwne, pokręcone sny, których nie pamietam. Ale spałam snem kamiennym i tylko raz wstałam dosc pozno do toalety (i dobrze, bo wypiłam tę mieszankę na bakterie - dobre to było, ale wiecej nie chce )Oliwka, Dolly gratulacje za udane wizyty wazne, ze dzieciaczki rosną, a ze sie kręcą to taki ich urok ![]() Tak Was czytam i czytam i dochodzę do wniosku, ze musze w koncu zrobic zamowienie w aptece, bo z każda wrzucaną przez Was listą zastanawiam sie czy aby na pewno to mam w swojej aptecznej zakładce. Każdą kopiuje i porównuje z tym co juz mam zaznaczone Zaciskam kciuki za wizyty, jesli na dzis są jakies zaplanowane ![]() Mecassie dawaj znac co u Ciebie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Ja już w pracy, ale zgadnijcie co - jeszcze tylko dzisiaj i jutro i woooooooooooooooooooooooo oooolne
Na jutro planuję kupić jakieś dobre ciasto.Lubie swoją pracę i nawet będzie mi jej brakować ale już mi się chce wolnego ciężko mi się zaczyna robić z tym brzuchem więc chyba czas i pora.Jeszcze jutro mamy księdza po kolędzie
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorzej bylo jak zaczelismy mieszkac razem a bylismy bez slubu- ksiadz nas bardzo zachecal do przyjscia do kancelarii i ustalenia daty slubu a my nawet zareczeni nie bylismy troche krzywo na nas patrzyl...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Śniło mi się, że wiedziałam że urodzę następnego dnia chyba za dużo forum i w ogóle internetu, potem spać nie mogłam..Mecassie, daj znać czy odwiedziłas szpital, moze jakieś sterydy powinnaś dostać
|
|
#3340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W pierwszej ciąży tak nie miałam, nie miałam pojęcia jak córka ułożona.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, my jesteśmy po kolejnych godzinach w szkole rodzenia i wczoraj miałam kryzys... Uznałam, że ja się nie nadaję na rodzica, że sobie nie poradzę i na co ja się w ogóle porwałam...
Mało mi było, to jeszcze wieczorem, jak wstawałam z łóżka, poczułam nagle takie mega napięcie/rozszerzenie się macicy i taki ból, że aż krzyknęłam... Nie byłam w stanie wrócić do łóżka. Partner od razu przebiegł i mi pomógł wrócić... Biedny, aż się bał iść pod prysznic i zostawić mnie samą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3342 |
|
Wtajemniczenie
|
lelowa - właśnie kojarzyłam że kiedyś chwalilas ten termometr. Poczytałam opinie i sa bardzo dobre
Mam nadzieje że się sprawdzi ![]() Lulumo - ja nie kupuje leków na gorączkę (i kilku innych rzeczy) bo mam aptekę otwartą do 21 jakies 50 m od bloku, a do całodobowej mam niecały kilometr. W razie potrzeby TZ podjedzie ![]() Alleyezonme - super super! I w 100% Cie rozumiem! Też uwielbiam swoją pracę i żal mi było odchodzić (chociaż moja załoga zachowała się super - powiedzieli że się nie żegnamy bo przecież bede wpadać do nich na kawę a po porodzie oni będą mnie odwiedzać. Zresztą chcieli relacje z porodowki, proponowali że przyjadą przeciąć pepowine ) ale wiem że to dobry wybór Zresztą wczoraj już pisali jak to jest się obijać ![]() Selina - będziesz idealną mamusią, zobaczysz! Na "surowo" wszystko jest trudniejsze I wspolczuje bólu... Mam nadzieje że teraz już jest ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz, że sobie doskonale poradzisz i będziesz super rodzicem
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po badaniach. Ledwo doszłam do laboratorium- już jak wychodziłam z domu to coś mnie mocno zakuło w podbrzuszu a potem chyba mi się mały tak ułożył że uciskał na dole. Nie jest to mój dzień więc dziś odpoczywam.
Ja o dziwo, w przeciwieństwie do Seliny, mam po szkole rodzenia poczucie że to wszystko staje się proste. Wczoraj na karmieniu babka powiedziała bardzo dużo rzeczy o których nie miałam pojęcia i sporo mi rozjaśniła. Wiem, że teoria to jedno a praktyka to drugie ale dobre przygotowanie teoretyczne to już połowa sukcesu
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Jadę zaraz na zakupy, muszę dokupić resztę rzeczy wyprawkowych żeby już mieć z głowy. Znowu nie mogłam zasnąć. Powtarza się sytuacja z pierwszej ciąży, mimo zmęczenia nie mogę usnąć, potem po południu mam kryzys a wieczorem znowu się kręce w łóżku i wstaje milion razy do wc :/ Cytat:
I wiem że może głupio to zabrzmi, ale nieraz czytałam jak dziewczyny pisały, że po porodzie spłynęła na nie taka wielka miłość do dziecka i super spełnienie itd, to ja nie miałam czegoś takiego. Oczywiście czułam odpowiedzialność za tą maleńka istotę, wiedziałam że jest zdana tylko na nas itd, ale taka miłość przyszła chwilę później. Trzeba dać sobie czas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pedicetamol na goraczke i zestaw witamin z doppelherz activ mama oraz calperos, ktore bede brac po porodzie.
|
|
|
|
#3347 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3349 |
|
Rozeznanie
|
U mnie miłość spłynęła tak jak się to czasem opisuje, za to poczucie, że na rodzica się nie nadaje i zgnije z małą w domu towarzyszyło mi przez pierwsze 2 miesiące. To wszystko mija i się układa, ale trzeba pozwolić sobie też na negatywne uczucia, są jak najbardziej normalne, tylko mało kto się nimi chwali...
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak maja sie wasze uczucia do sposobu przyjscia dziecka na swiat? Bo ja miałam cc i właśnie tez to przyszlo z czasem, nie bylo tej fali uczuć jak to opisują. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3351 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Selina - kazda mloda mama sie boi czy sobie poradzi. Ale od tego mamay instynkt macierzynski i wielenrzeczy bedziesz robila intuicyjnie ![]() Ja dzis dalam mocz do badania, ten moj wysiusiany do wc przed glukoza. Czrkam wiec dzis na wynik
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
doświadczone mamusie, które pieluszki newborn lepsze - babydream czy dady? te i te są w promo i kilka razy sięgałam już do półek, ale w sumie nie mogłam się zdecydować
![]() dziś wizyta u neurochirurga, mam nadzieje, że podejmie decyzję czy sn czy cc od razu i nie będzie chciał mnie wysyłać na rezonans... |
|
|
|
#3353 |
|
Wtajemniczenie
|
Selina, pewnie każda ma takie watpliwości, wiec to nic dziwnego i złego. Trzeba jednak przetrwać to społeczne postrzeganie młodej matki jako tej mającej sile na wszystko, super wyglądającej i śmigajacej wszedzie gdzie sie da.
Ja sie chyba najbardziej boje, ze w czasie porodu przyjdzie taki moment, gdzie juz nie bede miała sił i przyjdzie moment poddania sie. Albo, ze w domu zostanę ze wszystkim sama, a każdy na około bedzie udzielam złotych rad. Na SR było o hormonach występujących w czasie porodu i jak to wpływa na kobietę i to "spłynięcie uczucia" Asiula, poleż dzis ile sie da. Jak mi Młody wciska głowę gdzieś w okolice kości to musze to przeleżeć (chyba, ze pod zebra to wtedy tylko i wyłącznie siedziec/stać na prosto) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn umówić się.
|
|
|
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na uczucia do dziecka nie wpłynęło.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3357 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też zdecydowanie momenty przerażenia; tj. wiem że materialnie się przygotowujemy, mamy zaraz wejście ekipy od pokoiku, zamówiony wózek, ciuszki itd. ale boję się braku laktacji, że będziemy przy nim na siebie krzyczeć, że nie będę wiedziała co z nim robić żeby go rozwijać i boję się że będzie chory na ten popularny teraz autyzm |
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, u mnie póki co trochę lepiej za to mąż ma jelitówkę od wczoraj biegunka i wymioty. Czyli pewnie miałam to samo ale już przeszło
Idę nadrabiać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W taką skrajność nie chciałabym popaść. Chwile dla siebie tez trzeba umieć znaleźć zeby czuc sie komfortowo, a nie włos ociekający wszystkim itd. Mnie kilka razy rozbroilo plotkowanie w pracy na temat wyglądu jakiejś mamy chwile po porodzie jak przyszła po inne dziecko i nie miała makijażu ani zrobionych paznokci, bo jak tak mozna. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

akurat za ścianą rodziła młoda dziewczyna 18 czy 19 lat ciężki strasznie poród miała i wszyscy u niej siedzieli aż byłam przerażona jak to wszystko słyszałam
Co sie dobrze ulozy to sie ciesze, co sie obroci to sie martwie
Na jutro planuję kupić jakieś dobre ciasto.
ciężko mi się zaczyna robić z tym brzuchem więc chyba czas i pora.

) ale wiem że to dobry wybór
zobaczysz, że sobie doskonale poradzisz i będziesz super rodzicem