![]() |
#3811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
To ja chyba mam jakiś problem z suchymi szamponami, testowałam dwie marki w tym batiste i słabe mam wspomnienia
![]()
#3812 |
Zadomowienie
|
Hejo. Ja zaś nigdy nie miałam w rękach suchego szamponu🤔 Włosy myje tak co dwa dni. Miłego dnia zajrzę potem albo wieczorem 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem jak to jest w Polsce bo faktycznie mieszkałam w bloku ale teraz już od lat kieszkam w domkach pod miastem i ja jakos więcej obowiązków nie widzę. Dom jasne większy, ma się większa powierzchnie do odkurzenia No ale ma sie tez komfort większy. Oczywiście wszystko zależy od tego w jakim stanie jest dom bo wiadomo im starszy tym więcej prac... ale nikt nie słyszy kłótni sąsiadów za ściana, ma się swój kawałek ziemi, w ogródku trzeba skosić ale ja to akurat bardzo lubię sama robić bo pachnie trawka, słodko swieci. Odśnieżyć tez trzeba ale to tez zależy od tego gdzie ten domek jest. Na Pomorzu śnieg pada może ze do roku także tego wiele nie ma. No a najważniejszeje ze w każdej chwili można sobie wyjść na swoją skoszona trawkę i zjeść obiad w słońcu. Ech mdłości mnie dziś prześladują od rana. Jadę do pracy, wiec jest nadzieja ze uda mi się o nich apomniec na jakiś czas. Jutro mam spotkanie z midwife. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim mamusiom
![]() Czy można do Was jeszcze dołączyć? Podczytuję was, ale nie miałam odwagi napisać ![]() Mój termin to końcówka lipca, cały czas nie mogę uwierzyć, że się udało... Mam już dwuletniego synka, który nieustannie jest pełen energii i zawsze się uśmiecha. Fajny chłopczyk z niego, tylko nie wiem jak za nim nadążyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Byłam na wyjeździe i ciężko tam.wszedzie było z netem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Naeema
![]() Dziewczyny wrocilam juz z UG u jestwm strasznie zawiedziona. Szczęście jest wielkie, bo z Malenstwem wszystko w porządku - z tego co powiedzial lekarz, a mówił tyle co nic. Badanie trwalo moze 10 minut, nie mowil co sprawdza, po prostu cos tam sobie mierzył. Pod koniec powiedział tylko ze wg niego wszystko wyglada dobrze, i teraz na pobranie krwi i wyniki z opisem za dwa tygodnie. Nawet nie dostaliśmy żadnego zdjęcia !!!! A zapłaciliśmy 300 zl i uwaga 5 zl za pobranie krwi. Paranoja, plakac mi sie chce. Nie chce mi sie wierzyc że istnieją tacy lekarze i ogolnie ludzie.... Moj gin jest takim fsntastycznym czlowiekiem, wszystko tlumaczy a tutaj spotkalam sie z takim olewactwem troche ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Rozeznanie
|
Hej! Witam się w 15 tygodniu😊 jakoś przyspieszył ten czas, dziś mam wizytę, zobaczymy co u maluszka😀 może płeć się potwierdzi😉 bo akurat chcemy znać wcześniej...
Potwierdzam ze w II trymestrze mdłości mijają, fajnie znów poczuć się bardziej sobą😜 chociaż u mnie jakiś spadek nastroju od kilku dni... Ja miałam tą książkę W oczekiwaniu na dziecko, dla mnie ok. Pożyczyłam ją i koleżanka przez 2 lata mi nie oddała, drugiej raczej nie kupię. Folinka i Norka i kto jeszcze chory dużo zdrowia! 😘 MałaGosia jak Twoje wyniki? Co do mieszkania to ją zawasze mieszkałam w domu. Teraz mamy dylemat czy budować własny domek, czy przerobić ten w którym mieszkamy z rodzicami nq bardziej samodzielne 2 mieszkania... Napiszcie mi kto jest już na L4? Albo ile zamierzacie pracować? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
Zua o rany, też by mi było przykro... płacisz kupę kasy żeby dowiedzieć się wszystkiego a nie ogólnego stwierdzenia "według mnie wygląda dobrze" :/. Przykro mi, szczęście, że wczoraj lekarz trochę nadrobił podejściem i informacjami
![]()
#3819 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Zakorzenienie
|
Cambria to ogromne kciuki za Twoją wizytę
![]() ![]() Wyniki dopiero w poniedziałek w karcie u lekarza będę miała, liczę na progres ![]() Aaa i na l4 jestem od tygodnia już ze względu na anemię.
#3821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogrzewanie mamy na węgiel, więc w piecu pali się codziennie, u nas śmieci się segereguje, inaczej nie przyjmą, dopiero potem je wystawiamy za płot. Dom mamy stosunkowo nowy bo kilku letni, do tego duży ogród, gdzie na wiosnę lato trzeba kosic trawę co Dwa tygodnie, a roboty jest na 3-4h, mieszkam blisko gór, jak spadnie śnieg to z odśnieżaniem też jest kupa zabawy i nie trwa to 20min + pracę wykończeniowe przy domu,bo nie jest wybudowany od a-z jak z katalogu. Płot malujemy co roku na wiosnę. Dla mnie mieszkanie w bloku to zero obowiązków prócz zapłacenia rachunków i tyle w sumie, no nie licząc remontu na swoje widzimisię.. Ale jak się np. Wynajmuje to i z tym ciężko.. chyba że ma się swoją malutka działkę przy bloku to coś tam można porobić ale bez szaleństwa. Ja nie mówię, że mając dom codziennie coś się robi, bo tak nie jest.. Ale utrzymanie domu, a mieszkania wychodzi dużo dużo drożej i roboty też jest dużo dużo więcej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-04 o 08:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3822 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli zamierzasz iść na połówkowe,co polecam, to koniecznie idź do innego lekarza... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3823 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, niby ten lekarz to najlepszy specjalista u Nas z dziedziny prenatalnych. Ogolnie mówią że jest gburowaty ale sie zna... poczekam na ten suchy opis, zobaczymy co w nim bedzie.... szału nie ma po usg, ale przynajmniej Maleństwo do Nas pomachalo
![]() Ja jestem na l4 od poczatku ciąży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A własny kawałek ziemi to raj na ziemi, bo jest gdzie odpocząć, zrobić grilla i dziecko ma się gdzie wybiegać, można pozwolić sobie na większą ilość psiaków co dla mnie jest marzeniem. ![]() W większości bloków u mnie nawet balkonów nie ma.. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#3826 |
Raczkowanie
|
Camelitos gratuluję UG, dobrze, że wszystko w porządku
![]() Norka koksik oj super pseudo dla mojego dziecia, bardzo mi się podoba ![]() Blanka, Camelitos fajnie, że już wiecie chociaż na 80% co będzie, ja też tak na to liczyłam a tu figa z makiem ![]() zua mój gin od prenatalnego też mnie rozczarował, też wziął kasy jak lodu a nic mi nie wytłumaczył, tylko że z dzieckiem wszystko dobrze no i o tym ciśnieniu, że mogę mieć w ciąży. A to że ma kość nosową, że NT 1,6 to wszystko sama sobie dopiero wyczytałam z opisu. Jak mi moja ginekolog każe na połówkowe do niego iść też, to na pewno się nie zgodzę. Bo słyszałam, że jest dobrym specjalistą, ale podejścia brak, też aby szybciej i kolejny klient. Cambria ja nie pracuję od 5 t.c. było to niespodziewane, związane z krwawieniem w tym czasie. Odtąd jestem na l4 i duphastonie do 15 tc. Potem odstawiamy Edytowane przez Kathyyy91 Czas edycji: 2018-01-04 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Rozeznanie
|
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i zdrowych maluszkow.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Wtajemniczenie
|
Zua niestety i tacy lekarze są, najważniejsze że wszystko dobrze❤❤
Ja idę do swojej gin na UG więc mam nadzieję, że wszystko nam wyjaśni 😊 zwykle wizyta trwa około 20-25min więc myślę, że z UG też będzie podobnie 😊 Cambria ja też nie pracuję od początku grudnia 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-01-04 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że mnie tym razem też skieruje do lekarki, do której chodziłam w poprzednich ciążach na prenatalne/połówkowe/III trymestru, baaardzo miło wspominam, ciepła i rozmowna pani, nawet Mąż był zachwycony
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3830 |
Zadomowienie
|
Kciuki za dzisiejsze wizyty witam nową koleżankę. 😙 Jeśli chodzi o badania prenatalne nie robiłam przy dwójce dzieci i teraz też nie robię. Ufam swojemu ginowi, bo opisuje mi wszystko dokładnie, co. mierzy. Gdyby mu wychodziło coś nie tak, to na pewno bym poszła.
Zua przykro mi, ze tak Cię potraktował za takie pieniądze 😣 No sorry, ale skoro tyle biorą, to powinni śpiewająco opisać co i jak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Zadomowienie
|
Aaa jeśli chodzi o pracę jestem na l4 od samiutkiego początku. Ze względu na warunki w. pracy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sent from my ALE-L21 using Wizaz Forum mobile app
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | ||||||||
Zadomowienie
|
Hejka!
Cytat:
Dla Ciebie i maluszka też zdrówka ![]() Tyle już mam ucichło... odowska, madziara i parę innych jeszcze bym pewnie wynalazła ![]() Cytat:
Leicester. A Ty dalej w Sheffield? (Spojrzałam na Twoje starsze posty ![]() Myślę, że jak to nie była planowana ciąża to masz jak najbardziej prawo do takich odczuć. Zresztą każdy ma! Ale chyba jakoś trzymasz to w ryzach, bo nie przebija to jakoś mocno z Twoich postów ![]() Jasne! Nie ma limitu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale, uwaga, uwaga, mam parę tytułów dla Was, bo tyle pytałyście! ![]() ![]() ![]() Sears Księga rodzicielstwa bliskości Carlos Gonzales Mocno mnie przytul Agnieszka Stein Dziecko z bliska Jako ogromnie popularną wymienię Wam jeszcze Język niemowląt Tracy Hogg, choć do mnie ona w ogóle nie przemawia ![]() Natomiast tak luźno na przyszłość - Carlos Gonzales jest też autorem ponoć absolutnie rewelacyjnej książki Moje dziecko nie chce jeść. Mnóstwo razy spotkałam się z recenzjami rodziców "niejadków", którzy pukali się w czoło, jak sami sprawili, że dzieci stały się niejadkami. Jak już pisałyście, nie każda książka każdemu podpasuje, więc przed wyborem może zerknijcie sobie na jakieś recenzje. Myślę, że moje recenzje nie byłyby w niczym szczególnie bardziej wartościowe niż inne w internatach ![]() ![]() https://www.hafija.pl/2014/01/ksiega...bliskosci.html Cytat:
![]() Cytat:
![]()
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-01-04 o 09:48 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do opcji mieszkanie/dom,ja mam doswiadczenia tylko z domu i to w dodatku nie takiego wykończonego na glanc jak w przypadku kredytu,tylko budowanego wiele wiele lat. W zeszlym roku zrobilismy ogrodzenie, w tym musimy zrobic podjazd i chodnik,później garaz bedziemy stawiac i altanke,potem mąż wchodzi na pietro i tam bedziemy wykańczac, dół tez jeszcze niegotowy,nie mamy wielu mebli. W piecu palimy weglem/drewnem, nie ma u nas w gminie przylacza gazowego,wiec codziennie trzeba podpalic i potem dorzucac w ciagu dnia zeby nie wygaslo.I wymieniać butlę co jakiś czas. Ogródka jeszcze nie mamy,tylko trawe i to tez pewnie pochlonie dużo czasu i kasy. Mój mąż po pracy praktycznie tylko siada zeby zjesc obiad,a potem a to musi piec wyczyscic, przynieść opał,a to coś dalej dlubie przy domu. Ale fakt,w takim gotowym domu z ogrzewaniem gazowym byloby mniej pracy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry, wróciłam!
![]() Byłam na wyjeździe w górach z moim (od kilku dni) narzeczonym ![]() ![]() U mnie teraz, zgodnie z Preglife, 12 tydzien ciązy (11 + 2) W następną sobotę mam UG u lekarza w Luxmedzie - ma ten certyfikat FMF, więc moze jakos będzie. Przed UG chcę jeszcze gdzies zrobic test pappa. Tyle żescie napisały, że cięzko sie odnieść do wszystkiego. Witam nowe dziewczyny! Ja, chyba w przeciwieństwie do większości, siedzę właśnie w pracy :P W sumie dobrze się czuję, wszelkie mdlości minęły, brzucha jeszcze całkiem brak, więc czuję się całkiem normalnie. Czasami zapominam, ze w ogóle jestem w ciązy. Dzięki za polecenie książek, jak już będę na zwolnieniu to trochę sobie poczytam. Wracam do pracy i życzę Wam wszystkim miłego dnia! Będę się odzywać częściej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Aleksandra Pawłowska
|
Sciagnelam wlasnie ta aplikacje Preglife, wczesniej nie korzystalam z zadnej i jest calkiem niezla!😊 Watek liczy tyle wiadomosci, ze tez nie jestem w stanie przeczytac wszystkiego co wczesniej pisalyscie.. stad jesli to pytanie juz sie pojawilo, z gory przepraszam😊 Czy Wasz zwierzak tez zaczal sie dziwnie zachowywac kiedy zaszlyscie w ciaze? To moja pierwsza, wiec obserwuje jego niecodzienne zachowanie, powiem nawet wiecej, on wiedzial szybciej niz ja! Mam szalonego Terriera, ktory zawsze spal z nami w lozku. Od pewnego czasu przestal, a przychodzil tylko nad ranem, mialam wrazenie zeby sie wygrzac😜 Akurat wtedy moj narzeczony byl na wyjezdzie sluzbowym, wiec myslalam, ze moze za nim teskni. Sytuacja jednak sie nie zmienila po jego przyjezdzie, a ja dopiero wtedy zrobilam test i dowiedzialam sie o ciazy. Macie podobne doswiadczenia z Waszymi pupilami?
Z innej beczki, 19.01 mam UG i juz sie nie moge doczekac, to bedzie moj 12 tydz 5 dzien wiec mam nadzieje, ze poznamy juz plec 😃 Czy Wy tez mialyscie obawy co do dobrze przeprowadzonego badania? Chyba rzadko zdarzaja sie pomylki? Nie robie Pappa, chyba, ze w UG wyjdzie cos nie tak.. A tak poza tym to mysle, ze my lipcowe mamuski mamy naprawde fajna sytuacje, bo uda nam sie jeszcze pospacerowac z Malenstwem😊 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3838 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
I kciuki za wizytę! Ależ późno ją masz... Pytałaś kiedyś, jak to wszystko wygląda, to jeszcze Ci powiem, żebyś przemyślała sobie (sprawdziła słówka w razie potrzeby ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Najważniejsze, że maleństwo zdrowe ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() Fajnie, że dobrze się czujesz. Ja pewnie będę pracować co najmniej do 8 miesiąca włącznie.
![]() |
#3839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Co do książek. Mam Tracy Hogg i nie polecam. Żałuję. W ogóle teraz zagłębiam się w książki bardziej o starszych dzieciach,, jak mówić, żeby dzieci nas sluchaly "itd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Zakorzenienie
|
Widzę, ze trochę was jest na l4, ja pracuje i mam w planie pracować do końca 7 miesiąca na pewno ale zobaczymy co to bedzie
![]() z innej beczki jutro mam wizyte u ginekologa i bedziemy rozmawiać tez o badaniach prenatalnych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.