Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-04, 10:20   #3361
julietta83
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
O kurcze, a co Ci właściwie jest? Chyba że pisałaś, a mnie umknęło 🤔
10 lat temu miałam dość poważną operację kręgosłupa - niezłośliwy guz w części lędźwiowej, jakieś tam konsekwencje odczuwam do dzisiaj, ale powaga zabiegu została w głównej mierze zwiększona przez błąd anestezjologa, ale to długa historia, w skrócie podano mi niewłaściwą grupę krwi, przez co nie przeprowadzono operacji do końca zgodnie z planem

ogólnie czuję się dość dobrze, w ciąży pojawiły się bóle kręgosłupa, szczególnie silne po wysiłku, tak że czasem za przeproszeniem siku nie mogę zrobić, więc poród naturalny byłby chyba zbyt dużym obciążeniem
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 10:20   #3362
Ojoanna29
Zakorzenienie

Urodziła staraczka z mojego wątku, jeszcze jedna i następna w kolejce będę ja czuję już ciarki na plecach jeszcze mam jakieś takie przeczucia, że urodzę wcześniej

I pokłóciłam się z tż, naprawdę czasem się zastanawiam gdzie był mój rozum jak się z nim wiązałam Piotruś Pan wieczny
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 10:21   #3363
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
No właśnie chyba bardzo trudno się przeżywa taką nieplanowaną cesarkę, zwłaszcza jak się było przekonanym do sn Ale najważniejsze że zdrowe dziecko pojawi się na świecie

U mnie też zdecydowanie momenty przerażenia; tj. wiem że materialnie się przygotowujemy, mamy zaraz wejście ekipy od pokoiku, zamówiony wózek, ciuszki itd. ale boję się braku laktacji, że będziemy przy nim na siebie krzyczeć, że nie będę wiedziała co z nim robić żeby go rozwijać i boję się że będzie chory na ten popularny teraz autyzm
Ja się boję w sumie tego że mały będzie płakał bez przerwy a ja nie będę wiedziała dlaczego. I trochę się martwię że się nie pomieścimy ze wszystkim. Musimy naprawdę kombinować żeby na wszystko znaleźć miejsce. W weekend robimy ostateczne porządki i próbujemy wygospodarować miejsce a w następny jedziemy po łóżeczko
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 10:25   #3364
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Momentu obrotu nie, ale ułożenie wydaje mi się, że dobrze oceniam, do tej pory położna i lekarz zawsze potwierdzali moje przypuszczenia. Położna trochę mi tłumaczyła jak odróżnić pupę od głowy, no i kopniaki mocniejsze po jednej stronie często W pierwszej ciąży tak nie miałam, nie miałam pojęcia jak córka ułożona.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A jak to odróżnić ? ja tylko przypuszczam że leży bokiem
Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry, my jesteśmy po kolejnych godzinach w szkole rodzenia i wczoraj miałam kryzys... Uznałam, że ja się nie nadaję na rodzica, że sobie nie poradzę i na co ja się w ogóle porwałam...
Mało mi było, to jeszcze wieczorem, jak wstawałam z łóżka, poczułam nagle takie mega napięcie/rozszerzenie się macicy i taki ból, że aż krzyknęłam... Nie byłam w stanie wrócić do łóżka. Partner od razu przebiegł i mi pomógł wrócić... Biedny, aż się bał iść pod prysznic i zostawić mnie samą.

Selina będzie dobrze! Wszystkie mamy obawy i to dość duże. Na razie nie ma się co stresować

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 10:26   #3365
Jolinko
Zadomowienie

Hejo 😊

Oglądam sobie pytanie na śniadanie... mówią że plaga owsicy wśród dzieci. I tak sobie pomyślałam że to wszystko przed nami. Heh 😉 tyle nowości nas czeka i nieoczekiwanych sytuacji. Dlatego też rozumie strach Seliny, tyle się trzeba nauczyć, zauważać różne rzeczy na które teraz nie zwraca się uwagi. Pamiętam jak się bałam wziąć dziecko siostry bez rozka, bo to takie galaretkowate ciałko bylo ale wszyscy mi mówili że wszystko to przychodzi samo i własnego dziecka nie boisz się nosić, kąpać, itp. Mam nadzieje ze to "najprawdziwsza prawda" ☺

Miłego dnia i kciuki za wizyty o ile jakieś są 😊

Mam fazę na tosty, już 3 śniadanie z rzędu to właśnie tosty. 🤤 gdzie moje zamiłowanie do zdrowej owsianki na śniadanie?

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 10:26   #3366
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Gdzie przepis?
Uwielbiam szarlotki

Mecassie mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, ale też bym pojechała skontrolować

Brawa za wszystkie wizyty Nasza dobija do 2 kg, nieskromnie powiem, że raczej będzie wykapana mama I dr sama stwierdziła, że straszna wiercipiętka z niej grunt, że wciąż główkowo Jesteśmy zakochani po uszy
Super, gratuluję prawie 2 kg

Hej
Ja czekam w laboratorium na pobranie i już się głodna robię

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 10:28   #3367
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja się boję w sumie tego że mały będzie płakał bez przerwy a ja nie będę wiedziała dlaczego. I trochę się martwię że się nie pomieścimy ze wszystkim. Musimy naprawdę kombinować żeby na wszystko znaleźć miejsce. W weekend robimy ostateczne porządki i próbujemy wygospodarować miejsce a w następny jedziemy po łóżeczko
Wczoraj miałam taki sen, był ... przerażający. Obudziłam się taka zmęczona i zdołowana A koleżanka w pracy mnie pocieszyła mówiąc - "no wiesz, pewnie tak będzie na początku"

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 10:29   #3368
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
10 lat temu miałam dość poważną operację kręgosłupa - niezłośliwy guz w części lędźwiowej, jakieś tam konsekwencje odczuwam do dzisiaj, ale powaga zabiegu została w głównej mierze zwiększona przez błąd anestezjologa, ale to długa historia, w skrócie podano mi niewłaściwą grupę krwi, przez co nie przeprowadzono operacji do końca zgodnie z planem

ogólnie czuję się dość dobrze, w ciąży pojawiły się bóle kręgosłupa, szczególnie silne po wysiłku, tak że czasem za przeproszeniem siku nie mogę zrobić, więc poród naturalny byłby chyba zbyt dużym obciążeniem
Ooo kurcze. Mnie też straszą operacją kręgosłupa, ale chyba za bardzo się boję 😐 najważniejsze, że tak na co dzień dobrze (wzglednie) się czujesz. U mnie problem z kręgosłupem jest właśnie przeciwwskazaniem do sn. Zaświadczenie mam od ortopedy na podstawie rezonansu z ubiegłego roku. Może też nie będziesz potrzebowała teraz specjalnie robić, bo po co się dodatkowo narażać?

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 10:29   #3369
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
W taką skrajność nie chciałabym popaść. Chwile dla siebie tez trzeba umieć znaleźć zeby czuc sie komfortowo, a nie włos ociekający wszystkim itd. Mnie kilka razy rozbroilo plotkowanie w pracy na temat wyglądu jakiejś mamy chwile po porodzie jak przyszła po inne dziecko i nie miała makijażu ani zrobionych paznokci, bo jak tak mozna.
Umyc sie to zawsze jest chwila, moj syn byl bardzo wymagajacy do roku, ale nie chodzilam w tlustych klakach.

Cytat:
Moj plakal ciagle, nie wiedzialam co robic, mysle ze mialam poczatki depresji wtedy. Ale jakos bylo, minęło...
U nas tez ciasno, dwa male pokoiki i drugie dziecko w drodze 😉 będziemy musieli cos dobudowac z czasem.

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 10:30   #3370
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Hejo 😊

Oglądam sobie pytanie na śniadanie... mówią że plaga owsicy wśród dzieci. I tak sobie pomyślałam że to wszystko przed nami. Heh 😉 tyle nowości nas czeka i nieoczekiwanych sytuacji. Dlatego też rozumie strach Seliny, tyle się trzeba nauczyć, zauważać różne rzeczy na które teraz nie zwraca się uwagi. Pamiętam jak się bałam wziąć dziecko siostry bez rozka, bo to takie galaretkowate ciałko bylo ale wszyscy mi mówili że wszystko to przychodzi samo i własnego dziecka nie boisz się nosić, kąpać, itp. Mam nadzieje ze to "najprawdziwsza prawda" ☺

Miłego dnia i kciuki za wizyty o ile jakieś są 😊

Mam fazę na tosty, już 3 śniadanie z rzędu to właśnie tosty. 🤤 gdzie moje zamiłowanie do zdrowej owsianki na śniadanie?
Ja też mam nadzieję, że to co mówią to prawda i faktycznie przyjdzie samo. Ja też się boję dzieci brać na ręce

Tooooooooosty

Stary 2018-01-04, 10:30   #3371
julietta83
Zakorzenienie

też się obawiam rodzicielstwa
jestem prawie 10 lat po ślubie, jakoś przyzwyczaiłam się do myśli, że nie będę miała dzieci, najpierw były problemy zdrowotne, potem trochę wygoda i widok dzieciatych znajomych, którzy nie promieniowali szczęściem przy każdym spotkaniu
najbardziej przeraża mnie fakt, że będę musiała zmienić swoje przyzwyczajenia, robić coś, choć czasem nie będzie siły i ochoty, a oprócz męża nie będę miała żadnej większej pomocy
fizyczna część bycia mamą chyba bardziej mnie dołuje niż obawy, że nie pokocham małego czy nie będę potrafiła go wychować
Stary 2018-01-04, 10:31   #3372
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo kurcze. Mnie też straszą operacją kręgosłupa, ale chyba za bardzo się boję �� najważniejsze, że tak na co dzień dobrze (wzglednie) się czujesz. U mnie problem z kręgosłupem jest właśnie przeciwwskazaniem do sn. Zaświadczenie mam od ortopedy na podstawie rezonansu z ubiegłego roku. Może też nie będziesz potrzebowała teraz specjalnie robić, bo po co się dodatkowo narażać?
Ja jestem po operacji kręgosłupa i polecam na maxa Nie ma się czego bać. Teraz jest taka technologia i sprzęt, że szok Oczywiście u dobrego i sprawdzonego specjalisty. Jak coś mogę świetny zespół na podlasiu polecić

Edytowane przez alleyezonme
Czas edycji: 2018-01-04 o 10:34
Stary 2018-01-04, 10:33   #3373
Jolinko
Zadomowienie

Mecassie, jelitowka ? To chyba bardzo niebezpieczne w naszym stanie. Ja się boję tego jak ognia. Jesteś pewna że właśnie to przeszłas?

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 10:33   #3374
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo kurcze. Mnie też straszą operacją kręgosłupa, ale chyba za bardzo się boję 😐 najważniejsze, że tak na co dzień dobrze (wzglednie) się czujesz. U mnie problem z kręgosłupem jest właśnie przeciwwskazaniem do sn. Zaświadczenie mam od ortopedy na podstawie rezonansu z ubiegłego roku. Może też nie będziesz potrzebowała teraz specjalnie robić, bo po co się dodatkowo narażać?

ostatnie tego typu badanie miałam jakieś 8 lat temu, więc w sumie nie wiadomo, jak to w tej chwili tam wygląda
no ale długi czas miałam traumę, jeśli chodzi o lekarzy i szpitale, prawie 2 m-ce na oddziale zrobiły swoje
Stary 2018-01-04, 10:35   #3375
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Lulomo ja kupiłam na gorączkę pedicetamol, a witaminy dla ciężarnych kupiłam zapas tych co biorę teraz (Doppelherz)

PM 2017
Stary 2018-01-04, 10:35   #3376
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Kurczę, tłustych włosów nie mam (nawet jestem zadowolona bo w ciąży mi dłużej wytrzymują) ale wiecznie chodzę bez makijażu W zasadzie robię go do ginekologa albo jak ktoś do nas przychodzi Trochę się czuję rozmamłana ale niezbyt mi się chce robić ten makijaż jak siedzę w domu

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 10:35   #3377
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze, a co Ci właściwie jest? Chyba że pisałaś, a mnie umknęło ��

Z całej listy "jaka powinna być młoda mama" najbardziej podoba mi się świetne wygladanie. Moja siostra, kiedy już urodziła, otarła się o depresję. Z dzieckiem nie było łatwo...wtedy, pamiętam, że zaczęła o siebie dbać i nie dała się wciskać wyłącznie w rolę mleczarni...zawsze miała umyte włosy, była zadbana - wiadomo, nie przesadnie. Znam takie babki, które wyglądają jak...żeby nikogo nie obrazić...jak lumpy

Ja liczę na to że będę miała możliwość o siebie zadbać. Nie chciałabym być mamą w dresie i bez makijażu. Pewnie, czasami jak najbardziej mam takie dni ale sama ze sobą lepiej się czuję jak mam ułożone włosy (teraz to jest trudne bo już są za długie ale jutro wizyta u fryzjera ), lekki makijaż i nieodrapane paznokcie. Co więcej, mam odłożone pieniądze na "po porodzie"- albo trener personalny albo jakaś seria zabiegów ujędrniających Czuję się zmotywowana żeby o siebie po porodzie zadbać bardziej niż przed ciążą- nie chciałabym żeby mój synek miał ociężałą, zaniedbaną mamę. Chciałabym móc z nim biegać, jeździć na rowerze- żeby był ze mnie dumny

I przypomniałyście mi że muszę iść do okulisty i neurologa po zaświadczenia- do okulisty miałam się zgłosić w 7. miesiącu więc najwyższa pora bo zaraz minie

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2018-01-04 o 10:37
Stary 2018-01-04, 10:42   #3378
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
też się obawiam rodzicielstwa
jestem prawie 10 lat po ślubie, jakoś przyzwyczaiłam się do myśli, że nie będę miała dzieci, najpierw były problemy zdrowotne, potem trochę wygoda i widok dzieciatych znajomych, którzy nie promieniowali szczęściem przy każdym spotkaniu
najbardziej przeraża mnie fakt, że będę musiała zmienić swoje przyzwyczajenia, robić coś, choć czasem nie będzie siły i ochoty, a oprócz męża nie będę miała żadnej większej pomocy
fizyczna część bycia mamą chyba bardziej mnie dołuje niż obawy, że nie pokocham małego czy nie będę potrafiła go wychować
Mam identyczne odczucia...
Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Mecassie, jelitowka ? To chyba bardzo niebezpieczne w naszym stanie. Ja się boję tego jak ognia. Jesteś pewna że właśnie to przeszłas?

Właśnie nie wiem bo jak bylismy w Niemczech to chodziłam dwa razy dziennie do WC a tu w PL raz na tydzień się zdarzy. Potem te niestrawność i cofanie treści zoladkowych. Nie jestem pewna jak zwykle. Wiem że wyganiacie mnie na szpital ale tak bardzo nie Chcę. Tym bardziej ze dzisiaj póki co mi lepiej.

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 11:02   #3379
_Dolly
Rozeznanie

Z obawami mam to samo że nie będę wiedziała co zrobić, że zrobię coś źle, że przegapię coś istotnego i coś jej się stanie, że dokonam jakiś błędnych wyborów... W nowy rok nawet się popłakałam przez te multum kołujących się po głowie myśli A wczoraj dostaliśmy mega kopa energetycznego od tej małej istotki i strach jakby mniejszy a pisząc to mam łzy w oczach, łzy szczęścia

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Mam identyczne odczucia...

Właśnie nie wiem bo jak bylismy w Niemczech to chodziłam dwa razy dziennie do WC a tu w PL raz na tydzień się zdarzy. Potem te niestrawność i cofanie treści zoladkowych. Nie jestem pewna jak zwykle. Wiem że wyganiacie mnie na szpital ale tak bardzo nie Chcę. Tym bardziej ze dzisiaj póki co mi lepiej.

Może nie szpital, ale po prostu wizyta u zwykłego lekarza w przychodni?
Stary 2018-01-04, 11:11   #3380
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, tłustych włosów nie mam (nawet jestem zadowolona bo w ciąży mi dłużej wytrzymują) ale wiecznie chodzę bez makijażu W zasadzie robię go do ginekologa albo jak ktoś do nas przychodzi Trochę się czuję rozmamłana ale niezbyt mi się chce robić ten makijaż jak siedzę w domu
A dla mnie właśnie zrobienie makijażu dla samej siebie sprawia ogromną przyjemność Więc maluję się dla siebie i dla męża

Stary 2018-01-04, 11:11   #3381
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Urodziła staraczka z mojego wątku, jeszcze jedna i następna w kolejce będę ja czuję już ciarki na plecach jeszcze mam jakieś takie przeczucia, że urodzę wcześniej

I pokłóciłam się z tż, naprawdę czasem się zastanawiam gdzie był mój rozum jak się z nim wiązałam Piotruś Pan wieczny
Bonjourbelle?
Jeszcze przed toba bylam ja w kolejce ale juz chyba mnie wykreslily, w sumie to dobrze

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-04 o 11:13
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 11:13   #3382
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Ja liczę na to że będę miała możliwość o siebie zadbać. Nie chciałabym być mamą w dresie i bez makijażu. Pewnie, czasami jak najbardziej mam takie dni ale sama ze sobą lepiej się czuję jak mam ułożone włosy (teraz to jest trudne bo już są za długie ale jutro wizyta u fryzjera ), lekki makijaż i nieodrapane paznokcie. Co więcej, mam odłożone pieniądze na "po porodzie"- albo trener personalny albo jakaś seria zabiegów ujędrniających Czuję się zmotywowana żeby o siebie po porodzie zadbać bardziej niż przed ciążą- nie chciałabym żeby mój synek miał ociężałą, zaniedbaną mamę. Chciałabym móc z nim biegać, jeździć na rowerze- żeby był ze mnie dumny

I przypomniałyście mi że muszę iść do okulisty i neurologa po zaświadczenia- do okulisty miałam się zgłosić w 7. miesiącu więc najwyższa pora bo zaraz minie
Ja już nie mogę się doczekać powrotu do biegania po porodzie mam nadzieję, że okres połogu będzie trwał krócej niż 6 tygodni

Stary 2018-01-04, 11:14   #3383
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry, my jesteśmy po kolejnych godzinach w szkole rodzenia i wczoraj miałam kryzys... Uznałam, że ja się nie nadaję na rodzica, że sobie nie poradzę i na co ja się w ogóle porwałam...
Mało mi było, to jeszcze wieczorem, jak wstawałam z łóżka, poczułam nagle takie mega napięcie/rozszerzenie się macicy i taki ból, że aż krzyknęłam... Nie byłam w stanie wrócić do łóżka. Partner od razu przebiegł i mi pomógł wrócić... Biedny, aż się bał iść pod prysznic i zostawić mnie samą.

Napewno sobie poradzisz, tak w teorii to wszystko pewnie brzmi przerażająco ale napewno większość ma takie myśli damy radę!

PM 2017
Stary 2018-01-04, 11:15   #3384
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Bonjourbelle?
Jeszcze przed toba bylam ja w kolejce ale juz chyba mnie wykreslily, w sumie to dobrze
I ja
Stary 2018-01-04, 11:15   #3385
kasia6713
Zakorzenienie

Czekam na wizytę... miałam na 11:00 a przede mną jest jeszcze 8 babeczek... jedna pani mówi, że siedzi tu od 9 rano...
Forum nadrobie

Stary 2018-01-04, 11:16   #3386
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez nie robie w domu makijazu, bo i po co? Zreszta nigdy nie lubilam sie zbytnio malowac. Paznokci tez nie robie, nie lubie dlugich i sztucznych, strasznie przeszkadzaja, jak juz mi sie chce to swoje maluje lakierem, mam calkiem ladne.
Stary 2018-01-04, 11:19   #3387
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
Zaspalam do laboratorium tzn. Zosia mnie obudziła o 9:15, a laboratorium do 9:30.. na moje szczęście babka pokrecila nosem, ale mnie jeszcze przyjeli. Jutro wizyta.
Co do miłości do dziecka po porodzie. To ja się rozklejam na każdym porodzie w filmie, a jak urodziłam moją małą to nie płakałam... mój tz ryczal jak bóbr a ja nic. Dopiero kilka godzin później płakałam, chyba z niedowierzania że urodziłam i że jest już z nami.

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 11:20   #3388
lelowa
Zakorzenienie

Kiwi ja tak samo Myslalam, ze bede ryczec, a tu nic, dopiero w domu ze mnie zeszlo i sobie powylam
Stary 2018-01-04, 11:21   #3389
Torrence
Wtajemniczenie

Przepraszam, wejdę dziś z buciorami ale muszę się wygadać zanim wybuchnę bo już mam łzy w oczach. Jestem wściekła.

Miałam na 11.00 wizytę u dentysty. Miałam pojechać samochodem teściowej bo swój mam zepsuty a TŻ musiał wziąć nasz. Generalnie teściowa od razu mówiła, że jak potrzebuję samochodu to mam koniecznie mówić. Nie korzystam z tego zbyt często bo wielokrotnie przekonałam się, że pożyczanie samochodu to nie jest najlepszy pomysł. Więc pożyczyłam może ze trzy razy i tylko wtedy jak naprawdę byłam pod ścianą, czytaj wizyta u jakiegoś lekarza.
Wczoraj spytałam bo do dentysty mam jakieś 10 minut drogi, plus wizyta z pół godziny więc nie blokowałabym jej tego samochodu cały dzień. Powiedziała, że nie ma problemu, nigdzie dziś nie musi jechać, mogę sobie brać. Powiedziałam, że dentystę mam na 11.00, wyjechałabym 10.45 i koło 12.00 bym samochód oddała. Ok, wszystko ustalone.
Dziś przed 10.00 zajrzała i pyta żeby się upewnić, na którą mam dentystę. pyta - 11.30? Ja że nie, że na 11.00. Ok, to ona jeszcze na pocztę sobie skoczy. 10.30 nie ma jej, 10.45 nie ma jej. No to 10.55 zadzwoniłam już do dentysty żeby przełożyć wizytę no bo co innego można zrobić? Nie znoszę takich sytuacji, było mi mega wstyd
Teściowa przyjechała ok. 11.05-11.10. Bo była pewna, że powiedziałam jej że na 11.30 mam
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ja miałam inne alternatywy żeby do tego dentysty dotrzeć bo moja mama pracuje jakieś pół kilometra od mojego aktualnego domu więc mogłam wziąć jej samochód, pojechać i odstawić albo po prostu pojechać autobusem
Kolejny raz potwierdza mi się reguła - umiesz liczyć, licz na siebie.

Dziękuję za uwagę, pomogło, idę dalej zmywać gary
Stary 2018-01-04, 11:24   #3390
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Bonjourbelle?
Widzisz, tak patrzyłam na listę na wątku i panikowałam, że zapomniałam o Tobie
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości