Mamusie majowe 2018 cz. 4 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-04, 18:30   #2941
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 4

Mirabilka jak chodziłam do pracy do 22.09 przy wymiotach -1 kg w tydzień, to samo żywienie. Jak siadłam na dupie +2 kg na miesiąc 😎 No dobra, ponad kilo może 😁

Ja zawsze byłam ruchawa, więc mój organizm się buntuje i oo!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2018-01-04 o 18:32
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:32   #2942
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Mirabilka jak chodziłam do pracy do 22.09 przy wymiotach -1 kg w tydzień, to samo żywienie. Jak siadłam na dupie +2 kg na miesiąc �� No dobra, ponad kilo może ��

to została dieta i jedzenie co 4 godz

<zartuję>
ja po 1 ciąży myślalam wlasnie ze tak łatwo zrzucę a tu Zonk - nie było czas dla siebie, po 8 m-c wróciłam do pracy więc czasu jeszcze mniej i tak się to potoczyło

przy czym miałam tak, ze po porodzie ważyłam normalnie potem pierwsze 3-4 miesiące schudłam bo wiadomo wszystko nowe, noce nieprzespane nie było czasu na jedzenie - a potem praca... czas na kawę i ciacho w pracy i brak czasu na gotowanie w domu

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:32   #2943
skorpio87
Rozeznanie

_St0kr0tka faktycznie całkiem spoko ten wózek ja bym brała ciemnoszary albo granat, ale to tylko moje zdanie, ważne, żeby Wam pasowało, koniec końców co weźmiecie to i tak będzie
rybcia34 wspaniale, że u Lilci wszystko dobrze!
jeśli chodzi o wagę to jak się nie ważysz na tej samej to nie masz żadnego odniesienia, ja się ważę jak wychodzę z domu i potem u ginki, to różnica 1,5kg!
nalesnikona ta koszula z tesco extra! muszę zobaczyć czy są jeszcze takie w ofercie jak będę następnym razem. W ogóle w temacie koszul nocnych do karmienia, szwagierka ostatnio mi mówiła, że ona nie miała żadnych specjalnych, tylko zwykłe, ale rozciągliwe, że nie był dla niej problem odciągnąć materiał do karmienia, to też jakiś pomysł
domii29 Twoje opisy perypetii z tż-tem powalają pasowałoby je gdzieś spisywać
_Nat_ niezłe schizy masz rację, Mężowi nie mów ale skoro Cię to uspokaja i Ci z tym lepiej to śmiało praktykuj!
Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
ja bym zjadła naleśników, żescie dzisiaj gadały
no i mnie też tak wzięło na te naleśnikory, że na jutro mam zaplanowane!
Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Strasznie mnie dzis kluje w mostku, az ciezko oddychac. Juz trzeci raz od rana, nie wiem co jest
mnie zatyka jak się położę na płasko na plecach, bez czegoś pod głową

a tak z innej beczki to tż mi kupił pistolet do kleju na gorąco, bo kiedyś wspominałam i nawet wkłady kolorowe do tego tak żebym się czymś zajęła i żeby mi się nie nudziło tylko, że jak już go mam to nie mam pomysłu co mogę z tym zrobić - jakieś podpowiedzi? ciekawe pomysły? myślałam o czymś, co by mi się przydało, jakieś organizery do szuflad, na półki
skorpio87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:35   #2944
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Grosiaaa mow szybko jaka branża

myślalam o sklepie internetowym ale z ubrankami dla dzieci np bobo choses, mini rodini itp - ale tych sklepów teraz na potęge w necie jest
Dewocjonalia, sakralia i pamiątki wszelakie ze srebra i nie tylko

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:36   #2945
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Regulacja brwi i gładkość Bożeny też robią swoje.

mało tego - każde dodatkowe zacięcie się to już mniej skory a co za tym idzie - mniejsza waga

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:36   #2946
Mirabilka
Zakorzenienie

moje uzależnienie od ub tygodnia
pyyyyyyyyyyyyycha

aha odebrałam persil z tesco - u nas stacjonarnie w tesco extra nie było na niego promocji, tylko online była.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaaaaaaaaaaaa.jpg (87,6 KB, 25 załadowań)

Stary 2018-01-04, 18:37   #2947
DomimaZet
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8020246 6]Wyjdę z siebie stanę obok.

Nieudane doręczenie oczywiście dziś też.

Zgłosiłam interwencję po wielu trudach, bo wiszenie na tej infolinii to najpierw 15 minut automatów zanim do człowieka połączą, a potem konsultant ciućma. Udało mi się z jakąś sensowniejszą babką rozmawiać za którymś razem, bo ciućma mnie nie przekonał do swoich racji i może coś zrobią.

No nie wiem.

Zaczynam mieć troszeczkę dosyć.[/QUOTE]

Ooo masakraaaa
Dhl

Stary 2018-01-04, 18:47   #2948
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:

kiedy masz wizytę? bo ja w czwartek ale na 16.20 - czyli zaś niedobry czas na ważenie
10.01 o 18:15. Czas dobry na ważenie bo po obiedzie (o 12:00) a przed kolacją
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:49   #2949
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość

a tak z innej beczki to tż mi kupił pistolet do kleju na gorąco, bo kiedyś wspominałam i nawet wkłady kolorowe do tego tak żebym się czymś zajęła i żeby mi się nie nudziło tylko, że jak już go mam to nie mam pomysłu co mogę z tym zrobić - jakieś podpowiedzi? ciekawe pomysły? myślałam o czymś, co by mi się przydało, jakieś organizery do szuflad, na półki
ja używałam do różnych ozdób świątecznych, choinek, wieńców, czasem zabawki dla Młodego robię- przyklejam guziki, pomponiki, karteczki, w zależności co wymyślę

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
może to związane z ciśnieniem co ? Mierzylas sobie może ?
A nie odp Ci jak pytałaś o cukrzyce ... No niestety jest co prawda bronię się przed insulina i dalej dietę trzymam to czasem są dni ze mam taki wyrzut cukru ze płakać mi się chce ... No ale nie przeskoczę tego

eh namiesza Ci ta cukrzyca..

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

u mnie z kolei TSH skoczyło znowu... mam 3,5... a już łądnie zeszło do 1,7 w grudniu. I dawka leku ta sama, i jod i d3 biorę i sobie skoczyło hopsa w góre...
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:51   #2950
_St0kr0tka
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8020246 6]Wyjdę z siebie stanę obok.

Nieudane doręczenie oczywiście dziś też.
Zgłosiłam interwencję po wielu trudach, bo wiszenie na tej infolinii to najpierw 15 minut automatów zanim do człowieka połączą, a potem konsultant ciućma. Udało mi się z jakąś sensowniejszą babką rozmawiać za którymś razem, bo ciućma mnie nie przekonał do swoich racji i może coś zrobią.

No nie wiem.
Zaczynam mieć troszeczkę dosyć.[/QUOTE]
Masakra
Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
Stokrotka cos mi migneło ze te białe gondole sa mega trudne w utrzymaniu, ale nie wiem gdze, czy tu któras pisała, oze poczytaj jeszcze
Dzieki za rade 😘 pogadam jeszcze z kolezanka, ma inny wozek ale wlasnie jasno szary z biala gondola.

Cytat:
moje uzależnienie od ub tygodnia
pyyyyyyyyyyyyycha

aha odebrałam persil z tesco - u nas stacjonarnie w tesco extra nie było na niego promocji, tylko online była.
Ale macie dobrze z tym persilem. Ja chyba zamowie jedna butle i odbiore przy okazji wizyty u diabetologa tylko musze sie upewnic czy maz ze mna jedzie bo autobusem nie bede z tym jezdzic 😂 mozna zamowic teraz juz a ustalic termin odbioru na przyszly czwartek?

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 18:55   #2951
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
ja używałam do różnych ozdób świątecznych, choinek, wieńców, czasem zabawki dla Młodego robię- przyklejam guziki, pomponiki, karteczki, w zależności co wymyślę

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

eh namiesza Ci ta cukrzyca..

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

u mnie z kolei TSH skoczyło znowu... mam 3,5... a już łądnie zeszło do 1,7 w grudniu. I dawka leku ta sama, i jod i d3 biorę i sobie skoczyło hopsa w góre...

A co ile badasz tsh ? Sama jestem ciekawa jak to u mnie się przedstawia

Stary 2018-01-04, 18:56   #2952
Mirabilka
Zakorzenienie

Stokrotka - tak można z wyprzedzeniem

Stary 2018-01-04, 19:02   #2953
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
_St0kr0tka faktycznie całkiem spoko ten wózek ja bym brała ciemnoszary albo granat, ale to tylko moje zdanie, ważne, żeby Wam pasowało, koniec końców co weźmiecie to i tak będzie
rybcia34 wspaniale, że u Lilci wszystko dobrze!
jeśli chodzi o wagę to jak się nie ważysz na tej samej to nie masz żadnego odniesienia, ja się ważę jak wychodzę z domu i potem u ginki, to różnica 1,5kg!
nalesnikona ta koszula z tesco extra! muszę zobaczyć czy są jeszcze takie w ofercie jak będę następnym razem. W ogóle w temacie koszul nocnych do karmienia, szwagierka ostatnio mi mówiła, że ona nie miała żadnych specjalnych, tylko zwykłe, ale rozciągliwe, że nie był dla niej problem odciągnąć materiał do karmienia, to też jakiś pomysł
domii29 Twoje opisy perypetii z tż-tem powalają pasowałoby je gdzieś spisywać
_Nat_ niezłe schizy masz rację, Mężowi nie mów ale skoro Cię to uspokaja i Ci z tym lepiej to śmiało praktykuj!

no i mnie też tak wzięło na te naleśnikory, że na jutro mam zaplanowane!

mnie zatyka jak się położę na płasko na plecach, bez czegoś pod głową

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Dewocjonalia, sakralia i pamiątki wszelakie ze srebra i nie tylko

Przeczytalam najpierw posta skorpio z pytaniem co ma zrobic z pistoletem do kleju i pod spodem Twoj post, myslalam ze jej odpisalas co moze z tego zrobic i zglupialam przez chwile no bo jak z pistoletu do kleju zrobic dewocjonalia, sakralia i pamiatki ze srebra?

Maz wrocil z pracy wszystko bylo spoko, do czasu az nie zaczelam kolejnej awanturki 😎 alez mamy urozmaicone zycie malzenskie, najpierw seksy z zaskoczenia a za chwile darcie mordy tez z zaskoczenia 😎 a tak serio, podarlam sie, ulzylo mi, maz obrocil wszystko w zart, posmialismy sie i jest nawet spoko 😁

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 19:02   #2954
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

U mnie np. TSH zawsze wynosiło 1-1,5, ale na początku ciąży spadło poniżej normy 0,2. Biorę jod w witaminach i już ostatnio było 0,8

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 19:02   #2955
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
A co ile badasz tsh ? Sama jestem ciekawa jak to u mnie się przedstawia

co 4 tygodnie.
dawkę miałam podniesioną na początku sierpnia na 150mg, w cyklu w którym zaszłam w ciąże. (wtedy miałam 0,019, ale żeby mi nie skoczyło za bardzo jak w pierwszej ciąży endo podał od razu wyższą), to skoczyło na 3 "tylko", potem spadło i teraz znowu podskoczyło.
czemu?

mam hashimoto, ale mogłoby nie szaleć :P
Stary 2018-01-04, 19:06   #2956
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Też mnie stresuje ważenie i gina i jestem głupia jak but, nawet przed mężem się nie przyznaję, że takie mam praktyki bo puknąłby się w czoło.
Otóż jakieś 2h przed wizytą przestaję pić. Obiad jem wyjątkowo light: gotowane warzywa z kurczakiem czy coś w tym stylu. Żadnego deseru. Najlepiej też żeby tego dnia była kupa.
Jak już jestem u lekarza i za chwilę ma być moja kolej to idę do kibelka na korytarz i sikam ile mogę. Zakładam leciutką górę (bo ważę się bez majtek tuż po zejściu z samolotu) i cieniutkie skarpetki. Najlepiej się też wcześniej wysmarkać Aha i zakładam soczewki zamiast okularów Wiecie, mikrogram do mikrograma...
Mistrzunio 😂😂😂

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Domii jestes niemozliwa z tymi opisami
Nat, swietna strategia 😎 ja tak nie robie, bo diabetolog by sie wsciekala ze nie tyje
Laski czytam tak sobie o tym moim tanim wybranym wozku, ktory chce obejrzec na zywo dopiero w okolicach Wielkanocy i nadal wydaje mi sie byc calkiem spoko
Doradzcie mi tylko jezeli chodzi o kolor - chcialabym cos co nadaloby sie ewentualnie tez dla corci w przyszlosci jesli Adasiowi bedzie dane miec siostre. Z mietowego zrezygnowalam, bo wydawal mi sie bardziej dziewczecy przez groszki i strasznie latwo brudzacy ten kolor.
Załącznik 7379376
Załącznik 7379381
Załącznik 7379386
Załącznik 7379391
Ciagnelo mnie przez jakis czas do szarosci, ale teraz jak tak patrze to ten granat+łąka tez niebrzydki tylko czy chlopakowi bedzie pasowac ten dodatek kwiatowy?
Ten szary to mój upatrzony 😀😍

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Grosiaaa mow szybko jaka branża

myślalam o sklepie internetowym ale z ubrankami dla dzieci np bobo choses, mini rodini itp - ale tych sklepów teraz na potęge w necie jest
No właśnie Grosia taka tajemnicza 😂
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 19:20   #2957
reniferek01
Zakorzenienie

Dziewczyny czy przeziebienie wplywa jakos na podstawową morfologię? Lub badanie moczu? Jutro musze jechac na pobranie krwi bo w poniedziałek wizyta a mnie rozlozylo :/ nie mam goraczki tylko katar i bol glowy

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 19:28   #2958
skorpio87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Przeczytalam najpierw posta skorpio z pytaniem co ma zrobic z pistoletem do kleju i pod spodem Twoj post, myslalam ze jej odpisalas co moze z tego zrobic i zglupialam przez chwile no bo jak z pistoletu do kleju zrobic dewocjonalia, sakralia i pamiatki ze srebra?

Maz wrocil z pracy wszystko bylo spoko, do czasu az nie zaczelam kolejnej awanturki 😎 alez mamy urozmaicone zycie malzenskie, najpierw seksy z zaskoczenia a za chwile darcie mordy tez z zaskoczenia 😎 a tak serio, podarlam sie, ulzylo mi, maz obrocil wszystko w zart, posmialismy sie i jest nawet spoko 😁
haha tak! ja tak samo zerknęłam czy ktoś mi odpisał i przez krótką chwilę zryty beret dobrze, że to nie tylko ja
fajno, że z Mężem okej czasem nawet chcę udawać, że ja na POWAŻNIE jestem obrażona i próbuję poker face robić, a mój obróci w żart, ja wybuchnę śmiechem i to by było na tyle jeśli chodzi o uzyskanie czegoś fochem
Stary 2018-01-04, 19:28   #2959
nalesnikona
Zadomowienie

skorpio- ad koszul specjalnych do karmienia- ja teraz kupilam w italian fashion- zwykłą tylko z napkami z przodu- nie była na dziale mama.
za pierwszym razem pożyczałam od mamy -miałam do szpitala jakąś kopertową, która była "zwykła", druga też pożyczona od Mamy z guziczkami, i trzecia z textil market za 10 zł taka z wielkimi otworami niby specjalną na wyjęcie piersi (a to że przy okazji mogła wyjąć drugą i cały brzuch to inna sprawa)

tą z textil marketu wezmę i tym razem.
jeszcze 3 na zmianę wezmę- to od Mamy, albo kupię nową i jej oddam po szpitalu.
Bo ja nie mam żadnych.

W domu radziłam sobie z koszulkami do karmienia z hm, albo zwykłymi na ramiączkach i na to dłuższa bluzka. Na czas karmienia podnosiłam do góry jedną, drugą w dół i przy niewielkiej eksponacji mego ciała mogłam karmić całą dobę

ja bym się jakoś szczególnie nie obkupowała w rzeczy z napisem "do karmienia",
bo każda bluzka rozpinana na guziki, czy zwykła pod którą założymy koszylkę na ramiączkach, coby nie świecić brzuchem da radę
Stary 2018-01-04, 19:35   #2960
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy przeziebienie wplywa jakos na podstawową morfologię? Lub badanie moczu? Jutro musze jechac na pobranie krwi bo w poniedziałek wizyta a mnie rozlozylo :/ nie mam goraczki tylko katar i bol glowy

Mozesz mieć podwyższone niektore parametry

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 19:43   #2961
skorpio87
Rozeznanie

Cytat:
skorpio- ad koszul specjalnych do karmienia- ja teraz kupilam w italian fashion- zwykłą tylko z napkami z przodu- nie była na dziale mama.
za pierwszym razem pożyczałam od mamy -miałam do szpitala jakąś kopertową, która była "zwykła", druga też pożyczona od Mamy z guziczkami, i trzecia z textil market za 10 zł taka z wielkimi otworami niby specjalną na wyjęcie piersi (a to że przy okazji mogła wyjąć drugą i cały brzuch to inna sprawa)
tą z textil marketu wezmę i tym razem.
jeszcze 3 na zmianę wezmę- to od Mamy, albo kupię nową i jej oddam po szpitalu.
Bo ja nie mam żadnych.
W domu radziłam sobie z koszulkami do karmienia z hm, albo zwykłymi na ramiączkach i na to dłuższa bluzka. Na czas karmienia podnosiłam do góry jedną, drugą w dół i przy niewielkiej eksponacji mego ciała mogłam karmić całą dobę
ja bym się jakoś szczególnie nie obkupowała w rzeczy z napisem "do karmienia",
bo każda bluzka rozpinana na guziki, czy zwykła pod którą założymy koszylkę na ramiączkach, coby nie świecić brzuchem da radę
o widzisz, mądrze gadasz dzięki za ekspertyzę właśnie tak tu piszą dziewczyny o tych koszulach, wstawiają linki a ja sceptycznie podchodzę do tego tematu, bo wydaje mi się to zbędnym zakupem, tak jak piszesz, można z powodzeniem wykorzystać to co się ma na stanie bo później z tych rozpinanych specjalnie na cyc to tylko Mąż miałby radochę
Stary 2018-01-04, 19:56   #2962
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
o widzisz, mądrze gadasz dzięki za ekspertyzę właśnie tak tu piszą dziewczyny o tych koszulach, wstawiają linki a ja sceptycznie podchodzę do tego tematu, bo wydaje mi się to zbędnym zakupem, tak jak piszesz, można z powodzeniem wykorzystać to co się ma na stanie bo później z tych rozpinanych specjalnie na cyc to tylko Mąż miałby radochę
mi po prostu szkoda pieniędzy na coś, czego nie używam potem w domu. Gdybym spała w koszulach, może bym się skusiła

wolę potem zainwestować w cyckonosz do karmienia albo jakąś sukienkie z otworami - bo w takich na ramiączkach to jak dla mnie za dużo ciałem świecę
- i tu kolejna rzecz - w zwykłych sukienkach też można wszyć suwak i będzie do karmienia- wystarczy jak ma zaszewkę, czy odcięcie w tej okolicy.
Na pół roku - rok wystarczy- potem karmienia bardziej uregulowane, to i na ciuchy się już tak nie patrzy, "czy można w tym na karmić?", tylko zakłada co się podoba
Stary 2018-01-04, 20:00   #2963
sweetmedi25
Zakorzenienie

Dziewczyny potrzebuje Waszej porady. Zarezerwowalam wstępnie wózek bebetto torino za 900 zł. Zastanawiam się czy jest to dobra cena za używke. Zarówno gondola jak i spacerówka są w użyciu, stan bdb. Nie wiem czy brać używany czy jednak nowy ...

sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 20:10   #2964
DomimaZet
Zakorzenienie

Masakra jak mnie syn wymęczył ... padam na pysk i głowa mi pęka .. Nie wiem co mu dzisiaj odbiło ... Aż mnie doprowadził do łez ... czasami nie umiem nad sobą zapanować i od razu się irytuje ...potem mam wyrzuty sumienia i tak w kółko ...
Muszę się położyć ...

Przeliczyłam ile i jakich nowych rzeczy mam dla Lenki - jestem w ciężkim szoku ile tego jest ...

Stary 2018-01-04, 20:13   #2965
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie kupuję koszul z tymi wycięciami, tylko na ramiączkach czy z krótkim rękawkiem, ale rozciągliwą górą, tak, że nie ma problemu z wyjęciem cyca jak dla mnie można takie i później nosić, bo jak dla mnie nie różnią się wyglądowo niczym od innych
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 20:13   #2966
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Też mnie stresuje ważenie i gina i jestem głupia jak but, nawet przed mężem się nie przyznaję, że takie mam praktyki bo puknąłby się w czoło.
Otóż jakieś 2h przed wizytą przestaję pić. Obiad jem wyjątkowo light: gotowane warzywa z kurczakiem czy coś w tym stylu. Żadnego deseru. Najlepiej też żeby tego dnia była kupa.
Jak już jestem u lekarza i za chwilę ma być moja kolej to idę do kibelka na korytarz i sikam ile mogę. Zakładam leciutką górę (bo ważę się bez majtek tuż po zejściu z samolotu) i cieniutkie skarpetki. Najlepiej się też wcześniej wysmarkać Aha i zakładam soczewki zamiast okularów Wiecie, mikrogram do mikrograma...
A makijaz robisz?bo to kilka gram zawsze
Cytat:
Domii jestes niemozliwa z tymi opisami
Nat, swietna strategia 😎 ja tak nie robie, bo diabetolog by sie wsciekala ze nie tyje
Laski czytam tak sobie o tym moim tanim wybranym wozku, ktory chce obejrzec na zywo dopiero w okolicach Wielkanocy i nadal wydaje mi sie byc calkiem spoko
Doradzcie mi tylko jezeli chodzi o kolor - chcialabym cos co nadaloby sie ewentualnie tez dla corci w przyszlosci jesli Adasiowi bedzie dane miec siostre. Z mietowego zrezygnowalam, bo wydawal mi sie bardziej dziewczecy przez groszki i strasznie latwo brudzacy ten kolor.
Załącznik 7379376
Załącznik 7379381
Załącznik 7379386
Załącznik 7379391
Ciagnelo mnie przez jakis czas do szarosci, ale teraz jak tak patrze to ten granat+łąka tez niebrzydki tylko czy chlopakowi bedzie pasowac ten dodatek kwiatowy?
A mi sie ten brązowy podobamoze przez to ze sama mam brazowy tylko ciemniejszy
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 20:17   #2967
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetmedi25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje Waszej porady. Zarezerwowalam wstępnie wózek bebetto torino za 900 zł. Zastanawiam się czy jest to dobra cena za używke. Zarówno gondola jak i spacerówka są w użyciu, stan bdb. Nie wiem czy brać używany czy jednak nowy ...

cieżko doradzać, widze,ze nowy z przesyłką 1400zł, to kwestia jak się zaopatrujesz na 900zł, z jednej strony nowy to nowy, no ale tak masz dobry fotelik do tego jak mało używany wózek

Edytowane przez Ladymama85
Czas edycji: 2018-01-04 o 20:18
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 20:19   #2968
polasia
Wtajemniczenie

Uff 12h temu tu byłam i już miałam 40 stron do nadrobienia na telefonie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
a jaki Ci się podoba?
Czołg 😎
Cytat:
Ja po usg, to tylko kontrolne z Luxmedu, ale musiałam pojechać w samo centrum miasta. Niby to kilometrowo blisko, ale mnóstwo samochodów i mało miejsc parkingowych. Ale daliśmy radę

i na usg wszystko bez zmian:
- szyjka jaka była niezadługa, taka jest
- rozwarcie wewnętrzne jest
- krwiak jest
ale nic się nie powiększa, nic nie zmniejsza (1 mm w jedną albo w drugą, ale to błąd pomiarowy może być)

Ułożenie Dziecka mi się zmieniło (wczoraj mocno to odczułam), ale dzisiaj czuję mniejsze napięcie w brzuchu, bo leży główką do góry, a nie w poprzek. <co odczuwałam, przy każdym ruchu, rozciąganiu, przekopywaniu itd., a od rana jakoś tak lajtowo >

Lekarka pomierzyła też wszystko i nawet średnia z tych pomiarów idealnie pokryła się z terminem porodu wg OM ale wiadomo, że wyjdzie, jak wyjdzie
Waży me Dziecię 436 g, co jest na ten etap w dolnej granicy normy- a mi się wydaję że to i tak ogromny człowiek, te prawie pół kilo

Następna wizyta 17.01 już u mojego lekarza razem z powtórkowym usg połówkowym (bo nie mógł domierzyć jednej rzeczy dokładnie i wolał powtórzyć).
Już pisałam na fb, super ❤️
Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Nie macałam ale mi to wygląda na piankę (zdjęcie z dzisiaj).
Załącznik 7379196

Może żelowe?
Cytat:
Dziewczyny a ja mam pytanie która jeszcze z Was pracuje ? bo chyba już większość jest na L4 ?

Ja pracuję i ledwo wróciłam wczoraj do pracy a już czekam na ferie w lutym 😎
Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, melduję, że w brzusiu mam Lilkę 100% dziewczynka, a jaka śliczna jest!
Zdrowa, bez zarzutów. 366gram szczęścia

Wiercipiętka nasza kochana

Też pisałam na fb, świetnie ❤️
Cytat:
co 4 tygodnie.
dawkę miałam podniesioną na początku sierpnia na 150mg, w cyklu w którym zaszłam w ciąże. (wtedy miałam 0,019, ale żeby mi nie skoczyło za bardzo jak w pierwszej ciąży endo podał od razu wyższą), to skoczyło na 3 "tylko", potem spadło i teraz znowu podskoczyło.
czemu?

mam hashimoto, ale mogłoby nie szaleć :P
Mi też co wizytę skacze.. A miałam już dwie podwyżki euthyroxu. Teraz mam 75mg. Za tydzień zobaczymy, co tam się dzieje..
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 20:31   #2969
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweetmedi25 Pokaż wiadomość

Pytanie który to rocznik i kiedy kupowany ( do kiedy gwarancja)
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 20:31   #2970
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Domima mam nadzieje, ze jutro synek bedzie mial lepszy dzien.

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości