|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Wiosenko - hmm,myślałam raczej o takim dniu warzywno - owocowym
.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3782 |
|
Raczkowanie
|
Izuniu dziękuję ale nie czuję się ,,laską...Ale dziękuję
|
|
#3783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3784 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ja się biorę poważnie za siebie
rozkręcanie metabolizmu na jutro już sobie przygotowałam śniadanie około 60g musli a'la granola czy chrunchy bananowe z mlekiem i wiejski lekki czuję że jutrzejszy dzień będzie pozytywny pod względem jedzenia dobrej nocy ;*
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
może to nawet nie brak pracy mnie dołuje, tylko nastawienie wszystkich wokół, znajomi, rodzina, dosłownie wszyscy traktują mnie jak chora, jak biedną i nieporadną anorektyczkę której każdy musi pomóc aby czasem sie nie załamała, nie mam siły im ciągle udowadniać jak to sobie świetnie radzę. Przecież normalni ludzie tez mają chwile załamania , wkurza mnie to bo nie pozwalają mi o tym zapomnieć, ciągle żyję z piętnem anoreksji (czy aby na pewno jadła, musisz ją tam pilnować itp, słyszę prawie co chwile),,,a ja chciałabym powiedzieć im w prost nie podoba mi się tu i chcę wracać do domu...
|
#3786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez bym chciala rozkrecic metabolizm... a co bedziesz dokladnie robila? dziewczyny przytylam... dzisiaj bylo 53,5 kg na wadze... ![]() ja chyba nigdy nie wyjde z diety... od dzisiaj jem 1100 kcal i dodaje po 100 co tydzien... Moze zanim wyjde z diety bedzie 52 ![]() nie mam juz nadziei okresu nie mam juz ponad 35 dni... ehh moze bedzie i dlatego sie waga podniosla?
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Raczkowanie
|
hm... dawno nie pisałam. Czytam was regularnie, ale nie lubie pisać. Trzymam za was wszystkie kciuki. Smutno mi że tak wiele z was uważa że jesteście za grube chociaż to nie prawda. Ja częściej miewam odwrotne myśli boje się że jestem może za chuda, chociaż od większości z was jestem grubsza(po kg i wzroście )
Moi rodzice wyjechali na wakacje, jestem teraz sama z bratem. Jedzeniem sie nie przejmuje, jem zdrowo , sama sobie gotuje, niekiedy boje sie że schudne(odwrote myśli do waszych). W porównaniu z tym co było w kwietniu,marcu( gdy mnie takupominałyście) jem ok 3 razy więcej I NIE PRZYTYŁAM NIC. Podoba mi sie moja figura(tylko biust jakby był większy to byłoby idealnie,ale myśle że będzie dobrze z nim Mam długie, ładne wyćwiczone nogi,płaski brzuch z widoczną talią, fajną pupę( nie za małą, nie za dużą, ok.91cm), moja buzia mi sie podoba( nawet ostatnio doszłam do wniosku że nie zamieniłabym sie z nikim ;p). ZACZYNAM SIEBIE AKCEPTOWAĆ! Bardzo sie z tego ciesze. Często zaczepiają mnie chłopacy na ulicy , pytają czy jestem pełnoletnia (hehehe), biorą moje numery od koleżanek i często słyszę od nich że mam fajne nogi Ogólnie czuje sie fajnie tylko boje sie że jak rodzice przyjadą wymyślą sobie że niby schudłam( nie chce tego w żadnym wypadku!) i będą jakieśkłótnie itp. i zepsuje sobie dobry nastrój ![]() Często wychodze z przyjaciółmi, nie boje sie tego tak jak podczas odchudzania( bo za dużo zjem). Nawet jak jestem u koleżanek to jakoś tak wychodzi że nic nie jemy, co mnie troche martwi( nie chce schudnąć). Owszem koleżanki gadają że np. dziś zjadły tylko śniadanie i owocka i jej sie nie chce jeść, ale ja sie jużtym nie przejmuje. Zjadła tyle jej problem jestem od niej szczuplejsza i moge jeść ile chce przecież ![]() Za niedługo jade na kolonie do Hiszpani, już nie moge sie doczekać oj.. będzie szaleństwo ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki za was kochane Naprawde przejmuje sie waszymi problemami BEDZIE DOBRZE GŁOWA DO GÓRY
|
|
|
|
#3788 |
|
Raczkowanie
|
mmmm
zazdroszcze Ci Hogatko...ale nad takim stanem trzeba popracowac;] super ze nie tyjesz a jesc normalnie.. tez bym tak chciala
|
|
|
|
#3789 |
|
Gość
|
Dziewczyny, u mnie też ok.
Jem tak jak należy na P. Apetyt mi niestety siadł, więc mama dziś mi załatwia zioła na apetyt. Obejrzałam filmik (prawie cały) "Super Skinny Me" i zadecydowałam, że utyję aż do wymarzonego rozmiaru 40 - teraz noszę 36, czasem 34. Mam szerokie biodra i u mnie zawsze jak tyję idzie w biust - teraz 75B - a dążę do 75C i właśnie w nie. Góra rozmiar - 36/34 - cel 38. Dodatkowo ze względu na problem z jelitami (mam wrażliwe jelita) wybieram się do lekarza, by je obejrzał. Pozdrawiam i trzymajcie kciuki za moje P. |
|
|
|
#3790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedz mi na początku czy jesz normalnie, ok?? Bo obawiam się, że jeśli to same jogurciki light i Twoje obiadki to nie dziwię się temu pilnowaniu, spróbuj też zrozumieć bliskich. Co jak co, ale normalna osoba je słodycze i tak dalej. JA Cię rozumiem i to, że się przełamujesz, ale dla ludzi, którzy nie doświadczyli ED największe przełamanie się dla nas, jest czasem niczym niestety ![]() dalej nie znalazłaś pracy?? czemu nie możesz powiedzieć im tego wprost?? (tego, co napisałaś) Cytat:
![]() dokładnie rób jak mówisz - dodawaj 100 kcal tygodniowo, jeśli się boisz. Ale powiem Ci, że ja podczas mojej 'diety' jadłam ok 1300 i skoczyłam na ok. 2500 (na początku) i baaaaaaaaardzo powoli tyłam. A jak już przytyłam (bo ważyłam 39 kg) to mało kto zauważył. Ale fakt faktem ja nie byłam aż tak wychudzona jak np. Krytia.
|
|
|
#3791 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
funky87- iza ma racje... ja nieraz jak ide z kolezankami na lody to one wszystkie zajadaja sie wielgachnymi wloskimi z automatu z przeroznymi polewami a ja jem galke owocowych bo te maja najmniej kcal... a one patrza na mnie i sie dziwia dlaczego jem akurat te skoro zawsze dalam sie pociac za wloskie z polewa toffi... moja mama nie moze pojac dlaczego nie chce jesc ziemniakow albo jak zabieli zupe smietana (lyzka czy dwiema na wieeeelki garnek) to juz jej nie zjem... a jeszcze jak bedzie w niej bialy makaron ![]() iza - mysle ze jak dojde do 1900-2000 to bedzie w sam raz, no moze jeszcze mi sie przemiana do tego czasu poprawi... no ale 1800 to dla mnie juz masakrycznie duzo... kurcze wlasnie o to chodzi ze nikt nie widzi tego ze nastepnego dnia po wiekszej ilosci zarcia mam 1 cm wiecej w pasie a mnie to doluje... od razu odechciewa mi sie wszystkiego
|
||
|
|
|
#3792 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heeej, po napadzie czy po tym jak zjesz więcej NIGDY się nie mierz ani nie waż! wiadomo, że będzie więcej, ale to chwilowe a po co się dołować? ![]() wiem, wiem... ![]() wtedy miałam 163/4 bodajże, teraz 166.
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zawsze chcialam wazyc 50 kg teraz jest 2 wiecej ale sama nie wiem czy chce mniej czy nie... nie wiem czy by mnie to uszczesliwilo, ale zapewne tak, zobczaymy co bedzie jak wyjde z diety a noz schudne? ![]() tak wiesz ja tez to zauwazylam... jak mam napad to rzadko na slodkie czesciej na np kotlety albo ziemniaki z koperkiem i maselkiem albo na biale pieczywo z maslem i np pomidorem albo dzemem... mam nadzieje ze mi sie uda... |
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli będziesz sobie pozwalać na takie rzeczy, nie będzie Cię do nich 'napadowo' ciągnęło ![]() 2 kg - wiesz, że tego nie widać? to tylko cyferki na wadze, a często osiągamy je zbyt dużym kosztem...
|
|
|
#3797 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie...
patrzylam teraz na BMI i gdybym wazyla kilo mniej to moje BMI= 19,2 a to wg kalkulatora juz niedobor masy... z reszta kazdy daje mi najwyzej 50 kg, zwykle 48 (wujek pytal sie czy waze 40) hym... to moze ja nie jestem wcale taka gruba =\ iza chyba cos zrozumialam... po czesci dzieki Tobie |
|
|
|
#3798 |
|
Rozeznanie
|
Sherelle- oczywiście, że nie jesteś gruba!
|
#3799 |
|
Raczkowanie
|
deMitia czasami jak patrze w lustro to widze takie grube cielsko ze az odwracam wzrok... nie widze roznicy miedzy waga 52 a 82 kg;/ widze ze rozmiar M na mnie wisi, ale mimo to czuje sie okropnie w swoim ciele
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Izuś, więc jak na spowiedzi, moje jedzenie ciężko nazwać normalnym, mimo że kalorycznie jest ok, to z reszta jest nie za dobrze...ale postaram się to zmienić bo mój żołądek zaczyna strajkować a zapowiada się an dłuższy pobyt, jutro idę na próbę do pracy, okaże się co z tego będzie.
Jeśli chodzi o rodzinę i bliskich to ciężko jest mi ich zrozumieć, bo nie daję im żadnego powodu by sądzili że jest nie tak z moim jedzeniem. Najgorsze jest to że mam wrażenie że oni się mnie boją,nie traktują normalnie, tylko jak "jajko" albo nowo narodzone dziecko chciałabym że traktowali mnie normalnie, żeby zapomnieli o tym co było, ja już nie chcę tego roztrząsać, tylko żyć normalnie ...Słoneczko koniec o mnie , pisz co u Ciebie słychać ?? ![]() Sherelle- niestety zdaje sobie z tego sprawę, ale wiesz że to jest silniejsze od nas
|
#3801 |
|
Rozeznanie
|
Sherelle- każda z nas tak ma, ja z jednej strony widzę, ze żebra mi widać, że kości biodrowe wystają z drugiej widzę wielki ogromny tłusty brzuch. Mam wrażenie, że jestem tłusta, że mam wielkie grube uda, wstydzę się położyć je na krzesle bezwładnie- bo wtedy rozlewają się okropnie- więc przy ludziach i czasami tak nawet sama dla siebie trzymam je napięte deliktanie nad oparcie.
Staram się z tym walczyć, ale czasami to silniejsze ode mnie.... funky87- Wiem, że jest Ci cieżko, bo oni nie pomagają Ci zapomniec o chorbie, ale z drugiej strony zrozum, że jesteś dla nich bardzo ważna, że martwią się o Ciebie, że chcą dla Ciebie jak najlapiej. Pomyśl, że to z troski o Ciebie.
|
#3802 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że teraz konsekwentnie będziesz dodawać kcal no właśnie, różne są budowy ciała - jeden przy wzroście 167cm i wadze 56 kg wygląda bosko i szczuplej niż ten, kto ma tyle samo cm i waży 5 kg mniej... ![]() nie możemy ufać sobie i traktować poważnie tego, co zobaczymy w lustrze. Bo ten ktoś (czyli my samy ) i tak zawsze będzie grubszy...Cytat:
|
|
|
#3804 |
|
Zadomowienie
|
Hogatka super żejesz co chcesz
Sherelle ja też boje się zjeśćnp. biały makaron lub cos co przygotuje mja mama . Atw. masz super wage a te 2kg nie zrobiłoby żadnej róznicy ![]() Wiosenko Funky trudno tak jak ktoś cały czas traktuje cię jak jajko . Wierze że w pracy pójdzie dobrze![]() Moja mama mnie rozwaliła, "Czy ty coś wogóle jesz?( ![]() :mdleje , bo z lodówki nic nie ubywa. Dla was wszystkich
|
#3805 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, nei mogę, po prostu nie mogę sama z sobą...Ciągle się do kogoś porównuje... Czytam wymiary na fitnessie i sie dołuje jaką to mam beznadziejną budowę...bo przy mojej wadze powinnam mieć o wiele cm mniej niż mam![]() ![]() Wiem ,zę niepowinnam ale to jest silniejsze odemnie..wogóle to dzwoniłam do psychologa - i co? cały dzien poza zasięgiem chyba isę spisuje powoli na starty.. . Przepraszam za ten wywód...Ale ja nie umiem żyć sama za sobą...
|
|||
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nie, nigdy więcej chyba ![]() ale kurczę, czemu narzekasz na budowę? możesz mi napisać na pw swoje wymiary? CHUDZIELCU! swoją drogą, ja dziś się czuję okropnie... jakaś taka spuchnięta i czuję, że mam duży brzuch jakiś - i serio jest większy i jakoś tak mnie boli trochę :/ kurczę, mam wrażliwy żołądek a wczoraj przed snem (brawo) wypiłam 0,5 litra coli zero, brawa dla mnie i to chyba dlatego. Albo przez dzisiejsze lody wieczorne. Nie lubię mojego żołądka!
|
|
|
#3807 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:przytyl:Cytat:
jutro już będzie dobrze![]()
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() buuua co u Ciebie, Słońceee??
|
|
|
#3809 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie w domu moja mama ma często jakieś problemy żołądkowe...Choć u niej to się nie dziwie (tryb jedzenia +problemy z trzustką)...Brak śniadania, potem raz wielki raz malutki obiad...Kolacja...Ostatnio mam wrażenie, że moja mama tak jakby chwali się tym jak malo zjadła...Zaczyna to być irytujące... np. chodzi i gada o 12 w poludnie..."od 7 nic nie jadłam, ale wogole nie jestem głodna" itp itd...Wydaje mi ise że to przez to, że po powrocie z wczasów. moj ojciec cały czas gadał że przytył itp i zdarzyło mu się że powiedział w żartach do mnie " ja mam wielki brzuch,ale zobacz jak mamuśce brzuszek wywaliło" czy coś takiego...I ona teraz chodzi i tak gada i co gorsza tak robi....Możecie sobie wyobrazic jak ja sie wtedu czuje...jedząc 2 sn i czekając potem na obiad...Cytat:
![]() Wiecie co, ja się boje że ten psycholog mi nie pomoże, że dopóki sama nie ułoże sobie tego w głowie to mi nikt nie pomoże...Bo psycholog mnie nie uzdrowi, nie sprawi że będę się inaczej spostrzegać...To muszę zrobić JA! Ale fakt faktem, że chce spróbwać...Bo sama nie dam sobie rady...Tm bardziej że musze podjąć ważną decyzję, studia...A ja mam wrażenie że nigdzue sie nie nadaje, nie dam sobie rady, jestem za słaba... |
||
|
|
|
#3810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, miałam małe załamanie w sklepie bo rachunek wyniósł tyle że paść mogłam i nie powiem że w aucie nie było mi tak smutno i nie miałam wyrzutów. No ale przed pojechaniem do domu poszliśmy na gałke loda na pocieszenie i troche mi się humor poprawił . Teraz jestok chociaż lutro troche mnie wkurzyło
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.

.

rozkręcanie metabolizmu
około 60g musli a'la granola czy chrunchy bananowe z mlekiem i wiejski lekki
może to nawet nie brak pracy mnie dołuje, tylko nastawienie wszystkich wokół, znajomi, rodzina, dosłownie wszyscy traktują mnie jak chora, jak biedną i nieporadną anorektyczkę której każdy musi pomóc aby czasem sie nie załamała, nie mam siły im ciągle udowadniać jak to sobie świetnie radzę. Przecież normalni ludzie tez mają chwile załamania , wkurza mnie to bo nie pozwalają mi o tym zapomnieć, ciągle żyję z piętnem anoreksji

:mdleje 
:przytyl:
i nie powiem że w aucie nie było mi tak smutno i nie miałam wyrzutów. No ale przed pojechaniem do domu poszliśmy na gałke loda na pocieszenie i troche mi się humor poprawił