Mamusie majowe 2018 cz. 4 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-04, 22:22   #3001
Ladymama85
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Dziękuję lady. W sumie na noc czy w domu mogę mieć taki zwykły, miękki, ale potem lato, jakaś cienka bluzka czy sukienka to chciałabym coś ładniejszego.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
no to kup sobie zwykły zeby trzymał cyce i gdzies miesiąc i kupisz sobie już na spokojnie droższy. nei wiem czy to mi tylko ale mi sporo w ciągu meisiąca się biust zmniejszył jak się laktacja unrmowała, po porodzzie tak jakbym te cyce napuchniete miała
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 22:25   #3002
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Tak Stokrotko ja kupowalam, ale w dwupaku bialy i bezowy, jak dla mbie są fajne, nie nosilam jeszcze, ale material wydaje sie przyzwoity

Ladne staniki i ladne panie,ta pierwsza taka ladna w tej ciazy a ja sie jakos daleko od ladnej czujeciekawe jak to zapiecie ostatniego sie sprawdza bo z takim sie nie spotkalam i jakos nie praktyczne mi sie wydaje bo trzeba grzebac od spodu a tak od gory ciach i otwarty cyc
Cytat:
Tzn mi nie chodzi o zwykłe usztywniane tylko o usztywniane ale przeznaczone do karmienia. Coś w tym stylu
Załącznik 7379631Załącznik 7379636Załącznik 7379641
Czy jednak ze względu na wygodę brałyście te miękkie?

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
ja też osobiście nie polecam robić czegoś takiego że walczymy ze zwykłym stanikiem,, o piersi trzeba dbać i to bardzo ważne,zeby dopasować sobie odpowiedni biustonosz, na tym jak dla mnei nei warto oszczędzać, ja na początek kupuje takie po 15 zł na tydzień dwa, bo ciągle mam pozalewane, jakoś mi na potęge leci mleko, a później kupuje już droższe, ajk cyce mi zmniejszą się, bo jak unormuje się laktacja to wtedy się zmniejszają . Ale wyszarpywanie czy ugniatanie w zwykłym staniku przy laktacji dla mnie jest okropieństwem zafundowanym własnym cycom, najdelikatniejszej skórze, nie polecam dziewczyny, piersi są bardzo wrażliwe, naprawde to inwestycja,zeby o to zadbać

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

z allesmama jak masz gdzie przymierzyć są super, i są takie półusztywniane jakby, miseczka taka nei z gąbką ale sztywniejsza, ale to tak jak mówię, na poczatku cyce są wieksze jak to mleko się produkuje, wiec na pierwszy ogień biorę takie tanie , a później jak to się unormuje to ide już kupuje lepszy
A gdzie kupujesz te na pierwszy rzut?

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Tak Stokrotko ja kupowalam, ale w dwupaku bialy i bezowy, jak dla mbie są fajne, nie nosilam jeszcze, ale material wydaje sie przyzwoity

A jakie rozmiar bralas?taki jak masz teraz czy jednak wiekszy?czy sa takie ze teraz ok i jeszcze troche zmieszczą w razie czego?
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 22:28   #3003
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Wasze rozkminy z wyciąganiem cycków to jest dla mnie totalna abstrakcja 😆
Moje się nie wyjmują i nie da się nimi manewrować 😨

Coś mi się widzi, że u mnie kp to będzie nieustające pasmo sukcesów 😉

85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 22:35   #3004
Qazsew
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8021076 1]Wasze rozkminy z wyciąganiem cycków to jest dla mnie totalna abstrakcja 😆
Moje się nie wyjmują i nie da się nimi manewrować 😨

Coś mi się widzi, że u mnie kp to będzie nieustające pasmo sukcesów 😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

No jakos bedziesz musiala je udostepnic spod stanika jak bedziesz chciala kp bo przez material,mimo sporej sily ssania,dziecko nie da radya z tym manewrowaniem to bez przesady,nikt nimi po pokoju nie rzuca
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 22:43   #3005
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
No jakos bedziesz musiala je udostepnic spod stanika jak bedziesz chciala kp bo przez material,mimo sporej sily ssania,dziecko nie da radya z tym manewrowaniem to bez przesady,nikt nimi po pokoju nie rzuca
No ja myślę, że nie chodzi o "Masz cycusia tylko nie odchodź za daleko" 😆
Niemniej jednak nie ma takiej możliwości za bardzo żeby moim bezcyckowiem sobie hopsać ze zwykłego stanika czy zwykłej koszulki 😎

85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 22:46   #3006
nalesnikona
Zadomowienie

co do pieluch DADA z biedronki, to teraz są już ze 3 rodzaje!
Oprócz takich w fioletowym opakowaniu, to w jaśniejszych były dwa- extra soft i premium cośtam.

Byłam przekonana, że to wszystko to samo. Ale najlepiej się sprawdzały u nas te PREMIUM cośtam w jasny opakowaniu z jakimiś zwierzątkami. One były czasem w takich dużych kartonach.

Extra soft były, od razu mokre. Te w fioletowym opakowaniu- śmierdziały siuśkami.

Także, ja mogę tylko te jedne polecić

ale warto sprawdzać na pupie swojego dziecka

mój miał wysypkę po zielonych pampersach i lidlowskich. A rosmanowskie i biedronkowe ok (te jedne )

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
ja też osobiście nie polecam robić czegoś takiego że walczymy ze zwykłym stanikiem,, o piersi trzeba dbać i to bardzo ważne,zeby dopasować sobie odpowiedni biustonosz, na tym jak dla mnei nei warto oszczędzać, ja na początek kupuje takie po 15 zł na tydzień dwa, bo ciągle mam pozalewane, jakoś mi na potęge leci mleko, a później kupuje już droższe, ajk cyce mi zmniejszą się, bo jak unormuje się laktacja to wtedy się zmniejszają . Ale wyszarpywanie czy ugniatanie w zwykłym staniku przy laktacji dla mnie jest okropieństwem zafundowanym własnym cycom, najdelikatniejszej skórze, nie polecam dziewczyny, piersi są bardzo wrażliwe, naprawde to inwestycja,zeby o to zadbać

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

z allesmama jak masz gdzie przymierzyć są super, i są takie półusztywniane jakby, miseczka taka nei z gąbką ale sztywniejsza, ale to tak jak mówię, na poczatku cyce są wieksze jak to mleko się produkuje, wiec na pierwszy ogień biorę takie tanie , a później jak to się unormuje to ide już kupuje lepszy

u mnie też na pierwsze tygodnie stanik za 15 zł szmaciany z allegro albo taki z HM w dwupaku mięciutki.
A potem już kupiłam z allesmama. Jak znałam swój rozmiar to i na allegro mogłam zamawiać. One są i dobrze dopasowane, świetnie trzymają biust, ale i ładne
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 22:47   #3007
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Ja wlasnie zastanawiam sie nad rozmiarem stanika. Na razie jakos jeszcze mieszcze sie w obecny, mam tez w szafie karton takich sprzed zrzucenia kilku kg, ktore sa wieksze w obwodzie i miseczka chyba troche tez. Ale te do karmienia nie wiem o ile rozmiarow wieksze zamawiac. Obawiam sie, ze jednak te piersi mi sie jeszcze troche powieksza do konca ciazy choc wolalabym nie

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 22:50   #3008
nalesnikona
Zadomowienie

mi wystarczały też koszulki do karmienia z HM- mają taki top na wysokości biustu i mój podtrzymał
na noc w staniku nie mogłam się przekonać, żeby spać- po za tym- z koszulką było mi szybciej.
Potem już zwykłe na ramiączka dawały radę- hopsa w dół i jest pierś.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Ja wlasnie zastanawiam sie nad rozmiarem stanika. Na razie jakos jeszcze mieszcze sie w obecny, mam tez w szafie karton takich sprzed zrzucenia kilku kg, ktore sa wieksze w obwodzie i miseczka chyba troche tez. Ale te do karmienia nie wiem o ile rozmiarow wieksze zamawiac. Obawiam sie, ze jednak te piersi mi sie jeszcze troche powieksza do konca ciazy choc wolalabym nie

ja kupowałam z alles do karmienia jakoś 2 miesiące po porodzie, jak się okazało, jaki ten biust będzie. Używałam jeszcze długo, bo się dobrze nosił i był ładny
wcześniej wolałam szmaciane. A potem inwestować w dobrze dobrany
Stary 2018-01-04, 22:52   #3009
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Ladne staniki i ladne panie,ta pierwsza taka ladna w tej ciazy a ja sie jakos daleko od ladnej czujeciekawe jak to zapiecie ostatniego sie sprawdza bo z takim sie nie spotkalam i jakos nie praktyczne mi sie wydaje bo trzeba grzebac od spodu a tak od gory ciach i otwarty cyc

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

A jakie rozmiar bralas?taki jak masz teraz czy jednak wiekszy?czy sa takie ze teraz ok i jeszcze troche zmieszczą w razie czego?
Z allegro, za 15zl,tylko taki konkretny model,ale.maja standardowe.rozmiary jak jakies wieksze to juz o tak.pewnie tzreba cos firmowego, a te qlasnie jedne sa.ok,bo kupilam kiedys inne to mi nalesniki z cyckow.porobily

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-01-04, 22:56   #3010
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
mi wystarczały też koszulki do karmienia z HM- mają taki top na wysokości biustu i mój podtrzymał
na noc w staniku nie mogłam się przekonać, żeby spać- po za tym- z koszulką było mi szybciej.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

ja kupowałam z alles do karmienia jakoś 2 miesiące po porodzie, jak się okazało, jaki ten biust będzie. Używałam jeszcze długo, bo się dobrze nosił i był ładny
Capture%2B_2018-01-04-22-55-10.png
Z tych topow? To pewnie ten lidlowy co jeden sobie kupilam tez spoko moze sie sprawdzic do spania.
Cytat:
Z allegro, za 15zl,tylko taki konkretny model,ale.maja standardowe.rozmiary jak jakies wieksze to juz o tak.pewnie tzreba cos firmowego, a te qlasnie jedne sa.ok,bo kupilam kiedys inne to mi nalesniki z cyckow.porobily

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Podeslesz link/zdjecie?

Stary 2018-01-04, 23:02   #3011
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość

u mnie to samo, ja do spania mam koszulkę z bonprixy z odpinanymi miseczkami i z tyłu ma zapiecie jak w biustonoszu i uwielbiam ją, ale chyba jej już nie ma neistety

dla biustu dobrze jest jak w czasie kiedy jest on przeciążony, czyli początek karmienia, nie dyndał luzem, tylko był podtrzymany,zeby nie rozciągać skóry i nie mieć zwisów później

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Załącznik 7379731
Z tych topow? To pewnie ten lidlowy co jeden sobie kupilam tez spoko moze sie sprawdzic do spania.

Podeslesz link/zdjecie?

tak to na zasadzie lidlowego ten z h&m te topy są super, bo nie cisną jak biustonosze

http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...334338534.html o taki, one mają taki szlaczek pentelki na obramowaniu, i one są ok. mam 2 modele które są tragiczne, zaraz wam odszukam i wstawie, co dla mnie koszmarm były
Stary 2018-01-04, 23:08   #3012
nalesnikona
Zadomowienie

topy z hm/ lidla myślę, że podobnie przytrzymają, co mają

LADY- ten sam miałam haha
Stary 2018-01-04, 23:08   #3013
Ladymama85
Zakorzenienie

o ten próbowałam z fiszbinami, to dla mnie jakieś nieforemne i cyce mi wychodziły:
http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...932198840.html

i te naleśniki:
o coś w tym stylu:
http://allegro.pl/85d-biustonosz-sta...669364725.html

ja tych kupiłam sobie 2 później trzeci rozmiar mniejszy a później je wyrzucilam, a kupiłam sobie już z alles
Stary 2018-01-04, 23:19   #3014
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie to samo, ja do spania mam koszulkę z bonprixy z odpinanymi miseczkami i z tyłu ma zapiecie jak w biustonoszu i uwielbiam ją, ale chyba jej już nie ma neistety

dla biustu dobrze jest jak w czasie kiedy jest on przeciążony, czyli początek karmienia, nie dyndał luzem, tylko był podtrzymany,zeby nie rozciągać skóry i nie mieć zwisów później

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

tak to na zasadzie lidlowego ten z h&m te topy są super, bo nie cisną jak biustonosze

http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...334338534.html o taki, one mają taki szlaczek pentelki na obramowaniu, i one są ok. mam 2 modele które są tragiczne, zaraz wam odszukam i wstawie, co dla mnie koszmarm były
A biust jakos wyglada w tym? 😜 tzn pod bluzka, bo takie miekkie staniki to mi sie zle kojarza, ale wiem ze takie beda najlepsze zeby niepotrzebnie nie uciskac piersi.

Stary 2018-01-04, 23:21   #3015
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
A biust jakos wyglada w tym? 😜 tzn pod bluzka, bo takie miekkie staniki to mi sie zle kojarza, ale wiem ze takie beda najlepsze zeby niepotrzebnie nie uciskac piersi.

to już chyba zależy od biustu mój z mlekiem to jak po silikonie się zrobił wiec uważam,ze dobrze
Stary 2018-01-04, 23:23   #3016
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dla mnie te staniki są okropne, jak dla babci z bazaru z lat 90-tych , ale co zrobić jakieś miękkie i tak muszę kupić
Będę niesexi mamą

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2018-01-04 o 23:24
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 23:23   #3017
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie te staniki są okropne, jak dla babci z bazaru z lat 90-tych , ale co zrobić jakieś miękkie i tak muszę kupić

Przestań nie są takie złe, te z z tymi szlaczkami bardzo dziewczęco wygladają
Stary 2018-01-04, 23:26   #3018
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Są tak dziewczęco-kobiece, że ręce i cycki opadają

2014

Stary 2018-01-04, 23:30   #3019
amarela
Zakorzenienie

Mi się też niezbyt podobają ale to jest całkiem dobry plan żeby najpierw kupić jakieś takie szmaciane, a jak się wszystko unormuje to wtedy kupię jakiś ładniejszy.

Stary 2018-01-04, 23:30   #3020
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Mi się też niezbyt podobają ale to jest całkiem dobry plan żeby najpierw kupić jakieś takie szmaciane, a jak się wszystko unormuje to wtedy kupię jakiś ładniejszy.

Jedyne rozsądne wyjście.

2014

Stary 2018-01-04, 23:36   #3021
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Mi tez srednio sie podobaja te staniki, ale mysle ze po porodzie bede stawiala na wygode 😎

Stary 2018-01-04, 23:45   #3022
Ladymama85
Zakorzenienie

Opcja taka,ze po porodzie same beziecie wiedziały, czy bedziecie karmić, czy nie, czy bedzie wam ciekło z cycków, czy będziecie z laktatorem siedzieć. Piersi są bardzo wrażliwe, i ja musiałam wkładki laktacyjne mieć i już w szpitalu go założyłąm, bo mnie bolały sutki jak dtykały do materiału takiego przemieszczającego się w razie czego zobaczycie, nawet jak bedzie większy np. to przemęczycie się kilka dni i kupicie nowy ja miałam pozalewany mlekiem, to przysnełam to przeciekło i mi szkoda byłoby stracic biustonosza drogiego, poza tym wygoniej się w nim spało, no i to ze zmienia się rozmiar, więc nawet jak laktacja pójdzie zgodnie z planem, to raczej 90% ze w ciągu 2 mc bedzie do wymiany na mniejszy
Stary 2018-01-05, 00:00   #3023
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Bralam taki jaki nosze, ale są ciut większe

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 06:34   #3024
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Myslalyscie jakie pieluszki będziecie kupować?
Myślałam o pampers, ale nie dość że są drogie to jeszcze ponoć często uczulaja. Za to wiele moich koleżanek używa Dady z biedronki .
Teraz rozmyslam, innych nie znam chyba.
A Wy już myslalyscie? Albo już bardziej doświadczone mamusie się wypowiedza
Przetestowaliśmy kilka rodzajów pampersow, ale wygrały oryginalne. Na początku mialam ze 2 paczki tych białych później zielone. Przez jakiś czas mieslimy dady, ale potem już pupa byla czerwona i wrocilismy do pampersow. Babydream i lidl tez sprawdzony, ale bez szału.

Cytat:
Mi się te miękkie staniki do karmienia w przystępnej cenie w ogóle nie podobają, chyba będę chodzić z gołymi cyckami oblanymi mlekiem 😂

Czy miała któraś usztywniane i zdały egzamin?
Na początku mialam zwykłe szmaciaki z allegro, do karmienia a później kupilam sobie alles. Tak po roku karmienia to już nie jest takie uciążliwe i mialam już różne staniki.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 06:50   #3025
brunetka2000
Zakorzenienie

Godzina 6 minut 30 kiedy pobudka w brzuchu zagrała ...

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 06:54   #3026
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:

😂
Dzien dobry 🌼

Stary 2018-01-05, 07:12   #3027
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:

Jakie spanie ? Tego nie ma w planie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Dzień dobry bardzo - jadę do pracy trochę wcześniej dzisiaj bo chce skoczyć na jakieś zakupy spożywcze wcześniej . Cieszę się ze Dzisiaj piąteczek ❤️

Moje tzytzki się nie zmieniły ani w pierwszej ciąży ani teraz i generalnie problem stanikowy mnie opuścił - kupiłam kilka z Alles bo tam są naprawdę śliczne i to mi wystarczyło. Podzielam zdanie dziewczyn którym te „szmaciaki” nie przypadły do gustu .
Wczoraj dzięki Grosi ( pozdrawiam cieplutko ) wydałam w H&M ponad 3 stówki ...
Chyba przestane udzielać się na wątku jak nie umiem być asertywna co do zakupów

Miłego dnia Kobietki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 07:30   #3028
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 07:43   #3029
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Będę niesexi mamą

Też mi się nie widzą:/

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Wczoraj któraś pisała, że już nie wygodnie się śpi. Że tu ciągnie, tam ciągnie, tak nie wygodnie, tak też. I stwierdzam , że u mnie to samo.
Już nie wiem jak leżeć.

Tym optymistycznym akcentem witam się

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Magdalenka i rybcia
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 07:44   #3030
rybcia34
Zakorzenienie

Dobryyy Tak na szybko napisze wam swój sen.

Urodziłam córeczkę, urodziła się z imieniem Joanna i była duzym dzieckiem! Oczywiście dałam jej cyca i miałam za gorące mleko odstawilam i podawałam z butelki pytając czy odpowiednią temperatura a ona odpowiadała że w sam raz później ja położyłam i poszłam pogadać z tżtem wyjechałam z tekstem że to chyba nie jest nasza córka bo ja dopiero w 22 tc i nie pamiętam nic z porodu ale mleko leci... On na to,że może mamy bliźniaki i trzeba czekać na poród kolejnego Powiedziałam mu,że ja nie chce żeby moje dziecko miało na imię Joanna i żeby takie duże było a ona to usłyszała bo chodziła już normalnie o własnych nogach no komedia mówię wam! Mam ubaw!

A teraz idziemy z psem do weta i o 8:30 kierunek Szczecin polowkowe całuje mocno o trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
A ile na początek tych pieluch kupujecie? 1 paczkę ?
Ja zamierzam jedną chyba że będzie przecena jak się kupi hurtowo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości