|
|
#3541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Mój błąd przy pierwszym dziecku był taki że za późno kupiłam chustę. A to wybawienie dziewczyny. Nadalka polecam.
Co do przescieradelka zawsze można owinąć materacyk w ładna pieluszkę większą A ciuszkow dla dzieci pojedynczych macie więcej niż ja przy dwójce![]() Co do wygląda po porodzie ja pierwsze 3 miesiące miałam zaczątki depresji. Mała miała okropne kolki, całe dnie płakała, spala w zasadzie tylko na rękach. W dodatku ja prawo jazdy mam,ale nie jeżdżę już 12 lat i mieliśmy jedno auto, którym jeździł mąż do pracy. A jeździł na 6 i potrafił wrócić o 22 w sezonie. Dlatego po pół roku wróciłam do pracy nie dawałam psychicznie i fizycznie rady z jego praca, on nie mógł nic innego znaleźć. Wszędzie z nią chodziłam na piechotę i komunikacja- lekarze, zakupy. Tu mam tylko siostrę która też długo pracuje i mieszka na drugim końcu miasta. Ale dałam radę. Teraz mąż ma trochę lepszą pracę bo wyjeżdża o 6 a wraca zazwyczaj do 18 więc i tak jest lepiej. Z bliźniakami będę zaprowadzać młoda do przedszkola i odbierać. A już jest drugie auto ale jeszcze nie umiem podjechać pod przedszkole. Więc nadalka głowa do góry będziemy się razem zmagać jakoś być musi ja liczę że niemożliwe że drugie dzieci będą mieć tak straszne kolki, więc dam radę;DWysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#3542 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie w piatek
![]() Alley, czujesz to? Ostatni dzien odliczania ![]() Mąż mi sie przeraził ja szkole rodzenia wczoraj, bo było o tym kiedy mozna wezwać karetkę itd. Przybity wyszedł z zajęć. Parapet, dziękuje za informacje z sodą mam w domu to bede działać. Mecassie, nie jakies leki tylko lekarz najpierw i wszystko mu opisać. Pewnie po wyjezdzie Ci wychodzą wszystkie dolegliwości ![]() Nadalka to ten Twój chłop nie widzi, ze to nie bedzie takie hop siup i zero problemu? Moze musisz go drastycznie uświadomić w tych wszystkich sprawach co nam tu napisalas?Domi, dobrze bedzie. Nie czytaj internetow juz, bo chyba każda z nas sie tutaj przekonała, ze to zło i tam wszystko co najgorsze jest. A lekarka, no cóż... Po raz pierwszy u niej byłaś? Moze warto jeszcze do kogoś innego isc jesli nie jesteś usatysfakcjonowana wizytą? Blackberry, brawa za wizytę ciśnienie posprawdzaj, ale moze miałaś tylko syndrom białego fartucha albo prosto z drogi Cie wzięli na pomiary. Mnie u lekarza zawsze wychodzi duzo za duze z tych powodów ![]() Selina, a masz jakies wiesci kiedy kładą Cie do szpitala? Bloody, nie mam doświadczenia z takim maluchem w chuście, ale dziecko ok 6-8 miesiecy swietnie sie chustuje. Bardzo to ułatwiało prace ![]() Na SR mają byc warsztaty z chustonoszenia to sie moze nauczę wiecej niz 1 wiązania ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Lunak czuję to, masakra jakieś nierealne dla mnie
![]() ![]() Ale mam dooooooooooobre ciasto ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- A! Dzisiaj w nocy urodziła moja przyjaciółka Kolejna kilkanaście dni przed terminem |
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie, czekam grzecznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3545 |
|
Rozeznanie
|
Marcia, ja też mam prawko i nie jeżdżę. Raczej drugiego auta nie planujemy bo mieszkamy teraz w małym miasteczku i wszędzie można dojść. Chociaż ponoć to tylko my mamy takie podejście po przeprowadzce z Wrocka, wszyscy się dziwnie patrzą jak chodzimy gdzieś pieszo
a ja chodzę gdzie mogę, czasem np do najdalszej apteki, żeby mieć trochę ruchu. Wczoraj na FB widziałam fotki koleżanki która urodziła w ciągu miesiąca i nosi dziecko w chuście, takie zawiązane wygląda super, ale jak to zrobić? Obawiam się że u nas na SR nie będzie takich zajęć :/ w ogóle nie ma żadnego planu wiadomego, dopiero na pierwszych zajęciach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3546 |
|
Wtajemniczenie
|
Bloody, poszukaj jakis grup na FB. Moze w Twojej okolicy jest ktoś kto sie tym zajmuje i zrobi jakies szkolenia. Są tez osoby, które dojeżdżają. Warto sie zainteresować i pogrzebać w temacie
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam też koleżankę która nosi swoją małą w chuście i poradziła mi kupić pierwszą chustę używaną, żeby była już wyrobioną. Co o tym myślicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Bloodymarry jak najbardziej warto wybrac sie juz teraz, z dzieckiem bedzie wiecej zachodu, a tak juz bedziesz wiedziala o co kaman.
Kolezanka ma racje Na poczatek najlepsza uzywana i najlepiej kolkowa, latwiej sie nauczyc na niej.
|
|
|
|
#3550 |
|
Raczkowanie
|
U nas też się zmiany szykują, mąż dostał propozycję pracy. Niby tylko 3 popołudnia, ale z pracą którą już ma, to nie będzie miał w tygodniu żadnego wolnego wieczoru, a w weekendy będzie wracać koło 16. Więc będziemy z synkiem sami. Mam nadzieję że to kąpanie i wszystko inne jakoś ogarnę. Obym zaczęła rodzić w nocy 😂
|
|
|
#3551 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie byly chusty w lidlu wczoraj po 70zl. Poki co sie nienastawiam, wyjdzie w praniu czy bedziemy sie chustowac a jesli tak to siorka mnie nauczy
![]() Hejka chyba dzis rosol zrobie bo weny brak na inne pomysly Alleyzonme - jakie masz ciacho? Milego ostatniego dnia w pracy
|
|
|
|
#3552 |
|
Wtajemniczenie
|
Bloody, jak najbardziej teraz tez możesz. Bedziesz miała czas zeby poćwiczyć wiązania i dojdziesz do wprawy
![]() Ja byłam sceptyczna w stosunku do chust, ale jak koleżanka w pracy nam pokazała to sie przekonałam. Super sprawa to jest. Karolka, położna mowila, ze porody najcześciej startują wlasnie w nocy, bo wtedy jesteśmy odprężone itd wiec jest szansa. Mój maz wymyślił, ze mam zrobic tak zeby zacząć rodzic w sobotę, bo wtedy na pewno bedzie w domu i nie bedzie musiał sie dojazdem denerwowac Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
ja się cieszę, że mąż pracuje 5 minut od domu, to w razie w będzie szybciej niż taksówka
![]() nie mam prawka, zrobiłam nawet kurs, ale przez moje problemy zdrowotne nie mogę do końca panować nad sprzęgłem i poddałam się po kilku niezdanych egzaminach, zresztą doszłam do wniosku, że nawet jak by się udało, to nie byłoby potem bezpiecznie ze mną na drodze ![]() może za jakiś czas zrobię na auto z automatem na szczęście mieszkam w dużym mieście z dość sprawnie działającą komunikacją, a sklepy, przychodnie, poczta itp. są w zasięgu krótkiego spaceru |
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Hej moje drogie
Dzisiaj znowu aktywny dzień, będę poza domem więc nie biorę Laktulozy haha ![]() Najpierw muszę ogarnąć chatę, potem jadę oddać auto wreszcie do lakierowania - muszę znaleźć potrzebne dokumenty a później ok 13-13:30 przychodzi facet, który robi nam meble żeby jeszcze raz sobie coś zmierzyć w łazience. Przesłał mi wczoraj fakturę do zaliczki ale mBank nie działał Będę jeszcze próbować
|
|
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilsa, co do mbanku, to z chrome korzystasz? Ja miałam takie problemy w środę zeby sie zalogować, bo błąd wyskakiwal. Przeniosłam sie do mozilli i wszystko w porzadku
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3556 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadalka - strasznie wspolczuje sytuacji z mezem. A nie ma opcji żeby przedstawił sytuacje szefowi i przełożył wyjazd? Ja też nie wyobrażam sobie zostać sama z małym dzieckiem. Ale na szczęście TZ tez sobie nie wyobrażal zostawić mnie samej. Jego wcześniejsza praca wiązała się z mnóstwem delegacji (ale dawała doświadczenie, dzięki któremu potem dużo łatwiej było dostać pozycję menagerska). Pracowal tam 3 lata (w tym 2 po ślubie) i sam mówił, że dopoki nie zmieni pracy nie będzie gotowy na dziecko. Nie chciał, by wujkowie widywali jego dziecko częściej niż on. Jak zmienił pracę to po miesiącu zaczęliśmy starania. Może spróbuj porozmawiać z TZ-tem i powiedz mu co traci. Moj szwagier wyjechał na miesiąc jak jego córeczka miała 3 miesiące. Moja siostra mieszkała wtedy z moimi rodzicami wiec dala sobie rade spokojnie. Ale po powrocie szwagier powiedział że drugi raz nie zdecydowałby się na wyjazd. Za dużo stracił przez ten miesiąc.
Dostalam wczoraj mnóstwo ubranek od siostry! Po segregacji i wybraniu tylko tych które mi sie podobają wyszło mi: body krotki rękaw 56 - 7 szt, 62- 8 szt body długi rekaw 56 - 2 szt, 62- 8 szt bluzeczki - 56- 2 szt, 62 - 4 szt kombinezon na 56 2 cieple kurteczki na 62 2 polarki na 62 4 sukienki na 62 4 spodenki na 62 pajace 56- 6 szt, 62- 5 szt spiochy - 5 szt 1 spiworek 12 skarpet 12 niedrapek 4 cienkie czapeczki 3 grube czapeczki 2 sliniaczki Do tego jeszcze jedno ogromne pudlo z rozmiarami 68-80, którego na razie nie wypakowuje, poczeka aż Mała porośnie I jeden karton z rzeczami, które odlozylam do oddania (chłopięce lub nie w moim guście)Dobrze, że na razie tylko symbolicznie kupilam ubranka Dokupię jeszcze kilka rzeczy dosłownie +czapeczki +sliniaczki i garderoba Małej będzie gotowa Jeszcze na pewno dostanie mnóstwo rzeczy od ciotek i wujkow ![]() Czas wstawać! Miłego dnia! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam potem jeszcze wykonać przelew z aplikacji ale niby był za wysoki Kurczę przecież się weryfikuje na stronie że appka jest na moim telefonie i że ma uprawnienia
|
|
|
|
|
#3558 |
|
Rozeznanie
|
Trochę żałuję że nie kupiłam tej chusty z Lidla, za taką cenę. Z tego co wiem to nawet używane są dość drogie.
Zaraz biorę się za robienie ciastek na imprezę rodzinną na którą nawet nie idę bo ktoś musi zostać z naszą babcia. Więc się zaoferowalam. Jak któraś z Was ma ochotę to dodałam nowy wątek na Kobieta -> intymnie. Dotyczy problemów jaki mamy z mamą męża. Obawiam się czy komuś będzie się chciało czytać takie długie wypociny ale jestem bezsilna już i nie bardzo mam do kogo zwrócić się o pomoc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3559 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze do dziewczyn które mają prawko i nie jeżdżą - jeszcze niedawno bylam w podobnej sytuacji. Zrobilam prawo jazdy i potem przez ponad 5 lat nie jezdzilam samochodem. Na początku nie mialam potrzeby a potem po prostu bałam się wsiąść za kółko... Ile razy rodzice i TZ probowali mnie namówić do jazdy tylko oni wiedzą. A ja się bałam. W końcu po licznych namowach rodziców i TZta wykupilam sobie kilka godzin jazd z instruktorem. To była jedna z najlepszych decyzji. W końcu zaczelam jezdzic i teraz, 3 lata po tym wydarzeniu nie wyobrażam sobie nie jeździć samochodem... Nie chodzi tylko o wygodę ale również o poczucie bezpieczeństwa. Teraz wiem że mogę się dostać w każde miejsce gdyby ktoś potrzebował pomocy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Kurcze, znowu nie mogłam zasnąć dzisiaj :/ Wkurza mnie takie kręcenie się A nie śpię w ogóle w dzień, wstaje przed 8 i wieczorami jestem dosyć zmęczona. Wy też tak macie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez czaro_dziejkaa Czas edycji: 2018-01-05 o 09:07 |
|
|
|
#3561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
u mnie dzis w planach fryzjer, potem musze ogarnac dom bo mamy kolede. Zle dzis spalam, snilo mi sie ze moja kolezanka z pracy urodzila dziecko i pochwalila sie tu na forum- wrzucila zdjecie i napisala "i co wy na to?" a na zdjeciu byl noworodek w jakims... kokonie ze skory i w tym kokonie bylo tez malenkie drugie dziecko, ale takie niewyrosniete, ten taki... pasozyt. I potem pojawil sie filmik jak lekarze wyciagaja te dzieci z tego kokonu i to mniejsze tak jakby odpada od wiekszego... masakra. I jeszcze zle spalam bo mi sie wydawalo ze maly sie nie rusza, wieczorem slabiutko go czulam ale teraz po sniadaniu sie zreflektowal Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
A jakiego nie mam
Mam a raczej miałam bo już prawie całe poszło chyba z 6 rodzai. Kupiłam w cukierni, wydałam ponad 100 zł ale sporo gęb do wykarmienia mam w dziale ![]() Naprawdę pyszne. Wczoraj kupiłam i nie mogłam się oprzeć - wszystkich spróbowałam ![]() 2 rodzaje sernika, brownie z karmelem, jakieś miodowe, jakieś z czarnymi porzeczkami takie kwaskowate - każdy coś dla siebie wybierze ![]() Zapraszam !
|
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, wczoraj wieczór koszmar. Mega mnie ta głowa bolała to pojechałam na dyżur żeby mi coś dali bo rano w przychodni tysiąc ludzi i nie chciałam tam iść. W przychodni nocnej odesłali mnie na IP a z IP bez badania przyjęli na szpital
wszystko trwało 4h ! Byłam mega poirytowana. Dostałam kroplówkę na twardy brzuch i zwykły paracetamol na głowę. Wypisałam się na żądanie. Jeszcze miałam pogadankę z lekarzem o tym czemu z przychodni bez badania odeslałi mnie do szpitala. Mega kichaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Asiula, a ja miałabym dzisiaj sexy sen gdyby nie to, że facet zamiast fiferka miał zieloną cebulkę
|
|
|
|
#3565 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem bardzo zła że tak odpuściłam jazdę autem. Ale jakoś nie miałam parcia na drugie auto komunikacja było taniej. A teraz nawet odprowadzanie małej do przedszkola - piechota godzinę z jej rozebraniem i powrotem do domu i ona jedzie wózkiem, a autem pewnie 30 min. Ale wszystko jest przeciwko bo chciałam wykupić jazdy to najpierw pracowałam a jak poszłam na L4 to mała 2 miesiące chora. A jak mąż o 18 wraca to bezsens. Trochę lipa że w któryś weekend nie ogarnęłam ale zawsze było coś do roboty.
Co do chust. Ja mam tkana zwykła i kółkowa. Kupiłam nowy zestaw natibaby 2 za 220 zł na allegro niby 2 gatunek, ja nie znalazłam wady. Ja wolę zwykła, z kolkowej kilka razy skorzystałam na szybkie przejście z auta na plażę czy do koleżanki. Mnie uczyły wiązać koleżanki ale już mała miała z 4 miesiące. Teraz jedna mama koleżanki z przedszkola córki jest bardzo wciągnięta w chustowanie i powiedziała że bez problemu pokaże jak wiązać maluszki. A i ja nie ogarnęłam wiązania jak uczyłam się na sucho bez dziecka. Dopiero jak mi pokazały z małą. A i miałam nowa, kilka razy wyprawami i robiłam hamaki i dałam koleżance by trochę ponosiła i ja złamała bo ona doświadczoną i jest super. Mięciutka, jestem zachwycona i polecam natibaby i lenny lamb. Chyba bym nie kupiła w Lidl, ale można poszukać u mnie sporo ich leżało z tydzień temu jeszcze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#3566 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarodziejka, ja z zasypianiem nie mam problemów. Za to niekiedy budzę sie o 3 w nocy i juz nie zasypiam.
Alley, teraz zapraszasz jak juz prawie wszystko rozdalas? ![]() Mecassie, a chociaż pomogło Ci to cos trochę? Asiula, co za sen ![]() Mój Dzieć tez spokojniejszy wczoraj na wieczor i w nocy po siku nie dał o sobie znac (matka oczywiście prawie panika), ale tłumacze sobie, ze musi odespać wtorkowe wariacje i wczorajsze na SR gdzie mi brzuch chodzic w prawo i lewo ciagle ![]() Maz powiedział, ze mi na urodziny kupi worek sako, bo zobaczył, ze mi sie na tym wygodnie siedzi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3567 |
|
Zadomowienie
|
Ja zaraz się biorę za sprzatanie- mycie frontów w kuchni i piekarnika, bo coś czuję że w weekend babyshower będzie. W poprzedniej ciąży się nie spodziewałam, teraz wiem że będzie i moja sis dzwoni co chwilę i się pyta czy pamiętam że sie umówiliśmy na niedziele i żebym się ogarnęła to mi zdjęcia popularne. Ta jasne:p
Dołączam do tych co nie mogą spać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3568 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry ☺
Alley super że już prawie jesteś na wolnym. W końcu zasłużony odpoczynek. A ciastami to nas tu nie kus! 😉 Juana spora paczkę dostałaś, dokupisz kilka i jesteście modowo gotowe 😉 Ja chustowania nie przewiduje, jakoś mnie to przeraża i nie podoba mi się dziecko w tym. 😐 Mecassie a jak się dziś czujesz? No nie wykazali się w tej przychodni. Życzę zdrowia wam. I miłego dnia wszystkim, pora zerwać się z łóżka 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba mi apetyt wraca ! Przyjemnego ostatniego dnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i było tak realistycznie że jak się obudziłam to się zdziwiłam że już go nie ma w domu :PCytat:
Cytat:
A dziecko też mi odsypiało przedwczorajszy szalej- był strasznie niegrzeczny cały dzień :P Dzisiaj widzę że już wraca do formy. I śmiem twierdzić że mój wczorajszy ból głowy też miał wpływ na jego ruchy, może też się źle czuł ![]() I powiem wam że z każdym dniem coraz mocniej odczuwam miłość do małego. Mogę patrzeć na brzuch godzinami, głaszczę go, mówię i wyobrażam sobie to maleńkie ciałko i stópki i rączki i spływają na mnie hektolitry uczuć i z każdym dniem coraz bardziej nie mogę się doczekać aż się urodzi. Ale niech poczeka jeszcze te 8 tygodni ![]() Aha i u mnie chyba zmienia się data porodu na 17.03 bo ostatnie usg już tak wskazuje bez większych wątpliwości. Zapytam na kolejnej wizycie lekarki czy ta data to"pewniak" ale obstawiam że tak, także Ilsa- przesuń mi tam na pierwszej stronie
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

A ciuszkow dla dzieci pojedynczych macie więcej niż ja przy dwójce

to ten Twój chłop nie widzi, ze to nie bedzie takie hop siup i zero problemu? Moze musisz go drastycznie uświadomić w tych wszystkich sprawach co nam tu napisalas?

Będę jeszcze próbować
13.03.2008
Chciałam potem jeszcze wykonać przelew z aplikacji ale niby był za wysoki
Kurczę przecież się weryfikuje na stronie że appka jest na moim telefonie i że ma uprawnienia 

wszystko trwało 4h ! Byłam mega poirytowana. Dostałam kroplówkę na twardy brzuch i zwykły paracetamol na głowę. Wypisałam się na żądanie. Jeszcze miałam pogadankę z lekarzem o tym czemu z przychodni bez badania odeslałi mnie do szpitala. Mega kicha