![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
Brak oparcia w zwi±zku
Cze¶æ dziewczyny
![]() Za³o¿y³am ten w±tek, bo chcia³abym ¿eby wypowiedzia³y siê osoby, które spojrz± na sprawê obiektywnie. Nie wiem ju¿ czy faktycznie przesadzam, czy jak zwykle ca³a wina zosta³a na mnie zrzucona. Od jakiego¶ czasu nie dzieje siê dobrze w moim zwi±zku. Faktycznie du¿o winy jest mojej (jestem bardzo zazdrosn± osob±, ale wynika to z sytuacji w jakiej pozna³am mojego obecnego ch³opaka), ale oczywi¶cie ciê¿ko nad sob± pracujê i widaæ spore ró¿nice na przestrzeni czasu. Sytuacja o której chcê opowiedzieæ mia³a miejsce w Sylwestra. Mój ch³opak kumpluje siê z facetami z pracy. Jeden z nich jest od niedawna w zwi±zku i zaprosi³ nas do swojej dziewczyny na imprezê. Towarzystwo ca³kiem mi nieznane (oprócz dwóch kolegów i dziewczyny jednego z nich - nie gospodyni). Wiedzia³am, ¿e nie bêdzie to super zabawa, ale nie ma co narzekaæ, warto siê przekonaæ. Gdy przyszli¶my ca³a grupa ludzi nawet nie zwróci³a na nas uwagi, siedzieli w swoim gronie. Mój ch³opak jest bardzo towarzyski wiêc jak tylko siê napi³ od razu znalaz³ wspólny jêzyk i ogólnie wszêdzie by³o go pe³no. Ja siê dobrze nie bawi³am, z reszt± wszyscy to widzieli. Próbowa³am podejmowaæ jakie¶ rozmowy - bezskutecznie. Zaznaczê, ¿e nie jestem jak±¶ modelk±, ale do¶æ ³adna ze mnie dziewczyna i wiem, ¿e po prostu wiêkszo¶æ obcych dziewczyn za mn± nie przepada. Przed godzin± 00 prosi³am mojego ch³opaka, ¿eby wyszed³ ze mn± na dó³ przed klatkê na fajerwerki. Reszta grupy stwierdzi³a ¿e pójd± na balkon. Gdy zosta³o 5 minut do pokazu zaczê³am go pospieszaæ. A on, zacz±³ prosiæ wszystkich ¿eby zeszli, ¿e bêdzie super itd. wiêc posz³am sama. I nie ukrywam, ¿e siê wkurzy³am, bo przyszed³ ze mn± i skoro proszê go jako jego dziewczyna ¿eby ze mn± zszed³ to chyba powinien siê z tym liczyæ. NO I W£A¦NIE - liczyæ siê ze mn± i z moim zdaniem. O 2 w nocy chcia³am ju¿ i¶æ do domu i wtedy wszyscy nas odprowadzili pod drzwi. Dziewczyna która imprezê zorganizowa³a odezwa³a siê pierwszy raz do mnie i zapyta dlaczego ju¿ idziemy. Odpowiedzia³am, ¿e mi siê nie podoba i dlatego. No i teraz wielki problem. Podobno wszyscy jego kumple s± na mnie ¼li, a mój facet stwierdzi³, ¿e powinnam by³a siê zamkn±æ i nic nie mówiæ. I ¿e skoro ¼le siê bawi³am to mog³am mieæ wgl±d na to, ¿e on siê ¶wietnie bawi. Mia³am - powiedzia³am, ¿e mo¿e zostaæ. I ogólnie jeste¶my pok³óceni. Stwierdzi³, ¿e to by³ ostatni raz gdzie mnie gdzie¶ zabra³, ¿e nie umiem siê zachowaæ itp. ¯e teraz dziewczyna z imprezy jest na mnie z³a. No i teraz pytanie: Czy skoro mój ch³opak zabiera mnie gdzie¶ na imprezê do swojego towarzystwa to nie powinien liczyæ siê z moj± opini±? Nie powinien patrzeæ w pierwszej kolejno¶ci czy dobrze siê czuje w takim towarzystwie i czy dobrze siê bawiê? Skoro ch³opak dziewczyny, która imprezê organizowa³a mówi, ¿e jest na mnie z³y ¿e tak powiedzia³am, to czy mój partner nie powinien stan±æ po mojej stronie i powiedzieæ ¿e mi siê po prostu nie podoba³o? Czy nie powinna siê liczyæ najpierw moja opinia a dopiero pó¼niej innych ludzi? Mam wra¿enie, ¿e nie mam w nim ¿adnego wsparcia. Ktokolwiek i cokolwiek o mnie ¼le powie - on przyznaje mu racjê. Czy nie powinien mnie w jakim¶ sensie broniæ? Czy to nie ja powinnam byæ najwa¿niejsza? Dodam, ¿e by³ z nami jeszcze jeden jego kolega z dziewczyn± i jej te¿ siê nie podoba³o wiêc wsta³, powiedzia³, ¿e jego dziewczynie siê nie podoba i id± do domu. Dlaczego mój tak nie potrafi? Zawsze przede mn± s± inni. A to koledzy a to rodzice a to jeszcze kto inny. Nigdy nie by³o sytuacji, w której stan±³by za mn± murem. Zawsze jest albo moja wina, albo przesadzam. Powiem szczerze, ¿e w sumie to g³upota niewarta jakiejkolwiek k³ótni. Ale po tym jak zosta³am potraktowana zaczê³am siê g³êbiej zastanawiaæ nad tym zwi±zkiem. Bo co to za zwi±zek w której ch³opak nigdy nie stanie po stronie dziewczyny? Tylko zawsze to ona co¶ ¼le robi i to ona jest problemem? Powiedzcie proszê co o tym s±dzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 844
|
Dot.: Brak oparcia w zwi±zku
Cytat:
Wydziwiasz i przesadzasz. Liczenie siê z Twoj± opini± nie oznacza z automatu stosowanie siê do niej za ka¿dym razem, kiedy masz na to ochotê. Sylwester, jedyna taka impreza w roku, facet chce siê pobawiæ, a Ty robisz pod górkê. Bo przecie¿ nie mo¿esz sama poogl±daæ fajerwerków. A tego pogrubionego nie da siê nawet skomentowaæ. Je¶li wci±¿ uwa¿asz, ¿e z Tob± nie rozmawiaj± z powodu nadmiaru urody, a nie braku taktu, to chyba nic Ci nie pomo¿e. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- DObrze, ju¿ wiem o co chodzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 121
|
Mad Max celowo pogrubi³ fragment do którego siê odniós³.
I ma 100% racji. Jeste¶ okropnie problemowa, a nie ze ludzie z Tob± nie gadaj± z powodu nadmiaru urody.
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A takt mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 731
|
Cytat:
![]() Fakt ch³opak powinnien zej¶æ z Toba na fajerwerkii ogólnie zwracaæ na Ciebie uwagê, ale skoro zabra³ Ciê ze sob± to nie ma obowi±zku niañczyæ Ciê przez ca³y wieczór i mo¿e spêdziæ czas w gronie znajomych. Edytowane przez brziw Czas edycji: 2018-01-05 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
live your passion
Wiadomo¶ci: 2 904
|
Tylko facet w tym momencie musia³ siê bardzo niezrêcznie czuæ. Ma znajomych z pracy, sam rozmawia³, utrzymywa³ kontakty, chcia³ by by³o fajnie, a Ty siedzia³a¶ i sama mówi³a¶, ¿e by³o widaæ, ¿e siê dobrze nie bawi³a¶. Mog³a¶ chocia¿ posiedzieæ z T¯, pokomentowaæ co on mówi i jako¶ przetrwaæ. Mówienie bezpo¶rednio, ¿e siê nie podoba³o to trochê brak taktu. Facetowi po prostu by³o wstyd. Oczywi¶cie móg³ spêdziæ wiêcej czasu z Tob±, ale nie chcia³ w sumie siê izolowaæ skoro przyszed³ do nich.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
To, ¿e Ci siê nie podoba mog³a¶ zachowaæ dla siebie. Na miejscu ch³opska by³oby mi g³upio za Ciebie.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Jestem sympatyczn± dziewczyn± na co dzieñ, nie mam problemów z nawi±zywaniem kontaktów. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Dodam jeszcze, ¿e jedna laska zalana w trupa podrywa³a mojego ch³opaka. Gdy zwróci³am jej uwagê posz³a spaæ. Impreza totalnie nieudana. Gospodyni nawet nie zadba³a o to, ¿eby jej go¶cie dobrze siê czuli - nie podejmowa³a z nikim rozmowy tylko ze swoimi kole¿ankami. Dlaczego wiêc mia³am powiedzieæ, ¿e mi siê nie podoba? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Ja siê nie dziwiê autorce. Te¿ by³oby mi przykro, ¿e kto¶ mnie jawnie zlewa. Przecie¿ autorka nie mówi, ¿e czeka³a a¿ kto¶ bêdzie skaka³ ko³o jej dupy. Jak kogo¶ siê zaprasza to powinno siê okazywaæ choæ minimum zainteresowania, a nie mieæ kogo¶ totalnie w dupie. Podej¶æ, pogadaæ o pierdo³ach, zwróciæ na go¶cia uwagê. Zachowanie ¿enuj±ce i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 125
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez kamila918 Czas edycji: 2018-01-05 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez justisi Czas edycji: 2018-01-05 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mo¿e chcia³ zobaczyæ, czy odnajdziesz siê jako¶ w gronie jego znajomych i jak sobie z tym poradzisz... Jaki tego wynik, to ju¿ oboje wiecie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
By³am ubrana zwyczajnie, na pewno nie wulgarnie. Dziewczyny by³y w czarnych b±d¼ szarych sukienkach, a ja mia³am czerwon±, zakryt± bluzkê i czarn± spódniczkê. Nie uwa¿am, ¿eby ten strój by³ jaki¶ mega nie na miejscu. Równie dobrze mogê ubraæ siê tak do pracy. Ale tak jak mówi³am, ca³o¶æ wygl±da³a nie¼le. Czy to moja wina, ¿e wiêkszo¶æ rzeczy po prostu dobrze na mnie le¿y?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 373
|
jestes problemowa i wydajesz sie bardzo niesympatyczna i skupiona tylko na sobie.
Skoro masz takie wysokie poczucie wlasnej wartosci, to dlaczego boli cie az tak to, ze nie bylas w centrum uwagi? Popracuj nad samoocena i postrzeganiem siebie. Edytowane przez kazleto Czas edycji: 2018-01-05 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
W gronie jego znajomych odnajdujê siê bardzo dobrze. Spêdzili¶my wszyscy razem ca³e lato. To by³o zupe³nie nowe towarzystwo, bo tak jak napisa³am jeden z jego kolegów od niedawna jest z t± dziewczyn± w zwi±zku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Coz no, widocznie twój ch³opak znalaz³ sobie lepsze zajêcie w tym nowym gronie znajomych, ni¿ otrzymywanie Ci towarzystwa i musisz siê z tym pogodzic...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Proszê czytaæ ze zrozumieniem. Nie boli mnie to dlaczego nie by³am w centrum uwagi - mam to gdzie¶. ¬le siê czu³am wiêc stamt±d posz³am, mówiac tylko dlaczego wychodzê. Pytanie jest zupe³nie inne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 373
|
Cytat:
Te¿ bym siê zdenerwowa³a, gdyby mój partner tak zrobi³. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Catleesi Morza Kocimiêtki
Wiadomo¶ci: 978
|
Cytat:
![]() Wygl±d to nie wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Sytuacja by³aby zupe³nie inna, gdyby gospodyni jako¶ stara³a siê nas ugo¶ciæ, albo wysz³aby jakakolwiek inicjatywa z jej strony i mimo tego dalej by mi siê nie podoba³o. Na pewno bym nie powidzia³a jej ¿e mi siê ni epodoba i dlatego wychodzê. Zapewne powiedzia³abym, ¿e jestem zmêczona lub co¶ w tym stylu. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Edytowane przez kamila918 Czas edycji: 2018-01-05 o 11:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 121
|
Cytat:
Byæ moze trafi³a¶ zwyczajnie na towarzystwo, z którym do siebie nie pasujecie i tyle. Bywa. Natomiast, parê rzeczy wysz³o fatalnie. Oparcie w zwiazku powinno byc obustronne i nie powinno polegaæ na pokazówkach. Skoro widzia³as ¿e Twój sie dobrze bawi i mu zalezy, to jeste¶ doros³a i powinnas zwyczajnie... przetrwaæ. Akcja z nudzeniem zeby wyszed³ z Tob± na dó³ jak wszyscy ida na balkon, to by³a g³upia pokazówka niepotrzebna nikomu do niczego. Tak sie zachowuj± 13to latki rz±dne wy³±cznej atencji. Koñcówka, szczerosc szczertosci± a czasami tzeba zwyczajnie trzymaæ buziê na k³ódkê. Oboje z ch³opakiem jeste¶cie siebie warci i oboje trochê skrewiliscie wobec siebie nawzajem. On nie dba³ o Ciebie Ty o niego. Przegadajcie, przeproscie siê nawzajem, ustalcie ze to towarzystwo nie pasuje Wam obojgu wiec Ty nie masz zamiaru wiecej z nimi siê spotykaæ i tak ustalajcie plany na przysz³o¶æ zeby on móg³ sobie z nimi bywac jak ich lubi, ale ¿eby¶ ty nie musia³a. I tyle.
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 700
|
Po prostu nieudana impreza. Widocznie nie spodoba³a¶ siê towarzystwu, mieli do ciebie dystans, mo¿e nale¿eli do tych, co trzymaj± siê w swoim gronie. Wysz³o jak wysz³o, jedyny minus, to to, ¿e jednak nie powinna¶ powiedzieæ, ¿e ci siê nie podoba³o - to nietakt. Pó¼niej na spokojnie ch³opakowi mog³a¶ powiedzieæ, ¿e nie czu³a¶ siê zbyt fajnie. Mia³am kiedy¶ niemal identycznego sylwestra, z tym ¿e na koñcu powiedzia³am po prostu, ¿e jestem ju¿ zmêczona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zawsze ³akoma.
Wiadomo¶ci: 1 072
|
Cytat:
Dziewczyno bywa, ze nie znalaz³a¶ nici porozumienia z innymi. No trudno. Gospodyni te¿ nie musi lataæ za wszystkimi, a nawet rozkrêcaæ imprezê. Sama powinna¶ zaj±æ siê sob± i postaraæ siê z³apaæ kontakty . Zamiast pytaæ siê wszystkich kto idzie na fajkê, to mo¿e lepiej by³o poczekaæ i do nich siê do³±czyæ. To, ¿e impreza Ci siê nie podoba³a to nie oznacza, ¿e trzeba by³o o tym powiedzieæ. Jak dla mnie to wielki nietakt. I na miejscu Twojego partnera poczu³abym siê tak samo.
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 18 061
|
Cytat:
![]() My¶lê, ¿e moja jest nieco lepsza: zachowywaæ siê z klas± i nie znizac do czyjego¶ poziomu. Chocia¿ tak czytaj±c wydaje mi siê, ¿e towarzystwo wcale nie by³o takie okropne, ot po prostu gospodyni nie bardzo umia³a zaj±æ siê wszystkimi go¶æmi jednakowo (nie ka¿dy musi to umiec/ mo¿e to zale¿eæ od humoru czy innych czynników zewnêtrznych), a pozostali no có¿, tez nie chcieli siê jako¶ bardzo integrowaæ z nowa osoba bo mo¿e taki maj± charakter, i co z tego? Pewnie wiele wydarzeñ za bardzo wziê³as do siebie, np. z tym paleniem - wydaje mi siê, ¿e to prêdzej by³ przypadek albo po prostu nikt nie mia³ odwagi jako pierwszy zadeklarowac, ze pójdzie z nowo poznana osob±, bo wiadomo, ¿e w znanej grupie ra¼niej. No a ty na koniec niepotrzebnie zaksiezniczkowalas jak to ju¿ kto¶ s³usznie uj±³, bo nie dosta³a¶ nale¿nej wg ciebie uwagi. Bez przesady. Jedynie twój ch³opak rzeczywi¶cie móg³by bardziej staraæ siê zintegrowaæ cie z towarzystwem, ale tu te¿ nie robi³abym fochow ani k³ótni tylko spokojnie porozmawiala o tym po imprezie. Mnie te¿ by³oby za ciebie wstyd na jego miejscu za ta akcje na koniec i nie dziwiê siê, ¿e siê zdenerwowa³. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 597
|
Gdybym ja siê bawi³a s³abo na sylwestrze, ale mój facet bawi³by siê ¶wietnie w gronie swoich znajomych to przemy¶lenia zostawi³abym na powrót do domu. Tak to Ci siê nie podoba³o, jemu bardzo, a Ty zakoñczy³a¶ spotkanie w nieprzyjemny sposób i po co? Mog³a¶ siê obej¶æ bez tego i nie wchodziæ niepotrzebnie miêdzy niego i jego znajomych, z którymi dobrze siê bawi³. Nie do koñca rozumiem, co Ci to mia³o daæ. Stworzy³a¶ mu napiêt± atmosferê a efektu brak, bo i tak ju¿ wychodzili¶cie z tej imprezy. Nic dziwnego, ¿e jest z³y.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.