Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-05, 13:18   #3631
kasia6713
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Jestem lekko chora na umyśle... pisałam wam o tej wadze małej i od razu skojarzyło mi się z tą piosenką
https://youtu.be/eP5wNDeGqLk

Pojemność 2400 - zawszeeeee chciałem mieć takie coooś :cwaniak:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 13:21   #3632
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
A teściowa na jakiej podstawie tak twierdzi? Nie żebym kwestionowała bardziej z ciekawości. Akurat ja staram się czytać i nauczyłam się nie zawsze we wszystkim ufać pediatra. Trafiłam na takich, którzy doradzali sadzanie dziecka niesiedzacego czy rozszerzanie diety po 4 miesiącu albo na każdy kaszel antybiotyk.

Lelowa rzeczywiście pokrecilam chodziło mi o Parapet. Tobie też coś chciałam odpisać i zamotalam ale mamy podobne zdanie o nosidłach, mnie też mimo że różne nowości reklamują nie przekonują dla malucha. Jak trafia mi się dwa aniołki, co po mojej córce mega wymagającej myślę że jest możliwe to chusty będę używać tylko wtedy jak córka będzie chciała koniecznie w wózku jechać. Bo wózka dla 3 dzieci nie mamy Chusta przydaje się jak nie macie nikogo do pomocy, żeby zerknął na dziecko a wszystko musicie zrobić/załatwić same a dziecko wymagające Zawsze myślę można dokupić;p

Ja na pieluszki wielorazowe się nie porywam

Ja dokladnie tak samo uwazam co do ograniczonego zaufania do lekarzy, a majac jedno dziecko juz zdazylam poznac rozne madrosci pediatrow. Tak jak piszesz z ta dieta chocby, co tam, ze wytyczne sie zmienily niektorzy dalej tkwia w erze rozszerzania po 4 mcu i dokarmiania mm bo tak.
A z tym sadzaniem to jakas plaga ale na fb, ile razy widze zdj malucha 3-4 mce oblozonego poduchami i siedzacego na kanapie, ja rozumiem, ze to tylko do zdjecia no ale nawet, osobiscie bym sie nie odwazyla.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 13:22   #3633
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ale się najadłam tym ciastem
Nie dam rady pracować
A po co masz dziś pracować? Weź już daj spokój pracusiu jeden. Jedz tam ciasta, bojcorz z koleżankami i czekaj na koniec zmiany😉 i sru do dom!!

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 13:23   #3634
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Dzis o niebo lepiej niż 2wizyty temu. Delikatnie, bez szaleństw.
Nastepna wizyta jednak szybciej niż po usg. 29.01. Mam jakies pojedyńcze bakterie w moczu, zalecił podmywanie tantum rossa i wymaz na następną wizyte. Krew i mocz standardowo.

Super!
Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Wielorazowe pieluszki to chyba jedyny element zajmowania się noworodkiem który moja mama czy teściowa wspominają jako dramat ciągłe pranie, gotowanie, suszenie. Jeśli dziecko miałoby jakieś alergie to może bym wtedy rozważyła. Ale nie dla zdrowego dziecka. Staram się chemię ograniczać, np. nie będę używać żadnych kosmetyków do kąpieli, tylko mąka ziemniaczana i olej migdałowy. Oczywiście jeśli nie będzie żadnych problemów ze skórą. Ale pieluszki wielorazowe to dla mnie luksus naszych czasów i nie chciałabym się cofać

Hehe ale te co teraz sa to absolutnie nie maja nic wspolnego z tetra za naszych czasow Prania to na pewno troche jest bo jednak te otulacze trzeba prac, papierki i wklady to juz sie tylko wymienia (chyba), pisze ile pamietam sprzed 2 lat
Cytat:
Jestem lekko chora na umyśle... pisałam wam o tej wadze małej i od razu skojarzyło mi się z tą piosenką

Eee to byl hit!

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-05 o 13:25
Stary 2018-01-05, 13:27   #3635
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Asiula, a ja miałabym dzisiaj sexy sen gdyby nie to, że facet zamiast fiferka miał zieloną cebulkę

Mecassie - wspolczuje przeżyć... Nam na szkole rodzenia babka mówiła że niestety ciężarne zwłaszcza pod koniec ciąży często kładą na oddzial, bo każdy boi się odpowiedzialnosci żeby wypuścić do domu... wolą jak pacjentka wypisze się na własne żądanie... Ale przynajmniej widziałaś malutka! 2400 to już imponujący wynik!

Zrobilam zupe pieczarkowa, dorsza, brokuły i ziemniaczki opiekane. Upieklam tez muffinki. Czas na przerwę!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 13:27   #3636
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
A po co masz dziś pracować? Weź już daj spokój pracusiu jeden. Jedz tam ciasta, bojcorz z koleżankami i czekaj na koniec zmiany😉 i sru do dom!!

Tak też zrobiłam

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 13:31   #3637
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość

Mecassie - wspolczuje przeżyć... Nam na szkole rodzenia babka mówiła że niestety ciężarne zwłaszcza pod koniec ciąży często kładą na oddzial, bo każdy boi się odpowiedzialnosci żeby wypuścić do domu... wolą jak pacjentka wypisze się na własne żądanie... Ale przynajmniej widziałaś malutka! 2400 to już imponujący wynik!

Zrobilam zupe pieczarkowa, dorsza, brokuły i ziemniaczki opiekane. Upieklam tez muffinki. Czas na przerwę!

Masz racje, to sie tez zmienilo jakos niedawno bo jeszcze z cora jak sie zglaszalam z czyms na ip to nie kladli tylko zbadali na oddziale i do domu, teraz wiem, ze trzymaja min 3 dni chocby po badaniach nic sie nie dzialo. Z jednej strony dobrze ale z drugiej czasami bezsensu kwitnac, na wlasne zadanie to tez tak niektorzy krzywo patrza i komentuja dziwnie, strach potem przyjsc rodzic.
Stary 2018-01-05, 13:35   #3638
Mecassie
Zakorzenienie

Otworzyłam paczkę Haribo mam zamiar nie zjeść wszystkich od razu

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 13:36   #3639
Jolinko
Zadomowienie

Kiwi świetnie że wizyta przebiegła milej niż ost. Gratuluję 😊

O nie, wielorazowe pieluchy odpadają! W życiu bym się w to nie bawiła. A rodzina to by mnie chyba wysmiala albo patrzyliby jak na psycholke jakaś 😉

Mąż zrobił zapiekankę z warzywami, ryzem i dorszem. 😊
A ja upiekę chyba później te słynna drożdżowa gwiazdę, tylko nie wiem czy z makiem, czekolada, serem czy jakimś powidlem 🤔 oryginał jest z Nutellą ale nie mam.

Stary 2018-01-05, 13:42   #3640
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Otworzyłam paczkę Haribo mam zamiar nie zjeść wszystkich od razu

Jeśli Ci się uda będziesz moim guru!

Znów pół nocy nie spalam i jestem zmęczona Ide na chwilę się położyć

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 13:46   #3641
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:

Mąż zrobił zapiekankę z warzywami, ryzem i dorszem. 😊
A ja upiekę chyba później te słynna drożdżowa gwiazdę, tylko nie wiem czy z makiem, czekolada, serem czy jakimś powidlem 🤔 oryginał jest z Nutellą ale nie mam.

Poproszę z makiem i lukrem
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Jeśli Ci się uda będziesz moim guru!

Znów pół nocy nie spalam i jestem zmęczona Ide na chwilę się położyć

Hahah ciężko to widzę jednak

Odpocznij bo padniesz o 18:00

Stary 2018-01-05, 13:48   #3642
bloody_marry
Rozeznanie

Po tych postach o niespaniu, do których mogę dołączyć, bo też mam problemy od kilku dni, stawiam że jesteśmy w okolicy pełni księżyca

Tato przypadkiem wywalił na podłogę pudełko do którego składam upieczone rurki do rurek z kremem... Dwie blachy na marne, wszystko się poruszyło ;(

A gwiazdka drożdżowa jest super, robiłam na święta i przed świętami. Wygląda efektownie a wcale nie jest taka trudna

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 13:53   #3643
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Po tych postach o niespaniu, do których mogę dołączyć, bo też mam problemy od kilku dni, stawiam że jesteśmy w okolicy pełni księżyca

Tato przypadkiem wywalił na podłogę pudełko do którego składam upieczone rurki do rurek z kremem... Dwie blachy na marne, wszystko się poruszyło ;(

A gwiazdka drożdżowa jest super, robiłam na święta i przed świętami. Wygląda efektownie a wcale nie jest taka trudna

Ojej ale mi szkoda tych rurek. Aż mnie serce z żalu zaklulo ☹ i co teraz? Zabijesz ojca? Pieczesz od nowa?

Tak, ż makiem będzie chyba najlepsza 😊

Stary 2018-01-05, 14:01   #3644
Pannkaka
Rozeznanie

Uff, a ja dziś wykorzystuje ostatni dzień urlopu wypoczynkowego (u nas rozliczają od kwietnia do marca) i zrobiliśmy najazd na ikee. Mam materacyk i całą masę rzeczy które od dawna planowalam kupić Może w weekend poskrecamy przewijak i łóżeczko, na razie pewnie będą służyć za przechowalnie Torba do szpitala uprana, zaczynam do niej wrzucać rzeczy, będę spokojniejsza

U mnie chusta była głównie jak mała miała 1-7 miesięcy. Na samym początku tylko wieczorami, przy kolkach, później przy dłuższych wyjściach, jak jej się wózek zaczynał nudzić. Później było nosidło manduca, bez niego nie zrobilibyśmy remontu Miałam też kółkową, ale nie lubiłam, szybko sprzedałam.

Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 14:02   #3645
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ja dokladnie tak samo uwazam co do ograniczonego zaufania do lekarzy, a majac jedno dziecko juz zdazylam poznac rozne madrosci pediatrow. Tak jak piszesz z ta dieta chocby, co tam, ze wytyczne sie zmienily niektorzy dalej tkwia w erze rozszerzania po 4 mcu i dokarmiania mm bo tak.
A z tym sadzaniem to jakas plaga ale na fb, ile razy widze zdj malucha 3-4 mce oblozonego poduchami i siedzacego na kanapie, ja rozumiem, ze to tylko do zdjecia no ale nawet, osobiscie bym sie nie odwazyla.
Znaleźć dobrego i rozsądnego pediatrę graniczy z cudem :/

Kiwi brawo za wizytę.

Mecassie, daj znać jak tam żelki Ja też ostatnio siegnelam po jednego, a skończyło się na tym, że zżarłam wszystkie

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 14:03   #3646
alleyezonme
Zakorzenienie

1,5 godziny i zwolnienieeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeee

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 14:06   #3647
lelowa
Zakorzenienie

Bloodymarry czytalam twoj watek, ktory zalozylas. Akurat co do pomocy w problemie to sie nie odniose bo nie mam zadnego doswiadczenia z takimi przypadlosciami, choc ewidentnie po opisie widac, ze cos jej nie tak i to bardzo. Ale nie bierz do siebie niektorych odpowiedzi bo czasami czytam tam watki i sa osoby, ktore jedyne co maja za zadanie to dowalic tym proszacym o rade.
Stary 2018-01-05, 14:14   #3648
Pannkaka
Rozeznanie

Bloody_marry, też właśnie przeczytałam twój wątek i nie rozumiem o co komentującym chodzi... Mamy w rodzinie podobną osobę, trochę rozumiem problem, może później coś tam napiszę...

Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 14:15   #3649
Lunak
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 6

2 godziny spałam

Ilsa, kiedys wrzuciłas zdjecie samochodu po uszkodzeniu. Ale zeby az 3 tygodnie? Szok. Ale tak z serwisach działają, ze nowe czesci zakładają, a nie klepią z tego co jest. No babie w ciąży to w ogóle nie potrzebny samochód . Na jego miejscu to bym sie zastanowiła co mowi a na porodówkę to jak masz sobie jechac? Koniem?

Kiwi, z bakteriami sie uporasz. Żurawinę włącz w jadłospis też teraz to juz coraz szybciej będziemy miec wizyty

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 14:18   #3650
julietta83
Zakorzenienie

ale nastukałyście postów

co do chustowania, to nie planuję na razie, bałabym się o mój kręgosłup, może sytuacja będzie tego wymagać, to się pomyśli
mąż wspominał, że by chciał, no ale w sumie to ja głównie będę spędzać czas z małym i nie chciałabym, żeby potem na mnie wymuszał noszenie
na pewno po pół roku zakupimy nosidło typu tula, na wyjazdach nie zawsze da się ogarnąć teren spacerówką

o pieluchach wielorazowych trochę czytałam, na pewno spróbuję, jak już ogarnę podstawowe rzeczy i będzie mi się chciało
nawet zakupiłam 4 sztuki kieszonek na alli (po każdym siusiu wymienia się całość), żeby nie wydawać kilku stówek, jak jednak mnie to przerośnie
myślę, że jest to dobry sposób przy odpieluchowywaniu, ale wtedy najprawdopodobniej dzieć będzie już chodził do żłobka, więc na codzień też odpada

tak w ogóle, to dopiero ogarnęłam, że jutro sklepy zamknięte...

Edytowane przez julietta83
Czas edycji: 2018-01-05 o 14:19
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 14:21   #3651
Mecassie
Zakorzenienie

Prasowanie czas start
Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Znaleźć dobrego i rozsądnego pediatrę graniczy z cudem :/

Kiwi brawo za wizytę.

Mecassie, daj znać jak tam żelki Ja też ostatnio siegnelam po jednego, a skończyło się na tym, że zżarłam wszystkie

Zjadłam pół paczki i nawet nie mogę patrzeć na resztę

Stary 2018-01-05, 14:23   #3652
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Ojej ale mi szkoda tych rurek. Aż mnie serce z żalu zaklulo i co teraz? Zabijesz ojca? Pieczesz od nowa?

Tak, ż makiem będzie chyba najlepsza

W ciąży mam więcej cierpliwość niż normalnie więc nie zabiłam go i nawet pozwoliłam zjeść te rozwalone rurki z podłogi na tę imprezę robię podwójną porcję rurek, z kilograma mąki, więc blach wyjdzie z 10. Generalnie od 10:00 nie wyszłam z kuchni takze szkoda że tyle roboty rozbiło się o ziemię ale pozostaje mi kręcić dalej.

Lelowa i Pannkaka, dzieki, wszelkie rady mile widziane.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 14:31   #3653
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Ilsa, kiedys wrzuciłas zdjecie samochodu po uszkodzeniu. Ale zeby az 3 tygodnie? Szok. Ale tak z serwisach działają, ze nowe czesci zakładają, a nie klepią z tego co jest. No babie w ciąży to w ogóle nie potrzebny samochód . Na jego miejscu to bym sie zastanowiła co mowi a na porodówkę to jak masz sobie jechac? Koniem?
Ale za to jaka sesja ciążowa by z tego była Taki wielki tiulowy tren za koniem

Ufff ten kurier co dzwonił jak byłam w naprawie auta jednak do mnie wrócił bo ta paczka to była ponad 3-metrowa listwa do pokoju dziecka - tam gdzie w połowie ściany będzie tapeta a w połowie farba Ale przy okazji śledząc co to będzie zadzwoniłam do firmy od łóżeczka i będzie jednak troszkę szybciej - do końca przyszłego tygodnia

A swoją drogą zirytowałam się na firmę od lampek - zapłaciłam im 2.01 i dopiero wczoraj zauważyłam, że w mailu znajdował się jeszcze link do potwierdzenia zamówienia i dopiero po kliknięciu tego linku zabierają się za realizację Tak jakby przelew to nie był wystarczający dowód że tak, chcę te lampki ! No i dzisiaj mają inwentaryzację więc wyślą w poniedziałek

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Zjadłam pół paczki i nawet nie mogę patrzeć na resztę

Ale postanowienie dotrzymane Całości nie zjadłaś

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 14:35   #3654
Lunak
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Mecassie, "wlasnie po to by wozić ją" w sumie to by sie zgadzało wszystko

Hm... Udało Ci sie z żelkami? przeciez takie postanowienie jest niemożliwe do wykonania ale pol paczki to tez juz cos

Asiula, uświadomiłaś mi, że jutro święto i zamknięte . Dobrze, ze sie uparłam i poszłam na ten spacer i do sklepu, bo teściowie maja przyjechać na 9 jutro (znając ich bedą juz od 8 czekać pod blokiem) i maz chciał jutro ogarnąć zakupy i ciacho. Ale byśmy narobili

Fallen, gratuluje udanej wizyty. Niech sie ten Twój Dzieć przekręca głowa w dol.

Julietta, jesli żłobek nie ma nic przeciwko (nie powinien miec, bo powinien współpracowac z rodzicem) to wielopieluchy jak najbardziej. Ale przy odpieluchowaniu bardziej sprawdzają sie majtki treningowe niz pielucha wielorazowa.

Nadrobiłam Was. Idę jest obiad

Stary 2018-01-05, 14:42   #3655
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Umarlam!
Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Dobrze, że wam tony szpachli na to nie nawalą

Oj, to chyba doktor miał ostatnio słaby humor Wcześniejsze usg zawsze miło widziane

Asiu, ostatnio na warsztatach z nim on się od tych chust trochę odcinał. Zaznaczał, że są po to, żeby przenieść dziecko z punktu a do b, a nie nosić

Tak, tak, jutro zamknięte, a dziś kolejki
A widzisz. To w takim razie potwierdza on moa teorie ze chusta do przenoszenia a nie do noszenia

Posprzatalam dom i zaraz psychicznie sie nastawie na kolejne ogloszenie na olx "oddam za darmo". Ale wrzuce je chyba jutro zeby mi dzis po poludniu ludzie du.py nie zawracali bo nie mam czasu na odwiedziny

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 14:50   #3656
Mecassie
Zakorzenienie

U mnie czas na drzemkę

Stary 2018-01-05, 15:04   #3657
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ale za to jaka sesja ciążowa by z tego była Taki wielki tiulowy tren za koniem

[:
Ja miałam taką sesje ślubną Na koniu właśnie. Jeździłam konno od 6rż życia stad taka zajawka na plener

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 15:06   #3658
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ja miałam taką sesje ślubną Na koniu właśnie. Jeździłam konno od 6rż życia stad taka zajawka na plener

Super!
Stary 2018-01-05, 15:17   #3659
Lunak
Wtajemniczenie

Widzialyscie, ze pojawił sie wątek wrześniowej 2018? Staro sie przez to czuje

Stary 2018-01-05, 15:24   #3660
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Julietta, jesli żłobek nie ma nic przeciwko (nie powinien miec, bo powinien współpracowac z rodzicem) to wielopieluchy jak najbardziej. Ale przy odpieluchowaniu bardziej sprawdzają sie majtki treningowe niz pielucha wielorazowa.
dobrze wiedzieć o tych pieluchach treningowych, nie orientowałam się jeszcze, dla mnie to za "sto lat"
żłobek żłobkiem, ale praca, ogarnianie domu i jeszcze pranie pieluch po całym dniu to już dla mnie kosmos

dostałam paki z c&a, niby jakość w porządku, ale stylistyka nie do końca moja, więc pomimo niskich cen w większości będą zwroty
może gdybym nie miała już tylu ciuszków...

Edytowane przez julietta83
Czas edycji: 2018-01-05 o 15:26
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości