Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-05, 17:54   #3691
kasia6713
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
A ja dziś włożyłam pierwsze pranie. Cała pralka rozmiaru 56. Nie ma opcji, żebym to wszystko wykorzystała. Ale pocieszam się, że w tych malutkich rozmiarach nie ma praktycznie nic nowego, więc koszt zerowy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja dzisiaj ogarniałam trochę ubranka i mam chyba z 40 sztuk body w rozmiarach 56-62 i chyba z 20 sztuk półśpiochów (używanych i nowych). I oczywiście co kupujemy z moją mamą? Body
Ciekawe kiedy ja to ubiorę
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 18:02   #3692
alleyezonme
Zakorzenienie

Już ksiądz sobie poszedł i dowałam się do paki z C&A jestem mega zadowolona, super jakość i wzory, chce więcej

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 18:03   #3693
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Już ksiądz sobie poszedł i dowałam się do paki z C&A jestem mega zadowolona, super jakość i wzory, chce więcej

poka
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 18:04   #3694
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
poka
Nie dam rady przez aplikację zdjęcia wstawić jutro komputer włączę to wrzucę

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 18:10   #3695
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
O mój Boże Jolinko jakie to piękne!!
Też chce to zrobić!!! Mam nawet drożdże!
Ciekawe czy z dżemem by wyszło? Ale pewnie by wypływał.
Jak dżem nie lejacy to myślę że by wyszło bez problemu 😊

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
piękna
przepis z ks?
Tak tak 😊

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 18:17   #3696
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Jak dżem nie lejacy to myślę że by wyszło bez problemu 😊
Bo z makiem mam taki problem, że to gotowe masy mi za bardzo nie smakują a sama nie będę robić bo mi się nie chce Ale coś wymyślę Tylko instrukcja składania nie jest do ogarnięcia dla mnie dziś bo ciężki dzień miałam
Stary 2018-01-05, 18:22   #3697
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie piore ale bede robila jasne i ciemne a osobno upiore te kilka sztuk ktore mam czerwone bo jestem na tym punkcie zeschizowana ze czerwony farbuje. A chusteczkom nie ufam
Mi dodali dwie chusteczki jako probke przy okazji zakupow wyprawkowych i jak mialam do uprania wlasnie kolorowa chuste tkana i bialy pokrowiec na materac zaryzykowalam. Chusteczka po praniu byla mocno rozowa, a pokrowiec bialy, od tego czasu raczej im ufam

Cytat:
Właśnie. Choć moje koleżanki, które rodziły w tym roku mówią, że chusty im życie ratują. I jak jedna z nich mi przysłała zdjęcie z zachustowaną 4 tygodniową córeczką to miałam duże wątpliwości. Czytałam ostatnio artykuł o chustowaniu maluszków do 3 m-ca i mi się wydawało, że ta koleżanka jednak źle zawiązała... No ale nie będę się jej wymądrzać.
No niestety, poprawne wiazanie nie jest wcale takie proste, tez widze czasem dzieci zwisajace w chuscie, bez odpowiedniego podtrzymania kregoslupa. Sama zaczelam od indywidualnej lekcji jak corka miala kilka tygodni, a potem spotykalam kilka razy lokalna grupe, gdzie inne doswiadczone mamy pomagaly mi dojsc do wprawy. Swoja droga musze odzyskac moja pierwsza chuste, bo pozniej pozyczylam ja innej poczatkujacej mamie i od dwoch lat raz na pol roku probujemy sie umowic, zeby mi oddala
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 18:23   #3698
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Bo z makiem mam taki problem, że to gotowe masy mi za bardzo nie smakują a sama nie będę robić bo mi się nie chce Ale coś wymyślę Tylko instrukcja składania nie jest do ogarnięcia dla mnie dziś bo ciężki dzień miałam
Wróci Mąż to złoży przednie kółka i ciacho

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 18:28   #3699
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Ja używam takiego maku który jest w torebce ale już zmielony, więc dużo szybciej jest a jednak to nie gotowy produkt z tymi wszystkimi cukrami i e. Ogarniesz i składanie 😉

Stary 2018-01-05, 18:28   #3700
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Torrence jak Ty to robisz z ta hemoglobina? Takiej to ja nawet przed ciążą nie miałam jesteś niesamowita! Co Ty jesz?
I super że masz już bryke w domu możesz wozić królika i przygotowywać się do roli. Fotelik jeszcze zalatwicie, chociaż wiem jak to jest jak się zaplanowalo a tu przeszkoda wyskoczy.

Też się przerazilam że Mecassie już prasuje a moje jeszcze w kartonach leżą ach te baby.

Czarodziejka ale czad z ta sesja na koniu musicie mieć super zdjęcia

Zrobiłam muffinki marchewkowe i humus z ciecierzycy (jak już wszystko pomylam to mi się przypomniało że pasty tahini nie dałam, no cóż będzie bez bo nie chciało mi się ponownie majdanu rozkladac)
a gwiazda wyszła taka: Załącznik 7380406

Teraz poleżę i odpoczne a wieczorem trochę pocwicze i uznam dzień za w miarę udany

Ależ to piękne, jadlabym jak nie jestem hiper fanka wypiekow z makiem tak to bym wchlonela bez zajakniecia

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 18:44   #3701
Torrence
Wtajemniczenie

Powiem Wam, że z ubrankami mam problem...
Kuzynka i koleżanka zaoferowały mi, że mi oddadzą po swoich córkach bo nie planują już dzieci. Chętnie przyjęłam propozycje. W związku z tym mocno też hamowałam się żeby nie kupować nowych bo szkoda kasy jednak. No ale teraz ani jedna, ani druga się nie odzywa. A ja nie wiem co robić... Chciałabym już zacząć prać bo po niedzieli przychodzi Gemini i chcę spakować torby. A tak jestem trochę przyblokowana.
A upomnieć się nie upomnę, ja nie umiem, choćby nie wiem co
I chyba znowu potwierdza się moja życiowa dewiza umiesz liczyć, licz na siebie

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
No niestety, poprawne wiazanie nie jest wcale takie proste, tez widze czasem dzieci zwisajace w chuscie, bez odpowiedniego podtrzymania kregoslupa.
A no właśnie... Czyli to nie jest taka prosta sprawa jak się wydaje!

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Wróci Mąż to złoży przednie kółka i ciacho
Z kółkami niestety problem jest poważniejszy niż się wydawało ale tragedii nie ma, jesteśmy w trakcie wyjaśniania, trochę mnie to podirytowało ale i tak się cieszę z tego wózka
A ciacho na pewno by lepiej złożył niż ja, jestem tego pewna Już mówiłam, że w tego typu klocki jest zdolniejszy niż ja, bardziej cierpliwy i dokładny Ale to nie na dziś robota, bo jestem padnięta, sporo dziś jeździliśmy. Niby ucięłam sobie drzemkę ale nic nie dała...

Cytat:
Ja używam takiego maku który jest w torebce ale już zmielony, więc dużo szybciej jest a jednak to nie gotowy produkt z tymi wszystkimi cukrami i e. Ogarniesz i składanie 😉
O i to by mi odpowiadało! Muszę poszukać takiego maku Ja muszę doprawić po swojemu. A nie ma piachu? Nie chrzęści w zębach?
Stary 2018-01-05, 18:44   #3702
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Kuzynka i koleżanka zaoferowały mi, że mi oddadzą po swoich córkach bo nie planują już dzieci. Chętnie przyjęłam propozycje. W związku z tym mocno też hamowałam się żeby nie kupować nowych bo szkoda kasy jednak. No ale teraz ani jedna, ani druga się nie odzywa. A ja nie wiem co robić... Chciałabym już zacząć prać bo po niedzieli przychodzi Gemini i chcę spakować torby. A tak jestem trochę przyblokowana.
Może o tym wspomnieć tak nie wprost ? Np. przez telefon powiedzieć, że nie masz żadnych ubranek bo lekarz nie może się zdecydować jak duża urodzi się córa i nie wiesz czy zacząć od 56 czy 62, wtedy może sobie przypomną

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 18:52   #3703
_Dolly
Rozeznanie

Jolinko jadła bym 😍 uwielbiam słodkości z makiem! Tylko z ciastem drożdżowym u mnie kulawo😎
Tż pościągał mi torby, przepiorę i chyba zacznę powoli pakować. A jutro składamy łóżeczko i przewijak (w ramach obchodów rocznicy zaręczyn&#128521. W weekend planuję też przegląd ubranek i calej reszty majdanu. Wydaje mi się, że nie bardzo się pomieszczę i muszę szafkę zamówić (tylko niech ktoś mi powie skąd wezmę hajs na to&#128513 W sumie nie wiem co robić z naklejkami na ścianę, bo jak łóżeczko będzie u nas w sypialni to po co mam to kleić? A jak się w międzyczasie odwidzi? 😁 Dekorować kącik w sypialni? :mysli:
Swoją drogą dziś się jakoś tak dobrze czuję, nawet okno umyłam w sypialni😎 wicie gniazda dość szybko mi się włączyło 😁

Stary 2018-01-05, 18:57   #3704
katstan
Raczkowanie

Sukces. Zapisałam się do szkoły rodzenia. Zaczynam w lutym
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 19:01   #3705
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Ufasz im ? swoja drogą ile kosztują?

Easy, prasowałam rzeczy z podróży wyprawki nawet nie piorę jeszcze

Dzialaja ja kiedys pralam bawelne nowa i mi pofarbowala z bezowego na rozowy (wzorek puscil). Ryczalam nad tym ale znalazlam w rossku sciereczke odbarwiajaca i mi odbarwilo!! Takze ja ufam
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 19:03   #3706
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Jolinko ale pysznosci
Torrence super że już fura dla dziecka w domu

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 19:04   #3707
Pannkaka
Rozeznanie

Jolinko, to ciasto cudowne oj, zjadłabym coś z makiem, chyba znowu czeka mnie wyprawa do polskiego sklepu, bo tylko tam dostanę mak. Przy odrobinie szczęścia trafi się kawałek makowca, a jak nie to będę piec

Stary 2018-01-05, 19:06   #3708
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Jolinko jadła bym 😍 uwielbiam słodkości z makiem! Tylko z ciastem drożdżowym u mnie kulawo😎
Tż pościągał mi torby, przepiorę i chyba zacznę powoli pakować. A jutro składamy łóżeczko i przewijak (w ramach obchodów rocznicy zaręczyn&#128521. W weekend planuję też przegląd ubranek i calej reszty majdanu. Wydaje mi się, że nie bardzo się pomieszczę i muszę szafkę zamówić (tylko niech ktoś mi powie skąd wezmę hajs na to&#128513 W sumie nie wiem co robić z naklejkami na ścianę, bo jak łóżeczko będzie u nas w sypialni to po co mam to kleić? A jak się w międzyczasie odwidzi? 😁 Dekorować kącik w sypialni? :mysli:
Swoją drogą dziś się jakoś tak dobrze czuję, nawet okno umyłam w sypialni😎 wicie gniazda dość szybko mi się włączyło 😁

Myw niedziele znosimy kolyske i lozeczko a we wtorek ikea i kupie ragaly i powoli bede mogla kombinowac uklad pokoju a naklejki naklej kolo lozeczka, beda przyciagac wzrok
Stary 2018-01-05, 19:07   #3709
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Sukces. Zapisałam się do szkoły rodzenia. Zaczynam w lutym
A ja dziś byłam rozmawiać że też chce chodzić, położna sie zapytala który tc.to jej powiedziałam ze 28+0 to ona że w srode na 10 mam przyjść. Nie chcę zaczynać rozpoczętego kursu

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 19:07   #3710
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

A no właśnie... Czyli to nie jest taka prosta sprawa jak się wydaje!

Z kółkami niestety problem jest poważniejszy niż się wydawało ale tragedii nie ma, jesteśmy w trakcie wyjaśniania, trochę mnie to podirytowało ale i tak się cieszę z tego wózka
A ciacho na pewno by lepiej złożył niż ja, jestem tego pewna Już mówiłam, że w tego typu klocki jest zdolniejszy niż ja, bardziej cierpliwy i dokładny Ale to nie na dziś robota, bo jestem padnięta, sporo dziś jeździliśmy. Niby ucięłam sobie drzemkę ale nic nie dała...

O i to by mi odpowiadało! Muszę poszukać takiego maku Ja muszę doprawić po swojemu. A nie ma piachu? Nie chrzęści w zębach?
Nic z tych rzeczy. Ja parze na mleku, troszkę masła, miodu i bakalie i ubite białko i jest super. Polecam. Bo to mielenie to najgorsza robota. 😉

A co do ubranek to faktycznie lipa. Może weź je sposobem jakimś? 🤔 np zaproponuj jakieś dzieciowe zakupy, może sobie przypomni że miała Ci dac swoje ubranka. No faktycznie głupio się dopominac ale z drugiej strony hmmm ja bym chyba otwarcie zapytała czy te ciuszki to aktualne, bo nie wiem czy szaleć z zakupami 😜

Stary 2018-01-05, 19:08   #3711
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Maly dzisiaj w koncu poszedl tylkiem do gory i lezy jak powinien w sensie licze ze to pupa ale przynajmniej skosem juz nie lezy
Stary 2018-01-05, 19:08   #3712
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Może o tym wspomnieć tak nie wprost ? Np. przez telefon powiedzieć, że nie masz żadnych ubranek bo lekarz nie może się zdecydować jak duża urodzi się córa i nie wiesz czy zacząć od 56 czy 62, wtedy może sobie przypomną
Ilsa ja to nawet tak aluzją nie umiem Mam wrażenie, że wyjdę i tak na buraka
Stary 2018-01-05, 19:08   #3713
katstan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
A ja dziś byłam rozmawiać że też chce chodzić, położna sie zapytala który tc.to jej powiedziałam ze 28+0 to ona że w srode na 10 mam przyjść. Nie chcę zaczynać rozpoczętego kursu

U mnie są tylko 4 spotkania bo ja rodzę w prywatnym szpitalu to i szkoła rodzenia jest płatna.
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 19:09   #3714
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Torrence - tez bym miala opory spytac i bym sie czaila co zrobic. Ale moze sms napisz ze glupio pytac ale skoro proponowaly to czy to aktualne bo nie wiesz ile dokupic :p
Stary 2018-01-05, 19:10   #3715
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
ja bym chyba otwarcie zapytała czy te ciuszki to aktualne, bo nie wiem czy szaleć z zakupami 😜

To samo mi mówi mąż...
Stary 2018-01-05, 19:30   #3716
blackberry89
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, ja cisnienie mierze i od wczoraj jest ok na szczescie.
Co do chust bo widzialam temat sie przewija, to z synkiem nie mialam, a teraz kupilam ta lidlową. Zobaczymy jak bedzie.

Przyjaciółka dzis mi nerwy popsuła... Takich pierdół sie czepia ciągle, ze chyba zakonczymy tą znajomość 🙁 bo za dużo nerw z tego wynika.
To sie wyzalilam.

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 19:35   #3717
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
To samo mi mówi mąż...
I dobrze mówi, jak napiszesz coś w tym stylu naprawdę nie powinno być to źle odebrane

Stary 2018-01-05, 19:40   #3718
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Jolinko ale bym zjadła takie ciacho!

Torrenceja też raczej z tych osób które nie umieją się upominać, ale tak jak dziewczyny mówią napisz do nich i zaproś na wspólne zakupy
Stary 2018-01-05, 19:46   #3719
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja cisnienie mierze i od wczoraj jest ok na szczescie.
Co do chust bo widzialam temat sie przewija, to z synkiem nie mialam, a teraz kupilam ta lidlową. Zobaczymy jak bedzie.

Przyjaciółka dzis mi nerwy popsuła... Takich pierdół sie czepia ciągle, ze chyba zakonczymy tą znajomość 🙁 bo za dużo nerw z tego wynika.
To sie wyzalilam.

W ogole to sa rozne chusty. Jaka jest ta z lidla? Bo jeszcze jakies kolkowe sa czy jakoes? Moja siorka ma 7m sama mowi ze zobaczy jak bedzie tym razem z chustowaniem bo zapowiada jej cc bo nie wiadomo czy spojenie sie nie rozchodzi...
Stary 2018-01-05, 19:47   #3720
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
W ogole to sa rozne chusty. Jaka jest ta z lidla? Bo jeszcze jakies kolkowe sa czy jakoes? Moja siorka ma 7m sama mowi ze zobaczy jak bedzie tym razem z chustowaniem bo zapowiada jej cc bo nie wiadomo czy spojenie sie nie rozchodzi...
Chyba 4,6m czy jakos tak. Ja na chustach sie nie znam ale czytalam gdzies ze jest ok, na początek 😊 za ta cene wzielam najwyzej sprzedam

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości