|
|
#4021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Hej... Ja też mam problemy z zasypianiem 😥 Budzę się w nocy albo na siku, albo do dzieci, a rano wstają koło 6 więc pospane. Bardziej wtedy drzemię i leżę...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za to pobudek na siku nie zaliczę... Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4023 |
|
Raczkowanie
|
Zua współczuję stresów, niestety ludzie o dobrym sercu często cierpią
ja też cierpię na bezsenność wieczorem zasypiam z synkiem o 20 A od 3 w nocy spać nie mogę :/ próbowałam chodzić spać później, ale to nic nie daje :/ folinka mój synek też gorzej spał po odsmoczkowaniu, po kilku tygodniach śpi jak zabity Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4024 |
|
Raczkowanie
|
Pocieszyłyście mnie w jakiś sposób. Nie wiedziałam, że problemy ze spaniem w ciąży są takie powszechne... Teraz jest lepiej ale na początku, jeszcze przed testem była masakra, spałam po 2-3h w nocy... Wtedy myślałam że to tylko przez nerwy (taki długi, nerwowy okres był), a teraz wiem że to nerwy+ciąża. Już jest znacznie lepiej, ale jak się obudzę w nocy to dłuuugo nie mogę zasnąć. I ssie mnie wtedy w żołądku i podjadam
A dziś mój synek kochany obudził się przed 3 i zasnął po 5.... powiedział że już się wyspał! ktoś odkręcił grzejnik w sypialni i chyba było mu za gorąco. Ale za to jak słodko do mnie mówił! ![]() A co do tytułu to podoba mi się obecny. Ale wielkiego znaczenia to dla mnie nie ma. Jeśli chodzi o poduszki to mam taką http://allegro.pl/cebuszka-multi-jer...120929359.html Dostałam ją od męża i jestem baaardzo z niej zadowolona, ale jakbym miała jeszcze raz kupować to pewnie wybrałabym coś takiego http://allegro.pl/ceba-cebuszka-duo-...963132411.html wydaje mi się, że ten kształt lepiej podtrzymuje plecy, ale pewna nie jestem. Na pewno firma godna polecenia. Edytowane przez Naeema Czas edycji: 2018-01-06 o 08:32 Powód: dodanie tekstu |
|
|
|
#4025 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja na szczęście problemów z bezsennością nie mam. Raczej mam w druga strone: wracam z pracy, zasypiam i tylko tz ok 21.00 budzi mnie na kolacje :p. Ale jak zrobiłam test (byłam wtedy w delegacji) to z wrażeń nie mogłam spać i łącznie Przespalam 2 h - od 3 do 5 rano. Następnego dnia byłam zombie. U mnie też częstsze podjasanie się zaczeło. Na początku trochę schudłam(1.5kg) a teraz nadrabiam i wróciłam do wagi wyjściowej. W ciągu ostatniego tyg. przybył mi 1kg. |
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie rano
A propos spania to u mnie tez nowości, zawsze przesypialam cala noc, teraz wstaje 2-3 razy na siły, później ciężko usnąć bo ciągle głowa pełna myśli i taka zabawa ze snem. W dzień za to wybija 17 i najchętniej powołanym spać na jakieś 2 godzinki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4027 |
|
Raczkowanie
|
Zabijcie mnie ale nadal nie umiem cytować kilku wypowiedzi naraz :-/
Wiec co do poduszek, mam Supermami C i przez pierwsZa godzinę byłam nią zachwycona! Ale....od pierwszej nocy żałuję ze kupiłam, w nocy wytrzymałam na niej 2 godziny, bolał mnie kark, bolały mnie ledzwie , ulga była dopiero jak zrzucilam poduche na podłogę i spałam bez niej. Wiec moj zachwyt nad nią trwał raptem godzinę, może dwie.... Ja też mam problemy z kręgosłupem, pewnie dlatego taka reakcja ... Summer pisałaś że miałaś dwie operacje kręgosłupa- ja też i w związku z tym będę mieć CC ze znieczulenie ogólnym, Ty też? Też cierpię na bezsenność, czy się położę o 20, czy o 23 w nocy się budzę i patrzę w sufit
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Dotykacie wpisów, które chcecie zacytować i pojawia Wam się w górnym prawym rogu taka chmurka rozmowy z kropkami jak na zdjęciu
to się klika i jest cytowanie wielu postów Screenshot_20180106-085902.png
|
#4030 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Ja zasypiam kolo polnocy i spie do 4 bo juz wtedy budzi mnie bol pecherza i musze siusiu, a potem nie moge zasnac nawet do 6. W nocy nie raz tez jestem glodna ale wypijam pol szkl soku albo wody i przechodzi. Nie chce za duzo przytyc. Najlepiej jakbym cala ciaze chudla. Ja tsh mialam 0,27.
I tak sobie mysle ze od tego miesiaca bede cos kupowac do wyprawki, pampersy, chusteczki, podklady, jakies zele do kompieli maluszka, proszki do prania, zeby potem nie bylo nerwów na koniec ze musze zrobic wielkie zakupy albo ze cos zapomnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4031 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie o poranku ! Blanka, rymowanka numer jeden super
![]() Norka współczuję tej bezsenności, ja padlam o 23 i dopiero sie obudzilam, ale tez potrzebowałam tego snu bo od placzu troche głowa mnie bolała. A z nocnym podjadaniem to Cie rozumiem, bo ostatnio szlam spać okolo północy i bylam głodna ! Zapijalam sie woda bo jakos nie moglam uwierzyć ze serio jeszcze będę cos jeść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem z tych co potrafią rymować ale propozycje Blanki też są fajne ![]() Cytat:
Za to dziś przespałam 12h z jedną pobudką na siku odespalam ostatnią nieprzespaną noc![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. W nocy kilka razy siku i tak śpię az mnie Tz obudzi o 7 :30 w weekendy. Niestety jak do pracy ide go wstaje juz o 5 rano. Kłopotów ze spaniem raczej nie mam. Ale mam problem bo zawsze zasypiam tylko na plecach. Nie umiem zasnąć na boku. A im dalej tym bardziej nie wolno spac na plecach. Nie wiem jak ja sie przyzwyczaję. Ostatnio oglądałam program o śmiertelnych urodzeniach od spania na plecach w późnej ciazy.
|
||
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć, że jest nas więcej śpiochów. Myślicie, że to minie w trakcie II trymestru?
|
#4035 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Sandam o rany... u mnie tak regularnie nie jest, czasem wstanę 2 razy a czasem 5. Zerknęłam z ciekawości i masz TP na parę dni przede mną, myślisz, że to macica nam tak uciska? Bo maluszki same w sobie jeszcze nie robią takich psikusów chyba ze względu na rozmiar (swoja drogą co będzie za 2-3 miesiące
).
|
#4037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zawsze byłam śpioch. I dobry jakościowo sen i dobre i zdrowe jedzenie to podstawa prawidłowego funkcjonowania Ja mysle ze bede miała drzemki z maluchem. Cytat:
. Ja w ciagu tych 10 godzin snu wstaje 3-4 razy w nocy. Dzis sie troche zasmuciłam bo i koleżanka wspominała ze poroniła w 13 tygodniu i siostra tez teraz mowi ze dawno temu jak szła na USG w 14 tygodniu to juz serduszko nie biło. Kolejna koleżanka tez mi wspominala ze w 15 tygodniu wykryto wady chromosomowe. Ja myslalam ze po tym 12 tygodniu to juz mozna byc bardziej pewnym a sie okazuje ze to takie niepewne cały czas i ryzyko jest na kazdym kroku . Pielęgniarka na skanie serduszkowym mówiła ze to juz 95% szans na ciaze. A tu sie okazuje ze to wcale nie az tyle.
|
||
|
|
|
#4038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jak jeszcze pracowałam koleżanka mówiła, że jej ginekolog mówił, że jeżeli ma się tyłozgiecie macicy to macica szybko zaczyna uciskać pęcherz.. Może coś w tym jest.. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie mi się zdarza wstawać w nocy max 2 razy. Z czasem będzie częściej
![]() Dziewczyny powiedzcie mi co jest dla Was must have w wyprawce dla Maluszka? I tu ukłon do doświadczonych mam co wam się najbardziej przydało, a bez czego można się spokojnie obejść? czy niezbędny jest przewijak osobno stojący czy np. wystarczy taki nakładany na łóżeczko lub np. komodę?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam tyłozgięcia
też nawet bez ciąży lubiłam sobie długo pospać .
|
#4041 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak Kochana, u mnie już tez drugi trymestr. A boję się upałów bardzo, bo w poprzedniej pracy pracowałam w pomieszczeniu gdzie było nie raz 40 stopni, od tamtej pory znów znienawidzilam gorące lata, każdy urlop spędzałam nad naszym morzem o to we wrześniu, gdzie dla mnie jest optymalnie wtedy 😊 dlatego tak się boję.. a też teraz mieszkamy na poddaszu.. do tej pory ratowały wiatraki, a przy bobasie.. nie da rady 😑 także liczę na to, że zmienimy mieszkanie 😊😊 A mąż hmm też tak czasem miałam, wracalam z pracy po 16h, a męczyłam męża żeby włączył jakis serial, bo ja byłam taka jakby wybita ze snu i musiałam po prostu uspokoic myśli, zwolnić i dopiero sleep 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4043 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dobry!
Biedne jesteście z tymi problemami ze spaniem. Ja nie znam pojęcia "nie mogę zasnąć z powrotem". Jak mnie coś przebudzi, to potrafię i w nocy, i rano przekręcić się 15 razy na drugi boczek i zasnąć w sekundę ![]() Cytat:
Muszę jej pomóc przez to przejść i tyle. Tylko łamię się, bo z chłopcami trochę łatwiej poszło i przed rokiem i ona przecież ciągle taka malutka jest. Ale to w ogóle moja księżniczka jest i nieraz już okazywało się, że jest bardziej wymagająca niż chłopaki ![]() Cytat:
Także, fioletowe, jeszcze nic straconego, jeszcze pewnie Ci się przyda! ![]() Cytat:
Cytat:
Ile mam, tyle opinii! Dla mnie przewijak-mebel i to koniecznie odpowiednio wysoki do mojego wzrostu to must have podobnie jak np stelaż do wanienki, ale znajdziesz mnóstwo mam, które popatrzą na mnie zdziwione, bo same bez problemu miesiącami przewijały np na łóżku.
|
|
#4044 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez sie caly czas boje, glownie przez te nerwy i stres...wczoraj bylam w tak kiepskim stanie ze prawie stracilam przytomność w ciucholandzie. Musialam wyjsc i poszlam do maka bo jest obok, zeby usiasc i napic sie herbaty. Calkiem przypadkiem przykleily sie do mniw frytki i tost z bekonem...
staram sie na prawde myslec pozytywnie, zaraz bedzie wiosna i znowu słońce naladuje moje baterie. Musze cos zmienic w swoim życiu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4045 | |||||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Muszę się chyba jednak zmobilizować.Cenne są Wasze rady, na pewno się przydadzą Cytat:
Ale nie znamy jeszcze płci więc wstrzymujemy się z zakupami. Poza tym czeka nas duuużo poważniejszych zakupów: meble do pokoju dziecięcego, wózek, fotelik samochodowy itp. i mnóstwo związanych z tym pytań i wątpliwości. Zaczniemy więc pewnie za jakiś czas od tego a ubranka to będzie miły przerywnik w podejmowaniu trudniejszych decyzji zakupowych.Ja też codziennie kicham, i to seriami. Mąż tylko wtedy pyta, czy przypadkiem się nie przeziębiłam ![]() Cytat:
Póki co sprawdza się bardzo dobrze. Ale wiem, że często polecane są te poduszki z firmy Supermami. Cytat:
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o ryzyko, to ono naprawdę się zmniejsza, ale prawda jest taka, że nigdy nie ma 100% pewności, że będzie dobrze... Pozostaje nam jedynie dbanie o siebie, pozytywne myślenie i nie nakręcanie się. Bo jak byśmy zaczęły analizować to może dojść do zaburzeń hormonalnych i przedwczesnego porodu, może pojawić się zbyt wczesne obniżanie się szyjki macicy, może w trakcie porodu dość do niedotlenienia u dziecka itp., itd. Tak patrząc na to z boku to wydaje mi się, że rodzicielstwo wiąże się z nieustannym większym lub mniejszym strachem o swoje dzieci - czy będzie zdrowe, czy będzie się dobrze uczyło, czy dostanie się na wymarzone studia, czy znajdzie bliską osobę, z którą będzie szczęśliwa... Chodzi o to, żebyśmy się w tym zamartwianiu nie zafiksowały bo przecież rodzicielstwo daje też mnóstwo szczęścia i satysfakcji. Nie wiem, czy mające już swoje pociechy mamusie się ze mną zgodzą, ale póki co, jako żółtodziób w tych sprawach tak mi się wydaje. To ja też pochwalę się naszym zwierzęcym domownikiem Na szczęście Inka jest bardzo spokojnym stworzeniem, jeśli coś jej się nie podoba to raczej ucieka i nie lubi konfrontacji poza tym jest strasznie przytulaśnym koteczkiem więc liczę na to, że i z Maluszkiem się bez problemów dogada
|
|||||||
|
|
|
#4046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie mąż jak skończył grać, to nagle "zgaaaaaś światło, proszę, ja nie zasnę, proszę" To nic, że było po 4 i nie chciało mi się spać.. Myślę, że przekręcałam się maks do 5tej i obudziłam się ok. 11:30. Wstałaś po 8 nie masz możliwości dalej spać czy już po prostu się nie chce? Na bóle głowy spowodowane niewyspaniem i zmęczeniem, to chyba tylko drzemka? Ja w poprzedniej ciąży miałam migrenowe bóle głowy, bolała mnie bite kilka tygodni non stop i nie wiem czym było to spowodowane.40 stopni to już duuużo za dużo.. Nie dziwię się, że masz uraz. W naszym mieszkanku pewnie będzie gorąco latem, będę się ratować wiatrakiem, ale ja tak nie cierpię wszelkich podmuchów, smyrnięć wiatrem na ciele, że szok! Jak mąż śpi i tak się ułoży, że oddycha mi na szyję, to też nie zdzierżę i albo zmieniam pozycję, albo przykrywam się byle wiatru nie czuć. Szkoda, że przy dzidzi wiatraki odpadają, bardziej mąż będzie się męczył niż ja.Coś w tym jest, takie odpoczywanie, odrywanie myśli od rzeczywistości, bardziej wyluzowanie, odpłynięcie..
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Norka cudownie, że po wizycie wszystko ok! Piękne zdjęcia! co do UG w 14+6... Ja bym nie dała rady tak późno, ale to ja i ja mam zjechane na tym punkcie,więc moja opinia się nie liczy.Co do spania, ja nadal daje rade spać na brzuchu. Zdarzyła mi się bezsenność, ale zasadniczo to nie mam ze spaniem problemów. Chodzę spać ok 23.00-00.00 budzę się ok. 10.00-11.00 Jak się wybudze to też nie mam problemu z ponownym zasypianiem nawet jak wstaje wypuścić psa o 8.30 to o 8.40 wracam spać ![]() Do mnie przewijak to nie jest konieczność, znaczy się w nocy tak, przy łóżeczku, wtedy używam ale w ciągu dnia nie biegała bym z dzieckiem do sypialni, aby je tam przebrać,tylko na kanapie daje spokojnie radę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4048 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w sądzie macie szansę na odzyskanie pieniędzy?---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() Nu wiem odnośnie tego UG, ratuje mnie wizyta 17 stycznia. Mam nadzieję, że dzieć nie będzie za mały
|
|
#4049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny! Ja jak zwykle z doskoku. Zazwyczaj nie mam czasu pisać, tylko podczytuję w wolnych chwilach... wiem, trochę nie fair... Ale w tym tygodniu chyba będzie trochę lepiej bo mam urlop, więc planuję trochę posprzątać i zacząć się przygotowywać pod kątem co potrzebujemy, co będziemy musieli kupić i ile nas to wszystko będzie kosztować
![]() Widzę, że rozwinęła się dyskusja o niepewnościach, itp. No więc musimy być pozytywnie nastawione, inaczej szkodzimy tylko sobie i Maleństwu. Ja mam słabe wyniki z Papp-a, NT lekko podwyższone, co za tym idzie ryzyko wad zwiększyło się. Jak to usłyszałam, to się załamałam. Mój mąż mnie poratował, mimo że sam pewnie jest w stresie i siedzi na tym, ale stara się być silny dla mnie. Wyniki zostały przedyskutowane z genetykiem i lekarzem prowadzącym, i co mogę powtórzyć to: jest to tylko prawdopodobieństwo, więc póki co nie możemy zakładać najgorszego. Morfologicznie na ten etap wszystko jest ok, i tego się trzymamy. Na złe wyniki może dużo wpłynąć- zażywane leki przed ciążą i w trakcie, infekcja w organiźmie. Oczywiście nie możemy tego lekceważyć i mamy zlecone kolejne badania kontrolne po 20 tygodniu. Nie decydujemy się na amniopunkcję, ponieważ jest to za duże ryzyko a wyniki nie są aż tak złe. Więc teraz możemy jedynie czekać. I nie mogę sobie pozwolić na to, że będę siedzieć i tylko myśleć o najgorszym. Muszę się nastawić pozytywnie, bo inaczej będę jeszcze gorzej spać i tylko zaszkodzęsobie i Maleństwu. I to Wam też radzę. Nie wyczytywać o najgorszym, bo to tylko źle na nas wpływa. Więc życzę Wam i sobie spokoju i bezstresowych kolejnych miesięcy ![]() Aktualnie wg USG jesteśmy w 14t3d. Więc witam się w drugim trymestrze. Czas zacząć rozglądać się za ciuszkami itp Cytat:
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka tak, ja popatrzyłam zdziwiona
bo faktycznie dużo wygodniej było mi przewinąć na łóżku (łóżeczko stało w sypialni). Przewijak nakładany na łóżeczko kupiłam w pierwszej ciąży, używałam pierwszy miesiąc-dwa i w końcu oddałam. Jednak dla Mamy, które mają osobny pokoik dla noworodka czy nawet problemy z kręgosłupem myślę, że to niezbędny gadżetZua narobiłaś mi ochoty na jakiegoś fast fooda chociaż jestem świeżo po obiedzie ![]() Vesna, ale lokator! Uwielbiam koty
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

nie jestem w stanie funkcjonować rano jak za późno usnę a co dopiero usnąć 2-3 w nocy... ja mam totalnie na odwrót o 20 już mnie morzy. Śpię jak kamień nie licząc pobudek na siku...
za to pobudek na siku nie zaliczę...
ja też cierpię na bezsenność wieczorem zasypiam z synkiem o 20 A od 3 w nocy spać nie mogę :/ próbowałam chodzić spać później, ale to nic nie daje :/ folinka mój synek też gorzej spał po odsmoczkowaniu, po kilku tygodniach śpi jak zabity
ktoś odkręcił grzejnik w sypialni i chyba było mu za gorąco. Ale za to jak słodko do mnie mówił! 

Widzisz, mówiłyśmy, że będzie dobrze 
).
też nawet bez ciąży lubiłam sobie długo pospać
Myślę, że on tak odregowuje pracę.
Wszyscy upałami straszą, no! Gdzie tu spokój i równowaga?! 

także liczę na to, że zmienimy mieszkanie 
Ja w poprzedniej ciąży miałam migrenowe bóle głowy, bolała mnie bite kilka tygodni non stop i nie wiem czym było to spowodowane.