|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Hej hej, u mnie dobra energia z rana
Co prawda pies ma keke-meke w głowie od tego urlopu Męża i obudził nas normalnie ok. 7:30 (on zwykle sobie jakoś liczy że minęło 5 dni kiedy Tata był w pracy więc teraz jest weekend, Tata zostanie i trzeba mu dać pospać do 8:30 No ale teraz poniedziałek i wtorek M. miał wolny więc do pracy szedł od środy i dla naszego psa jest czwartek ) No w każdym razie poszliśmy na poranny spacer, rozmawialiśmy, oglądaliśmy pąki na roślinkach, spotykaliśmy sąsiadów Późniejszą porą jedziemy do moich Rodziców na królika a pies się wybiega na ich działce
|
|
|
|
#3782 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
U nas początek roku niezbyt dobry, ale mam nadzieje, ze juz bedzie lepiej bo kilka rzeczy sie posypało juz na starcie :/Co do samopoczucia, bywa juz ciezko, często po zmywaniu bolą mnie plecy, czy nawet jak cos na bieżąco ogarniam w domu... do tego pachwiny zaczęły mnie bolec, chyba kości sie rozchodzą i nieprzyjemne uczucia i od jakiegoś czasu mam napięte/boli mnie podbrzusze, miejsce gdzie zaczyna sie ciazowy brzuch i nie wiem dlaczego. Samych skurczy braxtona hicksa nie odczuwam Przewijał sie tez temat chustowania, ja po porodzie wybiorę sie do doradcy i zobaczymy, nie podjęłam jeszcze decyzji czy chce chustowac czy nie wyjdzie w praniuI tez mam obawy jaka bede mama, czy dam sobie rade itp. No ale ja tez nie poszłam na szkole rodzenia i mam wrażenie ze mam dużo mniej wiedzy niz wy, choc staram sie na bieżąco czytać i edukować ale jak zwykle wyjdzie w praniu...
|
|
|
|
#3783 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pocieszylyscie mnie, że nie tylko ja tak mam... Dziś pół nocy stawiał mi się brzuch... Juz się bałam że nie donosze do marca. Ale po przeczytaniu, że nie jestem sama jakoś przestałam schizować:p U mnie najbardziej dahe mi w kość ból spojenia łonowego i twardnienie brzucha... Ale 7 miesiecy minęło szybko, to z tymi dwoma tez damy radę! U mnie teoretycznie 35 dni do ciąży donoszonej! Ale wolalabym urodzić w okolicach terminu (czyli do porodu zostało 55 dni )Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
żółty śpiwór w cocodrillo jest mocno przeceniony
https://pl.coccodrillo.eu/p/narciars...72750,v-109754 witam się spod kołderki
|
|
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Moja mała jeszcze śpi a mnie tz obudził, a raczej jego mama...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szczerze mowiac: chcialabym juz miec ciaze za soba. Jara mnie jak dziecko sie rusza i w ogole ale kosztuje to sporo stresow. Wiem ze jak dziecko sie urodzi to tez bede panikowac nie raz ale jakos mam poczucie ze bede miala wieksza kontrole nad tym co sie dzieje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuję presję, a ja nawet mebli jeszcze nie mam
|
|
|
|
|
#3788 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Synek o 5 wolal kupke i juz mialam wizje rotawirusa, dziwna pora. Potem nie slal ponad godzine, ale padl i do 8 dospalismy. Wstal znow kupe wolał i niby normalna byla ale sie stresuje i obserwuje go. Milego dnia 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3792 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No i pamiętaj, że ja jednak jestem jako jedna z pierwszych w kolejce ![]() Jak patrzę w tej chwili na kuwety pełne bobków i klatkę którą trzeba wymyć to tak świetnie nie jest ![]() Chyba męża kopnie ten zaszczyt ![]() Dokładnie, nawet bardzo przykro. U mnie to było tak, że ta sprawa nigdy nie została tak w 100% zamknięta. Sytuacja, która przelała czarę goryczy do tej pory nie jest jasna i dlatego podświadomie to do mnie wraca np. ta eks-przyjaciółka co jakiś czas mi się śni. Pomimo, że minęło już prawie 9 lat.
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym razem z kolei napisałam ze jesli liczyla ze bede ja przepraszac znowu to jest w błędzie, i ze przyjazn polega na akceptowaniu siebie a nie ciaglemu wplywaniu na charakter drugiej osoby, to mi nie odpisala. Najgorsze ze ma moja tortownice bo po sylwestrze zostala i chyba przepadnie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3794 |
|
Zadomowienie
|
My po śniadaniu. Zabieram córkę na inhalacje.
|
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki czy macie jakieś miejsce w necie gdzie można kupić wygodne legginsy ciążowe? Zależy mi żeby były bawełniane a nie "rajstopowe".
HM chyba z tylko sobie znanych przyczyn wycofał a były świetne, miękkie i wygodne.
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Zapowiadał się fajny dzień a poklociłam się z mężem i dupa
Siedzimy w oddzielnych pokojach i się nie odzywam do siebie ehhh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Teraz ja sobie otwieram Haribo ale na bank zjem całe na raz u mnie żelki nie zostają Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3797 |
|
Rozeznanie
|
Co do kondycji, to mnie już zadyszka od gadania łapie
Wyprawkę apteczną powoli w koszyku gromadzę, po sesji zacznę przygotowywać miejsce dla dzidziusia i prać na dobre ubranka. Skurczy nie odczuwam, też się muszę zapytać lekarza czy to wszystko w porządku. I mam nowy dziwny objaw - jak się za bardzo rusza to mi kości miednicy strzelają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytalyscie o samopoczucie, to ja sie czuje masakrycznie, jakbym miala z 10lat więcej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do tej pory mialam z hmu i byly super, a teraz die dowiaduje, ze wycofali? Eee szkoda.
|
|
|
|
#3800 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Dzien dobry w południe
![]() Wczoraj na wieczor oczywiście zgodnie z piątkową tradycją pozarlam sie z mężem o sprzątanie. Sam każe mi nic nie robic, krzyczy jak kurze zetre, a zeby sie zebrac i odkurzyć to zajmuje mi 2 godziny Brilliant, bardzo ładna ta torba. Ja bym brała szary taki uniwersalny kolor ![]() Co do samopoczucia i sił, to u mnie rożnie. W jeden dzien mogłabym gory przenosić, a w drugi nie mam sił sie ubrać. Sklepów zaczynam unikać, bo od samego wejscia robi mi sie gorąco. W zeszłym tygodniu na większych zakupach, musiałam zrobic sobie przerwę i usiąść, bo słabo mi sie robiło. A juz i tak zawsze ściągam kurtkę zeby sie nie zapocic. Blackberry, juz kilka takich przyjaźni u mnie sie zakończyło. Wiecej było pretensji niz wzajemnego zrozumienia i wspierania. Torrence, Twój królik to mój mistrz chyba staje sie jego fanką a wózek od spodu całkiem całkiem sie prezentuje ![]() Sprawe z ubrankami to rozwiązalabym tak, ze miedzy wierszami zaczęłabym wspominać, ze juz pranie i pakowanie planuje zeby sprawdzić co mam a czego mi brakuje. Moze wtedy by sie zreflektowaly, ze cos kiedys obiecały ![]() Byli teściowie i chcieli zobaczyc co juz mamy dla Małego. Teściowa stwierdziła, ze zwariowalismy kupując tyle ubranek, bo dziecko szybko wyrasta. Wg niej wystarczyłoby po 3 sztuki z każdej rzeczy. Fallen, relaksyna zaczyna działać i sie rozchodzimy całe stad to strzelanie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Lunak Czas edycji: 2018-01-06 o 12:35 |
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Ja jak zwykle w tyle z nadrabianiem.
Witam się w 30+0. I tu z miejsca mam życzenie. Oby to było tylko 10 tyg. Nie chcę znów przenosić ... lubię niespodzianki więc poród może mnie zaskoczyć ![]() Mała tak się rozpycha w brzuchu, ze jestem spokojna. Mogłabym już nie wizytować do samego porodu. Zniechęca mnie te chodzenie z L4 do szefa... Dzięki za rady odnośnie tż. Jakiś czas temu nastraszylam go, że jak będą robić problemy to pójdę osobiście do samego generała i pokażę tym cipeuszom (musiałam ) w wojsku jak załatwia się wolne dla rodziny ![]() jak przypomnę sobie tę rozmowę to od razu mi lepiej ![]() Lubię czarnowidztwo (niestety), ale zawsze potem wolę się miło zaskoczyć niż dołować bo "miało być dobrze"... Blackberry tak mi się skojarzyło z moją koleżanką tylko trochę inaczej. Znamy się 3-4 lata, miałyśmy dobre relacje, była nianią dla mojej starszej jak pracowałam, a kilka dni temu się wyprowadziła całkiem daleko i nawet się nie pożegnała osobiście. Spotkała się z koleżankami na kawie (z mamami z przedszkola), ze mną nie. Nie wiem czy to powinno po mojej stronie leżeć by ja pożegnać czy jak? Nawet nie napisała kiedy będzie tu ostatni dzień. Jakos tak przykro mi przez to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Nie zniechęcam do optymizmu ale ja siarę miałam już od 17 tc a po porodzie zero pokarmu. Wszystko siedzi w głowie, mała tak dawała mi w kość że myślę, że brak pokarmu właśnie przez to... Pisalyscie o chustach i nosidełkach. U nas u starszej sprawdziło się nosidełko, przechodziliśmy w nim Warszawę jak miała dwa miesiące . Ale to było właśnie tylko na takie wyjścia gdzie wózka się nie brało. I chyba teraz tez wybiorę nosidło. Mała w wózku zachowywała się jakby ja trawił ogień piekielny... kolejna moja trauma ![]() ![]() Ja tez kiedyś miałam przyjaciółkę. Przyjaźniłam się z nią jakieś 10 lat na pewno. Jak nie więcej. Ale ... potem chciała mi odbić chłopaka z którym byłam już pare lat i przyjaźń się skonczyla ![]() Czarodziejka... zabiłaś mnie. Chcę pierogi z mięsem!! Ja nigdy nie miałam skoku aktywności w tej ciąży. Teraz jest chyba okres kiedy od 30 tygodni czuję się najlepiej. Choc ze spaniem jest kiepsko. Nie mogę zasnąć do 2 w nocy a potem śpię do 11-12. Ale wstaje do wc kilka razy. Ale od pn starsza do przedszkola. Może w końcu wstanę wcześniej bo w tym tyg robiłam podchody by wstać o 7 i niestety się nie udało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez znam sie z ta przyjaciółka od 3lat,bo od szkoły rodzenia, mamy dzieci z miesiącem roznicy. Powiedzcie mi ze to normalne ze chodze nieco rozdrażniona z powodu tej kłótni, bo tz mi gada ze mam sie nie przejmowac i olac. Łatwo powiedziec... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Co do przyjaźni to miałam również przyjaciółkę ale ona zmieniła się o 180° i po prostu przestałam mieć ochotę się z nią spotykać. Mówiła tylko o sobie, wiecznie obarczała mnie swoimi "problemami" zapominając i nie słuchając mnie. Do dzisiaj dzwoni itp ale napisałam jej że możemy spotykać się jak zwykłe znajome raz w miesiącu ale na więcej nie mam ochoty. Szkoda.
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jutro (przez dzisiejszy dzień) czeka maraton po sklepach... Wyskoczyło nam wczoraj kilka spraw do załatwienia i nie mamy wyjścia, niestety dzisiejszy dzień wolny bardzo nam nie na rękę ;(
Mierzyłam dzisiaj pierwszy raz już sama w domu tą glukozę i mam wszystko w normie, na czczo i godzinę po śniadaniu itd. Jeśli się okaże, że przez kilka dni będę miała dobre wyniki to nie rozumiem czemu wtedy ta glukoza wyszła taka wysoka... Grzecznie czekam co będzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _Selina_ Czas edycji: 2018-01-06 o 13:06 |
|
|
|
#3805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie musze sie przy niej pilnowac co mowie, bo wszystko bierze do siebie i jest to bardzo męczące niestety... Chyba wynika to z jej niskiego poczucia własnej wartości. Rozsadek mi mowi ze nie ma sensu w takim razie tego ciągnąc, ale jednak ciężko tak zerwać z dnia na dzien. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3807 |
|
Raczkowanie
|
Miałam kiedyś taką przyjaciółkę, która pytając co u mnie, nie dawała nawet sekundy na odpowiedź, tylko ciągle mówiła o sobie. Kiedy ja próbowałam się wygadać to przerywala. Więc powoli się wycofałam. Teraz rozmawiamy raz na kilka miesięcy. Z innymi też się mocno rozluźniły stosunki. I teraz praktycznie mogę liczyć tylko na męża. A jak się z kimś spotykamy to są to jego znajomi.
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Selina kiedyś pomiar robiło się tylko po 2h, teraz jeszcze gdzie nie gdzie tak mierzą, i kobiety nie biorą do głowy co tam wychodzi po godzinie ;D
Ja już długo nie mierzyłam, przed świetami chyba aż, zapominam cały czas a i tak cukier w normie był bez wyjątku. Ale muszę zacząć choc pare dni bo im ciąża wyższa tym cukier może się zmieniać . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oesuu, jak mi sie chce tych zelek...Cytat:
Cytat:
ja juz powiedzialam w pracy ze bede wysylac bo mam za daleko i ciezko mi juz jechac (30km autostrada wiec trzeba byc dwa razy bardziej skupionym)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny idę jutro w odwiedziny do szpitala do przyjaciółki bo urodziła wczoraj w nocy - czy już dla małego prezent nieść czy tylko dla niej coś np kwiaty a dla małego już przy spotkaniu w domu? Jak myślicie?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

Co prawda pies ma keke-meke w głowie od tego urlopu Męża i obudził nas normalnie ok. 7:30 (on zwykle sobie jakoś liczy że minęło 5 dni kiedy Tata był w pracy więc teraz jest weekend, Tata zostanie i trzeba mu dać pospać do 8:30
No ale teraz poniedziałek i wtorek M. miał wolny więc do pracy szedł od środy i dla naszego psa jest czwartek
13.03.2008
bo kilka rzeczy sie posypało juz na starcie :/
wyjdzie w praniu

)

u mnie żelki nie zostają

a wózek od spodu całkiem całkiem sie prezentuje 
oesuu, jak mi sie chce tych zelek...