|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
Vix, musisz uwierzyć w siebie, dostrzec, że to TY jesteś ładna, masz super brzuch, długie szczupłe nogi...co do tego, co pisałaś o wymiarach - wiesz, że nie umiesz obiektywnie ocenić siebie. ale kurczę, piszesz tak, jakbyś chciała schudnąć.
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Vix - Słoneczko,uwierz w siebie,przecież jesteś taka szczuplutka i śliczna,nie wierzę w te za duże wymiary
![]() Wiosenko - Mi możesz profil przesłać
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3813 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
albo po prostu na U! ![]() a więc Między śniadaniem, a obiadem było bardzo mało czasu dlatego nie ma II, ale nadrobiłam z nawiązką ![]() 1. około 100g Crunchy bananowych, 500ml mleka 2% 2. duża panga, dużo kalafiora, pomidor, ogórek kiszony, papryka marynowana. 3. dużo, dużo Crunchy bananowych. 4. 4 gałki lodów, jagodowa, śmietankowa, czekoladowa, bakaliowa, dwa wafelki. cuuuukierki owocowe, mhm ![]() 5. dosłownie przed chwilą dość dużo bigosu (ale bez kiełbasy)moim zdaniem to bardzo przytyciowo - rozkręcającowy jadłospis Jutro jadę na wieśśś więc pewnie jedzonka będzie sporo, a na śniadanko i crunchy przygotowane
|
#3814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak trzymaj choooć nie! dodaj węgle do obiadu Cytat:
![]() Aguś, a u Ciebie dobrze? wiem, że martwisz się tżem, ale poza tym jak? a i wiecie co? od pewnego czasu cały czas jej mi STRASZNIE gorąco, teraz się gotuję choć siedzę w bluzce na ramiaczkach i krótkich spodenkach. Siostra jest ubrana o wiele 'cieplej', mama też i im jest normalnie a ja nie mogę wytrzymać z goraca... a...
|
|
|
#3815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - u mnie w miarę,takie utrzymaniowe te moje jedzenie,ale muszę ograniczyć piwo,bo ostatnio coś za dużo sobie pozwalam,a od tego rośnie brzuch
![]() A co do Ciebie,to wydaje się mi to normalne,mi też czasem jest gorąco,a siostrze np. zimno,ale na odwrót.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz mi jeszcze bardziej goracoooo! Cytat:
![]() pewnie to normalne, ale ja już nie mogę wytrzymac
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - heh
zauważyłam,że ostatnio częściej piję,więc postanowiłam ograniczyć ![]() mam nadzieję,że wkrótce Ci będzie chłodniej
|
|
|
#3819 |
|
Rozeznanie
|
Wiosenko po moich cudach - wiankach to jest już P
ale cóż tam najwyżej chcę mieć swój metabolizm i będę do tego dążyć uparciuchno! a co tam u Ciebie, jak tam Twoje orzeszki po kolacji ;*
|
#3820 |
|
Raczkowanie
|
a ja dalej sobie nawkrecalam...;/ jestem na krawedzi napadu.. buu
|
|
#3821 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny
![]() Chcialam sie odezwac, u mnie w miare ok ![]() Sherelle pisalas na innym watku o swojej wadze. Przeciez jest naprawde niska. Skoro chcesz skonczyc z bulimia, musisz skonczyc z napadami. Jestes piekna taka jaka jestes, zaslugujesz na wszystko co najlepsze. I nie mozesz dopuscic, zebys sama sobie robila krzywde. Nie. Musisz byc silna i pokazac sobie, udwodnic, ze dajesz rade, ze koniec. Prosze Cie wytrzymaj ![]() Krytia co to za U widzialam na NCJ? Wskakuj szybko na porzadne P kochana! Prrzeciez taka chudzina jak Ty absolutnie nie moze byc na zadnym U![]() Agness ciesze sie bardzo, ze jestes na U. Mysl o swoim Tz, jak Cie kocha, jaka jestes dla niego piekna. W koncu sa wakacje,korzystaj z zycia, nie zastanawiaj sie czy za duzo zjadlas/ wypilas. Baw sie! ![]() Funky tak mi przykro jak czytam Twoje posty Badz silna, kochana, juz tyle przeszlas, teraz nie mozesz sie poddawac. Pomysl, ze specjalne traktowanie przez rodzine to tylko ich troska o Ciebie, ze to wszystko jest w dobrej wierze. Postaraj sie, zeby te wakacje byly wyjatkowe, dobre, a nie jak te poprzednie. Powrot do domu to nie jest dobry pomyslPlameczko co tam u Ciebie? Jak sie trzymasz? Idziesz w koncu na te dodatkowe jazdy? Mam nadzieje, ze u Ciebie wszytsko ok ![]() Moniczko tak sie ciesz,e ze u Ciebie jest tak dobrze Masz bardzo madry plan. Widzialam Twoje zdjecia i uwazam, ze naprawde jestes bardzo szczupla. I Twoj jadlospis jest wedlug mnie dosyć skromny. Wiem, ze kiedys jadlas o wiele, wiele mniej, ale i tak to co jesz teraz to nie jest zadne P, tylko małe U![]() Vixeen dziekuje za dodanie do przyjaciol Mysle, ze psycholog Ci pomoze, on po prostu wytlumaczy pewne rzeczy... I niedobrze, ze Twoj tata powiedzial cos takiego Twojej mamie, to byl pewnie zart, a ona sie przejela. Wiem, ze jest trudno, ale naprawde nie przejmuj sie tymi gadkami o nic niejedzeniu. Badz madrzejsza![]() Siris martwie sie o Ciebie kochana Porozmawiaj z mama. A Twoj brzuszek na tym zdjeciu, ktore mi wyslalas jest naprawde bardzo, bardzo szczuply i absolutnie plaski
|
|
#3822 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje Madlen, dziękuje Izuś ;* dzieczyny jesteście kochane;* życzę sukcesów i dobrej nocy! zajrzę jak wrócę z wiooski ;*
|
#3823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj obejrzalam 2 fajne filmy, w tym 1 ze znajoma. Postanowilam, ze nie bede sie zastanawiala czy ona mnie lubi czy tez nie, tylko milo spedze czas (troche egoizmu nie zaszkodzi ), ale mysle, ze jednak obie spedzilysmy nawet dosyc milo popoludnie. A jazdy dodatkowe wykupuje, bo pomyslalam, ze wole teraz wykupic dla spokoju 3 jazdy i zaplacic 210 zl i moze zdam za 2 razem egzamin, niz potem placic za poprawke 112 zl i wtedy wykupowac jazdy tez pewnie z 3 by sie przydaly czyli 210 zl i jeszcze dodatkowo miec wyrzuty, ze wykupilam za malo jazd i dlatego nie zdalam za 2 razem + kolejny stres.. A co u Ciebie? Piszesz, ze w miare ok, a dokladniej? ![]() iza przeslij mi jej profil na nk I nie mozesz jej zazdroscic bo jestes cudowna osoba, pomagasz tutaj wszystkim. Dzieki innym dziewczynom, ale przede wszystkim dzieki Tobie dostrzegam pozytywne strony zycia i ze z ED mozna wyjsc Kurcze.. ludzie powinni Ciebie strzec jak oka w glowie, naprawde tak Cie nie doceniaja? Jesli tak jest, to znaczy ze te osoby sa glupkami, nie trafilas na dobre osoby. Dlatego nie mozesz sie przejmowac tym, ze ktos jest glupi i nie dostrzega tak wspanialych cech, jakie masz Ty, tak fajnej osobki A jak inne kolezanki? A i wiem, ze masz siostre i mowilas, ze masz z nia dosyc dobry kontakt. Tego Ci zazdroszcze, powinnyscie spedzac duzo czasu razem, fajnie miec taka siostre
|
|
#3824 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny,
przegladnełam pobieżnie(niestety, bo za duzo czytania)ten wątek i postanowiłam się przyłączyć, jeśli można.. ![]() ostatnio zaczynam coraz jaśniej widziec co się ze mną dzieje...a nie jest dobrze. Nie wiem,co to jest. Anoreksja absolutnie.Bulimia-być może, ale nie wymiotuję bardzo często.Chociaż dziś zrobiłam to w pracy..Boże, jak sobie to tak n a p r a w d ę uświadomie, jestem przerażona..Mam kompulsy. Wżeram do bólu brzucha, do momentu aż mam jedzenie prawie w gardle(sory za taką obrazowość). Ta cała obsesja ma wielki wpływ na moje życie...mam dość. Od dwóch dni ryczę i jem jednocześnie, a potem wychodzę do ludzi i niby gra i śpiewa. W dodatku teraz jestem w UK i ciężej zasięgnąć po pomoc..a wiem, że muszę. Juz co prawda coś znalazłam i jutro zadzwonię i się dowiem, co i jak. Jeśli nic nie zrobię..nie wiem co będzie. Aha jeszcze a propos pomocy...troszkę w nią zwątpiłam, kiedy ponad rok temu poszłam do państwowego,czytaj bezpłatnego psychologa. Kiedy pani usłyszała, że NIE prowokuję wymiotów ani nic podobnego(wtedy jeszcze nie umiałam...)jakby jej zainteresowanie moim przypadkiem osłablo..nie pamiętam nawet,co zaleciła. Generalnie czułam się jakbym waliła głową w ścianę. Dlatego teraz muszę skontaktować się z grupą wsparcia dla ludzi z ed... To tyle na razie moich smętnych wywodów. Przepraszam za nutkę pesymizmu, ale wariuję siedząc i zmagając się tym sama. Ryczeć mi się chce. Własnie zjadłam(4rano)czekoladę po którą specjalnie poszłam na stację i która niespecjalnie mi smakowała,i żelki anyżowe, te to już wogóle wstrętne ale jakos takoś..musiałam. Mam ochotę krzyczeć. Albo położyc się i spać i nie czuć się tak wstrętnie... Zobaczymy co dalej. Buziaki dla wszystkich
|
#3825 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Niezaciekawie masz . Ciesze się że się decydujesz na psychologa
|
|
#3826 |
|
Raczkowanie
|
Miłego dnia laseczki
Czytam ale sie nie udzielam bo szkoda gadać,echh
|
|
#3827 |
|
Gość
|
U mnie jest ok z jedzonkiem, humorek dopisuje mimo pogody. Dziś mama załatwia zioła na apetyt.
Leila wiatm w wątku Pozdrawiam wszystkie mordki. |
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też ok,ale wpycham w siebie jedzenie,chyba z tęsknoty (TŻ wyjechał) jeść mi się nie chce,w ogóle nie mam sił na nic,oczy spuchnięte i wory mam,bo wczoraj trochę płakałam.
Jednak teraz kiedy wyjechał mam prawie 2 tygodnie,aby w końcu zarejestrować się do tego psychologa,bo są dni kiedy o ED w ogóle nie myślę już tak jak wcześniej,a są dni, w których wszystko na nowo wraca. Może jeszcze jakąś pracę znajdę,bo kasa by się przydała. Trzymajcie się dziewczynki
|
|
|
#3829 |
|
Gość
|
Agnes współczuję - tęsknota za ukochanym jest straszna.
![]() Trzymam kciuki za psyche byś poszła. ![]() ( oklaski za to, że się zdecydowała).
|
|
|
|
#3830 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko, mi możesz wysłać jej profil
I wiesz co? Mówisz, że jesteś beznadziejna i zazdrościsz tej pannie..a skąd wiesz czy ona nie zazdrości czegoś np. tobie ? Wkońcu nie musi mówić tego na głos.Leila dobrze, że zdecydowałaś się na psychologa. ![]() Werka, Agness- świetnie, że u was ok. U mnie źle, źle i jeszcze raz źle, ale nikt pewnie nie chce tego czytać więc i nie będę was zamęczała... Pozdrawiam.
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Werko - racja
![]() dziękuję za te brawa,jednak będą się należały,jak w końcu pójdę z tym skierowaniem do szpitala. Ewelko - jak Ci źle i masz ochotę się wygadać,pisz .
|
|
|
#3832 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ja wiem..będzie to brzmiało jak kolejne użalanie się nad sobą, ale cóż.
Kiedyś to JA odsuwałam się od znajomych .. teraz mam wrażenie, że to oni się odsuwają, a właściwie, że nie mam już nikogo do kogo mogłabym się zwrócić. Smutne jest to, że kiedyś byłam najlepszą przyjaciółką mojej "przyjaciółki", a teraz gdy jeszcze nasza paczka się powiększyła ona spotyka się ze mną wtedy, kiedy nie ma z kim. I to widać, ale ja ciągle zaprzeczałam, myślałam, że jest inaczej... Wczoraj spotykała się ze swoją drugą przyjaciółką. Spytała czy też będę szła ( w zasadzie .. to tak jakbym ją do tego sprowokowała ) , ale ja tej drugiej niezabardzo lubię, więc powiedziałam, że raczej nie. Później jednak zaproponowałam, że możemy pójść na basen (wszystkie trzy) bo pogoda się poprawiła. I wiecie co usłyszałam ? "Jak chcesz to sobie idź " . Tych słów jej nie zapomnę .. Wszędzie jeździ i chodzi z tą drugą przyjaciółką, cały tydzień mają rozplanowany tak, że ciągle spędzają czas ze sobą..nawet napisały to na swych fotoblogach. Cieszą się i mówią "noo, mamy wakacje" w sensie, że cieszą się życiem jak tylko mogą![]() I jakoś tak mi pusto, bo żadna z koleżanek nawet nie zaproponuje żebym gdzieś z nimi wyszła..nie zapyta co u mnie..ani NIC. To są najdziwniejsze wakacje w mym życiu. Staram się o tym zapomnieć i zając czymś, aby odciągnąć się od tej rzeczywistości. W przyszłym tygodniu prawdopodobnie rodzice kupią mi obiecaną cyfrówkę, więc całe dnie napewno będę spędzała robiąc zdjęcia, bo to naprawdę kocham Odbija mi się to na jedzeniu, bo wszędzie tylko chcę ucinać kcal I chcę znowu chudnąć...Przepraszam, że zanudzam. Teraz pomyślicie, że naprawdę nie mam z kim pogadać, ani nie mam przyjaciół. Ale to całkiem inaczej. Mam ich masę, ale coraz bardziej się ode mnie odsuwają ... I jakoś przez tą paczkę przestałam się spotykać z najlepszymi kumplami. Żałuję, bo oni byli prawdziwymi kumplami...
|
#3833 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
![]() Serdecznie dziękuję za pocieszenia dotyczące egzaminu. Napisałam go wczoraj i oby było do przodu. W każdym razie i tak spełniłam wymogi co do wpisu na III rok. Koniec z tymi nerwami.Wieczorem Wam poodpisuję, póki co sprzątam, pakuję się i jadę do domu mego rodzinnego. ^^ Pozdrowienia!
|
#3834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale za to uważam, Plameczko, że Ty jesteś super - i Wy wszystkie też - i bardzo Wam dziękuję i Was kocham ![]() co się stało? ![]() Cytat:
smutek pożegnania istnieje po to by cieszyć się powitaniem, 2 tyg. zlecą baaaaaaardzo szybko! ile już jesteście razem?? Cytat:
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro byli PRAWIDZWYMI kumplami, na pewno Cię wysłuchają! i Waszą przyjaźń będzie dało się odbudować ![]() Monochrome, rodzinny domek i pewnie pyszne jedzonko ^^
|
|
|
#3836 |
|
Raczkowanie
|
Plameczko no z jedzeniem jest u mnie ok
Dzisiaj bylam pobiegac, mam dobry nastroj, tak na mnie sprot dziala Ogolnie mam troche zakrecona sytuacje z pewnym chlopakiem, ale tak ogolnie to sie trzymam![]() I fajnie, ze sie zdecydowalas na te jazdy. Powiedz mi, kiedy zdajesz to bede bardzo mocno trzymala kciuki! ![]() A co do tej kolezanki to jasne, bez sensu jest takie zasatanwianie sie, czy ktos nas lubi, czy mu jest milo z nami itd. Ty tez musisz sie dobrze czuc i bawic. Skoro Tobie sie podobalo - to jest najwazniejsze. Odnawiaj kontakty itd. Jej tez jest na pewno milo, ze ja zaprosilas. Spotykaj sie z nia i juz ![]() Agness wspolczuje Ci kohana, ze Tz wyjechal Ale pomysl, ze to jest wlasnie dobry czas, zeby zadbac o swoje zdrowie, o siebie sama. Zapisac sie do psychologa i powitaz Tz juz jako nowa Aga - wesola,bez kompleksow, wierzaca w jaego kompelmenty. A co do pracy, to ja tez sie za jakas rozgladam Wyrobilam juz ksoazeczke zdrowia i szukam czegos![]() Iza ja tez uwazam, ze niepotrzebnie zazdroscisz tej dziewczynie, bo sama jestes naprawde bardzo kochana i wartosciowa osoba. I nie mozesz myslec o sobie inaczej. Nikt nie jest idealny, ale Ty jestes naprawde wspaniala A co do chlopaka - to jestem pewna, ze bedziesz jeszcze pisala na wizazu, ze jakis superprzystojny, wspanialy, niesamowity z charalteru, dowcipny i inteligentny chlopak oszalal na Twoim punkcie Jestem tego pewna I to juz niedlugo![]() Werka gratuluje ![]() Leila to bardzo przykre, co piszesz. Zgadzam sie, ze koniecznie powinnas pojsc do prychologa. A od kiedy masz takie napady? Czy masz jakas bliska osobe, z ktora moglabys o tym porozmawiac? Czy ktos o ty wie? Jak postrzegasz siebie? Skad sie to wszytsko wzielo? Czy kiedys sie drastycznie odchudzalas? Mam nadzieje, ze jakos sie trzymasz Ewelka wiesz, co Ci powiem? Ze skoro Twoja przyjaciolka Cie tak olewa dla kogos innego, to znaczy, ze nie jest Twoja prawdziwa przyjaciolka. Mysle, ze powinnas z nia szczerze porozmawiac, powiedziec, ze jest Ci bardzo przykro, bo myslalas, ze sie naprawde pzyjaznicie. I ze nie zaraniasz jej miec innych znajomych, ale zwyczajnie Ci przykro, ze w ogole nie ma dla Ciebie czasu. Wiem, jak strasznie musi Ci byc przykro, ale nie powinnas sie teraz izolowac Kasiu co sie dzieje? Taka sliczna dziewczyna a tak sie zamartwia, glodzi Monochrome jejku jak super! Bardzo sie ciesze i gratuluje![]() Toffee a co u Ciebie?
|
|
#3837 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie trochę lepiej, może to jeszcze nie to, no ale lepiej. Po pierwsze nadal kupuję spodnie w tym samym rozmiarze co 8kg temu, to mnie pociesza. Po drugie moja przyjaciółka tak mi zaczęła za przeproszeniem dupę truć, że nie chcę mrożonej kawy z czekoladą (ona mnie wspierała przy wychodzeniu z ED)... po trzecie zrobiłam fajne zakupy, a po czwarte... chyba spodobał mi się ktoś
I ja mu chyba też ;> Zobaczymy w październiku co z tego wyniknie
|
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jednego dnia rozmawiam z X normalnie, śmiejemy się, idziemy razem ze szkoły, a już następnego ona się do mnie nie odzywa. I zrozum tu taką. Kiedyś strasznie się tym przejmowałam, szukałam winy w sobie, płakałam w domu godzinami, ale teraz nabrałam do tego dystansu i po prostu nie traktuję takich osób, jak przyjaciół. To raczej znajomi, w dodatku bardzo dziwni. Znam też garstkę dziewczyn, które tak jak ja mają do tego inne podejście i po prostu nie zachowują się tak infantylnie. Z tymi ludźmi utrzymuję bliższy kontakt, bo wiem, że mogę zwrócić się do nich zawsze, a nie wtedy, gdy one łaskawie będą miały ochotę ze mną porozmawiać. Nie warto się przejmować takimi dziewczynami, one też zostaną wkrótce same, bo nie potrafią docenić przyjaźni. Druga kwestia, również prawdopodobna, mówi o tym, że to Ty za bardzo koncentrujesz się na innych sprawach (tu jedzenie i Twoja własna osoba) i oddalasz się od ludzi, choć może tego nie zauważasz. Oni natomiast to widzą. Pewnie zmieniłaś się od czasów ED, może Twoje przyjaciółki zwyczajnie obawiają się z Tobą utrzymywać kontaktów? Może nie jesteś już dla nich tą samą osobą, z którą kiedyś zawsze spędzały czas? Zastanów się nad tym i spróbuj wyłowić cechy, które Twoim zdaniem mogą nie podobać się innym. W moim przypadku były to agresja, nerwowość, łatwo też się unosiłam. Teraz bardzo staram się nad tym pracować, oczywiście pomaga mi w tym psycholog, ale sama też próbuję się zmienić. Tylko ważne jest to, żebyś potrafiła oddzielić cechy (nawet negatywne), które towarzyszą Ci od zawsze, od tych, które nabyłaś wraz z chorobą. Pamiętaj, że jesteś wyjątkową osobą, zawsze nią byłaś, w końcu kiedyś miałaś przyjaciół i po prostu coś musiało ulec zmianie w Twoim zachowaniu, skoro niektórym zaczęło to przeszkadzać. Bądź sobą, ale "wymaż" cechy, które Cię zmieniły od czasu choroby.Teraz możesz tylko pogadać z tymi dziewczynami, ja to w mojej sprawie załatwiłam tak: napisałam do tej nieszczęsnej X o co tak naprawdę jej chodzi, czy coś robię źle, czy jakoś się dziwnie zachowuję. Ona odpisała, że nie. Zapytałam więc, czy się na mnie obraziła, również zaprzeczyła Podam Ci też inny przykład. Raz koleżanka Y zaczęła się dziwnie zachowywać w stosunku do mnie, unikała rozmów itd. Zapytałam ją więc na przerwie, czemu tak się dzieje. Okazało się, że ostatnio palnęłam coś głupiego, czego nawet nie zauważyłam i zwyczajnie zrobiło jej się przykro. Zaraz ją przeprosiłam i nie było problemu. Po prostu ja wychodzę z założenia, że kontakty z ludźmi należy budować na szczerości, bo to jest podstawa. Trzymaj się .S(k).
|
|
#3839 |
|
Wtajemniczenie
|
Madlen- wiele razy już z nią na ten temat rozmawiałam bo wiele razy już tak było. Gdy się kłóciłyśmy mówiliśmy sobie WSZYSTKO czego byśmy sobie nie powiedziały tak normalnie. Przez jakiś czas było ok, starałyśmy się to odbudować, a później znów to samo. Żadnej zmiany. Ona była fałszywa, jest i będzie. Teraz widze, że rodzice nie na darmo ciągle mi to powtarzali..a szkoda, że tak jest bo prawie 12 lat 'przyjaźni' zmarnowanej. I raczej nie zazdrości mi tego, że schudłam bo sama wygląda jak patyk (przepraszam, ale taka prawda) - ma taka budowę i już. Aah, no i myśli, że jak się z nią nie spotykam to ciągle siedzę w domu ..
i to mnie najbardziej irytuje.Izo postaram się odbudować moją przyjaźń z chłopakami. Brakuje mi tych wszystkich wakacji z nimi spędzonych, tych żartów, rozrabiania xb, wygranych i przegranych meczy w piłke nożną .. Zobaczymy co z tego wyniknie. Ostatni raz spotkałam się z nimi .. w marcu? Ehh . edit. S(k) pisząc to co pogrubiłaś miałam na myśli, że poprostu chcę czasem się od tego odciąć, zająć czymś, aby o tym nie myśleć. I takie chwili samotności czasem dobrze mi robią, naprawdę. Ale nie miałam na myśli odsuwania się w ten sposób od znajomych, nie Ja tak naprawdę staram się jak mogę, aby się do nich zbliżyć..Czasem nie wychodzi, fakt, ale nie poddawałam się, równocześnie nie byłam natrętna. A jeśli nie widzą, że ja się angażuję i chcę z nimi przebywać to .. no cóż. I, dziękuję dziewczyny za te wszystkie słowa. Naprodukowałyście się, mi wraz z tymi słowami zrobiło się lżej.
" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład, a i tak potrafimy tylko źle wybrać. " Edytowane przez EwelkaaS Czas edycji: 2008-06-28 o 17:51 |
|
|
|
#3840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez raz poszlysmy pobiegac z kolezanka, ale ona udawala przede mna, ze nie jest zmeczona i szybko biegla, to ja, zeby nie wyjsc na gosza tez udawalam. Ona by sie nigdy w zyciu nie przyznala, ze nie ma sil, ze jest gorsza, a ja tam sie smialam, ale tez dzielnie bieglam, chociaz bieganie to nie moja mocna strona. A egzamin zdaje 7.07, mam nadzieje, ze 7 przyniesie mi szczescie Trzymaj kciuki, az Ci odpadna i inne dziewczynki tez trzymajcie! ![]() ~~~~~~ Kasik co u Ciebie? Czemu nie za dobrze? Krytia a jak tam u Ciebie? Co tam slychac? Iza wierze, ze czasem taka jestes, bo kazdy czlowiek ma wady. ). A u Ciebie z pewnoscia przewazaja zalety, wirtualnie to 100% zalet, w rzeczywistosci pewnie tez jest ich o wiele wiecej niz wad, a jesli nie, to na pewno to zmienisz, chociaz watpie, zeby byly tylko wady, ktore opisalas, ba, dalabym sobie reke uciac, ze jest 99% zalet I przy zadnym serce nie bije szybciej.. ![]() PS. Czekam na profil tej dziewczyny na nk, najlepiej wyslij prywatna
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

U mnie w domu moja mama ma często jakieś problemy żołądkowe...Choć u niej to się nie dziwie (tryb jedzenia +problemy z trzustką)...Brak śniadania, potem raz wielki raz malutki obiad...Kolacja...
np. chodzi i gada o 12 w poludnie..."od 7 nic nie jadłam, ale wogole nie jestem głodna" itp itd...Wydaje mi ise że to przez to, że po powrocie z wczasów. moj ojciec cały czas gadał że przytył itp i zdarzyło mu się że powiedział w żartach do mnie " ja mam wielki brzuch,ale zobacz jak mamuśce brzuszek wywaliło" czy coś takiego...I ona teraz chodzi i tak gada i co gorsza tak robi....Możecie sobie wyobrazic jak ja sie wtedu czuje...jedząc 2 sn i czekając potem na obiad...

tak trzymaj

A co u Ciebie? Piszesz, ze w miare ok, a dokladniej?