|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
No słyszałam, że była Burza o ten post..
Ja już się nauczyłam, że jak się ma inne zdanie w pewnych tematach to powinno się być cicho. A szczególnie ona, nie powinna tego pisać publicznie. Nie wiem,czy wam pisałam,ale czuję ruchy 😍 😍 😍 już jestem pewna na 100% Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Polecacie jakis detektor tentna? Coraz czesciej mysle nad kupnem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie jakby łaskotania/smyranie od środka,czuje to tylko jak się położę, zazwyczaj wieczorem. Jest to naprawdę coś innego nic wspólnego z uczuciem pracy jelit czy gazów itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zalatwialismy wszystko przez doradcę i szło wszystko sprawnie. Z tego co pamiętam to około rok do tyłu sprawdzali. Chcieli wyciągi z konta i np. stale wydatki dosyć mocno sprawdzali. U nas nie było żadnych problemów z historią kredytową więc nie wiem jak to wygląda jeśli coś jest nie tak. Wszędzie umowa na czas nieokreślony jest praktycznie podstawą. Ja w momencie jak braliśmy kredy miałam umowę na czas określony i to za 3 mc mi się kończyła. Trochę to skomplikowalo sprawę i 2 banki nam przez to odpadły mimo, że dostałam promesę od pracodawcy, że umowa będzie przedłużona. Twraz na pewno byśmy dostali wyższą kwotę i więcej banków by wchodziło w grę![]() Jak macie umowy u tego samego pracodawcy od dłuższego czasu to podobno jest duży plus przy kredycie hipotecznym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Blanka ja np. w ogóle jej nie śledzę wchodzę tylko na bloga żeby poczytać artykuły. Ogólnie dla mnie to mega slabe, że się tak sprzedała dla kasy dziwne było dla mnie jak poronila i odrazu praktycznie dała o tym wpis.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4117 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W poniedziałek na komputerze służbowym sprawdzę, jakia firna i jakie mam świadczenia (na pewno na pobyt w szpitalu/ operacje/ ciężkie choroby, wypadki etc). Za urodzenie dziecka nie mam profitów, ale dostaje kasę od firmy, więc wychodzi na jedno ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.Ja tez jestem szczupła ale nastawiam się na ruchy bliżej 20tc. Do nas wpadł kolega z "krótką" wizyta - właśnie siedzi juz 4h bo zaczęliśmy grać w planszowki. Co do zwierzaka, to ja bym chciała i powoli się przymierzaliśmy do adopcji ze schroniska, ale w obecnym stanie to zaczekamy aż maluch się urodzi i podrośnie. Nie dam rady wychować dwójki na raz, tym bardziej ze psiaki ze schroniska są zazwyczaj bardziej wymagające. Co do mieszkania to my mamy prawie 80m. 3 pokoje i dwie łazienki. Jedyny minus naszego mieszkania to 3p. bez windy. |
|||||
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie uwielbiamy z mężem horrory
|
|
|
|
|
#4119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka juz ruchy
o kurcze. Bardzo wczesniej! Zazdroszcze!U mnie jedyne co to poza brzuszkiem to mi sie pempek troche otwiera . Nie wiem czy to normalnie ale delikatnie widze ze jest bardziej otwarty niz wczesniej. Zwykle mialam gleboka dosyc wąska dziurę a teraz widać nawet co jest w srodku. Co do zwierząt to z kotami nie wiem jak jest bo nigdy nie miałam ale jesli chodzi o psy to sa stworzenia z natury bardzo ugodowe i robia wszstko raczej zeby unikać konfliktu. Nie wiem czy kiedykolwiek któraś z Was ćwiczyła posłuszeństwo(nie na zawody ale do ogólnego wychowania) agility czy jakikolwiek inny sport z psem... ale kazdego psa mozna przekupić, czyli nauczyc pożądanego zachowania. Trzeba tylko widzieć co mojego psa motywuje. Ja wiem ze na moje działa jedzenie albo zabawa. I mimo ze to terriery to i posłuszeństwo i agility praktykowali lepiej niz nie jeden owczarek. Dlatego od początku bede dziecko angażowała do karmienia ich czy zabawy. Nie wiem ale jakos zupełnie sie nie boje o jakikolwiek konflikt (mimo ze wiem ze moja suka nie znosi obcych dzieci). Jestem pewna ze jak dziecko sie urodzi to psy beda zakochane po uszy i nie dadzą dziecku krzywdy zrobic. Ocuwiscie wspominalam rowniez ze psy maja swojego klatki (otwarte 24 h na dobę) takie ich osobiste pokoje gdzie czuja sie najbezpieczniej. Dlatego jak beda miały dosyc dziecka tam moga zawsze odpocząć a ja dopilnuje zeby dziecko nie miało wstępu do ich pomieszczeń. Uwazam ze jesli pies potrzebuje odpoczynku to trzeba to rowniez uszanować. |
|
|
|
#4121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dochodzi 4:30 rano. Trybiki w mózgu mi się poprzestawiały, dlatego nie śpię. Nie wiem co zrobić, żeby wstać o normalnej porze i nie spać cały dzień tak, żeby paść na noc. Dzisiaj cały dzień jestem sama, do 23. Mąż w pracy. Pewnie zasnę ok. 6. Wyczynem będzie wstać jutro o 5tej z rana, bo muszę jechać do innego miasta, zrobić badania na NFZ. Jakie tam wstać.. Toż nie będę jeszcze spała
Przepraszam, że tak Wam smęcę o tym ![]() Zrobiłam sobie moją ulubioną zupkę chińską zwaną kiedyś diabolo pomidoro (nie podoba mi się nazwa ). Teraz to pomidorowe pikantne, mniam Ale jeszcze nie wiem czy smak mi podejdzie.. Tak lubiłam cappuccino przed ciążą, a teraz?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-07 o 04:49 |
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Elaaa ładne imię
myślałam, że to moda znowu ale patrząc na statystyki to była kwestia przypadku ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Norka a próbowałaś coś ziołowego na wyciszenie? Melisa? Mnie też się kompletnie smaki pozmieniały. Mało tego - niektóre codzienne nawyki i upodobania też
|
#4123 |
|
Zadomowienie
|
Ech ja też się budzę w nocy i mam strasznie wyczulony sen...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
Arya dziękuję 😊 rok do tyłu to nie tak źle na szczęście. Dałaś mi nadzieję!
Norka współczuję kolejnej nieprzespanej nocy, mi dziś się udało jakoś w miarę zasnąć, choć od 2 kręciłam się mocno i myslalam, że znowu nie zasnę. Ale udało się przespać jakoś 😊 Tobie też życzę, śpij ile trzeba 😊 MalaGosia dziękuję 😊 teraz bardzo bym chciała żeby okazało sie, że to dziewczynka 😊 a wszyscy wróżą mi chłopca😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak mnie wróżą dziewczynkę, i nawet według cyklu wychodziłaby dziewczynka, a ja.. czuję chłopca
|
#4126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4127 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pytanie o rzeczy zakazane/niewskazane. Podobno w ciąży nie powinno się sera feta, pasztetów ryb wędzonych itd. Nie jecie w ogóle tego?
|
|
|
#4128 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4129 | ||
|
Zadomowienie
|
A mi się marzy dziewczynka druga, ale czuję, że to będzie chłopczyk 😁 Tylko to nie jest jakieś takie parcie, że jak nie będzie dziewczynki to będzie mi przykro tylko takie hm... kocham małe sukieneczki😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wątróbki, tuńczyka, salami, szynki parmeńskiej tego nie jem w ogóle bo nie można. Mi też mówiła że nie mogę pić herbaty zielonej, ale nie wiem czemu w sumie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Ja też mam w głowie, że będzie dziewczynka. Już się nie mogę doczekać, żeby się dowiedzieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
Ja robie czasem pasztet z miesa z rosołu: ugotowana kurka,kaczka i wolowina,do tego warzywa z rosolu i troche rosolu do podlania,cebulka zeszklona i czosnek,przyprawy,jajko, nie wychodzi taki aksamitny jak z wątróbka ale nie jest zly i wiem co w nim jest. Z pieczarkami bylby tez dobry
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
MałaGosia jak według cyklu się określa teoretycznie płeć? Nie słyszałam o Tym, zaciekawiłaś mnie
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na głównej stronie NHS podają ze wszystkie twarde sery sa ok trzeba tylko uważać na Miękkie. A jak pytałam położnej w ciazy co z serami twardymi z mleka niepasteryzowanego to powiedziała ze absolutnie nie. Wiec nie rozumiem takiego uogólnienia wszystkie twarde sery sa ok. Prawda jest taka ze jak sie więcej poczyta to niewiele nam zostaje do jedzenia a oczywiscie zdrowo trzeba jesc.... Pasztetu nigdy nie jadam bo mnie przeraża co tam jest w srodku. Jesli chodzi o ryby wędzone to jedynie te wędzone na ciepło. Wędzone na zimno nie sa poddane wystarczajaco wysokiej temperaturze aby zabić listerie. Poza tym tuńczyk, makrela czy miecznik mozna je jesc ale w małych ilościach dlatego ze zawierają związki rtęci. |
|
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pasztet jem, ale nie w dużych ilościach, tak samo Wątróbke. Ryby wędzone można ale takie, które były wędzone na ciepło. Ja osobiście je odpuszczam, bo nie mam pewności co do tego. Mi jeszcze gin zabroniła tuńczyka z puszki O salami pierwsze słyszę, jem od początku ciąży.. Jak byliśmy w piątek w górach to się popłakałam, bo nie mogłam zjeść oscypka z żurawina i boczkiem... Bo był z niepasteryzowanego mleka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-07 o 10:24 |
|
|
|
|
#4136 |
|
Zadomowienie
|
ja ostatnio zjadłam tuńczyka z puszki... fiola idzie dostać. o salami też słyszałam, że nie. Condo pasztetu mówię o takim robionym w domu, czyli bez skórek itd
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Mi szwagierka ciągle mówi żebym nie jadła tuńczyka z puszki, na szczęscie nie lubię tuńczyka więc nie ma problemu. Chyba, że sie biedna martwi, że nagle będę miała smaka i zjem
![]() my jakoś czujemy, że będzie chłopczyk ale co by nie było to oby było zdrowe i będziemy szczęśliwi ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Wczoraj zjadłam troszkę salami, nie wiedziałam, że nie można. A właściwie czemu niby nie można ? |
|
|
|
#4138 |
|
Zadomowienie
|
chyba po jednym razie nic się nie stanie? Aaaa zwariuje. Niby kolejna ciąża a....
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny można jesc salami..
"Unikać należy również☠niesuszonych wędlin☠takich jak mortadela. Zamienić je można na wędliny suszone i solone takie jak salami, pepperoni." Ja jem salami w ilościach hurtowych. Moja gin nie wspominala o tym, że nie mogę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

Podsylam takie info, myślę ze się przyda 

Przepraszam, że tak Wam smęcę o tym 
). Teraz to pomidorowe pikantne, mniam
Ale jeszcze nie wiem czy smak mi podejdzie.. Tak lubiłam cappuccino przed ciążą, a teraz?