Mamusie lipcowe 2018 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-07, 10:36   #4141
moniczka_90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dziewczyny można jesc salami..

"Unikać należy również☠niesuszonych wędlin☠takich jak mortadela. Zamienić je można na wędliny suszone i solone takie jak salami, pepperoni."

Ja jem salami w ilościach hurtowych. Moja gin nie wspominala o tym, że nie mogę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

uffff
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 10:37   #4142
MalaGosia88
Zakorzenienie

To mnie trochę zaskoczyłyście bo od początku ciąży jem pasztet, nieraz rano i na wieczór bo takie mam smaki. Wszystko gotowane albo przetworzone, więc raczej nie zaszkodzi?
Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
MałaGosia jak według cyklu się określa teoretycznie płeć? Nie słyszałam o Tym, zaciekawiłaś mnie

Ponoć jeżeli współżycie było przed owulacją to są większe szanse na poczęcie dziewczynki, a w czasie owulacji i po to chłopca. Chodzi o szybkość plemników: męskie są szybsze i jeżeli trafiacie jak już jest owulacja to jako pierwsze dotrą do jajeczka, z kolei żeńskie są wolniejsze i jeżeli współżyje się przed to męskie już zanikają a żeńskie doczekają spokojnie do jajeczkowania .
U mnie już 3 razy się sprawdziło ale myślę, że najważniejszą rolę i tak gra genetyka.
Teraz sama nie wiem, bo nie obserwowałam cyklu i mierzyłam temperaturę dopiero 4 dni po a wtedy już było 37. Sama nie wiem jak wypadła owulka bo raczej 4 dni nie przetrwały plemniki, będzie niespodzianka 😁.
Stary 2018-01-07, 10:38   #4143
zgrusia
Raczkowanie

Salami nie można? Tuńczyka jem tak raz na miesiąc lub rzadziej.
Czegoś jeszcze nie można?

Ja nie mam żadnych przeczuć co do płci. Może to i lepiej bo nie będę miała rozczarowania 😊
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 10:40   #4144
MalaGosia88
Zakorzenienie

Ja też o zakazie na pasztety i salami pierwsze słyszę. Wszystko z głową
Stary 2018-01-07, 10:42   #4145
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ja robie czasem pasztet z miesa z rosołu: ugotowana kurka,kaczka i wolowina,do tego warzywa z rosolu i troche rosolu do podlania,cebulka zeszklona i czosnek,przyprawy,jajko, nie wychodzi taki aksamitny jak z wątróbka ale nie jest zly i wiem co w nim jest. Z pieczarkami bylby tez dobry

O świetny pomysł a to jajko surowe tak? A potem sie to jakos piecze???
U mnie jajka mozna jesc surowe w ciazy. Tylko ja od początku ciazy mam obrzydzenie. Nie wiem co sie stało.

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
ja ostatnio zjadłam tuńczyka z puszki... fiola idzie dostać. o salami też słyszałam, że nie. Condo pasztetu mówię o takim robionym w domu, czyli bez skórek itd

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Mi szwagierka ciągle mówi żebym nie jadła tuńczyka z puszki, na szczęscie nie lubię tuńczyka więc nie ma problemu. Chyba, że sie biedna martwi, że nagle będę miała smaka i zjem

my jakoś czujemy, że będzie chłopczyk ale co by nie było to oby było zdrowe i będziemy szczęśliwi

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Wczoraj zjadłam troszkę salami, nie wiedziałam, że nie można. A właściwie czemu niby nie można ?
Czytam o miejscach suszonych czy wędzonych. A salami czy szynka parmenska sa wędzone i suszone. Piszą ze jest bardzo mała szansa na zarażenie sie listeria. Dlatego mozna jesc ale ze jesli produkt jest ze sprawdzonych źródeł.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 10:42   #4146
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Chyba chodzi o takie salami dlugodojrzewajace

Ja myślałam,ze z Sokołowa to takie oszukane salami,a jednak tam jest surowe mięso dojrzewajace i wędzone. W sumie ja za salami nie przepadam i nie jem

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 10:43   #4147
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 10:45   #4148
Elaaaa
Wtajemniczenie

Blanka z tego co slyszalam salami można jeść, ale takie podrobione czyli gotowane bądź pieczone. Suszone właśnie nie, bo to surowe mięso tylko wysuszone nie poddane innym obrobkom termicznym. Jednak wydaje mi się, że w naszych sklepach to wszystko raczej podrobione salami i surowego nie uraczymy 😊

Ja tam zaś nie przesadzam z niczym więc uważam,że jakbym zjadła oscypka czy trochę tuńczyka w salatce to nic złego się nie stanie. Biorąc pod uwagę, co na codzień wdychamy w niektórych w miejscach w Polsce, to trochę sera czy tuńczyka nie zaszkodzi. Byle tylko nie przesadzać 😊 ale ja odkąd dobrze się czuje to nie trzęsę sie mocno nad sobą, staram się wszystko robić i jeść z głową i tak samo mam zamiar postępować z dzieckiem. Działam intuicyjnie i ufam sobie 😊

Stary 2018-01-07, 10:45   #4149
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
O świetny pomysł a to jajko surowe tak? A potem sie to jakos piecze???
U mnie jajka mozna jesc surowe w ciazy. Tylko ja od początku ciazy mam obrzydzenie. Nie wiem co sie stało.

Karolina,tak,tylko mieso i warzywa trzeba zmielić ze 3 razy.
Mnie też jajka brzydzą, ale w plackach czy w czymś jako lepik zjem 😁
Ja uzywam przepisu Olgi Smile na ten pasztet

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 10:52   #4150
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Blanka z tego co slyszalam salami można jeść, ale takie podrobione czyli gotowane bądź pieczone. Suszone właśnie nie, bo to surowe mięso tylko wysuszone nie poddane innym obrobkom termicznym. Jednak wydaje mi się, że w naszych sklepach to wszystko raczej podrobione salami i surowego nie uraczymy 😊

Ja tam zaś nie przesadzam z niczym więc uważam,że jakbym zjadła oscypka czy trochę tuńczyka w salatce to nic złego się nie stanie. Biorąc pod uwagę, co na codzień wdychamy w niektórych w miejscach w Polsce, to trochę sera czy tuńczyka nie zaszkodzi. Byle tylko nie przesadzać 😊 ale ja odkąd dobrze się czuje to nie trzęsę sie mocno nad sobą, staram się wszystko robić i jeść z głową i tak samo mam zamiar postępować z dzieckiem. Działam intuicyjnie i ufam sobie 😊

Nie no ja salami jem, pasztet jem, za tuńczykiem nie przepadam więc nawet go nie jem

Ja jednak jak mi babka powiedziała, że to z mleka niepasteryzowanego to nie potrafiłam tego świadomie zjeść. Przeżyje, odbije sobie w lipcu
No i druga sprawa, nawet jakbym chciała, to by mi mąż nie pozwolił tego zjeść

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 10:57   #4151
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
To mnie trochę zaskoczyłyście bo od początku ciąży jem pasztet, nieraz rano i na wieczór bo takie mam smaki. Wszystko gotowane albo przetworzone, więc raczej nie zaszkodzi?

Ponoć jeżeli współżycie było przed owulacją to są większe szanse na poczęcie dziewczynki, a w czasie owulacji i po to chłopca. Chodzi o szybkość plemników: męskie są szybsze i jeżeli trafiacie jak już jest owulacja to jako pierwsze dotrą do jajeczka, z kolei żeńskie są wolniejsze i jeżeli współżyje się przed to męskie już zanikają a żeńskie doczekają spokojnie do jajeczkowania .
U mnie już 3 razy się sprawdziło ale myślę, że najważniejszą rolę i tak gra genetyka.
Teraz sama nie wiem, bo nie obserwowałam cyklu i mierzyłam temperaturę dopiero 4 dni po a wtedy już było 37. Sama nie wiem jak wypadła owulka bo raczej 4 dni nie przetrwały plemniki, będzie niespodzianka 😁.
Ja mam przeczucia na dziewczynke, ciaza od poczatku zupelnie inna niz poprzednie i mam wstret do mięsa. A i nawet nie wiem kiedy moglo dojsc do zaplodnienia w sumie to pazdziernik spisalam na straty a tu taka niespodzianka

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 10:58   #4152
nesska89
Raczkowanie

Ja mam przeczucie na drugiego chłopca, chociaż ciąża inna niż pierwsza po cichu marzę o córeczke mam nadzieję że na ug dowiem się jaka płeć

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 11:00   #4153
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja od początku twierdziłam, że to będzie dziewczynka.... Znów wszyscy mówili, że chłopak.. A ja uparcie swoje i wychodzi na to, że miałam rację, ale w czwartek na 100%sie dowiem.

Stary 2018-01-07, 11:02   #4154
KarolinaK
Zakorzenienie

Ja mam przeczucia na chłopca a Tz na dziewczynkę.
Porównania nie mam bo to moja pierwsza ciąża. Jedyne co to od początku mam wstręt do jajek.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 11:07   #4155
summer_overture
Zadomowienie

Surowe mięso i ryby, niepasteryzowane mleko - zawierają lysterię, dlatego w ciąży nie można jeść. Tak więc każdy taki produkt po obróbce termicznej (70-100 stopni) jest już bezpieczny
Ja kiedyś myślałam, że jak zajdę w ciążę to będę potwornie uważać na siebie, unikać stresów i niezdrowego jedzenia, a teraz... jest jak jest... Dzisiaj i wczoraj pozwoliłam sobie na słabą kawę, a nie piłam jej przez 3 miesiące, włączyłam do diety pieczywo (którego nie jadłam od wielu, wielu miesięcy), bo mnie strasznie do niego ciągnie, zjem czasem coś niezdrowego typu zupka chińska. I trudno, nie można wpadać w paranoję.
Mięsa za to nie jem od 4 lat i choć teraz czasem mam ochotę, to nie jem. Wyniki mam dobre, więc jeśli to będzie możliwe pozostanę wege do końca ciąży

Jedyne, co mnie martwi to to, że bardzo przytyłam aż wstyd mi się przyznać, ale przed ciążą ważyłam 52-53 kg, a teraz 10 kg więcej Jestem załamana i zastanawiam się nad przejściem na dietę dla cukrzyków, podobno otyłe ciężarne ładnie tracą kilogramy bez szkody dla dziecka. Jeśli tak będę przyrastać w dalszym ciągu to będzie to koniecznością

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 11:10   #4156
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie też tak uważam nie można popadać w paranoję
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 11:11   #4157
regularkate
Zadomowienie

Dziewczyny, bardzo dużo ostatnio pisałyście, więc pozwolę sobie nadrobić potem, bo zaraz wyjeżdżamy do mojego taty w odwiedziny. Chciałam tylko podzielić się wynikami USG prenatalnego - wszystko jest w najlepszym porządku, dzieciątko było bardzo spokojne, aż lekarz musiał je tym aparatem poprzyciskać, żeby pokazało więcej ciałka Mamy NT 1,4, co mnie bardzo, bardzo cieszy, przepływy prawidłowe, tętno bdb.
Jestem jedynie rozczarowana tym widokiem 4D, wszędzie widzi się jakieś szczegóły, coś konkretnego na tych zdjęciach, a nasz bobo ma tylko takie z góry, gdzie w sumie tylko całokształt, rączki i nóżki widać. Ale nie narzekam, bo jakby była możliwość to badanie zrobić bez 4D, to taki mieliśmy zamiar, ale u tego lekarza jest to w stałym pakiecie, więc bez większej różnicy.

No i szok, bo wbrew moim wszelkim przeczuciom na 80% będzie córka! W życiu bym się nie spodziewała po moim dobrym samopoczuciu. To dowód na to, że nie ma się co nudnościami, wymiotami itp. sugerować. Potwierdzenie będzie na połówkowym Jakkolwiek będzie, jesteśmy zachwyceni!

Trochę mnie zmartwiłyście tymi problemami z przystosowaniem się do poduszki typu C, po wypłacie ją kupuję i liczę na to, że będzie się wygodniej spać, bo plecy mi odpadają... Może to faktycznie kwestia przyzwyczajenia?

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 11:13   #4158
zUa_tysica
Wtajemniczenie

My nie mamy ubezpieczenia w razie urodzenia dziecka. Na życie cos tam jest, ale powiem Wam ze to od tesciowej cos z pracy i ona jakos nas podpiela gdzies i nawet nie wiem dokladnie na jakich to zasadach.
Imie Blanka tez bardzo mi się podoba, ale niestety mężowi nie więc bedzie cos innego jeżeli bedzie dziewczynka
Nirka.bidulo, moze ta melisa ti rzeczywiscie dobry pomysl ?
Ja salami jem tylko na pizzy czyli w sumie i tak poddane obrobce termicznej, to sie nie martwie. Jem z głową, unikam wedlin dlugodojrzewajacych i włoskich cytrusów. Oscypka z grilla tez jednego zjadlam na jarmarku bozonarodzeniowym - w koncu z grilla na cieplo, nie ?

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 11:13   #4159
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bardzo dużo ostatnio pisałyście, więc pozwolę sobie nadrobić potem, bo zaraz wyjeżdżamy do mojego taty w odwiedziny. Chciałam tylko podzielić się wynikami USG prenatalnego - wszystko jest w najlepszym porządku, dzieciątko było bardzo spokojne, aż lekarz musiał je tym aparatem poprzyciskać, żeby pokazało więcej ciałka Mamy NT 1,4, co mnie bardzo, bardzo cieszy, przepływy prawidłowe, tętno bdb.
Jestem jedynie rozczarowana tym widokiem 4D, wszędzie widzi się jakieś szczegóły, coś konkretnego na tych zdjęciach, a nasz bobo ma tylko takie z góry, gdzie w sumie tylko całokształt, rączki i nóżki widać. Ale nie narzekam, bo jakby była możliwość to badanie zrobić bez 4D, to taki mieliśmy zamiar, ale u tego lekarza jest to w stałym pakiecie, więc bez większej różnicy.

No i szok, bo wbrew moim wszelkim przeczuciom na 80% będzie córka! W życiu bym się nie spodziewała po moim dobrym samopoczuciu. To dowód na to, że nie ma się co nudnościami, wymiotami itp. sugerować. Potwierdzenie będzie na połówkowym Jakkolwiek będzie, jesteśmy zachwyceni!

Trochę mnie zmartwiłyście tymi problemami z przystosowaniem się do poduszki typu C, po wypłacie ją kupuję i liczę na to, że będzie się wygodniej spać, bo plecy mi odpadają... Może to faktycznie kwestia przyzwyczajenia?

Kochana gratuluję jak narazie 3 dziewczynki na grupie w 80%
Stary 2018-01-07, 11:14   #4160
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja też nie wariuje, pije cole, napije gazowane, jem zupki chińskie, odwiedzam Mc Donalds czy zamawiamy pizze..
Nie wpadam w paranoje.
Jak mam ochotę na słodycze to sobie zjem i za trzech
Kawę też pije i to dwie czarne dziennie z ekspresu..

Tylko po prostu nie będę świadomie jeść surowego mięsa i tych serów niepasteryzowanych, pić alkoholu i palić. Te 4 rzeczy przecież mogę odpuścić na te 9 miesiecy.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-07 o 11:16
Stary 2018-01-07, 11:17   #4161
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
My nie mamy ubezpieczenia w razie urodzenia dziecka. Na życie cos tam jest, ale powiem Wam ze to od tesciowej cos z pracy i ona jakos nas podpiela gdzies i nawet nie wiem dokladnie na jakich to zasadach.
Imie Blanka tez bardzo mi się podoba, ale niestety mężowi nie więc bedzie cos innego jeżeli bedzie dziewczynka
Nirka.bidulo, moze ta melisa ti rzeczywiscie dobry pomysl ?
Ja salami jem tylko na pizzy czyli w sumie i tak poddane obrobce termicznej, to sie nie martwie. Jem z głową, unikam wedlin dlugodojrzewajacych i włoskich cytrusów. Oscypka z grilla tez jednego zjadlam na jarmarku bozonarodzeniowym - w koncu z grilla na cieplo, nie ?

Ja też mam problem z imieniem dla małej od małego miałam 2 typy i nadal ich nie zmieniłam A mój mąż ostatnio mi wypalił że chciałby imię takie jakie ma jego babcia.... Bo rzadkie i niespotykane... A dobrze wie że mi się to imię nie podoba i w życiu się na nie nie zgodzę chyba w końcu zaczyna to rozumieć i odpuszczą
Stary 2018-01-07, 11:17   #4162
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję! Kolejna dziewczynka

Stary 2018-01-07, 11:26   #4163
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też nie wariuje, pije cole, napije gazowane, jem zupki chińskie, odwiedzam Mc Donalds czy zamawiamy pizze..
Nie wpadam w paranoje.
Jak mam ochotę na słodycze to sobie zjem i za trzech
Kawę też pije i to dwie czarne dziennie z ekspresu..

Tylko po prostu nie będę świadomie jeść surowego mięsa i tych serów niepasteryzowanych, pić alkoholu i palić. Te 4 rzeczy przecież mogę odpuścić na te 9 miesiecy.

Dokladnie uważam tak jak Ty chociaż od kawy od początku mnie odrzucilo jak wcześniej uwielbiałam lody z maca tak teraz raz zjadłam i je zwróciłam

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Elaaa ładne imię moje dwie koleżanki urodziły pod koniec zeszłego roku córeczki Blanki myślałam, że to moda znowu ale patrząc na statystyki to była kwestia przypadku

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Norka a próbowałaś coś ziołowego na wyciszenie? Melisa?
Mnie też się kompletnie smaki pozmieniały. Mało tego - niektóre codzienne nawyki i upodobania też
Norka melise polecam tylko nie za dużo ja z racji tego ze mi żadna herbata nie podchodzi wypiłam kiedyś 3 kubki i byłam stanowczo za spokojna
Stary 2018-01-07, 11:42   #4164
zgrusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Surowe mięso i ryby, niepasteryzowane mleko - zawierają lysterię, dlatego w ciąży nie można jeść. Tak więc każdy taki produkt po obróbce termicznej (70-100 stopni) jest już bezpieczny
Ja kiedyś myślałam, że jak zajdę w ciążę to będę potwornie uważać na siebie, unikać stresów i niezdrowego jedzenia, a teraz... jest jak jest... Dzisiaj i wczoraj pozwoliłam sobie na słabą kawę, a nie piłam jej przez 3 miesiące, włączyłam do diety pieczywo (którego nie jadłam od wielu, wielu miesięcy), bo mnie strasznie do niego ciągnie, zjem czasem coś niezdrowego typu zupka chińska. I trudno, nie można wpadać w paranoję.
Mięsa za to nie jem od 4 lat i choć teraz czasem mam ochotę, to nie jem. Wyniki mam dobre, więc jeśli to będzie możliwe pozostanę wege do końca ciąży

Jedyne, co mnie martwi to to, że bardzo przytyłam aż wstyd mi się przyznać, ale przed ciążą ważyłam 52-53 kg, a teraz 10 kg więcej Jestem załamana i zastanawiam się nad przejściem na dietę dla cukrzyków, podobno otyłe ciężarne ładnie tracą kilogramy bez szkody dla dziecka. Jeśli tak będę przyrastać w dalszym ciągu to będzie to koniecznością
Też się zastanawiam nad tą dietą bo już trochę przytyłam. A u Ciebie te +10 kg to od października? Może coś z tarczycą jest źle lub z glikemią?

Cytat:

Super, że wszystko dobrze po prenatalnych i gratulacje córeczki 😊
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 11:55   #4165
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja czekam na moje spodnie ciążowe musiałam dać teściowej skrócić,w końcu będzie mi wygodnie, jak gdzieś z domu wyjdę.

A dziś zamawiam legginsy z wysokim stanem ocieplane.

A po domu śmigam w dresie albo legginsach, tylko mi chyba upa urosła bo się trochę materiał rozciąga... więc długo w nich nie pochodzę...
Dzieki Bogu, że waga stoi w miejscu już

Czas edycji: 2018-01-07 o 11:56
Stary 2018-01-07, 12:15   #4166
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny można jesc salami..

"Unikać należy również☠niesuszonych wędlin☠takich jak mortadela. Zamienić je można na wędliny suszone i solone takie jak salami, pepperoni."

Ja jem salami w ilościach hurtowych. Moja gin nie wspominala o tym, że nie mogę.

Mi powiedziała że nie można więc wolę nie jeść

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:

No to jeśli dobrze liczyłam to z tego by wychodził chłopak. Ale od początku ciągnie mnie na słodkie i odrzuca od mięsa. Wewnętrznie każdemu mówię że dziewczynka. Obym miała rację

Regularkate super że wszystko dobrze i gratuluję córeczki 😁😁

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 12:16   #4167
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Mi powiedziała że nie można więc wolę nie jeść

Nie no wiadomo, każdy robi jak uważa ja też słucham jednak tylko mojej gin

Wpadł mi w oko wózek... przypadkiem,a przepadłam.. 😍

Stary 2018-01-07, 12:17   #4168
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no wiadomo, każdy robi jak uważa ja też słucham jednak tylko mojej gin

Wpadł mi w oko wózek... przypadkiem,a przepadłam.. 😍

Jaki ?

Też jestem na etapie oglądania wózków i fotelików 😁

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 12:18   #4169
Sandam13
Rozeznanie

Ja się dzisiaj ważyłam jak zawsze w niedzielę i znowu 0.5kg więcej..
Jakoś sobie wyznaczyła że nie chciałabym pod koniec dobić do 60kg ale widzę że mogę się przeliczyć.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 12:24   #4170
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki ?

Też jestem na etapie oglądania wózków i fotelików 😁

http://allegro.pl/showitem/description/6632369844.html

Jest tylko wariantów kolorystycznych że sama nie wiem, ale i ten w groszki jest ładny, i szary.
Czarno-bialy też jest śliczny.

Czas edycji: 2018-01-07 o 12:27
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości