|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Cytat:
uffff
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
To mnie trochę zaskoczyłyście bo od początku ciąży jem pasztet, nieraz rano i na wieczór bo takie mam smaki. Wszystko gotowane albo przetworzone, więc raczej nie zaszkodzi?
Cytat:
.U mnie już 3 razy się sprawdziło ale myślę, że najważniejszą rolę i tak gra genetyka. Teraz sama nie wiem, bo nie obserwowałam cyklu i mierzyłam temperaturę dopiero 4 dni po a wtedy już było 37. Sama nie wiem jak wypadła owulka bo raczej 4 dni nie przetrwały plemniki, będzie niespodzianka 😁.
|
|
#4143 |
|
Raczkowanie
|
Salami nie można? Tuńczyka jem tak raz na miesiąc lub rzadziej.
Czegoś jeszcze nie można? Ja nie mam żadnych przeczuć co do płci. Może to i lepiej bo nie będę miała rozczarowania 😊 |
|
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też o zakazie na pasztety i salami pierwsze słyszę
. Wszystko z głową
|
#4145 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jajka mozna jesc surowe w ciazy. Tylko ja od początku ciazy mam obrzydzenie. Nie wiem co sie stało. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4148 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka z tego co slyszalam salami można jeść, ale takie podrobione czyli gotowane bądź pieczone. Suszone właśnie nie, bo to surowe mięso tylko wysuszone nie poddane innym obrobkom termicznym. Jednak wydaje mi się, że w naszych sklepach to wszystko raczej podrobione salami i surowego nie uraczymy 😊
Ja tam zaś nie przesadzam z niczym więc uważam,że jakbym zjadła oscypka czy trochę tuńczyka w salatce to nic złego się nie stanie. Biorąc pod uwagę, co na codzień wdychamy w niektórych w miejscach w Polsce, to trochę sera czy tuńczyka nie zaszkodzi. Byle tylko nie przesadzać 😊 ale ja odkąd dobrze się czuje to nie trzęsę sie mocno nad sobą, staram się wszystko robić i jeść z głową i tak samo mam zamiar postępować z dzieckiem. Działam intuicyjnie i ufam sobie 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie też jajka brzydzą, ale w plackach czy w czymś jako lepik zjem 😁 Ja uzywam przepisu Olgi Smile na ten pasztet Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jednak jak mi babka powiedziała, że to z mleka niepasteryzowanego to nie potrafiłam tego świadomie zjeść. Przeżyje, odbije sobie w lipcu ![]() No i druga sprawa, nawet jakbym chciała, to by mi mąż nie pozwolił tego zjeść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4151 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie to pazdziernik spisalam na straty a tu taka niespodzianka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4152 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam przeczucie na drugiego chłopca, chociaż ciąża inna niż pierwsza
po cichu marzę o córeczke mam nadzieję że na ug dowiem się jaka płeć![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od początku twierdziłam, że to będzie dziewczynka.... Znów wszyscy mówili, że chłopak.. A ja uparcie swoje i wychodzi na to, że miałam rację, ale w czwartek na 100%sie dowiem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam przeczucia na chłopca a Tz na dziewczynkę.
Porównania nie mam bo to moja pierwsza ciąża. Jedyne co to od początku mam wstręt do jajek. |
|
|
|
#4155 |
|
Zadomowienie
|
Surowe mięso i ryby, niepasteryzowane mleko - zawierają lysterię, dlatego w ciąży nie można jeść. Tak więc każdy taki produkt po obróbce termicznej (70-100 stopni) jest już bezpieczny
![]() Ja kiedyś myślałam, że jak zajdę w ciążę to będę potwornie uważać na siebie, unikać stresów i niezdrowego jedzenia, a teraz... jest jak jest... Dzisiaj i wczoraj pozwoliłam sobie na słabą kawę, a nie piłam jej przez 3 miesiące, włączyłam do diety pieczywo (którego nie jadłam od wielu, wielu miesięcy), bo mnie strasznie do niego ciągnie, zjem czasem coś niezdrowego typu zupka chińska. I trudno, nie można wpadać w paranoję. Mięsa za to nie jem od 4 lat i choć teraz czasem mam ochotę, to nie jem. Wyniki mam dobre, więc jeśli to będzie możliwe pozostanę wege do końca ciąży Jedyne, co mnie martwi to to, że bardzo przytyłam aż wstyd mi się przyznać, ale przed ciążą ważyłam 52-53 kg, a teraz 10 kg więcej Jestem załamana i zastanawiam się nad przejściem na dietę dla cukrzyków, podobno otyłe ciężarne ładnie tracą kilogramy bez szkody dla dziecka. Jeśli tak będę przyrastać w dalszym ciągu to będzie to koniecznością |
|
|
|
#4156 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4157 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, bardzo dużo ostatnio pisałyście, więc pozwolę sobie nadrobić potem, bo zaraz wyjeżdżamy do mojego taty w odwiedziny. Chciałam tylko podzielić się wynikami USG prenatalnego - wszystko jest w najlepszym porządku, dzieciątko było bardzo spokojne, aż lekarz musiał je tym aparatem poprzyciskać, żeby pokazało więcej ciałka
Mamy NT 1,4, co mnie bardzo, bardzo cieszy, przepływy prawidłowe, tętno bdb. Jestem jedynie rozczarowana tym widokiem 4D, wszędzie widzi się jakieś szczegóły, coś konkretnego na tych zdjęciach, a nasz bobo ma tylko takie z góry, gdzie w sumie tylko całokształt, rączki i nóżki widać. Ale nie narzekam, bo jakby była możliwość to badanie zrobić bez 4D, to taki mieliśmy zamiar, ale u tego lekarza jest to w stałym pakiecie, więc bez większej różnicy. No i szok, bo wbrew moim wszelkim przeczuciom na 80% będzie córka! W życiu bym się nie spodziewała po moim dobrym samopoczuciu. To dowód na to, że nie ma się co nudnościami, wymiotami itp. sugerować. Potwierdzenie będzie na połówkowym Jakkolwiek będzie, jesteśmy zachwyceni!Trochę mnie zmartwiłyście tymi problemami z przystosowaniem się do poduszki typu C, po wypłacie ją kupuję i liczę na to, że będzie się wygodniej spać, bo plecy mi odpadają... Może to faktycznie kwestia przyzwyczajenia?
|
#4158 |
|
Wtajemniczenie
|
My nie mamy ubezpieczenia w razie urodzenia dziecka. Na życie cos tam jest, ale powiem Wam ze to od tesciowej cos z pracy i ona jakos nas podpiela gdzies i nawet nie wiem dokladnie na jakich to zasadach.
Imie Blanka tez bardzo mi się podoba, ale niestety mężowi nie więc bedzie cos innego jeżeli bedzie dziewczynka ![]() Nirka.bidulo, moze ta melisa ti rzeczywiscie dobry pomysl ? Ja salami jem tylko na pizzy czyli w sumie i tak poddane obrobce termicznej, to sie nie martwie. Jem z głową, unikam wedlin dlugodojrzewajacych i włoskich cytrusów. Oscypka z grilla tez jednego zjadlam na jarmarku bozonarodzeniowym - w koncu z grilla na cieplo, nie ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana gratuluję
|
|
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wariuje, pije cole, napije gazowane, jem zupki chińskie, odwiedzam Mc Donalds czy zamawiamy pizze..
Nie wpadam w paranoje. Jak mam ochotę na słodycze to sobie zjem i za trzech Kawę też pije i to dwie czarne dziennie z ekspresu.. Tylko po prostu nie będę świadomie jeść surowego mięsa i tych serów niepasteryzowanych, pić alkoholu i palić. Te 4 rzeczy przecież mogę odpuścić na te 9 miesiecy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-07 o 11:16 |
|
|
|
#4161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od małego miałam 2 typy i nadal ich nie zmieniłam A mój mąż ostatnio mi wypalił że chciałby imię takie jakie ma jego babcia.... Bo rzadkie i niespotykane... A dobrze wie że mi się to imię nie podoba i w życiu się na nie nie zgodzę chyba w końcu zaczyna to rozumieć i odpuszczą
|
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4163 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż od kawy od początku mnie odrzucilo jak wcześniej uwielbiałam lody z maca tak teraz raz zjadłam i je zwróciłam![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
ja z racji tego ze mi żadna herbata nie podchodzi wypiłam kiedyś 3 kubki i byłam stanowczo za spokojna
|
||
|
|
|
#4164 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam na moje spodnie ciążowe
musiałam dać teściowej skrócić,w końcu będzie mi wygodnie, jak gdzieś z domu wyjdę.A dziś zamawiam legginsy z wysokim stanem ocieplane. A po domu śmigam w dresie albo legginsach, tylko mi chyba upa urosła bo się trochę materiał rozciąga... więc długo w nich nie pochodzę... Dzieki Bogu, że waga stoi w miejscu już ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-07 o 11:56 |
|
|
|
#4166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() Regularkate super że wszystko dobrze i gratuluję córeczki 😁😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też słucham jednak tylko mojej gin ![]() Wpadł mi w oko wózek... przypadkiem,a przepadłam.. 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też jestem na etapie oglądania wózków i fotelików 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4169 |
|
Rozeznanie
|
Ja się dzisiaj ważyłam jak zawsze w niedzielę i znowu 0.5kg więcej..
![]() Jakoś sobie wyznaczyła że nie chciałabym pod koniec dobić do 60kg ale widzę że mogę się przeliczyć. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest tylko wariantów kolorystycznych że sama nie wiem, ale i ten w groszki jest ładny, i szary. Czarno-bialy też jest śliczny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-07 o 12:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

.
. Wszystko z głową

w sumie to pazdziernik spisalam na straty a tu taka niespodzianka 

po cichu marzę o córeczke
aż wstyd mi się przyznać, ale przed ciążą ważyłam 52-53 kg, a teraz 10 kg więcej
Jestem załamana i zastanawiam się nad przejściem na dietę dla cukrzyków, podobno otyłe ciężarne ładnie tracą kilogramy bez szkody dla dziecka. Jeśli tak będę przyrastać w dalszym ciągu to będzie to koniecznością