|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX
1 września? Odwiedzimy stare mury
. Taka tradycja szokły, na wspólne wyjazdy dyrek już nas nie może namówić, ale 1 września można wpaść . A potem tradycyjnie całą grupą (w tym roku co najmniej 3 klasy: tego kolesia, mojej przyjaciółki i moja) do knajpki w której jest akwarium, a rybki w nim nazwaliśmy jak naszych nauczycieli z lo , oczywiście wspominać stare dobre czasy .
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
no niezły, niezły macie racje nadały sens tym piosenkom
|
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
Lecę spać bo jutro o 8 wyjeżdżamy i powrót dopiero w niedzielę wieczorem
Miłego weekendu
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia z Rubika. http://www.kozaczek.pl/plotka2.php?idp=9958
|
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doznałam szoku... ceny urządzeń AGD są o kilkaset złotych tańsze w sklepach internetowych niż u producenta jednak będę mogła kupić lodówkę i kuchnię w kolorze inox a nie w białym
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
niektórzy już nie mają pracy
![]() Cytat:
![]() ja chyba drugiej zmainie pozostanę wierna, mimo mozliwości pobytu na pierwszej
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może byś polubiła...
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma szans
![]() chyba nigdy nie udało mi się upiec czegoś słodkiego dobrego. jedyne co mi wychodzi w piecu to mięsiwa, ziemniaki, ciasto francuskie..nienawidzę robić słodkości ![]() ale gotować natomiast lubię bardzo. sama nie wiem, czemu tak to wygląda.
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że tak wiesz ja znam parę przepisów, które zawsze wychodzą i nie da się w nich nic zepsuć a poza tym są łatwe i szybkie w wykonaniu.
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
wyjątkowo dziś zawitam na drugą zmianę
dziękuję za zaproszenie właśnie po tych zdjęciach poznałam, ze to ty Cape czuję się wezwana, Kasia to ja Cytat:
Dorinka, jak przymiarka? |
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Etko to identycznie jak ja, niecierpię piec ciast, ciasteczek i robić deserów , może dlatego że ja nie lubię ciast i słodyczy![]() Kiepsko, bardzo kiepsko... nie wiem czy ktoś jeszcze tu jest...ale dzisiaj przeżyłam traumę
|
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeeeeemu?
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Kiecka była podobną ale nieudaną kopią pierwowzoru Marną bez tego przepychu, który mnie urzekł...Była o wiele skromniejsza, a tiul który jest w zasadzie całą ozdobą kiecki był marny, po prostu okropieństwo. Do tego wszystkiego czerwień była inna![]() Poinformowałam panią o moich spostrzeżeniach i ona o dziwo...zgodziła się ![]() Zaczęła nerwowo gdzieś dzwonić z reklamacją My zkumpelą zdębiałyśmy, na kieckę czekalam trzy miesiące więc cóź mi po reklamacji....Ostatkiem zdroworozsądkowego myślenia spytałam czy jest sukienka, którą mierzyłam poprzednio i była ...Przymierzyłam to było to taka jak być powinna. Powiedziałam, że chcę tą konkretną z salonu, tylko muszą mi ją wydłużyć, doszyć tiul z tamtej przysłanej.Koniec końców tak robimy...dostałam za to marną zniżkę 200 zł. ale co mogłam innego zrobić skoro ślub za trzy tygodnie ![]() Kolejna przymiarka z dosztukowanym tiulem we wtorek , mam wszystkiego dosyć
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Dorinko, to brzmi jak jakiś horror. nie spodziewałam się, że aż tak mogą zkiepscic sprawę..szczególnie, że wzór i fason był. zdziwiło mnie to, że tak świetnie odnalazłas się w trudnej sytuacji. już sobie wyobrażam siebie - leżącą na podłodze w maraźmie i rozpaczy.
kurde i nie mogę sobie przypomnieć jaką kieckę mierzyłas wtedy..ale już niebawem przekonam się na zdjęciach ![]() zobaczysz, że ta suknia będzie jeszcze piękniejsza!
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam tylko jeszcze, że kiecka przysłana nie miała trenu, który tak pięknie się eksponował
Po dokładnych oględzinach doszłyśmy do wniosku, że sukienka była uszyta inną techniką- we wzorze tiul był na materiale a w przysłanej tiul doszyty był do siatki z tiulu, co spowodowało, że przestał tak zawadiacko sterczeć, leżał taki obwisły jak w sukince do baleetu![]() Po prostu żenada. te sukienki chyba szyją w Paryżewie nie Paryżu ![]() Ostrzegam przed firmą Cymbeline, uważajcie na nich ![]() Z tej wściekłości poszłam wydać te "zarobione" 200 zł na wyprzedażach i kupiłam 2 sztuki dzinsów i kieckę w Zarze Na Zarę zawsze mogę liczyć, szkoda że kiecek ślubnych nie szyją![]() EDIT Etko bo to był horror. Ale wiedziałam, że muszę coś wykombinować, nie wierzyłam że w 3 tygodnie uszyją kieckę idealną skoro przez 3 miesiące nie potrafili tego zrobić. Tylko w tym rozwiązaniu mogłabym kieckę mieć już dawno w szafie a nie czekać na marne ogryzki, które przysłali ![]() Etko ta kiecka, którą wzięłam z wieszka to ta sama co miała przyjść, ale tamtą skiepścili a wzór nadal jest piękny choć z wieszaka. Najlepsze w tej sytuacji jest to, że z dwóch sukienek teraz robimy jedną, tą idealną właśnie, czyli zabieramy tiul z przesłanej i doszywamy do sklepowej
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyobrażam sobie co musiałaś czuć, tym bardziej, że ślub za chwilkę, a tu Twoja kreacja najważniejsza (buty, jakiś inny szczegół, ale w majtkach przecież nie wyjdziesz). Absolutnie rozumiem powagę sytuacji ![]() A ja jestem wściekła Ludzie pozchodzili się z dyskoteki i zamiast pójść grzecznie spać (jest godzina 4!!!) to... chleją w recepcji!!! A ja muszę zaraz wziąć prysznic i pędzić do autobusu pozbierać kilka ostatnich wpisów. Jak tak będą siedzieli to nie mam szans na wyjście stąd.
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Dorinko jestem w szoku, jak oni mogli?? dobrze, ze była ta stara suknia co kiedys mierzyłas, bo ja nie wiem co wtedy
![]() mam nadzieje, ze we wtorek juz nie bedzie żadnych niespodzianek edit: a może któras chce iść za mnie na te wesele dzisiejsze?? na 11 mam fryzjera a jeszcze leże w łozka. normalnie nie chce mi sie tam isc
|
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Widocznie tak miało być z tymi sukienkami i jeszcze będziesz się z tego cieszyć ![]() Miałam wczoraj straszną kłótnię z TŻ-em. |
|
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Poemi a co sie stało??
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedziałam TŻ-owi coś co mi na sercu leżało (oczywiście w ten mój najbardziej raniący sposób), a potem się poryczałam. TŻ mówił i mówił i mówił, a potem stwierdził, że przegięłam, ale i tak mnie kocha. Ale sprawa się jeszcze nie wyjaśniła (i nie ma szans się wyjaśnić) i oficjalnie jesteśmy skłóceni więc gdy TŻ przyjedzie dzisiaj to będzie się działo
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
czesc.
Madziu ja z checia. probuje ogarnac 200 pytan na egzamin ![]() niech sie chociaz pogoda poprawi bo chce grilla wieczorem
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ejstem mega zadowolona z zakupów i zaoszczedziłam sporo kasy. W tej cenie ktora zapłaciłam za lodowkę, pralkę, zelazko i odkurzacz miałabym marna pralkę i marną lodowkę z media markt. Dorinko jestem w szoku .Co za cymbały. No po prostu zgroza. Całe szczęscie ze ta sukienka którą przymierzałas jeszcze była. Myślę że wszystko sie dobrze skonczy Ja tez gratuluję spokoju. Znając mnie zaczełabym robic dziką awanturę, trzesnęłabym drzwiami i wyszla...bez sukienki .Milutki wieczorek wczoraj miałam. Znajomi wpadli z winkiem i arbuzem . Do 1 pilismy i obiadalismy się .
|
|
#2844 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Wszystkim!
Dorinko, brak mi slow! Mam nadzieje, ze rozwiazanie ktore przyjelas, bedzie satysfakcjonujace. Jakbys malo miala stresu przed slubem! Normalnie powystrzelac towarzystwo. Czy ci bezmyslni ludzie nie wiedza w jakiej sytuacji Cie postawili?Nie martw sie, bedziesz pieknie wygladala i widocznie tak mialo byc, ze ta gotowa sukienka miala byc Twoja. Haniu, to milusi wieczorek mieliscie, tylko znowu nie byliscie sami A mialo byc tak pieknie na nowym mieszkanku...Diano, wspolczuje . Nie nadawalabym sie do takiej pracy. Pewnie powywalalabym wszystkich na zbity pysk, a szefostwo pozniej mnie
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Męża nie ma. Znajomi zapewnili mi towarzystwo
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Żaczynam żałować tego Egiptu... Za tą kasę mogłabym kupić sobie blahniki! Koleżanka napędza moją obsesję
|
|
|
|
#2847 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
co do rubika to jak widzę jego garniak ze ślubu to mam odruch wymiotny nienawidze niebieskiego koloru w dodatku jego tandetne włosy i wygląd w połączeniu z tym niebieskim mnie zabija
![]() a jej ptysiowaty welon tez nie lepszy
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nom troszkę jesteś ![]() Kawę już piłaś ?
|
|
#2850 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie jestem w trakcie picia
oraz sniadanka![]() EDIT: Dziewczyny jak to jest z ta nowa funkcja w NK? Jesli ogladamy czyjes zdjecia to tez sie wyswietlamy jako osoby, ktore ostatnio odwiedzily czyjs profil? I jeszcze mam pytanko odnosnie przyjaciol na wizazu. Ku czemu sluzy ta funkcja procz tego, ze Was mam... Edytowane przez caperucitaroja Czas edycji: 2008-06-28 o 11:51 Powód: NK |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

. Taka tradycja szokły, na wspólne wyjazdy dyrek już nas nie może namówić, ale 1 września można wpaść
. A potem tradycyjnie całą grupą (w tym roku co najmniej 3 klasy: tego kolesia, mojej przyjaciółki i moja) do knajpki w której jest akwarium, a rybki w nim nazwaliśmy jak naszych nauczycieli z lo 
no niezły, niezły
jednak będę mogła kupić lodówkę i kuchnię w kolorze inox a nie w białym 

, może dlatego że ja nie lubię ciast i słodyczy
Ludzie pozchodzili się z dyskoteki i zamiast pójść grzecznie spać (jest godzina 4!!!) to... chleją w recepcji!!! A ja muszę zaraz wziąć prysznic i pędzić do autobusu pozbierać kilka ostatnich wpisów. Jak tak będą siedzieli to nie mam szans na wyjście stąd.
A mialo byc tak pieknie na nowym mieszkanku...