|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Uff, my już po zakupach - kurczak się piecze. Mam ostatnio ogromną ochotę na mięso i orzechy
![]() Moja przyjaciółkę dzisiaj już wypuścili do domu więc odwiedzę ja dopiero w domu, przynajmniej nie mam rozterek co do prezentu. Miała CC i tylko 3 dni leżała. Jutro jedziemy zamówić wózek i fotelik. Jeszcze nie wiemy jaki będziemy też szukać łóżeczka.Może dzisiaj trochę na allegro pobuszuje - jakieś pieluszki tetrowe itp ![]() Dziewczyny a kupowalyscie już smoczki?? W ogóle kupujecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3932 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiula, mnie szyjka nie boli. Albo przynajmniej nie mam świadomości, ze to ona. Ale za to ciagle czuje krocze jak chodzę i zbieram sie z łóżka i takie kłucie, naciąganie mam.
Alley, smoczka poki co nie mam. Czytałam, ze to 4 tygodnia nie powinno sie ze smoczka korzystać. A poza tym chciałabym miec idealnie bezsmoczkowe dziecko (marzenie) ![]() O jejku! Ja mam taką ochotę na faszerowane piersi z kurczaka, a w sklepie były tylko takie, że strasz było ruszyć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wróciliśmy z ikei, same pierdółki, więc nie ma się czym chwalić
ale znów mam dylemat, bo byłam zdecydowana na najzwyklejsze łóżeczko szczebelkowe, a było dziś na ekspozycji czyściutkie i niepoobijane łóżeczko stuva i jednak mi się podoba tylko jest dwa razy droższezapomniałam napisać, że kontaktowaliśmy się bezpośrednio z cybexem i nowe foteliki to raczej czerwiec, więc zostajemy przy cloud q w ogóle jakiś ból mi wszedł w kręgosłup i od kilku dni ledwie chodzę, po schodach to muszę się wciągać przy poręczy, oby to było chwilowe, a nie zapowiedź większych kłopotów |
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
alleyezonme ja mam 3 rozne smoczki dla niej, bo zazwyczaj to dziecko sobie wybiera, ktory najlepiej pasuje. Kupilam jej Difraxa dla noworodkow i znajac zycie te jej beda najlepiej pasowac. Mam tez jednego z Lovi i Mam.
Co do lozeczka, my mamy to z Mokee, zamowilam po swietach razem z akcesoriami. Wozek kupilam wczoraj, bo czekalam az go troche przecenia. Zdecydowalam sie na Mutsy Evo Farmer. Fotelik mamy Maxi Cosi Pebble Plus z baza kupilam do niego tylko dodatkowy ochraniacz, bo tak poradzila mi siostra.
|
|
#3935 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie kupowałam, ani smoczków ani butelek.
![]() Nie to, że jestem przeciwniczką lub megaoptymistyką że nie będą mi potrzebne, ale uznałam, że jakby co to w każdej chwili mogę dokupić
|
|
#3936 |
|
Zadomowienie
|
My po obiedzie
nawet wyszła mi ta pomidorowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3937 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas smok byl wybawieniem, a odstawienie poszlo bardzo gladko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała nie dawać wcale smoka
za to jeszcze muszę poczytać o butelkach, zobaczyć która będzie pasowała do laktatora itd.Kupiłam dzisiaj proszek, wybrałam ubranka dla małej do szpitala, jutro będę prac siebie też spakowałam, nie wiem jakim cudem mam nie brać walizki, skoro rozpiska ze szpitala taka długa, walizka już prawie pełna, a jeszcze ręczniki i podkłady na łóżko.. I przekąski, kubek, sztućce ![]() Patrzyłam na rozpiskę do szpitala, powiedzcie czy to nie za dużo dla malucha? Przygotowałam sobie: 3 pajace 5 body na krótki rękaw 3 body na długi rękaw 3 pary spodenek 2 pary niedrapek + 3 pary skarpetek 3 czapeczki 3 pieluszki tetrowe 3 pieluszki muslinowe 1 sweterek + oddzielnie ubranka na wyjście 🤔
|
|
#3939 |
|
Raczkowanie
|
A ja się pochwalę moją pierwszą szufladą w komodzie. Pozostałe czekają na swoją kolej 😝
IMG_20180107_162020.jpg Muszę jeszcze dokupić te pudełka. Ja smoczki mam trzy, ale wszystkie dostałam. Też mam nadzieję, że nie będzie potrzeby dawać, przynajmniej na początku. |
|
|
|
#3940 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie decyzja zapadła - idę robić drożdżową gwiazdę inspired by Jolinko
(jak pokazałam TŻowi to już nie było odwrotu )Szukałam pół dnia kosza/pojemnika na rzeczy do prania małej bo akurat zrobił mi się taki kącik w rogu między łóżeczkiem a ścianą i trafiłam na to: http://allegro.pl/worek-kosz-pojemni...104286781.html I chyba mnie mają
|
|
#3941 |
|
Rozeznanie
|
Ojoanna, to wszystko masz niby wziąć do szpitala? 8 bodziakow? Ja nawet tyle nie będę miała wszystkich. Pieluszki muslinowe? Yyy sorry, chyba trochę kogoś poniosło
Ale ja planuję skromną wyprawkę więc może nie powinnam komentować. Smoczka mam nadzieję uniknąć przez przynajmniej pierwszy miesiąc. Nie kupuje, ale zapisze sobie jaki kupić w razie potrzeby, żeby nie grzebać już w necie tylko wiedzieć co kupić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3942 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolka jak od linijki!
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Ile ubranek
![]() U mnie takie pustki... ale w środę ruszam na dalsze łowy ubrankowe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3944 |
|
Wtajemniczenie
|
Nam na SR położna mówia, że te bambusowe, muślinowe są naprawdę super ale żeby do szpitala brać zwykłe tetrowe bo takimi wycierają dzidziunię jak się urodzi i natychmiast idą do kosza więc tych "deluxe" byłoby szkoda
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niby w rozpisce same pieluchy tetrowe, a ja mam tylko 3 reszta w mojej wyprawce to muslinowe i bambusowe, ale w szpitalu wykladaja łóżeczko i rożek pieluszkami, więc potem jeszcze będą się nadawały do użytku a jak nawet zgubia, to nie będzie mi tak szkoda, bo nie sa zbyt piękne, myślałam że będą ładniejsze
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3946 |
|
Rozeznanie
|
Też nie mam kaftanikow i tylko jeden sweterek. Sweterki i bluzy chce jeszcze kupić. Nie mam też body na krótki rękaw, ale nie wiem nawet czy kupię. Ewentualnie jakieś większe rozmiary, na początek nie wydają mi się być przydatne.
Dziewczyny, czy wszystkie kupujecie adaptery do fotelika? Ja mam zamiar skrócić do min czas dziecka w foteliku tzn będzie w nim tylko na czas przejazdu autem. Jeśli trzeba będzie np. odwiedzić przychodnie to fotelik wezmę do ręki, nie będzie sensu rozkładać stelaża. Wydają mi się te adaptery w ogóle nie przydatne. W jakich sytuacjach planujecie używać fotelika na stelażu od wózka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3947 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
U siostry w szpitalu zakładali małemu pod pajaca body na krótki rękaw, zobaczymy jak będzie u mnie
A fotelika póki co nie planuję używać na stelazu, tylko w samochodzie i do przenoszenia w ręku.
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mają też wersję szaro-żółtą. Aczkolwiek myślałam że pomaluję na szaro taki kosz wiklinowy z pokrywą i to mojemu dam na brudy Na załączonym zdjęciu jest w tle ale przeładowany brudami Teraz nam robią w łazience szafkę nad pralkę i tam będzie wyjeżdżać szuflada na brudy więc nie będziemy potrzebować tego kosza. Niestety wrzuca się bokiem ![]() 20171220_120338.jpg Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2018-01-07 o 16:59 |
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Adapter kupiliśmy, do przychodni, żeby nie pchać się z całym wózkiem, np do dziadków, żeby szybko wpiąć w stelaż i przejść z parkingu do dziadków. Nie planuje w ogóle nosić fotelika.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo trochę szkoda takiego zająca na brudownik. No i sama nie wiem bo jest cudny i mi różowo-szary też pasuje kolorystycznie. No ale 20 zł też nie kosztuje i znów rozsądek vs. mamusiowe szaleńtwo ... A jeden tego typu kosz już mam, z motywem jak na pościeli z przeznaczeniem na zabawki ![]() A ten Wasz psiak to za każdym razem wygląda jak maskotka - słodka minka i taki czyściutki jakbyście go tylko na rękach nosili
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2018-01-07 o 17:16 |
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3954 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto jeszcze śledzić gazetki Pffff a to zdjęcie kiedyś pokazywałam ? On uwielbia wpaść do błota albo kałuży a jak chodzi po trawie to przez niskie podwozie jest praktycznie po każdym spacerze mokry :P Ale faktycznie ma komendę "ręcznik" - wchodzi na ręcznik, kładzie się i go wycieramy a po błocie ma kąpiel ![]() received_10213004433247708.jpeg |
|
|
|
|
#3956 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem mu wytłumaczyłam ile czasu musiało trwać jego zbieranie pieniążków na tą zabawkę, stwierdził że długo I że miał ich dużo (miał głównie w monetach, ) , a starczyło tylko na jedną. Cytat:
![]() Cytat:
Co do smoczkow, kupilam Soothie. Śmiesznie wyglądają, ale podobno nie zaburzają odruchu ssania i to są praktycznie jedyne smoczki stosowane na porodówkach w USA. Mój młody tylko taki skoczek zaakceptował i bez problemu go karmiłam piersią, wiec teraz też stawiam na taki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3957 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilsa już wierze, że nie nosicie go na rękach
|
|
#3958 |
|
Wtajemniczenie
|
Bloody - sa talie specjalne pasy ze mozna przymocowac do raczki nosidla i przewiesic na ramie zeby bylo lzej
https://www.google.pl/search?q=pas+d...iw=360&bih=517 |
|
|
|
#3959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czarodziejka, zapisuje smoczka Soothie, żeby o nim poczytać. W ogóle nie mogłam długo wybrać łóżeczka. Wcześniej chciałam białe, ale okazało się że wszystkie meble w sypialni mieszkania które wynajęliśmy są jasnobrązowe i słabo będzie wyglądać to białe łóżeczko. Wymyśliłam więc bialo-drewniane, ale są dość drogie, tylko ze względu na inny kolor. W końcu padło na zamówienie łóżeczka w jasnym drewnie a szczebelki i szufladę pomalujemy sami na biało no i będzie bialo-drewniane, jedyne i niepowtarzalne, w dodatku włożymy trochę własnej pracy. A tak wam pisze, może ktoś się zainspiruje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
kupimy adapter do fotelika, który jest rozkładany do pozycji leżącej, a jak np. będziemy jechać do rodziców, to stelaż i gondola nie zmieszczą nam się do bagażnika
tak samo może się to przydać na zakupy do galerii, o ile z dzieckiem będziemy takie robić ![]() w ogóle cybex cloud q ma też funkcję kołyski, więc w razie czego będzie można tak wykorzystać, bo akurat zwolenniczką bujaczków nie jestem i nie planowałam zakupu wzięłam się za porządkowanie papierów, przez 9 lat mieszkania się nieco nazbierało staram się wyrzucać to co zbędne na bieżąco, ale i tak zachomikowałam sporą ilość starych rachunków i umów, które już zdążyły wygasnąć lub je rozwiązałamkupiliśmy sztywne segregatory w ikei i elegancko to wygląda
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

będziemy też szukać łóżeczka.

tylko jest dwa razy droższe
kupilam do niego tylko dodatkowy ochraniacz, bo tak poradzila mi siostra.

Uczę go, że zabawki nie spadają z nieba, tylko trzeba na to pracować i zarabiać. Ostatnio mieliśmy ciężki okres z tym tematem, bo ciągle chciał zabawki a jak nie było nic nowego jak wracał z przedszkola to był foch. Wiec mu powiedziałam, ze jak uzbiera do świnki to kupi sobie co będzie chciał w tej kwocie
Chyba od ciebie sciagne pomysl jak mala bedzie wieksza.

za to jeszcze muszę poczytać o butelkach, zobaczyć która będzie pasowała do laktatora itd.

a pozniej lekkostrawna dieta. Jakies wafle wezme, a obiady moze z domu tz cos podrzuci, kupilam dzis pojemnik na zupe w carrfourze
staram się wyrzucać to co zbędne na bieżąco, ale i tak zachomikowałam sporą ilość starych rachunków i umów, które już zdążyły wygasnąć lub je rozwiązałam