|
|
#4231 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Co do śledzi, to mimo że wiem ze można, to ja mam opory.
Salami nie lubię, wiec nawet się nie wczytywałam w ten temat ![]() Widziałam ze była tez dyskusja co do tuńczyka - w książce "w oczekiwaniu na dziecko" jest napisane że warto jest też tuńczyka tylko w ograniczonych ilościach maks 200g/ tyg. Najbardziej bezpieczny jest właśnie tuńczyk z puszki bo puszkowane są małe gatunki ryb
|
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile ludzi tyle opini.Ja osobiście bym wolała zjeść śledzie, niż tuńczyka więc faktycznie to zależy od podejścia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4233 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja od początku ciąży to zjadłam chyba ze 4 słoiki śledzi od teściowej 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejrzałam teraz kilka stron i nie znalazłam ani jednej pozytywnej opini o jedzeniu tuńczyka w ciąży. "Ryby polecane, ryby odradzane. Zabronione: z powodu dużej zawartości rtęci w ciąży odradza się spożywanie takich ryb, jak: rekin, miecznik, makrela królewska,☠tuńczyk, węgorz amerykański (żółty, srebrzysty), płytecznik. Z powodu zaś sposobu hodowli odradza się jedzenia łososia, tilapii, pangi." Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-07 o 17:22 |
|
|
|
|
#4236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę,że na wsi zostaniemy do śmierci Mąż tu ma swoją pracę, w sumie to gospodarstwo sadownicze. Więc ja muszę się pogodzić z miejscem zamieszkania. Może kiedyś zamiast sadów będzie więcej domów i.będzie mi weselej Z resztą póki pracowałam to mi brak towarzystwa nie przeszkadzał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4239 |
|
Rozeznanie
|
Raczej po kazdym
no ale cos jesc musze.Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a może po lekkim jedzeniu, typu piers z kurczaka na parze i warzywa na parze?
Warzywa wymieszane z jogurtem naturalnym i np. Kasza jaglana? Albo zupy, ale takie delikatne?? Ogólnie dieta lekkostrawna ![]() Mi to bardzo pomogło. A i Siemie lniane Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-07 o 17:48 |
|
|
|
#4241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety nie mam garnuszków do gotowania na parze..
|
|
#4242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To z linku też fajna sprawa. https://www.xdomowo.pl/wielofunkcyjn...gaArzwEALw_wcB kassel-alice-sito-do-gotowania-na-parze-93008.jpg pol_pl_Sitko-do-gotowania-na-parze-ET3528-3528_4.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do warzyw na parze, to kupujesz gotową mrożoną mieszankę czy oddzielnie kupujesz i wkrajasz?Bo ja swego czasu kupowałam biedronkowe mrożone z jakiejś tam krainy, nie pamiętam już. Średnio mi smakiem podchodziły.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-07 o 18:02 |
|
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ziemniaki posypuje np. ziołami, do tego kroje piers z kurczaka od razu, Albo i rybkę dodaje. A jeszcze dynia, kukurydza i szpinak w liściach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-07 o 18:10 |
|
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio pierwszy raz upiekłam a nie ugotowam na parze warzywa:brokul,fasolke zieloną i żółtą i marchewkę. Potem połączyłam z kaszą kus kus. Dla mnie pycha,dużo lepsze niż zrobione na parze. I dodałam tylko trochę soli
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-01-07 o 18:12 |
|
|
|
#4249 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale chyba zdecydowałabym się bez ziemniaków, bo w tych sklepowych mieszankach były tragiczne w smaku. No, ale tutaj pewnie jest inaczej. Fasolkę jeszcze bym dodała, gdyby był sezon, bo teraz to jak nie grube i gorzkie, to z nitkami. Mówię akurat o mrożonej.---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
|
|
#4250 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Teraz zrobie...Cytat:
. Ja wczoraj sie poczestowalam białym raffaello jedna czekoladka i tak mi wsyTsko do gory zwróciło ze biegłam do kibla. Tz tak sie wystraszył ze az przybiegł pytać czy wszystko dobrze. Po raz pierwszy az tak drastycznie. Cytat:
Ja osobiscie uwielbiam tuczyka filet. Tz czesto robił na patelni. Albo kocham tuńczyka jako sashimi albo w sushi. No teraz raczej mi nie wolno. Cytat:
. Wszedzie piszą ze mozna jesc ale w ograniczonych ilościach... nie codziennie ale jak raz na jakis czas zjesz to sie nic nie stanie. I raz jeszcze powtórzę, nie te wiórki Niby tunczyka co tunczyka nie przypominają.Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyda się na pewno Mąż robił sobie flaki teraz śmierdzi w całym domu. Jeszcze sobie z nimi do salonu przyszedł i je :/ zaraz się zrzygam chyba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4252 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
) Ważna jest chyba też wartość wkładu własnego. Te 2 lata temu wystarczało jeszcze 10% wartości, ale generalnie najlepiej byłoby mieć 20% bo za tę różnicę musieliśmy zapłacić dodatkowo ubezpieczenie od niskiego wkładu własnego. W tym roku, w tej kwestii może już jednak wszystko wyglądać inaczej. Cytat:
Z tego, co do tej pory przeglądałam w Internecie (póki co teoretyzuję ) to warto wózek zobaczyć na żywo, przejechać się z nim po sklepie i zobaczyć, czy się go dobrze prowadzi (podobno dobrze wtedy go trochę dociążyć bo może się okazać, że z dzieckiem i jeszcze jakimiś zakupami w koszyku będzie się prowadzić inaczej) oraz czy dobrze się go składa (np. jedną ręką).Cytat:
Też chciałabym tak zdrowo jeść - warzywa gotowane na parze, gotowany kurczak, ale ja nic na to nie poradzę, że mnie od tego odrzuca (a wcześniej bardzo lubiłam). Ostatnio na obiad miało być gotowane udko z kurczaka to dobrze, że kocicy smakowało i dokończyła za mnie bo ja "zmęczyłam" ledwo dwa kęsy bo miałam problem z ich przełknięciem |
|||
|
|
|
#4253 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4254 |
|
Wtajemniczenie
|
Vesna dziękuję! 😉 My w sumie nie wiem czy dobrze zaczynamy, bo rozglądamy się za domami na razie, nie mamy konkretnego jeszcze na oku, a o kredyt chcemy dopytać bo tak myślę, po co się nakręcać na dom jak się okaże, że mam szans na kredyt? 😉 I w sumie nie wiem czy dobrze myślę 😉 rozumiem, że mimo braku umów na czas nieokreślony dostaliście kredyt? Napiszesz na ile lat?
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przed pieczeniem posmarowałam lekko olejem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co innego gdyby ich nie było na to stać, a i tak by się upierali, że kupią, bo trzeba wypada.. W życiu bym się na to nie zgodziła. Ale ja wiem, jaka maja sytuację materialna i wiem, że mogą sobie na to pozwolić ![]() Nie jest to dla mnie powód do wstydu i nie czuje się mniej dorosła przez to, że dziadkowie chcą kupić wnuczce wózek bo ta propozycja wyszła od nich, a nie jest to mój kaprys którego wymagam od nich. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4257 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
To może warto się umówić w jakimś banku z doradcą (może zacząć od tego, w którym po prostu macie konto), albo skorzystać z doradcy kredytowego, który spróbuje zrobić symulację kredytu nie pod konkretną nieruchomość, ale pod konkretną kwotę? Bo jeśli rozglądacie się za nieruchomościami to mniej więcej będziecie wiedzieć ile kosztują, albo na ile możecie sobie pozwolić finansowo. Doradca może też się odniesie do Waszych wątpliwości? Fajnie byłoby mieć kogoś takiego z polecenia... |
|
|
|
|
#4258 |
|
Rozeznanie
|
Wy tu już wszyscy wózki wybieracie a ja oglądam zaproszenia ślubne i szukam dj'a.. Jedyne co mamy załatwione to sala i nic więcej.. O dziecięcych zakupach nawet nie myślę, koszty ślubu już mnie przerażają a gdzie tam wyprawka.. Jestem że wszystkim sto lat za murzynami.
Przydało by mi się tak 6 w totka trafić. Ale korzystając z okazji że tutaj chyba wszystkie już mężatki (?) to pozwolę sobie zadać pytanie czy macie obrączki z kamieniami bo takie mi się podobają i czy lepiej zapłacić za diament czy zwykła cyrkonia wystarczy? Różnica ceny znaczna bo jakieś 700zl ale niewiem czy cyrkonia za chwilę nie będzie brzydka? Chociaż mam pierścionek z cyrkonią który dostałam od tż jakieś 2 lata temu i mam pierścionek zaręczynowy z diament od czerwca o czasem ta zwykła cyrkonia lepiej się świeci niż ten diament a różnica w cenie pewnie nie mała.. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak masz kamien to w razie potrzeby jej nie zmniejszysz, albo nie powiększysz.. A w ciąży palce lubia płatać figle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zwykłą cieniutką obrączkę, bo podobno właśnie kamień przeszkadza w późniejszej ewentualnej zmianie rozmiaru.
W temacie obrączek.. dziewczyny pamiętajcie zdjąć je na końcówce ciąży,albo gdy zauważycie, że wam palce puchną. Ja tego nie zrobiłam w poprzedniej ciąży i musiałam rozcinać obrączkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

ile ludzi tyle opini.
A szykuje się w przyszłości przeprowadzka do miasta u was?

. Ja wczoraj sie poczestowalam białym raffaello jedna czekoladka i tak mi wsyTsko do gory zwróciło ze biegłam do kibla. Tz tak sie wystraszył ze az przybiegł pytać czy wszystko dobrze. Po raz pierwszy az tak drastycznie.
. Wszedzie piszą ze mozna jesc ale w ograniczonych ilościach... nie codziennie ale jak raz na jakis czas zjesz to sie nic nie stanie. I raz jeszcze powtórzę, nie te wiórki Niby tunczyka co tunczyka nie przypominają.