Misz Masz, czyli wszystkie o wszystkim częsc IV - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-27, 23:06   #1081
Insomnia89
Zakorzenienie

Dot.: Misz Masz, czyli wszystkie o wszystkim częsc IV

Teraz wiem, że mój TŻ nigdy więcej ode mnie nie dostanie. Chyba, że zrobiłby coś mega okrutnego. , np. zdradził. (tfu tfu). Ja podchodzę zawsze strasznei emocjonalnie i cięzko mi walczyć z tym.. ale staram się i chyba widać małą różnicę. Jednego ejstem pewna, gdybym trafiła na innego faceta - już dawno byśmy się rozstali przeze mnie

Klaudens,, skocze na dól na chwile umyc glowe i zaraz jesteeeem
Stary 2008-06-27, 23:26   #1082
klaudens
Zakorzenienie

Mam takie same mysli, ze gdyby inny to juz dawno nie byłby ze mną. On duzo znosi.
A ja mamy nie zniosę i zaraz ją .. no niewiem ! Chciałabym tu posiedzieć, ale jak ... Kur ..
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 23:33   #1083
Insomnia89
Zakorzenienie

To mama u Ciebie w pokoju siedzi cały czas? Moja to jak przyjdzie i coś tam gada, to na fotelach przy stole, wiec nei widzi co piszę
Stary 2008-06-27, 23:35   #1084
klaudens
Zakorzenienie

Spojrz na moj pokoj kilka str.wczesniej. Mama na lozku ja przy kompie. Niekoniecznie widzi, ale podlgada.Aktulanie poszła,ja ide też spać..

dobranoc dobra duszyczko
Stary 2008-06-27, 23:38   #1085
Insomnia89
Zakorzenienie

Trzymaj się moja mała i zobaczysz, ze gdy się obudzisz wszystko wyda się prostsze
Stary 2008-06-28, 06:45   #1086
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Dzien dobry
Ja na nogach od 6 jestemBo kolega B. pomylil godz.i zaczal nas budzic zeby B. jechal juz z nim na egzamin,bo maja dzisiaj praktyczny...no i tak godzinke nie chcialo juz nam sie spac to sie potuliliśmy A żeby egzamin lepiej poszedl
Mam troszke czasu zanim wroci wiec zabiegam sie za dopieszczanie terrarium

Klaudensik skarbieJestem pewna ze sie pogodzicie

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 07:12   #1087
blue_mysecka
Zakorzenienie

a ja wlasnie wstalam i tak pomyslalam 'a wejde na wizaz jeszcze' i tu takie rzeczy czytam oj klaudens nie martw sie pogadacie to sie jeszcze ulozy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-28, 07:17   #1088
gosiaczek6
Zakorzenienie

bry ;*

jeszcze wpadłam dyktowanym nałogiem do Was

widze Klaudens ze sprawa ydentico jak u mnie, cos czuje ze u nas ciche dni będą

u nas temat pieniedzy tez jest sliski bo ja jak Klaudia lubie pieniadze wydawac, nie umiem oszczedzic, TZ musi sie wykłócic o kazdy grosz w domu i ma to co zarobi i jeszcze oszczędzi na telefon czy na głosniki jak ostatnio jakis wypas, ja nie bo mam swoją rentę, karte i dostaje od babci, wiem ze on ma w duchu taka niesprawiedliwość ze mi tak łatwo kasa przychodzi a jemu nie, ale ile my mamy lat...zobaczymy jak to bedzie z budzetem jak zaczniemy pracowac..on moze zarabiac kokosy a ja nie, ale chyba tylko raz sie o pieniądze pokłócilismy, zreszta co facetowi brakuje do szczęscia..ubran ja mu zawsze nakupuje...cacka wszystkie juz kupił jakie tylko mozna i na nic wiecej nie potrzebuje, a ja ciagle ciuchy kosmetyki bla bla bla
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 07:41   #1089
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

u mnie też jest problem z pieniędzmi... ciągle jakieś kłótnie o to... :/
klaudensiku, nie przejmuj się na pewno jak to będziesz czytać to już będzie lepiej może nie dziś, nie jutro, ale jak będziesz gotowa to wyciągnij do niego rękę i spróbuj pogadać no chyba że on zrobi to pierwszy to też nie odmawiaj ułoży się na pewno

postanowiliśmy wczoraj z tż, że za 2 lata bierzemy ślub i że zaczynamy załatwiać wszystko zaraz jak tylko się dostaniemy na studia ale ja po dzisiejszej nocy z nim nie jestem już pewna tego no chyba, że na jednym łóżku będziemy mieć 2 kordły
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 08:08   #1090
blue_mysecka
Zakorzenienie

u mnie to raczej o kase sie nie klocimy, jedynie sie zdazaly aluzje ze ja jeszcze nie pracuje.... ale to tam szczegół

oo karolcia jakie plany my mamy 'plan' ze jak studia skoncze to moze dzidzi bedzie hehe

a jak by ktos scial oblukac to dodaje fotke frencza mojego no i to tyle - spadam, milego weekendu
Stary 2008-06-28, 08:28   #1091
szarmonijka
BAN stały

hej hej, dzien dobry lasski dlugo nie pisalam, dostalam prace jako recepcjonistka w hotelu, wiec jestem zajeta, ale czasami sledze was
nie wiem czy mowilam, ale zerwalam z tz, jestem teraz naprawde szczewsliwa
szarmonijka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-28, 08:36   #1092
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Klaudus bedzie dobrze musi byc dobrze ja wychodze z zalozenia ze nie moze to sie tak skonczyc. tyle czasu razem byliscie i o takie cos nie warto niszczyc tego wszystkiego.. musicie porozmawiac, bo tu rozmowa najwiecej moze pomoc
u mnie nie ma klutni na temat pieniazkow.. nas to ja jestem ta ktora ma problem z kasa, ktora msi oszczedzac zeby sobie cos kupic,a ze R. jak to on mowi pracuje w *****(nie ebde reklamy robic) to go stac, iczasami az mi glupio ze jak idziemy na piwo czy na pizze to on mi stawia i w ogole...
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 08:43   #1093
werg7
Zakorzenienie

GG do werg7

hej dziewczynki
Klaudensiku mój drogi głowa do góry. Nie ma spraw których nie da się rozwiązać zresztą na pewno już dziś będzie lepiej bo po cierpieniu zawsze przychodzi radość.

Mysecka ładny frenczyk. Też taki chce

Ale ja tęsknie za Wami... nawet nie moge z Wami pisać bo praca a potem od razu ide spać bo nie mam siły... Może kiedyś nadrobie wszystkie zaległości

Dziś mój TŻ przyjeżdża i jutro pomagam mu w przeprowadzce

Miłego dzionka lecem z mama na bazar a potem .......... praca

werg7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 08:59   #1094
Paati89
Zakorzenienie

U nas o kase nie ma klotni bo jak rozwalam pieniadze-to swoje a nie B... bo wczesniej on sam nie mial kasy,teraz od tyg. pracuje wiec i kasa bedzie,ale on wszystko w auto wpakuje wiec nie mam co liczyc na jego kieszen :P
Z reszta sama ide do pracy to po co mi jego $
Karolcia jakie plany B. nie chce tak daleko wybiegac a szkoda

Myseczko franczyk ladny ale jako "znawca" paznokci doczepie sie tego ze nie ma lini usmiechu Ale ladnie wyglada tak delikatnie I co to za ała na malym paluszku? O ile dobrze widze? Ojjj

Stary 2008-06-28, 09:11   #1095
blue_mysecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
U nas o kase nie ma klotni bo jak rozwalam pieniadze-to swoje a nie B... bo wczesniej on sam nie mial kasy,teraz od tyg. pracuje wiec i kasa bedzie,ale on wszystko w auto wpakuje wiec nie mam co liczyc na jego kieszen :P
Z reszta sama ide do pracy to po co mi jego $
Karolcia jakie plany B. nie chce tak daleko wybiegac a szkoda

Myseczko franczyk ladny ale jako "znawca" paznokci doczepie sie tego ze nie ma lini usmiechu Ale ladnie wyglada tak delikatnie I co to za ała na malym paluszku? O ile dobrze widze? Ojjj
ała jest bo ja taki nawyk mam ze drapie skorki.... chociaz juz mniej, moze kiedys przestane calkiem a linii usmiechu faktycznie taka malo usmiechnieta mi wyszla i jeszcze ten brokat tak nie teges nalozony i niewidac - cuz brak wprawy przynajmniej mi wzorek wyszedł

a juz mialam niezaglądac ale jeszcze ostatni raz wlazłam, bo mam jeszcze troche czasu xD jakies 20min a niechce mi sie w notatkach siedziec - tu lepiej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-28, 09:23   #1096
Paati89
Zakorzenienie

Kwestia wprawy Myszeczko
Troche treningu i bedziesz robic perfekcyjna linie usmiechu
No ja tez mam teraz troche czasu..skonczylam z terrarium Co prawda trzeba jeszcze zrobic obudowe na oswietlenie i podciac plexe bo sie okazalo ze teraz jest za dluga :/ a jak wczoraj chcialam ja ciac to sie lamała
Moj tata wlasnie dzownil z wieznienia...mowil ze w koncu list doszedl,prawie miesiac czasu zwlekalam z jego wyslaniem a on mi napisal niecale 2 miesiace temu jak sie dowiedzialam o wszystkim. Kurcze z jednej strony szkoda mi go..a z drugiej ? Sam na to zasluzyl ze jest gdzie jest..mam nadzieje ze jak wyjdzie-a to nie tak szybko,ze jak wyjdzie to bedzie innym-lepszym czlowiekiem i zacznie po tylu latach sie troche dziecmi interesowac.
Ciekawe jak B. idzie na egzaminie

Stary 2008-06-28, 09:28   #1097
blue_mysecka
Zakorzenienie

dobra lece na autobus bo znowu niezdaze ostatnio jak do Tż jechalam to tak sie zasiedzialam tu ze za pozno wyszlam i mi bus uciekł xD
Stary 2008-06-28, 09:50   #1098
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudens Pokaż wiadomość
Sioko , tak dokladnie mam rozstroj w brzuchu.
Ewelintka ;* dokładnie tak jest, on nigdy nie powie NIE a ja potrafię . Tłumaczyłam mu, ze nie musi być na kazde moje żądanie. Co do kasy .. on ma fioła - bo ja lubię zakupy,lubie sobie kupić coś dobrego i to dla niego znaczy ze "lubie kase" i potrzebuje takiego goscia. Ma dziwną politykę i tyle. Chyba sie roznimy, za dużo ..
A u mnie jest na odwrót
TŻ ciągle by kupował jakieś oryginalne ciuchy, spodnie, buty i gażety ( wkońcu jego kasa) a ja patrze ,żeby kupic tak coby jeszcze reszta została Ostatnio jak do wro pojechaliśmy to powiedział, że mnie przypilnuje, żebym całą kase wydała z którą tam pojechała i zebym kupiła tylko firmówki No i poszły wszystkie PLNy sie je.bać I zawsze ja patrze gdzie taniej a on gdzie drożej chociaż to nie zawsze znaczy lepiej

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość

postanowiliśmy wczoraj z tż, że za 2 lata bierzemy ślub i że zaczynamy załatwiać wszystko zaraz jak tylko się dostaniemy na studia ale ja po dzisiejszej nocy z nim nie jestem już pewna tego no chyba, że na jednym łóżku będziemy mieć 2 kordły
Fajnie
Bo wy to już zaręczeni co nie ?
Ja też chce mieć dwie kołgdry, albo osobne łóżka a jedno wspólne do sexiku Bo nie umiem spać razem, gdy tż tnie komara i chrapie

Cytat:
Napisane przez szarmonijka Pokaż wiadomość
hej hej, dzien dobry lasski dlugo nie pisalam, dostalam prace jako recepcjonistka w hotelu, wiec jestem zajeta, ale czasami sledze was
nie wiem czy mowilam, ale zerwalam z tz, jestem teraz naprawde szczewsliwa
Gratuluję
Ja też się staram na recepcję
Odp. dostanę gdzieś w sierpniu Bo od września rusza Hotel już W Kudowie też otwarli nowy hotel i potrzebują kelnerki i szefów bufetu, gwarantują zakwaterowanie, ale wtedy to już z tż wcale bym sie nie widywała;/ Bo zakwaterowanie = wykorzystywanie 24/h

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 10:50   #1099
klaudens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
bry ;*

jeszcze wpadłam dyktowanym nałogiem do Was

widze Klaudens ze sprawa ydentico jak u mnie, cos czuje ze u nas ciche dni będą

u nas temat pieniedzy tez jest sliski bo ja jak Klaudia lubie pieniadze wydawac, nie umiem oszczedzic, TZ musi sie wykłócic o kazdy grosz w domu i ma to co zarobi i jeszcze oszczędzi na telefon czy na głosniki jak ostatnio jakis wypas, ja nie bo mam swoją rentę, karte i dostaje od babci, wiem ze on ma w duchu taka niesprawiedliwość ze mi tak łatwo kasa przychodzi a jemu nie, ale ile my mamy lat...zobaczymy jak to bedzie z budzetem jak zaczniemy pracowac..on moze zarabiac kokosy a ja nie, ale chyba tylko raz sie o pieniądze pokłócilismy, zreszta co facetowi brakuje do szczęscia..ubran ja mu zawsze nakupuje...cacka wszystkie juz kupił jakie tylko mozna i na nic wiecej nie potrzebuje, a ja ciagle ciuchy kosmetyki bla bla bla
Gosiu u mnie jest identyczna sytuacja z kasą. Ja dostaje od wujka z USA dużo kasy dlatego mam. Czasem rodzice wrzucą coś do "skarbonki". A tż on musi walczyć,zeby matka dała mu 3zł na bilety. Czasem dostanie coś od rodziny jakiejś ale to tez nie są kokosy,kupi sobie wtedy coś fajniejszego. Ja to jestem i sknera, bo nie lubię wydawac kasy, ale jak mam coś kupic to lubie polatac po sklepach i poszukać. Chyba ze czesto dla jaj mowiłam tz"kupisz mi?"(np.piekny pierscionek,albo ypasoną sukienkę). Niewiem sama już. Niewiem tez czy bede potrafiła znosic jego uwagi i ciagłe krytyki. Jegoojciec jest prawdziwym Kaszubem i on mowi zawszae szczerze. Tz nauczył sie od niego i powie tak" Ładnie wygladasz, ale masz małe cycki w niej",albo" dobre kanapki zrobiłas, ale mogłabys dac wiecej margaryny". "Ładny makijaz, ale chyba cos tu ci sie nie udało". To jest bardzo wkurzające. Niewiem czy chce z nim być i czy potrafię go jeszcze kochac, bo matka moja wzbudza mi do niego niechec .

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
u mnie też jest problem z pieniędzmi... ciągle jakieś kłótnie o to... :/
klaudensiku, nie przejmuj się na pewno jak to będziesz czytać to już będzie lepiej może nie dziś, nie jutro, ale jak będziesz gotowa to wyciągnij do niego rękę i spróbuj pogadać no chyba że on zrobi to pierwszy to też nie odmawiaj ułoży się na pewno

Dziekuje Wam dziewczynki, przyjemnie sie czyta takie rzeczy.
Gratuluję , oj ja z moim [ex] tzem tez bym nie mogla spac w jednym łozku. Ja musze sie wiercic a mu to przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez blue_mysecka Pokaż wiadomość
u mnie to raczej o kase sie nie klocimy, jedynie sie zdazaly aluzje ze ja jeszcze nie pracuje.... ale to tam szczegół

oo karolcia jakie plany my mamy 'plan' ze jak studia skoncze to moze dzidzi bedzie hehe

a jak by ktos scial oblukac to dodaje fotke frencza mojego no i to tyle - spadam, milego weekendu
ładny

Ja sie pierwsza raczej do niego nieodezwe , a on do mnie tez pewnie nie" bo on nie ma kasy zeby kupic pakiet sms" ...
Wiecie co mi jeszcze wczoraj powiedział " ze na pewno bylam wczoraj taka wredna, bo on idzie niedługo do pracy i ja chce sobie na plaze chodzić,na zakupy, i miec wolnosc" Yh.
Stary 2008-06-28, 10:57   #1100
88Ekaterina88
Zakorzenienie

klaudens- a ja ci coś powiem na poprawę humoru : Nir zrobi mi albumik I tobie pewnie też jak ładnie poprosisz
A mamą sie nie przejmuj, moja też na początku miała zastrzeżenia do mojego tż, bo jak to powiedziałą: wygląda jak bandzior Bo miał kolczyka we brwi A jak go poznałą to teraz wie ze jest nieśmiały jak cholera ale w ryja też potrafi przyłożyć
Jeśli twoja mama nie ma podstaw do tego, żeby tak na niego gadać to sie nie przejmuj, a jeśli jest w tym ciut prawdy- przemyśl to dokłądnie a nie pochopnie

Ide myc korytarz i schody ;/

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2008-06-28, 11:12   #1101
klaudens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
klaudens- a ja ci coś powiem na poprawę humoru : Nir zrobi mi albumik I tobie pewnie też jak ładnie poprosisz
A mamą sie nie przejmuj, moja też na początku miała zastrzeżenia do mojego tż, bo jak to powiedziałą: wygląda jak bandzior Bo miał kolczyka we brwi A jak go poznałą to teraz wie ze jest nieśmiały jak cholera ale w ryja też potrafi przyłożyć
Jeśli twoja mama nie ma podstaw do tego, żeby tak na niego gadać to sie nie przejmuj, a jeśli jest w tym ciut prawdy- przemyśl to dokłądnie a nie pochopnie

Ide myc korytarz i schody ;/
Własnie to jest tak, ze mama mówi"ze jego rodzice nam nigdy nie pomogą(wcozraj dodała nawet jakbyś w ciazy była) bo są biedni" ... "nigdy nie zrozumieją tego, ze ... bo są prości" i ciagle coś. Jest w tym prawda, ale na razie nie mysle o takich przyszłosciowych rzeczach..

wiecie co dzwonie do ksiedza,bo mialam dzisiaj od niego odbrac zamowienie na ksiege , a ksiedz do mnie"bylam u Pawła,powiedział,że jak bedzie to do ciebie jechał to to wezmie" .. Yyy ? Czyli musze miec z nim dzisiaj stycznosc? Nie mam najmniejszej ochoty.

Ide na rolki, choc wiatr od morza duzy jest . Odreagować .

Własnie widziałam szczesciaro, chyba też kiedyś o coś poproszę , takie pieknosci ona tworzy
Stary 2008-06-28, 11:44   #1102
88Ekaterina88
Zakorzenienie

wiesz czasami prości ludzie okazują się lepsi od ...
U mnie jest dużo takich wyniosłych, bogatych itp. i jak laska jadna wpadła w ciąże to ja z domu wyrzucili
A druga laska jest z biednej rodziny ma już dwójkę dzieci a trzecie w drodze, mieszka w jedym pokoju z tymi dziecmi i jeszcze swoją młodszą siostrą, jej facet opiekuje sie dzieciakami tak samo jak jego bracia i rodzice, mimo, że przeszłość mają nie za dobrą, a laska ma 20 lat
Kur. nie można tak oceniać ludzi no...

Właśnie sobie coś wybieram co bym chciała i czekam na kwotę jaką sobie policzy

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2008-06-28, 11:59   #1103
klaudens
Zakorzenienie

Dlatego ja szanowałam zawsze Go. Wiem, ze tż nie ma złego serca. Osobiscie nie lubię bogatych bardzo, bo dużo wymagają od dziewczyny, przewaznie wiecie co , wzamian za kupno bluzki lub sa wyniośli i sie przechwalają . Typ takiego człowieka nie jest zupełnie dla mnie . Wiem, ze gdyby dziecko nam sie trafiło tż by mnie nei zostawił .

O to powiedz mi na priv ile wezmie i za co

ale wieje , zmachałam sie na rolkach i uszy mnie bola od wiatru.
Stary 2008-06-28, 12:13   #1104
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Ja mam rozdanie swiadectw na 12,15 normalnie w sali z moja wychowawczynia
Ale nie ubieram sie elegancko czy cos heh.
Klaudens ja wiem, że bedzie dobrze Czasami taka kłótnia jest dobra w zwiazku i pomaga zrozumiec pewne rzeczy
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 12:19   #1105
klaudens
Zakorzenienie

Wiecie, ale ja już ostatnio nie mam siły dawać kontrargumentów. Nie mam sił walczyć, mam inne problemy niż bawienie sie z nim w kłotnie
Stary 2008-06-28, 12:23   #1106
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Wiecie, ale ja już ostatnio nie mam siły dawać kontrargumentów. Nie mam sił walczyć, mam inne problemy niż bawienie sie z nim w kłotnie
Zawsze trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy kocham? I czy kocham na tyle mocno,że mam siłe by walczyć o związek.
Stary 2008-06-28, 12:27   #1107
klaudens
Zakorzenienie

A ja chyba o wiele mniej kocham. Od paru dni widze w nim same wady .
Stary 2008-06-28, 12:30   #1108
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
A ja chyba o wiele mniej kocham. Od paru dni widze w nim same wady .
A moze warto przeczekac ten okres? Moze warto dac sobie troche wytchnienia? A potem szczera rozmowa...
Stary 2008-06-28, 12:39   #1109
klaudens
Zakorzenienie

Niewiem czy warto, ale można spróbować. Nawet nie chce mi się płakać. Tak jakby nic sie nie stało, a tylko coś minęło .

A gdzie reszta naszych dziewuszek?
Stary 2008-06-28, 12:45   #1110
lineczka1989
Zakorzenienie

Klaudens, trzymamy kciuki żeby sie jakkolwiek Ci ułożyło

Siemanooooooooo xD

umalowąłam sie uczesałam i jestem gotowa podbijać impreze rodzinną jeszcze tylko zostało mi sie ubrać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości