![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: smieszne szkraby
Sami jest bossski!
przecztałam wszystkie historyjki i jestem pod wrażeniema . a co się uśmialam to już moje! ja ma 8 miesięczną córeczkę ale czuję że bedzie z niej niezly gagatek! już teraz raczkuje i jak pójde do kuchni to ta pędzi za mną z krzykiem emma emma a ja cio cio a ona nio noi! wogóle zauważyłam że super reaguje jak włączę muzykę i mówię tany tany to ta całym cialem faluje bez względu na pozycję, w której w danym momencie jest! Edytowane przez berbeaa Czas edycji: 2008-05-31 o 10:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
To jeszcze mój mały chichraczek
![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
patrząc na Wasze dzieciaczki jak można nie pragnąć mieć swojego
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Czekając na dobranockę Sami gapił się na reklamy.
hasło: "Danonki: mnóstwo pyszności dla mocnych kości" skomentował: - ale głupki!!! nie dla kości!!! tylko dla dzieci !!! ![]()
![]() |
#125 |
na drugie mam Irena
|
gdy moja córka miała 1,5 roczku przeprowadziliśmy się na wieś widok krów rzecz normalna i pewnego dnia moja córcia mówi mamo patrz a krowy mają gołe dupy
![]()
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
A zdarzyło wam się żeby wasze dziecko puściło jakieś żenujące hasło w stosunku do kogoś? typu ale ta pani jest stara czy gruba itp... jak wtedy reagujecie?
Sami ostatnio w sklepie na cały głos drze się do mnie: mamooo!!! a ta pani się spierdziała!!! ja że nic nie słyszałam i dalej próbowałam zmienić temat. a on uparcie, że naprawdę i on słyszał jak pani puściła bąka ![]() ludzie w kolejce umierali ze śmiechu (oprócz oczywiście posądzonej o to pani)...
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Moja Oliwka (2 latka) w ostatnią niedziele w kosciele na widok 2 zakonników :Gdzie idom panowie w siukienkach tatusiu"? Oczywiscie na głos i dobitnie zeby wszyscy słyszeli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a syn mojej siostry zapytał mnie odnośnie Jezusa na krzyżu "a dlaczego on tak wysoko wisi" oba te przypadki wypowiedziane tak głośno że wszyscy słyszeli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Z przypadków Kościelnych
![]() Msza w trakcie, obok mnie stoi mama z chłopaczkiem w wieku ok 2,5- 3 latek. Wszyscy klęczą ksiądz mówi : Branku Boży.......... , na to mały glośne : Beeeeeeeeeeee beeeeeee Ryk był niesamowity ja z jego mamą dławiłyśmy sie ze smiechu, co lepsze ksiądz tez miał ubaw bo i do niego dotarło ![]()
![]() |
#130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() niezły masz ubaw z synkiem ![]()
![]() |
![]() |
#131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u mnie w kosciele ksiadz by wyprosil... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
Moj dzadek opowiada ze jak ja bylam mala to wyrwalam mu sie z rak i stanelam z samego przodu pod oltarzem, i zaczelam nasladowac gesty ksiedza: posnosilam w gore ramiona, itp itd.
![]() Pamietam tez jak odkrykam ze "Matka boska tak sie nazywa bo chodzi boso" A na widok Jezusa na krzyzu: "ten pan robi gimnastyke !"
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z innej beczki - moja Oliwka uwiebia ostatnio zabawy w udawanie - tzn. ona nie wciela sie w role tylko np. moj małż (najczęsciej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- a co to za dziwny ptaszek?! -jejku, to nie ptaszek, to pan. A po co tam w górze? -a dlaczego ten pan ma sukienkę? - mamo, tato, ja też tak umiem. Patrz, patrz (to na widok klęczących ludzi) Dzieciaki były autentycznie przejęte, stąd liczne ochy, achy i pytania. W sumie niedługo po rozpoczęciu mszy rodzinka się zmyła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Co do kościelnych historyjek, to u mnie w rodzinie do tej pory opowiadają na imprezkach jak mój brat kiedy był malutki zobaczył w kościele posągi dwunastu apostołów we wzniosłych pozach, a że był dzień wcześniej w ZOO to mu sie coś skojarzyło.
w kościele cicho jak makiem zasiał a on na cały głos dziadziusiu patrz małpy!!! no i wiadomo wszyscy hahaha ...
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Sami: - Mamoooo ale jesteś duza i gluba!!!
Ja: ![]() Sami: i masz nos jak Baba Jaga.... Ja: ![]() Sami po chwili niepewnie i z lekkim strachem w głosie : Jesteś Babą Jagą ??? ![]()
![]() |
#137 |
BAN stały
|
leże
![]() Edytowane przez ~refleksyjna Czas edycji: 2008-06-12 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie dzis Oliwka tez zasuneła textem, ale sama jestem sobie winna. Facet zajechał nam drogę wiec wydarłam się sie na głos "Ty ośle"! nie bacząc że dziecko siedzi z tyłu i strzyże uszami . No i nie uplynęło 10 sekund aż usłyszałam "Mamo ty ośle" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
BAN stały
|
Cytat:
zastanawiajace, macierzynstwo to nie bułeczka z masełkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
To dziecko coś w sobie ma
![]() Wyobraźcie sobie że Sami zaczął znosić do domu prezenty ![]() Zaczęło się od lizaków. Wraca z ogródka przydomowego z dwoma chupa chupsami w łapie i sie cieszy że pani babcia mu dała...(jedna sąsiadka) Za parę dni wraca z podwórka z wielką czekoladą mleczną z orzechami i mówi że mu dała ciocia co jeździ czarnym autem... (druga sąsiadka) Niedawno jakiś taksówkarz dał mu w prezencie małą flagę żeby kibicował naszym... A dziś tak rozbawił panią w drogerii, że dostał spod lady dużą dmuchaną piłkę... Nie dziwię się; on tak potrafi zagadywać nawet jak nie ma nic do powiedzenia, że nie można koło niego przejść i się nie uśmiechnąć ![]()
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Trochę smutno śmiesznych epizodów o tatusiach:
na placu zabaw Sami pozazdrościł zabaw synowsko- ojcowskich i przyczepił się jak rzep do pewnego pana z dwuletnim synkiem. co chwila wołał do niego tatusiu to, tatusiu tamto. nic nie dało tłumaczenie że jego tatuś wygląda przecież inaczej i jest daleko w irlandii. pod koniec zabawy mówię do niego pożegnaj się z chłopczykiem. na co Sami podszedł do niego i mówi pa Mikołajku, papa tatusiu, panią mamusię zbył milczeniem.... buuu ja jego ukochana mamusia już mu nie wystarczam...tęskni malec coraz bardziej za męskim wzorcem ![]() nasza kotka urodziła 3 kocięta. Sami siedzi koło kosza jak zaklęty i się podnieca co chwila tymi piszczącymi ślepymi szczurkami. po jakiejś chwili mówi : noooo to jest mama Gryzelda, jej dzidziusie są podobne do mamy. ale gdzie ich tatuś? ja na to że nie wiem ![]() na co Sami : - ja wiem w Irlandii !!!
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
3 i pół
![]() wczoraj wieczorem woła mnie: mamooooo zrobiłem kuuuupe!!! idę do niego a on już zdążył wytrzeć sobie pupę nawilżanymi chusteczkami i jedną wetknąć między pośladki. ścisnął tą swoją chudą dupkę żeby się trzymała i mówi : - widzisz mam ogonek! jestem królikiem ![]()
![]() |
#144 |
Gang Iren
|
Przeczytalam wszystkie historyjki o dzieciach i sie strasznie ubawilam.Ja mam 5-letnia coreczke.Pierwsza zabawna(zalezy dla kogo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Moj szkrab ma 3 lata. Jest dosyc ruchliwy. Ma siostrę z którą się non stop droczy czyja jest mama... Sęk w tym , że nie mówi tw tylko h. Rozmowa wyglądała tak:
Kasia: " moja mama, twój tata" Patryk:" moja mama, tata hój ". Była to rozmowa na ulicy dodajmy.... Albo jak byl mniejszy to nie mówił wiatrak tylko "juja". Kiedyś mijalismy 2 panów z wiatrakiem, a glutewk chciał wiatrak , to krzyknął " pany, juje". Faceci tak sie na mnie spojrzeli.... czego ja tego dzieciaka nauczyłam. Ze śmiesznych słówek: sumyka- muzyka, byhatka- herbatka, bolaki- robaki, pihoter- helikopter. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
kiedys moja corcia psocila sie patrykowi, na co moj glutek " sio babo idź sie umyj". W chcwili obecnej mówi jeszcze " idz do pokoju, do tątania".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() synek rosnie Ci na niezlego komika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
niesamowite sa Wasze dzieciaczki..
![]() mmm.. jak ja bym tez juz chciala ![]() a przypomnialo mi sie pare zdarze z zycia coreczki mojej kuzynki..: mala, nauczyla sie juz chodzic, stawiala pewne kroki. szla sobie z 1 pokoju do 2,upadla przez jakies buty, i nawet bardzo mocno sie uderzyla..no ale Mała wstala,otrzepala sie i mowi: ale wstyd ![]() do mojego taty,z ktorym uwielbia sie bawic..mowi jestes brzydki, a ostatnio: Ty gluptasku ![]() ![]() ![]() byla kiedys z kuzynka u lekarza i mowi a moja mamusia ma duzy brzuch bo ma dzidziusia w srdoku...i tak wszystcy mysleli ze kuzynka w ciazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Sytuacja z czwartku. Obie moje łobuzice juz zjadły obiad, więc mama mogła spokojnie usiąść przy swoim talerzu i dokończyć.
Kamila: mamo daj mi pic kompot Ja; po pierwsze poczekaj aż mama dwa ostatnie kawałki mięsa zje, a po drugie mówi się "proszę" K: No nie moge z tobą wytrzymać. Jestem cała NERONOWA !! Nie będę z tobą dyskutować Ja: ![]() ![]() K; Lepiej jedz szybciej ja juz dawno skończyłam No zatkało mnie kompletnie po takiej przemowie ![]() PS. Od czwartku ma ograniczony dostęp do pewnego koleżeństwa które własnie w taki sposób rozmawiają ze swoimi mamami nagminnie ![]() Raz to jest śmieszne, ale nie ciągle .......
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.