Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-07, 18:58   #3961
parapet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

hej, witam się na koniec weekendu
Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Chusteczki są też w Biedronce i wydaje mi się, że sporo tańsze od tych z Rossmana, a działają tak samo.
Widziałam je też w aplikacji lidla, ale nigdy nie znalazłam w sklepie, bo cena bardzo korzystana w stosunku do tych z domola w rossmanie.
Ale potwierdzam, że te rossmanowskie są skuteczne.

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Ja dziś robiłam morfo na poniedziałkową wizytę i wiecie co nie wiem jak ja to robię ale hemoglobinę mam 13,6 Miałam przeczucie że w III t. się sprawa rypnie ale chyba już dokońca uniknę żelaża Tylko leukocyty podwyższone jak zwykle...
Piękna hemoglobinka

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj ogarniałam trochę ubranka i mam chyba z 40 sztuk body w rozmiarach 56-62 i chyba z 20 sztuk półśpiochów (używanych i nowych). I oczywiście co kupujemy z moją mamą? Body
Ciekawe kiedy ja to ubiorę
Nie wiem, co w tych body jest, ale też najłatwiej mi się je kupuje

Cytat:
Bo z makiem mam taki problem, że to gotowe masy mi za bardzo nie smakują a sama nie będę robić bo mi się nie chce Ale coś wymyślę Tylko instrukcja składania nie jest do ogarnięcia dla mnie dziś bo ciężki dzień miałam
Można też nasmarować rozpuszczonym masełkiem z cynamonem albo zrobić farsz mielone orzechy (dowolne ulubione) lub migdały, masełko i cynamon.

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Samych skurczy braxtona hicksa nie odczuwam bede musiała dopytać gin bo czuje sie zaniepokojona a powoduje to mój dyskomfort :/
Pytałam o to gina, odpowiedział: no i dobrze, po co to pani? I ma rację, zaraz bym rozkminiała czy to to, czy nie za wcześnie, czy nie za mocno itp.

Jeśli chodzi o samopoczucie, to czuję się naprawdę nieźle, ale widzę, że niestety bez ćwiczeń byłoby słabo. Zwłaszcza ze względu na to nienaturalne wygięcie kręgosłupa, który rzutuje na plecy. Podstawa dla mnie to wzmacnianie pleców i rozciąganie bioder. Inaczej widzę, że chodziłabym z bólem.
Chodzenie jeszcze nie sprawia mi większych trudności oddechowych. Jak Mała dziwie się na pęcherzu ułoży, to wiadomo, że są inne przyczyny problemu z chodzeniem.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 19:05   #3962
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Też nie mam kaftanikow i tylko jeden sweterek. Sweterki i bluzy chce jeszcze kupić. Nie mam też body na krótki rękaw, ale nie wiem nawet czy kupię. Ewentualnie jakieś większe rozmiary, na początek nie wydają mi się być przydatne.

Dziewczyny, czy wszystkie kupujecie adaptery do fotelika? Ja mam zamiar skrócić do min czas dziecka w foteliku tzn będzie w nim tylko na czas przejazdu autem. Jeśli trzeba będzie np. odwiedzić przychodnie to fotelik wezmę do ręki, nie będzie sensu rozkładać stelaża. Wydają mi się te adaptery w ogóle nie przydatne. W jakich sytuacjach planujecie używać fotelika na stelażu od wózka?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja sobie nie wyobrażam bez adapterow, bardzo ciezkie jest dziecko razem z takim fotelikiem, a jeszcze dodatkowo z 3latkiem się ganiac to juz calkiem. A przekladac do gondoli i wybudzac to nie taka latwa sprawa.

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 19:06   #3963
bloody_marry
Rozeznanie

Mi kręgosłup dokuczał dość mocno w 4-5 mc ciąży. Nie ważne czy dzień minął aktywnie czy nie, wieczorem bolał mnie odcinek lędźwiowy. Ale dolegliwości zniknęły, właściwie nic mnie nie boli od ok 6 mc. Mam też zdecydowanie boom energetyczny i czytając Wasze posty boję się że niedługo przejdzie :/ trochę żałuję że mało ćwiczę, niestety u teściów nie ma warunków. Ale za to bardzo dużo chodzę pieszo i czasem wskakuje na orbitrek

Za to nie mogę leżeć na plecach. Po kilku minutach robi mi się słabo. Kardiolog mi kiedyś wspominał że w takiej pozycji brzuch uciska żyły i przepływ krwii jest słaby. Zostało mi już tylko leżenie na bokach

Adaptery do naszego cybexa kosztują 140zl i będą dostępne dopiero na koniec lutego. Zdążę jeszcze pomyśleć czy je kupować. Wózek składa się do dość małych rozmiarów więc mam nadzieję że do rodziców będziemy brać gondolę.

Edytowane przez bloody_marry
Czas edycji: 2018-01-07 o 19:07
bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 19:33   #3964
robinsonka2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Dzień dobry na smyku do -50% na rożki, otulacze i chyba śpiworki. A ja jak na złość akurat kupiłam
kupiłam dwa rożki! ale nie mam jeszcze żadnego i planowałam kupić więc jest dobrze, dorzuciłam też 2 czapeczki i ręcznik... zaczynam się rozkręcać... ten miesiąć będzie miesiącem kupowania prania i prasowania

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę moją pierwszą szufladą w komodzie. Pozostałe czekają na swoją kolej 😝
Załącznik 7382256
Muszę jeszcze dokupić te pudełka.
ładnie
czy to komoda malm? i pojemniki do niej? tez jednak dokupujemy komodę i na najzwyklejsza białą malm sie zdecydujemy... nawet mieliśmy ja ostatnio kupić ale mój jest połamany a i jak nie będe sie z ponad 40kg paczką szarpać :/ ale kupię ją jeszcze w stycznie! i znów przemeblowanie
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 19:34   #3965
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Oo wygląda spoko. Strasznie ciężkie te foteliki, dopiero ostatnio podniosłam w sklepie i się zdziwiłam
Dokładnie a fizjoterapeutka na SR mówiła, żeby w okresie połogu możliwie starać się unikać dźwigania tak, jak w ciąży.

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
wzięłam się za porządkowanie papierów, przez 9 lat mieszkania się nieco nazbierało
O zazdro!! mnie też to czeka
Stary 2018-01-07, 19:48   #3966
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
kupiłam dwa rożki! ale nie mam jeszcze żadnego i planowałam kupić więc jest dobrze, dorzuciłam też 2 czapeczki i ręcznik... zaczynam się rozkręcać... ten miesiąć będzie miesiącem kupowania prania i prasowania

ładnie
czy to komoda malm? i pojemniki do niej? tez jednak dokupujemy komodę i na najzwyklejsza białą malm sie zdecydujemy... nawet mieliśmy ja ostatnio kupić ale mój jest połamany a i jak nie będe sie z ponad 40kg paczką szarpać :/ ale kupię ją jeszcze w stycznie! i znów przemeblowanie
My tez dokupujemy Malm ale ta waska, 40cm. Mamy juz z tej serii dwie szerokie i sa super pojemne

Bylismy dzis w smyku i jestem rozczarowana. Tak naprawde nic tam nie ma. Jedyne co to spodobal mi sie przewijak w chmurki. Ani lozeczka (3 lozeczka z tego samego modelu tylko w roznych kolorach), ani przescieradel (byly tylko w rozmiarze 70 x140). No nic specjalnego

A co do bolu kregoslupa- polozna mowila ze po ciazy jest jeszcze gorzej bo w trakcie ciazy kregoslup wolno sie zmienia i wygina, a jak sie dziecko urodzi to kregoslup szybko wraca do normalnej pozycji i noli bardziej. Nie wiem ile w tym prawdy ale brzmi logicznie

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2018-01-07 o 19:51
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 19:51   #3967
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie a fizjoterapeutka na SR mówiła, żeby w okresie połogu możliwie starać się unikać dźwigania tak, jak w ciąży.

O zazdro!! mnie też to czeka
Ja całą ciążę jestem mega aktywną i pracowita ale w połogu to mam zamiar księżniczkować i się mega oszczędzać. Powikłania po przesileniu mogą być na prawdę okropne, a chciałabym jeszcze drugie dziecko. Takze takiego fotelika to ani mi się myśli podnosic

Stary 2018-01-07, 19:56   #3968
FallenAnn
Rozeznanie

Moja wczorajsza gwiazda rozeszła się w oka mgnieniu. Mąż już planuje z czym mam zrobić następną :-P
Mi są też potrzebne jeszcze jakieś pojemniki do segregowania rzeczy. Zarówno dla dziecka jak i dla nas bo oddajemy komodę w której obecnie trzymamy bieliznę i muszę się z tym jakoś przeorganizowac... chłop stwierdził że się szykuje na rewolucję jak tylko wpadnę w szał

Sikam co 20-30 minut. Już mnie to nudzi.

Stary 2018-01-07, 20:12   #3969
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
hej, witam się na koniec weekendu
Widziałam je też w aplikacji lidla, ale nigdy nie znalazłam w sklepie, bo cena bardzo korzystana w stosunku do tych z domola w rossmanie.
Ale potwierdzam, że te rossmanowskie są skuteczne.

Piękna hemoglobinka

Nie wiem, co w tych body jest, ale też najłatwiej mi się je kupuje

Można też nasmarować rozpuszczonym masełkiem z cynamonem albo zrobić farsz mielone orzechy (dowolne ulubione) lub migdały, masełko i cynamon.

Pytałam o to gina, odpowiedział: no i dobrze, po co to pani? I ma rację, zaraz bym rozkminiała czy to to, czy nie za wcześnie, czy nie za mocno itp.

Jeśli chodzi o samopoczucie, to czuję się naprawdę nieźle, ale widzę, że niestety bez ćwiczeń byłoby słabo. Zwłaszcza ze względu na to nienaturalne wygięcie kręgosłupa, który rzutuje na plecy. Podstawa dla mnie to wzmacnianie pleców i rozciąganie bioder. Inaczej widzę, że chodziłabym z bólem.
Chodzenie jeszcze nie sprawia mi większych trudności oddechowych. Jak Mała dziwie się na pęcherzu ułoży, to wiadomo, że są inne przyczyny problemu z chodzeniem.
A ćwiczenia robisz jakieś konkretne? Przy moich problemach z chodzeniem, siedzeniem, lezeniem tylko rehabilitacja delikatna wchodzi w grę, ale może bym coś poprobowala?

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 20:21   #3970
Torrence
Wtajemniczenie

Jolinko wyszło nam!!!!
WP_20180107_20_05_02_Pro.jpg
Super zabawa, robiliśmy razem, TŻ wałkował, ja smarowałam, potem razem zwijaliśmy. Od dziś drożdżowe tylko w takiej formie
Wersja z dżemem jest ok - w odróznieniu od rogalików nic nam nie wypłynęło.
Tylko za długo się piekło. Jakieś 10 minut wcześniej byłam sprawdzić jak się ma i wtedy już potrzebowało dosłownie chwilki... Ale niestety tak to jest jak trzeba latać do piekarnika góra-dół Niestety w naszym "gniazdku" nie było możliwości zamontowania piekarnika Ale już niedługo
Teraz zażeramy się jeszcze ciepłym, już 1/3 nie ma Mam nadzieję, że nie będziemy w nocy rzygać (mama zawsze mówiła, nie jedz ciepłego!)

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
.
Też super pomysły!
Podobał mi się bardzo pomysł Robinsonki na wytrawną wersję. Mam już wizję taką, żeby do ciasta pizzowego dodać ziół a jako nadzienie sos pomidorowy albo ajvar i posypać np. sezamem

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2018-01-07 o 20:23
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 20:33   #3971
_Dolly
Rozeznanie

Jejku dziewczyny imponujecie mi takie pyszności A ja się nie umiem zmobilizować do zrobienia muffinek marchewkowych jutro zrobię
Stary 2018-01-07, 20:38   #3972
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Jejku dziewczyny imponujecie mi takie pyszności A ja się nie umiem zmobilizować do zrobienia muffinek marchewkowych jutro zrobię
Luz, ja od trzech dni nie zrobiłam obiadu A słodkości uwielbiam robić
Stary 2018-01-07, 20:50   #3973
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Luz, ja od trzech dni nie zrobiłam obiadu A słodkości uwielbiam robić
To trochę mi lżej
aczkolwiek ja dziś nie zrobiłam obiadu, robił tż, a ja nawet go nie zjadłam, bo wcześniej objadłam się spaghetti Samej mi przed sobą głupio, ale wcześniej byłam taka głodna, a jak zrobił to jeszcze mnie objedzenie trzymało Gdyby sytuacja była w drugą stronę pewnie by wióry leciały mam szczęście, że jestem w ciąży
Stary 2018-01-07, 20:58   #3974
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Alleyezonme - ja na razie mam smiczek z aventu, dostalam przy zamówieniu kompletu butelek Jak nie spasuje Małej będę szukać czegoś innego. U nas muszę wziąć smoczek do szpitala "na wszelki wypadek", na szczęście nie zawsze jest używany

wow - Karolka, jaka kolekcja!!! cudna komoda! Nie mogę się doczekać aż moja dotrze!

blood_marry - ja też chcę pobyt w foteliku ograniczać do mininum, ale adaptery wzielam. Zaplacilam 50 zl, a myślę że na szybkie zakupy mogą się przydać

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 21:10   #3975
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Może położna da smoczek ? Moja ostatnio dała z Lovi anatomiczny smoczek i butelkę, aczkolwiek przy kp niby lepiej jest podać smoczek po 3 tygodniach jeśli się będzie go stosować

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 21:24   #3976
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Jolinko wyszło nam!!!!
Załącznik 7382631
Super zabawa, robiliśmy razem, TŻ wałkował, ja smarowałam, potem razem zwijaliśmy. Od dziś drożdżowe tylko w takiej formie
Wersja z dżemem jest ok - w odróznieniu od rogalików nic nam nie wypłynęło.
Tylko za długo się piekło. Jakieś 10 minut wcześniej byłam sprawdzić jak się ma i wtedy już potrzebowało dosłownie chwilki... Ale niestety tak to jest jak trzeba latać do piekarnika góra-dół Niestety w naszym "gniazdku" nie było możliwości zamontowania piekarnika Ale już niedługo
Teraz zażeramy się jeszcze ciepłym, już 1/3 nie ma Mam nadzieję, że nie będziemy w nocy rzygać (mama zawsze mówiła, nie jedz ciepłego!)

Też super pomysły!
Podobał mi się bardzo pomysł Robinsonki na wytrawną wersję. Mam już wizję taką, żeby do ciasta pizzowego dodać ziół a jako nadzienie sos pomidorowy albo ajvar i posypać np. sezamem
Super wygląda 😊 jak to niewiele trzeba żeby podniebienie zadowolić, nie? Moja gwiazda też już się rozeszła 😊 w wersji z serem myślę że by też była niezła. A z pizzowym farszem to już w ogóle Wow 😉 widzę że będziemy modyfikować ja na wiele sposobów. O pamiętam tez przestroge: nie jedź ciepłego drożdżowego bo Cię będzie bolał brzuch! I w sumie czasem bolał, ale myślę że to raczej z przejedzenia bo jestem wielka fanka drożdżówki 😉

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 21:37   #3977
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Super wygląda 😊 jak to niewiele trzeba żeby podniebienie zadowolić, nie? Moja gwiazda też już się rozeszła 😊
Powiem Ci że sama nie wiem, co sprawia większą radochę, czy robienie czy jedzenie
Naszej już też właściwie nie ma - trochę zaniosłam na dół, my się nażarliśmy i zostały 3 te porcyjki i kawałek środka
Stary 2018-01-07, 21:40   #3978
nadalka
Zakorzenienie

Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Hej.

Ja dziś zrobiłam cała miskę pasty mięsnej, nie wiem kto to zje

Dla mnie smoczek to konieczność nawet by mieć. Jak urodziłam straszą to miałam ze sobą taki z końcówka kulką, ale był tak wielki, że do buzi jej się nie mieścił a miała tak silny odruch ssania, nie umiała się przyssać, mleka nie miałam i w końcu po płaczu od 18 do 3 w nocy, by uniknąć mm, położna znalazła jej smoczek, taki najzwyklejszy. I w końcu dała mi pospać po prawie dobie na nogach (w tym po porodzie).
Teraz tez kupiłam taki, boję się powtórki z rozrywki.

Edytowane przez nadalka
Czas edycji: 2018-01-07 o 21:41
nadalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 21:46   #3979
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

PAdam po lazienkowej gimnastyce przed jutrzejsza wizyta caly dzien w ogole zabiegany, musialam nadrobic wczorajsza robote papierkowa i jutro na poczcie mnie ludzie zlinczuja wiec mam juz herbatke i relaks na kanapie
Obawiam sie tylko ze maly sie obrocil glowa do gory alurat na wizyte oby to bylo tylko moje zludzenie
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 21:46   #3980
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Torrence
Ja smoczek kupię w razie "w".
Karolka

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 21:49   #3981
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Uff, my już po zakupach - kurczak się piecze. Mam ostatnio ogromną ochotę na mięso i orzechy

Moja przyjaciółkę dzisiaj już wypuścili do domu więc odwiedzę ja dopiero w domu, przynajmniej nie mam rozterek co do prezentu. Miała CC i tylko 3 dni leżała.

Jutro jedziemy zamówić wózek i fotelik. Jeszcze nie wiemy jaki będziemy też szukać łóżeczka.

Może dzisiaj trochę na allegro pobuszuje - jakieś pieluszki tetrowe itp
Dziewczyny a kupowalyscie już smoczki?? W ogóle kupujecie?

To powodzenia w wybieraniu wozka i fotelika, oby szybko poszlo i zeby wpadl wam w oko wymarzony model
Co do smoczkow ja juz mam, dwa ortodontyczne z aventu 0-6 mcy, innych nie kupuje.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 21:52   #3982
asiula1306
Zakorzenienie

Ja mam dwa smoczki na wszelki wypadek, maly koszt a nie bede musiala latac po sklepach jak sie okaze ze jest potrzebny. Tez wybralam avent ortodontyczny

Tak mnie zachecilyscie ta gwiazda ze chyba zrobie w srode- przychodzi do mnie kolezanka to upieke wygladaja przecudnie

Dzisiaj bylam u rodzicow, przejrzalam te tony ciuszkow i sa cudowne, maz juz ustalil w czym maly bedzie wychodzil ze szpitala i dodatkowo mama kupila projektor gwiazdek do pokoju. Ja bylam sceptycznie nastawiona bo nie przepadam za takimi gadzetami ale maz to sie prawie zesr.al jak go zobaczyl i od razu zabral do domu zeby sobie wlaczac (wiekszosc wyprawki mamy u rodzicow bo maja duzo miejsca do skladowania a my poki nie ogarniemy pokoju to nie mamy gdzie trzymac). No i teraz na glownym miejscu w komodzie lezy sobie taki niebieski hipcio i wyswietla na suficie gwiazdki sprawdzilismy tez bujak. I zaskoczylo mnie ze te 88 pampersow miesci sie w tak malej paczce. Ogolnie mam zapas 400 sztuk (1 i 2) i wydawalo mi sie ze to zajmie kolosalna ilosc miejsca a widze ze jednak nie.

A i mamy namiar na fajne lozeczko tylko ktos je wstepnie zarezerwowal ale jak nie odbierze to jutro po nie jedziemy- ciemny braz z szuflada za cale 30zl. Wymaga odmalowania ale to i tak jak za darmo niestety ten ciemny kolor jest w wiekszosci sklepow na zamowienie i czeka sie ok 3 tygodni a to troche za dlugo :/ wiec zaczelismy szukac uzywanego

Jutro mialam miec wolny dzien ale musze dymac do przychodni w ktorej sie leczylam u neurologa zeby wyciagnac karte swoja bo we wtorek mam wizyte u tego lekarza ale w innej przychodni :/ do tego w pore zorientowalam sie ze jutro koncza mi sie tabletki na cisnienie i musze leciec do apteki. No i jeszcze warzywniak do zahaczenia bo z owocow i warzyw mam tylko dzem malinowy i jeszcze do drugiej przychodni musze podejsc zeby zlozyc zapotrzebowanie na recepte

I moze upieke chleb o ile mi sil starczy. Mam nowa wage to moze szybko pojdzie bo stara mi sie zepsula i zanim sie wlaczyla to mijalo pol godziny...

Stary 2018-01-07, 21:52   #3983
Jolinko
Zadomowienie

Byłam dziś na basenie i mnie kurde zaczyna mój sexy strój kąpielowy ciągnąc 🤤 jeszcze źle nie jest, ale za tydz czy 2 to już się nie widzę w nim 😜 no nie opłaca się chyba na miesiąc kupować nowego 🤔

Wiecie co jest najgorsze? Że znów jutro rano muszę jechać badania zrobic, już mi się to znudziło. I jak ja tu mocz dotrzymam chociaż kilkugodzinny do rana 🤔 tym razem poza morfologia i moczem zalecił ferrytyne i znów toksoplazmoze. Ciekawa jestem jak tam ta moja hemoglobina się ma.
Ale mi się nie chce tam jechać, bleeee

Stary 2018-01-07, 22:05   #3984
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Patrzyłam na rozpiskę do szpitala, powiedzcie czy to nie za dużo dla malucha? Przygotowałam sobie:
3 pajace
5 body na krótki rękaw
3 body na długi rękaw
3 pary spodenek
2 pary niedrapek + 3 pary skarpetek
3 czapeczki
3 pieluszki tetrowe
3 pieluszki muslinowe
1 sweterek
+ oddzielnie ubranka na wyjście 🤔
Moze byc choc wg mnie troche za duzo kompletow jak na 3 dni. Wydaje mi sie, ze lepiej albo pajace +body kr, albo body dr+ spodenki tylko wtedy np 4 komplety.
U mnie np polozne ubieraja dziecko i kazaly pajace zabrac do domu i dac same body ze spioszkami czy polspioszkami bo bylo za cieplo, mala sie pocila za bardzo.
Cytat:
Nam na SR położna mówia, że te bambusowe, muślinowe są naprawdę super ale żeby do szpitala brać zwykłe tetrowe bo takimi wycierają dzidziunię jak się urodzi i natychmiast idą do kosza więc tych "deluxe" byłoby szkoda
Bo sa super, tetra sie chowa. Gdybym wczesniej o takich wiedziala nie kupowalabym starszej w ogole tetrowych.
A jesli w szpitalu wymagaja pieluch do wytarcia to faktycznie lepiej wziac tetre, u nas akurat wycieraja dziecko swoimi reczniczkami, nic nie trzeba dawac.
Cytat:

Dziewczyny, czy wszystkie kupujecie adaptery do fotelika? Ja mam zamiar skrócić do min czas dziecka w foteliku tzn będzie w nim tylko na czas przejazdu autem. Jeśli trzeba będzie np. odwiedzić przychodnie to fotelik wezmę do ręki, nie będzie sensu rozkładać stelaża. Wydają mi się te adaptery w ogóle nie przydatne. W jakich sytuacjach planujecie używać fotelika na stelażu od wózka?

Mam juz adaptery w zestawie z wozkiem i na pewno czasami bede uzywac.
Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Pod koniec grudnia skończył 4 lata, wiec już ogarnia. Wybrał sobie zabawkę, był przeszczesliwy Potem mu wytłumaczyłam ile czasu musiało trwać jego zbieranie pieniążków na tą zabawkę, stwierdził że długo I że miał ich dużo (miał głównie w monetach, ) , a starczyło tylko na jedną.
Hehe jakie madre dziecko

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-07 o 22:14
Stary 2018-01-07, 22:05   #3985
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Ja smoczek kupię w razie "w".
A Z. używała?
Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość

Wiecie co jest najgorsze? Że znów jutro rano muszę jechać badania zrobic, już mi się to znudziło.
Mi też już to zbrzydło. Jeszcze morfo to jak Cię mogę, ale mocz i cała ta procedura to już jest upierdliwe
Stary 2018-01-07, 22:10   #3986
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Za to nie mogę leżeć na plecach. Po kilku minutach robi mi się słabo. Kardiolog mi kiedyś wspominał że w takiej pozycji brzuch uciska żyły i przepływ krwii jest słaby. Zostało mi już tylko leżenie na bokach
To masz to samo co ja. W najgorszym wypadku prawie zemdlalam, teraz np juz nie moge miec robionego usg lezac na plecach bo bym odleciala.
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość

A co do bolu kregoslupa- polozna mowila ze po ciazy jest jeszcze gorzej bo w trakcie ciazy kregoslup wolno sie zmienia i wygina, a jak sie dziecko urodzi to kregoslup szybko wraca do normalnej pozycji i noli bardziej. Nie wiem ile w tym prawdy ale brzmi logicznie
To tez zalezy z czego ten bol wynika i czy przed ciaza tez kregoslup bolal. Ja takie dolegliwosci mam tylko w ciazy, po porodzie wszystko wraca do normy, nic nie uciska i nic nie boli. Na szczescie

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-07 o 22:15
Stary 2018-01-07, 22:18   #3987
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
To masz to samo co ja. W najgorszym wypadku prawie zemdlalam, teraz np juz nie moge miec robionego usg lezac na plecach bo bym odleciala.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

To tez zalezy z czego ten bol wynika i czy przed ciaza tez kregoslup bolal. Ja takie dolegliwosci mam tylko w ciazy, po porodzie wszystko wraca do normy, nic nie uciska i nic nie boli. Na szczescie
Ojej, aż Tak? Ja to jeszcze śpię na plecach czasem.
A ost w czymś "mądrym" przeczytałam że spanie na plecach jest przyczyna przedwczesnego porodu, co to już nie wymyśla, eh. 😎

Mój syn dziś oszalał! Ciągle się wypina i mam przez to brzuch tylko z prawej strony i czuję takie napięcie skóry 🙂 a mój mąż mówi że ma to po mamusce, bo że niby przed ciąża jak spalam to miałam du.pe na wysokości głowy 😲

Stary 2018-01-07, 22:31   #3988
lelowa
Zakorzenienie

Jolinko akurat w to bym nie wierzyla Jesli mozesz spij do woli na plecach.
No niestety dopadlo mnie to samo co za pierwszym razem tylko na pozniejszym etapie. Juz widze moje czwartkowe i piatkowe usg :/ Bedzie gimnastyka.
Stary 2018-01-07, 22:56   #3989
bloody_marry
Rozeznanie

Lelowa, współczuję, u mnie nie jest tak źle, chociaż nie wiem co będzie dalej. Dodatkowo mialam przed ciążą częstoskurcze serca co jest wskazaniem do CC. Tyle że w ciąży ich nie mam więc nie wiem do końca jak to będzie. Kardiolog dopiero 17 stycznia. Obawiam się że dla świętego spokoju skierują mnie na CC :/ mój mąż ma wujka kardiologa i do niego chyba też się wybiorę po poradę, żeby mieć kilka opinii.

Już mnie denerwują te wymagania położnych. Jakie ubranka, jakie pieluszki... Myślę że wystarczyłaby lista w postaci wskazówek np. 4 komplety ubranek, 5 pieluszek itd.

Jutro mam pierwsze spotkanie w szkole rodzenia, idziemy z mężem. Mam nadzieję że będzie bezpłatna :/ jak zapisywałam nas w listopadzie to cośtam wspominali że od kolejnych zajęć mogą być opłaty.

Stary 2018-01-07, 22:59   #3990
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Mi kręgosłup dokuczał dość mocno w 4-5 mc ciąży. Nie ważne czy dzień minął aktywnie czy nie, wieczorem bolał mnie odcinek lędźwiowy. Ale dolegliwości zniknęły, właściwie nic mnie nie boli od ok 6 mc. Mam też zdecydowanie boom energetyczny i czytając Wasze posty boję się że niedługo przejdzie :/ trochę żałuję że mało ćwiczę, niestety u teściów nie ma warunków. Ale za to bardzo dużo chodzę pieszo i czasem wskakuje na orbitrek

Adaptery do naszego cybexa kosztują 140zl i będą dostępne dopiero na koniec lutego. Zdążę jeszcze pomyśleć czy je kupować. Wózek składa się do dość małych rozmiarów więc mam nadzieję że do rodziców będziemy brać gondolę.

Ja spie na plecach ale wydaje mi sie ze krotkimi seriami bo jak sie przekrecam to sie budze. A jak leze na plecach to po pol godzinie, godzinie mam wrazenie ucisku na klatke piersiowa, gorzej mi sie oddycha bo to tak jakby boli, jakby mi ktos usiadl na pluca i musze wtedy przerzucic sie na bok. Na szczescie nie mdleje i nie zaliczam zjazdow.

A na boku juz mi sie nie spi tak super bo maly wtedy sie okropnie wierci i troche mnie to denerwuje. Podkladam sobie wtedy kawalek koldry pod brzuch zeby stlumic to uczucie bo na tym boku na ktorym leze to mam wrazenie ze on mi tam strasznie grzebie i im jest wiekszy tym gorsze do zniesienia jest to uczucie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości