|
|
#3961 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
hej, witam się na koniec weekendu
![]() Cytat:
Ale potwierdzam, że te rossmanowskie są skuteczne. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I ma rację, zaraz bym rozkminiała czy to to, czy nie za wcześnie, czy nie za mocno itp. ![]() Jeśli chodzi o samopoczucie, to czuję się naprawdę nieźle, ale widzę, że niestety bez ćwiczeń byłoby słabo. Zwłaszcza ze względu na to nienaturalne wygięcie kręgosłupa, który rzutuje na plecy. Podstawa dla mnie to wzmacnianie pleców i rozciąganie bioder. Inaczej widzę, że chodziłabym z bólem. Chodzenie jeszcze nie sprawia mi większych trudności oddechowych. Jak Mała dziwie się na pęcherzu ułoży, to wiadomo, że są inne przyczyny problemu z chodzeniem. |
|||||
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3963 |
|
Rozeznanie
|
Mi kręgosłup dokuczał dość mocno w 4-5 mc ciąży. Nie ważne czy dzień minął aktywnie czy nie, wieczorem bolał mnie odcinek lędźwiowy. Ale dolegliwości zniknęły, właściwie nic mnie nie boli od ok 6 mc. Mam też zdecydowanie boom energetyczny i czytając Wasze posty boję się że niedługo przejdzie :/ trochę żałuję że mało ćwiczę, niestety u teściów nie ma warunków. Ale za to bardzo dużo chodzę pieszo i czasem wskakuje na orbitrek
Za to nie mogę leżeć na plecach. Po kilku minutach robi mi się słabo. Kardiolog mi kiedyś wspominał że w takiej pozycji brzuch uciska żyły i przepływ krwii jest słaby. Zostało mi już tylko leżenie na bokach ![]() Adaptery do naszego cybexa kosztują 140zl i będą dostępne dopiero na koniec lutego. Zdążę jeszcze pomyśleć czy je kupować. Wózek składa się do dość małych rozmiarów więc mam nadzieję że do rodziców będziemy brać gondolę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez bloody_marry Czas edycji: 2018-01-07 o 19:07 |
|
|
|
#3964 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() czy to komoda malm? i pojemniki do niej? tez jednak dokupujemy komodę i na najzwyklejsza białą malm sie zdecydujemy... nawet mieliśmy ja ostatnio kupić ale mój jest połamany a i jak nie będe sie z ponad 40kg paczką szarpać :/ ale kupię ją jeszcze w stycznie! i znów przemeblowanie
|
||
|
|
|
#3965 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bylismy dzis w smyku i jestem rozczarowana. Tak naprawde nic tam nie ma. Jedyne co to spodobal mi sie przewijak w chmurki. Ani lozeczka (3 lozeczka z tego samego modelu tylko w roznych kolorach), ani przescieradel (byly tylko w rozmiarze 70 x140). No nic specjalnego A co do bolu kregoslupa- polozna mowila ze po ciazy jest jeszcze gorzej bo w trakcie ciazy kregoslup wolno sie zmienia i wygina, a jak sie dziecko urodzi to kregoslup szybko wraca do normalnej pozycji i noli bardziej. Nie wiem ile w tym prawdy ale brzmi logicznie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2018-01-07 o 19:51 |
|
|
|
|
#3967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3968 |
|
Rozeznanie
|
Moja wczorajsza gwiazda rozeszła się w oka mgnieniu. Mąż już planuje z czym mam zrobić następną :-P
Mi są też potrzebne jeszcze jakieś pojemniki do segregowania rzeczy. Zarówno dla dziecka jak i dla nas bo oddajemy komodę w której obecnie trzymamy bieliznę i muszę się z tym jakoś przeorganizowac... chłop stwierdził że się szykuje na rewolucję jak tylko wpadnę w szał ![]() Sikam co 20-30 minut. Już mnie to nudzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jolinko wyszło nam!!!!
WP_20180107_20_05_02_Pro.jpg Super zabawa, robiliśmy razem, TŻ wałkował, ja smarowałam, potem razem zwijaliśmy. Od dziś drożdżowe tylko w takiej formie ![]() Wersja z dżemem jest ok - w odróznieniu od rogalików nic nam nie wypłynęło. Tylko za długo się piekło. Jakieś 10 minut wcześniej byłam sprawdzić jak się ma i wtedy już potrzebowało dosłownie chwilki... Ale niestety tak to jest jak trzeba latać do piekarnika góra-dół Niestety w naszym "gniazdku" nie było możliwości zamontowania piekarnika Ale już niedługo ![]() Teraz zażeramy się jeszcze ciepłym, już 1/3 nie ma Mam nadzieję, że nie będziemy w nocy rzygać (mama zawsze mówiła, nie jedz ciepłego! ) Cytat:
Podobał mi się bardzo pomysł Robinsonki na wytrawną wersję. Mam już wizję taką, żeby do ciasta pizzowego dodać ziół a jako nadzienie sos pomidorowy albo ajvar i posypać np. sezamem
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2018-01-07 o 20:23 |
|
|
|
|
#3971 |
|
Rozeznanie
|
Jejku dziewczyny imponujecie mi
takie pyszności jutro zrobię
|
#3972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A słodkości uwielbiam robić
|
|
|
#3973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aczkolwiek ja dziś nie zrobiłam obiadu, robił tż, a ja nawet go nie zjadłam, bo wcześniej objadłam się spaghetti Samej mi przed sobą głupio, ale wcześniej byłam taka głodna, a jak zrobił to jeszcze mnie objedzenie trzymało Gdyby sytuacja była w drugą stronę pewnie by wióry leciały mam szczęście, że jestem w ciąży
|
|
#3974 |
|
Wtajemniczenie
|
Alleyezonme - ja na razie mam smiczek z aventu, dostalam przy zamówieniu kompletu butelek
Jak nie spasuje Małej będę szukać czegoś innego. U nas muszę wziąć smoczek do szpitala "na wszelki wypadek", na szczęście nie zawsze jest używany ![]() wow - Karolka, jaka kolekcja!!! cudna komoda! Nie mogę się doczekać aż moja dotrze! ![]() blood_marry - ja też chcę pobyt w foteliku ograniczać do mininum, ale adaptery wzielam. Zaplacilam 50 zl, a myślę że na szybkie zakupy mogą się przydać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Może położna da smoczek ? Moja ostatnio dała z Lovi anatomiczny smoczek i butelkę, aczkolwiek przy kp niby lepiej jest podać smoczek po 3 tygodniach jeśli się będzie go stosować
|
|
|
#3976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Naszej już też właściwie nie ma - trochę zaniosłam na dół, my się nażarliśmy i zostały 3 te porcyjki i kawałek środka
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Hej.
Ja dziś zrobiłam cała miskę pasty mięsnej, nie wiem kto to zje ![]() Dla mnie smoczek to konieczność nawet by mieć. Jak urodziłam straszą to miałam ze sobą taki z końcówka kulką, ale był tak wielki, że do buzi jej się nie mieścił a miała tak silny odruch ssania, nie umiała się przyssać, mleka nie miałam i w końcu po płaczu od 18 do 3 w nocy, by uniknąć mm, położna znalazła jej smoczek, taki najzwyklejszy. I w końcu dała mi pospać po prawie dobie na nogach (w tym po porodzie).Teraz tez kupiłam taki, boję się powtórki z rozrywki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2018-01-07 o 21:41 |
|
|
|
#3979 |
|
Wtajemniczenie
|
PAdam po lazienkowej gimnastyce przed jutrzejsza wizyta
caly dzien w ogole zabiegany, musialam nadrobic wczorajsza robote papierkowa i jutro na poczcie mnie ludzie zlinczuja ![]() Obawiam sie tylko ze maly sie obrocil glowa do gory alurat na wizyte oby to bylo tylko moje zludzenie
|
|
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
Torrence
![]() Ja smoczek kupię w razie "w". Karolka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do smoczkow ja juz mam, dwa ortodontyczne z aventu 0-6 mcy, innych nie kupuje. |
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dwa smoczki na wszelki wypadek, maly koszt a nie bede musiala latac po sklepach jak sie okaze ze jest potrzebny. Tez wybralam avent ortodontyczny
![]() Tak mnie zachecilyscie ta gwiazda ze chyba zrobie w srode- przychodzi do mnie kolezanka to upieke wygladaja przecudnie ![]() Dzisiaj bylam u rodzicow, przejrzalam te tony ciuszkow i sa cudowne, maz juz ustalil w czym maly bedzie wychodzil ze szpitala i dodatkowo mama kupila projektor gwiazdek do pokoju. Ja bylam sceptycznie nastawiona bo nie przepadam za takimi gadzetami ale maz to sie prawie zesr.al jak go zobaczyl i od razu zabral do domu zeby sobie wlaczac (wiekszosc wyprawki mamy u rodzicow bo maja duzo miejsca do skladowania a my poki nie ogarniemy pokoju to nie mamy gdzie trzymac). No i teraz na glownym miejscu w komodzie lezy sobie taki niebieski hipcio i wyswietla na suficie gwiazdki sprawdzilismy tez bujak. I zaskoczylo mnie ze te 88 pampersow miesci sie w tak malej paczce. Ogolnie mam zapas 400 sztuk (1 i 2) i wydawalo mi sie ze to zajmie kolosalna ilosc miejsca a widze ze jednak nie. A i mamy namiar na fajne lozeczko tylko ktos je wstepnie zarezerwowal ale jak nie odbierze to jutro po nie jedziemy- ciemny braz z szuflada za cale 30zl. Wymaga odmalowania ale to i tak jak za darmo niestety ten ciemny kolor jest w wiekszosci sklepow na zamowienie i czeka sie ok 3 tygodni a to troche za dlugo :/ wiec zaczelismy szukac uzywanegoJutro mialam miec wolny dzien ale musze dymac do przychodni w ktorej sie leczylam u neurologa zeby wyciagnac karte swoja bo we wtorek mam wizyte u tego lekarza ale w innej przychodni :/ do tego w pore zorientowalam sie ze jutro koncza mi sie tabletki na cisnienie i musze leciec do apteki. No i jeszcze warzywniak do zahaczenia bo z owocow i warzyw mam tylko dzem malinowy i jeszcze do drugiej przychodni musze podejsc zeby zlozyc zapotrzebowanie na recepteI moze upieke chleb o ile mi sil starczy. Mam nowa wage to moze szybko pojdzie bo stara mi sie zepsula i zanim sie wlaczyla to mijalo pol godziny... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dziś na basenie i mnie kurde zaczyna mój sexy strój kąpielowy ciągnąc 🤤 jeszcze źle nie jest, ale za tydz czy 2 to już się nie widzę w nim 😜 no nie opłaca się chyba na miesiąc kupować nowego 🤔
Wiecie co jest najgorsze? Że znów jutro rano muszę jechać badania zrobic, już mi się to znudziło. I jak ja tu mocz dotrzymam chociaż kilkugodzinny do rana 🤔 tym razem poza morfologia i moczem zalecił ferrytyne i znów toksoplazmoze. Ciekawa jestem jak tam ta moja hemoglobina się ma. Ale mi się nie chce tam jechać, bleeee Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3984 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie np polozne ubieraja dziecko i kazaly pajace zabrac do domu i dac same body ze spioszkami czy polspioszkami bo bylo za cieplo, mala sie pocila za bardzo. Cytat:
A jesli w szpitalu wymagaja pieluch do wytarcia to faktycznie lepiej wziac tetre, u nas akurat wycieraja dziecko swoimi reczniczkami, nic nie trzeba dawac. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2018-01-07 o 22:14 |
||||
|
|
|
#3985 |
|
Wtajemniczenie
|
A Z. używała?
Mi też już to zbrzydło. Jeszcze morfo to jak Cię mogę, ale mocz i cała ta procedura to już jest upierdliwe
|
|
#3986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2018-01-07 o 22:15 |
||
|
|
|
#3987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ost w czymś "mądrym" przeczytałam że spanie na plecach jest przyczyna przedwczesnego porodu, co to już nie wymyśla, eh. 😎 Mój syn dziś oszalał! Ciągle się wypina i mam przez to brzuch tylko z prawej strony i czuję takie napięcie skóry 🙂 a mój mąż mówi że ma to po mamusce, bo że niby przed ciąża jak spalam to miałam du.pe na wysokości głowy 😲 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Jolinko akurat w to bym nie wierzyla
Jesli mozesz spij do woli na plecach.No niestety dopadlo mnie to samo co za pierwszym razem tylko na pozniejszym etapie. Juz widze moje czwartkowe i piatkowe usg :/ Bedzie gimnastyka. |
|
|
|
#3989 |
|
Rozeznanie
|
Lelowa, współczuję, u mnie nie jest tak źle, chociaż nie wiem co będzie dalej. Dodatkowo mialam przed ciążą częstoskurcze serca co jest wskazaniem do CC. Tyle że w ciąży ich nie mam więc nie wiem do końca jak to będzie. Kardiolog dopiero 17 stycznia. Obawiam się że dla świętego spokoju skierują mnie na CC :/ mój mąż ma wujka kardiologa i do niego chyba też się wybiorę po poradę, żeby mieć kilka opinii.
Już mnie denerwują te wymagania położnych. Jakie ubranka, jakie pieluszki... Myślę że wystarczyłaby lista w postaci wskazówek np. 4 komplety ubranek, 5 pieluszek itd. Jutro mam pierwsze spotkanie w szkole rodzenia, idziemy z mężem. Mam nadzieję że będzie bezpłatna :/ jak zapisywałam nas w listopadzie to cośtam wspominali że od kolejnych zajęć mogą być opłaty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na boku juz mi sie nie spi tak super bo maly wtedy sie okropnie wierci i troche mnie to denerwuje. Podkladam sobie wtedy kawalek koldry pod brzuch zeby stlumic to uczucie bo na tym boku na ktorym leze to mam wrazenie ze on mi tam strasznie grzebie i im jest wiekszy tym gorsze do zniesienia jest to uczucie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

Miałam przeczucie że w III t. się sprawa rypnie ale chyba już dokońca uniknę żelaża 

Ale już niedługo 

Gdyby sytuacja była w drugą stronę pewnie by wióry leciały

a miała tak silny odruch ssania, nie umiała się przyssać, mleka nie miałam i w końcu po płaczu od 18 do 3 w nocy, by uniknąć mm, położna znalazła jej smoczek, taki najzwyklejszy. I w końcu dała mi pospać po prawie dobie na nogach (w tym po porodzie).

będziemy też szukać łóżeczka.
i dodatkowo mama kupila projektor gwiazdek do pokoju. Ja bylam sceptycznie nastawiona bo nie przepadam za takimi gadzetami ale maz to sie prawie zesr.al jak go zobaczyl i od razu zabral do domu zeby sobie wlaczac (wiekszosc wyprawki mamy u rodzicow bo maja duzo miejsca do skladowania a my poki nie ogarniemy pokoju to nie mamy gdzie trzymac). No i teraz na glownym miejscu w komodzie lezy sobie taki niebieski hipcio i wyswietla na suficie gwiazdki
i jeszcze do drugiej przychodni musze podejsc zeby zlozyc zapotrzebowanie na recepte