Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-07, 23:00   #3991
Pannkaka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Dobry wieczor! Co zaczne wam odpisywac, to cos mnie odciaga, a raz mi telefon wykasowal dluzsza odpowiedz i sie poddalam Wiadomosci mialam pozaznaczane z piatku jeszcze, szybka jestem.

Upralam w ten weekend wozek, skrecilismy przewijak i pochowalismy wszystkie dekoracje swiateczne, choinke, itp. Wybralam pare ubranek dla malego z hm, a potem dorzucilam cos dla corki, dla siebie, nawet maz cos zamowil i zrobilo sie ogromne zamowienie. Zaraz zamawiam jeszcze liscie malin i wiesiolka

Czesto piszecie o problemach z kregoslupem, u mnie jest o tyle smiesznie, ze przed pierwsza ciaza regularnie bolaly mnie plecy, w ciazy bylo w miare znosnie, choc w koncowce dolny odcinek mocno doskwieral, a po ciazy... rewelacja, nic mnie juz wiecej nie bolalo. Tlumacze to tak, ze corka chroni mnie przed siedzacym trybem zycia. W tej ciazy tez na razie plecy maja sie ok, mimo braku jakichkolwiek cwiczen. Za to wejscie po schodach konczy sie zadyszka, nie wiem jak ma mi starczyc sil na porod...

Projektora gwiazdek dla maluszka bym nie kupowala, ale mamy bo corka w ktoryms momencie bala sie cieni w swoim pokoju. Gwiazdki bardzo wtedy pomogly, oswoilismy pokoj na nowo i teraz wlaczamy tylko czasem dla zabawy

Zbieram sie, po przedluzonym weekendzie jutro znowu do pracy. Zobacze jak mi ten tydzien minie, zastanawiam sie nad nieco wczesniejszym urlopem jednak, ale do tej pory paradoksalnie najgorzej czuje sie w weekendy i dni wolne, wiec nie jestem pewna, czy to dobry pomysl
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 23:03   #3992
robinsonka2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
O pamiętam tez przestroge: nie jedź ciepłego drożdżowego bo Cię będzie bolał brzuch! I w sumie czasem bolał, ale myślę że to raczej z przejedzenia bo jestem wielka fanka drożdżówki 😉
ja ostatnio słyszałam od połoznej, że drożdże są dobre na lakatacje i polecała jeść drożdżówki w spitalu
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 23:03   #3993
lelowa
Zakorzenienie

Mysle, ze nie ma co sobie az tak brac do serca tych list, one sa orientacyjne zeby mloda mama wiedziala chociaz mniej wiecej w co sie zaopatrzyc. Nie powinny zaraz zrugac jesli czegos sie nie bedzie mialo lub bedzie to co innego. Ja popakowalam wszysciutko ze szpitalnej listy, a polowa byla niepotrzebna bo wiekszosc dawali, a jak cos bylo nie takie to na spokojnie mowili co dowiezc, a co mozna dac mezowi do chaty. Przynajmniej u mnie babeczki byly spoko, nie moge narzekac.

Bloody wspolczuje problemow z sercem, u mnie akurat nie od tego tak sie dzieje. Mam nadzieje, ze nic powaznego u ciebie nie bedzie ale dobrze, ze idziesz do kilku specjalistow. Zdrowka
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 23:06   #3994
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Mniam, drożdżówka na oddziale albo pizza też ma drożdże trzeba sobie urządzić z kobietami z sali piżama party z pizzą na dowóz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 23:09   #3995
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
ja ostatnio słyszałam od połoznej, że drożdże są dobre na lakatacje i polecała jeść drożdżówki w spitalu
Heh to juz wiem skad ta moja ochota na drozdzowke po porodzie
Pieklam duza blache co 3-4 dni i sama pol zjadalam
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 23:15   #3996
Pannkaka
Rozeznanie

W temacie jedzenia w szpitalu, w Szwecji jest taka tradycja, ze rodzice dostaja od poloznych poczestunek po porodzie, kanapki, kawe i cos co ma przypominac szampana (czasem zwykly sok, czasem jakis bezalkoholowy cider), o cos w tym stylu https://www.instagram.com/p/BYjRpM5D...n-at=234357037 Szczerze mowiac, nie pamietam, czy my dostalismy, z pierwszego dnia po porodzie prawie nic nie pamietam, ale kanapki chyba jadlam
Stary 2018-01-07, 23:42   #3997
_Dolly
Rozeznanie

Pannkaka jaki wypas😍
Ja na plecy nie narzekam, ale za spaniem na wznak tęsknię... 🙁 Jak tylko się położę, to mam uczucie nacisku na płuca(jakby wszystko z brzucha mi się rozpychało i je zgniatało) i robi mi się słabo(na usg IIItrym ledwo wytrzymałam). W sumie leżę tylko na lewym boku, bo po chwili od leżenia na prawym mam uczucie mrowienia na żebrach.
I bóle w kroczu od tego tygodnia... No jak emerytka normalnie... A na najgorsze są wieczory.
Czekam na uczucie lekkości po porodzie 😏

Stary 2018-01-07, 23:44   #3998
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
W temacie jedzenia w szpitalu, w Szwecji jest taka tradycja, ze rodzice dostaja od poloznych poczestunek po porodzie, kanapki, kawe i cos co ma przypominac szampana (czasem zwykly sok, czasem jakis bezalkoholowy cider), o cos w tym stylu https://www.instagram.com/p/BYjRpM5D...n-at=234357037 Szczerze mowiac, nie pamietam, czy my dostalismy, z pierwszego dnia po porodzie prawie nic nie pamietam, ale kanapki chyba jadlam
Wow ale party wam zorganizowali 😉

W polskim szpitalu pewnie kroma chleba z pasztetowa 😉 muszę wziąć swój prowiant bo takie cudo mi nie przejdzie przez gardło.

A z tymi drozdzowkami i pizza to super że dobre na laktacje. Będzie dobra wymówka 😎

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 23:48   #3999
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Pannkaka - no niezly wypas

Niech ktos mi wylaczy olx wlasnie widzialam nasz wozek w super jasnoszarym kolorze a ostatnio pokazalam corce podobny kolor to pokrecila oczami i powiedziala niee e a ja znowu mam dylemat bo nie wiem jaki kolor kocyka wybrac
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 23:49   #4000
Pannkaka
Rozeznanie

To akurat nie nasze, ale z naszego szpitala Jedzenie ogólnie bardzo smaczne, o diecie matki karmiącej chyba nikt tu nie słyszał

Stary 2018-01-08, 00:01   #4001
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
A Z. używała?

Mi też już to zbrzydło. Jeszcze morfo to jak Cię mogę, ale mocz i cała ta procedura to już jest upierdliwe
Na początku nie chciała może z miesiąc, ale mąż jakoś ją przekonał i smoczkowala do roku jakoś. Potem stopniowo była "odsmoczkowywana", bo wiedziałam że im później tym będzie gorzej.

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

Pannkaka ale wypas! Też bym tak chciała

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 00:05   #4002
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
To akurat nie nasze, ale z naszego szpitala Jedzenie ogólnie bardzo smaczne, o diecie matki karmiącej chyba nikt tu nie słyszał

Kurcze, miałam tego nie robić, ale trudno, dla kontrastu naprawdę wypasny obiad ze szpitala wam załączam. Widziałam jak panie nalewaly inke z wielkiego kotła i ta zupa...no tragedia. Samo jedzenie nie było źle w smaku, ale w porównaniu do tego, które Ty pokazalas...20180101_125949.jpg

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 00:17   #4003
_Dolly
Rozeznanie

Koma nie ma co narzekać 😉 Ja jak byłam w lipcu/sierpniu w szpitalu (początek ciąży, wieczne mdłości) dostałam na śniadanie tłustą kiełbasę (wyglądała na jakąś taniochę z marketu) na gorąco z czerstwym chlebem, a na obiad zimne ziemniaki z równie zimnym i na dodatek okropnie słonym mięsem 😎 później już nawet nie brałam, brzydziłam się. Na kolację chyba była mortadela 😁 Na szczęście mama i tż spisywali się na medal 😊 rosół maminy chyba nigdy mi tak dobrze nie smakował jak w szpitalu😁

Stary 2018-01-08, 00:22   #4004
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Koma nie ma co narzekać 😉 Ja jak byłam w lipcu/sierpniu w szpitalu (początek ciąży, wieczne mdłości) dostałam na śniadanie tłustą kiełbasę (wyglądała na jakąś taniochę z marketu) na gorąco z czerstwym chlebem, a na obiad zimne ziemniaki z równie zimnym i na dodatek okropnie słonym mięsem 😎 później już nawet nie brałam, brzydziłam się. Na kolację chyba była mortadela 😁 Na szczęście mama i tż spisywali się na medal 😊 rosół maminy chyba nigdy mi tak dobrze nie smakował jak w szpitalu😁

Ktoś tam wygrywa przetarg na zabezpieczenie tego jedzenia. To moje akurat nie było najgorsze, ale kielbacha i mortadela...brrr

Stary 2018-01-08, 00:41   #4005
Pannkaka
Rozeznanie

Koma, ten obiad nie wygląda wcale tak źle. Mam znacznie gorsze wspomnienia z mojego jedynego pobytu w polskim szpitalu

Za to w szwedzkim szpitalu na drugi dzień po cc podali mi jakieś danie fasolowe. Po operacji miałam najgorsze w moim życiu wzdęcia, więc jak ten obiad zobaczyłam to się prawie popłakałam, ale zjadłam, bo byłam tak głodna, że zjadłabym wszystko. Mieliśmy też dostęp do lodówki, mikrofali, więc mąż później przywiózł zapasy, a ja mogłam do woli jeść owoce i jogurt z musli, dostępne dla wszystkich mam więc jedzenia dużo nie pakuje, tylko lizaki i krówki na sam poród

Miałam spać... Tak to się kończy jak się prześpię 3h w ciągu dnia...

Stary 2018-01-08, 07:25   #4006
Lunak
Wtajemniczenie

Dzien dobry w nowym tygodniu

Karolka, czy te pojemniki są z ikei? Tez musze zakupić, ale za nic nie umiem znaleźć jak one sie nazywają.

Bloody, ja adapter mam w zestawie i przypuszczam, ze bede z niego korzystać w takich sytuacjach jak dziewczyny opisały. Noszenie fotelika wcale nie jest wygodne, bo one są ciężkie

Torrence, śliczny ten pojemnik, ale mnie byłoby szkoda go na brudy używać. Uswiadomilyscie mi, ze tez potrzebuje cos na zużyte ubranka.

Brilliant, jak z mężem? Poprawiło sie?

Jolinko, ja tez juz mam dosc ciągłych badań. Na koniec miesiaca mam zrobic tylko mocz i tokso. Mofro kazała odpuscic, ale i tak bedzie kłucie.

Dziewczyny, czy przy zagęszczonych wizytach tez na każdą robi sie badania?

Co do bólu kręgosłupa, to mnie juz przed ciążą niekiedy bolał jak sie przedzwigalam. Teraz jak za duzo siedze to od razu czuje. Choć i tak jest lepiej niz w święta. A leżenie na plecach mi nie przeszkadza. Nawet w nocy jestem w stanie chwile tak przespać, co przed ciąża mi sie nie zdarzało.

Wstyd mi za mnie, bo Wy ćwiczycie, ruszajcie sie itd, a moje aktywności kończą sie na wyjściu do sklepu raz na jakis czas albo spacerze do apteki

Na SR położna mowila, że na poród i czas po porodzie lepiej wziac swoje jedzenie, bo rodzącej nie liczą do posiłków. Ogólnie jest zakaz jedzenia, ale położne przymykają na to oko i podobno nawet same sugerują zeby w czasie porodu cos zjesc dla odzyskania sił. Tak to tylko woda przysługuje.

Zycze Wam miłego dni i ode dospać, bo mam spadek energii po wczorajszych śmieciach na spektaklu

Trzymam kciuki za wizyty i wszelkie załatwiania

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 07:41   #4007
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Tak, pojemniki są z Ikei, ale kupione kilka lat temu, więc nie mam pojęcia jak się nazywają i czy dalej są. A też ich właśnie jeszcze potrzebuję

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 07:46   #4008
julietta83
Zakorzenienie

ale się dzisiaj fatalnie czuję, wszystko mnie boli, jakby walec po mnie przejechał, noc też kiepska
jedyne pocieszenie, że mały szaleje w brzuchu, przeciąga się od rana
w ogóle ostatnio rzadko mam ładnie zaokrąglony brzuszek, zwykle jakaś gula wychodzi, raz z jednej, raz z drugiej strony

wczoraj zamówiłam na allie coś takiego, zamierzam składować w tym ubrania po wysuszeniu, a zanim zabiorę się do prasowania, ale mogłoby być też na brudy (te zamierzam wynosić po prostu do kosza na w łazience)
ciekawe czy dojdzie przed porodem

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Tak, pojemniki są z Ikei, ale kupione kilka lat temu, więc nie mam pojęcia jak się nazywają i czy dalej są. A też ich właśnie jeszcze potrzebuję

są cały czas dostępne, ale tylko białe i czarne
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60192633/
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 07:47   #4009
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
ale się dzisiaj fatalnie czuję, wszystko mnie boli, jakby walec po mnie przejechał, noc też kiepska
jedyne pocieszenie, że mały szaleje w brzuchu, przeciąga się od rana
w ogóle ostatnio rzadko mam ładnie zaokrąglony brzuszek, zwykle jakaś gula wychodzi, raz z jednej, raz z drugiej strony

wczoraj zamówiłam na allie coś takiego, zamierzam składować w tym ubrania po wysuszeniu, a zanim zabiorę się do prasowania, ale mogłoby być też na brudy (te zamierzam wynosić po prostu do kosza na w łazience)
ciekawe czy dojdzie przed porodem
Do mnie teraz szly paczki z ali prawie dwa miesiace wiec albo u ciebie beda na styk albo nie dotra do porodu takze jak chcemy z ali jeszcze cos wyprawkowego zamowic to trzeba sie liczyc z tym ze dojdzie juz po

Ja dzisiaj srednio spalam- co chwile sie budzilam, dwa razy na siku i jeszcze pozycji nie moglam znalezc. Przez was chodzi mi cos drozdzowego po glowie od wczoraj wieczora i chyba kupie sobie jakas pyszna buleczke slodka na drugie sniadanie

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 07:52   #4010
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Do mnie teraz szly paczki z ali prawie dwa miesiace wiec albo u ciebie beda na styk albo nie dotra do porodu takze jak chcemy z ali jeszcze cos wyprawkowego zamowic to trzeba sie liczyc z tym ze dojdzie juz po
liczę się z tym, choć wszystko, co zamawiałam docierało zwykle w ciągu 30-40 dni, ewentualnie wcale
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 08:02   #4011
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
liczę się z tym, choć wszystko, co zamawiałam docierało zwykle w ciągu 30-40 dni, ewentualnie wcale
Teraz maja dramatyczna obsuwe- nie wiem czy w Chinach nie ma jakiegos problemu z poczta bo cos mi sie obilo o uszy- ja, moja mama i moj maz czekamy na paczki juz prawie dwa miesiace. Przy czym i tak do mnie nie doszlo wszystko co zamawialam wiec ten czas moze sie jeszcze wydluzyc. Tez zawsze mialam paczki mniej wiecej po miesiacu a teraz niestety sie czeka.

Ide zobaczyc co w lodowce bo jakies sniadanie musze ogarnac

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 08:09   #4012
_Selina_
Zakorzenienie

Dzień dobry, dzisiaj wstawałam co godzinę na siusiu, byłam chyba z 7 razy... Masakra

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 08:11   #4013
Pannkaka
Rozeznanie

Dzien dobry

W moich szufladach mam teraz pojemniki SLÄKTING (z dzialu dzieciecego, troche ladniejsze) i wlasnie SKUBB. I pudelka po butach

Mialam dzisiaj okropne koszmary, poznalam jakas rodzine i ci rodzice stwierdzili, ze dzieci zajmuja im za duzo czasu i je uspia, normalnie zabrali je do lekarza, ze juz ich nie chca i trzeba je uspic. I w tym snie, ja bylam przerazona, a wszyscy naokolo uwazali ze to normalne... Pobudka byla niesamowita ulga...
Stary 2018-01-08, 08:13   #4014
Jolinko
Zadomowienie

Dzień dobry 😊

Jadę na te badania, wysikalam się o północy i obudziłam o 4 z chęcią sikania ale trzymałam do 5:36. Dłużej już nie dałam rady. Nie wyspałam się przez to 😐

Kciuki za dzisiejsze wizyty 😊

Też coś na brudy potrzebuje. Może jakiś kufer?

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 08:15   #4015
alleyezonme
Zakorzenienie

Witam się w poniedziałek w pierwszy dzień na zwolnieniu ciekawe czy będą telefony z pracy

U nas dzisiaj mróz! Ale i słoneczko więc zapowiada się super pogoda. Pewnie po południu skoczymy z psem na długi spacer.

Mąż też ma dzisiaj wolne więc jedziemy kupić wózek i fotelik. W końcu!!

A niedługo lecę zrobić pazurki
Tak to można żyć he he

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 08:23   #4016
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry

W moich szufladach mam teraz pojemniki SLÄKTING (z dzialu dzieciecego, troche ladniejsze) i wlasnie SKUBB. I pudelka po butach

Mialam dzisiaj okropne koszmary, poznalam jakas rodzine i ci rodzice stwierdzili, ze dzieci zajmuja im za duzo czasu i je uspia, normalnie zabrali je do lekarza, ze juz ich nie chca i trzeba je uspic. I w tym snie, ja bylam przerazona, a wszyscy naokolo uwazali ze to normalne... Pobudka byla niesamowita ulga...
O matko...to horror. Ja miewam sny głupie, ale raczej nie straszne. Jestem pełna podziwu, że u was wszystko ma swoje miejsce, jest takie posegregowane. Niestety jak pomyślę, że muszę tego małego człowieka jakoś urządzić na tym świecie i nauczyć go, że takie uporządkowane "życie" jest jedynym właściwym "porządkiem" to chyba zaczynam się bać. Wyszło trochę metaforycznie 😒 ale nigdy nie byłam jeszcze za nikogo tak odpowiedzialna, czy będę umiała? Cholera...

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Witam się w poniedziałek w pierwszy dzień na zwolnieniu ciekawe czy będą telefony z pracy

U nas dzisiaj mróz! Ale i słoneczko więc zapowiada się super pogoda. Pewnie po południu skoczymy z psem na długi spacer.

Mąż też ma dzisiaj wolne więc jedziemy kupić wózek i fotelik. W końcu!!

A niedługo lecę zrobić pazurki
Tak to można żyć he he

I macie jakieś chociaż pomysły na wózek? Coś wam wpadło w oko?

Stary 2018-01-08, 08:25   #4017
alleyezonme
Zakorzenienie

Koma zastanawiamy się nad Bebetto Tito a Anex sport ale zobaczymy jak wyjdzie

W sumie to ja się zastanawiam bo mąż zdecydowany na Bebetto.

Stary 2018-01-08, 08:29   #4018
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Hej dziewczyny Psu się zupełnie coś pomyliło bo przyszedł kwękać najpierw o północy (to wyszłam w koszuli nocnej, kurtce i bez gaci go tylko odsikać przed blok ) a później rano minutę przed 7 (gdzie normalnie budzi go dopiero Mąż szykujący się do pracy i dający mu jakieś resztki swojego twarożku na przed-śniadanie a potem on mnie na spacer wyciąga dopiero ok. 7:50. Więc dla mnie praktycznie godzinę wcześniejsza pobudka ale przynajmniej z Mężem rano pobyłam bo tak to mi się nie chce z nim wstawać Jak wróciłam ze spaceru to śpiewał jakieś marynarskie pioseneczki

Czekam teraz na fachowca co ma robić ściany i na telefon od kierowniczki bo ponoć chce do mnie zadzwonić żebym oddała służbowy telefon jakiejś nowej osobie. I jeszcze tak sobie pomyślałam, że ja niezależnie od tego kiedy ten facet zacznie sypialnię to muszę chyba już dzisiaj jechać do Rodziców bo pies będzie mu się wtrącał a ja nie będę miała go gdzie zamknąć :/ Czyli chyba będę mieć tu niespodziankę a Mąż będzie ogarniał

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 08:33   #4019
alleyezonme
Zakorzenienie

Ja się zabieram za szybkie sprzątanie naszła mnie wena i nie mogę jej zmarnować.

Edytowane przez alleyezonme
Czas edycji: 2018-01-08 o 08:38
Stary 2018-01-08, 08:35   #4020
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Koma zastanawiamy się nad Bebetto Tito a Anex sport ale zobaczymy jak wyjdzie

W sumie to ja się zastanawiam bo mąż zdecydowany na Bebetto.

To musisz spróbować koniecznie się przejechać jednym i drugim 😄 cenowo są chyba zbliżone. Mój maz też zdecydował zanim pojechaliśmy oglądać...a wyszliśmy zupełnie z czym innym. Mi się podobał Bresso, a jemu bass soft 😑 ostatecznie mamy anexa, powinien być w przyszłym tygodniu 😃 uzbroj się w cierpliwość, bo dla mnie to były bardzo męczące zakupy. Oglądałam też tako junama madena i roan esso 😄 teraz już nie wracam do wózków, bo się boję, że spodoba mi się co innego 😖

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości